|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#38341 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kiedyś miałam żółwia wodnego (czerwonolicego), teraz ma go moja siostra cioteczna. Dostała, bo na wszystkie inne zwierzaki ma uczulenie. A zwierzątko sympatyczne, pamiętam jak podchodziłam do akwarium to płynął w moją stronę (pewnie z nadzieją na żarcie, ale co tam, będę sobie wmawiac że mnie lubił ). Rybek nigdy nie miałam, ale to wszystko dlatego, że (nie śmiac się!) boję się ryb ![]() Swoją drogą dużo zwierząt już miałam, przerabiałam też papużki (mama brała te których nie chcieli w hodowli), dawno to było (ponad 10 lat temu), a do tej pory znajduję np w książkach ptasie kupy. Nie chcę więcej papużek A już myślałam że tylko ja tu zakundlona ![]() Zapomniałam wcześniej napisac, od paru dni stosuję tonik Garnier Neril, to wcieranie jest okropnie nużące i upierdliwe, ale liczę na przyspieszenie wzrostu A wzrost to w tej chwili mój priorytet. Zrobiłam sobie maskę, właśnie siedzę z nią na włosach. Wrzuciłam do niej na pewno żółtko, olej rycynowy, kapkę keratyny, kapkę mocznika, trochę Isany Haarkur proteinowej (próbuję zużyc), miód i nie pamiętam czy coś jeszcze. Ciekawa jestem efektów, bo nigdy aż takiego miksu nie robiłam i boję się że mogę wyjśc na tym nie najlepiej. Ajrisz, powodzenia w nowej pracy Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło jak najlepiej.A mnie dalej wszyscy mają gdzieś, od czerwca szukam jakiejkolwiek pracy wakacyjnej i nic. Nawet na maliny mnie nie wzięli, bo akurat lało. Mam farta, nie ma co... Jedyne co jest dostępne to roznoszenie ulotek, ale mam opory przed wciskaniem ludziom czegoś czego nie chcą, więc jest to też jedyna opcja pracy która mi nie pasuje. (nie to że wybrzydzam, bo poza tym naprawdę mogłabym robic cokolwiek, nawet przerzucac gnój, wszystko mi jedno
|
|
#38342 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem po dwóch dniach na morelce i albo jestem strasznie napalona albo naprawdę jest jakaś poprawa. Jakby te fale były bardziej sprężyste i bardziej falowate wrzucę zdjęcie pod koniec tygodnia, to ocenicie same teraz muszę jeszcze poszukać jakiejś odpowiedniej odżywki b/s
|
|
|
|
|
#38343 | ||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ewentualnie gdybyś nie miała nic pod ręką, a objawiłby się puszak, to możesz kapkę nałożyć. Cytat:
ani się waż! Teraz jest przepięknie!Cytat:
![]() Cytat:
Miss Puppet po pierwsze - jeśli nie akceptujesz fal/loków u siebie, a mogłabyś je mieć przy długości ok. 60 cm, to warto zapuścić zdrowe. A w celu nieodkształcania i nieniszczenia obecnych lepiej zrezygnować z gumki i mocnych upięć. Piszesz, że trzymałaś włosy 20 minut w ręczniku. Ręcznik wchłonie wodę, ale później nie będzie wysychał. Tak jest zawsze z bawełną - swoje wchłonie, a później godzinami schnie. Warto więc zmienić ręcznik na coś cieńszego i odcisnąć porządnie włosy. Nie zamierzamy namawiać Cię na odstawienie silikonów. To Twój własny wybór, choć związany oczywiście z długością suszenia włosów. Silikony z szamponu oraz z odżywki GlissKura, podobnie jak parafina z Lorysa, tworzą na włosie film, który ma za zadanie zatrzymać we włosie wodę.
|
|
#38344 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie kręconowłose!
Cieszę się bardzo, że trafiłam na to forum Co dotychczas robiłam z moimi włoskami? - używałam zwykłych, drogeryjnych szamponów, ewentualnie aptecznych (przeciw wypadaniu włosów), aktualnie używam Capitis Duo, ponieważ miałam maleńki problem z łupieżem i to mi przepisał lekarz (bez zerknięcia na kondycję moich włosów i skóry głowy - czasem nałożyłam maseczkę Perfect Care, przy zmywaniu której wypadało mi drugie tyle włosów co przy spłukiwaniu szamponu :/ - oraz aby utrwalić skręt stosowałam piankę Nivei 'Skręt fal i loków' - co jakiś czas zażywam Merz Spezial Mam problem z wypadaniem włosów odkąd zaczęłam dorastać, czyli jakie 7-8 lat :/ Oczywiście są chwile lepsze, które wywołują we mnie ogromną radość, jednak jest ich mniej Ostatnio pojawił się łupież, na początku był mokry, wtedy kupiłam szampon Pharmaceris na łupież mokry. Pozbyłam się niego, a teraz mam taki drobniusieńki, widzę go tylko wtedy jak po kilku godzinach ściągnę z siebie czarny żakiet Jeden dzień po myciu mam włoski całkiem miękkie w dotyku, na drugi dzień robią się matowe i suche Dodam, że włosy prostuję bardzo rzadko, parę razy na rok (OPRÓCZ grzywki, którą męczę prawie codziennie). Także rozpoczynam czytanie wszystkich wątków i pracę nad pięknym wyglądem!! Na początek niezbyt wyraźna fotka moich kręciołków
|
#38345 | ||||||
|
|
Cytat:
W sumie to lepiej, gdy na włosie pozostaje cienka warstewka - oznacza ona, ze włos jest odpowiednio chroniony przed ucieczka wody. A czy włosy masz obciążone, gdy nie umyjesz dwa razy? Ciekawy asymetryczny warkocz Ale i tak powala odcień rudości, który widać na niektórych ujęciach.Cytat:
)Cytat:
Pamiętać jednak trzeba, że każde użycie temperatury powyżej 70 stopni może pozostawić nieodwracalne zniszczenia we włosie i z czasem nawet po prostowaniu włosy nie będą lśnić - łuski nie będą już przylegać, tak bardzo będą zniszczone. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Rybiorko zakochuję się w Twoich kociakach
|
|
#38346 | |||
|
Zakorzenienie
|
gohs na pewno jest spora różnica
Ładnie wyglądałaś ![]() nooo to duzo wytrwałości ![]() Cytat:
no widziałam, że ma całkowicie inne... Ale będę walczyć o swoje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Malinko ja chyba dzisiaj będę sie olejowac tą Amlą, jakieś cenne wskazówki? Miss Transept oj szkoda, ze z praca problem. Sama mam całoroczną prace jak studiuję. Wykłądam towar w supermarkecie. Robota nie jakaś ciężka, ale mało godzin i kokosów nie ma niestety ale zawsze cos. A znalazłam ją przez internet..
|
|
#38347 |
|
Zakorzenienie
|
Mgiełko
bardzo mała ilość wystarczy do pokrycia włosów a poza tym wskazówek nie daję, bo samam zielona ![]() Eloe czy włosy były obciążone jak umyłam raz? nie wiem...myję dwa razy, albo dokładam szamponu jak myję raz (może nie trzeba, ale nie mogę jakoś bez tej cholernej piany pienią się najlepiej tam gdzie nałożę (ostatnio myłam samą pianą, ale amlę musiałam zmywać dodatkowo alterrą, bo hippem nie dałam rady) chyba jestem uprzedzona do niepienienia się
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-25 o 12:04 |
|
|
|
#38348 | |||
|
|
Dobra dokładka! Ja bym nawet powiedziała - pyszny może być panacota deserek! I zauszniki są
Cytat:
Aż miło popatrzeć na tak błyszczące włosy Cytat:
Może gdybyś zrobiła zdjęcia całości to wówczas miałybyśmy widoczne wszystkie warstwy?Cytat:
Osobiście mam dość sceptyczny stosunek do testów - to trochę podobnie jak z testem elastyczności na zawartość protein - nie jest on miarodajny. warto o tym pamiętać. O tym jaką mam porowatość dowiedziałam się tak naprawdę skutkiem wielu obserwacji włosów - reakcji na kokos, odżywki, suszenie, moczenie, ale przede wszystkim na podstawie zachowań suchych włosów między myciami. Konkretnie to, że mycie odżywką to nie tylko oczyszczanie, lecz także w pewnym stopniu zabezpieczanie przed ucieczką wody. Włosy niektórych osób mogą to odczuć jako obciążanie. Dlatego własnie nie wszystkim mycie odzywka pasuje.
|
|
#38349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W tym momencie zdaje mi sie, ze znow musze cos zmienic w pielegnacji. Odciecie od Wizazu spowodowalo stagnacje i pielegnacja nie ewoluowala. Przetestowalam sie na porowatosc raz jeszcze - i zdaje sie ze mam, niestety, wysoka I zdaje sie ze grzesze i za czesto je dotykam ![]() Dzis pomieszam moja odzywke rozana z oliwa z oliwek i zwale sobie na godzinke. O ile rozumiem, Rybiorku, przed myciem ta procedura? Ide dokupic zabek do podpinania. ![]() Wlasnie zajrzalam do dziennika regeneracji, i co jest, ze moje zdjecia cos zjadlo? postaram sie o nowe. Edytowane przez paulownia Czas edycji: 2011-07-25 o 12:41 Powód: aktualizacja |
|
|
|
|
#38350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze nie wstawiłam...
|
|
#38351 | |||||
|
|
Pięknie Ci w upiętych włosach.
A na tym zdjęciu widać już efekty zmiany pielęgnacji. Cytat:
To pierwsza charakterystyczna rzecz. Później dopiero odkrywa się całą resztę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kup sobie torbę na laptop - wygląda po męsku, więc będziesz "swoja", a i zmieścisz kanapki, jogurt i łyżeczkę (a zimą termos )Albo skutkiem długiego olejowanio-odżywkowania. Pewnie tymczasowe.
|
|
#38352 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Jestem posiadaczką naturalnych kręconych włosów, zresztą jak Wy wszystkie Przyjmiecie mnie do swojego szacownego grona? Co ja z nimi przeżyłam... Obecnie swoich włosów nie czesze w ogóle, tyle co zdarzy mi się rozdzielić je palcami przy myciu. Szczególnie ortodoksyjna jeśli chodzi o kosmetyki nie jestem - silikonów wprawdzie w mojej pielęgnacji unikam, jednak SLS jakoś nie wzruszają moich kręciołków. Obecnie jeśli chodzi o szampony to używam Kallosa(jaśminowy) i Leo(kokosowy) - zależnie od tego, czy jestem w domu czy w Krk. Mycie niestety co drugi dzień, a czasami codziennie - z przetłuszczaniem miałam i pewnie nadal będę mieć problem. Tak od ucha nakładam przy każdym myciu Kallos Crema Latte. Po myciu turban na minimum pół godziny, a potem - jedwab Farouk Infra, żel lniany, olejek do włosów(to wszystko oczywiście nie od samej skóry głowy ) Kallos Glossy, ułożenie i schną naturalnie. Potem grzyweczka do tyłu i do spania Rano włosy są trochę roztrzepane, ale wystarczy lekkie zwilżenie wodą i mgiełka dwufazowa jedwabna Isana z Rossmana. Jest pięknie
|
#38353 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanie, bo nie jestem pewna co powinnam kupić: alterra maska granat, czy odżywka granat?
A czy to, że na drugim miejscu mają zwykły alkohol to znaczy, że lepiej nie używać stale tej odzywki, żeby włosów nie wysuszyła, czy to nic nie szkodzi? |
|
|
|
#38354 | ||||||||
|
|
A nam nie pokazała
![]() Cytat:
Daj im czadu! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zobaczysz, z czasem to inni będą umierać z zazdrości na widok Twoich Cytat:
Cytat:
A jeśli będzie, to umyjesz dwukrotnie, bo wówczas okaże się, że jednak trzeba myć dwa razy.Cytat:
szkoda
|
|
#38355 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To może zapoznam się z jakimś silikonem w najbliższym czasie ![]() Cytat:
![]() Ja mam Nimfę w domu od 20lat i nigdy w życiu bym go nie oddała. Super jest, taki kochany (bo to samiec). Jakieś małe kiedyś miałam, ale to jednak nie to samo Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Relacja po obudzeniu się: zrobiłam największą głupotę jaką mogłam. Poszłam spać w plunkingu, a nie nałożyłam nic poza małą ilością odżywki, w wyniku czego włosy są spuszone i loki takie nijakie ![]() I dorwałam Joaśki
|
|
#38356 | ||||||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#38357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś ukręcę pewnie, tylko jeszcze nie wiem, co mi z tego wyjdzie
|
|
#38358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zonka złapałam po drodze ![]() charoszaja idieja
|
|
|
#38359 |
|
Zakorzenienie
|
Eloe, zazdroszczę, że masz tak fajne czarniutkie, naturalne włosy
|
#38360 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny napisali mi z BU, że wysłali...w końcu...no jutro 3 tygodnie mijają
nie mogę się doczekać testowania
|
|
#38361 |
|
Zakorzenienie
|
Lepszych zdjęć od tych, które dodaję niestety chwilowo nie posiadam. Próby ( całkiem długie - hipp i babydream ) stosowania szamponu "bezSLSowego" skutkowały koniecznością codziennego mycia - co jest chyba, z doświadczeń, najgorszym co spotkało moje włosy. Poza tym nie stosuje w ogóle suszarki, prostownicy, lokówki i tym podobnych urządzeń.
A nałożenie czegoś "mocniejszego" w sensie nawilżania na moją łepetynę skutkowałoby tym, że rano musiałabym włosy umyć.
|
#38362 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I zapach! Mogłabym ją zjeśc Cytat:
Jak nie zapomnę to jutro przy myciu odgrzebię swoją starą chustkę i jazda.Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż z drugiej strony... Znowu zbankrutuję pewnie Cytat:
).Cytat:
Dlatego ostatnio zamawiałam z ZSK, bo akurat nie chciałam nic co jest tylko na BU. Przesyłkę dostałam 4 dni po złożeniu zamówienia.kascysko, no nie no, kolejne loki które przy pielęgnacji pewnie zrobią się piękne sprężynkowate i tylko do zazdroszczenia... Dzisiaj doszłam do wniosku, że moje włosy ostatnio naprawdę ciężko obciążyc. Trzymałam maskę o której pisałam rano przez ponad 30min, zmyłam szamponem Cien baby, potem nałożyłam Alterrę morelową na 20min, spłukałam, nałożyłam Joannę b/s i na koniec do stylizacji moje psikadło z balsamu FC i silikonów. Włosy w ogóle nieobciążone. Znowu jakiś czas temu nawaliłam sobie tyle olejów na włosy (przez przypadek, źle odmierzyłam), że prawie spływały, rano umyłam Pottersem z melisą i było ok. Zawsze myślałam że mam włosy łatwe do obciążenia a tu proszę Mam wrażenie że zbiegło się to z momentem w którym zaczęły dostawac proteiny.
Edytowane przez Miss Transept Czas edycji: 2011-07-25 o 19:26 |
||||||
|
|
|
#38363 |
|
Raczkowanie
|
O Matko! Nie było mnie parę dni i musiałam pół dnia nadrabiać
![]() Czy Joanna Naturia miód może wyprostowywać włosy? Odkąd kupiłam nie mam ani jednego korkociąga, tylko jakieś mikrofale praktycznie tak jak po silikonie). Zamiast niej mogłabym żel aloesowy, ale tylko, gdy punkt rosy jest sprzyjający, prawda? Nie wiem już, co mam kombinować. ![]() Eloe, jesteś szczególną propagatorką dbania o skórę głowy m.in. poprzez żel aloesowy. Rozumiem, że można nałożyć ją przed myciem, nie powodując obciążenia włosów (bo coś jednak dostanie się na włosy) i tak należy robić czy nakładać od razu po myciu i wmasowywać? Jeśli tak, to ciężko będzie mi nie przedawkować. A tak w ogóle teraz próbuję sobie wypracować pielęgnację, ale ją i tak pewnie szlag trafi, bo będę stosować przez jakieś 7-8 mies. izotretynoinę (trądzik i łojotok). Podobno powoduje wysuszenie skóry, także skóry głowy i włosów, więc raczej wszystko będę musiała pozmieniać... ale to dopiero za jakiś miesiąc. Jak rozumiecie stwierdzenie, że może wysuszać włosy? Raczej przecież nie przenika do martwej części włosa (chyba, że mowa o tej żywej części przy skórze). Ma może któraś z Was doświadczenie z tą substancją i może coś podpowiedzieć co do pielęgnacji?
Wymienię 4 ml. Armani Prive Royal Oud na Armani Prive Ambre Soie i Amblre Orient Lakiery, kolorówka, włosy, zapachy, nowe ubrania i buty grudzień FREYA ARABELLA 30E Edytowane przez Kociasta Czas edycji: 2011-07-25 o 20:13 |
|
|
|
#38364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#38365 |
|
Raczkowanie
|
Jakiś czas temu zaczęłam czytać pewną książkę. Natknęłam się tam na informację, że witamina A stymuluje odnowę naskórka, czy jakoś tak
Ale do rzeczy. Czy możliwe jest, żeby ona również stymulowała odnowę włosów? Wiem, że one są zupełnie inaczej zbudowane niż skóra, ale tyle się naczytałam dobrego o tej witamince Na tej maści jest jeszcze taka informacja:1 mg maści zawiera: -substancję czynną: 400 j.m. retynolu palmitynianiu-witaminy A -substancje pomocnicze: lanolinę bezwodną, wazelinę białą, wodę oczyszczoną. Dodam jeszcze, ze kiedyś kupowałam kapsułki z wit. A i E, przekłuwałam i smarowałam włosy. Ale efektów brak, tzn ja wtedy bardzo mało tego nakładałam i może dlatego. No i wtedy to mi nie zależało aż tak bardzo, a teraz pytam bo wolałabym nie zaszkodzić moim i tak już kruchym włosom
|
|
|
|
#38366 | ||||||
|
|
Rozumieć
Gdzieś mi to umknęło ![]() Sama napisałaś - Święta curla Cię pokarała Czarniutkie? Ojoj... dziś po raz wtóry to słyszę (w pracy nazwano mnie brunetką )dziwne, bo mnie się z lekka rozjaśniło kilka pasemek (jak zwykle zresztą). A kiedy robiłaś te zdjęcia, to co stosowałaś? Cytat:
Cytat:
Ze zdjęć wynika, że możesz na te włosy nałożyć całkiem sporo. Tylko z głową. Cytat:
Możesz nie lubić się z miodem. Stosowałś go już? Cytat:
Cytat:
Prawda, że kiedy nakładasz na mokre, to trudno jest nie przedawkować. Czasem trudno odgnieść włosy u nasady (zdarzyło mnie się już kilka razy Sama nakładam zwykle rano na suchy skalp i suche włosy. Dzięki temu włosy się unoszą, zyskując na objętości (przy okazji podpinam spinkami). Lubiłam też - ale to za czasów Palomy - nakładac żel aloesowy na noc na suche włosy. Wysychał, a rano wystarczyło odgnieść i fryzura była gotowa Cytat:
A w jaki sposób zamierzasz to stosować? Wrzuciłam w wujka google i...Czekam na info od Ciebie.
|
|
#38367 |
|
Raczkowanie
|
Eloe, miodu nie stosowałam do tej pory. Co do żelu, to dzięki za wytłumaczenie. Mam ten:
GorVita Skład: Aqua, (modyfikowany roztwór leczniczej wody: wodorowęglanowo-chlorkowo- -sodowej - bromkowo - jodkowo - borowej z Uzdrowiska Rabka S.A), Aloe Vera ( Aloe Barbadiensis) Extract, Propylene Glycol, Gliceryne, D`Panthenol, Triethanoloamine, Allantoin, Polisorbate -20, DMDM Hydantoin. I jak z tym punktem rosy? ![]() Lek - poprawna nazwa IZOTRETYNOINA [zedytowałam już] mam stosować doustnie, dawka odpowiednia do wagi. Ustalenia z dermatologiem za miesiąc, bo teraz odstawiam tetracykliny, które nie pomogły, robię przypisane badania i będziemy próbować. Obowiązkowe comiesięczne różnorodne badania [krew, testy ciążowe itp.]. To dla mnie ostatnia deska ratunku, bo mam łojotokowe zapalenie skóry, trądzik od dwunastu lat [teraz mam dwadzieścia cztery], a antybiotyki nie pomagają [a męczyłam się pół roku mając nadzieję, przeżywając skutki uboczne, ech...]. Oby się opłacało.
Wymienię 4 ml. Armani Prive Royal Oud na Armani Prive Ambre Soie i Amblre Orient Lakiery, kolorówka, włosy, zapachy, nowe ubrania i buty grudzień FREYA ARABELLA 30E Edytowane przez Kociasta Czas edycji: 2011-07-25 o 20:14 |
|
|
|
#38368 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Tak
Cytat:
![]() A ja mam uczulenie na pokarm dla rybek :P Was to już nie zdziwi, ale mnie wtedy owszem :P Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W moim pokoju z grzebieniem ktoś spał, zdjąć pieluchy nie miałam jak bo dostałam dzieciowe gatki do szycia (czyli na tempo zanim wróci i zacznie sprawdzać jak pachnie igła ;] )I umyć musiałam jak podeschły po łupież z podrażnieniem (Physiogel jak nic) Cytat:
Aqua, Urea, Ethylhexyl, Stearate, caprylic/capric triglyceride, glyceryl stearate, decyl oleate, salicylic acid, stearyl alcohol, ceteareth 25, glycerin, ethylparaben, mangesium sulfate x7 hydrate Taki emolientowo-emulgatorowy. Zawsze dobrze się zmywał, ostatnio coś przestałam umieć ;] Może od ciepła pocę się na tyle, że włoski przy skalpie wreszcie najedzone? :P Zwariowany tydzień (w dobrym i złym sensie) plus nie chciałam zapeszyć ![]() Cytat:
Dlatego sucha skóra i włosy z tendencją do wysuszania często idą w parze, oczywiście uogólniając.Torba na laptopa to dobry plan, ale też za duża pokusa - im większa torba tym więcej będę targać, a kręgosłup mam średni niestety. Ale i tak pointa brzmi: muszę kupić sobie nową torebkę
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-07-25 o 21:36 |
||||||
|
|
|
#38369 | |||||||||||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Może zapobiegać starzeniu, ale też w ciągu dnia będziesz ją tracić na słońcu. Jeśli już, to pomyślałabym o skalpie - lepiej podziałać na mieszek włosowy - witamina pobudzi produkcję kolageniu i elastyny. Cytat:
Cytat:
Może zacznij od rąk. Acha - wazelina to też ropopochodna i też potrzebować będzie siarczanu do zmycia. Cytat:
Spróbuj zatem dodać miód do odzywki d/s i zobaczymy, jak zareagują. Albo dodaj łyżeczkę miodu do płukanki z chłodnej wody. sprawdź na wszelkie sposoby - może to on jest winowajcą. Cytat:
Gorvita świetnie służy Benkowi (pisała o tym jakiś czas temu). Sporo w nim humektantów, więc masz rację - trzeba zwrócić uwagę na punkt rosy. Nie powinien wyprowadzac wody z włosów między 1,5 a 15 stopniami przy normalnej wilgotności procentowej (jak dla mnie od 65 do 85%). Ale - bo przecież musi być jakieś ale - to trzeba i tak sprawdzić na sobie. Może się okazać, że wcale nie reagujesz w ten sposób. Jeśli zaś będziesz aplikować żel na skalp, to punkt rosy nie będzie mieć znaczenia. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ajrisz, a gdzie mocznik? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-07-25 o 20:53 |
|||||||||||||
|
|
|
#38370 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennik Kreconowlosych
Cześć Dziewczyny! Napisałam na innym wątku, ale nikt i nic nie odpisuje, także nie bijcie mnie tylko pomóżcie
Wkleję Wam moją wiadomość o co mi chodzi:Witam! ;] Z tego co wyczytałam, to zrozumiałam, że żel lniany, Artiste i ten Isany są dobre do stylizacji, ale wiele z Was pisze o "różowym żelu z Rossmanna" i tu moje pytanie, jak nazywa się ten żel i czy kupie go tylko w Rossmannie? Otóż byłam i szukałam i nie widziałam tam żadnego różowego żelu, proszę pomóżcie, napiszcie jak się nazywa, albo dajcie mi link do KWC Z góry dziękuję . Proszę o pomoc
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

A jaki miałaś kolor, na który nakładałaś tą hennę? Pytam, bo boję się, co mi wyjdzie 

Jedyne co jest dostępne to roznoszenie ulotek, ale mam opory przed wciskaniem ludziom czegoś czego nie chcą, więc jest to też jedyna opcja pracy która mi nie pasuje.
(nie to że wybrzydzam, bo poza tym naprawdę mogłabym robic cokolwiek, nawet przerzucac gnój, wszystko mi jedno 
Ale poważnie - całkiem rześka sprawa, tylko są 2 minusy:
ani się waż! Teraz jest przepięknie!

)
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)