Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-24, 12:42   #2401
Siasiek
Zadomowienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Tadammmm

To tak na szybko.
Reszta pewnie w klubie (lub w albumach) bo ja tu swojej facjaty nie pokaże :-P

Już mi się mały budzi, zdążyłam zmniejszyć zdjęcia....
Idę ogarniać mieszkanie bo mam taki sajgon...chyba żadna z Was by takiego w dwa tygodnie nie narobiła a mi to zajęło zaledwie dwa dni. W dodatku zostałam z tym sama bo Tż i młody na imprezę sobie poszli, przyjdą zjeść obiad i później na kolejną "masówkę" bo młody na karuzelach chce pojeździć.

Już jest ryk...
Paaaa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P7230030.jpg (98,0 KB, 80 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7230033.jpg (89,9 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7230034.jpg (85,4 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7230062.jpg (63,2 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7230064.jpg (70,8 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7230065.jpg (60,8 KB, 53 załadowań)

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2011-07-24 o 12:48
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 12:47   #2402
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Tadammmm
ale cudna sesja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! klask i:

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 12:49   #2403
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
mąż się specjalizuje we wszelkiego rodzaju makaronach

ja nie każe nosić i tyle,
kładę na kocu i jak chcą się bawić to proszę aby się zniżyli do jej poziomu i zacieszać, głaskać i gadać sobie,
noszeniu mówimy - NIE
zresztą moje dzieci jakieś dziwne są bo za bardzo na rękach być nie lubią,
od razu się wiercą i prężą (Zosia tak miała i Gaba też tak robi)

ide prasować
Chyba musze wziac z ciebie przyklad, bo znajomi biora mala na raczki a pozniej mam cyrk. Tylko jak komus powiem, ze ma nie brac na rece, to pewnie stwierdza, ze jestem nienormalna bo tak to z ludzmi bywa.

A moja mala dzisiaj spala od 12 w nocy do 6 rano
Mam nadzieje, ze to nie byl jednorazowy wybryk.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 12:53   #2404
Siasiek
Zadomowienie

Grażyna ale mamy ciacha, nie?!

Dobra spadam

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2011-07-24 o 12:56
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 12:57   #2405
martynka89
Zakorzenienie

Siasiek, Grazin jakie przystojniaki z tych waszych chlopcow. Slicznosci
Stary 2011-07-24, 13:10   #2406
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
biedna ta Olusia
co chwile coś ją męczy
licze ze w koncu się to unosmuje i trzymam za was kciuki

moze jakbym mu dała mleko w tej butelce to by było inaczej
ale herbatka mu cos nie pasi

siedem światów z tymi dzieciaczkami
ja sie pogodziłąm z mysla ze nigdzie nie wyjde na dłuzej niz 1 h do póki bede karmic.

usypiam go nogą i chce te moje dwu centymetrowe odrosty farbowac
ale chyba przegięcie z mojej strony juz go usypiac jak spał od 21 do 10 z przerwami na jedzenie własciwie to nie moge liczyc ze to byly przerwy bo on spał.
aale musze go uspic bo juz mama dzwoniła KIEDY PRZYJDE Z JEJ WNUKIEM NA OBIAD bo powinnam juz chyba o 9 przyjsc na obiad;p
oni to maja szajbe...
caly czas sebka nosza a potem ja mam przerąbane
dzieki slonce ja tez mam taka nadzieje
nieba bym jej uchylila
Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
Agus87 biedna Oleńka, a może warto by było wybrać się do innego pediatry?? czy ty w niedziele tez śmigasz na siłownię???

Aga_pe ślicznego masz tego blondaska

Andziot a co tam dobrego gotuje twój mąż??

Grazin to ja mam podobnie jak idziemy do teściów, nie mogę przestać ich odwiedzać ale wkurzam się bo teściówka cały czas przenosi małego na rękach, my później wracamy do domu i jest oduczanie i wrzask przy tym i tak w kółko
Cytat:
Tadammmm

To tak na szybko.

Idę ogarniać mieszkanie bo mam taki sajgon...chyba żadna z Was by takiego w dwa tygodnie nie narobiła a mi to zajęło zaledwie dwa dni. W dodatku zostałam z tym sama bo Tż i młody na imprezę sobie poszli, przyjdą zjeść obiad i później na kolejną "masówkę" bo młody na karuzelach chce pojeździć.

Już jest ryk...
Paaaa
nie chce zmieniac
lepij do jednegbo
bo co lekarz to inna opinia

ta, w niedziele tez cwicze
Stary 2011-07-24, 13:26   #2407
asiak1981
Rozeznanie

siasiek wow! małe przystojniaki! najfajniejsze to zdjęcie jak na brzuszkach leżą

Dziękuję za miłe komentarze

grazin - ja przy Kasi też się wstydziłam powiedzieć, żeby jej nie nosili, bo przeważnie w poniedziałek po każdym weekendzie musiałam ją oduczać noszenia, czyli wytrzymywać płacze i marudzenia. Teraz się nie szczypię, a jak ktoś chce potrzymam to wykorzystuję po karmieniu żeby ponosili do odbicia. Jak beknie to mają kłaść na kanapę i usiąść koło niego i mogą wtedy gadać z nim do woli.

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 13:55   #2408
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
a proszę powiedz jak badania Zosi? Wiem, że cosik z ciśnieniem było nie tak... czy już cały przegląd zrobiłyście? Wiadomo co było przyczyną zbyt wysokiego ciśnienia?
badania wszystkie wyszły bez zarzutu, hemoglobina na dolnej granicy normy, a takto wszystko książkowo, więc nie wiem, może to tylko zdenerwowanie u lekarza ...
pójdziemy jeszcze skontrolować niedługo i zobaczymy, a jak będzie znów wyższe to chyba kupie wtedy mankiet dla dzieci do ciśnieniomierza i w domu jej będę mierzyć, żeby nie miałam syndormu białego fartucha

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
daisy - przed chwilą obejrzałam zdjęcia, Gabunia jest przesłodka, a te zdjęcia z wpatrzonym tatą super! Miło się patrzy na taka miłość ojcowską... Ale nie pomogę w rozszyfrowaniu podobieństwa, bo nie potrafię... Najśmieszniej jest u nas, rodzice i znajomi moi i moich rodziców mówią że Kasia to cała ja, a od strony tż mówią że to mały Szymek hihi Zobaczysz jeszcze się 500 razy zmieni.
no właśnie, takie podobieństwo się zmienia w trakcie życia,
Zosia jak się urodziła, to była czysty tata, moje ŻADNEJ cechy nie znalazłam i gdyby nie to że nosiłam ją w brzuchu to nie uwierzyłabym że to moje dziecko
a teraz już coraz mniej podobna się robi, ma już trochę rys mojej rodziny

z Gabrysią teraz jest trudniej, już nie każdy widzi takie podobieństwo do tatusia

Cytat:
To tak na szybko.
świetne te zdjęcia !!!!!!!

dwóch przystojniaków

Gabrysia zrobiła brzydką kupę
niby zółta ale jakieś takie ciemne niteczki w niej były ...

teraz śpi na brzuszku

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 15:36   #2409
mamaoptymistka
Zadomowienie

hej
Franek wczoraj dał popalić od 16,30 do 23 nie spał więc jak nie jadł to płakał lub marudził ale za to jak zasnął o 23 ej to spał do 4 ej
Nasz rekord pierwszy raz tak długo 5h ale nie łudzę się że tak zostanie

enchan wyglądasz rewelacyjnie na tych fotkach
Siasiek, Grazin Wasi chłopcy przepiękni

Robiłam kiedyś 6W ale nie dotrwałam do końca, mój brat zrobił całą i miał rewelacyjny brzuch ale on był szczupły więc nie wiem jak zadziałałoby to na mój flak
Chciałabym ćwiczyć ale jestem taka zmęczona, ciągle niewyspana że brak mi sił

silee dzieki za odp a dałabyś jeszcze linka do tego nosidełka, czy jak dziecko nie trzyma jeszcze samo główki można w nim nosić ???

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-07-24 o 15:37
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 15:47   #2410
SiLLee
Raczkowanie

Siasiek Przystojniaki
andziot tez bym musiala zrobic tak jak Ty. Zakazac noszenia. Dziecko mi od 4 dni w dzien spac nie chce. Zasypia na rekach odkladam a za 20 min znowu ryk jak zczai ze lezy gdzies indziej
martynka89 to super Ci dzidzia spala
Moria o matko dobrze ze nic mu sie nie stalo. szczescie w nieszczesciu
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 16:32   #2411
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
grazin - zbieram moją koparę z ziemi! Sebulek cudny chłopak, a mama ma taką figurę że ja wysiadam...

daisy - przed chwilą obejrzałam zdjęcia, Gabunia jest przesłodka, a te zdjęcia z wpatrzonym tatą super! Miło się patrzy na taka miłość ojcowską... Ale nie pomogę w rozszyfrowaniu podobieństwa, bo nie potrafię... Najśmieszniej jest u nas, rodzice i znajomi moi i moich rodziców mówią że Kasia to cała ja, a od strony tż mówią że to mały Szymek hihi Zobaczysz jeszcze się 500 razy zmieni.
dziekuje bardzo to miłe
Cytat:
Tadammmm

To tak na szybko.

Już jest ryk...
Paaaa
hihi
super te zdjecia
te na brzuszkach maja najlepsze
a jak sobie fajnie stękali oboje jak na tych brzuchach lezeli:P jak stare dziadki
Cytat:

Dobra spadam
no udali sie nam
Cytat:
siasiek wow! małe przystojniaki! najfajniejsze to zdjęcie jak na brzuszkach leżą

Dziękuję za miłe komentarze

grazin - ja przy Kasi też się wstydziłam powiedzieć, żeby jej nie nosili, bo przeważnie w poniedziałek po każdym weekendzie musiałam ją oduczać noszenia, czyli wytrzymywać płacze i marudzenia. Teraz się nie szczypię, a jak ktoś chce potrzymam to wykorzystuję po karmieniu żeby ponosili do odbicia. Jak beknie to mają kłaść na kanapę i usiąść koło niego i mogą wtedy gadać z nim do woli.
dzisiaj tez tozastosowałam
do odbicia nosili troche poświergotali a potem kazałam siadac kurde blaszka

siasiek mam pierwszy spacer w chuście za sobą sebkowi sie podobało i nawet mi sie udało go w to oplątać
moj tż też jest zachwycony powiedział ze jak bedzie mial wolne to bedzie z nim cały czas chodził w tej chuście
także jeszcze raz pięknie dziękuję

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

daisy kurcze patrze na tą Gabunie Twoja i nie mam pojecia do kogo podoba nie widze uderzajacego podobieństwa do Ciebie ani Twojego męża może wdała sie w dziadków a ona ma take ciene oczka? granatowe?? bo Ty masz takie błekity i Tż chyba tez ma taki jasny błekit??
a comedy central jest super:P nie wszytskie seriale ale odmóżdżyć się można takze pozdrów męża i powieddz ze łacze sie z nim w bólu ze musi oglądac tvn24:P a kiedy mąż wraca? tęsknisz?

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

SIASIEK MA ZDJECIA NIKOSIA W ALBUMIE I NAM NIC NIE POWIEDZIAŁA!!!
Stary 2011-07-24, 16:48   #2412
MoniaK
Zakorzenienie

Hej
Boszzz, jaką miałam masakryczą noc Wieczorem zaczął mnie boleć brzuch, tylko to był taki dziwny ból, jakby skręt jelit. Bolało przy chodzeniu, przy siedzeniu i przy przekręcaniu na drugi bok. Wzięłam dwie nospy i w ogóle nie pomagało. Na dodatek byłam sama z Tymkiem bo mąż w pracy. Rano gdy przyjechał pojechaliśmy na pogotowie i dostałam trzy zastrzyki i skierowanie do szpitala (z podejrzeniem wyrostka) gdyby ból mi nie przeszedł. Teraz jest już lepiej ale cały czas się boję, że to znowu wróci a przecież ja nie mogę iść do tego cholernego szpitala bo mały się zaryczy

Moria, podziwiam za spokój
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 16:49   #2413
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
zosia wiele z nas ma ten http://allegro.pl/fisher-price-lezac...635472713.html
jest gopdny polecenia moim zdaniem i mozna bujac kapciem
Cytat:
róznie to jest, np Zosia nie lubiła naszego bujaczka, służył nam tylko do karmienia później jak jeszcze nie siedziała ...
Gabrysia trochę w nim posiedzi, nawet bujana zaśnie jak jest padnięta, no i kupe zdziela na wibracji
Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
zosiaaa, my mamy taki: http://allegro.pl/fisher-price-lezac...685015146.html
U nas się sprawdza Przynajmniej można coś w domu zrobić. Wprawdzie na robienie kupy słabo działa, ale Pepe uwielbia wręcz rozmowy z kurczakiem z leżaczka Dzisiaj mówił do niego "te"
Sama radość, jak to człowiek widzi i słyszy.
dzięki za odpowiedz
to my chyba tez będziemy bujać kapciem
tyle tylko że zastanawiam się jeszcze czy z melodyjką czy bez
jak nie będzie mu odpowiadało to może chociaż będą kupy bo z tym u nas też średnio

Cytat:
Zosiaa, ja mam dla Gabrysi huśtawkę... nie powiem, sprawdza sie. Wygodna pod tym względem, że sama się huśta tzn baterie ją huśtaja
i długo posiedzi Gabi w huśtawce???

Cytat:
Tadammmm
ale świetne zdjęcia, najlepsze jest to jak głowkami się stykają
dwa przystojniaki

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dzieki slonce ja tez mam taka nadzieje
nieba bym jej uchylila

nie chce zmieniac
lepij do jednegbo
bo co lekarz to inna opinia

ta, w niedziele tez cwicze
szacunek za tą niedziele
ja nie mam takiej silnej woli

MoniaK współczuję, trzymam kciuki żeby już nie powróciło

Edytowane przez zosiaaa
Czas edycji: 2011-07-24 o 16:52
zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 17:00   #2414
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Hej
Boszzz, jaką miałam masakryczą noc Wieczorem zaczął mnie boleć brzuch, tylko to był taki dziwny ból, jakby skręt jelit. Bolało przy chodzeniu, przy siedzeniu i przy przekręcaniu na drugi bok. Wzięłam dwie nospy i w ogóle nie pomagało. Na dodatek byłam sama z Tymkiem bo mąż w pracy. Rano gdy przyjechał pojechaliśmy na pogotowie i dostałam trzy zastrzyki i skierowanie do szpitala (z podejrzeniem wyrostka) gdyby ból mi nie przeszedł. Teraz jest już lepiej ale cały czas się boję, że to znowu wróci a przecież ja nie mogę iść do tego cholernego szpitala bo mały się zaryczy

Moria, podziwiam za spokój
o kurde nie ciekawie

własnie nigdy o tym nie myslałam...
kto by byl z małym gdybym ja musiała do szpitala isć? dziecko chyba nie moze byc razem z matka no bo jak?
trzymam kciuki zeby jednak przeszło!!
Stary 2011-07-24, 17:42   #2415
MoniaK
Zakorzenienie

ehhh, ja nie wiem co mi było to taki dziwny ból jakiego jeszcze nigdy nie miałam Tak sobie myślę jednak, że jeśli to byłby wyrostek to chyba zwijałabym się z bólu i nie przeszłoby mi tak szybko, czy może się mylę Wie ktoś może?
Stary 2011-07-24, 17:57   #2416
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
ehhh, ja nie wiem co mi było to taki dziwny ból jakiego jeszcze nigdy nie miałam Tak sobie myślę jednak, że jeśli to byłby wyrostek to chyba zwijałabym się z bólu i nie przeszłoby mi tak szybko, czy może się mylę Wie ktoś może?
Z tego co pamiętam, gdy miałam zapalenie wyrostka, to bolało mnie kilka dni z prawej strony, ale chyba tabletek przeciwbólowych nie brałam ( nawet normalnie do szkoły policealnej wtedy chodziłam ). Gdy podniesiesz prawą nogę wysoko i boli, to może być wyrostek, ale w moim przypadku brali pod uwagę jeszcze jajniki. Gdy trafiłam z ostrym bólem do szpitala, to robili mi jeszcze badanie krwi i moczu, a potem błyskawicznie brali na salę operacyjną. Brzydką bliznę mam do dzisiaj
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 17:57   #2417
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

no to żeby był pełen przegląd rodziny dodałam jeszcze rodziców i teściów do albumu.
Zdj teściow tylko z wesela mam Nie ubolewam nad tym

MoniaK wyrostek jak boli to leżąc nie mozna nogi zgiąć.. Oby przesżło

enchantress.... Ty wygladasz OBŁEDNIE

zosiaaa, Gabi może praktycznie cały dzień przespać...

mamaoptymistka, naprawdę szóstka rewelacja. Skończyłam i z mojego brzucha zrobiła prawie kaloryfer - warto !
Kurde... wspołczuje takiego wieczoru za to noc Wam wynagrodził

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-07-24, 17:58   #2418
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
o kurde nie ciekawie

własnie nigdy o tym nie myslałam...
kto by byl z małym gdybym ja musiała do szpitala isć? dziecko chyba nie moze byc razem z matka no bo jak?
trzymam kciuki zeby jednak przeszło!!
Ja to sie nawet boje myslec. Z dala od rodziny a TZ w zadnym wypadku nie moglby sie mala zajac. Musialabym sie wypisac na wlasne zadanie w razie W.

Cytat:
Mi nic nie pomagalo jak mialam zapalenie wyrostka. Brzuch bolal okropnie na dole i do tego ciagle wymioty i biegunka.
Trzymam zeby bylo ok.
Stary 2011-07-24, 18:00   #2419
SiLLee
Raczkowanie

Cytat:
Nigdy nie mialam wyrostek, ale moj brat mial i zwijal sie caly czas z bolu nie przeszlo tak samo. Wiec to co Ty mialas to nie wyrostek chyba, mnie kiedys tez tak strasznie brzuch bolal u dolu pozniej caly zwijlam sie ze szok ani siedziec nie umialam ani stac lezec tez nie nie no masakra i na pogotowiu okazalo sie ze to kolka nerkowa. dostalam zastrzyk kroplowke i przeszlo na szczescie juz nie wrocila.
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 18:18   #2420
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Dzień dobry

moria jejku! Ty to jesteś oazą spokoju! dobrze, że się nic tżtowi nie stało! Szkoda tylko auta, no ale najważniejsze, że tz cały i zdrowy...podziwiam i tak z jakim spokojem o tym pisałaś!

enchan jaka ty ładna! jak modelka!

moniaK kurczę, może jdenak nie będzie tak strasznie i obejdzie się bez szpitala
trzymam kciuki za twoje zdrówko!

siasiek ale kawaleria!

matall to jak zajedziesz to dawaj ten arykuł

mówici, ze a6w takie cuda robisz brzuchem?
ja już mam za sobą pierwsze próby i powiem wam, ze póki co nie boli bardzo...ale będzie coraz gorzej, czuje to!

tylko co mi po a6w jak dzisiaj pizze jadłam

dzieciątko mam grzeczne, aczkolwik jak zwykle cyrki przy wieczornym usypianiu...
nie mam opracowanego systemu niestety...
nie ogarniam tego...
ale za to mam duuuuuuzo cierpliwości

do jutra buziaki
Stary 2011-07-24, 18:24   #2421
asiak1981
Rozeznanie

maniaczki Comedy Central- ja też kiedyś namiętnie oglądałam, do dziś najbardziej lubię Hoży Doktorzy i Jak poznałem.. Jak chciałam wkurzyć męża w okresie ciąży to mówiłam że dam synowi Dorian na imię

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 18:39   #2422
MoniaK
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny pocieszyłyście mnie trochę.

Cytat:
Z tego co pamiętam, gdy miałam zapalenie wyrostka, to bolało mnie kilka dni z prawej strony, ale chyba tabletek przeciwbólowych nie brałam ( nawet normalnie do szkoły policealnej wtedy chodziłam ). Gdy podniesiesz prawą nogę wysoko i boli, to może być wyrostek, ale w moim przypadku brali pod uwagę jeszcze jajniki. Gdy trafiłam z ostrym bólem do szpitala, to robili mi jeszcze badanie krwi i moczu, a potem błyskawicznie brali na salę operacyjną. Brzydką bliznę mam do dzisiaj
Lekarz też stwierdził że mogą to być jajniki i teraz pewnie czeka mnie kolejna wizyta u gina. Na razie ból prawie przeszedł. Coś tam jeszcze pobolewa ale lekko, prawą nogę jak zginam to też mocno nie boli, więc modlę się aby to nie był ten cholerny wyrostek
Stary 2011-07-24, 19:25   #2423
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

daisy teraz juz wiem ze Gabi wdała sie w Twojego ojca
a Ty to cała mama
Stary 2011-07-24, 19:52   #2424
andziot
Zakorzenienie

MoniaK mam nadzieję, że już lepiej się czujesz ?? i że to nie wyrostek jednak !
nie koniecznie wyrostek to mega ból, na początku może być zwykła niestrawność, lekki ból, później dopiero robi się zlokalizowany ból w rzucie wyrostka ...

ale dziś pustki

dziewczyny padły
byliśmy na dłuuugim spacerze połączonym z placem zabaw

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 20:07   #2425
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Norbi dziekuje

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Też nie mam pojęcia, ja już różne teorie wymyślam. Ostatnio wymyśliłam, że może to jakiś skok znowu, tylko tym razem zamiast jeść więcej, to je mniej Albo jakiś specyficzny etap dojrzewania układu pokarmowego? Nie mam pojęcia :
W sumie nasze dzieciątka w podobnym wieku są, więc może coś w tym jest
agnieszka ja tez nie wiem i sie poddaje
dominik to mial uregulowane dawki i godziny jedzenia
a z z nobetem poprostu sie nie da. dzisiaj pil po 40-60 az nagle wypil 180
oczzywiscie potem sie skreca z bolu

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej kochane!!
pisze do was z urlopu, choc troche jest zepsuty tymi wybuchami i strzelanina.
anulka mam nadzieje ze do konca wypoczynku bedziecie mieli spokoj
dobrze ze zosienka ok
Cytat:
ja łykam tablety z witaminami dla mam karmiących i ciężarnych i mam nadzieję że trochę to pomoże ....
tez lykam i na razie i wlosy i paznokcie ok
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

A co do mojego spokoju, no ja już tak mam, czasu się nie cofnie więc wyznaję zasadę, że "nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem". Stało się i już tego nie zmienimy, auto rzecz nabyta, wiadomo uszczerbek na domowym funduszu nie mały ale lepsze to, niż choćby czyjeś połamane nogi. Cieszę się, że nikt w tym wypadku nie ucierpiał, TŻ nie ma nawet 1 siniaka. My wszyscy w domu cali i zdrowi a to najważniejsze
no masz racje ze co sie stalo to sie nie odstanie
ale kurcze mimo ze badzo chcialabym byc zdystansowana badziej niz jestem za cholere nie potrafie, a niejednokrotnie lepiej podejsc do sprawy "na chlodno"
Cytat:
co do chrztu - my płaciliśmy 150 zł, u nas nie było żadnego "co łaska", tylko powiedział że pobierają opłatę za chrzest w wysokości 150 zł
pzynajmnije szczery
Cytat:
dziewczyny mające jakieś leżaczko - bujaczki mozecie jakis polecić?? i czy dzieciaczki wasze lubią w tym przebywać?? bo zaczynam się rozglądać, muszę w ciągu dnia uwolnić się chociaż na parę chwil, żeby obiad zrobić a na razie to ciężko mi wychodzi
ja jestem szczesliwa posiadaczka juz 2giego z FP, takiego jak ma grazinka tylko ze z lwem, jest super

Cytat:

agnieszka_pe
, jejku jak On cuuudnie wygląda ! Ta blond czuprynka i zestaw marynarski Rewelacja
Kochana, jak Twoje cisnienie ?? Byłaś u lekarza? Bierzesz cos??
Ale masz piękny avatar !

Ale mi się Gabysia podrapała po buzi do krwi. Do tej pory pazurki jej się jakby łuszczyły i same odpadały ale niestety koniec tego dobrego.. Wzięłam dziś nożyczki do łapek i obcięłam.
Widzę, że Anulka była już na forum... Ja do 11 pospałam, więc nie zdążyłam Wam przekazać przed nią info.
Wymieniłyśmy się seskami i prosiła aby Was wszystkie pozdrowić, co niniejszym czynię !! No a resztę już wiecie z Jej postu
Pogoda znów przepaskudna... pochmurno

Wrzuciłam kiedyś parę zdjęć do albumu... i ja poproszę abyście pomogły mi zidentyfikować podobieństwo mojego dziecka Tata mój też nie wie do kogo Mała podobna.. Mami mówi, że do małża
Nie potrafię obiektywnie na nią spojrzeć chyba...

z cisnieniem lepiej
mierze i kontroluje jak bedzie nadal skakac to pojde po leki
norbi tez sie drapie do krwii po mimo ze co 3 dni musze mu obcinac pazurki a barrrrdzo tego nie lubi
obejrze fotki i zdam relacje

Cytat:
Tadammmm

To tak na szybko.
jakie cudneeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Cytat:
Dobra spadam
macie macie
Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
hej
Franek wczoraj dał popalić od 16,30 do 23 nie spał więc jak nie jadł to płakał lub marudził ale za to jak zasnął o 23 ej to spał do 4 ej
Nasz rekord pierwszy raz tak długo 5h ale nie łudzę się że tak zostanie

Robiłam kiedyś 6W ale nie dotrwałam do końca, mój brat zrobił całą i miał rewelacyjny brzuch ale on był szczupły więc nie wiem jak zadziałałoby to na mój flak
Chciałabym ćwiczyć ale jestem taka zmęczona, ciągle niewyspana że brak mi sił
po pierwsze gratuluje ze franus tak sobie wydluza czas
po drugie tak czytam i czytam i coz to za cwiczenia?

kurddddeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeee
znowu wszystko mi sie nie zacytowalo
WHY?????????????????

tz pojechal,
NIENWIDZE tego pierwszego wieczoru bez niego
on ryczal, ja ryczalam, domi ryczal a norbi sie smial ehhh
Stary 2011-07-24, 20:23   #2426
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
Paulizia, powiem tak : dobry aparat, photoshop i wszystkie jesteśmy miss świata
trzeba jeszcze miec to cos w sobie
Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
moj syn pierwszy raz w swoim zyciu spi przed 22
a my z mezem zrobilismy sobie wieczorek przy tv z piwkiem i frytkami ,wiem ze z moja waga nie powinnam ,ale raz sie zyje
desperados
ojjj monia
normalnie jakas telepatia miedzy nami bo nasz wieczor tez tak wygtladal
Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
Dzien dobry.
U nas nocka jak zwykle 22.30-5 i potem kolejne jedzonko 9.
A z pozytywow, wczoraj niunia ladnie sie bawila grzechotka, trzymala w lapce i sobie grzechotala.

To smiesznie, bo pewnie nieraz patrzylas na samolot, ktorym akurat lecialam (4,5 roku spedzilam w powietrzu przed ciaza).
Tez uwielbiam samoloty i latanie.
.
super ze naduska trzyma grzechotke
mamy stewardese na pokladzie?
Cytat:

kochana licze ze jak wybuchnie wojna lub jakieś nieszczescie to puszcza pasek informacyjny na dole ekranu na comedy central
czerny humor mi sie trzyma
kocham twoj czany humor
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Zaraz nadrobie co napisałyście jak mnie nie było

ja już po sesji z przesympatyczną Anią panią doktor anestezjolog , która zgłosiła się do mnie po zobaczeniu wpisu na blogu.
Nie zbyt urodziwa dziewczyna, ale bardzo sympatyczna
Efekty na blogu.
eweska, tak szczerze to brak mi slow na wychwalanie twojego multi talentu, a blog kofffffffam
Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Aha! Wrzucam zdjęcie brzucha, powiem Wam, że ogromnie dużo dają mi te moje ćwiczenia, jestem zmasakrowana po nich, ale widzę małe zmiany brzucha!
ale lasencja z ciebie
Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
Dziewczynki, pochwalę się nieskromnie, że ja też mam bloga ..

www.annaklempka.wordpress.com

enchn piekne foty
ale msz delikatny typ urody

pewnie nie wszytko zacytowalam ale pisze jedna reka
Stary 2011-07-24, 20:24   #2427
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Mojemu dziecku chyba się coś poprzestawiało Śpi od 16, zapomniał o jedzeniu, zapomniał o kąpieli i śpi . I cały plan dnia pójdzie się paść - do 20 zawsze była kąpiel, potem butla i jak robiło się ciemno szedł spać. A teraz po ciemku pewnie wstanie Żeby tylko w nocy potem chciał spać
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 20:47   #2428
gusiagatko
Zakorzenienie

hej Mamusie
ja dopiero teraz do Was dotarlam. Moja mala wisi dzisiaj caly dzien na UU. Karmie ja co 40min-1h. Miala jedna 3 godzinna przerwe na spanko, to sie rowniez polozylam Moje sutki dzis placza, ale czego sie robi dla swojego dziecka

Cytat:
Napisane przez SiLLee Pokaż wiadomość
gusiagatko super ze juz lepiej u Was. Za kupki

Dzisiaj znow zadarzyla nam sie jedna brzydsza kupka

Polozna byla w sobote i mowila zeby obserwowac. Bylo tez wazenie i mala wazy juz 3890 Czyli bardzo ladnie przybiera

agnieszka_pe25 avatar i fotki Norbiego w bujaczku superrr

Cytat:
zosiaaa, my mamy taki: http://allegro.pl/fisher-price-lezac...685015146.html
U nas się sprawdza Przynajmniej można coś w domu zrobić. Wprawdzie na robienie kupy słabo działa, ale Pepe uwielbia wręcz rozmowy z kurczakiem z leżaczka Dzisiaj mówił do niego "te"
Sama radość, jak to człowiek widzi i słyszy.

Nadia dostanie bujaczek w prezencie od mojej mamy Mam nadzieje, ze sie i u nas sprawdzi (w takie dni jak dzis )

Cytat:
Tadammmm
Ale sesja! Wizazowe przystojniaki

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 21:18   #2429
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
daisy teraz juz wiem ze Gabi wdała sie w Twojego ojca
a Ty to cała mama
no właśnie w pierwszej chwili też mi się wydawało, ze Gabik to moj tata.. ale Słonce, ja nie jestem do mamy podobna, uważam, że również wrodziłam się do taty
Dziękuje Słonko za opinię

Pytałaś kiedy małż wraca... a no bodajże w czwartek, dziś dzwonił i mówił ale nie wiem czy operował godzinami malajskimi czy polskimi bo tam 6h później.
Po nas dopiero przyjedzie w piątek. On rano jest o 9 w Baliach i od razu idzie do pracy... po 20h lotu ! To jest dopiero pracoholizm....

Cytat:
maniaczki Comedy Central- ja też kiedyś namiętnie oglądałam, do dziś najbardziej lubię Hoży Doktorzy i Jak poznałem.. Jak chciałam wkurzyć męża w okresie ciąży to mówiłam że dam synowi Dorian na imię
hihi no jak mogłaś tak małża szantażować
Kurde, to jak tu tyle maniaczek to może ja też powinnam czasem pozwolić małzowi pooglądac... on już jest wytresowany - gdy idę pod prysznic np włącza sobie CC ale gdy wyjde z łazienki sam ładnie bez proszenia odpala mi TVN24

anulinka, oby tylko w nocy też tak ładnie Ci pospał !!

Gusiu,ale piękny prezencik Nadusia od babci dostanie! Na pewno się sprawdzi bujaczek, chyba nie ma dzieciątka, które by nie lubiło
za dobrą kupkę i za wagę

agnieszka_pe, no to pilnuj !! z ciśnieniem żartów nie ma
Norbi jak kotek, chodzi własnymi drogami i widocznie nie da sie chłopczyk ustawić
dziękuję za komentarz... ładnie to wyglądałam - w dniu ślubu hihi
To se ne vrati pane havranek

andziotka, dziękuję za komentarz
Taka u Ciebie ładniusia pogoda na spacery ?? u mnie zimno, ciemno i lało

moria, dziękować Ja nie wyglądam szczupło, to złudzenie optyczne, ciągle mam 8kg nadwagi jednak miło mi, że tak uważasz
A jak pas??? Nosisz? Daje efekty? Jakieś zakwasy ?

MoniaK, oby ból nie wrócił a Tymuś ładnie w nocy spał !

A u nas wyjątkowo już po kąpieli.. Malutka zrobiła taaaką kupkę, że aż po szyję brudna...
Proszę powiedzcie mi - trzeba dzieciątku wkładać czapeczkę po kąpieli, czy to też jakiś przesąd pokutujący od x lat ? Wkładacie? Na jak długo ?

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-07-24, 21:22   #2430
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

nadrobilam, poogladalam dzidziusie i mamusie(wreszcie!) bo norbi dal mi full czasu i musze stwierdzic ze mamy jakies wyjatkowe forum bo mamusie to pierwsza klasa, a dzieciaczki sama rozkosz

ide ogarnac chatke

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
no właśnie w pierwszej chwili też mi się wydawało, ze Gabik to moj tata.. ale Słonce, ja nie jestem do mamy podobna, uważam, że również wrodziłam się do taty
Dziękuje Słonko za opinię

agnieszka_pe, no to pilnuj !! z ciśnieniem żartów nie ma
Norbi jak kotek, chodzi własnymi drogami i widocznie nie da sie chłopczyk ustawić
dziękuję za komentarz... ładnie to wyglądałam - w dniu ślubu hihi
To se ne vrati pane havranek

A u nas wyjątkowo już po kąpieli.. Malutka zrobiła taaaką kupkę, że aż po szyję brudna...
Proszę powiedzcie mi - trzeba dzieciątku wkładać czapeczkę po kąpieli, czy to też jakiś przesąd pokutujący od x lat ? Wkładacie? Na jak długo ?
daisus
ogladalam fotki i nie mam pojecia, mnie sie tez wydawalo ze do mamy

a co do mojego komenta to masz tak wyjatkowa urode i przesliczne oczy ze nic nie musi wracac

nieubieram czapeczki wogole-chyba ze pada czy mega zimno-po kapieli nie mial ani razu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości