Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-30, 17:44   #3211
mimbi
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Dziewczynki nie wysylajcie mi juz kuponow na soczewki, bo mam juz z 5!!! Dziekuje bardzo!!!
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 18:10   #3212
Klaterina
Zadomowienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

bzyczka1 i anula_81 buziaczki dla dzieciaczków, oby były zdrowe i nic im nie dolegało to chyba najgorsze co może nas spotkać, choroba maluszka a tym bardziej jak nie wiadomo o co chodzi

mam dzień lenia i śpiocha zarazem, nie mam na nic ochoty, krążę między łóżkiem i lodówką i na pewno nie będę dzisiaj ćwiczyć, bo sił brak, jakimś cudem rano się zmobilizowałam na szybki wypad do sklepu i to by było na tyle idę na karmi i zalegne przez=d TV
Stary 2011-07-30, 18:27   #3213
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Dziewczynki nie wysylajcie mi juz kuponow na soczewki, bo mam juz z 5!!! Dziekuje bardzo!!!
Sama chciałaś!
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 18:34   #3214
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Acha u nas po usg wszystko w porządku Jestem przeeeeszczęśliwa

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
gdzie to lato się pytam !!! ????
Tez sie nad dzisiaj zastanawialam, u nas zimno jak w listopadzie

bzyczka1, anula_81 za maluszki i buziaczki dla nich

Dzien dobry
Mam chwilke, wiec na szybko do Was zagladam (uzaleznienie?)
Mama poszla na ploty do mojej tesciowej a Nadunia spi
Pobyt mamuski super, mam wiecej czasu mama baaaaardzo mi pomaga, sprzata i gotuje
A Nadia grzeczna jak nie ona Ladnie zasypia, nie placze tak duzo i wczesniej chodzi spac. Wczoraj zasnela juz o 22

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 18:59   #3215
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Witam się w ten smutny, ponury i deszczowy dzień
Pogoda nastraja tylko do snu, moja marudka w końcu zasnęła i o dziwo śpi już 1,5 godz. co nie zdarzało jej się od tygodnia....nudno

Wstawiłam kilka zdjec do albumu...Alusia zaprasza wizażowe cioteczki

Anula i Bzyczka dobrze, że dziewczynki zdrowe, obserwujcie, ale się nie zamartwiajcie
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 19:15   #3216
MoniaK
Zakorzenienie

Hej
Widzę że dzisiaj senny dzień :ziew: My byliśmy na dość długim spacerze bo u nas nie pada ale niestety ciepło nie jest. Tak nas zmogło po tym spacerku że oboje z Tymkiem zasnęliśmy po przyjściu do domu. Mały nadal śpi i oby mi w nocy kimał, bo druga nocka nie przespana to już jest za dużo.

Anula, Bzyczka, dobrze że z córciami wszystko ok

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-07-30 o 19:16
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 19:25   #3217
andziot
Zakorzenienie

bzyczka mam nadzieję, że Lila jednak zdrowa i to to tylko przypadkowa temperatura, 2kg na 10tyg to mało przybrała ??? jak dziecko ma prawo przybierać 450g/miesiąc, pięknie Ci dziecko rośnie i proszę się nie zamartwiać

anula czyli już będziesz spokojna ??? dobrze, że Zosia zbadana i że tak ładnie przybiera na wadze ja chyba też musze jechać zważyć Gabulka w końcu !
a nie dajesz jej już tej butli ???
może rzeczywiście dzieci szybciej teraz jedzą, a my durne matki wmuszamy im jedzenie na siłę nie chce tuczyć własnego dziecka

gusia Nadia pięknie się prezentuje przed babcią odpoczywaj póki możesz

Dziewczonka ale piękny uśmiech na avatarku

ja się nastawiłam na długie odpisywanie po cały dniu, a tu tak marnie tych postów

Gabrysia położona spać już,
bo strasznie zmęczona była,
mało spała, bo dzień poza domem mieliśmy, a ona w wózku ma ratem 30min drzemki
dałam jej na wieczór 50ml z butelki (bo mi zalegało w lodówce )
i zjadła jeszcze z piersi więc chyba dziś pośpi

ale karmienia dziś mieliśmy masakryczne,
prężenia na maxa i nawet krzyki ze złości
rano jak się po drzemce obudziła to nie zjadła prawie nic (co prawda nie wołała, ale było 3h po karmieniu i chcieliśmy wyjść więc dałam a ona bunt i koniec !! ))

spacer dziś w mrzawce był,
17stopni tylko .....

w lodówce czekają na mnie ........ :
pomidorki w śmietanie !!!!!!!!!!!!!!!!

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 19:40   #3218
bzyczka1
Zakorzenienie

Andziot no niby nie mało ale jak słucham ile przybrały albo ile ważą Wasze dzieciaczki to wydaje mi się że mało

Lila dziękuje wizażowym ciociom

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 19:46   #3219
atiz
Rozeznanie

O kurde andziot "rozwaliłaś mi nadgarstki" tymi pomidorkami - przypomniała mi się ciąża

Dobra u mnie teściowie, imieninki robie, i tak interesująco jest że nadrobiłam Was z ostatnich dwóch dni.

Ale nie pochwaliłam się co dostałam na imieninki od męża: bon na piling kawitacyjny z sonoferezą i maską, bon na masaże, karte o wartości 100 zł do tkmaxa i od szwagra karte do sephory.
Aż nie wiem czym zasłużyłam sobie na takie traktowanie, hehehe........

Dzidź śpi od 19 i aż się boję o której wstanie jutro.

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 19:54   #3220
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość

Dobra u mnie teściowie, imieninki robie, i tak interesująco jest że nadrobiłam Was z ostatnich dwóch dni.

Ale nie pochwaliłam się co dostałam na imieninki od męża: bon na piling kawitacyjny z sonoferezą i maską, bon na masaże, karte o wartości 100 zł do tkmaxa i od szwagra karte do sephory.
Aż nie wiem czym zasłużyłam sobie na takie traktowanie, hehehe........

Dzidź śpi od 19 i aż się boję o której wstanie jutro.
hehe, teście dusze towarzystwa widzę

dla męża, wykazał się !!! (mój by na to nie wpadł nawet )

Gabrysia śpi od 19:10

Stary 2011-07-30, 20:15   #3221
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Od 4 miesiąca jest, jabłko z marchewką. Dostali troszkę tylko na spóbowanie.
Pamiętam że przy synku pediatra mówiła że można juz podawać słoiczki od 4 miesiąca dzieciaczkom które skończyły 3 miesiące i są na mm i tak synkowi delikatnie wprowadzalam co nie co, teraz chłopcom tak samo, ale bardzo delikatnie żeby przebojów nie było. Nie cała malutka łyżeczka to nie dużo I gdyby miało im zaszkodzić to już by im coś było, ponieważ rano dostali :P
ooo juz im podalas?
a nie zaczynacie od kaszek?
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
aga_pe co się dzieje? Pisałaś czy przegapiłam?

Acha u nas po usg wszystko w porządku Jestem przeeeeszczęśliwa
nie nie napisalam
super ze usg ok
Cytat:
[B]
Zosia pospała do 8 nawet z małą przerwą na szukanie pieska (przez mnie )
hahaha
ja do tej pory czasem w nocy szukam jakiejs zguby
Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
My dzisiaj byliśmy z Lilą na IP, mała miała temperaturę podwyższoną, płakała i ogólnie marudna była, pokasływała. No ale w szpitalu już temperatury nie było pani doktor stwierdziła że może coś się rozwija i kazała obserwować, w razie temp. podać paracetamol. Przy okazji zważyliśmy ją i waży 5300 (urodziła się 3340), wydaje mi się że mało przybrała ma skończone 10 tygodni, we wtorek będzie 11.
dobrze ze wszystko ok
norbi ma 13tyg i wazy tyle co twoja lilka
[QUOTE=anula_81;28451996
Wiec bylismy u lekarza, lekarz powiedzial, ze dobrze ze przyszlismy ale na szczescie raczej jest ok,wymacal brzuszek Zosi tak ze poszla piekna kupka, bez sluzu i niczego, plus Zoska chyba lubi lekarzy bo sie smiala do pana doktora
[/QUOTE]

no anulka, ciesze sie ze was uspokoil i ze wszystko ok z zosienka
mam nadzieje ze teraz bedziesz spokojniejsza i delektowac sie szczesliwym macierzynstwem
atiz
super prezenty, zazdroszcze
u nas bez zmian,
chlopaczki super, norbi juz spi
ja znowu i nie zanosi sie na to zeby cos sie zmienilo
Stary 2011-07-30, 20:26   #3222
MoniaK
Zakorzenienie

Kurczę, moje dziecko nadal śpi już widzę co będzie w nocy Chyba go obudzę, bo zawsze chodził spać mniej więcej o 21 a dzisiaj po takiej drzemce to nie wiem czy uśnie.

Bzyczka, najgorzej to porównywać się z innymi ja też się czasami na tym łapię i muszę stawiać się do pionu bo każde dziecko jest inne i rozwija się swoim tępem.

Atiz, super prezenty!
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 21:17   #3223
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
ooo juz im podalas?
a nie zaczynacie od kaszek?
Kaszkę już im podawałam też tą od 4 miesiąca, pili mleczko z kaszką ponad tydzień, ale juz nie piją bo nie chcą, nie chcą pić ze smoczka trójprzepływowego bo za dużo im leci i sie denerwują i nie chca pić, a przez inne nie chce lecieć :/ No i na tym się skończyło podawanie kaszki, będe próbowała dalej ale musze im więcej zagęszczać żeby tak nie lecialo za dużo, ale na razie się boję więcej wsypywać.
Dziś też jedli jabłko z marchewką tym razem po 2 łyżeczki takie nie całe, połowa z tego wylądowała na kaftanikach

Cytat:
no anulka, ciesze sie ze was uspokoil i ze wszystko ok z zosienka
mam nadzieje ze teraz bedziesz spokojniejsza i delektowac sie szczesliwym macierzynstwem
atiz
super prezenty, zazdroszcze
u nas bez zmian,
chlopaczki super, norbi juz spi
ja znowu i nie zanosi sie na to zeby cos sie zmienilo
a co to sie dzieje ???
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 21:18   #3224
Paulizia
Wtajemniczenie

Grazin... Twoja metoda zadzialala... ale co ja przezylam!!!!! Musialam zrobic to sama, bo tz nigdy by sie na to nie zgodzil !!! Poszedl do pracy na nocke wiec wyprobowalam... Juz przysypial po kapieli i jedzonku i jak tylko odlozylam go do lozeczka to RYK! Poszlam do lazienki[jest obok jego pokoju], bo tam mam zegarek i siedzialam na kiblu i probowalam rozwiazywac krzyzowki by sie na czyms skupic... on plakal i plakal. Wytrzymalam 4 minuty! Poszlam, przytulilam... tulilam chyba z 5 minut i znowu odlozylam i znowu RYK. Ryczal jeszcze 4 minuty i teraz spi... Grazin nawet nie wiesz jak okropnie sie teraz czuje... i nie moglam go przytulic teraz jak zasnal, bo wszytsko poslzo by w leb... najgorsza metoda jaka ktos wymyslil. Serce mi zaraz peknie z zalu jak sobie przypomne jak strasznie plakal no ale spi... to co chcialam osiagnac to osiagnelam, ale jakim kosztem...
Czy Sebek teraz placze jak go odkladacie do lozeczka? Czy to metode stosuje sie powiedzmy dwa/trzy razy pod rzad i dziecko zaczyna samo zasypiac? Jak to teraz u Was wyglada? Bo jesli bede musala robic tak codziennie to chyba nie podolam

Andziot zrobie sobie jutro pomidory, ale z jogurtem naturalnym, bo u mnie trzeci dzien scislej diety [jednak slina mi leci]

Bylismy robic zdjecie do paszportu
Dosc szybko to poslzo. Pani przyniosla taki materac, polozylismy go na srodku sklepu [przy ladzie] jak tylko popatrzyl sie w obiektyw to cyk i fota gotowa no ale zrobil swoj slynny 'dziubek' i teraz bedzie musial 'dziubkowac' do celnikow na lotnisku

Kupilam sobie krem z witamina C z TBS [Pozioma tak zachwalala ]. Mam juz peeling i jestem zadowolona wiec zakupilam i krem z tej serii
Stary 2011-07-30, 21:22   #3225
anula_81
Zakorzenienie

A co tu tak pusto??
Zosia spi , rzucanie wieczorne bylo, odbilo sie z 5 razy, ale nie ulala!! padla biedna bo spala dzisiaj moze ze 3 razy po 40 minut tylko.
mam nadzieje, ze nie obudzi sie znwou o polnocy..

andziotku no jestem spokojniejsza, znowu trafilam na wspanialego pediatre. i to ze Zoska tak ladnie przybiera to mnie zaskoczylo, a faktycznie jest juz mala kluska
lekarz powiedzial ze jest mega silna, a mnie sie wydawalo ze to normalne ze tak lezy na przedramionkach non stop, ale okazuje sie ze maly silacz mi wyrosl
a butki jej nie daje w ogole , wtedy tylko dalam 2-3 razy w desperacji ale jak pisalam wypijala 20-30 ml tylko po mojej piersi, wiec stwierdzilam ze nie jest glodna i olalam, poza tym ulewalo jej sie wiec chyba jej bylo zbyt duzo po prostu?
lekarz mowil, ze dzieko jak glodne to samo sie bedzie domagac jedzenia, wiec jesli mala je 5 minut i placze to pewnie bola ja gazy, a jak sie odbije i nie placze juz i dalej juz nie chce zjesc to znaczy ze sie najadla.
a ze przybiera ladnie to nie przejmowac sie. i pocieszyl mnie ze od 4 miesiaca zupki dzieci juz moga jesc

u mnie dzisiaj tez karmienia masakryczne
u ciebie po raz pierwszy krzyki? u mnie sa codziennie krzyki i placze oprocz rzucania, dlatego sie zamartwialam...
teraz jej nie daje juz jak sie nie domaga cyca nawet jak minely 4 godziny, jak chce jesc to daje znac, tylko wieczorem daje czesciej zeby pospala choc do tej polnocy..

ja chce pomidory w smietanie...
a ja dzisiaj arbuzowo...

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Anula, Bzyczka, dobrze że z córciami wszystko ok
Monia kochana

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Wstawiłam kilka zdjec do albumu...Alusia zaprasza wizażowe cioteczki

Anula i Bzyczka dobrze, że dziewczynki zdrowe, obserwujcie, ale się nie zamartwiajcie
sliczne zdjatka az mi sie zachcialo Zosce jakies nowe porobic

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
bzyczka1, anula_81 za maluszki i buziaczki dla nich
kochana dziekuje za kciuki
u was zimno? u nas ukrop, chcetnie sie zamienie, mam w mieszkaniu 27 stopni i prawie nago chodze , oddychac nie ma czym...

Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość
bzyczka1 i anula_81 buziaczki dla dzieciaczków, oby były zdrowe i nic im nie dolegało to chyba najgorsze co może nas spotkać, choroba maluszka a tym bardziej jak nie wiadomo o co chodzi
dziekuje za buziaki

bzyczka dobrze ze i u ciebie wszystko ok

eweska zapomnialabym!! makijaz ostatni na twoim blogu genialny!!!! umaluj mnie tak na wesele pleeeaaaseee!

lece spac bo dzisiaj w nocy wiadomo prawie nie spalam...

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 21:25   #3226
atiz
Rozeznanie

Paulizia a nie próbowałaś mniej drastycznych metod?
najpierw usypiac go na przykład na siedząco, w sensie że nie nosisz na rękach tylko trzymasz na kolanach, po jakimś czasie kłaść do łóżeczka i siedzieć przy nim a potem tylko kłaść pogłaskać po główce i odejść.
Jak tak robię, kładę do łóżeczka głaszcze i opowiadam bajkę, a jak jest bardziej zdenerwowana to biorę na kolanka a jak się już robi senna to kładę łóżeczka i jeszcze chwilę przy niej stoję.

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 21:27   #3227
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Mimbi mam dla Ciebie kod na ten płyn zaraz ci wyślę na pw

My dzisiaj byliśmy z Lilą na IP, mała miała temperaturę podwyższoną, płakała i ogólnie marudna była, pokasływała. No ale w szpitalu już temperatury nie było pani doktor stwierdziła że może coś się rozwija i kazała obserwować, w razie temp. podać paracetamol. Przy okazji zważyliśmy ją i waży 5300 (urodziła się 3340), wydaje mi się że mało przybrała ma skończone 10 tygodni, we wtorek będzie 11.
Edzik ma 12 tyg i z 3470 ma ok. 5800
Chyba normalnie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
heloł

u nas nocka jak codzien, dwie pobudki o 2 i 6.
teraz tez spi moja mała pierdziawka

zrobił rano kupe ze sluzem
boje sie googlowac co to znaczy
Prawdopodobnie: kolki, uczulenie, coś co zjadłaś.
Jeśli nie ma innych objawów - nie przejmowałabym się

U nas noc taka o - pobudki 0:15 i 4:30, ale potem nie chciał spać.
Dzień spokojny, jadł też spokojnie. Koło 19 chichrał się do babci - na głos Cudowny dźwięk - wszyscy (byliśmy w gościach) śmialiśmy się z nim.

Ale w drodze powrotnej okropna kolka, ryk, szlochanie i krzyk
Prowadziłam i lało... Nawet nie mogłam go przytulić i serce mi pękało
Na szczęście jak tylko wzięłam na rączki, to się uspokoił. Ale boję się w środę jechać na ten ślub

mimbi dostałaś paczkę?

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 21:29   #3228
Paulizia
Wtajemniczenie

Atiz sama sie czuje jak wyrodna matka, ale ja juz duzo metod probowalam. Moment odkladania go do lozeczka to jest krzyk zawsze i nie wiem jakby byl zaspany zaraz sie budzi i ma oczy otwarte. Jutro chce zastosowac metode z kolysankami... moze to pomoze, bo nie wiem czy zniose drugi raz jego placz

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Atiz btw. zadroszcze cudownych prezentow. Masz pomyslowych mezczyzn w rodzinie!
Stary 2011-07-30, 21:31   #3229
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Grazin... Twoja metoda zadzialala... ale co ja przezylam!!!!! Musialam zrobic to sama, bo tz nigdy by sie na to nie zgodzil !!! Poszedl do pracy na nocke wiec wyprobowalam... Juz przysypial po kapieli i jedzonku i jak tylko odlozylam go do lozeczka to RYK! Poszlam do lazienki[jest obok jego pokoju], bo tam mam zegarek i siedzialam na kiblu i probowalam rozwiazywac krzyzowki by sie na czyms skupic... on plakal i plakal. Wytrzymalam 4 minuty! Poszlam, przytulilam... tulilam chyba z 5 minut i znowu odlozylam i znowu RYK. Ryczal jeszcze 4 minuty i teraz spi... Grazin nawet nie wiesz jak okropnie sie teraz czuje... i nie moglam go przytulic teraz jak zasnal, bo wszytsko poslzo by w leb... najgorsza metoda jaka ktos wymyslil. Serce mi zaraz peknie z zalu jak sobie przypomne jak strasznie plakal no ale spi... to co chcialam osiagnac to osiagnelam, ale jakim kosztem...
Czy Sebek teraz placze jak go odkladacie do lozeczka? Czy to metode stosuje sie powiedzmy dwa/trzy razy pod rzad i dziecko zaczyna samo zasypiac? Jak to teraz u Was wyglada? Bo jesli bede musala robic tak codziennie to chyba nie podolam
dlatego ja przy Zosi się poddałam, bo też nie mogłam słuchać jej płaczu
każde dziecko płacze inaczej, jedno popłakuje a drugie aż się zanosi ...
no i u nas to nie działało bo Zosia za każdym razem ryczała jakby ze skóry ktoś ją obdzierał !
wolałam ululać na rękach i nie mieć wyrzutów sumienia ......

nie zmieniaj co chwilę metod, bo dziecko musi się przyzwyczaić do czegoś ...
jak jedno nie działa dziś, może jutro, pojutrze już zadziała, bo dana czynność będzie powoli zaczynać kojarzyć się ze snem
trzeba być konsekwentnym i przewidywalnym

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-07-30 o 21:35
Stary 2011-07-30, 21:36   #3230
matallewar
Zakorzenienie

A i chciałam powiedzieć, że Edzik próbował dziś siadać

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-30, 21:45   #3231
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Kurczę, moje dziecko nadal śpi już widzę co będzie w nocy Chyba go obudzę, bo zawsze chodził spać mniej więcej o 21 a dzisiaj po takiej drzemce to nie wiem czy uśnie.

Bzyczka, najgorzej to porównywać się z innymi ja też się czasami na tym łapię i muszę stawiać się do pionu bo każde dziecko jest inne i rozwija się swoim tępem.

Atiz, super prezenty!
koniecznie go musisz obudzić zeby poszedł spac
moj tez caly bozy dzien przespał
i z usypianiem problem
Cytat:

Andziot zrobie sobie jutro pomidory, ale z jogurtem naturalnym, bo u mnie trzeci dzien scislej diety [jednak slina mi leci]
nie czuj się jak wyrodna matka przeciez osiągneliście sukces, spi sobie teraz jak aniołek
Dosc szybko to poslzo. Pani przyniosla taki materac, polozylismy go na srodku sklepu [przy ladzie] jak tylko popatrzyl sie w obiektyw to cyk i fota gotowa no ale zrobil swoj slynny 'dziubek' i teraz bedzie musial 'dziubkowac' do celnikow na lotnisku

Kupilam sobie krem z witamina C z TBS [Pozioma tak zachwalala ]. Mam juz peeling i jestem zadowolona wiec zakupilam i krem z tej serii

bidulko kochana
ja tez na poczatku nie umiałam wytrzymac
ale pomysl sobie ze jemu sie wtedy nic nie dzieje
płacze bo usnac nie moze
mozesz usiasc przy nim i np głaskac go po główce albo trzymac za raczke ale podniesc dopiero po 5 min
wiem ze metoda jest nieco brutalna, ja sobie tłumacze to tym ze jemu w tym czasie nic sie nie dzieje i lepiej zeby te 8 minut popłakał niz np godzine na rekach... bo tak bywało wczesniej
nie powiem zeby sie sam usypiał w magiczny sposób, ale usypianie trwa o wiele krócej, nie płacze juz tak okropnie, i własnie siadam przy nim i po głowce smyram jak płacze.
pewnie jest wiele przeciwników tej metody, wcale nie musisz jej stosowac.
ale ja sie ciesze ze ja stosuje,bo wczesniej bywały momenty ze seby nic nie uspakajało...
spróbuj stosowac to przez kilka dni powiedzmy 2 lub 3 jak sie u Ciebie nie sprawdzi i mały nie bedzie współpraccował, a Ty bedziesz cierpiec to bez sensu ja stosowac, ale moze akurat sie sprawdzi
wiadomo ze dzieciaczki przed tym protestuja bo chca byc na rączkach, ale pomysl sobie ze jak bedzie wazył 15 kg to usypianie na rączkach nie bedzie niczym fajnym
zreszta spróbuj i zobaczysz

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
dlatego ja przy Zosi się poddałam, bo też nie mogłam słuchać jej płaczu
każde dziecko płacze inaczej, jedno popłakuje a drugie aż się zanosi ...
no i u nas to nie działało bo Zosia za każdym razem ryczała jakby ze skóry ktoś ją obdzierał !
wolałam ululać na rękach i nie mieć wyrzutów sumienia ......

nie zmieniaj co chwilę metod, bo dziecko musi się przyzwyczaić do czegoś ...
jak jedno nie działa dziś, może jutro, pojutrze już zadziała, bo dana czynność będzie powoli zaczynać kojarzyć się ze snem
trzeba być konsekwentnym i przewidywalnym
andziotku zgadza się
każde dziecko płacze inaczej
sebek tez czasem taka syrene ma jakby go ktos obdzierał ze skóry
i jak tak jest tez biore na ręce, ale jak wiem ze jest to zwykły płacz ze zmęczenia to usypiam jak zawsze. i faktycznie systematyczność popłaca.
ja od urodzenia stosuje ten sam schemat kąpieli i za kazdym razem opowiadam sebkowi co bede z nim robic
i kiedys robił okropną zadyme płącz w wannie po wyjęciu i wogole cały czas.
z czasem doszlismy do tego ze pieje z radości w kąpieli i po i z zasypianiem tez juz lepiej dzieki tej metodzie
Stary 2011-07-30, 22:01   #3232
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Mimbi mam dla Ciebie kod na ten płyn zaraz ci wyślę na pw

mało?
ola jak miała 11 tygodni to wazyla 5400 i mowily ze ladnie przybrala
okolo 1 kg na miesiac - idealnie
ile ty bys chciala, zeby wazyla,7 kg ?

ola pokasluje, bo za duzo sliny produkuje

podwyzszona temp czyli jaka??

moja ola padla przy koncowce mleczunia
taka zmeczona byla
zrobilam u rodzicow 17 sloikow z ogorkami w occie
za.✂✂✂iste będą!
rok temu tez byly

ide ogladac 127 godzin
Stary 2011-07-30, 22:11   #3233
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Alusia już śpi...ale zanim poszła spac podziękowała swoim cioteczkom za miłe komentarze

Moja misia ostatnio praktycznie nie śpi w dzień, ale za to nie mamy problemów z usypianiem wieczornym i przesypia noc (tfu tfu odpukac) No i zbliża się 3 magiczny miesiąc - dużo spokojniej śpi bez steków i jęków
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 22:35   #3234
Paulizia
Wtajemniczenie

Obudzil sie po godzinie i okropny placz. w momencie... nie ma moje sily to jest

Andziot chcialabym cos wprowadzic, ale juz nie wiem co, bo zeby on zasypial choc raz nawet po 2 godzinach usypiania, ale on niiiigdy wiec ciezko mi wprowadzic jakakolwiek metode. Ja wiem, ze to tylko moja wina, no bo przeciez on placze bo chce sie przytulic, a nie zrobic mi na zlosc

Grazin poddalam sie nie dalam rady pieknie spi w bujaczku

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Dziewczonka avatar cudny!!! Pieknie sie Ala smieje
Stary 2011-07-30, 22:38   #3235
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Kaszkę już im podawałam też tą od 4 miesiąca, pili mleczko z kaszką ponad tydzień, ale juz nie piją bo nie chcą, nie chcą pić ze smoczka trójprzepływowego bo za dużo im leci i sie denerwują i nie chca pić, a przez inne nie chce lecieć :/ No i na tym się skończyło podawanie kaszki, będe próbowała dalej ale musze im więcej zagęszczać żeby tak nie lecialo za dużo, ale na razie się boję więcej wsypywać.
Dziś też jedli jabłko z marchewką tym razem po 2 łyżeczki takie nie całe, połowa z tego wylądowała na kaftanikach

a co to sie dzieje ???
aha
nam trojprzeplywowe ratuja zycie, inaczej bym do was nie mogla skrobnac bo bym permanentnie go karmila-takie ma ruchy

hmm, ja ciagle sie boje tak szybko podawac, wiem ze masz 2x taki zapieprz przy chlopcach niz my przy jednym maluszku, ale ubaw musi byc po pachy jak czytam co oni wyprawiaja we dwojeczke

napisze w kubie

Cytat:

hmmm ja co prawda z zadnym takich problemow z usypianiem nie mialam, ale powinno byc lepiej kazdego dnia
gdyby nie moja stanowczosc to norbiego musialabym nosic do usypiania-szkola prababci i tzta tylko nie mysla o tym ze ja zostaje sama z nimi
norbi co najwyzej marudzi, wowczas ide, albo daje smoka, albo przykladam pieluszke, czasami klade na pleckach, czasem na brzuszku , nie chodze od razu jak zaczyna marudzic tylko go przetrzymuje i tak wlasnie usypia sam

domi tez mial na takie poduszce fote-a mine strzelil mam to foto do dzis
Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
eweska zapomnialabym!! makijaz ostatni na twoim blogu genialny!!!! umaluj mnie tak na wesele pleeeaaaseee!
popieram! czuje sie uzalezniona od eweski bloga
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Edzik ma 12 tyg i z 3470 ma ok. 5800
Chyba normalnie

Ale w drodze powrotnej okropna kolka, ryk, szlochanie i krzyk
Prowadziłam i lało... Nawet nie mogłam go przytulić i serce mi pękało
Na szczęście jak tylko wzięłam na rączki, to się uspokoił. Ale boję się w środę jechać na ten ślub
fajnie ze tak piszecie o wagach, az mi ulzylo ze nie tylko moje dziecie z tych nizszych wagowo, bo norbi ma 400g mniej i tez 480g mniejszy byl przy porodzie

a jazda samochodem nie przynosi mu ulgi w kolkach? powinno go wytrzes i byc ok
Cytat:
A i chciałam powiedzieć, że Edzik próbował dziś siadać
super widok prawda?
taki maly dorosly
mi slabo jak widze co robi norbi, on bylby najszczesliwszy jakby siedzial-do czego staram sie jeszcze nie dopuszczac, i z takim mega zainteresowaniem patrzy co robi domi,

Cytat:
Alusia już śpi...ale zanim poszła spac podziękowała swoim cioteczkom za miłe komentarze
zaraz lece obloookac foteczki ali

zrobilam tysiac pran wieczorem, posprzatalam, chlopaki juz spia obydwoje, ja tez zaraz ide
Stary 2011-07-30, 22:52   #3236
amarcia
Wtajemniczenie

i po imprezie... ogarnęłam bałagan i poległam z kompem i karmi w nagrodę

Karola dzis nieziemsko grzeczna!

mimbi no właśnie - sama chciałaś

Jeśli już przy kodach jestem to mogę prosić o kod na album foto ze strony rossmana na 1 sierpnia? Prosze prosze prosze...
wiecie, że ja albumu żadnego nie mam? wszystko na kompie....
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 06:48   #3237
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
fajnie ze tak piszecie o wagach, az mi ulzylo ze nie tylko moje dziecie z tych nizszych wagowo, bo norbi ma 400g mniej i tez 480g mniejszy byl przy porodzie

a jazda samochodem nie przynosi mu ulgi w kolkach? powinno go wytrzes i byc ok

super widok prawda?
taki maly dorosly
mi slabo jak widze co robi norbi, on bylby najszczesliwszy jakby siedzial-do czego staram sie jeszcze nie dopuszczac, i z takim mega zainteresowaniem patrzy co robi domi,
Właśnie nie wiem, co się stało, jechał spokojnie i nagle zaniósł się płaczem i tak przez 20 minut, a nawet nie było jak stanąć i wziąć na ręce (lał deszcz)... Jak dojechaliśmy, to miał mega twardy brzuch i dalej płakał, w zasadzie darł się. Potem zasnął u mnie na rączkach, pospał 30 minut, obudził się z krzykiem i znów ryyyyyk.
Ulżyło mu jak zrobił kupę z duuuuuuuuuuużą ilością bączków.

A widok - niesamowity. Normalnie podnosił cały tułów i głowę
A potem jeszcze się chichrał na głos Najpiękniejszy dźwięk na świecie

Noc lepsza
Pobudki 2:30 i 6:00

Teraz nie śpimy, ale Edzik w dobrym humorze
Tż się wybawił (co prawda ani kropli alkoholu, ale był sam pierwszy raz od dłuuuuuuugiego czasu) i dziś wraca.
A jutro szczepienie... Zamawiam kciuki na 12

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-31, 08:14   #3238
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
i po imprezie... ogarnęłam bałagan i poległam z kompem i karmi w nagrodę
.
wszystko sie udalo?
Cytat:
Właśnie nie wiem, co się stało, jechał spokojnie i nagle zaniósł się płaczem i tak przez 20 minut, a nawet nie było jak stanąć i wziąć na ręce (lał deszcz)... Jak dojechaliśmy, to miał mega twardy brzuch i dalej płakał, w zasadzie darł się. Potem zasnął u mnie na rączkach, pospał 30 minut, obudził się z krzykiem i znów ryyyyyk.
Ulżyło mu jak zrobił kupę z duuuuuuuuuuużą ilością bączków.

A widok - niesamowity. Normalnie podnosił cały tułów i głowę
A potem jeszcze się chichrał na głos Najpiękniejszy dźwięk na świecie

Noc lepsza
Pobudki 2:30 i 6:00

Teraz nie śpimy, ale Edzik w dobrym humorze
Tż się wybawił (co prawda ani kropli alkoholu, ale był sam pierwszy raz od dłuuuuuuugiego czasu) i dziś wraca.
A jutro szczepienie... Zamawiam kciuki na 12
na nic tak nieczekalam jak na pierwszy glosny smiech, kiedys nagralam dominika i za kazdym razem jak sluchalismy jego smiechu to plakalismy (ze smiechu rzecz jasna)

hmm pewnie go ta kupa meczyla?

kciuki sa

widze ze ladnie lecisz z wagi

udalo mi sie unormowac nobertowi spanie po 20stej,
kamienie o 4-5 rano i dosypia (prawie zawsze) do 6-7 potem zabawa i przed 8ma pierwsza drzemka.
widze ze jest w stanie wytrzymac jakies 1,5h miedzy spaniami

wczoraj sie skapnelam czym ja karmie moje dziecko
on ulewa od poczatku, i to czasem intensywnie, wiec zageszczam mu nutritonem(nie zawsze, ale jak tylko zrobie dluzsza przerwe to chlusta)
no i chcialam ponownie wykozystac puste puszki po nutramigenie i mazakiem napisalam co w kazda wkladam i tak trzymam glukoze i...
myslalam ze nutriton, a to jest kleik ryzowy wczoraj znalazlam nutriton ciagle w woreczku, nie puszce, a norbertowi lepiej wchodzi z zqgeszczaczem. z tym ze sie zdziwilam, bo skoro on pije z kleikiem od jakiegos czasu i wytrzymuje na tym tylko 2,5h-3h to co to by bylo jakby pil bez i sie okazalo ze poczatek z kleikiem nieswiadomie za nami

chlopaki spia, ide sie ogarnac

Edytowane przez agnieszka_pe25
Czas edycji: 2011-07-31 o 08:15
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 08:16   #3239
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

U nas nocka jak za dawnych czasów. Pepe je co 3,5-4 h czyli pospać się bardzo nie da. Pobudka o 1, 5.10 i teraz tż daje mu następną butlę, bo wrzeszczał z głodu w niebogłosy Chyba muszę mu porcje zwiększyć, ale boję się, żeby nie ulewał za bardzo.
Wczoraj znowu sam zrobił kupę Oby tak dalej

matal, Pepe też bardzo silny. Jak dam na brzuszek, to leży wsparty na ramionach i nie chce się kłaść.
Tutaj na fotce z przyjacielem Kubusiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S7300460.jpg (114,2 KB, 39 załadowań)
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 08:51   #3240
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
wiadomo ze dzieciaczki przed tym protestuja bo chca byc na rączkach, ale pomysl sobie ze jak bedzie wazył 15 kg to usypianie na rączkach nie bedzie niczym fajnym
moja Zosia waży 13600 i jest ciut ponad normę, ma dwa lata i z chęcią teraz czasem uśpiłabym ją na rączkach żeby móc się trochę poprzytulać do niej
ale się już nie daje
więc 15 to pewnie dźwigać nie będzie
ja dałam radę Zosię usypiać na rękach do roku i wcale nie pamiętam żeby była jakaś mega ciężka ... później dziecko się inaczej trzyma i jest wygodniej

Cytat:
No i zbliża się 3 magiczny miesiąc - dużo spokojniej śpi bez steków i jęków
Gabrysia też już nie stęka w nocy, za to w dzień rzuca się przy jedzeniu

Cytat:

Grazin poddalam sie nie dalam rady pieknie spi w bujaczku
ale to też jest sposób !
przenosisz do łóżeczka później ???

kiedyś oglądałam taki program o kobiecie co miała mnóstwo dzieci i wieczorem dawała dzieciom butle i rozstawiała przed tv foteliki samochodowe (te pierwsze) a dzieciaki miały już niektóre po kilka lat i one tam siadały i oglądały tv dopóki nie zasnęły
metoda mało wychowawcza ale sposób był

Cytat:
gdyby nie moja stanowczosc to norbiego musialabym nosic do usypiania-szkola prababci i tzta tylko nie mysla o tym ze ja zostaje sama z nimi
norbi co najwyzej marudzi, wowczas ide, albo daje smoka, albo przykladam pieluszke, czasami klade na pleckach, czasem na brzuszku , nie chodze od razu jak zaczyna marudzic tylko go przetrzymuje i tak wlasnie usypia sam
też tak robię u Gabrysi, podchodzę tylko i delikatnie pomagam jej zasnąć, czasem się tylko musi wygadać do kogoś posłucham wywodów i zasypia sama

Cytat:
wczoraj sie skapnelam czym ja karmie moje dziecko
on ulewa od poczatku, i to czasem intensywnie, wiec zageszczam mu nutritonem(nie zawsze, ale jak tylko zrobie dluzsza przerwe to chlusta)
no i chcialam ponownie wykozystac puste puszki po nutramigenie i mazakiem napisalam co w kazda wkladam i tak trzymam glukoze i...
myslalam ze nutriton, a to jest kleik ryzowy wczoraj znalazlam nutriton ciagle w woreczku, nie puszce, a norbertowi lepiej wchodzi z zqgeszczaczem. z tym ze sie zdziwilam, bo skoro on pije z kleikiem od jakiegos czasu i wytrzymuje na tym tylko 2,5h-3h to co to by bylo jakby pil bez i sie okazalo ze poczatek z kleikiem nieswiadomie za nami

chlopaki spia, ide sie ogarnac
intuicyjne rozszerzanie diety

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Wczoraj znowu sam zrobił kupę Oby tak dalej

Tutaj na fotce z przyjacielem Kubusiem
widzę że coraz lepiej z kupami
Pepe pięknie zadziera główkę
uwielbiam dzieciaczki uśmiechające się na brzuszku, mają wtedy takie piękne twarzyczki

Dzień dobry!
znów pada

dziś Gabrysia nawet w nocy się rzucała
chyba wrócę do jakiegoś simetikonu,
wczoraj jeden pierd trwał coś koło 3s

idę w nocy do Gabryśki bo woła,
po drodzę do ubikacji wstąpiłam ale jak słyszę to taki inne wołanie niż zwykle na jedzenie
patrzę po ciemku a tam nie ma Gabryśki
strach w oczach
podnoszę kocyk a ona cała pod kocem leży
a kuku i zaciesz

teraz też zasnęła sama,
wchodzę i znów pół koca na twarzy
trzyma w rączce namiętnie

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-07-31 o 08:53
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości