|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#38671 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Na woodstock jej nie biorę, nie jadę prosto znad jeziora
A właśnie, wróciłam, staram się nadrobic forum, ale zajmie mi to chyba wiek, sądzę że do wtorku nie zdążę, a wtedy znów wyjeżdżam. ![]() Włosy jak na razie mają się dobrze, może jutro przyjdzie mi henna to zafarbuję przed wyjazdem.
|
#38672 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny właśnie zmyłam vatikę kokosową. Po spłukaniu miałam mega sfilcowanego kołtuna
Chyba kokosowy olej nie jest dla mnie. Dodam, że to nie jest mój pierwszy raz z tym olejem. Jestem w trakcie drugiego opakowania
|
#38673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że masz lekkie włosy i często właśnie w lecie takie włosy nie potrzebują dużo olejów i kosmetyków, w których są oleje, masła zawarte.
|
|
#38674 |
|
Raczkowanie
|
Kiedyś dużo prostowałam włosy, od dwóch miesięcy rzuciłam prostownicę i suszarkę i pielęgnuję moje naturalne kręciołki. Zdjęcia w załącznikach. Pierwsze dwa - dzisiaj, ostatnie - grudzień 2010.
Dodam, że zdjęcia są robione na drugi dzień po myciu więc jest nieco więcej puchu - wiadomo. |
|
|
|
#38675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Napisz coś więcejI uśmiechnij się
|
||
|
|
|
#38676 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chodzi mi o to żeby dobrze wyglądały po powrocie, w trakcie wyjazdu i tak będę gruba, pryszczata, z tłustymi włosami, śmierdząca i owłosiona ![]() Współczuję bardzo, że nigdzie nie jedziesz, wiem jakie to okropne całe lato siedziec w domu, dośc często mi się zdarza niestety. O ludzie, nie dam rady dziś więcej, bo padam. Na razie
|
|
#38677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#38678 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czym może być spowodowane to, że myjąc odżywką wypada mi znacznie więcej włosów? Trochę dziewczyny ostatnio o tym pisały. Widziałam też post o zapychaniu mieszków włosowych, czy porów (już nie pamietam) tylko że u mnie to wygląda tak, że myję odżywką to wypada ich strasznie dużo, a na drugi dzień jak umyję szamponem to już dużo mniej, więc chyba zapychanie nie wchodzi w grę, bo gdyby już się zapchały to jeden dzień chyba by tego nie zmienił bo i tak te pozapychane by wypadły przy myciu szamponem, ale nie wiem czy dobrze główkuję a za nic nie mogę sobie przypomnieć czy przed zmianą pielęgnacji też ich aż tyle wypadało.I jeszcze jedno. Kiedyś gdzieś na wizażu czytałam o miodowym utrwalaczu: woda+miód+ocet. Próbował ktoś? Pytam najpierw bo mam jedną jedyną buteleczkę z atomizerem i nie chciałabym jej zapaprać niepotrzebnie |
|
|
|
|
#38679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#38680 |
|
Raczkowanie
|
Na ostatnim zdjęciu miałam włosy rozczesywane podczas suszenia i chyba ( nie pamiętam dokładnie ) wyciągane na okrągłej szczotce. W każdym razie od kilku miesięcy, jak zaczęłam dokładnie czytać Wizaż, nie czeszę włosów na sucho, odżywkuję, nie prostuję, nie suszę no i dążę do tego, żeby miały ładny, zdrowy skręt.
