|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Cytat:
![]() Najlepiej byłoby powiedzieć "estas en tu casa" ("czuj się jak u siebie w domu"). Oczywiście, jeśli to autor miał na myśli
|
|
|
|
|
#4922 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dla tych, co nie znają http://www.youtube.com/watch?v=REVYa9vdkHI
|
|
|
#4923 |
|
Zakorzenienie
|
hahahha ^^ znam to ^^
-TENK WER WER WER FAJN ... EKOLODŻI KOLOR!!!! ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- biedna tłumaczka ja tam bym chyba padła a ona próbuje ratować sytuację
|
|
|
|
#4924 |
|
Konto usunięte
|
Ekolodżi kolor
|
|
|
|
#4925 |
|
Zakorzenienie
|
- Kim jest Eva Minge?
- Kobieta (...) piękna, mądra, bardzo inteligentna Dobrze słyszę?
|
|
|
|
#4926 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety, ciężko doroslych ludzi uczyć higieny.mam nadzieję, że Twoj guzek okaże się niegroźny kolezanka niech lepiej idzie do kosciola się pomodlic, skoro taka wierząca ![]() [1=4ac7eae5f92dfa622d89f02 4e559f952d8de277a_657b977 4600aa;28383594]Dziwi mnie znajoma z roku, która zawsze ale to zawsze chodzi do lekarza albo z mamą albo z tatą (nawet do dentysty). Ja rozumiem gdy jest się bardzo chorym, albo na jakieś badania, ale żeby do dermatologa czy dentysty I co lepsze nawet nie wie jak zarejestrować się do lekarza - nigdy tego nie robiła, tylko ktoś za nią. Jak w wieku 22 lat można być takim niesamodzielnym A potem się ocknie z ręką w nocniku, że nic sama nie umie załatwić.[/QUOTE]o wlasnie, póżniej budza się tacy ludzie i nie wiedzą, jak zalatwic cos w urzędzie, w banku, gdziekolwiek! Cytat:
pierwsze słyszę coś takiego ![]() Cytat:
ten wywiad to hit roku ![]() skoro nie umie angielskiego, to po co się w ogole odzywa w tym języku, lepiej bylo zostawic to dla tlumaczki, ale nie.. solidarity! ekolodżi, koton
|
|
#4927 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4928 |
|
Zakorzenienie
|
A skąd jesteś?
ja pochodzę z okolic Tarnowa, może to regionalny zabobon? A zaraz, google zna ten przesąd - "Nie pokazuj dziecku lustra, bo się zauroczy i nie będzie mówić". Czyli jednak nie chodzi o Bukę ![]() O mamma mia, ależ tego jest... Nie obcina się niemowlakom kołtunów we włosach, bo będą chorować. Nie mówi się do dziecka „aniołku, bo może umrzeć. Nie wolno leżących dzieci przekraczać w pasie, bo nie urosną. Dziecka nie powinno się kłaść na stole, bo będzie głupie. Dziecko powinno dostać na chrzciny srebrną łyżeczkę i jak mu urośnie pierwszy ząbek, to trzeba mu tą łyżeczką w ten ząbek postukać podobno na szczęście. Nie wolno obcinać dziecku paznokci, można je tylko obgryzać, bo oślepnie. Nie wolno obcinać włosów przed ukończeniem roku, bo z włosami obcina się rozum. Zauroczone dziecko należy przeciągnąć przez spódnicę, aby zrzucić urok. Dziecko w „czepku na głowie urodzone, całe życie będzie miało pomyślne. Gdy noworodek w chwili przyjścia na świat zgarnia coś ku sobie, będzie zawsze zasobny. Pierwsze ubranie noworodka powinno pochodzić od dziecka, które się dobrze chowało. Póki gość nie usiądzie, dziecko w domu nie zaśnie. Nie kołysze się pustej kolebki, bo diabła się wtedy kołysze. Nie wolno bujać pustego wózka, bo później dziecko będzie bolała głowa. Nie pokazuj dziecku lustra, bo się zauroczy i nie będzie mówić. Gdy dziecko urodzi się z zębami, to strzygą po śmierci zostanie. Dziecka wolno całować śpiącego dziecka, bo będzie miało zły sen. Nie całuje się niemowlęcia w nogi, bo mu to szczęście odbiera. Jeśli dziecko przez sen płacze, pierwsza umrze matka. Gdy się śmieje się ojciec. Nie wolno chodzić do znajomych z dzieckiem, póki się go nie ochrzci, bo ktoś go może zauroczyć. Nie wolno kłaść bucików dziecka na stół, bo długo nie będzie mogło nauczyć się chodzić. Jeśli dziecko wcześniej powie „mama niż „tata to kolejne będzie płci żeńskiej, jeśli „tata, to kolejne będzie chłopcem. Do dziecięcego wózka należy przypiąć czerwoną kokardkę, która będzie je chronić przed urokami, złymi spojrzeniami i demonami. Nie wolno ubierać niemowląt i małych dzieci na czarno, gdyż może to spowodować, że dziecko zachoruje lub umrze. Podoba mi się zwłaszcza: Dziecka nie powinno się kłaść na stole, bo będzie głupie - a moja mama na to przed chwilą - "zawsze Cię przewijałam na stole, bo nie mieliśmy przewijaka". No i wszystko niniejszym stało się dla mnie jasne.
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2011-07-27 o 18:24 |
|
|
|
#4929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#4930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestem z okolic tomaszowa lub., spod ukrainy
|
|
#4931 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O jezu, nie przy jedzeniu
|
|
#4932 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nice, nice
|
|
|
|
|
#4933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4934 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, jestem wredną suczą, oceniam książkę po okładce i tak dalej. Ale dajcież spokój - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=548329
|
#4935 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaa
......... nie rób mi tego
|
|
|
|
#4936 |
|
Wtajemniczenie
|
Jezu, ale jak można komuś choremu powiedzieć, że jest chory, bo nie chodzi do kościoła?
Też usłyszałam coś podobnego
|
#4937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4938 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A no widzisz, tylko że ona chce chodzić z mamą, nikt jej nie zmusza- to jest najgorsze
|
|
|
|
|
#4939 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeszcze:kobieta w ciąży nie może patrzyć na rudą osobę bo dzieciak też będzie rudy, nie może sobie czego odmawiać bo jak będzie to dziecko będzie miało znamię w kształcie tego czego sobie odmawiała (mam nadzieję,że zrozumiałyście), nie można brać ślubu w deszczowy dzień bo będzie rozwód i nie można chodzić w jednym bucie bo któryś z rodziców umrze a i zawsze mówiła "nie bij po du... bo będzie dziecko głupie" ![]() uwielbiam takie przesądy
|
|
#4940 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I niech mi ktos powie, że od dzieci się nie głupieje... |
|
|
|
|
#4941 |
|
Zakorzenienie
|
i nie można robić sobie zdjęć w ciąży bo od flesza dziecko będzie miało takie plamy i przebarwienia (takie.. fioletowe... przepraszam nie pamiętam schorzenia)
|
|
|
|
#4942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#4943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie dotykać brzucha w ostatnim miesiącu (czy jakos tak ), bo dziecko będzie miało ślady po tym dotyku na ciele.i moja kolezenka z pracy mówi, ze wlasnie stąd ma jakies tam niby odbicia palców na brzuchu, niby jej mama nagle zlapala się za brzuch i dziecku zostaly slady
|
|
#4944 |
|
ma zielone pojęcie
|
To ja na chwilę zmienię troszkę temat
![]() Mnie dziwi, że w sklepach są "nagie" cebule, czyli cebule bez łupinek. Ostatnio dosłownie w każdym sklepie widzę tylko takie ![]() Po co zdejmować łupinkę w sklepie? Kiedy wiadomo, że łupinka może i zbyt estetyczna nie jest, ale ma do spełnienia bardzo praktyczną funkcję... Ale widać przychodzi do nas głupia moda z zachodu by wszystko obrać ze skórki, a potem jeszcze najlepiej ugotować i sprzedawać w paczkach (A potem się suplementować, bo z warzyw i owoców w ten sposób przygotowanych, nie zdobędzie się wielu witamin).
|
#4945 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dobrze, że mam to szczęście nie widywać takich sensacji... |
|
|
|
|
#4946 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4947 |
|
Zakorzenienie
|
A to nie jest przypadkiem cebula czosnkowa? Bo ona jest biała i nie ma tej skórki [a przynajmniej takiej jeszcze nie widziałam]. Bo zdejmowania brązowych skorupek jeszcze nie widziałam. I jakoś wątpię, komu będzie się chciało i kto będzie miał czas na obieranie zwykłej cebuli...
|
|
|
#4948 |
|
Konto usunięte
|
Też mi się tak wydaje. I tę czosnkową raczej trzeba obrać z pierwszej warstwy bo jest inna, trochę zdrewniała, wysuszona.
|
|
|
|
#4949 |
|
ma zielone pojęcie
|
No właśnie to nie jest cebula czosnkowa, tylko zwykła, ale obrana z łupinki... Przynajmniej te cebule, które widziałam.
|
#4950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.

kolezanka niech lepiej idzie do kosciola się pomodlic, skoro taka wierząca 
I co lepsze nawet nie wie jak zarejestrować się do lekarza - nigdy tego nie robiła, tylko ktoś za nią. Jak w wieku 22 lat można być takim niesamodzielnym

O jezu, nie przy jedzeniu