|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 |
Wtajemniczenie
|
Witam.
W koncu dotarłam do Was. Kolejny dzien w biegu. Byłam Dzis na tej wizycie o której pisałam wczoraj i zawiodlam sie na całej linii. Za szybko pochwalilam. Otóż... Gdy weszlam do gabinetu pan doktor ( inny niz ten wczoraj) pyta mnie w czym Moze mi pomoc. Ja Troche zdziwiona, bo myślałam ze on wszystko wie, tłumaczę mu o co chodzi. Ten pokiwal głowa i zajrzał w komputer szukając rezultatów wczorajszego badania. Niestety nie znalazł nic. Podzwonil wiec tu i tam i oznajmił ze wyników nie ma, ze za wczesnie. No to ja pytam po co w takim razie ta pielęgniarka mnie umowila na wizyte ?????? Ten zrobił głupia minę i nic nie powiedział. W koncu stwierdził ze Moze mi JAKIS krem przypisać doraznie zanim wyniki bedą ( w przyszłym tygodniu). Jakby wczoraj tego nikt nie mógł zrobić bez wyników, a ja musialam leciec na drugi koniec miasta i to w godzinach szczytu. Wkurzylam sie, ale wzięłam ta receptę. Wyniki w przyszłym tygodniu i jak bedzie Cos nie tak to bedą dzwonić. Mam jeszcze pytanko do dziewczyny która poleciła mi SINUS RINSE. Niestety nie pamietam, która to z Was. Jak czesto i jak długo stosować ta kurację? Patrzylam w tej ulotce i na stronie i nie wiem. I jak szybko są rezultaty. Dzis uzylam pierwszy raz i zbytniej różnicy nie widzę, ale wierze ze trzeba to powtórzyć kilka razy by dało efekt. |
![]() ![]() |
![]() |
#1472 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() ![]() Co do wizyty, to faktycznie porażka. A już zaczynałaś wierzyć w brytyjską służbę zdrowia ![]() Współczuję, bo na pewno byłabym bardzo rozczarowana po takim potraktowaniu ![]()
![]() |
#1473 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
ktoras z was wczesniej pisała jak sie zmienia mleko mm, to trzeba podawac na poczatku pół na pół nowego ze starym
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
aaaaa tuuuuu!!!!!!!!!!!!! akurat tej gazetki nie przegladalam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1474 |
Wtajemniczenie
|
Hej hej Brumku
![]() Tak tak zdecydowanie nasza. Najbardziej lubię ta porę, gdy Moj mąż Juz śpi, jest cicho i spokojnie i mam czas dla siebie (czyt. wizaz) Zawiodlam sie Dzis bardzo, ale dobre Chociaz to ze Cos dali i Moze pomoże. A jak tam Tymek dalej harcuje? Editka a Ty gdzie sie zapodzialas ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Siedzimy sobie bok w bok z laptopami na kolanach i każdy klepie w swoją klawiaturkę ![]() Tymek harcuje, ale jakoś tak spokojniej. Tzn. bez przewrwy ale nie tak gwałtownie, więc się uspokoiłam ![]() A Editka się dziś na chwilkę pokazała, powiedziała że wszystko z nią ok, tylko komputer ma popsuty. No i oby to coś pomogło ![]() A Stronczku, napisz mi jeszcze, bo nie kojarzę, choć pewnie już o tym kiedyś mówiłaś. Ty rodzisz tam, w Anglii? I tam zostajecie na zawsze?
![]() |
#1476 |
Wtajemniczenie
|
Ciesze sie ze sie uspokoilas, Moze on naprawdę ma ADHD
![]() Editke widziałam, ale ona zwykle razem z nami wieczorami była. A teraz jej nie ma. Moze spanie jej sie poprawiło i odsypia ![]() No a jeśli o nas chodzi. Mieszkamy w Anglii 3,5 roku. Przyjechaliśmy tu zarobić na wesele ( cel osiągnięty) i Cos odłożyć na poczet mieszkania w Polsce. Na ta chwile nie mamy w Polsce nic co by nas tam trzymalo (No oprócz rodziny). Na rodziców liczyć nie możemy bo sami nie maja, a z reszta ja nie chce. Wole sama. Tutaj wiedzie sie nam całkiem dobrze, zdecydowaliśmy sie wiec na dziecko. Narazie przejde na macierzyński, co bedzie dalej nie wiem. Prawdopodobnie nie wrócę do starej pracy. Bede szukać cos co nie bedzie kolidowalo z praca męża by moc zmieniać sie w opiece nad mała. Co z tego wyjdzie to sie okaże. Na ta chwile nie planujemy wracać w najbliższym czasie. Jak sie ułoży to zobaczymy. Choc wiem ze bedzie ciezko (jesteśmy tu sami i nie bedzie pomocy) to Jestem dobrej mysli ![]() Rodzic tez tu zamierzam, choć po dzisiejszej akcji z panem doktorem, zaczynam sie bac ![]() Zmykam do lozeczka. Jutro wielki dzien. Ostatni dzien w pracy ![]() D O B R A N O C : cmok: |
![]() ![]() |
![]() |
#1477 | |
Zakorzenienie
|
Nawet boję się pomyśleć, że mogłoby tak być!
![]() Cytat:
![]() ![]() Odważni jesteście oboje i na pewno to się opłaci! Trzymam kciuki. A z porodem tez nie może być źle, bo przecież Brytyjki tam rodzą od zawsze i jakoś im przyrost naturalny nie spada ![]() Dobranoc w takim razie i powodzenia jutro ![]() Już chyba sama zostaję na placu boju, jeśli chodzi o pracę w ciąży ![]()
![]() |
#1478 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() witam jak zwykle z małym wsuwjącym śniadanko ![]() dziś nas szczepienie czeka....
![]() |
#1479 |
Wtajemniczenie
|
Ja juz wykapana, czekam na Pania doktor i o 7mej mamy isc na kropkowke. Boje sie strasznie...
#1480 |
Zakorzenienie
|
carmela ja jak zmieniałam Olusiowi to mieszałam stare z nowym.Mniej nowego aż doszło do tego że pił samo nowe.
![]() a czemu zmieniasz? Jacie Trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1481 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas beznadziejnie ![]() Wczoraj byłam na ktg i wizycie. Jak leżałam podpięta na ktg przy porodówce to był poród. Nawet nie wiedziałam, taka cisza. Dopiero jak lekarz szedł i pielęgniarek kilka to załapałam. Mąż czekał w korytarzu, a po chwili 4 parcia i dziecko płacze! To było niesamowite! Kobieta nie krzyczała, tylko na partych troszkę tam głosu dała ![]() ![]() ![]() ![]() Na ktg żadnych skurczy. Usg w porządku, Radzio waży 3200g. ale wszystko jeszcze pozamykane powiedział lekarz. Za tydzień mam na wizytę i ktg chyba, że się coś samo zacznie wcześniej dziać to na porodówkę. Jak wróciłam do domu to ledwo doszłam, tak mnie kość łonowa bolała. W nocy to nie byłam w stanie się na drugi bok przekręcić, to było straszne. Ledwo do wc wstawałam. Teraz mi trochę puściło. Jak ja mam tak mieć do porodu to nie wiem jak dam radę ![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Jaki słodki dziubek ![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musisz być twarda kobieto! Lekarz zlecił mi badania na mocz i morfologie więc zaraz jadę. Miłego dnia mamusie ![]() Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-07-29 o 07:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
Ja Juz wstalam i wcinam śniadanko. Zaraz do pracy Lece. Ostatni dzien !!!!!!! Brumku to prawda ze sama zostaniesz jako kobieta pracująca. Telik jeszcze tez pracuje ale pisała ze w tym tygodniu konczy, podobnie jak ja. Lili ![]() Uciekam, Bede pozniej. Miłego dnia dziewuszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1484 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi się samo odkorkowało - to niesprawiedliwe ![]() ![]() bo teraz tu kozaczysz, że będziesz dowartościowana ![]() A tak nawiasem, wysłałam mężowi mms z wizytówką z nr telefonu, dzisiaj rano sms :" Kochanie co się dzieje co to za mms, nie umiem go otworzyć" odp mu, że to tylko wizytówka, a on boroczek myślał, że już mu zdjęcie bobaska wysłałam ![]() Kurdę nie wiedziałam, że będzie się aż tak stresował ![]() Cytat:
To co opisujesz to wydaję mi się że Pan "Czop" Ja wczoraj tak miałam, takie upławy brązowe, wyglądające jak budyń czekoladowy tylko jaśniejsze ![]() do tego glutek i wniosek, że Pan "Czop" się pokazał ![]() A jak nie było glutka to raczej po badaniu ![]() ja co prawda po badaniu nic nie miałam, ale dziewczyny pisały, że plamiły nie raz nie dwa. Czujesz ruchy dziecka? czujesz ! Więc nie ma się co martwić ![]() Śniadanie zjedzone, wykąpana jestem i nudaaa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1485 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i nie bój się tu rodzic- pomyśl ile kobiet z innych krajów przyjeżdza tutaj żeby rodzic. nie jest aż tak źle...jest po prostu inaczej. Choc jak pomyślę sobie, że miałam miec okazję rodzic w Paryżu w prywatnym szpitalu, to mnie trochę dołuje. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Żaneta dzisiaj jest D-day!!!! ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1486 |
Wtajemniczenie
|
Zanetaaa co to ten BOROCZEK ??? Co to znaczy? Juz kilka razy zauważyłam ze tak nazywasz swojego tz
![]() Agni ja tez dostałam te clotrimazolum w kremie. Musze tylko ulotkę zglebic i Planuje Dzis zastosować na noc. A z rodzeniem Moze nie bedzie tak zle. Staram sie byc dobrej mysli. Na SR oglądaliśmy porodowke w moim szpitalu i wyglądało całkiem sympatycznie. A panie położne co były akurat na dyżurze na bardzo miłe. A z ta prywatna klinika w Paryżu to naprawdę była by okazja. Dlaczego Nie wyszło??? |
![]() ![]() |
![]() |
#1487 |
Zakorzenienie
|
Stronczek to tak jakby biedaczek
![]() Carmela ja nawet u mlodego jak zmieniałam mleko to zaczynałam od jednej miarki nowego przez jeden dzien a reszta miarek starego, nastepnego dnia juz dwie miarki nowego i tak do całkowitej zmiany ale to Filip jak przechodzil z mleka poczatkowego na nastepne to miarek bylo duzo hehe, teraz jak mala moja pije 60 ml to 2 miarki tylko sa
#1488 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki Zanka nie wpadlam na to
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1489 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brunetko jak noc? Lepiej dzisiaj?
![]() ![]() |
![]() |
#1490 | |||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1491 |
Wtajemniczenie
|
witam ja właśnie sniadanie jem bo wcześniej nie bylo kiedy uff muszę się przyzwyczaić do 2 dzieci nie śpie juz od 6 tzn przed 7 wstałam Natalka dzisiaj budziła mnie 3 razy w nocy jak rano Natalka wstała dałam cyca troche marudziła później starsza sie obudziła poźniej Natalkę przebrać i znowu zaczeła marudzić później scielenie łóżek pozmywanie po kolacji musiałam zrobic to sama bo przeciesz mąż mial to wczoraj zrobić zrobić Oliwce śniadanie umyc i odświrzyć sie trochę i dopiero ja siadłam i jem śniadanie a tu zaraz trzeba sie za obiad brać a tu znowu Natalka zaczyna marudzic oj wszystko na mojej głowie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
Zakorzenienie
|
Stronczek no taki bidulek że się zamartwia na zapas
![]() u Nas się tak mówi : boroczek ![]() Agni dzisiaj biba na całego ![]() ![]() ![]() STAN NA DZISIAJ ŻANETY : - Waga : 77kg ( +17kg) - Obwód brzuszka : 109 cm - Skurcze : BRAK - Czop : odpadł - Bóle : boli tylko udo lewe - Samopoczucie : spokojne i cierpliwe - Tydzień : skończony 40 - Termin TP : na dzisiaj ![]() - Torba spakowana : Tak ![]() - Cel : urodzić szybko i bezboleśnie i aby mąż dojechał na czas ![]() Finito ! |
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Zadomowienie
|
Zaglądam sobie na pierwszą stronę i widzę, że lipcówek to tylko pięć zostało, ale jacieeeee to już ładnie przeterminowana, dwa tygodnie. Twój maluszek się nie spieszy, dobrze że biorą Cię dziś na wywoływanie. Trzymamy kciuki i liczymy na szybkie wieści!
Swoją drogą trochę dziwnie, że sierpniówki tak ładnie czekają na swój miesiąc... żadna się nie wyrywa?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1494 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1495 |
Zakorzenienie
|
Agni zawsze tak jest, masz jedna ofertę a ktoś pod nos podrzuca Ci następna
![]() ale tak jak piszesz : NIE MA TEGO ZŁEGO CO BY NA DOBRE NIE WYSZŁO !! |
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Zakorzenienie
|
powodzenia
blondynka, zanetka dzieki za podpowiedz! dosc mocno ulewa, odbije jej sie a i tak uleje, nawet godzine, albo dwie po jedzeniu. Chcialam jej kupic NAN AR - przeciw ulewaniu. Myslicie ze to cos pomoze? |
![]() ![]() |
![]() |
#1497 | ||||||
Zadomowienie
|
Witam
![]() O tak zgadzam sie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1498 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzień Dobry ![]() U nas noc masakrejszyn :///
![]() |
#1500 |
Zakorzenienie
|
Zmalowana RATUJ !!
Wiem, że Ty załatwiałaś L4 od internisty, nie ? Na co dostałaś zwolnienie ?! na przeziębienie ?! Musiała być jakaś oznaka, że jesteś w ciaży ?! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.