Moje włosy od dziecka były rozczesywane, a że potem wyglądały jak szopa - cóż, prostowałam. No ale pewnego pięknego dnia całkowicie zmokłam na deszczu, włosy wyschły same no i spodobał mi się skręt. Poczytałam o pielęgnacji no i staram się, żeby wyglądały jak najlepiej. : ) Aa, jakoś po wakacjach planuję je nieco podciąć i może troszkę mocniej pocieniować. |
|
|
|
#38681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale wiem że są też dziewczyny zadowolone
|
||
|
|
|
#38682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zacznij porządnie pielęgnować to będzie się czym zachwycać
|
|
#38683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Garnier, hmm użyłam jej raz - nie było rewelacji ale koszmarnie chyba też nie. A Alterra morelowa to moja faworytka a to podobno jeden z największych tłuściochów więc chyba nie o obciążenie tu chodzi. Ale dopiero zaczynam więc, jakbym plotła głupoty poprawcie, proszę ![]() Doświadczenia z Amlą też nie świadczą chyba o tym, że obciążam włosy: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3000 (fakt - po Amli nie ułożyły się rewelacyjnie, ale potem po nałożeniu żelu lnianego to był najlepszy dzień do tej pory) goniiia włosy śliczne pielęgnuj bo to skarb i nie prostuj bo to az grzech
|
|
#38684 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Opisz pielęgnację, czego używasz,itp. PS. bardzo ładny skręt i długość, o której tak marzę
♥♥♥Nie lubią nas za wady, nienawidzą za zalety ♥♥♥ Edytowane przez blackeye79 Czas edycji: 2011-07-31 o 22:11 |
|
|
|
|
#38685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim razie faktycznie nie chodzi tu o przeciążenie. Może jednak faktycznie za mało emolientów? Choć myślałam, że jak za mało emolientów to włosy się puszą - ale pewnie inaczej jest tu u kręconych, a inaczej u falowanych. Innych pomysłów nie mam, bo sama mało się znam, gdyż też raczkuję w tym temacie Niech się wypowiedzą w tym temacie bardziej doświadczone (Ajrisz, Rybiorek, Eloe, Indios.. i inne)
|
|
#38686 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No tak sobie myślę, że jedyne co mi pozostaje to odstawić na jakiś dłuższy czas mycie odżywką i obserwować włosy. Tak w ogóle to szybka jestem
|
|
|
|
|
#38687 |
|
Raczkowanie
|
Pielęgnacja - no właśnie - myję zazwyczaj jakimś delikatnym szamponem, np z Joanny, używam odżywek różnych, często zmieniam bo próbuję znaleźć jak najlepszą, trochę się gubię w tych wszystkich olejowaniach, proteinach itp no ale więcej poczytam w wolnym czasie i popróbuję.
|
|
|
|
#38688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze jest jeszcze OMO Cytat:
![]() Dobranoc |
||
|
|
|
#38689 |
|
Zakorzenienie
|
Im delikatniejsze tym wcale nie lepsze
![]() Sama się o tym przekonałam ![]() Dobranoc
|
#38690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a właśnie dlatego teraz napisałam ogólnie o wszystkim co dla mnie wyklucza obciążenie, bo to chyba nie obciązenie tylko brak czegoś wywołującego skręt, albo coś wręcz prostującego. Sama nie wiem ![]() Po lnianym teraz efekty tez marne jakieś, sama nie wiem jak określić co się im stało. Ale zobaczę właśnie co dziewczyny powiedzą.
|
|
#38691 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ja tak długich nigdy nie miałam, a teraz zupełnie na krótko ścięłam, bo bardzo mi wypadały zaczęłam bardziej stosować się do CG, choć już od roku starałam się wlewać mnie chemii na moje loki. Ja swoje włosy pokażę, ale ostatnio jestem na maxa zalatana... może jak mąż wróci to każę się obfotografować i wrzucę foty, bo jeszcze żadnej nie dałam:P |
|
|
|
|
#38692 |
|
Zakorzenienie
|
hejka kręconowłose
![]() ![]() jestem tu nowa..i pragnę dołączyć do waszego zacnego grona ![]() ![]() dołączam foto moich włosów..chyba się nadają..co o nich myślicie? 1 kręcone? po umyciu wgniatam piankę..grzywkę prostuję..i lekko końcówki włosów..efekt taki jak na zdjęciu. 2tak wyglądam w wyprostowanych.. jak mi lepiej?
|
#38693 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ja jak widać po ilości postów też od niedawna i raczej tylko na forum o lokach. W prostych też jest Ci do twarzy, a nie wiem jak się czujesz w falowanych, kręconych i czy je lubisz, bo to też istotne a w dzieciństwie jakie miałaś?Co do pianki, to dziewczyny które siedzą bardziej i dłużej w temacie, to nie polecają, zawiera alkohol i wysusza włosy. Raczej poleca się żele o prostym skladzie i naturalny żel z lnu. Ja sama wyrzuciłam krem do loków i jako stylizatora używam balsamu, ale mam suche włosy, więc mi służy. |
|
|
|
|
#38694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam naturalne loki..od małego ;P jak byłam mała miałam takie kręciołki,że szok..może dodam fotę jak znajdę ;P wiem,że dobrze mi w prostych..ale męczy mnie prostowanie.włosy się niszczą..a jakie żele do loków proponujecie zamiast pianki? siebie w kręconych nawet lubię,ale marzą mi się zadbane loki..
Wiesz co?... Nawet gdyby został Ci tylko uśmiech i mały palec,to i tak byłbyś mężczyzną mojego życia http://suwaczki.slub-wesele.pl/201007032438.html Edytowane przez martusia205 Czas edycji: 2011-08-01 o 10:53 |
|
|
|
|
#38695 |
|
Przyczajenie
|
Ha, z tego co pamiętam to sa dwa żele polecane: jeden z Delii- czerwona tuba i z Isany męski czarno-pomarańczowe opakowanie. Ja sama nie używałam, więc nie wiem, ale na pewno jak w przypadku żeli, nie za dużo i najlepiej rozetrzeć da dłoniach- ja osobiście dodałabym ciupeńkę wody.
Co do pielęgnacji to musisz poczytać poradniki na początku forum, dużo też daje dziennik kręconowłosych i własna obserwacja, jak włosy po czym się zachowują, co im służy, a co nie... nie jest łatwo:P ale się opłaca, bo włosy są piękne, zadbane
|
|
|
|
#38696 |
|
Raczkowanie
|
Ja powiem tak, ładnie jest w każdych zadbanych włosach, niezależnie czy są proste czy kręcone. Nie znam dziewczyny, która by miała zdrowe, lśniące włosy, które by do niej nie pasowały. A stosując prostownicę nie osiągniesz w pełni takiego efektu
Więc: dbać dbać i jeszcze raz dbać, a prostownicę do śmietnika |
|
|
|
#38697 |
|
Zakorzenienie
|
Zagladam
wlosy wczoraj dostaly mieszanke odzywkowo-oliwna, chyba im sie to podoba, mycie, pol godziny z kremem koloryzujacym z henna, plukanie, odzywka Nivei Intense Repair, znow plukanie zimna woda. Joanna len+rumianek, rozczesywanie, plunking odwrocony (moj patent) i na koniec krem do lokow TBS. I wszystko byloby dobrze, gdybym nie zaczeka probowac nowego sposobu podpinania ![]() Jutro musze je jeszcze raz umyc przed wyjazdem na wakacje, tym razem sie upne jak nalezy. Tu mam dylemat - zazwyczaj zawsze im ''pomagam'' do skretu, tzn, gdy sa mokre dziele je na kilka pasm, skrecam w kierunku skretu, zapinam w polowie dlugosci mala zabka i tak schna. I sie trzyma tych 4-5 pukli. Jak je zostawie same sobie, zeby sie same podzielily i uformowaly, to przewaznie nic z tego nie wychodzi, zaczyna sie pierze i puch. Nie wiem czy im szkodze czy pomagam ta interwencja, czy powinnam cierpliwie probowac i dac im czas, zeby same zaczely sie formowac przy schnieciu? Co myslisz, Eloe, znawczyni ? Niestety zdjeciami nie posluze.
|
|
|
|
#38698 | ||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dzień dobry
Brakowało mi Was w weekend Ale cóż, teraz już tak będzie. za to przeprowadzka zakończona sukcesem. Teraz trzeba będzie zakasać rękawy i zabrać się do roboty.Tymczasem popiszę z Wami Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
widzę, że jedziemy na tym samym wózku.Ostatnio pranie suszę w różnych pokojach, bo w pralnio-kotłowni i łazience nic nie schnie. I też się wściekam Sprawa jest otwarta, jestem na tak, ale nie wiem, czy będzie teraz na to czas Na tę chwilę nie będę obcinać, by móc je zaplatać bez problemu. Cytat:
zaufać? Obcięłam w maju Ankę.d, miała napisać, czy jej podeszło i się nie odzywa Zajęta pewnie.Regularnie obcinam mamę, ale ona ma krótkie, więc to zupełnie inna bajka. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niezgodna z cg, parafina. Nie używałam i nie kupiłabym - moje włosy takich rzeczy nie lubią. Cytat:
Pewnie mokre jeszcze piękniej się skręcają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ojoj Jak dobrze, że za niedługo pewnie zobaczę znów Twoje piękne czarne loki Katie100 witaj
|
|
#38699 |
|
Raczkowanie
|
Pamięta ktoś może gdzie jest umieszczona metoda cieniowania na "trzy kitki"? Przeczytałam 10 początkowych stron i 8 końcowych z wątku o cieniowaniu kręconych włosów i nie mogę znaleźć
|
|
|
|
#38700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 7 (0 użytkowników i 7 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:02.

a za nic nie mogę sobie przypomnieć czy przed zmianą pielęgnacji też ich aż tyle wypadało.
Ale wiem że są też dziewczyny zadowolone 

siebie w kręconych nawet lubię,ale marzą mi się zadbane loki..

widzę, że jedziemy na tym samym wózku.