|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
Nie zamartwiaj się więc ![]() Cytat:
Marinko ja tego też nie kumam, Twój mąż jeszcze tego kiedyś pożałuje, ma tyle dobrego, piękną, mądrą żonę, zdrowego syna a zachowuje się jak gówniarz ![]()
![]() |
#1712 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() A ja tak - mieszkam z mamą. Ona pomaga mi w miarę możliwości, bo tak to chodzi do pracy, no i mam jeszcze małego brata, ale wiesz, chyba najbardziej doceniam to, że wspiera mnie duchowo. A z brzuszkiem dziękuję, że pytasz ![]() Mam nadzieję, że powolutku wszystko będzie się lepiej układało... I cieszę się, że nie rozpamiętujesz tego co działo się w przeszłości! Jesteś bardzo dzielna ![]() Cytat:
Ajjjjj... Na pewno ją boli bidulkę. Ale może już niedługo będzie po ! Napisz jej proszę zanko, że my tu Wszystkie trzymamy kciuki za Nią! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajnie ze z brzuszkiem Igorka lepiej, już niedługo zapomnisz co to kolki ![]()
![]() |
#1714 |
BAN stały
|
Zmalowana -wstawiłam na gaz 3 gary wody z proszkiem i tak prałam.
Trza sobie radzić. Mój tata przyjechał i pytał co meżowi na obiad gotuję,to mówię,ze to co widać-pieluchy a na dodatek spodenki i koszulki i moze jeszcze zagryść skarpetkami. Zabierzesz mnie ze sobą ![]() Tylko poczekaj az Maksa przywiozę za godzinę z wycieczki ![]() Ja mam pomalowane na biało a na to ciemno rózowy pękajacy lakier. A u nóg na śliwkowy Carmelko.Ale u dwóch ![]() Marinko to przykre bo myślałam,ze poszedł po rozum do głowy. Jednak lepiej teraz niz później i męczyć się. Tak bym chciała abyś była szczesliwa. Moze wyśnisz sobie jak Zmalowana rozsadnego faceta?Oby takie sny się spełniały. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1715 |
Zakorzenienie
|
Ja się psychicznie nastawiłam na to, że będę sama do końca życia. W sensie nie w związku.
![]()
#1716 |
Zakorzenienie
|
youyou wiesz co zauważyłam Twój Filip ur sie 6.02
a córka 8.07 (6. i 8. to dwa dni różnicy) u nas mlody z 5.02 a Lena z 7.07 tez 2 dni luty i lipiec, dwa Filipy i dziewczynki na literę L tyle podobieństw
#1717 |
Zakorzenienie
|
A jakie są Filipy z charakteru youyou i zanka ?
![]()
#1718 |
Zakorzenienie
|
mój jest łobuziakiem, na którego nie da się długo gniewać
rozbraja uśmiechem, do tego jest czuły co mnie cieszy mój synek jest wiecznie uśmiechnięty, banan na buzi cały czas
#1719 |
Wtajemniczenie
|
po krótce i bardzo pobieżnie nadrobiłam co się działo od poniedziałku...
dziękuję za wszystkie kciuki j gratulacje okołoporodowe... jak sobie wszystko poukładam jakos logicznie to opiszę Wam mój 18-godzinny pobyt na sali porodowej ![]() ![]() a teraz widzę, że Żanetka rodzi - Żanetko kochana jeszcze troszkę wysiłku i córeczka będzie z Tobą, a wtedy wszystkie bóle już ustapią!!!!! ![]() Nerolko kochana przeczytałam, że u Ciebie niedobrze się dzieje ![]() a my jakoś się oswajamy bardzo powoli w trójkę ze sobą... Haneczka jest grzeczna - ładnie je i spi. tylko pierwszej nocy dała taki popis krzyku przez 3 godziny, że juz teraz pewnie wszyscy sąsiedzi wiedzą, że w bloku zamieszkała moja królewna ![]() ![]() ale niestety nie ma za dobrze... zawsze musi byc "coś"... Hania urodziła się z wrodzona wadą serca VSD...na razie pani kardiolog powiedziała, że mamy się "nie stresować" (łatwo się mówi) i pilnować , zeby Mała na wadze przybierała a za 8 tyg idziemy do kontroli. jest szansa, że dziurka między komorami sie zrośnie...jeżeli nie to będzie podjęte leczenie, a zabieg to ostateczność.... więc już teraz proszę Was dziewczyny żebyście trzymały kciuki za moją Hanię.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1720 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a 6 osób na kąpaniu? ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a co do pogrubionego - nie chwaląc się sporo osób mi zawsze mówiło że ja się minęłam z powołaniem że powinnam na jakąś polonistykę iść ale zawsze mnie ciągnęło w stronę przedmiotów ścisłych bardziej, zawsze uwielbiałam pisać - pamiętniki, wypracowania itp. ale nie cierpiałam czytać lektur i to byłą kara dla mnie jak trzeba było coś czytać... mi ze smiechu aż mleko pokapało po ręce z cycka ![]() oj bidulka - pamiętam że jak też miałam kryzys przy rozwarciu na 3 palce bo skurcze najbardziej bolały ale dali mi jakiś czopek w ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1721 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1722 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() parę razy nawet zdarzało mi się o Lilce pomyśleć per Lenka ![]() Cytat:
![]() Filip jest baaardzo radosnym dzieckiem , wszyscy dookoła mówią że on się non stop uśmiecha i jeszcze nie widzieli takiego wesołego dziecka. Szybko sobie zjednuje ludzi i gdzie z nim nie pójdziemy to zaraz znajdzie sobie kogoś kto go zagaduje i się śmieje do niego, na wakacjach najczęściej słyszeliśmy zdanie "jeju jaki on jest śmieszek". Jest łobuziakiem, ale tez nie można się na niego gniewać bo nawet jak coś zmajstruje to zaraz podejdzie i obcałowuje i przytula ![]() Ma silny charakter i wie czego chce, nie można nim zarządzać jak kukiełką, ale trzeba dyskutować i iśc na kompromisy ![]()
![]() |
#1723 |
Rozeznanie
|
dziekuje dziewczyny za mile slowa
![]() wlasnie sobie taka samodzielna sesje zrobilam, Tz w pracy a ja nudow ![]() nie jest profesjonalna sesja , sama na czasowym kobinowalam ![]() beatka dziekuje za opis porodu , dalas rade dzielna jestes. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1724 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1725 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A u mnie przeterminowania dzień pierwszy i nic a nic się nie dzieje. ![]() ![]() ![]() to chyba stres przez ten macierzyński mi odszedł i tak mnie rozluźniło. ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- i wielkie kciuki za Haneczkę, Pieleszko. Wierzę, że będzie dobrze ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1726 |
Rozeznanie
|
zmalowana -dlaczego zakladasz ze bedziesz sama ,napewno znajdziesz ta druga polowke i bedziesz szczesliwa
marinka-jestes dzielna, a on bez serca , jak moze sie tak zachowywac , w stosunku Ciebie , przeciez ta mala istotka to czasta Ciebie i jego,och uzylabym jeszcze pare brzydkich slow ale czy to warto... |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Rozeznanie
|
zanka- trzymam kciuki oby szybko poszlo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Wtajemniczenie
|
Ja tak z doskoku czytam Was po lebkach.
Dziekuje za gratulacje. Maly jest cudny, dzis go mialam na dluzej, ale... niestety ma dodatkowe paluszki przy obu raczkach i jednej nozce. To takie male szypulki, ktore albo bedzie trzeba podwiazac i uschna (nie maja kosci) albo usunac chirurgicznie. Musimy to skonsultowac z chirurgiem. Boje sie zeby to nie bylo zapowiedzia powazniejszego zespołu wad i placze i martwie sie ogromnie. nie chcialam Was martwic ale juz nie daje rady z myslami... PATIK witaj. MADZIULKA gratulacje. ZANETA trzymam kciuki.
#1730 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() madziulka ja tez gratuluje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1731 |
Zadomowienie
|
Zmalowana- uwierz mi,że kolejny mężczyzna z którym odważysz sie w końcu związac będzie super, z malymi wadami ale niebo a ziemia z poprzednim.Jakoś tak zawsze się zdarza że po tak beznadziejnym związku trafia się wspaniały mężczyzna. Na pewno się z kimś zwiąrzesz- takie "sztuki" jak Ty czy Marina nie mogą zostac samotne
![]() ![]() Marinka- ![]() ![]() ![]() Beatka- takiego kwiatu jak ja jest pół światu.Nie ma co się użalac. ale dziękuję Wam za miłe słowa!!! ![]() życzę miłego wieczoru, jadę z rodzinką na jakiś włoski makaronik ![]() ![]() Zanetko ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- ehhhhhhhh Jacieeeeeeee ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1732 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Zadomowienie
|
Pieleszka i jacieeeee mam nadzieję, że wszystko ułoży się jak najlepiej z waszymi dzieciaczkami.
Przeżyłam dziś wieloatak kup i siusków. Jemy obiad i słyszę jak z pokoju obok dochodzą pojękiwania. Już się podrywam, a mąż siedź, dokończ spokojnie, dramatu jeszcze nie ma. Ale ja na to, nie, spała 4 godziny, pieluchę trzeba jej przebrać. Szkoda, że go nie posłuchałam.... poleciałam jak głupia i tylko ściągnęłam jej pieluchę, a tu zaraz poleciała kupa na przewijak... Jeszcze jakoś to posprzątałam, umyłam małą dupkę, nakremowałam a tu powtórka z rozrywki.... i tak do 5 razy chyba razem z sikiem. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1734 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
madziaranew; śliczne zdjęcia ![]() stanik do karmienia polećcie mi coś fajnego bo cycki mnie tak bola że już wytzrymać nie mogę, taki żeby dobrze podtrzymywał i brodawki nie bolały ja mam taki stanik i jestem bardzo z niego zadowolona, super podtrzymuje piersi i ładnie piersi w nim wygladaja. tylko druty z niego wyjelam bo mi przeszkadzaly. http://www.kraina-snow.pl/product.php?id_product=4815 Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- ja sciagam pokarm, ale cos marni mi to idzie ![]()
![]() |
#1735 |
Zadomowienie
|
ah......moja siostrzyczka rodzi................
![]() ![]() pewnie juz jest po wszystkim bo juz praiwe 20 ![]() patik a w ktorym szputalu rodzilas na staszica chyba nie bo pilka iprysznic to tam............ ja wlasnie na staszica chce rodzic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1736 |
Wtajemniczenie
|
Czesc
![]() Cicho tu Dzis u nas ![]() Martwilam sie co ja Bede robic w te wolne w domu, ale Moj kochany mąż Juz zadbał żebym sie nie nudzila. W poniedziałek mam jechać z samochodem do mechanika na regulacje zbieżności ![]() ![]() Madziaranew Obejrzałam fotki. Śliczna kobietka z Ciebie. A brzuszek taki zgrabniutki. Jeśli chodzi o wizyte to pobrala mi pielęgniarka wymaz, nie musiałam prosić i chodzić 5 razy. Tylko późniejsza konsultacja z lekarzem to porażka wyszła. Czekam aktualnie na wynik próbki. Jacieeeee przykro mi ze maluszek ma problemy. Trzymam kciuki by jak najszybciej sie wszystko ułożyło. Agni super ze z macierzyńskim i Ksiegowa sprawa sie wyprostowala. Beatko, Patik dziekuje za opisy porodow. Jak tak czytam wszystkie po kolei to jakoś przestaje sie martwić, obawiać. Wszystkie piszecie tak pozytywnie, mimo ze cieżko, ze ból. Brawo Znalowana sen pierwsza klasa. Widać ze dochodzisz do siebie :p Ciekawe jak tam Zaneta? |
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
BAN stały
|
Jacieeeee i Pieleszko jasne,ze trzymamy kciuki.
Wierze,ze będzie dobrze ![]() Nie ma innej opcji i już! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 | ||||
Zakorzenienie
|
Zaneta
![]() ![]() Patik i Beatka dziękujemy za opisy, byłyście bardzo dzielne! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A to Dominik, przed kąpielą ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1739 | |||
Zakorzenienie
|
Beatko piękny, wyczerpujący opis! i taki spokojny
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jeeeejku z tą pogodą ![]() Mąż sobie robi kolacje ![]() ![]() Obiecał mi dziś wieczór w wannie ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Zakorzenienie
|
Jacieeee Kochana wierzę, że to nic poważnego nie bedzie, trzymam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.