Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-29, 23:25   #3181
amarcia
Wtajemniczenie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

mimbi jak wstane w nocy i dojdę do kompa pomyślę o tobie mam nadzieję, że wszystkiego nie pobiorą w ciągu godziny...

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

mimbi w Płocku jesteś?

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

antropia całkiem niedaleko mam do Łodzi
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 23:27   #3182
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
mimbi jak wstane w nocy i dojdę do kompa pomyślę o tobie mam nadzieję, że wszystkiego nie pobiorą w ciągu godziny...

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

mimbi w Płocku jesteś?

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

antropia całkiem niedaleko mam do Łodzi
łoooo....ja mam całkiem daleko do Łodzi
ja z karkonoszy

a co to jest audioriver?
Stary 2011-07-29, 23:30   #3183
amarcia
Wtajemniczenie

a taki festiwal... muzyczny

ide w cholere, bo mi sie oczka same zamykają... przyleze jutro po imprezie, przyniosę ciasto, bo ja nie jem , choć ciekawa jestem ile zostanie z trzech sztuk

dobranoc, janiołki na noc
Stary 2011-07-29, 23:32   #3184
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

amarcia dziękuje za objaśnienie
dobranoc
Stary 2011-07-30, 08:29   #3185
amarcia
Wtajemniczenie

Witam się i ruszam do pracy
miłego dnia mamusie i dzieciaki
Stary 2011-07-30, 08:47   #3186
moria44
Wtajemniczenie

Dzień Dobry i miłej soboty życzę wszystkim Mamusiom!

Ja dziś wybywam z dzieckiem z chałupy Od rana ma świetny humor oby jej się utrzymał jak najdłużej

anula nie googluj bo tam zawsze jakieś czarne scenariusze znajdziesz. Zosia nie płacze Wam godzinami non stop więc takie schorzenie w jej przypadku jest mało prawdopodobne. Dla świętego spokoju możesz z nią pojechać do lekarza i sprawdzić ale nie zamartwiaj się na zapas.

aga_pe co się dzieje? Pisałaś czy przegapiłam?

Acha u nas po usg wszystko w porządku Jestem przeeeeszczęśliwa

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 09:09   #3187
andziot
Zakorzenienie

Paulizia a masz ciemno w pokoju jak usypiasz Antosia ??? postaraj się żeby nie spał przed kąpielą ... i jak się obudzi nie zapalaj światła, niech się nauczy że to noc a nie dzień

antropia nawet usg nie zrobił ortopeda ?
spacer boso do czego to te dzieci matki zmuszają

anula jakby to wgłobienie było to na pewno Zosia taka grzeczna by nie była !!!!!!!!!!
wgłobienie to poważna choroba ale to jest stan ostry i strasznie boli !!!!

eweska jak chłopcy dziś ???

Dzień dobry !
pogoda się popsuła,
zimno !!!!
gdzie to lato się pytam !!! ????

mówiłam że Gabik się szybko obudzi bo mało zjadła,
jedzenie - 1:20 i 8
śpi

Zosia pospała do 8 nawet z małą przerwą na szukanie pieska (przez mnie )

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 09:56   #3188
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
mój Piotruś wazy 6500
czyli prawie 7....waga mnie okłamała
Brawo piękna waga, moja waga też okłamała 400 gr myślałam że ma 6,5kg a ma 6,1 kg .
Duże te nasze chłopaki, noszenie ich to nie taka gratka

Noc straszna pobudki co godzinę max 2h , ból głowy na maksa. Ciasto się piecze, galaretka gotowa i zaraz zamierzam kombinować spanko.

anula 81 nie czytaj google, spokojnie będzie ok,

Nasza ciemieniucha jest okropna nie schodzi albo tak szybko się odnawia, wykańcza mnie to.
Stary 2011-07-30, 10:10   #3189
MoniaK
Zakorzenienie

Dzień dobry
U nas noc też do d... Obudził się o 1 i później pobudki co dwie godziny Dobrze że mąż w domu to rano dospałam jeszcze godzinkę.

Eweska, dzisiaj już lepiej?

Anula, weź nie czytaj już więcej bo tylko się nakręcasz

Antropia, spacer boso
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 10:10   #3190
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
eweska jak chłopcy dziś ???
)
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość

Na razie grzeczni,właśnie przed chwilą sami usneli w łóżeczku ja sprzątałam, jeszcze podłogi muszę pomyć, tylko jeszcze z tym jedzeniem nad ranem zjedli po 120ml, później o 8 Wiktor ładnie zjadł, a Bartuś tylko 60ml a już dwie godziny minęły i się nie upomina o jedzenie. Pewnie pośpi ze 30 minut i jak wstanie to mu dam jeść.
Na razie jest spokojnie i oby tak dalej.

