Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1294 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-03, 13:51   #38791
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Kociasta Pokaż wiadomość
No to jestem po samodzielnym ścięciu.
Należą się, bo samodzielne cięcie to trudna sprawa.
Cytat:
Same zobaczycie jutro, jak sprawa wygląda umyję, wystylizuję już krótkie i wrzucę...
O tak, poproszę!
Cytat:
A odrastać to będą chyba wieki... Spiąć już nie zapnę i jak tu chodzić? Nie przyzwyczaję się chyba. Masakra :[
Stosować wcierki, masaże i suplementacja, powinny nieco przyspieszyć. Nie martw się
Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
dorzucam jeszcze foto fryzurki dzisiejszej, bo wlosy jakoś się odgniotły z jednej strony i na puszczenie luzem się nie nadawały
Bardzo fajny asymetryczny kucyk. Gumka?
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Współczucia, szybkiego powrotu do normy ;]
dziękuję. Kurujemy się.
Cytat:
Ja obecnie bardziej jako Ron, z grzywką w oko
a masz podobny akcent?
Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Macie pomysł, co by tu zamówić fajnego do włosów z mazideł(żebym nie kupowała samej butelki, skoro mam płacić za przesyłkę)
A korzystałaś już z wpisu w FAQ? Tam jest wpis, co warto zamówić na początek.
Cytat:
Napisane przez mimi1812 Pokaż wiadomość
SLS robi to co napisałaś, doszczętnie oczyszcza. A czy te substancje zawarte w babydream też mają takie działanie?
W teorii nie, w praktyce jest różnie. Pisałam kiedyś o tym, często tez wspominamy z Ajrisz o betainie kokamidopropylowej, która podrażnia nam skalpy. A właśnie ta betaina jest zastosowana w BD. Ma ona delikatniejsze działanie od siarczanów, nie zmyje wszystkich silikonów, więc nie oczyści tak dokładnie.
Cytat:
Właściwie to zamierzam to stosować trochę tak jak OMO, jak Rybiorek ostatnio pisała Nakładać olej, później myć sam skalp, a na koniec odżywka d/s. Dodam też, że tu chodzi o codzienne mycie.
Jeśli nie podrażni skalpu, to się nada
Cytat:
, jeszcze jedno Pisałyście o spaniu na satynowej powłoczce. A jest duża różnica jeśli to będzie atłas?
Nie powinno być różnicy. Sprawdź.
Cytat:
Napisane przez Stefannia Pokaż wiadomość
Za jakiś czas się pewnie trochę ujawnię, żebyście oceniły postępy
Koniecznie!
Cytat:
Ale swoją drogą, to w czwartek na 9:00 mam fryzjera
i czekamy na relację.
Cytat:
Napisane przez karolowanka Pokaż wiadomość
Jak będę miała więcej czasu to opiszę dokładniej pielęgncję z prośbą, żebyście skorygowały to, co robię źle
Dobrze, opisz. Ale na początek proszę, byś wklejała tak duże zdjęcia jako załączniki zamiast obrazków.
Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
A jak upinasz teraz włoski? Normalnie żabkami, czy coś wykombinowałaś?
Żabki mam malutkie, podpinam tukanami - mam mniejsze (ok. 4,5 cm używane głównie do podpinania do schnięcia) i większe (do 9 czy 10 cm). Kiedy używam tych dużych, to czuję ciągnięcie cebulek.
Jak upinam? Robię loose bun Łapię włosy jak do kucyka, ale luźno i końcówki podnoszę. Spinki wpinam tak, by trzymały. Ot, cała filozofia upięcia
[quoet] Będę trzymać za słowo [/quote] Proszę uprzejmie
Cytat:
Ukręcony? Bo ja już kręcę tydzień i dalej go nie mam (na szczęście jest aloesowy)
za dużo się teraz dzieje. Może dzisiaj... Poza tym nie wiem, w którym pudle mam pojemniki na takie rzeczy
Cytat:
Czy używał ktoś pianki Isana do loków, albo żelu tego dużego Rossman? Chodzi mi o porównanie intensywności utrwalenia z żelem lnianym
Używałam dużego żelu przeźroczystego. Słaby hold, ponieważ wysoko gliceryna - przyciąga wodę, fryzura się rozpada. tak było u mnie.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 14:07   #38792
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość

A korzystałaś już z wpisu w FAQ? Tam jest wpis, co warto zamówić na początek.
I znów padam przed Toba Eloe na kolana z podziękowaniem za przypomnienie. Wiedziałam, że gdzieś ten spis czytałam, ale zapomniałam gdzie , a nie miałam już ani siły, ani czasu (ogórki kiszone zaprawiać mi się zachciało i jeszcze jakieś w zalewie). O 2.00 szłam spać, ale żel lniany jeszcze ugotowałam <dumna>
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 14:27   #38793
Eloe77

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Wczoraj się wkurzyłam i oświadczyłam, że "koniec kropka" - ścinam na krótko. I proszę, jak chciały to się dzisiaj ładnie skręciły - zamieszczam zdjęcia. I już nie mam serca obcinać
Nie ma mowy Możesz co najwyżej przyciąć końcówki, jeśli nożyczki tak cię kusza
Piękny skręt
Cytat:
Zastanawiam się na czymś z tego:
PHYTODÉFRISANT BALM
trochę dziwnie, bo bez wody, ale nie będę się nad tym zastanawiać. Uwierzę producentowi
Tu są same ekstrakty, humektant i kondycjoner. Szansę na stworzenie powłoczki chroniącej przed puszeniem daje przede wszystkim prawoślaz - jest tutaj bazą. Jest wzmacniający czosnek, reszta bardziej w zastosowaniu antybakteryjnym i łagodzącym (tu jest też rozjaśniający rumianek!).
Ujmę to tak - nie zdziw się, jeśli włos bardziej się spuszy, bo brak tu konkretnego zabezpieczacza. Jednak nie musi tak być (ja po KCCC, gdzie również jest prawoślaz nie mam puchu czasem nawet przez cały dzień), ponieważ każdy włos reaguje inaczej.
Możliwe za to działanie stylizacyjno-odżywcze.
Jestem w zupełności na tak, bo jeśli nie podpasuje do stylizacji czy zabezpieczania, możesz zużyć, dodając do odzywki d/s.
Producent pisze: Free of parabens, silicone and artificial colors I to jest prawda, ale... szkoda, ze nie wspomina o parafinie i wazelinie. cała reszt dopiero po nich.
Będzie świetnie zabezpieczać, ale trzeba pamiętać o zmywaniu zwykłym szamponem od czasu do czasu. Poza tym ma pq, czyli jest niezgodny z cg.
Zależy, co lubisz, ale jak dla mnie osobiście (mam na myśli, czy kupiłabym to dla swoich włosów)
Ciekawostka, której działanie powinno zabezpieczać i stylizować jednocześnie. Raczej bez intensywnego holdu, bo to krem. Wielkiego odżywiania tez nie ma się co spodziewać. Powinien tez lepiej działać jako reanimator lub poprawiacz skrętu w ciągu dnia (byle bez przesady, bo to nie psikadło )
Próbuj, choć pamiętaj, że niezgodny z cg i zawiera glicerynę.
Początek zapowiadał myjadło, ale dalej są oleje i spore proteiny. Fajna, emolientowa odżywka, możesz stosować do zabezpieczania na suche, ale uwaga na obciążenie. Może podrażniać wrażliwą skórę głowy.
Próbuj.
Cytat:
Ciekawią mnie też te burt's bees
Super Shiny Grapefruit & Sugar Beet Conditioner
Bardzo fajna odżywka. Myślę, ze porównywalna z naszą Alterką aloesowo-granatową.
bierz.
Podobnie jak ta powyżej, ale tutaj masz wysoko proteiny roślinne i pszeniczne.
na zmianę z poprzednią, (stosowana samodzielnie przez dłuższy czas może stworzyć wrażenie wysuszającej).

Uff...

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-08-03, 14:44   #38794
MgielkaM
Zakorzenienie

Rybiorku ślinię się nad twoimi włosami

Cytat:
Świetne Ja lubię z Efavitu. Można kupić przez net lub czasem stacjonarnie. We Wro jest w EPI oraz w delikatesach w Pasażu Grunwaldzkim.
to ja pewnie przez net zamówię, bo znając życie na naszym małym zadupiu (pięknym co prawda) na bank nie będzie...
Cytat:
Powolutku. Po pierwszych spektakularnych efektach może być zastój, może być kryzys. Wszystko przychodzi z czasem
nooo boję się trochę, zę kryzys może przyjść... strasznie się zniechęcam jak mi coś nie wychodzi...
Cytat:
Ja lubię z lnem i rumiankiem.
Do mycia preferuję tę z bawełną i makiem.
Obecnie myję fioletową z wrzosem (ten zapach ), ale nie podoba mnie się efekt - moim zdaniem jest najlżejsza ze wszystkich.
Zawsze jest sens mieć więcej odżywek
chyba musze kupić większą kosmetyczkę ale tą z lnem i rumiankiem wezmę - z żelem lnianym się lubię to może odżywka posłuży
Cytat:
Zainwestujesz w suszarkę
grzecznie inwestuję jutro pewnie - już upatrzona cena w sumie nienajgorsza, obym tylko umiała się obsłużyć
Cytat:
Co do zdjęć, to sądziłam, że jest gorzej po tej Isanie Płynny Jedwab. Jak długo trzymałaś Isanę z babasu?
hmmm niedługo... ze 3 min? Pewnie powinnam dłużej? Zobaczę za tydzień gdzieś jak będzie jak dam morelkę na koniec, tylko na ile czasu?... (btw. uwielbiam ją )

Hmmmm a może to ta parafina z mojej Amli się niedomyła i teraz włosy takie średnie? Możliwe to? Chociaż myłam Alterrą migdałem zdaje się a on też nie jest super delikatny... (tak mi do głowy przyszło...)

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 14:45   #38795
Eloe77

Cytat:
Napisane przez Sensualitka Pokaż wiadomość
może tu działa jakiś filtr antymarudzeniowy?
zerknę na techniczne
Efekt po papilotkach wspaniały
Współczuję puchu Może to ta pogoda, która ostatnio szwankowała? Ciągłe kapu, kapu z nieba, a teraz wszystko schnie. Łącznie z wnętrzem włosów osób o sporej porowatości
Łydka się zagoi, ukąszenie posmarujesz Fenistilem albo panthenolem (czysty działa cuda - nie miałam śladu po oparzeniu już następnego dnia!) Będzie dobrze
Cytat:
Eloe, swego czasu polecałaś mi olej brokułowy. Na necie można go gdzieś dorwać? Bo poradziłam się wujka google ale nie był chętny do zwierzeń i poza linkami do nieaktualnej oferty mazideł nic nie rzekł.
Niestety, nie jest dostępny w kraju Ale coś poradzimy
Masz szczęście, ze mieszkasz w tak cudownie spokojnym miejscu. Sugestywnie opisanym zresztą Ja... również ;D Już nie wariuję, ale rozkoszuję ciszą. Przeprowadziłam się w sobotę w kolejne tymczasowe miejsce, ale mam tam spokój, drzewa w pobliżu i... pociąg. A ja lubię pociągi.
Cytat:
polecacie żel z Rossmanna dla mężczyzn - czarny z pomaranczowymi napisami. Dziś byłam w Rossmannie i na taki nie natrafiłam. Jedynie był z Syoss. Czy to ten? Był czarny i coś tam pomarańczowego było też
tylko Isana.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-08-03, 14:49   #38796
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Odnotowałam w codzienniku dzisiejsze działania+ zdjęcia.
Przepiękne fale, przypominają fale Edith.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 14:52   #38797
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo mi się podoba efekt u Rybiorka, ale zaraz i tak mam zamiar ją chwalić więc niżej się o tym rozpiszę (Rybiorku, u Ciebie włosy nie sterczą - w razie jakbyś miała się oburzyć zanim przeczytasz pochwały na swój temat )
A ja lubie jak stercza, cale zycie codzilam z szopa i jak nie mam objetosci to sie zle czuje. Czasami ze cene zrobienia puchy manipuluje zeby ja osiagnac.

Cytat:
Szkoda, ze nie mam ręki do ujarzmiania puchu
A skad to wiesz? Za krotko tu jestes zeby to oceniac teraz.

Cytat:

Kuś kuś trenuj na nas. Jak będziesz chciała kusić męża aby zgodził się na następnego kociaka to będziesz miała praktyke jak znalazł
Maz ma dosc dwoch, codziennie dom wyglada jak pobojowisko, jak posprzatam to ladnie jest przez pare godzin i znow pobojowisko, chlopaki jak lataja to nie patrza i roznosza wszystko, Skuter dodatkowo wynosi zwirek z kuwety bo sie nim bawi, rzeczy do prania na podlodze, wszelkie sciereczki i reczniki w kuchni na ziemi bo Skuter lapie i zrzuca.... Na razie trzeci kot to temat tabu.

Zeby Wam naswietlic jak bardzo maz ma dosc, oto jakiego dostalam smsa dzisiaj jak jechalam do pracy, cytuje z wlasnego telefonu: 'Na ebay dam ogloszenie ze sprzedam smycz dla kota za 100 000€. Dorzuce gratis druga smycz, dwa kible kocie, drapak, dwa koty, zone, tesciowa, samochod. Bedzie dobre co??' (zachowalam oryginalna pisownie)

Cytat:
Ja bym malucha chyba wyprzytulała na śmierć. W takich maleństwach jest za dużo uroku nawet jak drapią i warczą. Mam już kilka blizn więc taka od pazurków tez by już nie zaszkodziła. No chyba, że przez pół twarzy to by mogło być jednak ciut problematyczne.
Też chciałabym kota ale z racji, że mieszkam z tatą który nie znosi zwierząt w domu to niestety na razie muszę się wstrzymać z zapędami. Już kiedyś chciałam nawet namówić swojego przyjaciela żeby mi postawił koszyk z kotkiem pod drzwiami, zadzwonil do drzwi i zwiał a tata nie mógłby nalegać na zwrot do darczyńcy bo upierałabym się, że nie wiem kto go tu zostawił, ale jednak to jego dom więc nie będę go zmuszać do akceptowania zwierząt skoro sobie nie życzy
Ja mialam uraz do kotow bo jak bylam mala to mnie jeden podrapal wlasnie po twarzy, wygladalam jak Apacz na wojennej sciezce Gdyby Cycek do nas nie przyszedl i nas nie adoptowal to kota by nie bylo, chcialam psa bo psiara jestem. No ale Cycek sie uparl, potem sie okazalo ze jest chory, wiedzial co robi wybieraja nas, wygralismy i jest zdrowy. Duzo czytalam o kotach, ucze sie tez codziennie praktycznie i jedno juz wiem, jak sie kota nie nauczy manier to bedzie dziki i nieuprzejmy, bedzie drapal i gryzl, bedzie sikal poza kuweta bo to bedzie dla niego normalne. Z Cyckiem zajelo nam 2 miesiace nauczenie go ze w kontaktach z nami nie ma gryzienia i drapania, mialam bardzo poranione rece, przy czym to nie wynikalo ze zlosliwosci Cycka. Tak sie bawil z rodzenstwem a ze w sumie urodzil sie w rodzinie poldzikiej to mial duzo zwyczajow dzikiego kota. Twardo uczylismy go i choc niby sie tego nie stosuje z kotami to my jednak, jak nie dzialal syk, za kazdym razem pacalismy go w glowe i potem sie odwracalismy ze go nie lubimy jak nas gryzl, pacniecie nie bylo bolesne, co najwyzej duma Cycka cierpiala. Nauczyl sie. Cale 2 miesiace to trwalo. Ze Skuterem zajelo nam tydzien. Co znaczy praktyka. Mam tylko jedno zadrapanie na nadgarstku ktorego juz prawie nie widac, Skuter zrobil je chyba drugiego dnia jak byl z nami. Musze dodac ze czesto biore Skutera na rece, glaskam, myziam, caluje wiec teoretycznie powinnam byc zadrapana na smierc. Maluch jak wybitnie nie chce byc na rekach (rzadko) to mi to pokazuje, ale nie pazurami i nie zebami. Zawsze szanuje to i stawiam go na ziemi. Tak samo postepuje z Cyckiem. I chyba o to chodzi prawda?

Cytat:
Piękne efekty udaje Ci się uzyskać na włosach. Kiedyś podziwiałam po cichu. Teraz już trochę bardziej ośmielam się komentować. Bardzo podoba mi się efekt takiej aureoli w okół twarzy. Wyglądasz jak aniołek. Chociaż z tego co można wyczytać między wierszami z Twoich wypowiedzi to bardziej zakorzeniła się w Tobie dusza diabełka i wojownika
Niestety ale mam paskudny charakter, przez to wiele problemow w zyciu, najlatwiej byc wlazidu... ale ja tego wybitnie nie umiem, staram sie ostatnio wdrozyc dyplomacje ale tez mi ciezko..... Co do wlosow czekam az odrosna i nie bedzie aniolka Teraz sie tak ukladaja bo maja takie ciecie, co ciekawe minelo juz chyba 2 miesiace od ciecia a fryzura nadal ma ksztalt, mialam isc na podciecie w tym miesiacu ale chyba poczekam na wrzesien, w sumie nie mam zniszczonych koncy ale poniekad zgadzam sie z Lorraine, podciecie odswieza wlosy, takie podciecie umozliwia lepsze wnikanie produktow w koncowki. Ja wole wlosy wyschniete naturalnie ale nie ma szans na mycie o 4 rano w tygodniu roboczym, Cycek budzi mnie o 4 - 4.30 codziennie to ja jestem neptyk totalny, na lunatyka podaje kotom sniadanie i wczolguje sie po schodach z powrotem na gore do sypialni a co tu mowic o myciu wlosowo
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 14:53   #38798
nez123
Rozeznanie

Cytat:
Nie ma mowy Możesz co najwyżej przyciąć końcówki, jeśli nożyczki tak cię kusza
Piękny skręt
Uff...
Nie tyle chciałabym je skrócić z długości, co obciąć trochę wierzchnią warstwę.

Eloe, ja i moje loki jesteśmy Ci dozgonnie wdzięczne za pomoc
W takim razie biorę dwie z Barts Bees'a. Swoją drogą zaczynam się powoli zastanawiać gdzie pomieszczę wszystkie te mazidła do włosów... No ale w końcu odżywek nigdy za wiele.

A powiedz mi, jak używasz KCCC? Jako odzywkę b/s? Bo kusi mnie już od jakiegoś czasu...

Edytowane przez nez123
Czas edycji: 2011-08-03 o 15:01
nez123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 15:21   #38799
Eloe77

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj mam na glowie zupelnie cos innego niz w poniedzialek
Piękne
Cytat:
Napisane przez JednaNaMilion Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chciałam zrobić sobie psikadełko. Kupiłam w tym celu wodę destylowaną, keratynę hydrolizowaną i witaminę A+E w kapsułkach. I wlaśnie z tymi witaminami mam problem. Dodajecie całe kapsułki i się rozpuszczają? Bo próbowałam je przeciąć ale wydobywa się z nich tak mało cieczy że cala zostaje mi na palcach...
Sensualistka ma rację - te witaminy rozpuszczają się w olejach. Ale... nie dość, ze się rozpuszczają, to jeszcze olej jest niezbędny do ich stabilizacji. Oznacza to ni mniej ni więcej, że poza odpowiednim olejem stracisz witaminki.
Dobrze by było, byś sprawdziła, co poza witaminami jest w kapsułce. A oraz E muszą być przecież stabilizowane, więc pewnie jest tam jakiś olej.
Nadto są wrażliwe na światło.
Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Skuś się, skuś
Kusicielka...
Cytat:
Uciekam, bo okna mnie wołają, jeden ptaszek tak je polubił, że zostawił nawet pamiątkę

Cytat:
Szkoda, ze nie mam ręki do ujarzmiania puchu
moim zdaniem masz, tylko narzędzi brak
Cytat:
O widzisz. Ostatnio do walki z puchem kupiłam odżywkę b/s Joanny Miód i Cytryna ale włosy były brzydkie. Odżywski b/s mi nie służą. Zastanawiałam się jak ją zużyć i będę miała do omo. Inspirujesz
Cieszę się
Cytat:
Dzięki Ci, Eloe kochana, za tak wyczerpującą odpowiedź
proszę uprzejmie.
Cytat:
(Swoja drogą podziwiam, jak Ty to robisz, odpowiadasz jednocześnie w tylu wątkach i w dodatku tak mądrze, ze znawstwem... ech-westchnienie zazdrosci ;p)
Eee... Dziś byłam tylko tutaj. Na więcej nie mam czasu, a chciałam wreszcie być na bieżąco.
Ale dziękuję Bardzo się cieszę, gdy moje rozważania się przydają
[quote]Na pewno będę wdrażać zmiany po kolei. Z keratyną jeszcze nie kombinowałam, za to dodałam kroplę panthenolu do porcji żelu lnianego na dłoniach i wgniotłam przed plunkingiem. [/qipye] Kropla to może być mało. Zależy na jaką objętość żelu.
Cytat:
Do mycia mam już emulsję Gloria. Odnotowałam w codzienniku dzisiejsze działania+ zdjęcia.
Sprawdź Glorię, bo tutaj nam średnio pasowała. Ale co włos, to obyczaj
W codzienniku widać piękne włosy! Rzeczywiście fale jak u Edith Gdzieś nam zniknęła, a ja się stęskniłam
Mam tylko uwagę - jeśli robisz przed myciem olejowanie, to ono samo wystarcza jako 1. o. Potem możesz już stosować szampon.
A Nivea Flexible Curls nie za bardzo ma sens jako odżywka d/s. Ale czemu nie spróbować?
Cytat:
I znów padam przed Toba Eloe na kolana z podziękowaniem za przypomnienie. Wiedziałam, że gdzieś ten spis czytałam, ale zapomniałam gdzie , a nie miałam już ani siły, ani czasu (ogórki kiszone zaprawiać mi się zachciało i jeszcze jakieś w zalewie). O 2.00 szłam spać, ale żel lniany jeszcze ugotowałam <dumna>
Ogórki w zalewie
Wybaczam
Napisz, co wybrałaś
Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
to ja pewnie przez net zamówię, bo znając życie na naszym małym zadupiu (pięknym co prawda) na bank nie będzie...
Ostrzegam tylko, że pachnie intensywnie kokosem, więc jeśli nie lubisz, to lepiej odpuścić.
Cytat:
ooo boję się trochę, zę kryzys może przyjść... strasznie się zniechęcam jak mi coś nie wychodzi...
Kryzys normalna sprawa. włosy teraz będą reagować na miliardy różnych sposobów. Cóż, trzeba przetrwać. A my jesteśmy tu po to, by wspomóc
Cytat:
hmmm niedługo... ze 3 min? Pewnie powinnam dłużej? Zobaczę za tydzień gdzieś jak będzie jak dam morelkę na koniec, tylko na ile czasu?... (btw. uwielbiam ją )
Na 30 minut. U mnie morelka działa cuda po godzinie... Ale to u mnie.
Przetestuj czas stosowania odżywek. Warto. Wówczas będziesz wiedziała, co potrafią naprawdę.
Cytat:
Hmmmm a może to ta parafina z mojej Amli się niedomyła i teraz włosy takie średnie? Możliwe to? Chociaż myłam Alterrą migdałem zdaje się a on też nie jest super delikatny... (tak mi do głowy przyszło...)
Nie, raczej nie byłoby piórkowania.
Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Nie tyle chciałabym je skrócić z długości, co obciąć trochę wierzchnią warstwę.
OK, moge pozwolić
Cytat:
Eloe, ja i moje loki jesteśmy Ci dozgonnie wdzięczne za pomoc
Przyjemność po mojej stronie. Będę miała nad czym wzdychać
Cytat:
W takim razie biorę dwie z Barts Bees'a. Swoją drogą zaczynam się powoli zastanawiać gdzie pomieszczę wszystkie te mazidła do włosów... No ale w końcu odżywek nigdy za wiele.
Właśnie! I tego się trzymamy

Ja tymczasem uciekam i życzę przyjemnego popołudnia
Na koniec moje włosy z dziś - bułka się zrobiła po lewej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0184.jpg (52,1 KB, 82 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0172.jpg (121,4 KB, 89 załadowań)

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-08-03, 15:26   #38800
201605090956
Konto usunięte

Houston, I have a problem.

Nie mogę znaleźć w wawie Joanny b/s z serii Naturia.. Byłam w rossie, w naturze w carefour, superpharm i nie ma - gdzie to znaleźć

Help!
201605090956 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 15:49   #38801
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
Rybiorku ślinię się nad twoimi włosami
Cytat:
Piękne
tak sie czuje

a powaznie to doszlam do wniosku ze to Wam sie naleza brawa, probujecie to co macie na rynku i macie niesamowite osiagi, mieszkajac w Polsce nie mialabym takich lokow, niestety ale uzywajac polskich produktow mialam problem zarowno przy naturalnym jak i dyfuzorowym suszeniu, najbardziej chodzilo stylizatory, zaden z zeli i kremow dostepnych w Polsce u mnie sie nie sprawdza, dostalam swego czasu od Eloe, Syrenki, Malgosi kilka na testy i choc bardzo sie staralam nic. A zel lniany jest fajny ale z nim moje wlosy schna wieeeeeeeki (nawet z dyfuzorem, to 30 minut chyba zebym temperatura podniosla a to juz bezsens bo zaraz sahara bylaby). Przez krotki czas jako tako bylo z balsamem Nivea ale tylko jak mialam probke od Malgosi (tak mi sie wydaje, jak ktos inny mi przyslal to przepraszam), poprosilam mame o kupienie i podeslanie mi i niestety przy drugim opakowaniu sie spartolilo. Obecnego zelu uzywam tak ciagiem nonstop od marca bodajze i dziala zawsze. Ale takiego zelu to w Polszy jeszcze nie zrobili.....

aha i zapomnialam o najwazniejszym, brawa dla wszystkich tutaj zgromadzonych loczkow i falek

Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2011-08-03 o 17:16
Stary 2011-08-03, 16:31   #38802
nusia114
Zadomowienie

Rybiorku na pewno spróbuję chociaż ostatnio po nałożeniu żelu nałożyłam jeszcze na włosy koszulkę i chodziłam tak z pół godziny, może godzinkę, potem zdjęłam i zostawiłam do wyschnięcia, ale schły straaaasznie długo.
Zobaczymy jak będzie kiedy nałoże mniej żelu, dziękuję za radę

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 18:21   #38803
Ag Rafka
Rozeznanie

Mgiełko, śliczny tył po tym żelu! Przód zresztą też, ale na tyle widać zdecydowana różnicę w stosunku do poprzednich.

Rybiorku, w poniedziałek były piękne, ale teraz są po prostu obłędnie piekne!
Przy okazji oblukałam dokładnie Skuterka w albumie. Cudny, koci makijaż przy oczach ma identyczny jak mój Bazyl, którego miałam 10 lat temu (kiedy jeszcze alegria nie była tak silna-tylko kichałam, teraz mam wysypkę, jak się przytulę, a najgorzej jak potrę oczy. Syberyjski mi z głowy nie wychodzi, już męża urobiłam, teraz tylko jechać do hodowli w Wawie i sprawdzić, czy mnie mocno uczula-kot, nie mąż )

Eloe
, Tak myślałam,ze tego panthenolu trochę mało, ale wolałam nie przesadzić, żelu też wtedy nie dałam dużo, tyle że roztarłam na dłoniach. Nie dodawałam do całych ugotowanych 60ml, tylko do jednorazowej aplikacji.

Boję się trochę co będzie jutro... Ostatnio na drugi dzień były okropne, wyglądały jak potargane suche strąki (prosta góra w miarę, środek spuszony z mnóstwem krótszych fruwających kłaczków, końce jakby były tłuste)- nie wytrzymałam i rozczesałam, po czym nawinęłam końce na palec. Nie wiem, jak wy wytrzymujecie bez czesania... Lata przyzwyczajenia robią swoje... Może falistych to "nie czesać na sucho" nie dotyczy? No nic, spróbuję wytrzymać, w końcu teraz mam żel, najwyżej zwilżę i poskromię żelem. Zobaczymy, dam znać.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 18:25   #38804
paulownia
Zakorzenienie

Nadrabiam zaleglosci dzis sezon wakacyjny rozpoczety, a ja mam potezny katar i zapomnialam spakowac odzywke bs i stylizator. Dobrze, ze tylko jedno mycie mnie w hotelu czeka, a w niedziele wracam do domu. Wczoraj po myciu efekty byly przyzwoite i zadowalajace, choc jednak te loki wciaz sa suche, musze przyznac.
Co do plunkingu odwroconego, to wpadlam na ten pomysl z miesiac temu. Po standardowym moje wlosy opadaja w pelen balagan i rady sobie z nimi dac nie moge. Wiec po myciu i plukaniu odciskam wode w pieluszke bawelniana, nakladam Joanne i ostroznie rozczesuje, juz nie z glowa w dol, ale w pozycji normalnej (dziwnie brzmi). Ugniatam, ale od dolu do gory, przyciskam rekami do skory glowy. Na ramiona rozkladam pieluszke zlozona w trojkat, ostatnio stara podkoszulke bawelniana, i podciagam tylna czesc do gory, potem zawiazuje boki. Calosc przypomina troche hamak, w ktorym wlosy sobie leza i ladnie schna. Ogolnie - w standardowym plunkingu wlosy leza na czubku glowy, ja pozwalam im opasc w dol i podwiazuje je od dolu, chyba bardziej precyzyjnie juz tego nie opisze, cholibka.
Niestem niewyspana i meczy mnie wsciekle katar. A pogoda, jak na zlosc, piekna, mozna sie bylo dzis opalac.
Do uslyszenia.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 18:39   #38805
martusia1234
Raczkowanie

Cytat:
Witaj Nie podejmowałabym się jeszcze oceny skrętu, bo to za krótko. Ale jest potencjał
I trzeba będzie sięgnąć jeszcze do profilu Caskady - ona rozjaśnia włosy pasemkami i ma piękne loki. Warto poczytać, co ona stosuje.
Jest potencjał! A jeszcze tydzień temu nawet nie myślałam o pożegnaniu z moją suszarko-szczotką.
Czytałam już, zobaczymy metodą prób i błędów co będzie dla mnie najlepsze. Mam tylko nadzieję, że opisywany przez Was kryzys po chwilowej poprawie zakończy się przed moim ślubem.

Każda nowa zakręcona chce wiedzieć jaki ma skręt właśnie dlatego, że jest nowa i ma bardzo mgliste pojęcie o sprawie. Jak się naoglądałam zdjęć Waszych cudnych loków i fal, to zupełnie zbrzydło mi ich prostowanie. Ja i moje włosy bardzo dziękujemy.

Jutro pierwsze OMO, harmonijkowanie i ręcznikowanie. Niestety nie znalazłam nigdzie Joanny b/s len i rumianek, wszędzie tylko rzepa.
martusia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 18:40   #38806
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Rybiorku, w poniedziałek były piękne, ale teraz są po prostu obłędnie piekne!
wiem ze pomyslisz ze bluznie ale ja wole poniedzialkowe, bo sa takie bardziej naturalne, niby dzisiejsze tez ale jednak dyfuzor troche inaczej je ksztaltuje i wygladam jakbym w walkach spala albo u fryzjera byla na specjalnym zamowieniu, nie mam bladego pojecia czemu dzisiaj takie wyszly
Cytat:
Przy okazji oblukałam dokładnie Skuterka w albumie. Cudny, koci makijaż przy oczach ma identyczny jak mój Bazyl, którego miałam 10 lat temu (kiedy jeszcze alegria nie była tak silna-tylko kichałam, teraz mam wysypkę, jak się przytulę, a najgorzej jak potrę oczy. Syberyjski mi z głowy nie wychodzi, już męża urobiłam, teraz tylko jechać do hodowli w Wawie i sprawdzić, czy mnie mocno uczula-kot, nie mąż )
Wlasnie, te oczy, Cycek nie ma takich mocnych obwodek, do tego Skuter ma ciemno-szare oczy (nigdy nie widzialam kota z takim oczami, zielone ma Cyc i tutaj to rzadkosc, koty na zewnatrz maja przewaznie zolte, raz idzialam brazowe ale szarych niet), jak tak patrzy na Ciebie to jak dwa wegielki, i zwykle patrzy na mnie zdziwiony bo czemu znow ta duza nie pozwala gryzc kabla albo dywanu, ale jak mowie do niego normlanym tonem, pytam go zwykle 'jak leci Skuter?' to zaraz przybiega i mruczy jak go dotkne
(album uzupelnie do maximum pojemnosci czyli 60 fotek ale czasowo sie nie wyrabiam, moze jutro, a potem zaloze kolejny album)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-03, 18:59   #38807
eweelinaa91
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, mam nadzieję, że mi pomożecie. Nadszedł ten moment w moim życiu, w którym postanowiłam ratować wspomnienie moich pięknych włosów. Ostatnio byłam z nich zadowolona jakieś 5 lat temu, więc zbierałam się do tego długo. Kupiłam:
- HiPP, szampon dla dzieci
- Garnier, odżywka z awokado i karite
- Joanna, odżywka z miodem i cytryną
- Malwa, Studio Gloria, maska

Czy stosowanie w takiej kolejności szamponu, odżywek z Garniera i Joanny odpowiada metodzie OMO?
Maskę zamierzam stosować od 1-2 w tygodniu, w olejki zaopatrzę się wkrótce, pewnie na allegro.

Masek z Bingo nie dorwałam nigdzie, a byłam w 7 sklepach i w dwóch aptekach zielarskich, skąd je bierzecie?

Będę wdzięczna za rady.
eweelinaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 19:36   #38808
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Taką bułkę też chcę. Loki idealnie skręcone. Przypominają mi te, które wklejałaś kiedyś (niedawno znów, w samochodzie chyba), chyba po tucumie (to mnie natchnęło do zakupu masła). Piękne, nic dodać, nic ująć
Cytat:
Napisane przez slodka_kicunia_17_wera Pokaż wiadomość
Nie mogę znaleźć w wawie Joanny b/s z serii Naturia.. Byłam w rossie, w naturze w carefour, superpharm i nie ma - gdzie to znaleźć
A zobacz tutaj, w pierwszym poście coś jest.

Cytat:
Nie wiem, jak wy wytrzymujecie bez czesania... Lata przyzwyczajenia robią swoje... Może falistych to "nie czesać na sucho" nie dotyczy? No nic, spróbuję wytrzymać, w końcu teraz mam żel, najwyżej zwilżę i poskromię żelem. Zobaczymy, dam znać.
Przyzwyczaisz się, szkoda czesać tak piękne fale, rozprostują się.
Z czasem zapomnisz o istnieniu grzebienia

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
chyba bardziej precyzyjnie juz tego nie opisze, cholibka.
Wszystko bardzo jasno opisałaś

Cytat:
Napisane przez eweelinaa91 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, mam nadzieję, że mi pomożecie. Nadszedł ten moment w moim życiu, w którym postanowiłam ratować wspomnienie moich pięknych włosów. Ostatnio byłam z nich zadowolona jakieś 5 lat temu, więc zbierałam się do tego długo. Kupiłam:
Dokupiłabym jeszcze jakiś prosty szampon z sls, żeby oczyścić włosy z silikonów i stylizator, np. czarny żel z pomarańczowymi napisami Isana lub zrób sama żel lniany (przepis w osobnym wątku).
Z OMO nie pomogę, bo nigdy nie myłam w ten sposób włosów.
Aha, no i ręcznik z mikrofibry (lub zwykłe ściereczki z biedronki z mikrofibry zeszyte razem).
Powodzenia

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 20:47   #38809
mimi1812
Raczkowanie

Pytałam Was o żele z Rossmana, po dwóch opiniach się zniechęciłam i mówię nie kupię Ale byłam dziś w sklepie-takim małym wiejskim spożywczaku, patrzę stoi żel, myślę sobie nie kupię, tylko zobaczę skład, ale na 3 miejscu zobaczyłam Pantenol, do tego śmieszna cena-1,5 zł, więc wyszłam ze sklepu z żelem Nie liczę na jego właściwości stylizujące za bardzo, ale może do zabezpieczenia się nada?
Oto skład: Aqua, Carbomer, Panthenol, PEG-25 PABA, Parfum, PEG 40, Hydrogenated Castor Oil, Triethanolamine, VP/VA Copolymer, Methylchloroisothiazolino ne, Propylene Glycol, Benzyl Benzoate, Limonene, Linalool, CI42080, CI 19140, CI 16255.

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Boję się trochę co będzie jutro... Ostatnio na drugi dzień były okropne, wyglądały jak potargane suche strąki (prosta góra w miarę, środek spuszony z mnóstwem krótszych fruwających kłaczków, końce jakby były tłuste)- nie wytrzymałam i rozczesałam, po czym nawinęłam końce na palec. Nie wiem, jak wy wytrzymujecie bez czesania... Lata przyzwyczajenia robią swoje... Może falistych to "nie czesać na sucho" nie dotyczy? No nic, spróbuję wytrzymać, w końcu teraz mam żel, najwyżej zwilżę i poskromię żelem. Zobaczymy, dam znać.
Mam to samo, tylko u mnie te suche strąki robią się na wietrze, włosy automatycznie stają się jakieś takie matowe, mimo że wcześniej wyglądały na w miarę błyszczące. Zapewniam Cię, że falowane też dotyczy zasada, żeby nie czesać na sucho, ja przez długi czas to ignorowałam i wiecznie chodziłam z mega puchem. Teraz też jest, ale w porównaniu z tym po rozczesaniu to pestka. Ale to wymaga czasu Wiele razy jeszcze w przypływie złości i rezygnacji rozczeszesz je Bo mi naprawdę trudno było pogodzić się z nieczesaniem, a teraz w ogóle nie widzę takiej potrzeby
mimi1812 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 20:49   #38810
gohs
Zakorzenienie

Cytat:

Czy stosowanie w takiej kolejności szamponu, odżywek z Garniera i Joanny odpowiada metodzie OMO?
Maskę zamierzam stosować od 1-2 w tygodniu, w olejki zaopatrzę się wkrótce, pewnie na allegro.

Masek z Bingo nie dorwałam nigdzie, a byłam w 7 sklepach i w dwóch aptekach zielarskich, skąd je bierzecie?

Będę wdzięczna za rady.
Z tego co zdążyłam się zorientować, Garniera się używa zazwyczaj na drugie O I ja też tak robię A tej Joanny jeszcze nie testowałam na sobie

Cytat:
Ja tymczasem uciekam i życzę przyjemnego popołudnia
Nie wiem co to bułka, ale loczki ładne

U mnie dzisiaj na głowie nieudolna próba dobierańca z grzywki Poskręcany jakiś i dziwny, ale trzyma się na głowie a to w sumie najważniejsze

Jezuuu, zaczyna mnie ogarniać szał przedwyjazdowy i już bym chciała niedzielę albo sobotę chociaż Póki co uzupełniam zapasy ubraniowe i kosmetyczne
Stary 2011-08-03, 21:18   #38811
anoska
Zakorzenienie

dziś przekaz krótki: moje włosy przestały mnie kochać
Stary 2011-08-03, 21:19   #38812
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
dziś przekaz krótki: moje włosy przestały mnie kochać
haha, a co się stało?

Pracuję nad sobą
Stary 2011-08-03, 21:31   #38813
Stefannia
Wtajemniczenie

Dziewczyny, przyszłam Wam tylko pocukrzyć Wasza wiedza jest oszałamiająca. Eloe, bije czołem o ziemie

Przeczytałam że morelka na pół godziny minimum, ja rano nie mam tyle czasu więc chyba pójdę do łazienki i nadrobię teraz
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 21:43   #38814
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, jak wy wytrzymujecie bez czesania... Lata przyzwyczajenia robią swoje... Może falistych to "nie czesać na sucho" nie dotyczy?
Dotyczy
Cytat:
Ogolnie - w standardowym plunkingu wlosy leza na czubku glowy, ja pozwalam im opasc w dol i podwiazuje je od dolu, chyba bardziej precyzyjnie juz tego nie opisze, cholibka.
Niestem niewyspana i meczy mnie wsciekle katar. A pogoda, jak na zlosc, piekna, mozna sie bylo dzis opalac.
Dobrze opisane Przygarniam, szkoda że na to nie wpadłam zanim obcięłam, próbowałam osiągnąć ten efekt podpinając żabami
Cytat:

OMO to będzie lepiej 1-O Joaśką na włosy, M mycie Hippem, 2-O Garnier.
Potem jeszcze np Joaśka jako b/s

Cytat:
Zajrzyj najpierw do szafki kuchennej czy nie ma tam czegoś wartościowego: oliwa, olej z pestek winogron, lniany albo rycyna z apteki. Ale rycynowy trudno się nakłada i zmywa, lepiej do zmieszać, np z odżywką Joanna i potrzymać min 10 minut
Cytat:
Sklepiki osiedlowe

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 21:56   #38815
mimi1812
Raczkowanie

Niech żyje odwrócony plunking Dla długich włosów idealna metoda
paulownia
Stary 2011-08-03, 22:02   #38816
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Niech żyje odwrócony plunking Dla długich włosów idealna metoda
paulownia
jak to wyglada?

Pracuję nad sobą
Stary 2011-08-03, 22:42   #38817
blackeye79
Raczkowanie

Cytat:
Pisałam to już we wcześniejszych postach ale być może nie śledziłaś uważnie akurat moich wypowiedzi więc powtórzę. Bez zakwaszania w celu domknięcia łusek nie wyobrażam sobie pielęgnacji. To mój gwódź programu
No, nie śledziłam Cię chyba uważnie.
Stary 2011-08-03, 22:42   #38818
mimi1812
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
jak to wyglada?
Stronę wcześniej paulownia opisuje tą metodę
Stary 2011-08-03, 23:09   #38819
eweelinaa91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Dokupiłabym jeszcze jakiś prosty szampon z sls, żeby oczyścić włosy z silikonów i stylizator, np. czarny żel z pomarańczowymi napisami Isana lub zrób sama żel lniany (przepis w osobnym wątku).
Z OMO nie pomogę, bo nigdy nie myłam w ten sposób włosów.
Aha, no i ręcznik z mikrofibry (lub zwykłe ściereczki z biedronki z mikrofibry zeszyte razem).
Powodzenia
Cytat:
Z tego co zdążyłam się zorientować, Garniera się używa zazwyczaj na drugie O I ja też tak robię A tej Joanny jeszcze nie testowałam na sobie
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
OMO to będzie lepiej 1-O Joaśką na włosy, M mycie Hippem, 2-O Garnier.
Potem jeszcze np Joaśka jako b/s

Zajrzyj najpierw do szafki kuchennej czy nie ma tam czegoś wartościowego: oliwa, olej z pestek winogron, lniany albo rycyna z apteki. Ale rycynowy trudno się nakłada i zmywa, lepiej do zmieszać, np z odżywką Joanna i potrzymać min 10 minut

Sklepiki osiedlowe
Wielkie dzięki za pomoc! Mam nadzieję, że wystarczy mi cierpliwości. ;P
eweelinaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 23:59   #38820
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Ostrzegam tylko, że pachnie intensywnie kokosem, więc jeśli nie lubisz, to lepiej odpuścić.
nie boję się chyba kokosa, ale na razie nie mam kasy więc odpuszczam w tym miesiącu.
Cytat:
Kryzys normalna sprawa. włosy teraz będą reagować na miliardy różnych sposobów. Cóż, trzeba przetrwać. A my jesteśmy tu po to, by wspomóc
dobrze, że jesteście
Cytat:
Na 30 minut. U mnie morelka działa cuda po godzinie... Ale to u mnie.
Przetestuj czas stosowania odżywek. Warto. Wówczas będziesz wiedziała, co potrafią naprawdę.
o widzisz, a ja zawsze się boję, ze jak przedobrzę z czasem to będzie jakiś przyklap albo coś. Następne próby będa czasowe - musze sobie kupić kuchenny minutnik
Cytat:
Mgiełko, śliczny tył po tym żelu! Przód zresztą też, ale na tyle widać zdecydowana różnicę w stosunku do poprzednich.
Żel to mój zbawca, na prawdę. Idealny stylizator, chociaz raz próbowałam nivei FC jak się żel zepsuł i też było fajnie. A kupiłam ostatnio żel artiste ten z fioletową zakrętką i też musze wypróbowac.
Super, ze widać różnicę
Cytat:
Co do plunkingu odwroconego(...)
to ja nieświadomie ostatnio zrobiłam podobnie, tylko jakoś srednio mi wyszło bo musiałam włosy spłukać w normalnej pozycji, plecy mokre, szuja bolała... ale też właśnie mam problem, ze jak zdejnę koszulkę po standardowym plunkingu to nieład straszny... zrobie tak jak ty tylko może technicznie lepiej mi pójdzie

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości