Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-23, 14:19   #511
CookieMonsters
Rozeznanie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
czyli nie były to wody? Tak sobie pomyślała, bo położna mówiła, że wody jak już zaczną lecieć (czy się sączyć), to nie przestają. Nie da się ich na chwilę zahamować, a później znowu uruchomić
A na kiedy Ty masz termin wg. OM?
Ja już nie wiem co to było ja wiem, że to nie było normalne
Termin mam dopiero na 3 sierpnia, ale tak to jest, jak człowiek coś sobie ubzdura i do głowy wbije dobrze, ze o 4 ni pojechałam na ta IP, bo by mnie te położne chyba zjadły że im błogi sen przerywam a nic sie nie dzieje
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 14:21   #512
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Ja właśnie skończyłam podłogi myć I idę robić zasłużoną kawkę z ekspresu
To ja zaraz tam jestem... na tą kawę

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 14:30   #513
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
[/SIZE][/B][/COLOR]Sms od JustPi:
Hania expresem wyskoczyła o 16:05 prawie na IP
3500g 55 cm 10 pkt

klask i: Wreszcie się doczekała!
Serdeczne gratulacje! Witamy Haneczkę!

No to teraz Jacieee do roboty!

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Przypominam wszystkim mamom, że to już jutro można pobrać kod na pieluszki Pampers Premium Care za 34,99 zł.
Ja pobrałam 1. Czekałam do 12 aż nad książką zasnęłam

Cytat:
Sygine z Natanielem dzis wyszli

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Justi Pi, Kalinko Gratulacje

opis porodu
nie wiem czy pamiętacie ale we wtorek po raz drugi wylądowałam na IP z krwawieniami to była 6 rano odesłali do domu dzwoniłam do gina on mówi że to czop jak będę skrzepy jechać na IP.Ok 17 patrze lecą skrzepy dzwonię do gina on mówi że mam na IP jechać pojechałam z rodzicami bo M jeszcze był w pracy przez tel powiedział że chyba mam z głowa że 3 raz jadę ( w pon byliśmy na IP wieczorem przez ciśnienie).Gin zadz na izbę i lekarz wiedział że przyjadę szyjka była na 2,5 cm lekarz powiedział że coś się dzieje ale b.powoli.Przekazał to ginowi i pojechaliśmy do niego pogadać i na Ktg.Na Ktg skurczy zero wychodziłam jakoś ok 20 bo musiałam czekać na ktg.M tam po mnie przyjechał.A ja w aucie mówię że chyba czuję lekkie skurcze a M co chcesz znowu na IP jechać
godz 21 boli mnie podbrzusze jak na @ mówię pewnie przez to krwawienie do tego lekkie skurcze.Godz 24 boli już mocniej biorę kąpieli i nic nie pomaga.2 boli już mocno nie mogę ani stać , leżeć, chodzić.Biorę 2 nospy i nic.Mama mówi że pewnie to przepowiadające ja mówię i tak bolą były co 6 min trwały ok 45sekund.4 rano budzę M boli b.mocno mam łzy w oczach że jedziemy na IP.Po 4 w szpitalu ten sam lekarz co popołudniu mnie bada mówi 3 cm rozwarcia brak szyjki ale oni mnie nie przyjmą bo oczywiście brak miejsc.Napisał pismo odmowy.Pojechałam do szpitala woj. na Polną bo w innym który miałam w razie W też zamknięty bo brak miejsc
Izba przyjęć ok 5 rozwarcie na 5cm na porodówce nie mogłam uleżeć ani stać bolało na maksa.Dali mi ten narkotyk na D...... ale on mnie zmylił że mi się język plątał.Parę min przed 7 rano.Przychodzi parę osób z halogenem na nóżce spr rozwarcie 8cm przebijamy pęcherz.Po przebiciu rozwarcie 10cm bóle parte nie do pochamowania.Przemy, oddychamy , dmuchamy 7:12 mały na świecie
Dali mi go na brzuch później jedno paracie i wyszło łożysko.Poźniej czyszczenie i szycie na żywa tylko 2 szwy obyło się bez nacinania.
Panie mnie umyły przebrały w czystą piżamę
W czasie porodu robili mi usg i wyszło że mały ma dużo mniej niż 3600gr jak się urodził to byliśmy w szoku że taki mały.
Witaj Blondynko!
Widzę, że wspomnienia porodu generalnie pozytywne, ale dla mnie straszne jest to, że takk Cię odsyłali z powodu braku miejsc, nie do pomyślenia. Gratuluję Ci jeszcze raz!

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
tak jak pisalam wczesniej-nie mialam niestety jak Was poinformowac..nie mialam do nikogo nr tel (glupia ja!), a poza tym-myslalam ze wroce..

zaczelo sie od tego-tak jak Wam w ndz pisalam-ze nie czulam od soboty wieczora ruchow malego. na dodatek brzuch mi sie spinal. w ndz poszlismy z tz do kosciola i po 20 minutach szlam do auta usiasc bo tak brzuch mi twardnial i ustac nie moglam. w domu to samo. w koncu spojrzalam na zegarek czy regularnie twardnieje (dodam ze nic nie bolalo i nie domyslilabym sie ze to skurcze). no ale Maly caly czas sie nie ruszal.. zjadlam troche czekolady, wypilam puszke coli i nic. ruszam go z kazdej strony a Filipek nie odpowiadal.zaczelam sie martwic.. o 17 jechalismy do szpitala sprawdzic, w razie W wzielismy torbe. gin zrobil mi usg-serduszko bilo-ufff. wszystko posprawdzal, wymiary, lozysko etc. potem na fotel. i rozwarcie na 1,5 palca lekarz stwierdzil ze nie ma co mnie puszczac do domu i mnie zostawi-bo po co mam wracac w nocy czy kolejnego dnia. kazali sie przebrac i isc do gory na sale. tam jak doszlam juz rozwarcie na 2 palce, podlaczyli mnie pod ktg, za chwile rozwarcie na 3 palce, 4 ..zrobili zastrzyk i potem podali mi kroplowke.lezalam sobie z tz na sali i skurcze sie nasilaly, coraz czestsze (juz bolaly). od 21.30 bole mocnnnee,ale polozna mowila ze jak na pierwszy porod mega szybko sie posuwa i zaraz bedzie po wszystkim. poszlam jeszcze do wc zrobic siku i jak wrocilam to masaaakkraaa. chyba pobudzilam to wszystko skurcze mocne, czeste, pelne rozwarcie. kazali mi gleboko oddychac przy skurczach,a bolalllooo! podali mi w koncu tlen,no i ok 22.20 kazali mi przec. dziizas,jak bolalo! ale dostalam mega mobilizacje jak sama zobaczylam malenka glowke wtedy jeszcze raz i o 22.35 Filipek byl na swiecie. potem tylko szycie.. jak tylko spojrzalam na to malenstwo to juz zapomnialam o calym bolu..zakochalam sie
na koncu szlo troche ciezko bo Maly byl owiniety pepowina..
tz byl caly czas ze mna,wspieral mnie, podawal wode, chlodzil czolo..byl dzielny i baaardzo mi pomogl. obsluga tez super
do domku wyszlismy w czwartek

mezus cudowny zrobil nam wspaniale przywitanie-wszystko ladnie posprzątane, a pokoik (poki co nasza sypialnia) pieknie wystrojony, balony,serpentyny..bajecz ka! kochany jest No a na mnie czekal OGROMNY bukiet kwiatow i sliczna bizuteria Az plakac mi się chcialo jak to wszystko zobaczylam.
Dziękuję za opis! Dobrze, ze pojechaliście sprawdzić co się dzieje - u Ciebie widać sprawdziły się przepowiednie ze spokojnym dzieckiem przed porodem.
A na powitanie przez Twego męża, aż mi się łezka w oku zakręciła Dałaś mu syna i widać musiał Ci podziękować i jednocześnie nie zapomniał że jesteś kobietą, nadal ta samą, która lubi kwiaty i biżuterie

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
no jakbym czytała o swoim mężusiu , mój też porozwieszał balony, serpentyny i w łożeczku maskotkom dał balony do trzymania i też dostałam kwiatuszki
Jak miło
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 14:31   #514
nerola
BAN stały

Brunetko Kochana jak mi przykro,ze tak cierpisz
Jej jak chciałabym Ci pomóc.
Bidulko kuruj cycusie a butla nie nic złego.

Zmalowana pięknie wyglądasz!!

Pokoiki i wózeczki macie wspaniałe

JAKIE PIĘKNE DZIECIACZKI MAMY
Co do jednego

Dostałam smsy o0d Patik i bidulka płacze bo dzieciatko śpi i nie chce jeść,traci na wadze przez to,Ona nie ma pokarmu,ściaga laktatorem ale to nie to samo.
Bardzo się martwi i jest Jej źle

Kurczę dlaczego to tak jest?
Przecież to nasze "powołanie" a takie są problemy z karmieniem!!!
I czasem jak Was czytam jest mi źle,ze ja mam nadmiar pokarmu,karmie i nic mi nie jest a moje dziecko nigdy nie miało kolki.
Tak mi jakoś dziwnie bo Wy cierpicie z dziećmi a ja mam sielnakę.
Nawet nie piszę od której Iza śpi.
Złapałam doła
Papa
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 14:31   #515
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
No to wieeeeeeeeeelkie brawa klask i:

Ja właśnie skończyłam podłogi myć I idę robić zasłużoną kawkę z ekspresu
Dziękuję
I zazdroszczę Ci tego ekspresu, oj bardzo
Stary 2011-07-23, 14:39   #516
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Hej kochane mamuski
Najpierw dziękuje za wszystkie gratulacje
I sama gratuluje wszystkim mamusiom

Niestety Ala musi być na butelce Moje piersi są do tego stopnia poranione, że aż mięso wychodzi na wierzch Z kapturków nie daje rady karmić, krew mi sika jak z nosa

Poza tym mimo porodu naturanlnego jestem strasznie obolała, nie mogę prawie chodzić o siedzeniu już nie wspomnę Wyszły mi jeszcze hemoroidy i boli mnie z każdej strony Póki co jest u nas moja mama ona narazie zajmuje się mała razem z moim J.
Biedulko, nacierpisz się, ale dobrze że masz pomoc

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Btw. Dziś zdałam za pierwszym razem w 9 miesiącu ciąży na prawo jazdy
Ale zdolniacha!

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Dostałam smsy o0d Patik i bidulka płacze bo dzieciatko śpi i nie chce jeść,traci na wadze przez to,Ona nie ma pokarmu,ściaga laktatorem ale to nie to samo.
Biedna...
Stary 2011-07-23, 14:39   #517
Kajool
Zadomowienie

Cytat:

Co do jednego

I czasem jak Was czytam jest mi źle,ze ja mam nadmiar pokarmu,karmie i nic mi nie jest a moje dziecko nigdy nie miało kolki.
Złapałam doła
Papa
ja mam nadmiar i tez mam problem ale ostatnio maly coraz mniej sie buntuje. Sciagam laktatorem ale szkoda wylewac tyle mleczka.

Brunetko trzymaj sie dzielnie. Patik a maly czasami nie ma zoltaczki??
Stary 2011-07-23, 14:44   #518
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
No to teraz Jacieee do roboty!
Powiedz to temu małemu Uparciuchowi, którego mam w brzuszku

Cytat:

Co do jednego

Złapałam doła
Papa
Czyś Ty Kobieto zgłupiała??? Dołujesz się bo masz grzeczne dziecko i nie masz problemów z karmieniem ???
Po doopie dostaniesz. Przecież cieszyć się trzeba

Patik trzymaj się

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 14:44   #519
sygine
Zadomowienie

Mam chwilkę czasu, bo mój Głodzilla śpi
Osiągnęliśmy wspólny sukces - mały rano przyssał się do piersi Cały czas odciągałam bo nie chciał zassać i dawałam mu swój pokarm z butli, ale dzisiaj rano przystawiłam i udało się No i odkryłam w czym tkwił sekret - mały jest śpioszkiem i budził się co jakieś 4-4,5 godziny i był już tak głodny, że darł się w niebogłosy i musiał od razu dostać jeść, bo czasem by jeszcze biedaczek z głodu umarł Więc muszę go po prostu wybudzać częściej i już jest ok
Jak dam radę, to opiszę wam poród, a na razie idę poczytać co i jak u reszty z was
Stary 2011-07-23, 14:56   #520
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
To ja zaraz tam jestem... na tą kawę
Cytat:
I zazdroszczę Ci tego ekspresu, oj bardzo
No to zapraszam A kawusia wyszła cud miód Mąż miał do niej loda magnum a ja drożdżówkę
Stary 2011-07-23, 15:04   #521
sygine
Zadomowienie

Aha i mała poprawka - godzina porodu to nie 3.42, tylko 2.42 Jakoś zegar mi się przed oczami mazał...
Stary 2011-07-23, 15:07   #522
kalinkap13
Rozeznanie

dziekuje dziekuje

no latwo nie bylo,ale tez nie tragicznie lekarz sie smial do poloznej- na 40 minut przed rozwiazaniem-jak wrocilam z wc - "czy ona wyglada na kobiete rodzaca?chyba nie bo taka usmiechnieta" tak samo jak juz urodzilam to sie zasmial,ze gdyby nie zmoczone wlosy, to w zyciu nie moznaby powiedziec ze wlasnie urodzilam
noo,czyli nie wygladalam tak tragicznie

moja Perełka śpi słodko od 11 a ja mam czas na ogarniecie siebie,zrobienie obiadku.. ale pewnie zaraz sie obudzi na jedzonko

DaKaro trzymam kciuki żeby Wam wszystkim tez tak szybko poszlo!! Pamiętajcie tylko bezy słuchać poloznej, żeby robic, to co kaze

karolinee1983

madziaranew hmm..nie boj się, najwazniejsze jest nastawienie.ja zupełnie nie mysłałam szybciej o bolu,o porodzie, o tym jak będzie.no i nie było aż tak źle jak niektórzy straszą
Jak to polozna mi powiedziala-musi bolec,jakby nie bolalo to nie urodziłaby Pani

aania_20 dziekuje czyli to pewnie te prosówki, są takie biale, jest ich kilka na buźce (po porodzie już je miał)

Zmalowana a na jak dlugo wyszliscie za pierwszym razem? rozumiem ze ladna pogoda byla..?

Cytat:
Kalinka, faktycznie szybko poszło. Choć na pewno co się wymęczyłaś, to i tak Twoje. Brawo, dzielna kobieto!!!
no troszke sie wymeczylam,ale nie bylo tak zle naprawde. juz tego samego dnia mowilam ze moge isc rodzic znowu-dla takiej malej kruszynki warto!

Cytat:
no jakbym czytała o swoim mężusiu , mój też porozwieszał balony, serpentyny i w łożeczku maskotkom dał balony do trzymania. i też dostałam kwiatuszki

w załączniku zdjęcia z powitania
ahh, Ci nasi mezusiowie
slicznie wystroil

Cytat:
A te pryszczyki to mogą być też prosaki. Akurat dziś czytałam, że masa dzieci po porodzie je ma. Są białe właśnie. Wynikają z tego, że gruczoły łojowe jeszcze nie pracują tak jak trzeba i same z czasem przestaną się robić
Tu o nich możesz poczytać npp:
http://www.rodzice.pl/niemowle/piele...ka-gladka.html
http://www.babyboom.pl/niemowleta/pi..._zwalczyc.html
no wlasnie, to chyba to..

Cytat:
Poza tym mimo porodu naturanlnego jestem strasznie obolała, nie mogę prawie chodzić o siedzeniu już nie wspomnę. Wyszły mi jeszcze hemoroidy i boli mnie z każdej strony Póki co jest u nas moja mama ona narazie zajmuje się mała razem z moim J.

dobrze ze mama i pomaga z tz zawsze lzej

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
no to maz zachowal sie super ,mozna tylko pomarzyc o takim facecie. bylas dzielna,ja zaczynam sie juz troszke bac tego co mnie czeka...
wiesz co-najwazniejsze to wlasnie sie nie bac i nie myslec. ja szlam z takim nastawieniem i milo sie zaskoczylam. nie mowie ze nie bolalo-bo bolalo,ale nie bylo jakos hardcorowo

Cytat:
Kalinka, dzięki za opis- pocieszający jest fakt, że pierwszy poród może całkiem szybko się odbyć.
Masz kochanego męża, że tak Was świetnie przywitał- tylko pozazdrościć.
moze moze wiec sie nie martwcie na zapas,bedzie dobrze

Cytat:
a poniżej mój głód z teraz, dziś po 15 minutach się poddał i zasnął na brzuszku
jak slodko spi!

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
dzielna mamusia i kolejny szybki poród. jest nadzieja dla pierworódek

Cytat:
Dziękuję za opis! Dobrze, ze pojechaliście sprawdzić co się dzieje - u Ciebie widać sprawdziły się przepowiednie ze spokojnym dzieckiem przed porodem.
A na powitanie przez Twego męża, aż mi się łezka w oku zakręciła Dałaś mu syna i widać musiał Ci podziękować i jednocześnie nie zapomniał że jesteś kobietą, nadal ta samą, która lubi kwiaty i biżuterie
dokladnie, sprawdzilo sie. Filipek zupelnie sie nie ruszal.. i nic na niego nie dzialalo ani szturanie,ani cola
ojj, ja sie wzruszylam jak weszlam do pokoju...niespodzianka na maxa kazdy kto juz byl u nas to mu gratulowal ze niby taki romantyk a on dumny jak paw

Cytat:
ojej,bidulka...

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek

Edytowane przez kalinkap13
Czas edycji: 2011-07-23 o 15:13
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 15:33   #523
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
To nie musze się marwtić, że dwóch paczek nie zużyję
Ja to mam nawet 3 i też się bałam, że ich nie zużyję, ale po tym, co piszecie, myślę, że damy radę

Cytat:
no jakbym czytała o swoim mężusiu , mój też porozwieszał balony, serpentyny i w łożeczku maskotkom dał balony do trzymania i też dostałam kwiatuszki
Pomysłowi ci Wasi tżci mój to dobry chłopak, ale chyba nie przyjdzie mu do głowy, żeby aż mieszkanie ustroić na przyjazd Mai . Ale kwiatki myślę, że dostanę mam taką nadzieję, bo jak nie...

Cytat:
H

Niestety Ala musi być na butelce Moje piersi są do tego stopnia poranione, że aż mięso wychodzi na wierzch Z kapturków nie daje rady karmić, krew mi sika jak z nosa

Poza tym mimo porodu naturanlnego jestem strasznie obolała, nie mogę prawie chodzić o siedzeniu już nie wspomnę Wyszły mi jeszcze hemoroidy i boli mnie z każdej strony Póki co jest u nas moja mama ona narazie zajmuje się mała razem z moim J.
Boże, bidulko, jak Ty musisz cierpieć dobrze, że dajesz butlę - w takie sytuacji nie ma co się w ogóle szczypać...

Cytat:
No brawo!!!! To duży sukces naprawdę!!!!

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Wróciłam Wam pomarudzić Nic mi się nie sączy, dzieć jest aż za bardzo aktywny - już baaaaaaardzo dawno się tak nie rozpychała i mam nawet jakieś tam skurcze, troche bolesne (w szczycie, bo chyba tak się mówi na ten moment najwiekszgo napicia to tak jakby miało mnie rozerwać od środka), ale strasznie nieregularne zaczęły się najpierw 15 min., 15 min., 12, 7, 7, 7 (wyobraźcie sobie moje radosne oczekiwanie na następny również po 7 a nawet i krócej) i dupa.. znowu 12,20! i tak sobie siedze i sie kurcze W domu to już wszystko zrobione i nie mam już nic do sprzątania
Ech, a może wrócą jeszcze te skurcze co 7 minut nie trać nadziei

Cytat:

szkoda Patik i maluszka masz rację Nerolko - dużo tu mam ma problem z karmieniem, nie wiem, kurde z czego to wynika ale na pewno nie możesz mieć doła dlatego, że Twoja Iza taka grzeczna, głupolku trzeba się cieszyć

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Mam chwilkę czasu, bo mój Głodzilla śpi
Osiągnęliśmy wspólny sukces - mały rano przyssał się do piersi Cały czas odciągałam bo nie chciał zassać i dawałam mu swój pokarm z butli, ale dzisiaj rano przystawiłam i udało się No i odkryłam w czym tkwił sekret - mały jest śpioszkiem i budził się co jakieś 4-4,5 godziny i był już tak głodny, że darł się w niebogłosy i musiał od razu dostać jeść, bo czasem by jeszcze biedaczek z głodu umarł Więc muszę go po prostu wybudzać częściej i już jest ok
Jak dam radę, to opiszę wam poród, a na razie idę poczytać co i jak u reszty z was
Super!!! Brawa!!!!!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 15:50   #524
wodaqua
Zadomowienie

Konkursik z becikowym
http://www.wygrajbecikowe.pl/home
Stary 2011-07-23, 15:53   #525
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Kalinkap13 Gratulacje !!!

Cytat:

kuruj się kochana,
Cytat:

a poniżej mój głód z teraz, dziś po 15 minutach się poddał i zasnął na brzuszku
słodka niunia

ja dziś posprzątałam, odkurzałam ..... i nic ..... jak zawsze jakieś delikatne skurcze miałam to dziś w ogóle .... jeszcze 2 dni do tp .... ale coś czuję że nie nastąpi to tak szybko

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 16:04   #526
brumek
Zakorzenienie

Spakowałam torbę do szpitala
No, przynajmniej częściowo

Mąż mi rano oświadczył, że chyba mi brzuch opadł, więc się wreszcie zmobilizowałam

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Konkursik z becikowym
http://www.wygrajbecikowe.pl/home
No fajne. Tylko, że mi te produkty są na plaster potrzebne, bo to już dla dzieci jedzących. A na zapas nie będę kupować
Stary 2011-07-23, 16:11   #527
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Pochwalimy sie bryką Lili
Śliczny. Akurat dla dziewczynki
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 16:24   #528
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
no to brawo brawo klaski:
brunetka strasznie ci wspolczuje,oby byo juz tylko lepiej,trzymajcie sie a kryzys minie.
a moj maz dzis byl w aptece i za dwa leki zaplacil 97 zl,bylam w wielkim szoku
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 16:43   #529
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
no to brawo brawo klaski:
brunetka strasznie ci wspolczuje,oby byo juz tylko lepiej,trzymajcie sie a kryzys minie.
a moj maz dzis byl w aptece i za dwa leki zaplacil 97 zl,bylam w wielkim szoku
Dziękuję

A co do leków, to ich ceny powalają, to fakt... My z mężem w tym miesiącu na lekarzy i leki wydaliśmy ponad 1000 zł ;/ Dobrze, że mieliśmy trochę rezerwy w pieniądzach, bo inaczej w życiu byśmy sobie nie mogi pozwolić na taki wydatek...
Stary 2011-07-23, 16:50   #530
editka2022
Rozeznanie

wczoraj ktoras pisala o tym serialu czystej krwi ja zawsze ogladm na tej stronie,sa wszystkie odcinki http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/czysta-krew/
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 16:50   #531
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Inny kraj inni ludzie.. Może my przesadzamy z czystością takich rzeczy, a może to oni robią krzywdę swoim dzieciom, bo nie wiem czy to nie szkodzi...

Wow! Gratulacje
Mi TŻ już nie pozwala prowadzić samochodu I nie wiem czy bym się z brzuchem zmieściła za kierownicą :p albo nogi za krótkie
Stary 2011-07-23, 16:58   #532
marzena_S
Zadomowienie

zapałeczka, ogromnie gratuluję!! (tym bardziej, że mi samej udało się to dopiero za 4 razem )

Udało mi się zgarnąć dwa kody na pieluchy i tż kupił jedna paczkę 1 i jedną paczkę 2.
Mamy jeszcze pampers newborn i dady 2, więc na razie starczy- zobaczymy, które najbardziej podejdą nam i małej.
Stary 2011-07-23, 17:16   #533
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

ja też w końcu spakowałam torbę do szpitala ... 3 dni przed tp .... nareszcie chyba jestem już gotowa na porodówkę teraz tylko czekać

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 17:40   #534
agadus
Wtajemniczenie

WITAJCIE

ja tylko wpadłam i wypadam bo muszę małą nakarmić postaram się wpaść wieczorkiem to wszystko opisze a ile mam do nadrabiania uuuuuuu i jeszcze trochę ale pozdrawiam wszystkie dziewczyny i gratuluje innym mamą rozpakowanym

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 17:55   #535
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
zapałeczka, ogromnie gratuluję!! (tym bardziej, że mi samej udało się to dopiero za 4 razem )

Udało mi się zgarnąć dwa kody na pieluchy i tż kupił jedna paczkę 1 i jedną paczkę 2.
Mamy jeszcze pampers newborn i dady 2, więc na razie starczy- zobaczymy, które najbardziej podejdą nam i małej.
My też kupiliśmy z pampersa 2 paczki i mamy jedną dadę. Któraś na forum pisała o zakładaniu na zmianę, więc muszę wypróbować. Mam nadzieję, że Małego nie uczuli (jak już się urodzi :p ) i taniej wyjdzie tak na zmianę.

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
ja też w końcu spakowałam torbę do szpitala ... 3 dni przed tp .... nareszcie chyba jestem już gotowa na porodówkę teraz tylko czekać
Ja torbę dla siebie spakowałam chyba ze dwa miesiące temu...hahaha, miałam jakieś dziwne przeczucie, że urodzę przed terminem Niedawno zapakowałam torbę Radziowi

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
wczoraj ktoras pisala o tym serialu czystej krwi ja zawsze ogladm na tej stronie,sa wszystkie odcinki http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/czysta-krew/
O ja też chętnie skorzystam z tej stronki, dzieki Uwielbiam seriale :p
Stary 2011-07-23, 18:02   #536
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
A powiedz mi, jak jestesmy małżeństwem od 2010r to za ten 2009r biorą nam i tak obydwojgu dochody? a orientujesz się ile nie może przekraczać i jak to wygląda? bo za 2009r akurat dochody były u nas niskie, więc można by było pokombinować
Wiesz co ten dodatkowy tysiąc to jest dodatek do rodzinnego. Więc żeby go dostać to musisz się kwalifikować do rodzinnego. Dokładnie już nie wiem jaki jest próg ale chyba 504 na osobę. Z małżem nie mam pojęcia jak to jest. Ale np. u mnie nie wliczali teraz mamy mimo, że mieszkamy razem. Musisz się dokładniej dowiedzieć

Cytat:

Co do jednego

Złapałam doła
Papa
Ty kochana się powinnaś cieszyć, a nie martwić naszymi problemami cyckowymi
Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość

Zmalowana a na jak dlugo wyszliscie za pierwszym razem? rozumiem ze ladna pogoda byla..?
Szczerze ? Pierwszy spacer to lekka porażka była, bo za chłodno Małego ubrałam. Ale byliśmy tak z godzinkę może ciut mniej. Teraz ubieram go w śpioszki albo body i pajaca, pakuję go w rożek (jak upał to nie zapinam) i na to daję kocyk. Rożek dlatego, że jest stabilniejszy i on się jakoś pewniej czuje

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 18:03   #537
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
No fajne. Tylko, że mi te produkty są na plaster potrzebne, bo to już dla dzieci jedzących. A na zapas nie będę kupować
Loteria jeszcze dość długo potrwa, a produkty nia objete są też dla maluszków, jeśli są MM dokarmiane, poza tym są tu też mamy większych dzieci, a dodatkowe becikowe może się przydać

Robię serniczek czekoladowy
Stary 2011-07-23, 18:12   #538
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Ja ale scio już wczoraj dała linka do tej stronki właśnie skończyłam oglądać ostatni odcinek TB

Cytat:
(tym bardziej, że mi samej udało się to dopiero za 4 razem )
Mi też

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 18:26   #539
brunetka2000
Zakorzenienie

dziewczyny jak to jest z ta wit d+k Czy przy butelce trzeba ja dawac?????????? Bo mi kazała dawać to ale przy karmieniu piersią?????
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 18:26   #540
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Ja ale scio już wczoraj dała linka do tej stronki właśnie skończyłam oglądać ostatni odcinek TB
Trzeba cos placic za dostep do tych seriali?
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości