|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
dziewczyny które walcza o wiecej mleczka, kupiłam granulki RICINUS COMMUNIS 5ch i pomaga!!!!!
|
|
|
|
#572 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
upieklam ciasto,wyapalam sie umalowalam paznokcie iiii co teraz??????????bak pomyslu
|
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
ja też zrobiłam coś dla siebie, w końcu zajęłam się swoimi stopami
jak fajnie móc do nich sięgnąć bez trudu haha mała śpi niespokojnie, nie kładę się jeszcze spać bo pewnie niedługo obudzi się głodna mąż na rybach na noc, wróci rano jedna rzecz mnie wkurza, Filip nie zaśnie sam u siebie w pokoju (jak był mały zasypiał sam, jednak przez miesiąc kiedy mieszkaliśmy na starym mieszkaniu w jednym pokoju cały rytm mu się przestawił) no i zasypia u nas w dużym, potem go zanoszę do łózka ale przeważnie w nocy do nas przychodzi albo nad ranem sił do niego już nie mam, bo jak mąż śpi ze mną i z małą to już dla 4. osoby miejsca brakuje
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie z rodzaju głupich
![]() Mam zamiar wysterylizować laktator (wyparzyć), bo ten jest prosto ze sklepu i wiadomo, że trzeba. No i co potem? W co wsadzić? W jakąś torebkę? Jak Wy robiłyście? I np. butelkę? No bo ok - teraz wyparzę, wygotuję itp, a potem jak włożę luzem do torby to wyjdzie na to samo jakbym nic nie robiła... Macie na to specjalne pojemniki, torebki, czy nie zawracacie sobie głowy takimi duperelami?
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek ja laktator wyparzyłam i schowałam do pudełka... nawet nie pomyślałam o jakimś zabezpieczeniu go, ale i tak nie dawałam odciągniętego mleka małej, piła prosto z piersi a laktator używałam przy nawale dla ulgi i jeden dzień kiedy małej nie karmiłam a leczyłam brodawki
a co do butelki to w środku jak się wyparzy i smoczek to jak się potem zakręci butelkę i zatka tą zatyczką to też bakterie się nie dostaną
|
#576 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Zresztą już nieważne Przeanalizowałam to sobie i doszłam do wniosku, że chodzi gł. o usunięcie tego "fabrycznego" brudu. Domowe bakterie ito niech sobie będą. W końcu dziecko to nie kosmita i od takich bakterii nic mu się nie stanie... Nie zamierzam w przyszłości szaleć z wyparzaniem po każdym posiłku itp. Poza tym, cóż... Kobiece piersi też nie są sterylne, a pcha sie je dziecku prosto do buzi
|
|
#578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mała wciągnęła 60 ml mleka po czym zjadała swoje rączki wiec dorobiłam jeszcze 30 ml i wypiła może pośpi teraz
|
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczegółowy opis z domu napisze, dzisiaj powinniśmy wyjść, mała nie zzolkla chyba od wczoraj więc powinno być ok. Gratuluje nowych dziesiątek dla wszystkich mamus. Lecę na 1str pooglądać która się rozpakowala i jak kolejka wygląda. Nadrobie resztę w domu. Buziaki, jestem czasem na pasku bo chwilami czytam was jak się karmimy bo mała lubi wisieć i usypia przy piersi ale ją tylko czytam bo mi się nie chce pisać. A słoneczko urodziła już może? Lecę posądzać co i jak.
|
|
|
#580 |
|
Zadomowienie
|
hej wszystkim.
ja wyprawilam mezulka do pracy i leze sobie moze uda mi sie jeszcze zasnac... znow mam takie bole jak na miesiaczke juz mnie to wkurzac zaczyna zycze wszystkim milusiej niedzieli Zostalo 8 dni do terminu porodu
|
#581 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was w chyba 20 godzinie kurczenia
Noc-masakra! Jestem padnieta Boli mnie jak cholera, ale ciagle te skurcze sa nieregularne strasznie Ale to nic, zaraz budze M. i bedziemy sie powoli zbierac na IP, niech to sprawdzą. Także poprosze o kciuki, żeby coś sie ruszyło w przod albo w tył
|
|
|
|
#582 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam gorąco!
póki Natalka śpi to wezmę się za opis porodu jak wiecie do szpitala pojechałam we wtorek na izbie przyjęć czekałam 2 h bo pani z ''okienka'' nie bardzo chciała mnie przyjąć bo termin miałam na sobotę (23 lipiec) a tu ani skórczy ani skierowania nie miałam bo lekarz poweidzial ze on mnie przyjmie i nie mam sie czym martwić a dlatego czekałam 2 h bo moj dr. miał 3 cesarki. Jak juz się zjawił zrobił mi ktg i zgadał ginekologicznie i jeszcze zażartowała sobie że może jakaś kroplóweczka bo skórczy nie ma a on powiedział że najpierw mnie wymasuje i znowu tak mnie wymasował tam w środku że raz prawie podsloczyłam na fotelu. Ubrałam sie w koszule i pojechałiśmy na trakt tam znowu ktg i czekanie śmiałam się że i tak z tego masażu nic nie bedzie a tu skórcze sie zaczeły ok godz 17 zaczeły sie już regularme skórcze co 3-5 min i trwały ponad 1 min, położna mnie zbadała i powiedziała że poród blisko dodam że ten masaż miałam ok 13. Na trakcie podpieła mnie do ktg i zrobiła usg zadzwoniłam do męża i mówie Marek ja idę rodzić i nic więcej nie dał mi powiedzieć tylko z przerażeniem wypowiedział dobra to ja jadę i klap mi słuchawką skórcze miałam juz bardzo silne i raz na skórczu złapałam położna za rękę a kurat w takie miejsce gdzie miała zegarek biedna nic nie powiedziała później tylko zrgarek sciagneła a tam tak sie odbił zegarek ze mi głupio było w pewnym momencie już tak bolało że poprosiłam położną '' może by tak jaka kroplóweczkę pani dała przeciwbólową '' a ona kochanie już za późno przyszedł mąż poszłam na fotel a i dodam że wody odeszły mi na leżance a jak już odeszły to ból jeszcze gorszy . przy samamy porodzie był mąż z tyłu koło głowy stał lekarz prowadzący i 2 położne kazali przeć kurcze jak piekło ale parłam co miałam robić nie było odwrotu przy 2 skórczu wyszła głowa ale to się zorentowałam jak oczy otworzyłam bo parłam z zamknietymi oczami i myśle sobie o ludzie jak juz jest głowa to teraz szybko pojdzie jeszcze lekarz sie smiał i mowił że skrecone mam dziecko bo głowa już jest a ''ona'' chce sie przekrecić jeszcze 2 krótkie parcia i jest Natalka z nami ufffff mąż mnie pocałował i podziękował a ja w ustach sahara ale wode miałam tylko nie przyszło mi do głowy zeby sie napic---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nadal bez skurczy i nic sie nie dzieje. mimo picia tych wstretnych malin. do tego maly ma wredny kaszel i od 4 sie wrecz dlawil. on spal mimo wszystko a ja juz nie...
dzis w koncu jakas znosns pogoda wiec bedzie spacer chociaz. artur ciagle cytuje "jak kinga sie urodzi to pojedziemy nad morze" bo nie chcemy sie pchac do mielna w te korki. no i ma nowa teorie dotyczaca roznic kobieta-mezczyzna: chlopaki maja siusiaki a dziewczynki sa w ciazy ![]() poza tym wczoraj podobno porodowka tak oblegana ze na porody rodzinne wysylali do kolobrzegu czy bialogardu. niby 50km ale dla mnie porazka, bo nikt by mi wtedy nawet mineralnej nie przyniosl, maz bez prawka... to juz wole sama rodzic ale w koszalinku |
|
|
|
#584 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale nie przejmuj się, jak wylądujesz w K-gu to wode Ci przyniose, albo sie podziele swoja
|
|
|
|
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#586 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() klas ki:![]() Cytat:
![]() Cytat:
biedna ty z tymi piersiami. mam nadzieję że się pogoi szybko Cytat:
nerola w dupsko dostaniesz. ciesz się, że nie masz takich problemów. (masz kupę innych). my się cieszymy razem z tobą, że ci się układa i płaczemy jak coś nie wychodzi. życie nie jest sprawiedliwe.Cytat:
![]() gratulacje, za taki ekspresowy poród. ![]() : oklaski:Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a tak w ogóle to dzień dobry w niedzielny poranek. u mnie depresja ciążowa się chyba zaczyna. nic a nic się nie dzieje.brzuch czasem twardnieje, ale poza tym to nic .zostało 5 dni i cisza jak w kościole. wczoraj wyszlismy z T. na zakupy (zwykła spożywka). pół godziny. i myślałam, że do domu nie dojdę z powrotem. nogi mnie zaczęły bolec i wyc mi się chciało. wróciłam taka padnięta, że myślałam, że zasnę na siedząco. objadłąm się żelkami Haribo, bounty i colą wiśniową i potem czułam się jeszcze gorzej. do kolacji, kiedy T. zrobił steki. a jak robił, to używał dużo czosnku i co gorsza jakieś grzyby przygotowywał i maczał je w occie.a ja NIENAWIDZĘ smaku i zapachu octu, więc prawie w toalecie wylądowałam. .oj co za dzień. torbę dopakowałam, wiec mogę jechac.
|
|||||||||
|
|
|
#587 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pytam, bo ja ciagle dokarmiam, ale coraz wiecej musze dawac MM, Ida straszny leniuszek, zasypia na piersi, malo je pobudza. Chcialabym miec wiecej pokarmu. |
|
|
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Wstałam rano zaglądam do łóżeczka, a tm moja Pszczoła śpi w poprzek łóżeczka i cała łącznie z głową pod rożkiem ![]() Crazy może tez spróbuje.
|
|
|
|
#589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu psikus przynajmniej mała najada się i jest szczęśliwa
|
|
#590 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Agadus kolejna dzielna mamusia ![]() No to teraz tylko czekamy
|
|
|
|
|
#591 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#592 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzień Dobry
|
|
#593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za lekki ten rożek i sobie nogami na głowe zarzuciła. |
|
|
|
|
#594 |
|
Zadomowienie
|
Dziendobry chialam sie tylko przywitac ucalowac wszsytkie mamusie i ich niuniusie i uciekam do szarej codziennosci............. .
|
|
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
U nas noc nawet spokojna
Domin dał pospać troszkę, ale od 6 coś tam marudził. Zauważyłam, że w dzień o wiele lepiej śpi niż w nocy
|
|
|
|
#596 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Wczoraj pisałam ale nie mogłam wysłać wiadomości mam nadzieje że pamiętam co komu odpisać ![]() JustPi Kochana doczekałaś sie Kalinka Agaduś Sygine Beatka Blondynka za opisy porodów przepraszam jeśli o kimś zapomniałam Zaneta my planujemy rozbudowe domu za rok i musimy mieć zgode konserwatora zabytków bo nasz dom swoje lata ma no i zgode z urzędu miasta też musimy mieć Brumek ja mój laktator TT wyparzyłam i włożyłam do tego pojemnika do sterylizacji My od rana na bebilonie Dziewczyny powiedzcie czy to możliwe żeby laktacja tak nagle zanikła ????????????? dwa dni temu lało sie jak z fontanny a wczoraj wieczorem 2godz odciągnęłam tyle co przedtem w 15 min |
|
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
Też u nas to zauważyłam. Wolałabym żeby było odwrotnie :P
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
Vaniliow w którejs tam dobie może być tak, ze wydje się, ze jest mało pokarmu, jedyne rozwiązanie to przystawianie dziecka jak najczęściej, nawet cały dzień na to poświęcić (tk mówiła mi położna). Dziecko zawsze ściągnie więcej niz laktator
|
|
|
|
#599 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam i ja.
U mnie nadal cisza, w nocy kilka razy brzuch zabolał jak na okres, ale nawet nie mocno Zaraz muszę się zacząć szykować, bo na 12tą idziemy na mszę za TŻta dziadka a potem do teściów. Żanetko, proszę zmień mi na liście wiek - 26 lat
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
jacieee wszystkiego najlepszego
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

zębole

Noc-masakra! Jestem padnieta
Boli mnie jak cholera, ale ciagle te skurcze sa nieregularne strasznie
Ale to nic, zaraz budze M. i bedziemy sie powoli zbierac na IP, niech to sprawdzą. Także poprosze o kciuki, żeby coś sie ruszyło w przod albo w tył 

klas ki:
Moje piersi są do tego stopnia poranione, że aż mięso wychodzi na wierzch
ciesz się, że nie masz takich problemów. (masz kupę innych). my się cieszymy razem z tobą, że ci się układa i płaczemy jak coś nie wychodzi. życie nie jest sprawiedliwe.