|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Brak mi sił na tego człowieka... już nawet ja próbuję i piszę... głupia po doładowanie leciałam i mu tel. doładowałam... a on, żeby było "śmiesznie" i żebym nie mówiła, że się nie odzywał wcale o strz mi puszcza - denerwując mnie tym na maxa!!!!!
Nie... on sobie myśli, że nie odejdę, bo trochę długów mamy no nawet trochę więcej niż trochę ale ja wiem jak pozbyć się tych długów... - wystarczy, że zrezygnujemy z mieszkania... boję się życia sama z 2dzieci ale jeśli mam być z nim dla pieniędzy... - nie dam rady, chyba, że nie będę się z nim widywała... |
|
|
|
#4352 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla CiebieCytat:
Ale rozumiem jak ktoś na zwolnienie idzie, bo praca w takich warunkach jak Twoje, nie byłąby zbyt bezpieczna
|
|
#4353 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4354 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry niedzielnie
kurcze chyba si ę załatwiłam przez te moje remonty bo jak było cekolowanie to otwierałam w całym domu okna i tak mi było przyjemnie, chłodno .Mała nadal mało się rusza, od czasu do czasu jakieś lekkie wypinanie pupci i tyle, pójdę w tym tygodniu na kontrole to każe zrobić dokładne usg, choć teraz jak byłam we wtorek to gin sprawdzał serce i przepływy i było ok. A ja widzę wielką różnicę w ruchach już od 2 tygodni ![]() Kasiuleczka tych facetów czasem wypadałoby powystrzelać chyba, obiecuję że będę mocno zaciskać za was żeby się ułożyło. Wierzę że po burzy wyjdzie słońce ![]() Mój kochany pan mąż też pojechał do teściowej i tak go mamusia karmi króliczkami i innymi delicjami że odzywa się bardzo rzadko, czasem skrobnie smsa a jak pytam czemu nie dzwoni to mówi że tam rozmowy rwie, jakoś jak pierwszego dnia dzwonił to nie rwało ech te chłopy to podgatunek normalnie Kurcze ale wam nabiadoliłam... Aha wiadomo co z naszą mamą sierpniową??? i laseczki z października jakoś w większości zamilkły :/
|
#4355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
irmith zdrówka Kasiakuleczka, na odległość nawet nie można wyjaśnic dobrze sobie kilka rzeczy, są niedomówienia... Nie nakręcaj się nie potrzebnie, wróci to porozmawiacie, wyjaśnicie sobie, nie przekreślaj wszsytkiego.
|
|
|
#4356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie przeważnie jak się przewracam na lewą stronę. Małgosia a jak opadający brzuszek ?---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Słuchajcie a jak to jest z tym krwawieniem po porodzie? Jak się wyjdzie ze szpitala to można już normalnie matki i podpaskę nosić czy też trzeba leżeć i wietrzyć ?
|
|
|
|
|
#4357 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Heloł!
na weselu byliśmy wczo jakoś do 1.30, ale póki wróciliśmy, póki coś zjadłam(żarcie zimne i mało) to była 3. Jak odwoziliśmy znajomych to akurat pod ich blokiem jakaś szarpanina- koleś laskę tłukł... No masakra jakaś! Nasze chłopaki wyskoczyli to koleś oczywiście chojrak i ,ze nasi mają się nie wpire... A laska zaryczana z podartą kurtka skórzaną prosi o podwiezienie. No ale jak koleś zaczął aż tak się rzucać do naszych to stwierdziła,ze zostaje bo on jej krzywdy nie zrobi... postaliśmy jeszcze i rzeczywiście - ona go lała masakra jakaś! Potem ten nasz znajomy jeszcze z psem wyszedł to widział tę parkę jak dalej się kłóci, ale bez rękoczynów już. Nie ma to jak miłe zakończenie wieczora...Cytat:
Cytat:
![]() Chyba najbardziej mi się podoba!!!!!!!!! Cytat:
Cytat:
- mój tez jest po prawej strony z tym swoim wypinającym się zadkiemoooooooo- kochana- wczoraj na weelu był jakiś konkurs i ludziska tańczyli MACARENĘ- a ja miałam to samo w brzuchu Cytat:
BordAna, stokrotka- podziwiam Was za tę pracę. Ja bym się nienadawała... Cytat:
![]() Cytat:
Rzeczywiście- jak tak się niepokoisz to idź na badania żeby Twój stres i zarazem małej nie pogłębiał się bardziej Natka, Sharifa, BordaAna- za jutrzejsze wizyty
|
|||||||
|
|
|
#4358 |
|
Raczkowanie
|
Hej sexi ciężaróweczki
Przyznam się bez bicia, że zatrzymałam się na piątku i nie jestem na bieżąco ale jak jednego dnia położyłam się spać jakby nigdy nic tak drugiego wstałam z gorączką, bólem gardła-no jednym słowem rozłożyło mnie na łopatki...a jeszcze ta pogoda za oknem nie pomaga w kurowaniu się ![]() Ogólnie nie jest już tak źle bo wszelkie dostępne możliwe srodki poszły w ruch ale za to cisnienie chyba nie daje mi teraz żyć bo spałabym i spała Jutro może wróce do żywych a dzisiaj Was ponadrabiam. A na tą chwilę życzę udanej niedzieli. Całuski |
|
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4360 | |
|
Zadomowienie
|
heloł ja tak na chwilkę, bo tata nie ma lapka a stacjonarny i nie bardzo mi dobrze siedzieć
w cieszynie leje buuuuuuuuuuuu i wiecie co do domu mi się już chce wracać, zwłaszcza, ze małż jutro do lublina musi pojechaćno moje drugie imię i panieńskie nazwisko to imię i nazwisko babci ![]() Cytat:
buźka
|
|
#4361 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
taki okres lenistwa dzieciątka dwa tygodnie to chyba dość długo a nie jestem osobą która panikuje i drży bo maluch od 5 minut śpi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
niektórzy chyba poprostu lubią ten sport![]() Cytat:
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
buuu ciemno, zimno i pada nie ma to jak wakacyjna niedziela ![]() U mnie obiadek prawie zrobiony, posprzątane na błysk i na 16 wpdaną teście na ciacho i potem na kolację. Wszytskim mamusiom chorym życzę zdrówka, dbajcie o siebie
|
|
|
|
#4363 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie nieśmiało wygląda słoneczko
![]() Obiadku zazdraszczam, ja dopiero cycka drobiowego wyjęłam z zamrażalnika więc będzie na kolację chyba
|
#4364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, ze chociaż przy takiej pogodzie muchy nie latają to mogę siedzieć i śmierdzieć |
|
|
|
|
#4365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja siedzę w swoim okruszkowie wielkim ( łózko) w piżamie i tż mnie ciągnie do kościoła a mi się nie chce
|
|
|
|
|
#4368 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja siedzę i gryzę się z tematem wielorazowych pieluszek, któraś z was o tym myśli może?? Zupełnie nie wiem jak ten temat zacząć i które kupić
|
#4369 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
hej Ciężaróweczki
witam Was poobiednio.. mój mąż z rana leczył kaca...a ja wyskoczyłam na zakupy ..oczywiście chociaż mały kocyk...ale coś dla małej w wózku musiało wylądować a właśnie.. ile Wy macie kocyków?? ja póki co mam jeden taki dość grubawy, 2 takie średnie, dziś kupiłam jeden cienki bawełniany, no i otulaczek... kurcze tak myślę,czy styknie,czy jeszcze jakiś polarkowy dokupić ?? Cytat:
Cytat:
hehe...taaaa ucz się na przyszłość do mnie jak kol przychodzi z synkiem..to za każdym razem widzę konieczność przenoszenia tego czy owego w inne miejsce Cytat:
hehe to Ty dobra żona jesteś :P mój też po 1szej wrócił.. ale sam na piechotkę.niecałe 10 min z buta..więc daleko nie miał.. ja już spałam ![]() dzięki ![]() Cytat:
-podkłady okropnie wielkie z apteki, mam też ze skrzydełkami wielkie podpachy z mothercare.. i dokupię te always na noc..podobno super się sprawdzają na kolejne dni -wkładki narazie takie zwykłe J&J zobaczę jak się sytuacja mleczna wyklaruje ![]() Cytat:
czekać i czekać.. ale narazie niech posiedzi grzecznie jeszcze ze 2- 3 tyg. mój Tż do niej cały czas mówi,że do 22go ma się nie rodzić... a od 22 on ma wolne.. więc wtedy może o każdej porze... ![]() Cytat:
przytulam Cytat:
Cytat:
tzn.ja jestem leniwa... ale ciężko mi na tyłku usiedzieć.. więc jak mam zamulać w domu,to wolę do pracy objadłam się jak dzika świnka... i czekam aż mi się ugniecie w żołądku wszystko....bo lodów nakupowałam jak głupia dziś.. i bym chciała już zjeść.. ![]() wielorazowe pieluszki...czyli jak??? tetra ???
|
|
#4370 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie, to taka ulepszona wersja pieluch które w efekcie wychodzą taniej niż pampki http://www.pieluszkarnia.pl/Od-czego...fo-pol-50.html tylko nieco to skomplikowane bo za duży wybór jest
|
#4371 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ale spiący dzien
bylismy u rodziców na obiadku a teraz zaległam tak mnie dzis napierniczają biodra i kosci cipno-pupne...chyba młoda jakoś pozycję zmieniła Cytat:
Cytat:
matko...jednym słowem fajna z nich para moze maja taki sposób na okzaywanie miłosci Cytat:
![]() Cytat:
http://www.ceneo.pl/595835 i do tego miekki przewijak też z Klupsia |
||||
|
|
|
#4372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie też łapię jak przewracam się na lewą stronę ale mam podły humor, śpiąca jestem jak diabli nie wiadomo po czym
|
|
|
#4373 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a to tego nie widziałam...jak mi leń minie to poczytam...bo nie wiem jak to działa.. ale zostanę przy pampkach Cytat:
dziwne,że tak cię złapało przy końcu... a może po prostu dzidzia coraz większa, brzuch w dół leci i napięcie skóry duże.. napweno potem od kremów się pogoi ![]() po pogodzie ![]() a u nas padać zaczęło
|
|
#4374 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Witam mamuśki
A i wiecie co jak byłam w tym szpitalu to zwróciłam uwagę na to jak ubrane są kobietki i co mnie zdziwiło królują piżamy a nie koszule ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Do bani ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien bobly
|
|
#4376 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry! Wróciłam
![]() Trochę wcześniej, bo pogody za bardzo nie mieliśmy, ale i tak wyjazd super- pobyliśmy razem, romantycznie i w ogóle ![]() Teraz tylko Was nadrobić tylko... |
|
|
|
#4377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie- ogólnie wesele spoks
![]() ja tam się na żarcie nigdy nie nastawiam bo dla mnie rzadko kiedy jest fajne Cytat:
![]() Cytat:
Ale jak się dusiłaś????
|
||
|
|
|
#4378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo ja jestem też dziś cholernie niewyspana, obżarta plackami ziemniaczanymi (aż mi niedobrze i to wcale nie być fajneno i nie będę się wypowiadać dziś raczej na żaden tamat, bo mam zły humor i nie chcę niechcący czegoś chlapnąć tylko potwierdzam że Archinta ( Spa nie chcę Cię martwić ale mam nadzieję że nie masz tego co my moja mama drugi tydzień się męczy, a przecież moze brać leki![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Miss.hot odpowiem Ci kochana o tej przychodni, pamiętam, ale ciągle nie mam jak usiąść na dłuższą chwilę do kompa
|
|
|
|
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
własnie sie obudziłam po 2 godzinach i sobie zasiadłam z kolacja do lapka
![]() Lulek co sie dzieje? jak sie dusiłaś? Lau moze jednak przejdz sie do tego lekarza, w 3 trymestrze to juz niektóre leki mozna brac |
|
|
|
#4380 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mąż wróci to sobie wyjaśnicie wszystko w cztery oczy... Cytat:
![]() Cytat:
współczuję bardzo... lausanne może idź do lekarza... doradzi coś trzymaj się Ty też jakieś zło przyszło na wątek i albo nam chorują albo się źle czują mamuśki... ale leniwy dzień dzisiaj....
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

mężul cały tydz pisał... 1sms - dwa... trochę czułości w tych esach było... i pretensje co mi odbija, że nie piszę, bla... bla... bla... wczoraj napisałam, co ma mi do powiedzenia odnośnie zeszłej niedzieli... - czym - kim był cały dzień zajęty... odp. oczywiście "kilka piwek wypiłem i spałem, nie wstaję tak jak ty o 8..." dla jasności wstaję o 6 
No i to by było oczywiście na tyle dziś znów cisza...

dla Ciebie
kurcze chyba si ę załatwiłam przez te moje remonty bo jak było cekolowanie to otwierałam w całym domu okna i tak mi było przyjemnie, chłodno
za was żeby się ułożyło. Wierzę że po burzy wyjdzie słońce 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
?
masakra jakaś! Potem ten nasz znajomy jeszcze z psem wyszedł to widział tę parkę jak dalej się kłóci, ale bez rękoczynów już. Nie ma to jak miłe zakończenie wieczora...
No i po prawej stronie - tam gdzie odczuwam najczęściej ruchy - też jest pupcia
torba spakowana już praktycznie....się robi gorąco 

taki okres lenistwa dzieciątka dwa tygodnie to chyba dość długo