|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#38551 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
mam nadzieję, że nie odebrałaś źle mojego zdziwienia
|
|
|
#38552 | |
|
Raczkowanie
|
Nie, raczej "podatne" - wywijały się, ale bez szału.
Cytat:
|
|
#38553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widać, że falują się wyżej, może to efekt tego, że ta górna warstwa jest wystawiana na najgorsze: warunki atmosferyczne-promienie uv, wiatr itd...często tak jest chyba na razie nie obcinaj jeszcze? w końcu niedawno zaczęłaś pielęgnację CG, jeszcze daj im czas może na tę wierzchnią warstwę w ciągu dnia powinnaś coś więcej dać? myślałaś o tym?Cytat:
nie ma to jak "wsparcie" w domu..., ale pisałaś, że mamy często nie widujesz...więc rób po swojemu
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-27 o 23:16 |
||
|
|
|
#38554 |
|
Zakorzenienie
|
Malinko na razie nie myślałam jeszcze bo dopiero się aklimatyzuję w CG i opanowałam na razie mycie i żel lniany
a myślałam o cieniowaniu z kolei nie po to zeby wierzch się bardziej kręcich (chociaż miło by było) tylko właśnie żeby odkryć trochę ten spód co całkiem ładnie się kręci. Ale na razie wstrzymam się, może do fryzjerki na oględziny pójdę ewentualnie, nie widziała mnie jeszcze z kręconymi może coś doradzi bo fajna babka jest i zawsze do niej chodzę.U mnie w domu mama happy bardzo z mojego CG (ale kasy nie wykładała na włosowe rzeczy to zadowolona może sobie być ), TZ happy, dziadkowie mówią, ze ładnie (ale może z dobroci serca )
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-07-27 o 23:19 |
|
|
|
#38555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama jest zwolenniczką króciutkich fryzur i do tego trwałej ondulacji i tlenienia Każdy wiek ma swoje prawa. Hegron tak na oko wydaje mi się bardziej obciążający dla moich kudeł
|
|
#38556 | |||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli szaleje z silikonami, to staram się myć delikatnym szamponem czasem nawet codziennie, a raz w tygodniu z sls. A jeśli raz na jakiś czas używam silikonów, nie myję od razu szamponem, tylko za kilka dni. Poza tym obserwuję włosy w jakim są stanie, czy są oklapnięte (wtedy szampon), czy wyglądają ładnie![]() Cytat:
. Dziś mam gorszy dzień, nazywam to "rekolekcyjnym dołem" nienawidzę tego nastroju. Trzyma mnie bardzo długo jeszcze po powrocie do domu.Cytat:
Jestem bardzo zmęczona, więcej nie udało mi się przeczytać (s.91). Internet jest tu tylko wieczorem, z zasięgiem też bywa kiepsko, ale z racji tematyki wyjazdu, teoretycznie jest to korzystne
Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-07-27 o 23:25 |
|||||
|
|
|
#38557 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Przez to, że tak na mnie "nakrzyczałaś" to Cię zapamiętam Dobra, idę zrobić arbuza.... ![]() Dobranoc
|
|
#38558 |
|
Zakorzenienie
|
Mgiełko próbuj testuj
![]() a co to za pani?, mnie najlepiej ścinała pani Beata z małego saloniku, gdzie praktykantka raz podrapała mnie do krwi tipsem czy tam pazurem, cały zakład wygląda bidnie, wycierają głowy poszarzałymi ręcznikami
|
|
#38559 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powietrze 65% jest względnie suche. 60-80% to w budowlanym typowe warunki zewnętrzne, powyżej jest wilgotno. Pomiędzy jest bezpiecznie, poniżej i poniżej trzeba się liczyć z wysuszaniem / puszakiem. To jest przykład, dlaczego krem Nivea nie chroni w zimie przy wilgotności rzędu 30% - to jak suszarka.Na tym to może nie ale owszem były. Nigdy więcej! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Proteiny hydro to troszkę inna bajka, prędzej dużocząsteczkowe mogą tworzyć film zatrzymujący wilgoćSi, ale lepiej w mieszankach. Najlepiej działa w połączeniu, np z naparem/ekstraktem który się wchłania dzięki glicerynie i potem jest zatrzymany dzięki emolientowi. Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-07-27 o 23:35 |
||||
|
|
|
#38560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie mam prawa niczego podważać, bo sama jestem jeszcze świeżynką ![]() na dobranoc
