Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-26, 06:32   #961
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

dzień dobry
Moje Glutki dziękują za komplementy

Filip dał nam znowu popalić w nocy nie spał od 3 do 5, potem obudziła się mała, więc wyglądam jak zombie, a teraz Filip jeszcze śpi...

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ale jesteście ładni I ciemna księżniczka i blond chorowitek
To pierwsze zdjęcie szczególnie mi się podoba Pięknie Lila na nim wyszła. Tak poważnie i rozumnie
Zresztą to jak Filip chce ją "ścisnąć" też bombowe

A Filip to do kogo podobny?

I avatarek zmieniony
Dzieci takie ładne bo do mamusi podobne

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Sms od Pieleszki:
Hania jest już z nami od 21:45.
58 cm i 4200 g urodziłam sama i jest najpiękniejsza na świecie.

Gratuluję!!! ale duża dziewczynka
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 06:36   #962
madziaranew
Rozeznanie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
a swoja draga ciekawe jak tam beatka sobie radzi. na pewno wysminicie
Naszej Beatki wczoraj nie bylo na wizazu,napewno super daje rade , ona zawsze byla taka opanowana

---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ----------

Ide robic sniadanko dla mezusia .
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 06:41   #963
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
A tak w ogole to 100 lat i spelnienia marzen dla wszystkich dzisiejszych solenizantek - Ann
dziękuję

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
U nas dziś zaczyna się 38. tydzień

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
witam poranie oczywiscie z laktatorem
noc byla dzisiaj bardzo spokojna spalam w sumie 6godz. a tetus uwaga uwaga....9 godz.
zrobilam taki maly eksperyment i sama wstawalam na karmienie i przewijanie nie budzac Karola, zeby zobaczyc jak mi pojdzie kiedy skonczy mu sie urlop i nie bedzie mi mogl juz tyle pomagac w nocy co teraz. i sie udalo, jestem wypoczeta i szczesliwa, Dominis teraz spi a tatus robi sniadanko.
suuper coz za grzeczne malenstwo tylko pozazdroscic tak pieknej nocy......

madziaranew - thx
ja tez mam glupie mysli ale dotycza tego ze dziecku sie cos stanie przy porodzie albo mi

Witam,
router mam dalej zepsuty
ale jakos mi tu znajomy pokazal kombinacje kabli
i moge miec neta...........
ale tylko wtedy jak u babki komp nie chodzi
a ze ma gosci (siostrzenica przyjechala na 2 tyg na wakacje nie lubie jej rozpuszczony bachor )
to komp chodzi od 9 do 22
wiec dopiero albo po 22 albo przed 9
moge korzystac z neta

z mezem zlych dni i smutkow ciag dalszy......
choc dzis zlozyl mi rano zyczenia imieninowe
ale prezentu nie bylo

dziś zaczynamy 37 tc
wiec wchodze w moj wymarzony czas na porod
na ktory sie nie zapowiada wogole
chociaz czop wypadl
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 07:00   #964
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dzien dobry

Ja tez Juz nie śpie od ponad pól godziny. W ogóle noc była kiepska. Najpierw nie mogłam zasnąć. Chodziłam na siku co chwila. Pozniej jak zasnelam to pobudka co chwila i tak do rana. Bolą mnie boki okropnie od tego przekladania sie z boku na bok. Na dodatek mąż Moj mnie obudził z tekstem "nie chrap" wiec sie poddalam i wylazlam z tego łóżka tortur. Siedzę teraz nad sniadankiem, z Wami a tz śpi w najlepsze
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 07:56   #965
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Ja tez Juz nie śpie od ponad pól godziny. W ogóle noc była kiepska. Najpierw nie mogłam zasnąć. Chodziłam na siku co chwila. Pozniej jak zasnelam to pobudka co chwila i tak do rana. Bolą mnie boki okropnie od tego przekladania sie z boku na bok. Na dodatek mąż Moj mnie obudził z tekstem "nie chrap" wiec sie poddalam i wylazlam z tego łóżka tortur. Siedzę teraz nad sniadankiem, z Wami a tz śpi w najlepsze
hej witaj. ja dziś pospałam. 9 godzin. jak codzień. gorące kakao wieczorem i śpie jak zabita. boki mnie tez bolą ale juz się przyzwyczaiłam. dziś obudziłam się w nocy bo straciłam czucie w ręce. okazało się, że spałam na plecach..po przekręceniu minutkę zajęło mi ponowne zaśnięcie. ty chrapiesz, a ja rzekomo sapię w nocy(chyba mam wyschniętą śluzówkę w nosie).pryskam jakimś sprejem do nosa ale nie bardzo działa. samo przyszło - samo pójdzie za jakiś czas.
Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
moje kochane podczytałam Was troche zeby byc na biezaco witam serdecznie goraco pozdrawiamy z Igorkiem

gratuluje kolejnym mamusiom klask i:

jutro ide znow oddac mocz.............

noi mam imieniny o ktorych pewnie nikt pamietac nie bedzie
A właśnie że będzie. Wszytskiego najlepszego Aniu!!!
Cytat:
Sms od Pieleszki:
no gratulacje !!!:jup i:

teraz przede mną zostały: słoneczko i jacieee no i żanetka, która ma termin na ten sam dzień. 3 dni!!!

Dziś wizyta u położnej - a juz myślałam, że się nie spotkamy. codziennie mam bóle w pachwinach i chyba kilkusekundowe skurcze., ale czymże to jest.

A i zauważyłam, że mocz jest trochę mętny, też macie takie coś?: confused:

Żanetko, dziękuję za pytanie o mnie. jestem jestem, tylko łąpię dołka, że nic się nie dzieje.

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Stronczku dzięki za numer, mój jest w klubie.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 07:57   #966
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

witam dziś właśnie kończę 40tc

dziewczyny wczoraj nie chciałam się chwalić ale miałam już skurcze , na ktg wyszły skurcze porodowe i wróciłam do domu i od 17 do 24 godz mierzyłam czas były różne jedne silniejsze drugie słabsze ale co 8 min .... już byłam zmęczona tych chodzeniem i mierzeniem czasu więc sie położyłam i co ...... d.upa przeszło ... teraz jestem wymęczona i zawiedziona bo już chciałabym być po .... może nie potrzebnie się kładłam ... jakbym chodziła to może by coś ruszyło ....

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 08:07   #967
Kolina
Zadomowienie

czesc
ja tez wstalam obolala, nie jest to norma, np noc wczesniej bylam barrrrdzo zmeczona i swietnie sie wyspalam, a dzis katorga, ale mialam przyjemny sen bardzo, taki dlugi i sensowny i Angelina Jolie, ktora przyjechala do nas na kilka dni, wraz z Bradem i dziecmi
m.in. pomagalam im kupowac bursztyny, bo koniecznie chcieli to wlasnie w Polsce kupic, takie glupotki, ale przyjemny sen ogolnie
aha, swietnie mowia po polsku!

Cytat:
z mezem zlych dni i smutkow ciag dalszy......
choc dzis zlozyl mi rano zyczenia imieninowe
ale prezentu nie bylo

dziś zaczynamy 37 tc
chociaz czop wypadl
duza buzia z okazji imienin
i za nowy tydzien

