|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
mimbi jak wstane w nocy i dojdę do kompa pomyślę o tobie
mam nadzieję, że wszystkiego nie pobiorą w ciągu godziny...---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- mimbi w Płocku jesteś? ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- antropia całkiem niedaleko mam do Łodzi |
|
|
|
#3182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
ja z karkonoszy a co to jest audioriver?
|
|
#3183 |
|
Wtajemniczenie
|
a taki festiwal... muzyczny
ide w cholere, bo mi sie oczka same zamykają... przyleze jutro po imprezie, przyniosę ciasto, bo ja nie jem , choć ciekawa jestem ile zostanie z trzech sztuk dobranoc, janiołki na noc
|
|
|
|
#3184 |
|
Wtajemniczenie
|
amarcia dziękuje za objaśnienie
![]() dobranoc
|
#3185 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ruszam do pracy
![]() miłego dnia mamusie i dzieciaki
|
|
|
|
#3186 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry i miłej soboty życzę wszystkim Mamusiom!
Ja dziś wybywam z dzieckiem z chałupy Od rana ma świetny humor oby jej się utrzymał jak najdłużej ![]() anula nie googluj bo tam zawsze jakieś czarne scenariusze znajdziesz. Zosia nie płacze Wam godzinami non stop więc takie schorzenie w jej przypadku jest mało prawdopodobne. Dla świętego spokoju możesz z nią pojechać do lekarza i sprawdzić ale nie zamartwiaj się na zapas. aga_pe co się dzieje? Pisałaś czy przegapiłam?Acha u nas po usg wszystko w porządku
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia a masz ciemno w pokoju jak usypiasz Antosia ??? postaraj się żeby nie spał przed kąpielą ... i jak się obudzi nie zapalaj światła, niech się nauczy że to noc a nie dzień
antropia nawet usg nie zrobił ortopeda ? spacer boso ![]() anula jakby to wgłobienie było to na pewno Zosia taka grzeczna by nie była !!!!!!!!!! wgłobienie to poważna choroba ale to jest stan ostry i strasznie boli !!!! eweska jak chłopcy dziś ??? Dzień dobry ! pogoda się popsuła, zimno !!!! gdzie to lato się pytam !!! ???? mówiłam że Gabik się szybko obudzi bo mało zjadła, jedzenie - 1:20 i 8 śpi Zosia pospała do 8 nawet z małą przerwą na szukanie pieska (przez mnie )
|
|
|
|
#3188 |
|
Zadomowienie
|
Brawo piękna waga, moja waga też okłamała 400 gr myślałam że ma 6,5kg a ma 6,1 kg .
Duże te nasze chłopaki, noszenie ich to nie taka gratka ![]() Noc straszna pobudki co godzinę max 2h , ból głowy na maksa. Ciasto się piecze, galaretka gotowa i zaraz zamierzam kombinować spanko. anula 81 nie czytaj google, spokojnie będzie ok, Nasza ciemieniucha jest okropna nie schodzi albo tak szybko się odnawia, wykańcza mnie to.
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U nas noc też do d... Obudził się o 1 i później pobudki co dwie godziny Eweska, dzisiaj już lepiej? Anula, weź nie czytaj już więcej bo tylko się nakręcasz Antropia, spacer boso
|
#3190 |
|
Moderatoreska
|
Na razie grzeczni,właśnie przed chwilą sami usneli w łóżeczku ja sprzątałam, jeszcze podłogi muszę pomyć, tylko jeszcze z tym jedzeniem nad ranem zjedli po 120ml, później o 8 Wiktor ładnie zjadł, a Bartuś tylko 60ml a już dwie godziny minęły i się nie upomina o jedzenie. Pewnie pośpi ze 30 minut i jak wstanie to mu dam jeść.
Na razie jest spokojnie i oby tak dalej. Pogoda brzydka w sumie nie pada, ale chłodno jest i pochmurno. |
|
|
|
#3191 |
|
Zadomowienie
|
![]() Paulizia tak mam facebooka i tak to ja wysłałam Ci zaproszenie ![]() Anula zostaw te google w spokoju na pewno wszystko jest ok pogoda dzisiaj do no nic idę się zmobilizować i trochę posprzątać póki mały ma drzemkę
|
#3192 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
ja jestem mega niewyspana z nerwow i nie tylko. nie moglam zasnac, a jak zasnelam to mala juz sie obudzila wielkim placzem jak nigdy o 00:25, zjadla troche sie rzucajac, odbila i zasnela, ale zjadla tylko po 5 minut z kazdej UU?! potem nie moglam zasnac bo rozmyslalam, potem jacys ludzie sie darli pod blokiem bo wracali z imprezy, ostatni raz na zegarek patrzylam o 3:40 a o 4:45 Zoska obudzila sie znowu i jadla znow troche sie rzucajac ale bez placzu i tylko 8 min z jednej u... po czym po dwoch godzinach sie obudzila z placzem nie chciala jesc tylko sie bawic, TZ ja wzial, pomarudzila nakarmilam po godzinie to zjadla troche, wypuscila cyca i znowu wycie uspokoilam po 5 minutach, szukala dalej cyca ale puszczala lapala puszczala lapala i wycie wiec odpuscilam, pobawila sie chwile ze mna, odbilo sie ulalo, kupki nie zrobila i spi juz od 40 minut... martwie sie o nia bardzo. gdyby ta ciocia TZ nie powiedziala o tej chorobie to bym nawet o niej nei wiedziala, a tak to sie mega martwie i chyba podjedziemy do lekarza, bo i tak mamy jechac do centrum, ukrop znowu nieziemski u nas, musze zosi temperature zmierzyc jeszcze przed wyjsciem. ja sie wykoncze, wiem ze jestem panikara, ale tak sie martwie o ta moja kluske i o to ze nie zwrocilam uwagi na te glutki w kupce wczesniej, jaka ze mnie matka noo?!?! Cytat:
![]() Cytat:
![]() i chetnie sie zamienie na pogode, u nas duchota na calego. Cytat:
![]() buuu ja chyba jestem jakas nienormalna ![]() Cytat:
na ciemieniuche u nas jak sie zaczynala, to smarowalam przed kapiela grubo oliwka i czapeczke, potem mylam glowe w kapieli i wyczesywalam po i znowu oliwka i czapeczka i tak przez kilka dni i zeszlo a teraz dalej po kapieli grubo oliwkuje i nei ma ciemieniuchy i nie zakadaj malemu czapeczki jak jest cieplo na dworze bo wtedy sie poci a to sprzyja ciemieniusze. dziekuje za mile slowo ![]() Cytat:
![]() pewnie masz racje ale chyba tak na mnie podzialaly nerwowo slowa cioci TZta- lekarki plus te rzucania i wycie przy UU ktore sie nasiliy od kilku dni... czekam az krolewna sie obudzi |
|||||
|
|
|
#3193 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczny
Dzięki za , chociaż tym razem wiele nie pomogły i chrzciny musimy przesunąć ( ksiądz się rozchorował i jest w szpitalu, wikary za granicą i nie ma zgody na zastępstwo). Nie chcę tego nawet komentować, bo dosyć się przez te dni udenerwowałam. Musimy zrobić to za tydzień, bo potem będzie problem z chrzestnymi i moim tatą ( mają plany ). Na szczęście lokal, w którym dzisiaj miała być impreza odda zaliczkę, w następną sobotę mają zajęte, ale znalazłam inny u nas. Staram się nie nakręcać i cały czas sobie tłumaczę, że są gorsze rzeczy w życiu i ludzie naprawdę mają większe problemy niż nasz.Wczoraj z tego wszystkiego wysprzątałam całe mieszkanie i dzisiaj mam luzik Nie wiem, czy przez ten stres, ale mam znowu mniej mleka. U mnie to jakoś dziwnie jest. Jednego dnia daję Pepe 5 butelek mojego mleka pod rząd, a tak jak dzisiaj rano z biedą udoiłam tylko 90 ml ![]() Na szczęście nasz synek rekompensuje nam wszystkie problemy i kłopoty Jest taki pogodny i uśmiechnięty Wczoraj sam zrobił kupę Wracam do pracy. Miłego dnia mamuśki |
|
|
|
#3194 |
|
Moderatoreska
|
Anula jedz zbadaj małą nie będziesz się niepotrzebnie niepokoić, zobaczysz będzie wszystko dobrze i będziesz spokojniejsza.
A to że ciocia ci o tym powiedziała to z jednej srtony dobrze bo tak to małej szybciej pomożecie a tak bidulka by się męczyła. |
|
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
![]() u nas nocka jak codzien, dwie pobudki o 2 i 6. teraz tez spi moja mała pierdziawka zrobił rano kupe ze sluzem ![]() boje sie googlowac co to znaczy
|
#3196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie miny wali przy tym jakby chciala sobie jezyk ugrysc ![]() jesteeeeeeeeem kaca nie ma ![]() wypilam chyba z litr wermutha nogi od tancowania bola po 3 w domu bylismy ![]() czekamy na corke bo dziadka jja przywioza ola spala od 21 do 5 razno u dziadkow ![]() i pozniej do 7 ![]() ide myc podlogi ![]() 2 zmywarki chodza na raz i zaraz wkladam 3 pranie :P bylo suuuuper ale teskno za oluchną
|
|
|
|
|
#3197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może uda mi się kiedyś cię odwiedzić...
|
|
|
|
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może kiedyś się uda ![]() co tu dzisiaj taka cisza?? ![]() moje dziecko z mała przerwa spało do 13 ![]() ja jem obiadek i ogolnie nuda bo pogoda znowu kiepska co prawda nie pada wiec za chwile pojde na polko ![]() agus po co Ci dwie zmywarki??
|
|
#3199 |
|
Zadomowienie
|
hej mamusie
![]() maluch w nocy dał mi pospać 3 godziny od kąpieli, ale potem znowu co 1,5 się budził i co karmienie to kupami strzelał, masakra dzisiaj po jednej zmianie pieluchy nie posmarowałam mu pupencji linomagiem i kupa mu sie przykleiła do skóry, maj got myślałam, że pampersa nie odkleje, mały zaliczył szybkie mysie pod kranem dla odświeżenia - dodam pierwszy raz próbowałam sama anulinka2009 kurczę, szkoda, że musicie przełożyć chrzciny ale czasem i tak bywa, dobrze że lokal odda zaliczkę Grazin kurczę jak ja tęsknię za spacerem, pogoda dała ciała tak mocno, że ponad tydzień nie byłam agus87 dwie zmywarki ? woow, ja jednej nie mam whyyyyyy widzę, że impreza się udała a po litrze to bym już chyba nie wstała kupiłam dzisiaj sobie aż dwa karmi anula_81 jak się córcia miewa ? lepiej już z kupkami ? andziot miejmy nadzieje, że w końcu w sierpniu będzie ładnie ![]() moria44 za USG ![]() kupiłam sobie torebkę na poprawę nastroju skoro ciuchów nie nabywam i z całą świadomością odmówiłam wczoraj ciasta u znajomej i aż tak bardzo mnie tonie zabolało
|
#3200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tu ruch jak w Rzymie - jeden śpi, a drugi drzemie. |
|
|
|
|
#3201 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry!!!
poskromilam wczoraj malego cycem i juz sie martwie, bo tylko to na niego dziala by usnal ![]() gotuje krupnik! a na obiad zjem gotowana piers echhhhh ![]() ide zaraz zrobic zdjecia mlodemu do paszportu juz nie moge sie doczekac, bo pewnie bedzie mega zabawnie ![]() Andziot no wszystkie te zasady nic nie skutkuja... juz nie wiem co wyprobowac, bo MUSZE go nauczyc zasypiac w lozeczku, bo zaczynam myslec o wyprowadzce z pokoju ![]() Grazin moglabys mi bardziej przyblizyc ta metode 5 10 15? jak to u was wyglada? bede bardzo wdzieczna anula nie czytaj google! to zawsze przyprawia o bol glowy, zmartwienie a potem i tak okazuje sie ze to nieprawda
|
#3202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() oluchna juz w domku jenyy jak wszystko gryzie slini sie zaciska i sscie wlasne wargi, probuje je gryzzc jezyktez ma 37,4 moze cos sie w buzi dzieje z ząbkami bo mnie tez gyzie teraz zasnela moze podrzemie chwile non stop je |
||
|
|
|
#3203 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki czy waszym dzieciaczką tez sie pocą główki
U nas nacka super,pobudka 1:30 i 6:00 teraz spi na cycu ![]() Anula-czy TRZYMAM KCIUKI,aby wszystko było dobrze z Zosią..
|
#3204 |
|
Zadomowienie
|
nie zauważyłam żeby pociła się główka
|
#3205 |
|
Wtajemniczenie
|
ania2631
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kladziesz dziecko zeby zasneło jesli zacznie płakac odliczasz 5 min i jesliu nie przestanie bierzesz na rece przytulasz całujesz tulisz i odkładasz po chwili, jesli znowu zaczyna płakac tym razem czekasz 10 min i jesli sie nie uspokoi to znowu tulisz i uspakajasz potrem to samo tylko 15 min pociesze Cie ze u nas zazwyczaj jest to 5 min tulenie a potem 2 -4 min i spi nigdy nie musiałam podnosic drugi razproponuje zeby tz zaczał wprowadzac ta metode mi było ciezko na poczatku
|
|
#3207 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
u nasnocka spokojna...spał jak zabity po tym szczepnieniu...![]() andziot no własnie nie zrobił nic...tylko wymacał i stwierdził, że wszystko dobrze... myślisz, że powinien mimo wszystko zrobić usg?
|
#3208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my tez ostatnio mniej przybywamy na wadze ale i tak jak Pan pediatra mowi niezla ta waga jak na 2msc![]() SiLLeejak tam Twoje malenstwo i kolki??cos lepiej?? Kochane dzisiaj wybralysmy sie na spacerek nad morze i Fiammi byla w miare spokojna,zeby tak juz zostalo teraz czekam na kolezanke ktora ma 4msc.coreczke ma wpasc w odwiedzinkiPrzesylam Wam popoludniowego buziaka CMOKi zmykam |
|
|
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
Mimbi mam dla Ciebie kod na ten płyn zaraz ci wyślę na pw
![]() My dzisiaj byliśmy z Lilą na IP, mała miała temperaturę podwyższoną, płakała i ogólnie marudna była, pokasływała. No ale w szpitalu już temperatury nie było pani doktor stwierdziła że może coś się rozwija i kazała obserwować, w razie temp. podać paracetamol. Przy okazji zważyliśmy ją i waży 5300 (urodziła się 3340), wydaje mi się że mało przybrała ma skończone 10 tygodni, we wtorek będzie 11.
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
my wrocilysmy, masakra jaki u nas upal, ze 30 stopni w cieniu, normalnie az strach wyjsc na spacer z mala, siedzimy na tarasie pod markiza, bo ukrop okrutny! Wiec bylismy u lekarza, lekarz powiedzial, ze dobrze ze przyszlismy ale na szczescie raczej jest ok,wymacal brzuszek Zosi tak ze poszla piekna kupka, bez sluzu i niczego, plus Zoska chyba lubi lekarzy bo sie smiala do pana doktora ![]() pan doktor sprawdzil jej odruchy i jak pokazalam, z etak nogi podciaga do gory i glowke do nog, to powiedzial, ze zwyczajnie cwiczy juz do siadania pozycje ze moglby zlecic rentgen albo USG ale ze to bardzo neiprzyjemne badanie dla maluszka a on na razie nie widzi przeciwskazan i ze jakby powtorzyla sie taka kupa to dzwonic. dodatkowo mala wazy..uwaga....5450!! przytyla w 3 tyg prawie 750 gramow, czyli gruber, wiec powiedzial, zeby nie zmuszac jak zje 5 min to trudno, i ze dla niego to gazy z pewnoscia bo duzo dzieci ma takie bole i krzyczy przy jedzeniu. zaraz wam odpisze bo gruber nie chce spac...chyba jej za goraco biednej... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.

mam nadzieję, że wszystkiego nie pobiorą w ciągu godziny...

Od rana ma świetny humor oby jej się utrzymał jak najdłużej
Pisałaś czy przegapiłam?
)

, chociaż tym razem wiele nie pomogły i chrzciny musimy przesunąć ( ksiądz się rozchorował i jest w szpitalu, wikary za granicą i nie ma zgody na zastępstwo). Nie chcę tego nawet komentować, bo dosyć się przez te dni udenerwowałam. Musimy zrobić to za tydzień, bo potem będzie problem z chrzestnymi i moim tatą ( mają plany ). Na szczęście lokal, w którym dzisiaj miała być impreza odda zaliczkę, w następną sobotę mają zajęte, ale znalazłam inny u nas. Staram się nie nakręcać i cały czas sobie tłumaczę, że są gorsze rzeczy w życiu i ludzie naprawdę mają większe problemy niż nasz.

i z całą świadomością odmówiłam wczoraj ciasta u znajomej i aż tak bardzo mnie tonie zabolało
i juz sie martwie, bo tylko to na niego dziala by usnal