|
|
|
#38561 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() czyli widzę, że oleje i emolienty są dla mnie tylko skąd brać te proteiny? widziałam, że dużo o nich piszecie, ale nie wiem gdzie mogę znaleźć te najlepszea gumowatych włosów to chyba nigdy nie miałam... ty piszesz o rozjaśnianiu, a mi się przypomniało że gdy miałam to fatalne wielkie cieniowanie włosów to podczas tej samej wizyty zrobiłam sobie balejage (czy jak to się pisze...), pierwszy i ostatni raz w życiu zresztą, ale to było już w jakieś 2 klasie liceum, czyli ze 6 lat temu najmnarniej.... bardzo serdecznie dziękuję za linki będę je studiować chyba cały dzień i noc hmmm po wstępnej analizie stwierdzam, że muszę mieć 2b ewentualnie 2a (patrzę też na bardzo pomocne zdjęcie http://www.britishcurlies.co.uk/imag...By_Numbers.jpg ) - 2c już na pewno nie bo jak znajduję włos swój (na pewno mój bo moja mama ma krótsze i farbowane na zupełnie inny kolor niż moje, no i szczęściara ma zupełnie proste) to wygląda raczej jak 2b, a jak się na mnie patrzy to koncówki są jak 2c bardziej... może to dlateog, że wciąż nie są w dobrej kondycji ?bardzooooo też pasuje mi ten opis - http://www.britishcurlies.co.uk/arti...cle/wavy_hair/ (to 2b i 2c?) w sumie to nawet dziewczyna na obrazku ma podobne włosy jeśli chodzi o skręcenie itp. (choć ja mam w tej chwili mniejszy skręt) no i wnioskuję z tym prostowaniem włosów zimą, że to tłumaczy dlaczego zimą o wiele łatwiej prostuje mi się włosy, a wiosną i zwłaszcza latem to zazwyczaj idzie dużo ciężej tylko z 1 różnicą - http://www.britishcurlies.co.uk/arti...le/swavy_hair/ w tym wypadku (jak mniemam to 2a?) właśnie tak mi się ciągle błyszczą włosy, no i pasuje to z tym większym kręciołkiem na końcówkach włosów, ale z drugiej strony zimą to jednak jakieś tam zawijasy mam więc nie musiałabym (jeśli bym chciała) się o nie starać więc może mam 2a/2b ![]() tylko co to jest ten 'spring factor' ? szczerze mówiać moje włosy mają dość podobny kolor do tego z pierwszego twojego zdjęcia (ale chyba serio muszę zrobić im zdjęcie w świetle dnia bo czuję, że nie jestem obiektywna, kiedyś pamietam koleżanka mi 'wmawiała' że mam blond włosy, a wszyscy inni, zwłaszcza mama i ja sama uważamy że jestem szatynką, jasny brąz, chociaż wciąż się nie mogę zdecydować czy to zimny czy może jednak ciepły odcień, no a na zdjęciach moje są brązowe więc chyba mało prawdopodobne bym sobie coś zmyślała...) no właśnie co do tych alkoholi się zastanawiam, więc czuję że od sierpnia wcierka Jantar będzie w użyciu i chyba też zacznę używać razem z wężowym Lorysem (za któym nie przepadam szczególnie ze względu na zapach...) - Aussie '3 minute moist miracle' bo mam wrażenie, że Lorys nie najlepiej sprawuje się na mojej skórze głowy i ją wysusza ciutek co u mnie oznacza suchy łupież, mały ale jednak nieprzyjemne także po przejrzeniu moich (niewielu bo nie cierpię się na zdjęciach i większość zostaje usunięta po krótszym lub dłuższym czasie ) zdjęć mogę w tej chwili dać jedynie takie sprzed dokładnie .... 5lat, tylko takie znalazłam gdzie jako tako widać jakie mam włosy (balejaż już zszedł wtedy) bez użycia prostownicy, z tym że no nie będzie to dokładnie to samo co mam na głowie teraz ![]() co do porowatości to... sama nie wiem, czytam FAQ ale chyba za mało pod tym względem przyglądałam się swoim włosom kiedyś na pewno wysoka porowatość jak przypomnę sobie jak z 2-3 lata temu szybko się puszyły w gorące dni czy w klimacie morskim, albo najgorsza była mgła, a teraz no nie wiem... na pewno puszą się znacznie mniej zrobiłam sobie też właśnie (włosy - 2 dzień po myciu, zbliża się do rozpoczęcia 3 doby, więc są już przyklapnięte przy skalpie) ten test na grubowość włosa (ze str. http://homepage.mac.com/annsofie.hen...ersonal27.html ) i wyszło mi 8cm więc ii - medium (?w kierunku iii - bo ten jest od 10cm) ---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Cytat:
co do ręcznika to zdecydowanie poszukam czegoś lepszego co do siliknów - używałam różnych szamponów, głównie z silikonami, ale po tych bez silikonów póki co moje włosy są zazwyczaj bardzo suche i szorstkie (przynajmniej było tak jeszcze w zimie kiedy ostatni raz używałam tkiego szamponu tak bardziej często, a nie od czasu do czasu no i wtedy dopiero zaczynałam rozszerzać pielęgnację swoich włosów); obecnie mam otwarte 4 szampony, ale że idzie mi wolno ze zużywaniem szamponów (choć to zależy) to używam 2óch w tym głownie Johna Friedę, bo z tych 4 jest najlepsze (reszta mi wysusza włosy, a nie wyobrażam sobie ich wszystkich wyrzucać i przejść od razu do tych 'dobrych' szamponów); a czy to źle, że te silikony zatrzymują wodę w moich włosach? ---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ---------- Cytat:
a co do arafatki moja jest kiepskiej jakości (materiał), taka bazarkowa (bo pierwsza i co tu dużo mówić, więcej nie kupiłam), taki porowaty bardziej niż gładki ten materiał no i ma takie wstawki jakby które gładkie nie są, dlatego uważam że się ta moja do tego nie nadaje
Edytowane przez Miss Puppet Czas edycji: 2011-07-28 o 01:33 |
|||
|
|
|
#38562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi moja też suszyłam na szczotkę, ale najwyżej wyjdę z mokrymi a pani nazywa się Marta, to tam w baszcie (naprzeciwko kościoła św. Krzyża, obok przystanku) na dole po prawej ![]() Nie wiem czy ścina jakaś wyjątkowo, ale ja tam chodzę moja siostra, TZ.
|
|
#38563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tym przy głowie nic nie grozi- twarde są i się nie łamią Cytat:
Mi wypadało wiecej, ale myslałam, ze tak ma być. Później między innymi przez to wyleciała mi prawie połowa włosów :/ Pamietaj- nie wszystkie włosy znoszą mycie odżywką, choć jest to dla nich dobrodziejstwo...Może ujmę to inaczej- nie kazda skóra głowy znosi mycie odżywką, o! ;] Naprawdę- miej to na uwadze, bo miękkie włosy nie powinny iść w parze z coraz mniejszą ich ilością.
|
|
#38564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale najważniejsze, żebyś Ty się dobrze czuła Cytat:
![]() Dzisiaj loksony całkiem zgrabne Z tego co patrzyłam, to nie są porozdwajane
|
|
|
#38565 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj wieczorem nałożyłam tą Isane z jedwabiem. Włosy jak schły to wyglądało, że będą takie oklapnięte, a loczki takie nijakie. Ale dziś rano jakoś zwiększyły objętość, ale sianko (i to takie prawdziwe siano bez loka) jest szczególnie po prawej stronie przy twarzy. Może to dlatego, że trzymałam za długo na włosach, bo czekałam na przerwę
![]() Jak ja się spakuje z tymi włosowymi kosmetykami ![]() A co do mycia odżywką: ja zaczynałam w ten sposób i nakładałam isane i myłam nią włosy, a potem nakładałam jakąś inna też d/s (potem b/s i stylizator). |
|
|
|
#38566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#38567 | ||||||||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
![]() Proponowałabym, byś nie trzymała jej kolejnym razem tak długo na włosach. Poza tym z tym składem nadałaby się bardziej do zabezpieczenia włosów niż do olejowania. Cytat:
W zasadzie powinnaś coś nakładać przed szamponem, by ochronić włosy przed jego siłą. podoba się Cytat:
![]() Powiadasz, że Bawełna nie za bardzo, szkoda Mnie pasuje tylko na suche, musiałam sprawdzić na wiele sposobów nim znalazłam własny.A co ciekawego kosmetykowego masz jeszcze w Danii? ![]() Cytat:
za wygranąJeśli nakładasz wszelkie oblepiacze, to warto zastosować szampon przed olejowaniem. Ale też nie przesadzajmy ![]() Terefere! Cytat:
Co do cięcia, to może jakaś asymetria? A w kwestii farbowania jestem za pasemkami. ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Gdzie ten przyklap? Jest najładniej jak do tej pory! Tylko włosy wyglądają na nieodciśnięte, to wszystko. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może przemyśl jeszcze w jaki sposób ją nakładałaś. Acha - w szamponie nie ma aż tylko składników wygładzających łuskę, co w szamponie, więc po nałożeniu odżywki to, co nie zostało wypłukane po szamponie, będzie miało możliwość się odczepić i wypaść. Ta odżywka to tak naprawdę emolient, antystatyk i antystatyk ułatwiający rozczesywanie włosów (dalej jest już tylko zapach, więc cała reszta nie ma specjalnego znaczenia, no poza tym, ze na końcu substancja, która nie klasyfikuje odzywki do cg), więc mogła tylko ułatwiać odczepianie się włosów od siebie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To ja mogę tylko dodać, że to zasada, która może być modyfikowana indywidualnie - na jeden humektant możemy reagować (ja własnie tak reaguję na glicerynę), na inny nie. Zasadę sprawdziłam na własnych włosach, obserwując zimą puszenie i wysuszanie włosów, zaś latem i przy wysokiej wilgotności widzę oklap nie z tej ziemi. A tut ![]() Cytat:
Cytat:
Jeśli włos na przemian przyjmuje i oddaje wodę w krótkim czasie, to ulega hydralnemu zmęczeniu i osłabieniu. Dlatego tak ważne jest pamiętanie o tym, co się na włosy nałożyło. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#38568 |
|
Rozeznanie
|
Zobaczymy co będę robić, jeśli zobaczę, że morze jest już wystarczająco ciepłe, że da się wejść do może jakiś olej nałożę, a jak tylko na plaży to zrobię sobie takie pseudo turban z jakiejś chusty, żeby słońce tak na nie nie świeciło.
|
|
|
|
#38569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poradzi mi ktoś coś na te splątane końcówki?
|
|
|
#38570 | |||||||||||||||
|
|
Cytat:
Nakładasz tyle, ile potrzeba. Z czasem wychodzi coraz mniej. Możesz też rozcieńczyć odżywkę z wodą, taką rzadszą łatwiej umyć. Włosów wylatuje więcej z tego samego powodu, co po nałożeniu i spłukaniu odżywki poszamponowej (napisałam wcześniej). A skoro nie czeszesz się między myciami, to te włosy, które się zahaczyły, teraz dopiero wypadają. bo usłyszą i się pogniewają, a na zdjęciach widać już coś ładnego Farbowanie na kolor ciemniejszy lub rudy to wprowadzanie barwnika (podobnie jest z henną), zaś rozjaśnianie i dekoloryzacja polega na wyprowadzeniu barwnika. Faktem jest, że oba zabiegi wymagają podwyższenia pH do zasadowego, ale zabiegi "wyprowadzające" są bardziej inwazyjne. Dlatego też nie było aż tak ogromnych zniszczeń. Cytat:
![]() Cytat:
Nie rozumiem tego, ale w jakim celu chcesz zapuszczać włosy, których stan uda się jedynie zamaskować? Bo się źle czujesz w tej długości? Osobiście źle bym się czuła w zniszczonych włosach i to bez względu na ich długość. Ponieważ nie jest bardzo źle, wycieniowanie celem dodania im kształtu i ułatwienia skręcania się spodnich warstw w zupełności wystarczy. Za kilka miesięcy i tak odrosną. Cytat:
By go ułożyć, trzeba sprawdzić, co pasuje, a co nie. No i trzeba być gotową na zmiany. Plan musi być elastyczny, bo czasem trafisz coś ekstra, to znowu przetestujesz coś, co będziesz musiała natychmiast zmyć, do takiego stanu doprowadzi włosy. Wszystko się zdarza. Jeśli służy Ci keratyna, nakładaj. Jeśli olej, również. Liczy się tez częstotliwość mycia, stosowane odżywki, stylizatory, myjadła, pogoda, cykl... Tak więc nie mamy pełnego obrazu Od czegoś musisz zacząć samodzielnie, pomożemy poprawić. Cytat:
No proszę fajowo.Cytat:
Czas na ugniatanie jest przed plunkingiem. Potem może być za późno. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
Tylko trzeba pamiętać o dokładnym spłukaniu myjadło-odzywki Cytat:
Ale tak, jak zrobiłaś tez jest ok (zerknij wyżej). Cytat:
ja też się w ogóle nie malujęCytat:
Cytat:
My Cię tez wspieramy. Moja mam do dziś widzi u mnie strąki, ale ja mam jego inną definicję, więc niespecjalnie się tym przejmuję. Kiedy sama czuję się dobrze ze sobą i w swoich lokach, to tez tak wyglądam ![]() Zgadzam się Cytat:
![]() Cytat:
wyciągnęłaś to brzydactwo Gdzie tu się schować? ![]() Nie wyjdzie Ci nic takiego po ścięciu, nie obawiaj się. To są wolne elektrony, czyli to, co szybciej odrosło od reszty. zabawne, ale nie ścięłam i już ich nie mam. Reszta się z lekka zrównała.
|
|
#38571 | |||
|
Raczkowanie
|
więc zmieniam standardy i zacznę inaczej patrzeć na swoje włosy.
Cytat:
Ale jak? W sensie jaki kształt fryzury by pasował? Które części wymagają podcięcia najbardziej? Do jakiej długości? Nie znam żadnego dobrego fryzjera w Trójmieście, wszyscy prostują i zanim powiem, o co chodzi, najpierw myją włosy bez patrzenia na nie... Cytat:
Oczywiście obecnie nie ma się czym chwalić i rozpuszczone włosy wyglądają źle, więc teoretycznie nie ma ich po co trzymać. Ale nie wiem, jak ściąć, by pasowało ... Cytat:
i myślałam, że u mnie może też być taka konieczność
|
|
#38572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz uważać żeby się nie zapędzić...bo mogą wypadać na początku i później przestać...ale mogą wypadać ciągle i nawet jak przestaniesz to ciężko to będzie zahamować :/ Tak właśnie było ze mną... Możesz olejować na całej długości, mi wcieranie w skalp przyniosło efekt odwrotny od zamierzonego. Cytat:
![]() Ja też powtarzałam (i wszyscy wokół), ze mi w krótkich nie do twarzy...aż trafiłam do świetnego fryzjera, który obciął mnie na chłopaka Jednak tak rewelacyjnie, ze nie mogłam się na siebie napatrzeć ![]() Lepiej z nimi coś zrobić- wtedy też zmiana pielęgnacji będzie miała sens...po co trzymać to, co zniszczone?
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() Edytowane przez Indios Bravos Czas edycji: 2011-07-28 o 13:23 |
||
|
|
|
#38573 | ||||||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
przywrócimy Ci dobry humor ![]() Cytat:
Problem jest jeszcze innej natury - nie dość, ze wilgotność procentowa, punkt rosy, to jeszcze temperatura. Ona ma znaczenie niebagatelne, bo może być wilgotno i do tego gorąco lub wilgotno i chłodno. Jak przy suszeniu suszarką. Kto zgadnie, co się stanie? Są osoby, którym się przyczynia, są osoby, którym nie robi nic, są osoby, którym służy. Zawsze trzeba zwrócić uwagę na aplikację - w jaki sposób oraz w jakie miejsce. Szczególnie nakładanie na skalp może być ryzykowne. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Miss Puppet straciłam rachubę - to chcesz mieć kręcone czy też nie? Piszesz, że omijać będziesz hibiskus, bo wspomaga skręt, a potem próbujesz go ocenić? W sumie nie ma w tym nic zdrożnego, tylko nie wiem, jakie są Twoje w stosunku do nas oczekiwania ![]() Spring factor to elastyczność, rozciągliwość/ściągliwość. Idzie konkretnie o to, jaka jest różnica długości między włosem rozciągniętym na prosto a skręconym. Aussie '3 minute moist miracle' nie wiem, czy nie analizowałam. Nie mam pozytywnych skojarzeń. Porowatość jest nie tylko związana z puszeniem (więcej w FAQ). Co do silikonów to nie ma w tym nic złego, że zatrzymują wodę we włosie, ale działa to też odwrotnie - ograniczają dostęp substancji od zewnątrz. Ty jednak miałaś problem z długo trwającym schnięciem włosów, więc jeśli chcesz, by to następowało szybciej, powinnaś unikać nakładania zbędnych substancji. Szampon jest wyłącznie do mycia, resztę ma robić odżywka do włosów. Ona zmiękczy, odżywi, wzmocni, "nawilży", optycznie poprawi, pomoże rozplątać i co tam jeszcze... Nie rozumiem o co chodzi z: "z wiekiem coraz mniej" w kwestii blasku włosów po prostownicy. Moja arafatka tez nadaje się tylko jednostronnie (z drugiej jest wyszywana), jest bazarkowa (wtedy bazarków było od groma, co drugi plac ) i na materiale widoczne są niemal wszystkie nitki składowe
|
|
#38574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcenie tutaj nie ma nic do gadania ![]() Albo ma kręcone, albo ich nie ma. Albo na chama próbuje się wycisnąć loki z prostych strąków albo na chama prostuje się loki ![]() Trochę śmiesznie to zdanie zabrzmiało dlatego tak się odniosłam poza tematem
|
|
#38575 | ||||
|
|
I to mnie się podoba
Cytat:
to Twoje włosy, Twój wybór.Cytat:
Przyjedź, zetnę - tak by było najprościej. Piszesz, ze krótkie przy buzi Ci nie pasują, więc te, kosmyki, które masz obecnie uznaj za długość warstwy wierzchniej (możesz ją co najwyżej przyciachać centymetr, by odświeżyć końcówki), ale nie tylko przy buzi, lecz także z tyłu. Wierzchnie kosmyki tyłu podetnij więc do długości przodu. Potem postąpisz podobnie z kolejnymi warstwami. Naprawdę polecam samodzielne cięcie własnych kosmyków na sucho. To wymaga pracy, ale sama najlepiej wiesz, co chcesz osiągnąć. Cytat:
![]() Poza tym może się u takiej osoby okazać, ze olej nie podchodzi i co wówczas z planem? Napisz, jak często teraz myjesz, co Ci najbardziej podeszło, co już masz, a coś ułożymy z sensem i do zmiany - cóż, elastyczność jest niezbędną. Keratyna jest świetnym pomysłem - jest lato, swoje robi i zrobi słońce, więc trzeba po nią sięgać. Jak często? Przy wysokiej temperaturze proponowałabym co drugie mycie. Olejowanie... mnie obecnie nie służy, wolę dokapać olej do odżywki d/s. Warto jednak sprawdzić, jak będzie u Ciebie i dopiero po kilku zastosowaniach określić częstotliwość nakładania. ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
![]() Ona ma kręcone i nie akceptuje faktu posiadania. Jeśli chce je prostować, wolna droga. Przecież nie przyjedziemy i nie wyrzucimy nikomu prostownicy przez okno Kręcone kręconymi będą mimo prostowania, to dla nas wszystkich tutaj jasne, ale skoro MissPuppet ich nie chce, to nie wiem, w jakim celu zadaje o specyfikę kręconych pytania.
|
|
#38576 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sama krótka fryzura może by podpasowała, ale zapuszczanie znowu do długości do szczęki? prawda, ale skoro fachowiec tak mówi, to znaczy, że jednak jest to konieczne ![]() Cytat:
Wiem, że można samej ścinać, ale nie mam wizji, jak to powinno wglądać - ile warstw, jakiej długości. TŻ na wizję ścięcia łapie się za głowę, bo naprawdę wspomnienia z tej długości są słabe. Cytat:
Keratyna będzie zamówiona w weekend (powinnam jeszcze jakiś olej, bo kokos jeszcze w kwietniu służył, teraz nie, ale spróbuję dodać do ds), na razie proteiny wyłącznie jedwabne. Do mycia podszedł Hegron (ale ten zapach - strach).Myję codziennie. Na razie trudno stwierdzić, co najbardziej podeszło, bo prawie zawsze testuję inny zestaw z jedną zmianą, by w miarę wiedzieć, co się dzieje. ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
|
|
#38577 |
|
Rozeznanie
|
Najpierw szampon babydream, potem ta Isana z proteinami jedwabiu, potem joanna z apteczki babuni mleko i miód i na koniec nivea fc.
Może moim włosom wystarcza ta kapka protein z odzywki b/s? Mogły być również utrudnienia bo wcześniej stosowałam jako stylizator coś z wieloma silikonami, więc jutro na wieczór przed wyjazdem wymyję włosy szamponem z sls, albo ponownie spróbuję tą isanke wykorzystać jak wrócę. Mypa jest w Naturze? Edytowane przez FelekBezSzelek Czas edycji: 2011-07-28 o 15:25 |
|
|
|
#38578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzis bede myla, i wyprobuje nowa odzywke po ktorej sie spodziewam ''cudow'', ma kupe ekstraktow, proteiny mleczne i ogolnie piekny sklad. Wkleje do drobiazgowej analizy w najblizszej przyszlosci. Mimi 1812, moja siateczka ulatwia mi nieco zycie i spanie, ale nie wiem, gdzie w Polsce cos takiego sprzedaja. Moja kupilam w Matas, maja w kolorze dla brunetek i blondynek, prawie jej nie widac na wlosach. Nie mam na razie w ogole mozliwosci robienia zdjec, po ostatniej przeprowadzce gdzies mi sie zadziala ladowarka do baterii aparatu, i albo znajde gdzies nowa, albo kupie sobie nowy telefon z aparatem i szlus. Jak toto zalatwie, zaczne robic zdjecia ![]() Eloe, do Polski przyjezdzamy tylko miedzy 9-13 sierpnia, potem sie urlop konczy, musimy wracac do kopalni |
|
|
|
|
#38579 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Dziś wyglądam trochę, jakby piorun uderzył w stodołę, ale to ładne jest! Taka objętość Olejowanie zaplanowałam na sobotę, jednak jedno jest pewne - jak wypadnie mi więcej włosów niż zwykle to podziękuję. Wypada mi z natury sporo, bo ich nie czeszę. Ale wzrostu linienia tolerować nie będę ![]() P.S. Zmiana nastroju rodzicielki - "co ty zrobiłaś swoim włosom, że są ładne? " Do tego nowa etno sukienko - tunika i poziom nastroju kobiety porzuconej jest bardzo wysoki
|
#38580 |
|
Raczkowanie
|
hej loczki
mam pytanie dot. gliceryny, jeżeli na zew. wilgotność wynosi np.50% to znaczy że produkty na włosach z dużą ilością gliceryny mocno wysuszają wtedy włosy? już sama nie wiem, teraz to się boję tej gliceryny a wczoraj zakupiłam całą buteleczkę chodzi o to że mam w domu bardzo wilgotno tzn.60-70-75% na zewnątrz jest w dni letnie pewnie mniejsza, a w pracy jest już całkiem sucho nawet 50% nie ma. I jak wtedy z tą gliceryną? Teraz używam alterki morelowej i tam zauważyłam że też gliceryna wysoko.Ewentualnie czy mogę jakoś ochronić włosy przed negatywnym skutkiem gliceryny? olej, czy jakiś inny emolient może być? Oj dziewczyny nie zauważyłam że dyskusja sie toczyła dot.gliceryny trochę wyżej, już czytam wybaczcie. ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Jak tak czytam to stwierdzam że to właśnie moje loki są narażone na "hydralne zmęczenie" biedulki
♥♥♥Nie lubią nas za wady, nienawidzą za zalety ♥♥♥ Edytowane przez blackeye79 Czas edycji: 2011-07-28 o 16:10 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.

nie ma to jak "wsparcie" w domu..., ale pisałaś, że mamy często nie widujesz...więc rób po swojemu
Każdy wiek ma swoje prawa. 

zazdroszczę, nigdy nie miałam długich włosów 

na dobranoc
) zdjęć mogę w tej chwili dać jedynie takie sprzed dokładnie .... 5lat, tylko takie znalazłam gdzie jako tako widać jakie mam włosy (balejaż już zszedł wtedy) bez użycia prostownicy, z tym że no nie będzie to dokładnie to samo co mam na głowie teraz 

Ale najważniejsze, żebyś Ty się dobrze czuła 

za wygraną
bo usłyszą i się pogniewają, a na zdjęciach widać już coś ładnego 
wyciągnęłaś to brzydactwo