|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() Dziękować Cytat:
Cytat:
Cytat:
kciuki zaciskam, żeby jak najszybciej poszło
|
||||
|
|
|
#1952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1953 |
|
Zadomowienie
|
Patik, pisz o sobie, a o kim masz piasć - my czytamy, łykamy i uczymy się
![]() Po czopku szybko Ci poszło? Co do golenia, to właśnie się zastanawiałam, czy samej nie zrobić porządku w kroku, ale chyba zostawię jak jest... No poza boczkami
|
|
|
|
#1954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Super!!! |
|
|
|
|
#1955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak tam z kotem? W dalszym ciągu omija z daleka? Ja już mam dość sluchania, że "będziecie musieli na kota uważać"Oj mam dzis dzien gorzkich żali...
|
|
|
|
|
#1956 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
!
|
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś psychicznie lepiej się czułam. Ale potem było mi wszystko jedno, więc czy z haszczami czy bez było mi to rybka :P
|
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja, jak już pisałam, ze swoimi żyję bardzo dobrze i bardzo "na odległość" Ale też mnie teraz w ciąży wkurzają, bo oni z kolei zachowują się tak, jakby nie przyjmowali tej ciąży do wiadomości. Jak wspominałam, teściowa zadzwoniła do mnie przez te wszystkie miesiące JEDEN RAZ, a do mojego męża ani razu. I po króciutkim pytani, co słychać, szybko przeszła na ich problemy i gadała przez kilkadziesiąt minut o ich malowaniu, ich nowym mikserze, jej badaniu krwi itp. Nawet nie wiedzą czy dziecko zdrowe, czy pokój gotowy, ani KIEDY rodzę!!! AGULA - ![]() Świetny pomysł Ale sama tak? Bo ja tak nieśmiało myślę, żeby zacząć chodzić z Tymkiem na pływalnię, jak będzie miał ok. 8 tygodni ![]() Uuu, ostro! Ale trzeba!!!
|
|
#1959 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oby teraz jak najszybciej Cie wzielo!!![]() dzieci ucza cierpliwosci jeszcze przed urodzeniem ale spoko, za momencik bedziesz juz miala kruszynke przy sobie![]() Cytat:
A, i nie dziwie sie Twojemu strachowi - ale przekonasz sie sama, ze mial on tylko wielkie oczy ![]() Cytat:
![]() ale jak to, ze jutro?? mial byc 7.08 gdzie tym lekarzom sie tak spieszy? przeciez USG nie pokazuje dokladnego stopnia rozwoju dziecka... jeju, jak ja nie lubie tej medykalizacji porodow...co do nagosci - jestem pewna, ze przykryja Cie przescieradlem, nie pojedziesz na golasa, nawet o tym nie mysl ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() bo oni czesto "nie chca widziec", ale jak sie upomnisz to dostaniesz. Ja sie nie lubie prosic, wiec mam przygotowana swoja wlasna jakby co. Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do picia lyzeczka to nie zazdroszcze - ciezko tak, jak nie mozna podniesc glowy, a pic sie chce okrutnie. Poza tym moze sie zachciec pic jak akurat rodziny nie ma w poblizu... lepiej miec ta buteleczke, co tam komu szkodzi. Dziubku - wszystkiego wszystkiego najlepszego!!! Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2011-08-01 o 14:44 |
||||||||||
|
|
|
#1960 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), więc nie będzie problemu
|
|
#1962 |
|
Zadomowienie
|
Witam połikendowo
![]() Żaneta gratuluję córci (a jednak nie chłopak, bo tak się martwiłaś o to)!!! ![]() : oklaski:Moniczka trzymam kciuki ![]() ![]() ![]() Dla reszty potrzebujących też ![]() :kciuk i:Dziubek 100 lat!!! Ja dziś byłam u krwiopijców ![]() Do tp zostało równe 2 tygodnie Wcześniej czy później i tak rozpakuję się w sierpniu![]() Teściowa po raz kolejny pytała się, czy pokazywałam moje nogi lekarzowi Znalazłam sobie też położną, która nas odwiedzi po porodzie. Co prawda przez szpital można jakoś to załatwić, ale w wakacje jest problem, bo dużo położnych jest na urlopie. Przynajmniej tak mnie poinformowano... W każdym razie mam nadzieję, że jakaś fajna, bo muszę mieć jakiś autorytet w mojej sytuacji... Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2011-08-01 o 14:45 |
|
|
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dziś grzecznie z tatą poczeka
|
|
|
#1964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo oni mają tam cały oddział na głowie i wcale nie muszą pamiętać, żeby komuś tam pościel wymienić. Jak się chce, trzeba prosić i już To też są tylko ludzie!
|
|
#1965 | ||||
|
Rozeznanie
|
witam sie po weekendzie
![]() staram sie Was nadrobic ale cieeezkooo Filipek grzecznie sobie spi..ale szybciej poplakiwal.biedaczek kupki nie moze zrobic, i prezy sie i placze..dobrze ze w koncu mu sie udalo i zasnal. dziubku STO LAT KOCHANA!!! ![]() byle szybko sie rozkrecilo moze u Ciebie bedzie tj.u mnie- znienacka![]() Cytat:
![]() magiczny stan, zgodze sie Cytat:
![]() a te usmieszki-swiadome czy nie- ale i tak sa boskie Cytat:
no i tez mial katarek-kichal i charczal,ale byla u nas pediatra i mowila ze jest ok, ze noworodki tak maja ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tym bardziej, że to jedynak... Gada inaczej, robi inaczej...A Twoi tesciowie może jeszcze nie gotowi na bycie dziadkami... Może jak dzieci - nie ma tematu, nie ma problemu... A może nie chcą być uznawali za wtrącaczy? Jednak moim zdaniem takie milczenie w temacie Twojej ciąży to przeginka, chociaż pro forma by coś zapytali... |
|
|
|
|
#1967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a lampka wisi?? Powodzenia u prawnika, dajcie popalic Dawcy!!! (swoja droga odzywał sie cos od czasu tego beznadziejnego sms?) |
|
|
|
|
#1968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
że mogę byc troche ogłupiona... Będzie trampek ratowany woda z miętą...pogrubione - ![]() Zmalowana, a dawca coś się w ogóle zaintersował? Oby szybko poszło z pozwem i korzystnie dla Was!
|
|
|
|
|
#1969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nikt nie proponowal mi czopka czy lewatywy, a co do picia to zgadzam sie, my po prostu zapomnielismy o takiej butelce, ale nie bylo zle
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela ja chyba muszę Ci kupić kawę bo zbankrutujesz
No lampka wisi na klej w końcu przykleiłam, może nie odpadnie ? ![]() A Dawca od tamtego SMSa się nie odezwał. Miło że go interesuje Dzieć..
|
#1971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To egoizm w czystej postaci. Wszystko przez pryzmat ja, moje, mi...Choć wolę to milion razy, niż teściowie większości dziewczyn tu, które się mieszają, wtrącają, pouczają. My mamy spokój
|
|
#1972 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
no to kciuki kochana !!!!! Cytat:
![]() no to Shirkę proszę o pomoc
|
|||
|
|
|
#1973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam nadzieję na znieczulenie... Nie wiem co się ze mną dzieje... Rany Boskie jestem tak wydygana, że już nie wiem co ze sobą zrobić.... Dzisiaj to już kilka smsów dostałam i każdy wypytuje jak się czuję i co z porodem. To są fajni znajomi i fajnie, że pytają Oliweczka1985 brunetka2000
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-08-01 o 15:04 |
|
|
|
|
#1974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokaz fotke koniecznie. Filipek na spacerach nadal opatulony jak mały eskimos ?
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2011-08-01 o 15:13 |
|
|
|
|
#1975 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale pewnie zdążyłaś się już do tego przyzwyczaić, co?No!!! Oby!!! ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
piszesz, ze w pracy przynajmniej wiadomo co i jak... a przypominasz sobie pierwsze dni/tygodnie w robocie? nie mialas stresa? ![]() bo poczatki zawsze sa trudne.. jak niewiele sie wie to czlowiek czuje sie okropnie niepewnie, ale w miare nabywania wiedzy i doswiadczenia wszystko staje sie latwiejsze! A Ty teraz uczysz sie swojego dzieciatka - a ono Ciebie. Jeszcze troche nauki i bedziesz w temacie dzieciowym poruszac sie jak ryba w wodzie - i smiac z dzisiejszych rozterek, zobaczysz! wszystko jest kwestia doswiadczenia. Za kilka tygodni/miesiecy opieka nad maluszkiem bedzie sprawiac juz tylko przyjemnosc |
|
|
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W klubie wrzuciłam fotkę opatulonego eskimosa, ale było 15 stopni na dworze wiatr i mżawka więc się nie liczy :P Wczoraj leżał już tylko pod kocykiem w wózku
|
|
#1978 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja, podczas oglądania ciuszków wyszperała taki kombinezon wiosna/jesień i mówi, że to bedzie dobre na wyjście ze szpitala Potem był temat czapeczek, zimnych raczek itp... Na szczęście mam kolezanki które rodziły kilak lat temu, a nie 30 i będę miała się kogo zapytać w razie potrzeby... No i mam WasCytat:
Dziękuję Ciężko już z brzuszkiem, ale i żal się będzie rozstawac![]() Cytat:
Podkreślone - otóż to! Ja się boję nadmiernego zainteresowania - ostatnio tesciowa jak była, to sobie otreby orzywiozła i mówi żeby do naszych dosypać, bo teraz to już tu częściej pewnie bedzie bywała |
||||
|
|
|
#1979 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za szybką akcję .Cytat:
. A teraz to się wyjątkowo pilnuję (choć "odchwaszczanie" nie jest takie proste jak kiedyś) w razie gdyby mnie nagle złapało.
|
||
|
|
|
#1980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale na szczęście większość znajomych dzwoni bezpośrednio do tża (i tylko słyszę zawsze jego: "Nie, jeszcze czekamy" ) albo do mojej mamy, jeśli dzwoni ktoś z rodziny... Ale i tak mnie to już irytuje jak urodzę, to chyba SAMI SIĘ ODEZWIEMY!!!!!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.

i powiesić lampkę tą z Ikei w kształcie księżyca bo dzisiaj przyszła...Pamiętajcie jeśli kiedykolwiek sięgnięcie po super glue, żeby nie przegryzać lejka jak zaschnie zębami bo klej lubi się wylać na owe kły
Pozdrawia Was.

niestety ja będę nago
ale jak mi zrobią CC ok 16tej to przynajmniej niewiele już tej pierwszej doby zostanie

), a jak wróci to ja już mu coś wymyślę! A teściowej też się dostanie, między wierszami, ale dostanie - myślę że zrozumie... Poza tym moja rwa znowu o sobie delikatnie przypomina... Wściekłam się niesamowicie!
zatem dziś jest nasz termin porodu 
To przecież za wcześnie!

zębole