|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Dziewczynki nie wysylajcie mi juz kuponow na soczewki, bo mam juz z 5!!! Dziekuje bardzo!!!
|
|
|
|
#3212 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
bzyczka1 i anula_81 buziaczki dla dzieciaczków, oby były zdrowe i nic im nie dolegało
![]() mam dzień lenia i śpiocha zarazem, nie mam na nic ochoty, krążę między łóżkiem i lodówką i na pewno nie będę dzisiaj ćwiczyć, bo sił brak, jakimś cudem rano się zmobilizowałam na szybki wypad do sklepu i to by było na tyle idę na karmi i zalegne przez=d TV
|
#3213 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Tez sie nad dzisiaj zastanawialam, u nas zimno jak w listopadzie bzyczka1, anula_81 za maluszki i buziaczki dla nich ![]() ![]() Dzien dobry Mam chwilke, wiec na szybko do Was zagladam (uzaleznienie?) ![]() Mama poszla na ploty do mojej tesciowej a Nadunia spi ![]() Pobyt mamuski super, mam wiecej czasu ![]() A Nadia grzeczna jak nie ona Ladnie zasypia, nie placze tak duzo i wczesniej chodzi spac. Wczoraj zasnela juz o 22
|
|
|
|
#3215 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w ten smutny, ponury i deszczowy dzień
Pogoda nastraja tylko do snu, moja marudka w końcu zasnęła i o dziwo śpi już 1,5 godz. co nie zdarzało jej się od tygodnia....nudno ![]() Wstawiłam kilka zdjec do albumu...Alusia zaprasza wizażowe cioteczki ![]() Anula i Bzyczka dobrze, że dziewczynki zdrowe, obserwujcie, ale się nie zamartwiajcie
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Widzę że dzisiaj senny dzień :ziew: My byliśmy na dość długim spacerze bo u nas nie pada ale niestety ciepło nie jest. Tak nas zmogło po tym spacerku że oboje z Tymkiem zasnęliśmy po przyjściu do domu. Mały nadal śpi i oby mi w nocy kimał, bo druga nocka nie przespana to już jest za dużo. Anula, Bzyczka, dobrze że z córciami wszystko ok
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-07-30 o 19:16 |
|
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
bzyczka mam nadzieję, że Lila jednak zdrowa i to to tylko przypadkowa temperatura, 2kg na 10tyg to mało przybrała ??? jak dziecko ma prawo przybierać 450g/miesiąc, pięknie Ci dziecko rośnie i proszę się nie zamartwiać
anula czyli już będziesz spokojna ??? dobrze, że Zosia zbadana i że tak ładnie przybiera na wadze ja chyba też musze jechać zważyć Gabulka w końcu !a nie dajesz jej już tej butli ??? może rzeczywiście dzieci szybciej teraz jedzą, a my durne matki wmuszamy im jedzenie na siłę nie chce tuczyć własnego dziecka ![]() gusia Nadia pięknie się prezentuje przed babcią odpoczywaj póki możesz Dziewczonka ale piękny uśmiech na avatarku ja się nastawiłam na długie odpisywanie po cały dniu, a tu tak marnie tych postów ![]() Gabrysia położona spać już, bo strasznie zmęczona była, mało spała, bo dzień poza domem mieliśmy, a ona w wózku ma ratem 30min drzemki dałam jej na wieczór 50ml z butelki (bo mi zalegało w lodówce )i zjadła jeszcze z piersi więc chyba dziś pośpi ale karmienia dziś mieliśmy masakryczne, prężenia na maxa i nawet krzyki ze złości ![]() rano jak się po drzemce obudziła to nie zjadła prawie nic (co prawda nie wołała, ale było 3h po karmieniu i chcieliśmy wyjść więc dałam a ona bunt i koniec !! )) spacer dziś w mrzawce był, 17stopni tylko ..... w lodówce czekają na mnie ........ : pomidorki w śmietanie !!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
Andziot no niby nie mało ale jak słucham ile przybrały albo ile ważą Wasze dzieciaczki to wydaje mi się że mało
Lila dziękuje wizażowym ciociom
|
|
#3219 |
|
Rozeznanie
|
O kurde andziot "rozwaliłaś mi nadgarstki" tymi pomidorkami - przypomniała mi się ciąża
![]() Dobra u mnie teściowie, imieninki robie, i tak interesująco jest że nadrobiłam Was z ostatnich dwóch dni. Ale nie pochwaliłam się co dostałam na imieninki od męża: bon na piling kawitacyjny z sonoferezą i maską, bon na masaże, karte o wartości 100 zł do tkmaxa i od szwagra karte do sephory. Aż nie wiem czym zasłużyłam sobie na takie traktowanie, hehehe........ Dzidź śpi od 19 i aż się boję o której wstanie jutro.
|
#3220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla męża, wykazał się !!! (mój by na to nie wpadł nawet Gabrysia śpi od 19:10
|
|
|
|
|
#3221 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a nie zaczynacie od kaszek? Cytat:
super ze usg ok Cytat:
ja do tej pory czasem w nocy szukam jakiejs zguby ![]() Cytat:
norbi ma 13tyg i wazy tyle co twoja lilka ![]() [QUOTE=anula_81;28451996 Wiec bylismy u lekarza, lekarz powiedzial, ze dobrze ze przyszlismy ale na szczescie raczej jest ok,wymacal brzuszek Zosi tak ze poszla piekna kupka, bez sluzu i niczego, plus Zoska chyba lubi lekarzy bo sie smiala do pana doktora ![]() [/QUOTE] no anulka, ciesze sie ze was uspokoil i ze wszystko ok z zosienka mam nadzieje ze teraz bedziesz spokojniejsza i delektowac sie szczesliwym macierzynstwem ![]() atiz super prezenty, zazdroszcze ![]() u nas bez zmian, chlopaczki super, norbi juz spi ja znowu i nie zanosi sie na to zeby cos sie zmienilo
|
|
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, moje dziecko nadal śpi
już widzę co będzie w nocy Chyba go obudzę, bo zawsze chodził spać mniej więcej o 21 a dzisiaj po takiej drzemce to nie wiem czy uśnie. Bzyczka, najgorzej to porównywać się z innymi ja też się czasami na tym łapię i muszę stawiać się do pionu bo każde dziecko jest inne i rozwija się swoim tępem.Atiz, super prezenty!
|
#3223 | |
|
Moderatoreska
|
Kaszkę już im podawałam też tą od 4 miesiąca, pili mleczko z kaszką ponad tydzień, ale juz nie piją bo nie chcą, nie chcą pić ze smoczka trójprzepływowego bo za dużo im leci i sie denerwują i nie chca pić, a przez inne nie chce lecieć :/ No i na tym się skończyło podawanie kaszki, będe próbowała dalej ale musze im więcej zagęszczać żeby tak nie lecialo za dużo, ale na razie się boję więcej wsypywać.
Dziś też jedli jabłko z marchewką tym razem po 2 łyżeczki takie nie całe, połowa z tego wylądowała na kaftanikach Cytat:
a co to sie dzieje ???
|
|
|
|
|
#3224 |
|
Wtajemniczenie
|
Grazin... Twoja metoda zadzialala... ale co ja przezylam!!!!! Musialam zrobic to sama, bo tz nigdy by sie na to nie zgodzil !!! Poszedl do pracy na nocke wiec wyprobowalam... Juz przysypial po kapieli i jedzonku i jak tylko odlozylam go do lozeczka to RYK! Poszlam do lazienki[jest obok jego pokoju], bo tam mam zegarek i siedzialam na kiblu i probowalam rozwiazywac krzyzowki by sie na czyms skupic... on plakal i plakal. Wytrzymalam 4 minuty! Poszlam, przytulilam... tulilam chyba z 5 minut i znowu odlozylam i znowu RYK. Ryczal jeszcze 4 minuty i teraz spi... Grazin nawet nie wiesz jak okropnie sie teraz czuje... i nie moglam go przytulic teraz jak zasnal, bo wszytsko poslzo by w leb... najgorsza metoda jaka ktos wymyslil. Serce mi zaraz peknie z zalu jak sobie przypomne jak strasznie plakal
no ale spi... to co chcialam osiagnac to osiagnelam, ale jakim kosztem...Czy Sebek teraz placze jak go odkladacie do lozeczka? Czy to metode stosuje sie powiedzmy dwa/trzy razy pod rzad i dziecko zaczyna samo zasypiac? Jak to teraz u Was wyglada? Bo jesli bede musala robic tak codziennie to chyba nie podolam ![]() Andziot zrobie sobie jutro pomidory, ale z jogurtem naturalnym, bo u mnie trzeci dzien scislej diety [jednak slina mi leci]Bylismy robic zdjecie do paszportu Dosc szybko to poslzo. Pani przyniosla taki materac, polozylismy go na srodku sklepu [przy ladzie] jak tylko popatrzyl sie w obiektyw to cyk i fota gotowa no ale zrobil swoj slynny 'dziubek' i teraz bedzie musial 'dziubkowac' do celnikow na lotnisku Kupilam sobie krem z witamina C z TBS [Pozioma tak zachwalala ]. Mam juz peeling i jestem zadowolona wiec zakupilam i krem z tej serii
|
#3225 | ||
|
Zakorzenienie
|
A co tu tak pusto??
Zosia spi , rzucanie wieczorne bylo, odbilo sie z 5 razy, ale nie ulala!! padla biedna bo spala dzisiaj moze ze 3 razy po 40 minut tylko. mam nadzieje, ze nie obudzi sie znwou o polnocy.. ![]() andziotku no jestem spokojniejsza, znowu trafilam na wspanialego pediatre. i to ze Zoska tak ladnie przybiera to mnie zaskoczylo, a faktycznie jest juz mala kluska ![]() lekarz powiedzial ze jest mega silna, a mnie sie wydawalo ze to normalne ze tak lezy na przedramionkach non stop, ale okazuje sie ze maly silacz mi wyrosl ![]() a butki jej nie daje w ogole , wtedy tylko dalam 2-3 razy w desperacji ale jak pisalam wypijala 20-30 ml tylko po mojej piersi, wiec stwierdzilam ze nie jest glodna i olalam, poza tym ulewalo jej sie wiec chyba jej bylo zbyt duzo po prostu? lekarz mowil, ze dzieko jak glodne to samo sie bedzie domagac jedzenia, wiec jesli mala je 5 minut i placze to pewnie bola ja gazy, a jak sie odbije i nie placze juz i dalej juz nie chce zjesc to znaczy ze sie najadla. a ze przybiera ladnie to nie przejmowac sie. i pocieszyl mnie ze od 4 miesiaca zupki dzieci juz moga jesc ![]() u mnie dzisiaj tez karmienia masakryczne u ciebie po raz pierwszy krzyki? u mnie sa codziennie krzyki i placze oprocz rzucania, dlatego sie zamartwialam... teraz jej nie daje juz jak sie nie domaga cyca nawet jak minely 4 godziny, jak chce jesc to daje znac, tylko wieczorem daje czesciej zeby pospala choc do tej polnocy.. ja chce pomidory w smietanie... a ja dzisiaj arbuzowo... ![]() Monia kochana ![]() Cytat:
az mi sie zachcialo Zosce jakies nowe porobic![]() ![]() kochana dziekuje za kciuki ![]() u was zimno? u nas ukrop, chcetnie sie zamienie, mam w mieszkaniu 27 stopni i prawie nago chodze , oddychac nie ma czym... Cytat:
bzyczka dobrze ze i u ciebie wszystko ok ![]() eweska zapomnialabym!! makijaz ostatni na twoim blogu genialny!!!! umaluj mnie tak na wesele pleeeaaaseee! lece spac bo dzisiaj w nocy wiadomo prawie nie spalam... |
||
|
|
|
#3226 |
|
Rozeznanie
|
Paulizia a nie próbowałaś mniej drastycznych metod?
najpierw usypiac go na przykład na siedząco, w sensie że nie nosisz na rękach tylko trzymasz na kolanach, po jakimś czasie kłaść do łóżeczka i siedzieć przy nim a potem tylko kłaść pogłaskać po główce i odejść. Jak tak robię, kładę do łóżeczka głaszcze i opowiadam bajkę, a jak jest bardziej zdenerwowana to biorę na kolanka a jak się już robi senna to kładę łóżeczka i jeszcze chwilę przy niej stoję.
|
#3227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba normalnie ![]() Cytat:
Jeśli nie ma innych objawów - nie przejmowałabym się ![]() U nas noc taka o - pobudki 0:15 i 4:30, ale potem nie chciał spać. Dzień spokojny, jadł też spokojnie. Koło 19 chichrał się do babci - na głos Ale w drodze powrotnej okropna kolka, ryk, szlochanie i krzyk ![]() Prowadziłam i lało... Nawet nie mogłam go przytulić i serce mi pękało Na szczęście jak tylko wzięłam na rączki, to się uspokoił. Ale boję się w środę jechać na ten ślub ![]() mimbi dostałaś paczkę?
|
|
|
#3228 |
|
Wtajemniczenie
|
Atiz sama sie czuje jak wyrodna matka, ale ja juz duzo metod probowalam. Moment odkladania go do lozeczka to jest krzyk zawsze i nie wiem jakby byl zaspany zaraz sie budzi i ma oczy otwarte. Jutro chce zastosowac metode z kolysankami... moze to pomoze, bo nie wiem czy zniose drugi raz jego placz
![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Atiz btw. zadroszcze cudownych prezentow. Masz pomyslowych mezczyzn w rodzinie!
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() każde dziecko płacze inaczej, jedno popłakuje a drugie aż się zanosi ... no i u nas to nie działało bo Zosia za każdym razem ryczała jakby ze skóry ktoś ją obdzierał ! wolałam ululać na rękach i nie mieć wyrzutów sumienia ...... nie zmieniaj co chwilę metod, bo dziecko musi się przyzwyczaić do czegoś ... jak jedno nie działa dziś, może jutro, pojutrze już zadziała, bo dana czynność będzie powoli zaczynać kojarzyć się ze snem trzeba być konsekwentnym i przewidywalnym
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-07-30 o 21:35 |
|
|
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
A i chciałam powiedzieć, że Edzik próbował dziś siadać
|
|
#3231 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj tez caly bozy dzien przespał i z usypianiem problem ![]() Cytat:
![]() bidulko kochana ja tez na poczatku nie umiałam wytrzymac ale pomysl sobie ze jemu sie wtedy nic nie dzieje płacze bo usnac nie moze mozesz usiasc przy nim i np głaskac go po główce albo trzymac za raczke ale podniesc dopiero po 5 min wiem ze metoda jest nieco brutalna, ja sobie tłumacze to tym ze jemu w tym czasie nic sie nie dzieje i lepiej zeby te 8 minut popłakał niz np godzine na rekach... bo tak bywało wczesniejnie powiem zeby sie sam usypiał w magiczny sposób, ale usypianie trwa o wiele krócej, nie płacze juz tak okropnie, i własnie siadam przy nim i po głowce smyram jak płacze. pewnie jest wiele przeciwników tej metody, wcale nie musisz jej stosowac. ale ja sie ciesze ze ja stosuje,bo wczesniej bywały momenty ze seby nic nie uspakajało... spróbuj stosowac to przez kilka dni powiedzmy 2 lub 3 jak sie u Ciebie nie sprawdzi i mały nie bedzie współpraccował, a Ty bedziesz cierpiec to bez sensu ja stosowac, ale moze akurat sie sprawdzi ![]() wiadomo ze dzieciaczki przed tym protestuja bo chca byc na rączkach, ale pomysl sobie ze jak bedzie wazył 15 kg to usypianie na rączkach nie bedzie niczym fajnym ![]() zreszta spróbuj i zobaczysz ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
każde dziecko płacze inaczej sebek tez czasem taka syrene ma jakby go ktos obdzierał ze skóry i jak tak jest tez biore na ręce, ale jak wiem ze jest to zwykły płacz ze zmęczenia to usypiam jak zawsze. i faktycznie systematyczność popłaca. ja od urodzenia stosuje ten sam schemat kąpieli i za kazdym razem opowiadam sebkowi co bede z nim robic i kiedys robił okropną zadyme płącz w wannie po wyjęciu i wogole cały czas. z czasem doszlismy do tego ze pieje z radości w kąpieli i po i z zasypianiem tez juz lepiej dzieki tej metodzie
|
|
#3232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ola jak miała 11 tygodni to wazyla 5400 i mowily ze ladnie przybrala okolo 1 kg na miesiac - idealnie ![]() ile ty bys chciala, zeby wazyla,7 kg ?ola pokasluje, bo za duzo sliny produkuje ![]() podwyzszona temp czyli jaka?? moja ola padla przy koncowce mleczunia taka zmeczona byla ![]() zrobilam u rodzicow 17 sloikow z ogorkami w occie ![]() za.✂✂✂iste będą! rok temu tez byly ![]() ide ogladac 127 godzin
|
|
|
|
|
#3233 |
|
Wtajemniczenie
|
Alusia już śpi...ale zanim poszła spac podziękowała swoim cioteczkom za miłe komentarze
Moja misia ostatnio praktycznie nie śpi w dzień, ale za to nie mamy problemów z usypianiem wieczornym i przesypia noc (tfu tfu odpukac) No i zbliża się 3 magiczny miesiąc - dużo spokojniej śpi bez steków i jęków
|
|
#3234 |
|
Wtajemniczenie
|
Obudzil sie po godzinie i okropny placz. w momencie... nie ma moje sily to jest
Andziot chcialabym cos wprowadzic, ale juz nie wiem co, bo zeby on zasypial choc raz nawet po 2 godzinach usypiania, ale on niiiigdy wiec ciezko mi wprowadzic jakakolwiek metode. Ja wiem, ze to tylko moja wina, no bo przeciez on placze bo chce sie przytulic, a nie zrobic mi na zlosc ![]() Grazin poddalam sie nie dalam rady pieknie spi w bujaczku ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Dziewczonka avatar cudny!!! Pieknie sie Ala smieje
|
#3235 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nam trojprzeplywowe ratuja zycie, inaczej bym do was nie mogla skrobnac bo bym permanentnie go karmila-takie ma ruchy ![]() hmm, ja ciagle sie boje tak szybko podawac, wiem ze masz 2x taki zapieprz przy chlopcach niz my przy jednym maluszku, ale ubaw musi byc po pachy jak czytam co oni wyprawiaja we dwojeczke ![]() ![]() napisze w kubie Cytat:
gdyby nie moja stanowczosc to norbiego musialabym nosic do usypiania-szkola prababci i tzta tylko nie mysla o tym ze ja zostaje sama z nimi![]() norbi co najwyzej marudzi, wowczas ide, albo daje smoka, albo przykladam pieluszke, czasami klade na pleckach, czasem na brzuszku , nie chodze od razu jak zaczyna marudzic tylko go przetrzymuje i tak wlasnie usypia sam domi tez mial na takie poduszce fote-a mine strzelil ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a jazda samochodem nie przynosi mu ulgi w kolkach? powinno go wytrzes i byc ok super widok prawda? taki maly dorosly ![]() mi slabo jak widze co robi norbi, on bylby najszczesliwszy jakby siedzial-do czego staram sie jeszcze nie dopuszczac, i z takim mega zainteresowaniem patrzy co robi domi, Cytat:
![]() zrobilam tysiac pran wieczorem, posprzatalam, chlopaki juz spia obydwoje, ja tez zaraz ide
|
|
|
#3236 |
|
Wtajemniczenie
|
i po imprezie... ogarnęłam bałagan i poległam z kompem i karmi w nagrodę
![]() Karola dzis nieziemsko grzeczna! mimbi no właśnie - sama chciałaś ![]() Jeśli już przy kodach jestem to mogę prosić o kod na album foto ze strony rossmana na 1 sierpnia? Prosze prosze prosze... wiecie, że ja albumu żadnego nie mam? wszystko na kompie.... |
|
|
|
#3237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ulżyło mu jak zrobił kupę z duuuuuuuuuuużą ilością bączków. A widok - niesamowity. Normalnie podnosił cały tułów i głowę ![]() A potem jeszcze się chichrał na głos ![]() Noc lepsza ![]() Pobudki 2:30 i 6:00 ![]() Teraz nie śpimy, ale Edzik w dobrym humorze ![]() Tż się wybawił (co prawda ani kropli alkoholu, ale był sam pierwszy raz od dłuuuuuuugiego czasu) i dziś wraca. A jutro szczepienie... Zamawiam kciuki na 12
|
|
|
#3238 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() hmm pewnie go ta kupa meczyla? kciuki sa ![]() widze ze ladnie lecisz z wagi ![]() udalo mi sie unormowac nobertowi spanie po 20stej, kamienie o 4-5 rano i dosypia (prawie zawsze) do 6-7 potem zabawa i przed 8ma pierwsza drzemka. widze ze jest w stanie wytrzymac jakies 1,5h miedzy spaniami wczoraj sie skapnelam czym ja karmie moje dziecko on ulewa od poczatku, i to czasem intensywnie, wiec zageszczam mu nutritonem(nie zawsze, ale jak tylko zrobie dluzsza przerwe to chlusta) no i chcialam ponownie wykozystac puste puszki po nutramigenie i mazakiem napisalam co w kazda wkladam i tak trzymam glukoze i... myslalam ze nutriton, a to jest kleik ryzowy wczoraj znalazlam nutriton ciagle w woreczku, nie puszce, a norbertowi lepiej wchodzi z zqgeszczaczem. z tym ze sie zdziwilam, bo skoro on pije z kleikiem od jakiegos czasu i wytrzymuje na tym tylko 2,5h-3h to co to by bylo jakby pil bez i sie okazalo ze poczatek z kleikiem nieswiadomie za nami chlopaki spia, ide sie ogarnac
Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-07-31 o 08:15 |
||
|
|
|
#3239 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas nocka jak za dawnych czasów. Pepe je co 3,5-4 h czyli pospać się bardzo nie da. Pobudka o 1, 5.10 i teraz tż daje mu następną butlę, bo wrzeszczał z głodu w niebogłosy Chyba muszę mu porcje zwiększyć, ale boję się, żeby nie ulewał za bardzo.Wczoraj znowu sam zrobił kupę matal, Pepe też bardzo silny. Jak dam na brzuszek, to leży wsparty na ramionach i nie chce się kłaść. Tutaj na fotce z przyjacielem Kubusiem
|
|
|
|
#3240 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale się już nie daje ![]() więc 15 to pewnie dźwigać nie będzie ![]() ja dałam radę Zosię usypiać na rękach do roku i wcale nie pamiętam żeby była jakaś mega ciężka ... później dziecko się inaczej trzyma i jest wygodniej ![]() Cytat:
![]() ale to też jest sposób ! przenosisz do łóżeczka później ??? kiedyś oglądałam taki program o kobiecie co miała mnóstwo dzieci i wieczorem dawała dzieciom butle i rozstawiała przed tv foteliki samochodowe (te pierwsze) a dzieciaki miały już niektóre po kilka lat i one tam siadały i oglądały tv dopóki nie zasnęły ![]() metoda mało wychowawcza ale sposób był ![]() Cytat:
posłucham wywodów i zasypia sama ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pepe pięknie zadziera główkę uwielbiam dzieciaczki uśmiechające się na brzuszku, mają wtedy takie piękne twarzyczki ![]() Dzień dobry! znów pada dziś Gabrysia nawet w nocy się rzucała ![]() chyba wrócę do jakiegoś simetikonu, wczoraj jeden pierd trwał coś koło 3s idę w nocy do Gabryśki bo woła, po drodzę do ubikacji wstąpiłam ale jak słyszę to taki inne wołanie niż zwykle na jedzenie ![]() patrzę po ciemku a tam nie ma Gabryśki strach w oczach podnoszę kocyk a ona cała pod kocem leży a kuku i zaciesz ![]() teraz też zasnęła sama, wchodzę i znów pół koca na twarzy ![]() trzyma w rączce namiętnie
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-07-31 o 08:53 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.

idę na karmi i zalegne przez=d TV

Czekamy na Ciebie fasolko
nie chce tuczyć własnego dziecka 

Pisałaś czy przegapiłam?
)
i nie zanosi sie na to zeby cos sie zmienilo

już widzę co będzie w nocy
Chyba go obudzę, bo zawsze chodził spać mniej więcej o 21 a dzisiaj po takiej drzemce to nie wiem czy uśnie.