|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
nie no nie wierzę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1262 |
BAN stały
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Nie kłamię,nie zartuję,to nie kryzys,tylko moje prawdziwe życie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakiś błąd wizażu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1264 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1265 |
Zakorzenienie
|
Ja pierniczę
![]() no nie wierzę !! ![]() Niech mnie ktoś uszczypnie !! NIE WIERZĘ !! Moje smyki , łobuziaki nie będą mieli taty ?! Nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie !! ![]() aż mi słabo ! To jakiś ARMAGEDON ! ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Mogę sobie przeklnąć ?! Ja pierdoooooooooooooo*** le ![]() i dalej nie wierzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1266 |
Rozeznanie
|
Jen dziewczyny co się dzieje??? też mnie ciary przeszły? przecież tak nie może być, że wszyscy faceci po urodzeniu dziecka mają kryzys wykazują skrajną niedojrzałość
![]() Aż zaczynam schizować, że skoro mój zaczął już jeździć w delegacje do Warszawy (tam pracuje 2 dni w tygodniu) tzn, że ucieka ode mnie i dziecka. brrrrr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1267 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a tak mothercare ma dośc drogie towary. ja poluję tylko na wyprzedażach, bo żal mi przepłacac, a tak to m&s albo h&m. są tańsze i jakościowe bardzo dobre. poza tym ja strasznie uwielbiam przeceny i głównie na to czekam. a tu przeceny co 2 miesiące albo i częściej, więc zawsze się coś znajdzie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1268 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jej słońce a to coś szczególnego się wydarzyło czy całokształt? Tyle już razem przeszliście... mam nadzieję, że to też przetrwacie. Warto spróbować dla dzieciaków i siebie.
![]() ![]() |
![]() |
#1269 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() więc chyb pojedziemy prywatnie do tego zająca co tez na zagnańskiej przyjmuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja po wizyce. Wszystko ok. ae dziwnie tak usg bez dziecka ![]() Niestety okazało się, ze przez cholestaze absolutnie zdnych tbsów brac nie moge ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Zadomowienie
|
nerola, jestem w szoku
![]()
#1271 | |||
Wtajemniczenie
|
Ja o nich slyszalam, ale doswiadczenia nie mam. Ale na szczescie mam jeszcze czas, zeby myslec co potem...
Cytat:
Ja baaardzo jestem zainteresowana opisem porodu, lubie je czytac. W ogole jak mnie nie bylo, to kilka opisow mnie ominelo i nawet sobie pomyslalam, ze w klubie powinnysmy miec watek z opisami porodow i tam je wklejac... Dołączam do klubu samotnych matek ![]() Tyle,ze z 4 dzieci,domem na mojej głowie,marna kasą,kąpielami,praniem,sp acerami,zakupami 15 km. od domu bez samochodu itd...itp.. Jednym słowem-życie ![]() A AZALIĘ biorę od miesiaca.Pisałam Wam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1272 |
Zakorzenienie
|
Scio a dlaczego nie chcesz plastrów ?
---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Nerolka ![]() Tak mi jest smutno ![]() nie wierzę w to cały czas ! Przecież nie dawno auto kupowaliście, cieszyliście się nim, mąż chodził do pracy - nic nie zapowiadało że coś się będzie dziać ![]() Jesteśmy z Tobą !! |
![]() ![]() |
![]() |
#1273 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1274 |
Zakorzenienie
|
Lili83 nie nie nie. Ja czekam na męża
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Dobrej nocy Mamusie. Ja idę spać. Jutro wizyta i ktg, proszę o kciuki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1276 |
Wtajemniczenie
|
Madziaranew, AgaG Dzieki za kciuki
![]() Agni ja nie oglądam House w tv. Jakoś mi sie nie składa. Mam na płytach 5 sezonów i z płyt oglądam i jestem w trakcie 2 sezonu. Stosunkowo niedawo odkryłam ten serial. Nerolka przytulam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1277 |
Zadomowienie
|
Dziekuje Wam dziewczynki wszystkim
za zyczenia imieninowe............ ![]() pamiętałyście ![]() dzis miałam wizytę............ uslyszalam od gina ze widzimy sie 3 .08. jesli nie urodze do tej pory ![]() niech nie robi jaj kurcze.......... powiedzial ze szyjka sie otwiera i ze przy cukrzycy czesto dzieci rodza sie wczesniej 37-28 tc (u mnie jest poczatek 37 tc ) ktg wyszlo dobrze boli mnei tylko cale krocze i kosc ogonowa noi brzuch jak na okres pobolewa w ciagu dnia ale po tych slowach torbe dopakowlaam i jestem gotowa............ ![]() tak Was czytam dziewczeta............ Marina, Zmalowana, Nerola i Ja ........ kurcze jakies fatum czy co? przeciez wczesniej bylo dobrze byla milosc bylo sie "razem" i nagle teraz wszystkim sie posypalo i coraz wiecej nas do tego grona dolącza...... ![]() zastanawiam sie tylko dlaczego teraz kur*a mac jak na swiecie pojawily sie takie male bezbronne istotki ktore powinny dawac szczescie radosc i nadzieje na lepsze jutro zycie jest popier**lone ![]() ![]() ![]() ![]() zanetka - kiedy bede ciocia ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-07-27 o 21:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1278 |
Zakorzenienie
|
RATUNKU!!!!!!!!!!!!!!
Moje dziecko ma kolke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() POMOCY!!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1279 |
Zakorzenienie
|
nerola brak mi słów...
brunetko daj tak jak jest w ulotce, ja czekam na moje kropelki, a póki co stosujemy infacol składa niby ten sam, jest napisane, że lek nie wchłania sie do organizmu czyli działa miejscowo w układzie pokarmowym też zaczęłam małej dawać jakoś jak miała 8-10 dni
#1280 | ||
Zakorzenienie
|
no raczej
![]() ![]() ![]() i jak oceniasz, jakieś skutki uboczne ma? Cytat:
![]() o...a po co akt ślubu szpitalowi? Cytat:
![]() może się ułoży niedługo? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1281 |
Zakorzenienie
|
Sweet a u Ciebie to już na 100% będzie że on sam i Ty sama ?
![]() Dlaczego tak się dzieję ?! To co rodzisz szybciej mamuśka? ![]() żeby nie było jaj, że razem będziemy rodzić ![]() Ja czekam jeszcze na męża, Emilie ma zakaz do pt ! |
![]() ![]() |
![]() |
#1282 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko krotko - jestesmy juz w domu. jest trudni logistycznie z dwojka ale jakos idzie. maz pomaga.
nerola - yyy ja cie niemoge. tylko tyle powiem bonie mam sil na doczytanie co bylo powodem ale zacytuje meza: na swiecie jest masa egoistycznych glupkow |
![]() ![]() |
![]() |
#1283 |
Zakorzenienie
|
Ja na sekundkę.
Ktoraś z nas pytała o koszt 5w1 - 120 zł, a rota nie pamiętam...ale jutro się dowiem i Wam dokładnie opiszę... nerola... Ale jak to? Kochana moja, co się dzieje? Coś złego, prawda? Dosłownie mam ciary... Nie wierzę. A ja po ginie. Założył mi dodatkowo 3 szwy. Bolało, ale przeżyłam. Pytał o antykoncepcję - a po co mi ![]() Ale tak w skrócie to wszystko w porządku. Te szwy są bardziej kosmetycznie. I idę spać, mały straszny dziś. Obym pospała chociaż z 3 godziny... Dobranoc laseczki moje. |
![]() ![]() |
![]() |
#1284 | ||
Zakorzenienie
|
No właśnie... Zbieram się żeby w końcu to zdjęcie zrobić
![]() Cytat:
![]() Bp np. znajomym rok temu urodził się synek, a mieli już 5 letnią córkę. I przez całą ciążę nie mówili jej że pojawi się rodzeństwo!!! Wyobrażacie sobie większą głupotę. Tłumaczyli że ona jest bardzo delikatna psychicznie i nie chcą żeby się stresowała, martwiła i była zazdrosna na zapas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i efekt jest taki, że mała nienawidzi braciszka. Do tego stopnia że wręcz nie można ich z oczu spuścić, bo zaraz go szarpie, bije po głowie itp. Większej patologii sobie nie wyobrażam ![]() ![]() ![]() Ech, szkoda gadać ![]() Hihi ![]() ![]() Też się zdziwiłam. I poczytałam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() O rany, po takim czasie jeszcze ![]()
![]() |
#1285 |
Zakorzenienie
|
jutro położna przychodzi, ostatni raz ta w zastępstwie
pewnie za tydzień przyjdzie jeszcze moja położna i będzie koniec nie lubię tych wizyt nasza lekarka rodzinna chyba nadal na urlopie więc pewnie po niedzieli pójdziemy z małą do przychodni żeby ją obejrzała i pogadać o szczepieniach ta pogoda mnie tak dobija, że szok miałabym ochotę pospacerować z małą to się nie da, bo prawie non stop leje lipiec a taka brzydka pogoda, a jak w ciąży byłam to ciagle upał i słońce ![]() Brumku mój Filip przy Lenie ciągle chce pić mleko, bo dzidzia pije to on też chce, do tego muszę go klepać po pleckach żeby mu się odbiło ![]() jest marudny, płaczliwy i robi często na złość ale bardzo mi chce pomagać, jak go proszę żeby przyniósł pieluszkę czy smoczek to biegnie i przynosi, jak proszę żeby podał butelkę to podaje całuje małą po główce, głaszcze a wczoraj jaka akcja, G. leje wodę do wanienki to Filip biegnie do pokoju i woła: kąpać dzidzi! ja szykowałam sobie wszystko, patrzę a Filip na łóżku próbuje Lenę rozbierać i dalej woła: kąpać dzidzi! gości za rękę ciągnie do małej i się chwali że dzidzi to siostra ![]()
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-07-27 o 22:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ucałuj Filipka ode mnie ![]()
![]() |
#1287 | |||||||
Zakorzenienie
|
u nas dzis super dzionek, przyjechal moj tata zobaczyć wnusie i do kitu zarazem, bo tylko na jeden dzien przyjechal i juz go nie ma
![]() Sarcia po wizycie u pediatry WAGA 3500, a dwa tygodnie temu było 3100 ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() brawo dla krecik ![]() ![]() ![]() ![]() i zachorowałam na wasz otulaczek! jka dostane kase z macierzynskiego odrazu kupuje ![]() jak on jest duzy,tzn kiedy dziecko z niego wyrasta? zdaje sie byc dosc duzy, poprosze o wiecej fotek opatulonego Bruna ![]() a czemy nie??? jem co weekend ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2011-07-27 o 22:39 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1288 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie mogę na niego narzekać, łobuz jest bo to w końcu chłopak, ale kochany strasznie, jak płaczę to od razu przywołuje mnie do porządku wołając: Mama! i przytula mocno żeby pocieszyć cieszę się, że jest taki czuły, przytuli się, pocałuje, a nie wszystkie dzieci to lubią ja lubię poprzytulać mojego szkraba teraz uczy się robić siku na nocnik, długo mieliśmy z tym problem bo kompletnie go nocnik nie interesował, a teraz jakoś sam zawołał, wczoraj 2 razy posikał sie w majtki i dziś też, zawsze wtedy płacze, bo wie, że nie wolno sikać w majty, ale biedak zapomina się mam nadzieję, że powoli pożegnamy pieluchy ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
![]() ciekawa jestem ile moja kruszynka waży... tydzień temu było jakieś 3300 g to chyba 3 i pół juz ma ![]()
![]() |
#1289 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1290 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pisały że w Carrefourze.
Więc weszłam na ich stronę obejrzeć gazetkę i faktycznie są ![]() Na 3 fajne rzeczy dla maluchów są promocje. Wstawiam zdjęcia, może któraś z Was skorzysta ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-07-27 o 23:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.