my dzisiaj zaczynamy 38tc

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość

dziewczyny wczoraj nie chciałam się chwalić ale miałam już skurcze , na ktg wyszły skurcze porodowe i wróciłam do domu i od 17 do 24 godz mierzyłam czas były różne jedne silniejsze drugie słabsze ale co 8 min .... już byłam zmęczona tych chodzeniem i mierzeniem czasu więc sie położyłam i co ...... d.upa przeszło ... teraz jestem wymęczona i zawiedziona bo już chciałabym być po .... może nie potrzebnie się kładłam ... jakbym chodziła to może by coś ruszyło ....
hmm, moze cos sie rozkreci? i urodzisz dokladnie dzisiaj, w terminie?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-26, 08:09   #968
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Zanetka - no wiec juz wiesz, ze ubezpieczona przez firme jestes do dnia porodu potem po porodzie, zeby dostac zasilek macierzynski musisz zglosic sie do ZUSu - tam trzeba miec swiadectwo pracy oraz akt urodzenia dziecka (czy cos jeszcze nie wiem-trzeba tam zadzwonic). No i tyle. W zadnym razie nie musisz zglaszac sie do Urzedu Pracy, nawet by Cie tam nie zapisali, bo jestes w okresie, a ktorym NIE WOLNO pracowac (choc mozna podpisac umowe o dzielo czy zlecenie ale to inny temat).
Co do szpitala to jest tak, ze cwaniaczki raczej nie beda Ci wywolywac porodu wczesniej niz 4-tego dnia pobytu, poniewaz NFZ placi za pobyt pacjenta od 3 dni wzwyz, czyli jeslibys przyjechala na IP (bez objawow) dostala oxy i urodzila w jeden czy dwa dni to za porod i owszem, ale za pobyt w szpitalu przed porodem szpital by nic nie dostal. ot, realia czcigodnej RP..
moim zdaniem powinnas zawalczyc o L4 do 6-7.08. czy to od gina czy od rodzinnego. Zawsze to lepsza opcja niz szpital. A jesli sie nie uda to wtedy do szpitala, ale nie dac sobie za szybko wywolywac, zawsze lepiej urodzic bez wspomagaczy.
Dziękuje Ci kochana
Jeżeli będę przeterminowana- na co się nastawiam to 29 jadę załatwić L4,chociaż szczerze nie chce mi się latać bo i bez auta jestem a lekarza mam 3 miasteczka dalej, bo się przepisałam.Niby teściowa by mi to mogła załatwić, ale nie chce specjalnie się prosić.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

to i my się pokażemy z aktualnymi fotkami
Daj mi Filipka
Jejuuuuuuuuuuuu !
A Lilka jakie ma cudowne oczy
No dzieciaczki cud miód malina !

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

My stosujemy OPOL czyli tatus mowi w swoim do malucha a ja po polsku. Szymek bedzie na pewno dwujezyczny, pewnie niemieckiego tez podlapie i chcialabym aby tatus uczyl go hindi. Takze pewnie ze cztery jezyki bedzie znal. Biedny maly
Uwierz mi jak załapię co i jak to będzie władał świetnie językami

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość

Ja dziecka do czasu, kiedy zacznie składać sensowne zdania po polsku uczyć innych języków nie będę. Często się zdarza, że dzieci za wcześnie uczone kilku języków na raz późno zaczynają mówić w ogóle. Mojego TŻta siostry synek ma 3 lata, a za Chiny nie można go zrozumieć. W jednym zdaniu potrafi użyć polskiego, angielskiego i portugalskiego (mieszkają na Jersey, tata małego jest Portugalczykiem). Mały po prostu nie wie, które słowa należą do danego języka. Według mnie nie ma sensu na taką naukę, wcześniej wcale nie oznacza lepiej.
Właśnie myślę, że to zależy wszystko od dziecka,
mój D nauczył się języka niemieckiego z tv,
potem sam zaczął mówić po niemiecku a rodzice go czasami nie rozumieli ale u Nas na śląsku to j. niemiecki nie raz jest drugim ważnym językiem i dużo ślązaków umie ten język
My doszliśmy do wniosku, że już coś będziemy kombinować,
w przedszkolu na pewno zapiszemy go na taki kierunek aby mógł nadal kontynuować język + ewentualnie dodatkowy angielski - to wszystko czy będzie się go uczył czy nie wyjdzie w praniu,bo nie wiadomo czy nie będzie miał problemów. Jak będziesz miała taki talent jak tatuś to Ja już jej zazdroszczę, bo Ja nie mam zdecydowanie głowy do języków obcych.

Cytat:
Sms od Pieleszki:

Oooo to spora kobita

Cytat:
Pieleszka moje gratulacje.

Kurcze nie mowcie, ze mnie tu beda 3 dni trzymac zanim cos zaczna robic bo ja depresji poporodowej jeszcze przed porodem dostane.
Nie moge spac. Czekam na wolny prysznic zeby sie odswiezyc przed wizyta.
AJ kochana ;przytul:
Może Twoj szkrab czeka na którąś z Nas ?
Nie denerwuj się

Cytat:

I teraz też cisza?

Ja wstałam o 5,
mąż pojechał
ale będzie już w pt
jak wcześniej się nic nie będzie działo
NIe ma to jak o 5 wyprasować jeszcze koszulę
Pogoda deszczowa w sumie już taka od tygodnia jest,
ale dobrze że Odra się nie podnosi
Dzisiaj NIC NIE ROBIĘ,
mam labę

DZIEWCZYNY Z GLIWIC !
Czy koło Sądu Przechodzi faktycznie dużo ludzi ? Czy jest to dobra lokalizacja do otworzenia np. biura,kancelarii?

bella7,
aania_20,
Lilkaa82,
CrazyMachine,
SweetAngel1984

Wszystkiego najlepszego w dniu imienin

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 08:15   #969
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

U nas troszkę ciężka noc, Domusia znowu męczy kupka od 4 rano i śpimy jak na jawie

Patik wszystko będzie dobrze- na pewno!

Lilko ale Karolinka owłosiona hoho

Cytat:
Filip już nieco lepiej, choć pierwsze jedzenie, zupkę zjadł ok 18, wcześniej nie chciał więc go nie zmuszałam, pił tylko wodę.
Wieczorem już był taki bardziej żywy i wesoły a teraz tż próbuje go uśpić już od pół godziny więc chyba wraca do żywych
Cieszę się, że z Filipkiem lepiej

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
a Mały Głód wykąpany, najedzony i usypia... uwielbia to w takiej pozie robić (tu u taty akurat)
Mój właśnie teraz tak zasnął u mnie

Youyou śliczne te Twoje Glutki

Cytat:
Wszystkiego najlepszego

Cytat:
Sms od Pieleszki:
GRATULACJE PIELESZKO!!!kl aski:

Ale duża dziewczynka
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 08:18   #970
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
dziewczyny musze kupic smoczki do butelki medela i niewiem jakie mam mupic bo sa jakies s i m jakie mam brac ?poradzcie mi.plisss
ja do butelek medeli kupiłam smoczki canpol bo pasują te 0+

Cytat:

a Mały Głód wykąpany, najedzony i usypia... uwielbia to w takiej pozie robić (tu u taty akurat)
ale słodko śpi
Cytat:
aania moja Lila też uwielbia taką pozycję
najlepiej jej się wtedy bąki produkuje
słodkie to zdj w wanience
Cytat:

wszystkiego najlepszego !!!!!
Cytat:
Sms od Pieleszki:
GRATULACJE !!!!
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

I teraz też cisza?
dokładnie cisza, po tylu godzinach wczoraj .... jestem zawiedziona i rozczarowana bo Maksiu mógłby już być na świecie

Bella, Aania, Lilkaa, CrazyMachine wszystkiego najlepszego !!!!!!

Stary 2011-07-26, 08:27   #971
zanetaa88
Zakorzenienie

Agni właśnie wczoraj robiłam badanie moczu i on piękny żółty ph6, zero bakterii jak ideał i hemoglobina mi się podniosła moje wyniki w ogóle się polepszyły , chyba wracam do normy

Patrzcie, patrzcie moja Emilie jest sama wśród tyluuuu facetów na 1 str
ta tooo ma sobie dobrze żeby jajuszek nie było i jej jeszcze wyrosną

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Zostało Nas 5 !
Proponuję wybrać 1 datę i rozpakujemy się wszystkie w 1 dzień
aleee by się działo

Mój mąż zadeklarować wczoraj, że pierwszy kąpię mała,
mówi że już się boi ale będzie dzielny

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-26, 08:43   #972
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Bella, Aania, Lilkaa, CrazyMachine wszystkiego najlepszego !!!!!!
Dziekuje. Ja takze zycze wszystkiego dobrego dla naszych Anek i Hanek
Cytat:
Agni właśnie wczoraj robiłam badanie moczu i on piękny żółty ph6, zero bakterii jak ideał i hemoglobina mi się podniosła moje wyniki w ogóle się polepszyły , chyba wracam do normy

za wyniki, u nas tez maz kapie. Ja kapalam tylko raz i to z jego pomoca. On ma wieksze, pewniejsze dlonie, a ja dodatkowo po cc nie czulam sie pewnie...
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 08:54   #973
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Te moje chrapanie to nie takie prawdziwe chrapanie. Mam problem z zatokami. Wydaje mi sie ze są gdzies przytkane i jak spie to sie odtyka czasami i powietrze przelatujace robi wrażenie chrapania. Kupiłam sobie preparat sinus rinse, który polecala jedna z dziewczyn i Bede próbować. Mam ogromna nadzieje ze pomoże. Wiem ze chrapanie Moze przeszkadzać zwłaszcza rano gdy sen jest Juz płytki.
Agni poszukam tego numeru w Klubie

Dla wszystkich Anek wszystkiego najlepszego
Stary 2011-07-26, 08:59   #974
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
słodziak mały
ach nie moge sie doczekać swojego Głoda

Cytat:
aania moja Lila też uwielbia taką pozycję
najlepiej jej się wtedy bąki produkuje

sielankowe fotki
gludtki boskie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
My stosujemy OPOL czyli tatus mowi w swoim do malucha a ja po polsku. Szymek bedzie na pewno dwujezyczny, pewnie niemieckiego tez podlapie i chcialabym aby tatus uczyl go hindi. Takze pewnie ze cztery jezyki bedzie znal. Biedny maly

Aaaa chcialam wam napisac, ze te kupony na pieluchy wazne sa tylko do srody. Ide spac. dobranoc : *
A tato jakiej narodowości?

Cytat:
Sms od Pieleszki:

Wieeelkie gratulacje

Wszystkim Annom
składm najlepsze życzenia

Jestem ciekawa kiedy sierpniówki zaczną sie rozpakowywać

poki co popoijam miete w pracy, musze pokonczyc wszystkie swoje sprawy do konca tygodnia...
ależ bosko pewnie bedzie w domku posiedziec i wić gniazdko
Stary 2011-07-26, 09:11   #975
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Sms od Pieleszki:
Witam z samego rana takie wieści
Pieleszko moje gratulacje ale duża kobieta
Cytat:

Kurcze nie mowcie, ze mnie tu beda 3 dni trzymac zanim cos zaczna robic bo ja depresji poporodowej jeszcze przed porodem dostane.
Nie moge spac. Czekam na wolny prysznic zeby sie odswiezyc przed wizyta.
Oj bidulko trzymam kciuki żebyś jak najkrócej była w szpitalu
Cytat:

Już sie ruszyło ani sie nie obejrzysz a dzidziuś bedzie z Wami
Cytat:

bella7,
aania_20,
Lilkaa82,
CrazyMachine,
SweetAngel1984
Dziewczynki kochane wszystkiego naj
Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
za wyniki, u nas tez maz kapie. Ja kapalam tylko raz i to z jego pomoca. On ma wieksze, pewniejsze dlonie, a ja dodatkowo po cc nie czulam sie pewnie...
U nas też Tż kąpie małego

Dziewczyny śliczne te Wasze dzieciaczki

Youyou śliczny awatarek

Brunetko co dzień bedzie lepiej ja też na początku czułam sie fatalnie ale miałam cc , na szczęście to już minęło
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-26, 09:13   #976
zanka205
Zakorzenienie

pieleszka gratulacje, córcia duża

dla solenizantek sto lat!

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 09:20   #977
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry ja już kolejny dzień wstaję razem z tżem - o 6.30 wstaję rano na siku i później nie mogę zasnąć

My zaczynamy dziś 40 tydzień moja mamuśka od wczoraj u nas, zwarta i gotowa do mojego porodu a porodu niet ech... się przeterminujemy chyba, tak coś czuję...

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Wklejam kolejne zdjęcie Dominika
Śliczny bąbel

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
A to moja Karolinka - 5 tyg
I kolejna ślicznotka

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Madziulka gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

A u mnie nadal nie wesoło
Wszystko mnie boli, niunie nawet na rekach nie mogę trzymać bo zgina mnie w pół
Cycki bolą jak cholera
Z łóżka nie mogę sama wstać
Mała kupki nie może zrobić

SAME PROBLEMY już nie mam siły

Cytat:
Słodkie zdjęcie

Cytat:

Cytat:
Jak to nie będzie - ma pamiętamy Wszystkiego najlepszego!!!!! I dla wszystkich innych solenizantek dziś również 100 lat!!!!

Cytat:
Sms od Pieleszki:

Gratulacje!!!!!!!!

Cytat:
dziś zaczynamy 37 tc
chociaz czop wypadl
Gratuluję kolejnego tygodnia! I nie smutaj Sweet - ja zaczynam dziś 40 tc, a nawet czop mi jeszcze nie wylazł... To jest dopiero tragedia Posejdona!!!!

Cytat:
to już tylko urodzić by się przydało, nie?

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość

my dzisiaj zaczynamy 38tc

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2011-07-26 o 09:23
karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 09:35   #978
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Teliczku ja tez do końca tygodnia pracuje. Ale mnie to nie cieszy. Boje sie co ja Bede robic ??????? To Juz tylko Brumek będzie kobieta pracująca w tym gronie.
Stary 2011-07-26, 09:40   #979
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Teliczku ja tez do końca tygodnia pracuje. Ale mnie to nie cieszy. Boje sie co ja Bede robic ??????? To Juz tylko Brumek będzie kobieta pracująca w tym gronie.
też sie tego troszkę boje, na pewno bedzie mi brakowało

mysle że jeszce bede zaglądać codziennie na godzinke lub dwie do biura
pozatym mąż uruchomił mi zdalny pulpit w domu z komputerem w pracy wiec w razie potrzeby tez troszke popracuje

ale mysleże przerwa pozwoli choc w małym stopniu odzwyczaić sie od pracy, no i wkoncu bede miała chwilę czasu dla siebie i dla jasia

a jak mozna wiedzieć, to czym sie zajmujesz?
Stary 2011-07-26, 09:48   #980
agulaaabar
Zakorzenienie

Pieleszko gratulacje ogromne!!
Kawał dziewczyny z tej Twojej Hani!

Dzień dobry
Kolejny deszczowy i zimny...
Karuzela zamówiona, adaptery zamówione

Dziś jedziemy na ktg po południu więc prosze o kciuki choć w cuda nie wierze widocznie Lilce sie nie spieszy na świat jeszcze

To która dziś rodzi?

Wczoraj wieczorem z ciekawości zaczęłam mierzyc czas... moje twardnieje brzucha było idealnie co 6 minut i trwało 40sek... z tym że brzuch mnie nie bolał, tylko to twardnienie tez tak macie?

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 09:50   #981
Lili 83
Zakorzenienie

Witajcie
Ja się chciałam tylko przywitać i idę dalej leżeć. Nie mam sił dzisiaj, chyba to ciśnienie, taka słaba jestem

madziaranew też mam takie koleżanki/znajome... złośliwe takie jakieś. Ostatnio księgowa w pracy u męża się go zapytała czy "już pękłam".

Ja przytyłam w ciąży 10kg, i nawet to niektórych w otoczeniu boli..Niektórzy ludzie są naprawdę okropni, zawistni... Ale mam doła

Ja zaczynam 40tc Żadnych bóli i czopa też ani widu.... Ale właśnie też zauważyłam, że mocz mam jakiś taki mętny i czuć go bardziej...

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:

Patrzcie, patrzcie moja Emilie jest sama wśród tyluuuu facetów na 1 str
ta tooo ma sobie dobrze żeby jajuszek nie było i jej jeszcze wyrosną

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Zostało Nas 5 !
Proponuję wybrać 1 datę i rozpakujemy się wszystkie w 1 dzień
aleee by się działo

W niedzielę mówiłam do męża, że to już nasz ostatni weekend w dwupaku :p Ciekawe czy mi się sprawdzi.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 09:51   #982
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Juz kiedyś pisałam Beatce. Ja mieszkam w Anglii i poziom znajomosci języka angielskiego nie pozwala mi na prace w moim wyuczonym zawodzie. Krótko mówiąc pracuje w biurowcu, gdzie dogladam porządku. Dbam by było czysto, by kuchnie były zaopatrzone ( kawa, herbata itp) praca Moze mało ambitna, ale ja lubię. Pozwala mi poprzez kontakty z ludźmi tu pracującymi uczyć sie języka. Codziennie dowiaduje sie Cos nowego Moze w przyszłości dzieki temu dostanę moja wymarzona prace.
Stary 2011-07-26, 09:52   #983
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Sms od Pieleszki:
Gratuluję dużej córy!

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Jestem ciekawa kiedy sierpniówki zaczną sie rozpakowywać
Pewnie już lada moment. Karolinee ma termin na początek sierpnia, może się zacząć w każdej chwili.

W nocy miałam kilka mocnych skurczy. Miałam wrażenie, że mała mi się ustawia w kanale, tak mocno napierała. Do tego bolały mnie plecy, tak jak na okres. Już sobie wyobrażam jakie będę mieć bóle krzyżowe przy porodzie...Na szczęście skurcze przeszły. Tłumaczę małej, że ma zaczekać na tatusia, wcześniej niż przed 4, 5 sierpnia zakaz wyjścia.

Za wszystkie nowe tygodnie

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 09:55   #984
editka2022
Rozeznanie

wszytkiego najlepszego dla wszystkich solenizantek: roza:
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:00   #985
Stapelka
Rozeznanie

Pieleszka - gratulacje!! ale duża dziewczynka!!!

dla naszych solenizantek

u nas też noc nieprzespana z powodu kupy wiła się, stękała, trzeszczała, bąki puszczała bidusia już się zastanawiam co robić.
Czopek glicerynowy można podać? czy co? bo nie chcę chyba jeszcze kropelek bo to raczej nie kolka.
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:02   #986
Zmalowana
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Ale mało Mamusiek do rozpakowania zostało

U nas noc fatalna. Nawet nie chce mi się o tym gadać :P

Teraz Robak śpi. Pewnie niedługo bo dawno jadł.

Przyszedł mi dzisiaj ten termometr

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość

u nas też noc nieprzespana z powodu kupy wiła się, stękała, trzeszczała, bąki puszczała bidusia już się zastanawiam co robić.
Czopek glicerynowy można podać? czy co? bo nie chcę chyba jeszcze kropelek bo to raczej nie kolka.
Miałam ten sam problem w nocy chyba. Bo wczoraj nie zrobił kupki i w nocy zupełnie niespokojny, wił się i stękał i nic. Zrobiłam mu godzinkę temu masaż brzuszka (uciskanie) i od razu zrobił w czasie masażu kupkę. Może spróbuj ? Daje linka z którego ja się przyglądałam http://www.youtube.com/watch?v=ciQEuwhyaH0

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:06   #987
Lili 83
Zakorzenienie

Dla wszystkich Aneczek

I dzieki za tego linka na kupon do Smyka W weekend sie wybieram akurat, chyba, że wcześniej się rozpakuję :p

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2011-07-26 o 10:07
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:08   #988
wodaqua
Zadomowienie

Witajcie!

Cytat:
Sms od Pieleszki:
Wszystkiego dobrego mamusi i maluszkowi!

Wszystkim Aniom najserdeczniejsze życzenia imieninowe!

I jeszcze zbiorowe gratulacje dla dziewczynek za rozpoczęte i zakończone tygodnie, zbiorowe dla potrzebujących!

Lecę rozwiesić pranie (pościel Zośkową) i potem na miasto bo pogoda znośna

Miłego dnia!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:09   #989
marzena_S
Zadomowienie

Pieleszko gratulacje dla Ciebie i Hani!!!

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantek.

Youyou
, świetne zdjęcia- to jak Filip chce przytulić małą najlepsze.

Dzisiaj zaczynamy 38 tydzień - chyba się wybiorę na poszukiwania magicznej herbaty z liści malin.
Stary 2011-07-26, 10:12   #990
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

My zaczynamy dziś 40 tydzień moja mamuśka od wczoraj u nas, zwarta i gotowa do mojego porodu a porodu niet ech... się przeterminujemy chyba, tak coś czuję...

to już tylko urodzić by się przydało, nie?
za kolejny tydzień, ......a ja już bym chciała Maksia mieć przy sobie
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Witajcie
Ja się chciałam tylko przywitać i idę dalej leżeć. Nie mam sił dzisiaj, chyba to ciśnienie, taka słaba jestem

Ja zaczynam 40tc Żadnych bóli i czopa też ani widu.... Ale właśnie też zauważyłam, że mocz mam jakiś taki mętny i czuć go bardziej...
za kolejny tc, mocz może być taki jak mało płynów pijesz, ... a co do czopa to swojego też nie widziałam ...

byłam na godzinnym spacerku, wszystkie kości tyłka mnie bolą .... i jakoś słabo się czuję i mnie mdli

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości