|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
dzień dobry
![]() Moje Glutki dziękują za komplementy ![]() Filip dał nam znowu popalić w nocy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję!!! ![]() ![]()
![]() |
#962 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ---------- Ide robic sniadanko dla mezusia . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() madziaranew - ![]() ja tez mam glupie mysli ale dotycza tego ze dziecku sie cos stanie przy porodzie albo mi ![]() Witam, router mam dalej zepsuty ale jakos mi tu znajomy pokazal kombinacje kabli i moge miec neta........... ale tylko wtedy jak u babki komp nie chodzi a ze ma gosci (siostrzenica przyjechala na 2 tyg na wakacje nie lubie jej rozpuszczony bachor ![]() to komp chodzi od 9 do 22 wiec dopiero albo po 22 albo przed 9 moge korzystac z neta ![]() z mezem zlych dni i smutkow ciag dalszy...... choc dzis zlozyl mi rano zyczenia imieninowe ale prezentu nie bylo ![]() dziś zaczynamy 37 tc wiec wchodze w moj wymarzony czas na porod na ktory sie nie zapowiada wogole chociaz czop wypadl ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
Ja tez Juz nie śpie od ponad pól godziny. W ogóle noc była kiepska. Najpierw nie mogłam zasnąć. Chodziłam na siku co chwila. Pozniej jak zasnelam to pobudka co chwila i tak do rana. Bolą mnie boki okropnie od tego przekladania sie z boku na bok. Na dodatek mąż Moj mnie obudził z tekstem "nie chrap" wiec sie poddalam i wylazlam z tego łóżka tortur. Siedzę teraz nad sniadankiem, z Wami a tz śpi w najlepsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#965 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() teraz przede mną zostały: słoneczko i jacieee ![]() Dziś wizyta u położnej - a juz myślałam, że się nie spotkamy. codziennie mam bóle w pachwinach i chyba kilkusekundowe skurcze., ale czymże to jest. ![]() A i zauważyłam, że mocz jest trochę mętny, też macie takie coś? ![]() ![]() Żanetko, dziękuję za pytanie o mnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Stronczku dzięki za numer, mój jest w klubie. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Zakorzenienie
|
witam dziś właśnie kończę 40tc
![]() dziewczyny wczoraj nie chciałam się chwalić ale miałam już skurcze , na ktg wyszły skurcze porodowe i wróciłam do domu i od 17 do 24 godz mierzyłam czas były różne jedne silniejsze drugie słabsze ale co 8 min .... już byłam zmęczona tych chodzeniem i mierzeniem czasu więc sie położyłam i co ...... d.upa przeszło ... teraz jestem wymęczona i zawiedziona bo już chciałabym być po .... może nie potrzebnie się kładłam ... jakbym chodziła to może by coś ruszyło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#967 | ||
Zadomowienie
|
czesc
ja tez wstalam obolala, nie jest to norma, np noc wczesniej bylam barrrrdzo zmeczona i swietnie sie wyspalam, a dzis katorga, ale mialam przyjemny sen bardzo, taki dlugi i sensowny i Angelina Jolie, ktora przyjechala do nas na kilka dni, wraz z Bradem i dziecmi ![]() m.in. pomagalam im kupowac bursztyny, bo koniecznie chcieli to wlasnie w Polsce kupic, takie glupotki, ale przyjemny sen ogolnie aha, swietnie mowia po polsku! ![]() Cytat:
![]() ![]() i za nowy tydzien ![]() my dzisiaj zaczynamy 38tc ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#968 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeżeli będę przeterminowana- na co się nastawiam to 29 jadę załatwić L4,chociaż szczerze nie chce mi się latać ![]() Daj mi Filipka ![]() Jejuuuuuuuuuuuu ! A Lilka jakie ma cudowne oczy ![]() No dzieciaczki cud miód malina ! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mój D nauczył się języka niemieckiego z tv, potem sam zaczął mówić po niemiecku a rodzice go czasami nie rozumieli ![]() ![]() My doszliśmy do wniosku, że już coś będziemy kombinować, w przedszkolu na pewno zapiszemy go na taki kierunek aby mógł nadal kontynuować język + ewentualnie dodatkowy angielski - to wszystko czy będzie się go uczył czy nie wyjdzie w praniu,bo nie wiadomo czy nie będzie miał problemów. Jak będziesz miała taki talent jak tatuś to Ja już jej zazdroszczę, bo Ja nie mam zdecydowanie głowy do języków obcych. Cytat:
![]() ![]() Oooo to spora kobita ![]() Cytat:
Może Twoj szkrab czeka na którąś z Nas ? ![]() ![]() Nie denerwuj się ![]() Cytat:
Ja wstałam o 5, mąż pojechał ![]() ale będzie już w pt ![]() jak wcześniej się nic nie będzie działo ![]() NIe ma to jak o 5 wyprasować jeszcze koszulę ![]() Pogoda deszczowa w sumie już taka od tygodnia jest, ale dobrze że Odra się nie podnosi ![]() Dzisiaj NIC NIE ROBIĘ, mam labę ![]() DZIEWCZYNY Z GLIWIC ! Czy koło Sądu Przechodzi faktycznie dużo ludzi ? Czy jest to dobra lokalizacja do otworzenia np. biura,kancelarii? bella7, aania_20, Lilkaa82, CrazyMachine, SweetAngel1984 Wszystkiego najlepszego w dniu imienin ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#969 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas troszkę ciężka noc, Domusia znowu męczy kupka od 4 rano i śpimy jak na jawie ![]() Patik wszystko będzie dobrze- na pewno! ![]() Lilko ale Karolinka owłosiona hoho ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Youyou śliczne te Twoje Glutki ![]() Wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ale duża dziewczynka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#970 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wszystkiego najlepszego !!!!! ![]() Cytat:
dokładnie cisza, po tylu godzinach wczoraj .... jestem zawiedziona i rozczarowana bo Maksiu mógłby już być na świecie Bella, Aania, Lilkaa, CrazyMachine wszystkiego najlepszego !!!!!! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Zakorzenienie
|
Agni właśnie wczoraj robiłam badanie moczu i on piękny żółty ph6, zero bakterii jak ideał
![]() ![]() ![]() Patrzcie, patrzcie moja Emilie jest sama wśród tyluuuu facetów na 1 str ![]() ta tooo ma sobie dobrze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Zostało Nas 5 ! Proponuję wybrać 1 datę i rozpakujemy się wszystkie w 1 dzień ![]() aleee by się działo ![]() Mój mąż zadeklarować wczoraj, że pierwszy kąpię mała, mówi że już się boi ale będzie dzielny ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#972 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Wtajemniczenie
|
Te moje chrapanie to nie takie prawdziwe chrapanie. Mam problem z zatokami. Wydaje mi sie ze są gdzies przytkane i jak spie to sie odtyka czasami i powietrze przelatujace robi wrażenie chrapania. Kupiłam sobie preparat sinus rinse, który polecala jedna z dziewczyn i Bede próbować. Mam ogromna nadzieje ze pomoże. Wiem ze chrapanie Moze przeszkadzać zwłaszcza rano gdy sen jest Juz płytki.
Agni poszukam tego numeru w Klubie ![]() Dla wszystkich Anek wszystkiego najlepszego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#974 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ach nie moge sie doczekać swojego Głoda Cytat:
![]() sielankowe fotki gludtki boskie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wieeelkie gratulacje Wszystkim Annom składm najlepsze życzenia ![]() ![]() Jestem ciekawa kiedy sierpniówki zaczną sie rozpakowywać ![]() poki co popoijam miete w pracy, musze pokonczyc wszystkie swoje sprawy do konca tygodnia... ![]() ależ bosko pewnie bedzie w domku posiedziec i wić gniazdko ![]() ![]()
![]() |
#975 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pieleszko moje gratulacje ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczynki kochane wszystkiego naj ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny śliczne te Wasze dzieciaczki ![]() Youyou śliczny awatarek ![]() Brunetko co dzień bedzie lepiej ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Zakorzenienie
|
pieleszka gratulacje, córcia duża
![]() ![]() dla solenizantek sto lat!
#977 | ||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() My zaczynamy dziś 40 tydzień ![]() ![]() ![]() Śliczny bąbel ![]() I kolejna ślicznotka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jak to nie będzie - ma pamiętamy ![]() Cytat:
Gratulacje!!!!!!!! Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-07-26 o 09:23 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Wtajemniczenie
|
Teliczku ja tez do końca tygodnia pracuje. Ale mnie to nie cieszy. Boje sie co ja Bede robic ??????? To Juz tylko Brumek będzie kobieta pracująca w tym gronie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mysle że jeszce bede zaglądać codziennie na godzinke lub dwie do biura pozatym mąż uruchomił mi zdalny pulpit w domu z komputerem w pracy wiec w razie potrzeby tez troszke popracuje ale mysleże przerwa pozwoli choc w małym stopniu odzwyczaić sie od pracy, no i wkoncu bede miała chwilę czasu dla siebie i dla jasia a jak mozna wiedzieć, to czym sie zajmujesz?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
Pieleszko gratulacje ogromne!!
![]() ![]() Kawał dziewczyny z tej Twojej Hani! ![]() ![]() Dzień dobry ![]() Kolejny deszczowy i zimny... Karuzela zamówiona, adaptery zamówione ![]() Dziś jedziemy na ktg po południu więc prosze o kciuki ![]() ![]() ![]() To która dziś rodzi? ![]() Wczoraj wieczorem z ciekawości zaczęłam mierzyc czas... moje twardnieje brzucha było idealnie co 6 minut i trwało 40sek... z tym że brzuch mnie nie bolał, tylko to twardnienie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Ja się chciałam tylko przywitać i idę dalej leżeć. Nie mam sił dzisiaj, chyba to ciśnienie, taka słaba jestem ![]() madziaranew też mam takie koleżanki/znajome... złośliwe takie jakieś. Ostatnio księgowa w pracy u męża się go zapytała czy "już pękłam". Ja przytyłam w ciąży 10kg, i nawet to niektórych w otoczeniu boli..Niektórzy ludzie są naprawdę okropni, zawistni... Ale mam doła ![]() Ja zaczynam 40tc ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Wtajemniczenie
|
Juz kiedyś pisałam Beatce. Ja mieszkam w Anglii i poziom znajomosci języka angielskiego nie pozwala mi na prace w moim wyuczonym zawodzie. Krótko mówiąc pracuje w biurowcu, gdzie dogladam porządku. Dbam by było czysto, by kuchnie były zaopatrzone ( kawa, herbata itp) praca Moze mało ambitna, ale ja lubię. Pozwala mi poprzez kontakty z ludźmi tu pracującymi uczyć sie języka. Codziennie dowiaduje sie Cos nowego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#983 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie już lada moment ![]() W nocy miałam kilka mocnych skurczy. Miałam wrażenie, że mała mi się ustawia w kanale, tak mocno napierała. Do tego bolały mnie plecy, tak jak na okres. Już sobie wyobrażam jakie będę mieć bóle krzyżowe przy porodzie...Na szczęście skurcze przeszły. Tłumaczę małej, że ma zaczekać na tatusia, wcześniej niż przed 4, 5 sierpnia zakaz wyjścia ![]() Za wszystkie nowe tygodnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Rozeznanie
|
wszytkiego najlepszego dla wszystkich solenizantek
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Rozeznanie
|
Pieleszka - gratulacje!! ale duża dziewczynka!!!
![]() u nas też noc nieprzespana z powodu kupy ![]() ![]() Czopek glicerynowy można podać? czy co? bo nie chcę chyba jeszcze kropelek bo to raczej nie kolka. |
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Ale mało Mamusiek do rozpakowania zostało ![]() U nas noc fatalna. Nawet nie chce mi się o tym gadać :P Teraz Robak śpi. Pewnie niedługo bo dawno jadł. Przyszedł mi dzisiaj ten termometr ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#987 |
Zakorzenienie
|
Dla wszystkich Aneczek
![]() I dzieki za tego linka na kupon do Smyka ![]() Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-07-26 o 10:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#988 | |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wszystkim Aniom najserdeczniejsze życzenia imieninowe! ![]() I jeszcze zbiorowe gratulacje dla dziewczynek za rozpoczęte i zakończone tygodnie, zbiorowe ![]() Lecę rozwiesić pranie (pościel Zośkową) i potem na miasto bo pogoda znośna ![]() Miłego dnia! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Zadomowienie
|
Pieleszko gratulacje dla Ciebie i Hani!!!
![]() Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantek. ![]() Youyou , świetne zdjęcia- to jak Filip chce przytulić małą najlepsze. ![]() Dzisiaj zaczynamy 38 tydzień ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#990 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() byłam na godzinnym spacerku, wszystkie kości tyłka mnie bolą ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.