|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Hej laseczki!
jacieee skarbie, wytrzymasz, też o Tobie myślałam dzisiaj, już niedługo, myśl do przodu, za niedługo już będziecie razem! Wiem, że to ciężkie, sama podczas ciąży leżałam 4 razy w szpitalu i wiem co to znaczy! Trzymaj się! monia oby Kingi biliburina spadła, no i nie wzrastała! Dziękuję za odpowiedzi odnośnie Sab, pomogła mi niezawodna nasza kochana Shirka ![]() ![]() ![]() Najlepszego dla naszych forumowych Ann!!!!!! iustynko bardzo się cieszę, że Zuzia bez gipsu! Ciekawe jak tam Agadus. I przypomniała mi się taka dziewczyna z forum kindzia ( ona tez miała takie poważne perypetie z facetem, nie wiem czy pamiętacie.) a Karolinka śliczna Lilko! youyou Lilka jest cudna, a Filip też rewelacynjy! Masz piękne dzieciaczki! Carmelko cieszę się, że bioderka ok! Beatko witaj! Juleczka śliczna, i chyba podobna do męża, co? Margaret no wkońcu do nas zaglądnełaś! ![]() Brumku czyli wizyta ok! ![]() Pieleszko gratulację!!! Ale niunia duża! A ja idę z małym po jutrze na szczepienie...Wiem, że już były u nas dyskusje o szczepionkach, sama zdecydowałam że szczepię skojarzonymi, tylko nie wiem już czy 5 w 1 (120 zł) czy 6w1 ( 180zł)...a rota i pneumo są oddzielnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pobytw szpitalu faktycznie dlugi, ale to juz za wami ![]() opis taki spokojny chcialabym by u mnie bylo tak jak u ciebie, by akcja sie zaczela sama pomimo cesarki organizm sam sie ustawi odpowiednio, na karmienie itp brawo ![]() same dobre wiesci dzisiaj Cytat:
![]() jaka juz fajna, juz skonczyla miesiac ![]() Cytat:
![]() ja caly dzien cos kombinuje - pralam przescieradelka i jeszcze kilka innych rzeczy dla maluszka czekalam na ladna pogode ale sie nie doczekalam wiec bedziemy suszyc w domu ostatecznie zatwierdzilam tkanine na zaslonki dla malego, mam nadzieje ze do porodu zawisna ![]() aha, kupilam lampko-projektor ![]()
![]() Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2011-07-26 o 18:58 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
Zakorzenienie
|
![]() Beatko Julcia słodka ![]() trzymam kciuki za Was żeby szybko synek chciał wyjść z brzuszka ![]() ja byłam w rossmanie i kupiłam te pampki premium care, wziełam rozm 2 bo jedynki mam małą paczkę .... i jeszcze zapiekankę zaliczyłam po drodze do domu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Zakorzenienie
|
Jak będziemy pisać tak jak piszemy, to następny wątek będzie za sto lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Zakorzenienie
|
Mam dość. Siedziałam i ryczałam razem z Małym. Od 18 do teraz nie mógł się uspokoić i kwękał, a potem się już darł. Byłam dla niego okropna, nawet się wydarłam na niego. U obcych ludzi miałby lepiej ;((
#1086 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam medele mini electric, super ściaga. mam tez ręczny TT i jest do doopy. My idziem za szczepenie za tydzien, wezniemy te na nfz + pneumo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Zadomowienie
|
PIELESZKA - GRATULACJE!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zanetka - w g-cach jest duzo sadow, nie wiem o jaki Ci chodzi, ale w sumie wiekszosc w centrum... jak podasz jakas konkretna ulice to Ci powiem czy jest OK. |
![]() ![]() |
![]() |
#1088 |
Zakorzenienie
|
Pytanie za 100 punktów :Czy wasze maluszki też mają często czkawkę ????????????????????
Bo moja mała co uśnie to dostaje czkawkę ![]() ![]() Zimno napewno jej nie jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1089 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zabij mnie nie wiem ![]() Pamiętam że chyba jest ten koło Uniwersytetu Śląskiego ![]() blisko rynku w każdym bądź razie ![]() Poszukuje biura w takim miejscu gdzie jest fajnie widoczny, dużo ludzi przechodzi no i w centrum. Zmalowana ![]() Oszzz TY! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1090 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie jestesmy maszynami i mamy prawo do emocji ![]() przeciez krzywdy mu nie zrobilas...
![]() |
#1091 |
Zakorzenienie
|
Czkawka - podobno jest troche inna niz ta nasza i nawet dzieciom nie przeszkadza
wydzieranie sie na dziecko - pewnie idealne matki tak nie robua ale dziecku potrzebna jest WYSTARZAJACO DOBRA MAMA wiec bez paniki. oroblemy, zmeczenie i hormony przeciez aniola by z rownowagi wytracily... |
![]() ![]() |
![]() |
#1092 |
Zakorzenienie
|
Brunetka proszę --> http://www.cudownedzieci.pl/Porady/2...a-u-niemowlat/ i nie stresować mi się !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1093 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Zakorzenienie
|
Dodałam kilka nowych przydatnych linków na 1 stronie
![]() DeKaro dobrze by było ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1095 |
Zakorzenienie
|
Musze się wyżalić
![]() Ja sie chyba nie nadaje na matkę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie daje rady ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1096 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo Wam dziekuje za wszystkie cieple slowa. Nawet nie wiecie jak to pomaga.
Zmalowana, Brunetka - jestescie swietnymi mamami, a watpliwosci zawsze sa. W koncu to nowa rola. Na pewno nikt inny nie zajmie sie lepiej Malenstwami jak Wy. Nie ma jak u mamy ![]()
#1097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dla Alicji jesteś NAJWSPANIALSZĄ osobą na świecie ! Nosiłaś ją 9 miesięcy a teraz piszesz że się nie nadajesz ?! Halllllllllllllllllllllll loooooooooooooooooooooooo ooooooo !! ![]() Kochana to normalne że się zamartwiasz, ale nie możesz doprowadzić do tego, aby te zamartwienia kierowały Twoim życiem, bo przecież nie o to chodzi, prawda ?! Siadamy na łóżko, bierzemy 3 GŁEBOKIE oddechy, walimy się po budzi i wstajemy ! SILNE !! ![]() Gdy Alicja wyczuje że się martwisz, ona też będzie się martwiła ![]() Każda ponoć przechodzi kryzys, ale ważne aby go przejść cierpliwie i silnie . ALICJA CIE POTRZEBUJE !!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1098 | |||
Raczkowanie
|
Witam wieczorową pora!
Dobrze ze nie piszecie tyle bo bym miala problem z nadrobieniem. jak ten czas szybko leci, jak malenstwo jest juz z nami. Bylismy dzisiaj na wizycie kontrolnej w szpitalu i wszystko z Dominkiem jest w porzadku ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze zrobiłaś ze już w szpitalu zacząłeś używać laktatora. Ja niestety nie miałam tyle szczęście, bo zostałam wprowadzona w błąd przez głupie pielęgniarki które uznały ze nie mam pokarmu i do dupy brodawki i kazały dokarmiać. Więc sobie pomyślałam ze faktycznie nie mam pokarmu i zbagatelizowałam odciąganie. I to mnie bardzo dożo kosztowało. Ból nie z tej ziemi, żeby rozmasować zastój w piersiach. Ale teraz już jest dobrze i też odciągam. Na a zdjęcia Juleczki po prostu piękne. Słodka jest ![]() I brawa dla tatusia, że sobie tak dobrze radzi ![]() Słodki czyścioszek ![]() Cytat:
Moj Dominik ma bardzo często czkawkę, szzcególnie po jedzeniu. A w brzuszku też miał często 3 razy dziennie. Też się zastanawiam, czy bardzo mu to przeszkadza i jak mu pomóc.
![]() |
#1099 |
Raczkowanie
|
I dodaje jeszcze najswieższe zdjecia. mamusia z maluszkiem i moje dwa spiochy
![]()
#1100 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Poznacie się i oswoicie i bedzie dobrze. Jestes najwspanialsza mama dla swojego maleństwa, ono koch Cie bezgranicznie mimo wszytsko ![]() A ja chyba dostałam okres ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1101 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje za życzenia z okazji imienin(jestem Ania) a jednocześnie prosiłabym o zmianę wieku na 22 latka
![]() ![]() No i wszystkiego najlepszego dla wszystkich Ann ![]()
#1102 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wspaniala wiadomosc, ze Zuzanka nie ma juz gipsu, mam nadzieje, ze juz go nie bedzie potrzebowala. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
eee a co jest takiego w lasani, ze jej nie zjesz jak bedziesz karmic? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny oj bo Wam lanie spuscimy, co to za mysli? Dla swoich dzieciaczkow jestescie najwspanialszymi Mamami i tego sie trzymajcie! Brunetko ja bym nic nie robila z czkawka, moja Wiki tez miala non stop, samo przyszlo, samo poszlo. |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1103 |
Zakorzenienie
|
Pieleszko moje gratulacje!
![]() |
#1104 | ||
Zakorzenienie
|
A jaki? Zadowolona jesteś tak na pierwszy rzut oka?
Cytat:
![]() To jakiś pediatra pisał: "Czkawka – na początku podskoki małego brzuszka wydają ci się takie urocze i zabawne. Ale gdy maleństwo po raz kolejny w ciągu dnia ma czkawkę, możesz zacząć się niepokoić… Niepotrzebnie. Czkawka u niemowląt nie jest niczym groźnym. Co więcej, tylko nam – dorosłym – wydaje się bardzo uciążliwa, a maluchom raczej nie przeszkadza. Zazwyczaj mija równie niespodziewanie, jak się pojawiła. Wystarczy, że dziecku się odbije (czasem połknięte podczas karmienia powietrze uciska przeponę i drażniąc nerw przeponowy uaktywnia odruch czkania). Jeśli sama chcesz zahamować czkawkę, możesz przystawić dziecko do piersi (niech chwilę spokojnie, powoli possie) lub podaj mu butelkę z wodą. Dorosłe sposoby, tj. picie soku z cytryny lub zjedzenie miodu – odpadają. Pamiętaj, te produkty są uczulające i w żadnym wypadku nie powinny być podawane niemowlakowi. Warto też rozgrzać dziecku stópki, delikatnie je masując i nakładając na nie kolejną parę ciepłych skarpetek. Niekiedy bowiem przyczynę czkawki upatruje się w oziębieniu organizmu maleństwa. Natomiast doświadczone mamy radzą po prostu zmienić dziecku pozycję. Możesz położyć malucha na brzuchu i delikatnie poklepać po pleckach – to powinno pomóc." Cytat:
![]() A wymioty niestety to mój codzienny, wierny towarzysz od paru miesięcy ![]()
![]() |
#1105 | ||||||||
Zakorzenienie
|
bella, Lilkaaa82, CrazyMachine, SweetAngel, wszystkiego najlepszego z okazji imienin!
![]() Cytat:
Witaj ![]() ![]() a gdzie zdjęcie? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mały ma może nie codziennie ale dość często, a wtedy zawsze chce mi się śmiać bo ma tak strasznie zdziwioną minę, jakby chciał spytać co to jest... ![]() Cytat:
![]() a baby bluesa wyganiamy! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mój TŻ dziś przyjechał z pracy bo wreszcie od jutra urlop ![]() ![]() a w ogóle to przyjechał z bukietem kwiatów i srebrnym łańcuszkiem ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1106 |
Zadomowienie
|
mam chicco, taki jak w zalaczniku
na pierwszy rzut oka jest ok ![]() zobaczymy jak sie sprawdzi w boju
#1107 |
Wtajemniczenie
|
Brumku Ciesze sie ze wizyta udana i z Tymkiem OK
Ja jutro na 9 mam wizyte u poloznej. Znów będzie mnie mierzyć centymetrem ![]() Agni, Madziaranew a ten masaż to jak to? Na kolejnej wizycie u midwife (robiony przez nia) czy Juz w szpitalu ? I jak stwierdziła u Ciebie Agni ze brak oznak? Bo raczej TAM Cie nie badała? Agni nie doluj sie slonko. Zobaczysz nie będzie tego najczarniejszego scenariusza. Emil sie zdecyduje na dniach. Trzymam kciuki ![]() Zmykam do lozeczka. Chyba wszyscy Juz śpią. Wszyscy oprócz Brumka oczywiscie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dopiero pracę kończę - tzn. z domu oczywiście, ale jeszcze sporo roboty miałam. A Tymek ma tak szaleńczy wieczór, że już nie wiem jak siedzieć. Tak kopie i się wierci, mały tygrysek ![]()
![]() |
#1109 |
Zakorzenienie
|
cala jestem spocona...Sarcia dała nam dzis popalic
![]() jakies fatum nad naszymi dziecmi ze kupek nie moga zrobic ![]() Masowałam brzuszek z filmiku od zmalowanej, chyba troche jej pomoglo. |
![]() ![]() |
![]() |
#1110 |
Wtajemniczenie
|
Oj Ty nie umeczona kobieto
![]() DOBRANOC ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.