Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1276 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-22, 20:15   #38251
mimi1812
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Stefannia Pokaż wiadomość
Kupiłam morelkę, szampon i odżywkę i nivea - balsam podkreślający loki. No i jeszcze wypatrzyłam coś takiego http://www.rossnet.pl/Produkt/Alterr...awokado,110495

Wrzucę skład 9prawie same oleje ), zerkniecie czy nadaje się do olejowania? Jak nie to zużyje na ciało
Glycine Soja Oil, Ricinus Communis Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Zea Mays Germ Oil, Sesamum Indicum Seed Oil, Vitis Vinifera Seed Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Parfum, Persea Gratissima Oil, Punica Granatum Seed Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Triticum Vulgare Germ Oil, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Linaloo.
Również czekam na opinie, bo skład wydaje się być rewelacyjny
mimi1812 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 20:41   #38252
MgielkaM
Zakorzenienie

Miss Transept to ty masz w domu Garfielda z krwi i kości

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
pokaż
dzisiaj takie niewiadomoco mam na głowie, ale są jakies zaczątki skrętu gdzieniegdzie bidne marne, ale są...a partiami prawie proste
a mi się podobało

Cytat:
Napisane przez MaybeTomorrow Pokaż wiadomość
To może się okazać MISSION IMPOSSIBLE
dam rade dam rade

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Czyli i tak na dobre wyszło
Przyjemnego spotkania z Malinką
no następnym razem będę eksperymentować, bo widziałam malinki włosy na żywo i ona nie ma takiego frizzu jak ja, tylko ładne nawilżone gładkie włosy - chyba musze nawilżąć bardzo bardzo... bo u mnie to suchość i szorstkosc na pierwszy rzut oka
Spotkanie pierwsze i bardzo udane nakupowałyśmy masę na wpół potrzebnych rzeczy ale nic do włosów

Włosy super choc trochę nie wyraznie ale te loki od samej góry

Rybiorek - włosy marzenie

I zdjęcia z dzisiaj, myłam normalnie O - isana babassu, M - alterra migdał, O - alterra morela ale po koszulce zaczęłam za dużo dotykać i się rozprostowały, a że miałam randkę z dziewczynami to poszłam i jeszcze raz isana babassu+ alterra morela ale bardzo krótko jedno i drugie.
I miałam nawet rulony - nie wiem czy dobrze widać na zdj 4, oczywiście były pod spodem... z wierzchu na wpół proste wyszły...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08324w.jpg (33,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08321.jpg (49,4 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08320.jpg (31,1 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08310.jpg (48,7 KB, 42 załadowań)

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-07-22 o 20:58
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 21:46   #38253
Basai77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość

a mi się podobało

dam rade dam rade

no następnym razem będę eksperymentować, bo widziałam malinki włosy na żywo i ona nie ma takiego frizzu jak ja, tylko ładne nawilżone gładkie włosy - chyba musze nawilżąć bardzo bardzo... bo u mnie to suchość i szorstkosc na pierwszy rzut oka
Spotkanie pierwsze i bardzo udane nakupowałyśmy masę na wpół potrzebnych rzeczy ale nic do włosów

Włosy super choc trochę nie wyraznie ale te loki od samej góry

Rybiorek - włosy marzenie

I zdjęcia z dzisiaj, myłam normalnie O - isana babassu, M - alterra migdał, O - alterra morela ale po koszulce zaczęłam za dużo dotykać i się rozprostowały, a że miałam randkę z dziewczynami to poszłam i jeszcze raz isana babassu+ alterra morela ale bardzo krótko jedno i drugie.
I miałam nawet rulony - nie wiem czy dobrze widać na zdj 4, oczywiście były pod spodem... z wierzchu na wpół proste wyszły...
Tak mi sie wydaje,ze masz podobne wloski tak jak nasza nowa :Ewoalucja,czy jakis taki podobny nick.Marzenie,tylko zapuszczac!
Basai77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 22:03   #38254
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Pisałam Wam, że zamawiałam 2 Tigi no i dostałam tylko 1. Czekam teraz na wyjaśnienia sprzedawcy z Allegro. Jestem potwornie wściekła.
Na dodatek listonosz NIGDY nie przynosi poleconej poczty, tylko zostawia od razu awizo. Żałuję, że nie napisałam w końcu na niego skargi. Zwłaszcza, że za każdym razem kiedy jestem na poczcie (dziś też) ktoś oprócz mnie mówi, że był w domu, a awizo w skrzynce (mam windę w bloku). Gdyby każdy tak pracował, wszystko byłoby do ....
Jestem tak wściekła, że mam ochotę coś rozwalić.

Wierzę, że sytuacja z Tigi się wyjaśni. Eloe, czekaj cierpliwie
Też tak miałam z moim listonoszem. Rozumiem, że nie chciało mu się nosić, co kilka dni po kilka książek, czy innych rzeczy, ale nawet jednej leciutkiej nigdy nie brał Jak miałam już iść na skargę, to miła Pani w okienku zaproponowała, że wypełnię druczek i oni mi będą wrzucać wszystkie polecone (bez odbioru, bez awizo) do skrzynki. Jak się nie mieszczą, a mnie nie ma w domu to dostają sąsiedzi

Cytat:
Widać, widać. Piękne są

Z wczoraj na dzisiaj spałam byle jak: czyli bez warkocza, plunkingu, włosy żyły swoim życiem. Przed wyjściem z domu dałam kapkę odżywki bs i grzywka piękna, a na włosach dalej pełno, jeszcze większych korkociągów (tylko puszak, bo leje). Idę olejować - pierwszy raz

Napisałam do kilku sprzedawców na All, żeby podali mi składy kilku produktów do naszych kręciołków Nigdzie nie ma w necie ich podanych, nawet na KWC. Czekam, co odpiszą

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

Edytowane przez seduction
Czas edycji: 2011-07-22 o 22:10
seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 22:40   #38255
gohs
Zakorzenienie

Hej Wam Mało piszę dzisiaj bo mnie Sis odwiedziła i sobie obaliłyśmy prawie całą butelkę likieru kawowego Niedawno pojechała a ja teraz pichcę w kuchni paellę Jutro wieczór panieński mojej przyjaciółki, który ja organizuję i właśnie organizuję jedzenie na 8 osób Będą klimaty meksykańskie No i będzie róża we włosach tylko nie wiem czy je lekko podpiąć z jednej strony czy coś upleść, żeby mi nie przeszkadzały
Stary 2011-07-22, 22:53   #38256
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Hej Wam Mało piszę dzisiaj bo mnie Sis odwiedziła i sobie obaliłyśmy prawie całą butelkę likieru kawowego Niedawno pojechała a ja teraz pichcę w kuchni paellę Jutro wieczór panieński mojej przyjaciółki, który ja organizuję i właśnie organizuję jedzenie na 8 osób Będą klimaty meksykańskie No i będzie róża we włosach tylko nie wiem czy je lekko podpiąć z jednej strony czy coś upleść, żeby mi nie przeszkadzały
Meksykańskie i róża we włosach ja bym rozpuściła, bo mi się tak bardziej podoba, ale na jedną z imprez związałam włosy z boku głowy w luźny koczyk i tam miałam czerwoną różyczkę - też fajnie wyglądało
To udanej imprezy życzę

Stary 2011-07-22, 22:56   #38257
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Meksykańskie i róża we włosach ja bym rozpuściła, bo mi się tak bardziej podoba, ale na jedną z imprez związałam włosy z boku głowy w luźny koczyk i tam miałam czerwoną różyczkę - też fajnie wyglądało
To udanej imprezy życzę
Zobaczę jak te włosy jutro będą po wyschnięciu wyglądać i w ogóle No i jaka pogoda będzie, bo jak deszczowa, to wolę jednak spiąć. A impreza mam nadzieję, że będzie udana i że jakoś dotrę do domu
Stary 2011-07-22, 23:44   #38258
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Też tak miałam z moim listonoszem. Rozumiem, że nie chciało mu się nosić, co kilka dni po kilka książek, czy innych rzeczy, ale nawet jednej leciutkiej nigdy nie brał Jak miałam już iść na skargę, to miła Pani w okienku zaproponowała, że wypełnię druczek i oni mi będą wrzucać wszystkie polecone (bez odbioru, bez awizo) do skrzynki. Jak się nie mieszczą, a mnie nie ma w domu to dostają sąsiedzi
Fajne wyjście. Tylko, że u mnie paczki roznosi inny listonosz w godzinach popołudniowych i bez problemu odbieram (przychodzi na 3 piętro i daje radę). A listonosz na porannej zmianie nosi tylko listy i małe przesyłki.
A z tigi na szczęście się wyjaśniło. Właśnie dostałam maila od sprzedawcy. Wyślą w poniedziałek.

gosh, życzę szampańskiej imprezy Ja od jutra przez 5 dni będę na czymś wręcz przeciwnym niż impreza

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 23:56   #38259
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne wyjście. Tylko, że u mnie paczki roznosi inny listonosz w godzinach popołudniowych i bez problemu odbieram (przychodzi na 3 piętro i daje radę). A listonosz na porannej zmianie nosi tylko listy i małe przesyłki.
A z tigi na szczęście się wyjaśniło. Właśnie dostałam maila od sprzedawcy. Wyślą w poniedziałek.

gosh, życzę szampańskiej imprezy Ja od jutra przez 5 dni będę na czymś wręcz przeciwnym niż impreza
Basiu, to może zapytaj o to na poczcie? Bo to były takie ogólne druczki, babka mówiła, że to nowa propozycja PP. Jeśli masz ochotę to się skuś, bo ja dzięki temu unikam wypraw i długich kolejek
Super, że z Tigi się dziś wyjaśniło - Eloe będzie szczęśliwa
Ja z jednej strony chciałabym być ortodoksyjną CG, ale jak patrzę ile mnie cudeniek omija (i jaki mam wąski zakres w kwestii kosmetyków) to mam ochotę się lekko złamać, ale przerażają mnie te wszystkie silikony i ich zmywanie później. Jak często je trzeba zmywać?

Dasz radę przez te 5 dni

Stary 2011-07-23, 00:04   #38260
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basai77 Pokaż wiadomość
Tak mi sie wydaje,ze masz podobne wloski tak jak nasza nowa :Ewoalucja,czy jakis taki podobny nick.Marzenie,tylko zapuszczac!
zapuszczam ale dlatego ze nigdy nie miałam długich - a do Ewolucji to mi sporo brakuje jej sie całe włosy tak kręcą ślicznie w rulony na koncach a mi cos tam pod spodem czasem ;D

Cytat:
Widać, widać. Piękne są
dziękuję szkoda, żę nie ma na wierzchu ale może kiedyś wierzchnia warstwa włosów też zacznie się kręcic takie marzenia ściętej głowy
Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Jutro wieczór panieński mojej przyjaciółki, który ja organizuję
udanej imprezy i żeby włosy wyszły super

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 00:07   #38261
Rybiorek
Zakorzenienie

Ja imprezy miec nie bede tylko wieczor z kotami bo maz jedzie popoludniu juz na wedkowanie i zostaje na noc na nocne lowienie leszczy, ja nie moge bo na razie nie widze zostawienie kotow na tak dlugo samych (36 godzin), znaczy Cyc dalby rade ale Skuterek nie.

Juz sobie zaplanowalam co zrobie dla wlosow, mam proszek hibiskusa, wlasnie go zalalam ciepla woda na papke i jutro zmieszam z odzywka, potem siup na wlosy na 2 godziny, mysle teraz z jaka odzywka zmieszac, na razie tylko Rehab z Curl Junkie przychodzi mi do glowy, zobaczymy czy czerwien sie wzmocni

Ze Skuterem mamy nastepny etap nauki, przestal nas gryzc i drapac kompletnie, nawet jak nie ma ochoty byc brany na rece a go biore nie probuje, zupelnie jak Cycus, no ale teraz trzeba go nauczyc ze moje durnostojki (sztuczny bonsai, pamiatki z urlopow, fotki w ramkach itp) nie sa do gryzienia, juz reaguje na syk i ton glosu, jak zostanie przylapany na czyms takim to udaje ze oglada sufit a potem zwiewa, przed chwila przyszedl do mnie na fotel i polozyl sie przytulajac sie do mnie, za takie cos latwo wybacza sie przeszkadzanie w czasie mycia glowy, stluczona kaczke czy to ze teraz pisze jedna reka bo druga okrywam Skuterowi grzbiecik
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 00:09   #38262
niepoprawna10
Raczkowanie

Rybiorek, Eloe77, AjriszMarta bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi
Z racji dostępności jak na razie zaopatrzyłam się w Isanę Liquid Silk Haarkur, Alterrę morelową i Alterrę maskę "granat i aloes", także będę testować, a w międzyczasie oczekiwać zamówienia z maskami z keratyną.
Chciałabym zapytać jeszcze o odżywki z różnymi ekstraktami, przede wszystkim do włosów wypadających, jak np. BioVax, Seboradin z żeń-szeniem i czarną rzodkwią, Yes to Carrots czy Bingo 12 ekstraktów. We wcześniejszych postach zostało wspomniane, że nie ma sensu kłaść podobnych odżywek na całą długość włosów, ponieważ mogą one nie przynieść oczekiwanych rezultatów. Czy warto wykorzystać je jako odżywki do skalpu, a na resztę włosów nakładać preparaty nawilżające, natłuszczające czy proteinowe ? Czy taki sposób może zapobiec nadmiernemu obciążeniu włosów przy nasadzie wzmacniając/odżywiając je jednocześnie, co spowoduje, że włosy urosną zdrowe (a przynajmniej zmniejszy się prawdopodobieństwo ich zniszczenia) i będą wymagały jedynie pielęgnacji, a nie regeneracji ? Plus oczywiście stosowanie wcierek do skóry głowy.
niepoprawna10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 00:10   #38263
natalkaa7522
Zakorzenienie

Witam wszystkie kręconowłose. Jak mnie Basia poinformowała wątek loczek moim przyjacielem umarł, a wszyscy są teraz tu.

MagielkaM- śliczny skręt
Stary 2011-07-23, 02:56   #38264
Miss Puppet
Zadomowienie

Hej wszystkim

Ja właściwie na tym wątku (ani żadnej poprzedniej części?) chyba jeszcze się nie udzielałam, ale potrzebuję porady i uznałam, że nie kto inny jak wy będziecie w stanie mi pomóc.

Zacznę od tego, że nie wiem jaki mam typ skrętu włosa - widziałam kiedyś jeden link, ale nie działał i nie miałam czasu szukać innego. Generalnie moje włosy raczej się falują tak gdzieś od połowy głowy, a tylko te na końcówkach można powiedzieć, że się kręcą. Wykorzystując fakt, że jestem chora, są wakacje, a ja ostatnio rzadziej wychodzę, a jak wychodzę to i tak najczęściej wiążę włosy gumką bo inaczej jest mi za gorąco, albo pada deszcz który zamieniłby je w coś okropnego, to postanowiłam ile mogę nie suszyć (lub tylko podsuszać) ani nie prostować włosów (niestety, pewnie mnie za to zlinczujecie, ale ja nie jestem fanką kręconych włosów, a i fale uważam atrakcyjne dopiero gdy włosy osiągają długość co najmniej 60cm, i mam tak od zawsze i nie zamierzam tego zmieniać, nie mówiąc już o tym, że do mojej twarzy nie pasują żadne loczki na krótszej długości włosów), no ale oczywiście nie obyło się bez problemów. Chodzi o to - jak wy to robicie, że wysuszacie włosy bez suszarki?? U mnie w bardzo ciepły, ale tylko letni, słoneczny dzień z lekkim podsuszeniem włosów przy skalpie suszarką schną jakieś 4h. Jak się przekonałam myjąc wczoraj późno głowę (niestety, ale nie zawsze i wiem, że będzie z tym jescze trudniej w przyszłości, mogę sobie pozwolić na mycie włosów o tak wczesnych porach by mogły wyschnąć przy pomocy słonka trafiającego do mnie przez okno ciepła - nie mówiąc już o tym, a co na jesieni, zimą?) może być znacznie gorzej niż te 4h. Otóż najpierw oczywiście poduszyłam włosy trzymając je w ręczniku na głowie przez 20 minut (więcej minut oznaczało by dla mnie większe przetłuszczanie się włosów oraz ich oklapnięcie przy głowie - a codziennie to ja włosy myję nawet nie raz na rok - jak zajdzie nagła potrzeba czyli jakieś ważne wyjście jakiegokolwiek rodzaju, poza tym nie uważam bym musiała tak często i miała na to i czas, i ochotę, i niestety ale codzienne mycie włosów nie wchodzi u mnie - dla mnie - w rachubę), potem była wcierka w skórę głowy (woda brzozowa Barwy), na włosy odżywka GlissKura w sprayu, ta do łamiących się końcówek włosów (jeśli dobrze pamiętam teraz nazwę), a na koniec na końcówki włosów (w ogóle nie zbliżając się do skalpu) serum w tubce Z Apteczki Babuni, to z mlekiem i miodem. No i potem schły już sobie same. No i w tym problem, że to nie była jakaś zimna noc, u mnie w pokoju jest ciepło, ale po 3h większość włosów przy skalpie właściwie w ogóle mi nie wyschła! Nie były to włosy wilgotne, one były najzwyczajnie w świecie mokre! No i musiałam je trochę podsuszyć (ale jak się okazuje najwyraźniej i tak za mało, czego efektem dziś - mimo brania antybiotyku - jest powrót wielkiej gorączki i bólu gardła), a i tak nie były suche jak się kładłam spać (no ile można czekać aż wyschną?!). I stąd moje pytanie czy macie jakieś patenty na szybsze wysychanie włosów? a może ja robię coś nie tak? (tak totalnie lub prawie totalnie nie, nie pomijałam suszenia włosów suszarką chyba od lat nastoletnich jakoś... a i tak pamiętam, że jak byłam dzieckiem to po tych 7-9h snu i tak niekoniecznie przez całą noc mi wysychały, a jak byłam dzieckiem to miałam krótsze jednak nieco, no i mniej ich... objętościowo mam na myśli; kiedyś to nawet czapkę na nie kładłam jak byłam dzieckiem by wyschły i i tak przy skalpie mogły być mokrawe). Mam nadzieję, że nie brzmi to wszystko jakoś dziwnie czy głupio...

Ach i jeśli ma to znaczenie czym myłam głowę to szamponem nawilżającym Johna Friedy (tak, tak wiem że ma silikony, ale ten lubię i nie wyrzucę go tylko dla tego że ma silikony, mimo że już wiem że to może nie być najlepszy wybór - chociaż miałam też kiedyś inny, naprawdę świetny szampon Pantene do suchych włosów w którym było jeszcze więcej silikonów) do jasnych odcieni brązu, a potem (na więcej niż 3 minuty, ale nie mierzyłam czasu, choć nie było tego pewno więcej niż 10 minut) - odżywka, Lorys, ten Snake Oil Effect.
wielbicielka wody mineralnej, herbat, ziółek i kawusi

zakupoholizm pomniejszony

If you always do what you always did, you'll always get what you always got.

Edytowane przez Miss Puppet
Czas edycji: 2011-07-23 o 03:12 Powód: literówki, przecinki i inne takie
Miss Puppet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 09:35   #38265
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Puppet Pokaż wiadomość
Zacznę od tego, że nie wiem jaki mam typ skrętu włosa - widziałam kiedyś jeden link, ale nie działał i nie miałam czasu szukać innego. Generalnie moje włosy raczej się falują tak gdzieś od połowy głowy, a tylko te na końcówkach można powiedzieć, że się kręcą.
Czyli zapewne falowane 2b/c z szansą na 3a.
Nikt na ciebie krzyczeć nie będzie, chlipiemy tylko. Ja bym pewnie połowę włosów z głowy oddała za fale, jakich ty u siebie nie chcesz
Twój opis sugeruje mi dwie możliwości - albo masz niemożliwie zdrowe i gęste włosy (one długo schną), albo jednak coś nie tak z pielęgnacją, objawowo stawiałabym na nadmiar subst nawilżających, ale te co wymieniasz są raczej emolientowe (tłuściochy). (Btw nie masz obciążenia po Lorysie wężowym?)
Czy włosy Ci się puszą? U mnie puszak czasem uniemożliwia wysuszenie skalpu a mam włosy ścięte na pazia ;] Wtedy pomaga podpięcie, tak żeby skalp wysychał a włosy sobie potem dojdą. Bywało, że duże wałki nakładałam przy głowie - żeby skalp wysychał. Niezbyt to wygodne ale działa.
Czas trzymania turbana nie gwarantuje dobrego odsączenia, raczej rodzaj materiału. Może pomóc drugi suchy "ręcznik" (np arafatka, pielucha) do dodatkowego odsączenia

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 10:26   #38266
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Hej wszystkim
Chodzi o to - jak wy to robicie, że wysuszacie włosy bez suszarki??
.
Ja jak umyję to po prostu mam w turbanie, potem rozpuszczam i palcami przeczesuję i schną same i idę spać.

Sprawdziłam swój skręt: 2/3 wavy. Bo z góry są 2, a z dołu się kręcą w sprężynki to 3.

Edytowane przez natalkaa7522
Czas edycji: 2011-07-23 o 10:32
natalkaa7522 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 10:52   #38267
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
no ponoć to normalne, że kocury tyją po kastracji
może trzeba się skonsultować z weterynarzem?
Odkąd go mam co parę miesięcy konsultujemy się z weterynarzem, bo Ryszard jest alergikiem. W sprawie diety też się konsultowałyśmy, stosujemy się do zaleceń, ale co tu poradzic jak nie dopilnuje się jednej małej rzeczy a on już to zżera. Wczoraj na przykład zostawiłam na kuchence odkryty garnek z zupą jarzynową i rano połowy nie było. Dodam, że zupa była gotowana bez żadnych kości i dodatków które mogłyby zachęcic kota
Cytat:
Ponieważ tego już doświadczyłam, nie palę się zbytnio
Nie mam ochoty znowu chodzić po domu z rolką papieru toaletowego
Ja tylko za pierwszym razem chodziłam z rolką, bo źle wymieszałam papkę i wszystko mi płynęło. Zabrudziłam wszystko dookoła, łącznie z psem
Cytat:
zapach ma zabójczy
To prawda, właśnie dlatego ją wzięłam, bo zamierzałam kupic tą z lnem
Cytat:
Ech, nie wiem... Od wczoraj mży, tak wrednie ciapie. Nawet wstawać z łózka się nie chce. To taka mgiełka zimnej wody, nasila się i łagodnieje. Najgorsze to, ze odnosi się wrażenie, iż wdziera się w każdy zakamarek ciała. Brrr!
Chcę zimę (to tak prócz kota )
A to zimnej przeszywającej mżawki nie zazdroszczę. Zimę też chcę, ale póki co i teraz zrobiło się chłodno i nie ma już zaduchu więc może byc.
Cytat:
Acha. Zupełnie inaczej! Dzieje się coraz więcej, choć nadal za krótko... A jak będzie dłużej, to nie będziesz zazdrościć loków
Zawsze będę zazdrościc loków, bo zazdroszczę odkąd pamiętam. Ale dziękuję
Cytat:
dzisiaj takie niewiadomoco mam na głowie, ale są jakies zaczątki skrętu gdzieniegdzie bidne marne, ale są...a partiami prawie proste
Ja nie wiem gdzie ty tu masz niewiadomoco Wyglądają prawie tak samo dobrze jak zawsze

Rybiorku, dopiero po tych zdjęciach widzę jakie Cyc ma przepiękne umaszczenie! zawsze strasznie chciałam kota w takie prążko-plamy (jaki wstyd, nawet nie wiem jak to się nazywa)
A loki masz cudowne, takie błyszczące i mocno pozwijane. I to mimo rozjaśniania
Cytat:
Od tamtego czasu sporo urósł Jest całkiem dużym kotem o długich łapkach. I niesamowicie chudym. Co jest dziwne, bo je już od kilku lat normalnie, no i jest po kastracji
Może Ryszard wyrabia za niego normę wagową A tak serio, mam kotkę która mimo normalnego karmienia cały czas jest chuda i ma zapadnięte boczki. Próbowałam dawac jej więcej jeśc, ale nie chce więc widac tyle akurat potrzebuje i taka już jej natura.
Cytat:
Ja mam koty od kilku lat już (był jeszcze psiak). I powiedzmy, że mieszkanie jest już teraz dostosowane do kota Choć Henio nie łazi i nie zrzuca, to jednak nie mam porozkładanego nadmiaru bibelotów na półkach, kanapa jest mniej więcej pod kolor kota (żeby się kudły w oczy nie rzucały ), ubrania również pod kolor kota kupuję
A tak, kot może skutecznie wyleczyc z manii bibelotowej U mnie niestety ubrania cierpią bo mam jedego ciemnego kota i dwa jasne więc i na ciemnych i na jasnych ciuchach widac kłaki. A pies też jasno-ciemny.
Cytat:
Pierwszego kota Mamy przywlokłam z garażu, a drugiego Mama ma z adopcji.
I w ogóle piękne masz te rudzielce Uwielbiam takie Garfieldy Włosy też masz śliczne
Wlosy i koty czują się docenione. Dziękuję
A moje dwa wzięte ze wsi (w tym jeden za mały, ale umierał z głodu i dlatego wzięłyśmy, do tej pory ma odruch ssania palców) a trzeci znaleziony. Pies też ze wsi, ale rozpieszczany od początku
Dobrze, że są ludzie, którzy nie mają wymagań typu "musi byc rasa, innego nie chcę i już" i biorą zwierzęta z adopcji i podwórek. To znaczy nie mówię, że rasowe zwierzęta są be, też są super, tylko nie lubię jak ktoś traktuje rasowośc jako kategorię wartościującą zwierzę. Jako i ludzi którzy traktują rasę zwierzęcia jako kategorię wartościującą właściciela

Tofisław rozłożył mnie na łopatki, wygląda dokładnie jak mały Ryś A Henio też piękny, zdaje się że ma takie łatki jaj Cyc, dlaczego moje takich nie mają?
Cytat:
Koty, koty, koty
Nie dość, że wszystkie podzielacie moją włosomanię, to jeszcze macie i kochacie koty. Tyle szczęście naraz
Moja kicia właśnie śpi.
Też uważam, ze to za dużo szczęścia na raz Nareszcie nikt się nie stuka w czoło słysząc o mojej nowej odżywce, ani też słysząc kolejną kocią historyjkę
Cytat:
Miss Ti, jest pięknie. Pisałam kiedyś jednej z wizażanek, że jej fale kojarzą mi się z gwiazdami z czerwonego dywanu. Twoje są podobne
Jej, dziękuję
(jeszcze trochę pochwał i kwiatków mi nie starczy)
Cytat:
Napisz mi proszę jakiej to henny używałaś, będę bardzo wdzięczna
Używałam henny eld, w kolorze Chna (bo tylko ten kolor nie ma chemicznych domieszek, to czysta henna), kosztowała mnie 4,50/25g, na moje włosy na pierwsze farbowanie poszło 50g, a na poprawki w postaci glossu 25g.

Eloe
, twój skręt od samej góry I dlaczego, no czego moje się nie kręcą? No co za nie sprawiedliwośc...
Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
Zwierzak wcale nie musi tyć po kastracji przeczytaj "mity o kastracji", bo wiele informacji które krąży z ust do ust to nie prawda.
Ja mam wykastrowanego kocura i nic sie nie zmienił, jest jaki był
Zdarza się że zwierzaki tyją, ale jeżeli są nieodpowiednio karmione lub mają ograniczoną ilość ruchu.
Zawsze możesz jeszcze podpytać dobrego weterynarza i jeżeli masz obawy wziąć lżejsza karmę.
Ja swojego karmiłam perfect fit, a później joserą, normalną dla dorosłych kotów i wszystko było w porządku
Ano niby nie musi tyc, ale mój kot naprawdę nie jest źle karmiony (poza tym co raz na jakiś czas sam ukradnie, ale naprawdę nie sposób dopilnowac wszystkiego, zresztą kto by się spodziewał, że kot zupę jarzynową wyżre ), ruch ma zapewniony i wraz gruby. Zresztą, nie sądzę żeby to była kwestia niedbania o niego, bo moje dwa pozostałe koty wyglądają w porządku.
Cytat:
Napisane przez Stefannia Pokaż wiadomość
Wrzucę skład 9prawie same oleje), zerkniecie czy nadaje się do olejowania? Jak nie to zużyje na ciało
Glycine Soja Oil, Ricinus Communis Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Zea Mays Germ Oil, Sesamum Indicum Seed Oil, Vitis Vinifera Seed Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Parfum, Persea Gratissima Oil, Punica Granatum Seed Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Triticum Vulgare Germ Oil, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Linaloo.
Łaaa, wygląda super, poczekam na opinie znawczyń i może się skuszę
Cytat:
Na dodatek listonosz NIGDY nie przynosi poleconej poczty, tylko zostawia od razu awizo. Żałuję, że nie napisałam w końcu na niego skargi. Zwłaszcza, że za każdym razem kiedy jestem na poczcie (dziś też) ktoś oprócz mnie mówi, że był w domu, a awizo w skrzynce (mam windę w bloku). Gdyby każdy tak pracował, wszystko byłoby do ....
Mój listonosz robi dokładnie to samo...
Cytat:
Ano mam I nawet charakter ma podobny.

Piękne masz te włosy, nawet jeśli rulony tylko pod spodem.
Cytat:
Chyba spróbuję załatwic coś takiego u siebie, bo pomysł wydaje się super.

Dobra, na razie nie mam siły nadrabiac pozostałych kilku postów. Zaraz będę myc głowę i nie mogę się zdecydowac... Chyba umyję je szamponem, a potem zafunduję maskę bingo z shea z kapką keratyny i jeszcze nie wiem co b/s.

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 11:07   #38268
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Dzień dobry

Ja tylko na momencik, bo za chwile muszę ruszać z serią przygotowań, a na włosach nadal YTC z dodatkami

Dziękuję za wszystkie komplementy włosowe To niesamowicie przyjemne

Rybiorko mam nadzijeję, że gdy włosy bardziej nam urosna, to nadal będą się grzecznie zachowywać Zobaczymy. Sama na tę chwilę jestem zadowolona, choć długość mam już chyba taką jak w listopadzie jak nie lepiej...

Ale wpadłam w zasadzie dla tego składu:
Cytat:
To wrzucam: Aqua, Parafiinum Liquidum, Ethylheyl Stearate, Propylene Glycol, Glyceryl Stearate, Ceteareth-20, Mineral Oil, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Stearyl Heptanoate, Stearyl Caprylate, Ceteareth-12, Panthenol, Hydrolyzed Algin, Chlorella Vulgaris, Maris Aqua, Tocopherol, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Allantoin, Dimethicone, Methylparaben, Propylparaben, Carbomer, DMDM Hydantoin, Tetrahydroxypropyl, Ethylenediamine, Parfum, Aplha-Isometyl Ionone, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylopropional (Lilial), Citral, Citronellol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde (Lyral), Isoeugenol, Limonene, Linalool
Tu nie tyle trzeba przymnkąć oko na silikon, co na podwójną parafinę.
Twoja decyzja, ale zostawiłabym raczej w funkcji proponowanej przez producenta. Po prawdzie poza zabezpieczeniem włosów nic więcej nie przyniesie, a na skórze dobrze się sprawdzi.
Cytat:
A na dodatek na używania silikonu wolałabym przymknąć oko w naprawdę fajnych kosmetykach
Wychodze z podobnego założenia. Podkreślone masz te substancje, dla których warto się skusić.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 12:36   #38269
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Używałam henny eld, w kolorze Chna (bo tylko ten kolor nie ma chemicznych domieszek, to czysta henna), kosztowała mnie 4,50/25g, na moje włosy na pierwsze farbowanie poszło 50g, a na poprawki w postaci glossu 25g.

Chyba spróbuję załatwic coś takiego u siebie, bo pomysł wydaje się super.

Dobra, na razie nie mam siły nadrabiac pozostałych kilku postów. Zaraz będę myc głowę i nie mogę się zdecydowac... Chyba umyję je szamponem, a potem zafunduję maskę bingo z shea z kapką keratyny i jeszcze nie wiem co b/s.
Dzięki za info, będę wiedzieć co namierzać A jaki miałaś kolor, na który nakładałaś tą hennę? Pytam, bo boję się, co mi wyjdzie

A na poczcie warto załatwić, TŻ też już to zrobił. Teraz wpadam tam tylko jak muszę coś wysłać

Cytat:
Dzień dobry

Ja tylko na momencik, bo za chwile muszę ruszać z serią przygotowań, a na włosach nadal YTC z dodatkami

Dziękuję za wszystkie komplementy włosowe To niesamowicie przyjemne

Rybiorko mam nadzijeję, że gdy włosy bardziej nam urosna, to nadal będą się grzecznie zachowywać Zobaczymy. Sama na tę chwilę jestem zadowolona, choć długość mam już chyba taką jak w listopadzie jak nie lepiej...

Ale wpadłam w zasadzie dla tego składu:
Tu nie tyle trzeba przymnkąć oko na silikon, co na podwójną parafinę.
Twoja decyzja, ale zostawiłabym raczej w funkcji proponowanej przez producenta. Po prawdzie poza zabezpieczeniem włosów nic więcej nie przyniesie, a na skórze dobrze się sprawdzi.
Wychodze z podobnego założenia. Podkreślone masz te substancje, dla których warto się skusić.
Witaj Eloe aż zaczęłam zastanawiać się jaki dziś dzień, że widzę tu Twój post

Będę trzymać kciuki, żeby Tobie i Rybiorkowi włosy rosły i wciąż tak pięknie się od góry kręciły (może dzięki temu mi też będą? )

Dziękuję za analizę - jesteś jedyna i nie do zastąpienia Nie będę męczyć moich włosów tym balsamem, znajdę coś wartego uwagi. Przy pisaniu składu widziałam właśnie parafinę x2 ale myślałam, że to ja coś pokiełbasiłam (chodzi mi o te dwie nazwy).

Mam ochotę na fajną odżywkę emolientową. Poleci ktoś jakąś? Poza Garnierem, bo go mam i uwielbiam

W przyszłym tygodniu muszę zawitać z wizytą w innym mieście - może w końcu dorwę Joaśki

Edytowane przez seduction
Czas edycji: 2011-07-23 o 12:38
Stary 2011-07-23, 14:56   #38270
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niepoprawna10 Pokaż wiadomość
Rybiorek, Eloe77, AjriszMarta bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi
Z racji dostępności jak na razie zaopatrzyłam się w Isanę Liquid Silk Haarkur, Alterrę morelową i Alterrę maskę "granat i aloes", także będę testować, a w międzyczasie oczekiwać zamówienia z maskami z keratyną.
Chciałabym zapytać jeszcze o odżywki z różnymi ekstraktami, przede wszystkim do włosów wypadających, jak np. BioVax, Seboradin z żeń-szeniem i czarną rzodkwią, Yes to Carrots czy Bingo 12 ekstraktów. We wcześniejszych postach zostało wspomniane, że nie ma sensu kłaść podobnych odżywek na całą długość włosów, ponieważ mogą one nie przynieść oczekiwanych rezultatów. Czy warto wykorzystać je jako odżywki do skalpu, a na resztę włosów nakładać preparaty nawilżające, natłuszczające czy proteinowe ? Czy taki sposób może zapobiec nadmiernemu obciążeniu włosów przy nasadzie wzmacniając/odżywiając je jednocześnie, co spowoduje, że włosy urosną zdrowe (a przynajmniej zmniejszy się prawdopodobieństwo ich zniszczenia) i będą wymagały jedynie pielęgnacji, a nie regeneracji ? Plus oczywiście stosowanie wcierek do skóry głowy.
Od razu zaznaczam ze to moja opinia wiec nie kieruj sie nia w 100% a zaczekaj na wieksze specjalistki

Najpierw ogolnie:

Jesli masz sklonnosc to oklapu to stosowanie odzywke na skalp zapewni Ci to, bez wzgledu jaka uzyjesz.

Nakladanie podobnych odzywek - to raczej bylo w kontekscie mieszania, naprawde rzadko trafiaja sie identyczne skladowo odzywki jesli sa z roznych firm.

Teraz bardziej szczegolowo:

Z Twojego postu wynika ze interesuja Cie 2 rzeczy: regeneracja i porost

Regeneracja - jakiego typu sa zniszczenia, jesli sa wynikiem rozjasniania to mamy braki w budulcu i wysuszenie, jesli farbowania tylko lub nieodpowiedniej pielegnacji to moze byc tylko wysuszenie

Rozjasnianie/Prostownica - tak, tutaj preparaty z proteinami sa wymagane, najlepiej z keratyna jako ze jest ona wlasnie tez skladnikiem wlosa (piszac najogolniej), jednak nie nalezy przeginac i nakladac codziennie bo mozna tylko pogorszyc sprawe, 3 razy tygodniowo intensywne maski z proteinami - trzymanie min 30m pod czepkiem i recznikiem (dodatkowo mozna ogrzewac suszarka aby zwiekszyc dzialanie maski) to optymalne wyjscie, gleboka regeneracja, ja po czyms takim potem klade wybitnie nawilzajaca odzywke bez grama protein na 5 minut

Zla pielegnacja/ brak nawilzania/ suszenie zbyt goracym powietrzem z suszarki - tutaj wlosy wolaja o nawilzenie, czesto dziewczyny mysla ze olej zalatwi sprawe, niestety nie od razu, oleje trzeba stosowac jakis czas aby osiagnac efekt i tak naprawde na super zniszczonych wlosach moim zdaniem oleje powinny byc wprowadzone pozniej, najpierw super nawilzajace maski (pamietacie co pisalam o oleju kokosowym - przy wlosach o duzej porowatosci/rozjasnianych luski sa mocno odchylone i kokosowy wnika zbyt gleboko powodujac szorstkosc i suchosc)
Ja polecam wtedy pomieszanie odzywki nawilzajacej z oliwa z oliwek i nakladanie 3 razy tygodniowo na jak dlugo sie da (mozna na noc, przy dlugich wlosach mozna zaplesc warkocza po nalozeniu mieszanki, sama tak robilam jak mialam dlugie)

Pytasz kiedy wlosy beda wymagac tylko pielegnacji a nie regeneracji, prawde mowiac pielegnacja wlasciwa wymaga zastosowania od czasu do czasu wspomagania ktore jest niczym innym jak regeneracja. Kiedy osiagnie sie etap ze pielegnacja bedzie stanowic80%? Mnie zajelo 9 miesiecy po scieciu najwiekszych zniszczen, ale nie obcielam sie na zero i dlatego, potem 7 miesiecy podcinalam, mam teraz odrosniete wlosy i dbam wlasciwie co sprawia ze moja pielegnacja jest minimalna

Porost - jak masz problem z przyklapem to ja widze tylko jedno wyjscie - przed myciem stosuj np. polskiego waxa na skalp na 30 minut a potem normalne mycie i nakladanie odzywki 1 cm od skalpu, w ten sposob nie bedzie przyklapu a odzywisz cebulki

Cytat:
Jak mi cos glupiego nie wpadnie do glowy to bedzie ok

Cytat:
Hej wszystkim

...... Chodzi o to - jak wy to robicie, że wysuszacie włosy bez suszarki?? I stąd moje pytanie czy macie jakieś patenty na szybsze wysychanie włosów? a może ja robię coś nie tak? (tak totalnie lub prawie totalnie nie, nie pomijałam suszenia włosów suszarką chyba od lat nastoletnich jakoś... a i tak pamiętam, że jak byłam dzieckiem to po tych 7-9h snu i tak niekoniecznie przez całą noc mi wysychały, a jak byłam dzieckiem to miałam krótsze jednak nieco, no i mniej ich... objętościowo mam na myśli; kiedyś to nawet czapkę na nie kładłam jak byłam dzieckiem by wyschły i i tak przy skalpie mogły być mokrawe). Mam nadzieję, że nie brzmi to wszystko jakoś dziwnie czy głupio...

Ach i jeśli ma to znaczenie czym myłam głowę to szamponem nawilżającym Johna Friedy (tak, tak wiem że ma silikony, ale ten lubię i nie wyrzucę go tylko dla tego że ma silikony, mimo że już wiem że to może nie być najlepszy wybór - chociaż miałam też kiedyś inny, naprawdę świetny szampon Pantene do suchych włosów w którym było jeszcze więcej silikonów) do jasnych odcieni brązu, a potem (na więcej niż 3 minuty, ale nie mierzyłam czasu, choć nie było tego pewno więcej niż 10 minut) - odżywka, Lorys, ten Snake Oil Effect.
witamy

odpowiem na sprawe suszenia, zadna z nas nie suszy wloskow w 5 minut, moje wlosy schna naturalnie same 2.5 godziny dzieki wypracowaniu 'przygotowania' do suszenia, jesli wezme dyfuzor to takie przygotowanie pozwala mi wysuszyc wloski w 15 minut (nawiew takie ledwie cieplawy ale nie zimny)

jak to robie?
po splukaniu odzywki odciskam wode rekami i zawijam wlosy w turban uzywajac recznik dla kreconowlosych (z cienkiem gladkiej bawelny, recznik faktura przypomina scierke kuchenna), trzymam 5-10 min, jak sciagam recznik wlosy sa wilgotne, jak sa za wilgotne to recznikiem odciskam wiecej wody, nalezy patrzec na koncowki wlosow, jak widzimy cos a la 'pedzelki' znaczy ze wlosy sa juz za suche (kwestia praktyki), na takie wlosy nakladam zel, na zasadzie wgniatania, glowa w gore i tyle, jak mam czas schna same (albo jak jest cieplo to wtedy nawet do pracy wychodze w takich niedosuszonych) albo biore dyfuzor.

Tak ze jak widac nic specjalnego, kwestia wypracowania sobie sposobu

Oczywiscie jesli wlosy sa super grube i super geste to czas suszenia moze byc dluzszy ale mysle i tak mozna cos zrobic, mnie kiedys wlosy schly 3.5 godziny same a z zelem ponad 4

Cytat:

Będę trzymać kciuki, żeby Tobie i Rybiorkowi włosy rosły i wciąż tak pięknie się od góry kręciły (może dzięki temu mi też będą? )
ja bede trzymac za Ciebie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-07-23, 15:25   #38271
paulownia
Zakorzenienie

Och, ile tu przybylo, i nowych postow i dlugosci wlosow u co niektorych a ja ostatnio tu zagladalam obrzydliwie i nieprzyzwoicie dawno, ale coz, praca itp. Moje tez podrosly sporo, kreca sie calkiem ladnie i zachowuja przyzwoicie. Nadal uzywam vatiki, ktora nie chce sie jakos skonczyc i bez - sls-owych-szamponow, i wciaz szukam stylizatora, ktory bylby bezbledny, na razie mam trzy i do kazdego jakies ale.
Teraz juz musze sie porzadnie zebrac i zalozyc wreszcie ten internet w domu, juz rok sie staram i wciaz jakies przeszkody biurokratyczne mi Dunczyki robia. Stesknilam sie za Wizazem setnie.
Pozdrowienia dla starej gwardii - hej hej, Eloe, i dla nowych kreconych takze.
Bede wpadac.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 15:47   #38272
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Ale bredzisz masz to samo co Mgiełka ostatnio...nawilżone włosy, bez puszaka a się czepia skręt zwykle po każdym myciu jest inny, trzeba przywyknąć albo znaleźć sprawdzony zestaw
jeszcze muszą trochę podostawać dobroci i może się odwdzięczą (poprosiłam wujka, żeby kupił mi miód na rynku )
Cytat:
EDIT: miałam Ci dopisać...o myciu włosów odżywką. Rozrabiasz w kubeczku? Wlewam porcję [na oko] do kubeczka i dopełniam wodą [też na oko, raczej sporo - jakieś 0,5l], do wytworzenia piany i to siup na skalp, masuję. Jeśli czuję, że coś nie jest domyte to biorę odrobinę tej samej odżywki na łapkę, rozcieram między palcami i masuję (!) tym skal[COLOR=Black]p. Piana jak ta lala, głowa czyściutka
no ja nie myłam jeszcze odżywką (myłam tylko waxem ale on jest z sls, więc to nie to samo )
jak Ci się pieni ta odżywka? jaka to?
Cytat:
A musisz dwa razy? Kiedyś myślałam, że to jest koniecznie niezbędne. Ale im dalej z pielęgnacją, tym prościej umyć włosy. Aktualnie szamponu używam tylko do zmycia oleju (Alterra po kokosie), a i tak nakładam go tylko raz. Odżywką, Pottersem, też myję tylko raz. I włosy się domywają świetnie

A teraz Wam pokażę dorosłego Henia i Tofisława, małego kociaka mojego kumpla.
nie wiem czy muszę, czuję, że muszę jak umyję drugi raz dopiero włosy są czyste takie mam uczucie na placach...nie wiem jak to nazwać... a niby niczego za bardzo nie nakładam oblepiającego
Cytat:
Malinka, może jeszcze będą? te pół spiralki Ja bym chciała takie jak ojp... jezu umarłam jak zobaczyłam

Eloe za poźno już umyte (jak zwykle Isana babassu, alterra migdał, alterra morela) - efekt hmmm mam rulony heheh jak ich wiatr nie rozwieje to Malinka na żywo zobaczy
zaraz cykam zdjęcia bo już suche Wstawię potem może, ale rewelacji jakiejś nie ma.
może będą

a Twoje rozwiane były, moje też ale wiało wczoraj jednak spiraleski się uchowały delikatniusie masz te włoski
Cytat:
A mnie się podoba
mogło być
Cytat:
Już wyglądasz a będziesz jeszcze bardziej Zmiany u Ciebie widać ogromnie, nie ma co narzekać
wczoraj chciałam wyjątkowo, na randkę z Mgiełką i Orchideą (rude proste długie błyszczące )
Cytat:
Poczekaj... Jedno się nadaje Reszta to zdjęcia szafy
ale długie w porównaniu do marca
Cytat:
Co to za szampon, który się nie pieni? Czym myjesz, ze masz takie wątpliwości?
oj no trochę się pieni, ale muszę wziąć dużo, i czasem pieni mi się w jdnym miejscu a w drugim już nie
ładnie się pieni dopiero przy drugim myciu
(bd, hipp, alterra) w sumie z każdym podobnie
Cytat:
To umyj samym szamponem jak zawsze. W końcu już trochę pielęgnujesz, możesz dać im oczyszczacza. Troszkę przyciężkie są. Ot, wszystko. Przyda się nieco zwykłego szamponu. Powinno się poprawić.
myłam kilka razy w miesiącu Waxem z SLS i pokrzywowym z farmony też chyba ze 3-4 razy
Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
w sumie obejrzalam moja fotke ponownie i nie wyszo zle, tylko dol przez to ze slonce odbilo sie od bialej bluzki sprawia wrazenie ze wyglada jakby sie przeswietlil, gora nie jest oswietlona i wyszla ok
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 15:47   #38273
nez123
Rozeznanie

Dziewczyny, stosowała, któraś z was tangle teezer przy rozczerywaniu loków na mokro?? Zastanawiam się jakie da efekty, a mam już dość rozczesywania moich włosów. Plączą się tak bardzo ( od spodu, przy głowie), że ostatnio przy rozczesywaniu rozwaliłam dwie szczotki.... nie mam już siły do tych włosów...
Jeśli już była tutaj mowa i tej szczotce, to przepraszam Staram się za wami nadążać
Stary 2011-07-23, 16:05   #38274
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
Zwierzak wcale nie musi tyć po kastracji przeczytaj "mity o kastracji", bo wiele informacji które krąży z ust do ust to nie prawda.
dlatego napisałam "ponoć", nie jestem ekspertem...
Cytat:
no bo ja nie mam zbytnio problemu z frizzem chyba, może dlatego też nie mam loczków, bo to często idzie w parze z tego co widzę...
szkoda, ze sobie nie zamówiłam hydrolatu z aloesem z bu, mógłby być fajny do jakiegoś psikadła
chciałabym, żeby paczka już przyszła, już czekam od 5tego lipca
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-07-23, 16:30   #38275
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Rybiorku, dopiero po tych zdjęciach widzę jakie Cyc ma przepiękne umaszczenie! zawsze strasznie chciałam kota w takie prążko-plamy (jaki wstyd, nawet nie wiem jak to się nazywa)
Fakt, Cycek ma wyjatkowe ubarwienie, tez tak uwazamy

Cytat:

A loki masz cudowne, takie błyszczące i mocno pozwijane. I to mimo rozjaśniania

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, stosowała, któraś z was tangle teezer przy rozczerywaniu loków na mokro?? Zastanawiam się jakie da efekty, a mam już dość rozczesywania moich włosów. Plączą się tak bardzo ( od spodu, przy głowie), że ostatnio przy rozczesywaniu rozwaliłam dwie szczotki.... nie mam już siły do tych włosów...
Jeśli już była tutaj mowa i tej szczotce, to przepraszam Staram się za wami nadążać
czytalam wiele blogow (anglojezycznych pisanych w wiekszosci przez afroamerykanki) ktore po stosowaniu tangle teezera zauwazyly duzo wiecej rozdwojonych i polamanych koncowek (a wiadomo ze tego typu zniszczenia posuwa sie w gore wlosa i trzeba podciac, skleic sie nie da), pomimo intensywnej pielegnacji, pisaly ze owszem wlosy rozczesane super i potem mialy latwiej je stylizowac ale cena za to za wysoka (prawie wszystkie zapuszczaly)

osobiscie bym nie polecala, jesli juz musisz czesac (ja czesze tylko raz, palcami jak mam na wlosach odzywke ds) to grzebien z szeroki rozstawem
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-07-23, 16:48   #38276
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Musze kupić w końcu dobry ręcznik (frotte, czy mi się pomyliło?), bo zwykły wydaje mi się, że rozwala mi włosy jak odciskam wodę z nich (a staram się być jak najdelikatniejsza), a arafatka jakoś niespecjalnie ciągnie wodę.

Mgielka, wiesz może jak nazywa się ta Twoja zielona farba na ścianach? Albo chociaż firma?
Stary 2011-07-23, 17:01   #38277
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Musze kupić w końcu dobry ręcznik (frotte, czy mi się pomyliło?), bo zwykły wydaje mi się, że rozwala mi włosy jak odciskam wodę z nich (a staram się być jak najdelikatniejsza), a arafatka jakoś niespecjalnie ciągnie wodę.
frotte to są zwykłe ręczniki
chyba chodzi Ci o mikrofibrę
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-07-23, 17:44   #38278
Basai77
Raczkowanie

Hej Zawijatka
wczoraj mialam mycie,do d/s Wax do wypadajacych,zrobilo mi sie jakies takie sianko i duzo,duzo wlosow na glowie.Dzis zatem,jako ze mam odwiedziny kolezanki,naplotlysmy cos tam,jakis chaos na glowie i chcialam fotki zaprezentowac.Do ujarzmienia wysmarowalysmy lapki olejem kokosowym,wiec jest i fryzurka i dobroci w jednym
Zdjecia sa nieco podobne,prawie takie same ale to nic .....milego weekendu i zrobcie cos dla swoich kreciolkow,obowiazkowo!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg BILD4166.jpg (48,4 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg BILD4167.jpg (53,5 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg BILD4169.jpg (32,3 KB, 107 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg BILD4171.jpg (35,6 KB, 47 załadowań)
Basai77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 17:48   #38279
Maliniarka
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1311435817
tu mi się najbardziej podoba, jakbym była Twoim TŻem to ach! całować ten kark odkryty
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-07-23, 17:54   #38280
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:
frotte to są zwykłe ręczniki
chyba chodzi Ci o mikrofibrę
A bardzo możliwe Dlatego wolałam się upewnić.

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 7 (0 użytkowników i 7 gości)

Zasady wysyłania wiadomości