Pogoda brzydka w sumie nie pada, ale chłodno jest i pochmurno.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 10:30   #3191
zosiaaa
Zadomowienie

Paulizia tak mam facebooka i tak to ja wysłałam Ci zaproszenie

Anula zostaw te google w spokoju na pewno wszystko jest ok

pogoda dzisiaj do
no nic idę się zmobilizować i trochę posprzątać póki mały ma drzemkę

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 10:36   #3192
anula_81
Zakorzenienie

hej kochane

ja jestem mega niewyspana z nerwow i nie tylko. nie moglam zasnac, a jak zasnelam to mala juz sie obudzila wielkim placzem jak nigdy o 00:25, zjadla troche sie rzucajac, odbila i zasnela, ale zjadla tylko po 5 minut z kazdej UU?!
potem nie moglam zasnac bo rozmyslalam, potem jacys ludzie sie darli pod blokiem bo wracali z imprezy, ostatni raz na zegarek patrzylam o 3:40 a o 4:45 Zoska obudzila sie znowu i jadla znow troche sie rzucajac ale bez placzu i tylko 8 min z jednej u...
po czym po dwoch godzinach sie obudzila z placzem nie chciala jesc tylko sie bawic, TZ ja wzial, pomarudzila nakarmilam po godzinie to zjadla troche, wypuscila cyca i znowu wycie uspokoilam po 5 minutach, szukala dalej cyca ale puszczala lapala puszczala lapala i wycie wiec odpuscilam, pobawila sie chwile ze mna, odbilo sie ulalo, kupki nie zrobila i spi juz od 40 minut...
martwie sie o nia bardzo.

gdyby ta ciocia TZ nie powiedziala o tej chorobie to bym nawet o niej nei wiedziala, a tak to sie mega martwie i chyba podjedziemy do lekarza, bo i tak mamy jechac do centrum, ukrop znowu nieziemski u nas, musze zosi temperature zmierzyc jeszcze przed wyjsciem. ja sie wykoncze, wiem ze jestem panikara, ale tak sie martwie o ta moja kluske i o to ze nie zwrocilam uwagi na te glutki w kupce wczesniej, jaka ze mnie matka noo?!?!
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
anula jakby to wgłobienie było to na pewno Zosia taka grzeczna by nie była !!!!!!!!!!
wgłobienie to poważna choroba ale to jest stan ostry i strasznie boli !!!!
ja tez tak mysle, ale doczytalam ze dzieci moga plakac nagle tak ostro przez kilka sekund jak jedzenie dochodzi do jelit a potem sie uspokajac, a Zosia wlasnie tak nagle gwaltownie placze przy jedzeniu a potem przesaje, wiem ze to prawdopodobnie nie to, ale naprawde sie zamartwiam szczegolnie ze te glutki galaretowate miala wczesniej juz a ja myslalam, ze to po lekach

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Na razie grzeczni,właśnie przed chwilą sami usneli w łóżeczku ja sprzątałam, jeszcze podłogi muszę pomyć, tylko jeszcze z tym jedzeniem nad ranem zjedli po 120ml, później o 8 Wiktor ładnie zjadł, a Bartuś tylko 60ml a już dwie godziny minęły i się nie upomina o jedzenie. Pewnie pośpi ze 30 minut i jak wstanie to mu dam jeść.
Na razie jest spokojnie i oby tak dalej.

Pogoda brzydka w sumie nie pada, ale chłodno jest i pochmurno.
dobrze ze chlopcy dzisiaj grzeczniejsi. trzymam kciuki zeby ci sie nie dawali we znaki dzisiaj
i chetnie sie zamienie na pogode, u nas duchota na calego.

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U nas noc też do d... Obudził się o 1 i później pobudki co dwie godziny Dobrze że mąż w domu to rano dospałam jeszcze godzinkę.

Anula, weź nie czytaj już więcej bo tylko się nakręcasz
wiem kochana, wiem, ale gdybym tego od lekarza nie uslyszala to bym sie pewnie nie martwila...
buuu ja chyba jestem jakas nienormalna

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Noc straszna pobudki co godzinę max 2h , ból głowy na maksa. Ciasto się piecze, galaretka gotowa i zaraz zamierzam kombinować spanko.

anula 81 nie czytaj google, spokojnie będzie ok,

Nasza ciemieniucha jest okropna nie schodzi albo tak szybko się odnawia, wykańcza mnie to.
wspolczuje nocki
na ciemieniuche u nas jak sie zaczynala, to smarowalam przed kapiela grubo oliwka i czapeczke, potem mylam glowe w kapieli i wyczesywalam po i znowu oliwka i czapeczka i tak przez kilka dni i zeszlo a teraz dalej po kapieli grubo oliwkuje i nei ma ciemieniuchy
i nie zakadaj malemu czapeczki jak jest cieplo na dworze bo wtedy sie poci a to sprzyja ciemieniusze.

dziekuje za mile slowo
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry i miłej soboty życzę wszystkim Mamusiom!

Ja dziś wybywam z dzieckiem z chałupy Od rana ma świetny humor oby jej się utrzymał jak najdłużej

anula nie googluj bo tam zawsze jakieś czarne scenariusze znajdziesz. Zosia nie płacze Wam godzinami non stop więc takie schorzenie w jej przypadku jest mało prawdopodobne. Dla świętego spokoju możesz z nią pojechać do lekarza i sprawdzić ale nie zamartwiaj się na zapas.
zycze milej soboty
pewnie masz racje ale chyba tak na mnie podzialaly nerwowo slowa cioci TZta- lekarki plus te rzucania i wycie przy UU ktore sie nasiliy od kilku dni...

czekam az krolewna sie obudzi

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 10:43   #3193
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam dziewczny

Dzięki za , chociaż tym razem wiele nie pomogły i chrzciny musimy przesunąć ( ksiądz się rozchorował i jest w szpitalu, wikary za granicą i nie ma zgody na zastępstwo). Nie chcę tego nawet komentować, bo dosyć się przez te dni udenerwowałam. Musimy zrobić to za tydzień, bo potem będzie problem z chrzestnymi i moim tatą ( mają plany ). Na szczęście lokal, w którym dzisiaj miała być impreza odda zaliczkę, w następną sobotę mają zajęte, ale znalazłam inny u nas. Staram się nie nakręcać i cały czas sobie tłumaczę, że są gorsze rzeczy w życiu i ludzie naprawdę mają większe problemy niż nasz.

Wczoraj z tego wszystkiego wysprzątałam całe mieszkanie i dzisiaj mam luzik Pewnie tylko wieczorem z miotłą przelecę po domu, aby nie było kurzu na niedzielę.

Nie wiem, czy przez ten stres, ale mam znowu mniej mleka. U mnie to jakoś dziwnie jest. Jednego dnia daję Pepe 5 butelek mojego mleka pod rząd, a tak jak dzisiaj rano z biedą udoiłam tylko 90 ml

Na szczęście nasz synek rekompensuje nam wszystkie problemy i kłopoty
Jest taki pogodny i uśmiechnięty ( nawet w nocy, gdy zmieniam mu pieluchę uśmiecha się od ucha do ucha ).
Wczoraj sam zrobił kupę

Wracam do pracy.

Miłego dnia mamuśki
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 10:48   #3194
eweska
Moderatoreska

Anula jedz zbadaj małą nie będziesz się niepotrzebnie niepokoić, zobaczysz będzie wszystko dobrze i będziesz spokojniejsza.
A to że ciocia ci o tym powiedziała to z jednej srtony dobrze bo tak to małej szybciej pomożecie a tak bidulka by się męczyła.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 11:25   #3195
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

heloł

u nas nocka jak codzien, dwie pobudki o 2 i 6.
teraz tez spi moja mała pierdziawka

zrobił rano kupe ze sluzem
boje sie googlowac co to znaczy
Stary 2011-07-30, 11:26   #3196
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
zdjęcia kłamią
jakbym staneła koło kobiety o rozmiarze 36 to widziałabys różnice

a mieli tak języczkiem Olaa?
meli meli
takie miny wali przy tym jakby chciala sobie jezyk ugrysc

jesteeeeeeeeem
kaca nie ma
wypilam chyba z litr wermutha
nogi od tancowania bola
po 3 w domu bylismy

czekamy na corke bo dziadka jja przywioza

ola spala od 21 do 5 razno u dziadkow
i pozniej do 7
ide myc podlogi
2 zmywarki chodza na raz
i zaraz wkladam 3 pranie :P
bylo suuuuper
ale teskno za oluchną
Stary 2011-07-30, 11:49   #3197
Weredka
Zadomowienie

Cytat:

gdzie Ty mieszkasz?
mówisz o tym parku w zatorze? to obok mnie jest jakies 15km
czemu nie wpadłas na kawe?
Mieszkam w Rybniku, a byłam w parku w Inwałdzie. Myślałam o tobie, gdy mijaliśmy kierunkowskaz na Oświęcim, ale chyba byś się nie ucieszyła, gdybym wpadła z 50 dzieciaków Może uda mi się kiedyś cię odwiedzić...
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 13:54   #3198
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Mieszkam w Rybniku, a byłam w parku w Inwałdzie. Myślałam o tobie, gdy mijaliśmy kierunkowskaz na Oświęcim, ale chyba byś się nie ucieszyła, gdybym wpadła z 50 dzieciaków Może uda mi się kiedyś cię odwiedzić...

może kiedyś się uda

co tu dzisiaj taka cisza??
moje dziecko z mała przerwa spało do 13

ja jem obiadek i ogolnie nuda bo pogoda znowu kiepska
co prawda nie pada wiec za chwile pojde na polko

agus po co Ci dwie zmywarki??
Stary 2011-07-30, 14:09   #3199
Klaterina
Zadomowienie

hej mamusie

maluch w nocy dał mi pospać 3 godziny od kąpieli, ale potem znowu co 1,5 się budził i co karmienie to kupami strzelał, masakra
dzisiaj po jednej zmianie pieluchy nie posmarowałam mu pupencji linomagiem i kupa mu sie przykleiła do skóry, maj got myślałam, że pampersa nie odkleje, mały zaliczył szybkie mysie pod kranem dla odświeżenia - dodam pierwszy raz próbowałam sama

anulinka2009 kurczę, szkoda, że musicie przełożyć chrzciny ale czasem i tak bywa, dobrze że lokal odda zaliczkę

Grazin kurczę jak ja tęsknię za spacerem, pogoda dała ciała tak mocno, że ponad tydzień nie byłam

agus87 dwie zmywarki ? woow, ja jednej nie mam whyyyyyy widzę, że impreza się udała a po litrze to bym już chyba nie wstała kupiłam dzisiaj sobie aż dwa karmi

anula_81 jak się córcia miewa ? lepiej już z kupkami ?

andziot miejmy nadzieje, że w końcu w sierpniu będzie ładnie

moria44 za USG

kupiłam sobie torebkę na poprawę nastroju skoro ciuchów nie nabywam i z całą świadomością odmówiłam wczoraj ciasta u znajomej i aż tak bardzo mnie tonie zabolało
Stary 2011-07-30, 14:12   #3200
Weredka
Zadomowienie

Cytat:

może kiedyś się uda

Jak tylko będę miała auto, za którego 100% sprawność będę mogła zaręczyć ( a nie czinkusia) to się wybiorę...

A tu ruch jak w Rzymie - jeden śpi, a drugi drzemie.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 14:19   #3201
Paulizia
Wtajemniczenie

dzien dobry!!!
poskromilam wczoraj malego cycem i juz sie martwie, bo tylko to na niego dziala by usnal

gotuje krupnik! a na obiad zjem gotowana piers echhhhh

ide zaraz zrobic zdjecia mlodemu do paszportu
juz nie moge sie doczekac, bo pewnie bedzie mega zabawnie

Andziot no wszystkie te zasady nic nie skutkuja... juz nie wiem co wyprobowac, bo MUSZE go nauczyc zasypiac w lozeczku, bo zaczynam myslec o wyprowadzce z pokoju

Grazin moglabys mi bardziej przyblizyc ta metode 5 10 15? jak to u was wyglada? bede bardzo wdzieczna

anula nie czytaj google! to zawsze przyprawia o bol glowy, zmartwienie a potem i tak okazuje sie ze to nieprawda
Stary 2011-07-30, 14:29   #3202
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

może kiedyś się uda

Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość
hej mamusie

maluch w nocy dał mi pospać 3 godziny od kąpieli, ale potem znowu co 1,5 się budził i co karmienie to kupami strzelał, masakra
dzisiaj po jednej zmianie pieluchy nie posmarowałam mu pupencji linomagiem i kupa mu sie przykleiła do skóry, maj got myślałam, że pampersa nie odkleje, mały zaliczył szybkie mysie pod kranem dla odświeżenia - dodam pierwszy raz próbowałam sama

anulinka2009 kurczę, szkoda, że musicie przełożyć chrzciny ale czasem i tak bywa, dobrze że lokal odda zaliczkę

Grazin kurczę jak ja tęsknię za spacerem, pogoda dała ciała tak mocno, że ponad tydzień nie byłam

agus87 dwie zmywarki ? woow, ja jednej nie mam whyyyyyy widzę, że impreza się udała a po litrze to bym już chyba nie wstała kupiłam dzisiaj sobie aż dwa karmi

anula_81 jak się córcia miewa ? lepiej już z kupkami ?

andziot miejmy nadzieje, że w końcu w sierpniu będzie ładnie

moria44 za USG

kupiłam sobie torebkę na poprawę nastroju skoro ciuchów nie nabywam i z całą świadomością odmówiłam wczoraj ciasta u znajomej i aż tak bardzo mnie tonie zabolało
teściowa ma drugą
oluchna juz w domku

jenyy jak wszystko gryzie
slini sie
zaciska i sscie wlasne wargi, probuje je gryzzc
jezyktez
ma 37,4
moze cos sie w buzi dzieje z ząbkami bo mnie tez gyzie

teraz zasnela
moze podrzemie chwile
non stop je
Stary 2011-07-30, 14:30   #3203
ania2631
Wtajemniczenie

Dziewczynki czy waszym dzieciaczką tez sie pocą główki

U nas nacka super,pobudka 1:30 i 6:00 teraz spi na cycu
Anula-czy TRZYMAM KCIUKI,aby wszystko było dobrze z Zosią..
Stary 2011-07-30, 14:35   #3204
Klaterina
Zadomowienie

nie zauważyłam żeby pociła się główka
Stary 2011-07-30, 14:36   #3205
Paulizia
Wtajemniczenie

ania2631 jak np. karmie i trzyma glowke na moim przedramieniu to zdarza sie, ze mu sie zgrzeje albo jak mocno placzeto tez. z tylu glowki.
Stary 2011-07-30, 14:55   #3206
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
dzien dobry!!!
poskromilam wczoraj malego cycem i juz sie martwie, bo tylko to na niego dziala by usnal

gotuje krupnik! a na obiad zjem gotowana piers echhhhh

ide zaraz zrobic zdjecia mlodemu do paszportu
juz nie moge sie doczekac, bo pewnie bedzie mega zabawnie

Andziot no wszystkie te zasady nic nie skutkuja... juz nie wiem co wyprobowac, bo MUSZE go nauczyc zasypiac w lozeczku, bo zaczynam myslec o wyprowadzce z pokoju

Grazin moglabys mi bardziej przyblizyc ta metode 5 10 15? jak to u was wyglada? bede bardzo wdzieczna

anula nie czytaj google! to zawsze przyprawia o bol glowy, zmartwienie a potem i tak okazuje sie ze to nieprawda
a wiec
kladziesz dziecko zeby zasneło
jesli zacznie płakac odliczasz 5 min i jesliu nie przestanie bierzesz na rece przytulasz całujesz tulisz i odkładasz po chwili, jesli znowu zaczyna płakac tym razem czekasz 10 min i jesli sie nie uspokoi to znowu tulisz i uspakajasz
potrem to samo tylko 15 min
pociesze Cie ze u nas zazwyczaj jest to 5 min tulenie a potem 2 -4 min i spi nigdy nie musiałam podnosic drugi raz
proponuje zeby tz zaczał wprowadzac ta metode mi było ciezko na poczatku
Stary 2011-07-30, 14:59   #3207
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

hej u nasnocka spokojna...spał jak zabity po tym szczepnieniu...

andziot no własnie nie zrobił nic...tylko wymacał i stwierdził, że wszystko dobrze... myślisz, że powinien mimo wszystko zrobić usg?
Stary 2011-07-30, 15:50   #3208
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
agnieszka_pe, no biały jeleń na pewno myslę nie zaszkodzi a może pomoże.. trzymam kciuki ! Tez strasznie z piatki sie ciesze Dziś znów 0,5kg mniej
ale super, ze Domi tak ładnie pojadł !!
To się nadzwigałaś słodkiego ciężaru Dobrze, że Domi, jeszcze nie waży aż tak bardzo dużo

Agnieszka.M; o kurde.. zapalenie ucha...
Współczuję ! To jest ból masakryczny Uważaj na siebie, bo wiem, że to lubi wracać.. a z kolanem już całkiem oki ?

cucciola, no to koniecznie daj znać jak z wagą. Gabrysia w drugim miesiącu już tak baardzo nie przybrała tzn mało też nie, ale w pierwszym więcej.
Cuuudnie, że wszystko się stabilizuje !

agus, Ty to siama oczywiście wszystko przygotowywałaś? Ale pyszności

Kiara, masakra z tym dachem
Dlaczego Wam go nie zabezpieczyli ??

matall... kiedy Ty znajdziesz sposób na tego Edzika.. nooo OBy teraz się udało !

amarcia, mamaoptymistka naturalne loki oczywiście ! SUPER są Chciałabym mieć układające się włoski - niestety mam proste druty.
Mnie się jakoś loczki skojarzyły z trwałą mokra włoszka hihi

amarcia, dziś Twoja Karolinka 8 tydzień prawda? Bo Gabrysia 9 świętuje

Paulizia, Gabi też z reguły o tej godzinie kładę średnio 22-23..
Kochana, najważniejsze, ze Antoś zasypia - liczy się osiągnięty efekt
Trzymam kciuki za dietkę !

Lolcia, hellooo ! Brakuje tu Twojej koniczynki ! Fajnie, że pamiętasz o nas! za chrzest, oby pogoda dopisała !!

MoniaK, toć to musi być niebo w gębie, cio ?

anulka, oby zawsze już Zosia dostarczała Ci takiego humorku ! To mammi jednak będzie? Bo cosik wspominałaś, że tatuś gorzej się czuje? Super by było gdyby mogła przyjechać no i gratulacje dla nowej umiejętności Zosieńki ! Musisz teraz uważać co wokół Malutkiej leży

andziotka, a co z włosami robić będziesz? Ja dziś na 16.oo się zapisałam ale sama nie wiem co chcę.. obciełabym ale nie wiem jak
To Ci małż dogadał
Kochana bylo wazonko,wazymy 5100my tez ostatnio mniej przybywamy na wadze ale i tak jak Pan pediatra mowi niezla ta waga jak na 2msc
SiLLeejak tam Twoje malenstwo i kolki??cos lepiej??
Kochane dzisiaj wybralysmy sie na spacerek nad morze i Fiammi byla w miare spokojna,zeby tak juz zostaloteraz czekam na kolezanke ktora ma 4msc.coreczke ma wpasc w odwiedzinkipoza tym wpadla w odwiedziny kuzynki cora z Pl tak sie ciesze w koncu cos sie ruszylo i troszke kraju mi przywiezieno i wyszlo w koncu slonkoaz chce sie zyc!!
Przesylam Wam popoludniowego buziaka CMOKi zmykam
cucciola79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 17:07   #3209
bzyczka1
Zakorzenienie

Mimbi mam dla Ciebie kod na ten płyn zaraz ci wyślę na pw

My dzisiaj byliśmy z Lilą na IP, mała miała temperaturę podwyższoną, płakała i ogólnie marudna była, pokasływała. No ale w szpitalu już temperatury nie było pani doktor stwierdziła że może coś się rozwija i kazała obserwować, w razie temp. podać paracetamol. Przy okazji zważyliśmy ją i waży 5300 (urodziła się 3340), wydaje mi się że mało przybrała ma skończone 10 tygodni, we wtorek będzie 11.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 17:10   #3210
anula_81
Zakorzenienie

Hej kochane!
my wrocilysmy, masakra jaki u nas upal, ze 30 stopni w cieniu, normalnie az strach wyjsc na spacer z mala, siedzimy na tarasie pod markiza, bo ukrop okrutny!
Wiec bylismy u lekarza, lekarz powiedzial, ze dobrze ze przyszlismy ale na szczescie raczej jest ok,wymacal brzuszek Zosi tak ze poszla piekna kupka, bez sluzu i niczego, plus Zoska chyba lubi lekarzy bo sie smiala do pana doktora
pan doktor sprawdzil jej odruchy i jak pokazalam, z etak nogi podciaga do gory i glowke do nog, to powiedzial, ze zwyczajnie cwiczy juz do siadania pozycje

ze moglby zlecic rentgen albo USG ale ze to bardzo neiprzyjemne badanie dla maluszka a on na razie nie widzi przeciwskazan i ze jakby powtorzyla sie taka kupa to dzwonic.

dodatkowo mala wazy..uwaga....5450!! przytyla w 3 tyg prawie 750 gramow, czyli gruber, wiec powiedzial, zeby nie zmuszac jak zje 5 min to trudno, i ze dla niego to gazy z pewnoscia bo duzo dzieci ma takie bole i krzyczy przy jedzeniu.

zaraz wam odpisze bo gruber nie chce spac...chyba jej za goraco biednej...

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości