|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#38791 | |||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Należą się, bo samodzielne cięcie to trudna sprawa. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Koniecznie! i czekamy na relację.Cytat:
Cytat:
Jak upinam? Robię loose bun Łapię włosy jak do kucyka, ale luźno i końcówki podnoszę. Spinki wpinam tak, by trzymały. Ot, cała filozofia upięcia ![]() [quoet] Będę trzymać za słowo [/quote] Proszę uprzejmie ![]() Cytat:
Używałam dużego żelu przeźroczystego. Słaby hold, ponieważ wysoko gliceryna - przyciąga wodę, fryzura się rozpada. tak było u mnie.
|
|
#38792 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#38793 | ||||
|
|
Cytat:
Możesz co najwyżej przyciąć końcówki, jeśli nożyczki tak cię kusza ![]() Piękny skręt ![]() Cytat:
![]() Tu są same ekstrakty, humektant i kondycjoner. Szansę na stworzenie powłoczki chroniącej przed puszeniem daje przede wszystkim prawoślaz - jest tutaj bazą. Jest wzmacniający czosnek, reszta bardziej w zastosowaniu antybakteryjnym i łagodzącym (tu jest też rozjaśniający rumianek!). Ujmę to tak - nie zdziw się, jeśli włos bardziej się spuszy, bo brak tu konkretnego zabezpieczacza. Jednak nie musi tak być (ja po KCCC, gdzie również jest prawoślaz nie mam puchu czasem nawet przez cały dzień), ponieważ każdy włos reaguje inaczej. Możliwe za to działanie stylizacyjno-odżywcze. Jestem w zupełności na tak, bo jeśli nie podpasuje do stylizacji czy zabezpieczania, możesz zużyć, dodając do odzywki d/s.Producent pisze: Free of parabens, silicone and artificial colors I to jest prawda, ale... szkoda, ze nie wspomina o parafinie i wazelinie. cała reszt dopiero po nich. Będzie świetnie zabezpieczać, ale trzeba pamiętać o zmywaniu zwykłym szamponem od czasu do czasu. Poza tym ma pq, czyli jest niezgodny z cg. Zależy, co lubisz, ale jak dla mnie osobiście (mam na myśli, czy kupiłabym to dla swoich włosów) Cytat:
)Początek zapowiadał myjadło, ale dalej są oleje i spore proteiny. Fajna, emolientowa odżywka, możesz stosować do zabezpieczania na suche, ale uwaga na obciążenie. Może podrażniać wrażliwą skórę głowy. Cytat:
bierz.Podobnie jak ta powyżej, ale tutaj masz wysoko proteiny roślinne i pszeniczne. na zmianę z poprzednią, (stosowana samodzielnie przez dłuższy czas może stworzyć wrażenie wysuszającej).Uff...
|
|
#38794 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Rybiorku ślinię się nad twoimi włosami
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale tą z lnem i rumiankiem wezmę - z żelem lnianym się lubię to może odżywka posłuży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
)Hmmmm a może to ta parafina z mojej Amli się niedomyła i teraz włosy takie średnie? Możliwe to? Chociaż myłam Alterrą migdałem zdaje się a on też nie jest super delikatny... (tak mi do głowy przyszło...)
|
|
#38795 | ||
|
|
Efekt po papilotkach wspaniały Współczuję puchu Może to ta pogoda, która ostatnio szwankowała? Ciągłe kapu, kapu z nieba, a teraz wszystko schnie. Łącznie z wnętrzem włosów osób o sporej porowatości ![]() Łydka się zagoi, ukąszenie posmarujesz Fenistilem albo panthenolem (czysty działa cuda - nie miałam śladu po oparzeniu już następnego dnia!) Cytat:
![]() Masz szczęście, ze mieszkasz w tak cudownie spokojnym miejscu. Sugestywnie opisanym zresztą Ja... również ;D Już nie wariuję, ale rozkoszuję ciszą. Przeprowadziłam się w sobotę w kolejne tymczasowe miejsce, ale mam tam spokój, drzewa w pobliżu i... pociąg. A ja lubię pociągi.Cytat:
|
|
#38796 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Przepiękne fale
|
|
|
|
#38797 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zeby Wam naswietlic jak bardzo maz ma dosc, oto jakiego dostalam smsa dzisiaj jak jechalam do pracy, cytuje z wlasnego telefonu: 'Na ebay dam ogloszenie ze sprzedam smycz dla kota za 100 000€. Dorzuce gratis druga smycz, dwa kible kocie, drapak, dwa koty, zone, tesciowa, samochod. Bedzie dobre co??' (zachowalam oryginalna pisownie) Cytat:
i jedno juz wiem, jak sie kota nie nauczy manier to bedzie dziki i nieuprzejmy, bedzie drapal i gryzl, bedzie sikal poza kuweta bo to bedzie dla niego normalne. Z Cyckiem zajelo nam 2 miesiace nauczenie go ze w kontaktach z nami nie ma gryzienia i drapania, mialam bardzo poranione rece, przy czym to nie wynikalo ze zlosliwosci Cycka. Tak sie bawil z rodzenstwem a ze w sumie urodzil sie w rodzinie poldzikiej to mial duzo zwyczajow dzikiego kota. Twardo uczylismy go i choc niby sie tego nie stosuje z kotami to my jednak, jak nie dzialal syk, za kazdym razem pacalismy go w glowe i potem sie odwracalismy ze go nie lubimy jak nas gryzl, pacniecie nie bylo bolesne, co najwyzej duma Cycka cierpiala. Nauczyl sie. Cale 2 miesiace to trwalo. Ze Skuterem zajelo nam tydzien. Co znaczy praktyka. Mam tylko jedno zadrapanie na nadgarstku ktorego juz prawie nie widac, Skuter zrobil je chyba drugiego dnia jak byl z nami. Musze dodac ze czesto biore Skutera na rece, glaskam, myziam, caluje wiec teoretycznie powinnam byc zadrapana na smierc. Maluch jak wybitnie nie chce byc na rekach (rzadko) to mi to pokazuje, ale nie pazurami i nie zebami. Zawsze szanuje to i stawiam go na ziemi. Tak samo postepuje z Cyckiem. I chyba o to chodzi prawda?Cytat:
|
|
#38798 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Eloe, ja i moje loki jesteśmy Ci dozgonnie wdzięczne za pomoc ![]() W takim razie biorę dwie z Barts Bees'a. Swoją drogą zaczynam się powoli zastanawiać gdzie pomieszczę wszystkie te mazidła do włosów... No ale w końcu odżywek nigdy za wiele.![]() A powiedz mi, jak używasz KCCC? Jako odzywkę b/s? Bo kusi mnie już od jakiegoś czasu...
Every time she closed her eyes Edytowane przez nez123 Czas edycji: 2011-08-03 o 15:01 |
|
|
|
|
#38799 | |||||||||||||
|
|
Piękne
Cytat:
Dobrze by było, byś sprawdziła, co poza witaminami jest w kapsułce. A oraz E muszą być przecież stabilizowane, więc pewnie jest tam jakiś olej. Nadto są wrażliwe na światło. Kusicielka... ![]() Cytat:
![]() moim zdaniem masz, tylko narzędzi brakCytat:
Cytat:
Ale dziękuję Bardzo się cieszę, gdy moje rozważania się przydają ![]() [quote]Na pewno będę wdrażać zmiany po kolei. Z keratyną jeszcze nie kombinowałam, za to dodałam kroplę panthenolu do porcji żelu lnianego na dłoniach i wgniotłam przed plunkingiem. [/qipye] Kropla to może być mało. Zależy na jaką objętość żelu. Cytat:
![]() W codzienniku widać piękne włosy! Rzeczywiście fale jak u Edith Gdzieś nam zniknęła, a ja się stęskniłam ![]() Mam tylko uwagę - jeśli robisz przed myciem olejowanie, to ono samo wystarcza jako 1. o. Potem możesz już stosować szampon. A Nivea Flexible Curls nie za bardzo ma sens jako odżywka d/s. Ale czemu nie spróbować? ![]() Cytat:
![]() Wybaczam Napisz, co wybrałaś ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Przetestuj czas stosowania odżywek. Warto. Wówczas będziesz wiedziała, co potrafią naprawdę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tymczasem uciekam i życzę przyjemnego popołudnia Na koniec moje włosy z dziś - bułka się zrobiła po lewej
|
|
#38800 |
|
Konto usunięte
|
Houston, I have a problem.
Nie mogę znaleźć w wawie Joanny b/s z serii Naturia.. Byłam w rossie, w naturze w carefour, superpharm i nie ma - gdzie to znaleźć Help! |
|
|
|
#38801 |
|
Zakorzenienie
|
tak sie czuje ![]() a powaznie to doszlam do wniosku ze to Wam sie naleza brawa, probujecie to co macie na rynku i macie niesamowite osiagi, mieszkajac w Polsce nie mialabym takich lokow, niestety ale uzywajac polskich produktow mialam problem zarowno przy naturalnym jak i dyfuzorowym suszeniu, najbardziej chodzilo stylizatory, zaden z zeli i kremow dostepnych w Polsce u mnie sie nie sprawdza, dostalam swego czasu od Eloe, Syrenki, Malgosi kilka na testy i choc bardzo sie staralam nic. A zel lniany jest fajny ale z nim moje wlosy schna wieeeeeeeki (nawet z dyfuzorem, to 30 minut chyba zebym temperatura podniosla a to juz bezsens bo zaraz sahara bylaby). Przez krotki czas jako tako bylo z balsamem Nivea ale tylko jak mialam probke od Malgosi (tak mi sie wydaje, jak ktos inny mi przyslal to przepraszam ), poprosilam mame o kupienie i podeslanie mi i niestety przy drugim opakowaniu sie spartolilo. Obecnego zelu uzywam tak ciagiem nonstop od marca bodajze i dziala zawsze. Ale takiego zelu to w Polszy jeszcze nie zrobili.....aha i zapomnialam o najwazniejszym, brawa dla wszystkich tutaj zgromadzonych loczkow i falek
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-08-03 o 17:16 |
|
|
|
#38802 |
|
Zadomowienie
|
Rybiorku na pewno spróbuję
Zobaczymy jak będzie kiedy nałoże mniej żelu, dziękuję za radę
|
|
#38803 |
|
Rozeznanie
|
Mgiełko, śliczny tył po tym żelu! Przód zresztą też, ale na tyle widać zdecydowana różnicę w stosunku do poprzednich.
Rybiorku, w poniedziałek były piękne, ale teraz są po prostu obłędnie piekne! Przy okazji oblukałam dokładnie Skuterka w albumie. Cudny, koci makijaż przy oczach ma identyczny jak mój Bazyl, którego miałam 10 lat temu (kiedy jeszcze alegria nie była tak silna-tylko kichałam, teraz mam wysypkę, jak się przytulę, a najgorzej jak potrę oczy. Syberyjski mi z głowy nie wychodzi, już męża urobiłam, teraz tylko jechać do hodowli w Wawie i sprawdzić, czy mnie mocno uczula-kot, nie mąż )Eloe, Tak myślałam,ze tego panthenolu trochę mało, ale wolałam nie przesadzić, żelu też wtedy nie dałam dużo, tyle że roztarłam na dłoniach. Nie dodawałam do całych ugotowanych 60ml, tylko do jednorazowej aplikacji. Boję się trochę co będzie jutro... Ostatnio na drugi dzień były okropne, wyglądały jak potargane suche strąki (prosta góra w miarę, środek spuszony z mnóstwem krótszych fruwających kłaczków, końce jakby były tłuste)- nie wytrzymałam i rozczesałam, po czym nawinęłam końce na palec. Nie wiem, jak wy wytrzymujecie bez czesania... Lata przyzwyczajenia robią swoje... Może falistych to "nie czesać na sucho" nie dotyczy? No nic, spróbuję wytrzymać, w końcu teraz mam żel, najwyżej zwilżę i poskromię żelem. Zobaczymy, dam znać. |
|
|
|
#38804 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam zaleglosci
dzis sezon wakacyjny rozpoczety, a ja mam potezny katarCo do plunkingu odwroconego, to wpadlam na ten pomysl z miesiac temu. Po standardowym moje wlosy opadaja w pelen balagan i rady sobie z nimi dac nie moge. Wiec po myciu i plukaniu odciskam wode w pieluszke bawelniana, nakladam Joanne i ostroznie rozczesuje, juz nie z glowa w dol, ale w pozycji normalnej (dziwnie brzmi ). Ugniatam, ale od dolu do gory, przyciskam rekami do skory glowy. Na ramiona rozkladam pieluszke zlozona w trojkat, ostatnio stara podkoszulke bawelniana, i podciagam tylna czesc do gory, potem zawiazuje boki. Calosc przypomina troche hamak, w ktorym wlosy sobie leza i ladnie schna. Ogolnie - w standardowym plunkingu wlosy leza na czubku glowy, ja pozwalam im opasc w dol i podwiazuje je od dolu, chyba bardziej precyzyjnie juz tego nie opisze, cholibkaNiestem niewyspana i meczy mnie wsciekle katar. A pogoda, jak na zlosc, piekna, mozna sie bylo dzis opalac. Do uslyszenia. |
|
|
|
#38805 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Czytałam już, zobaczymy metodą prób i błędów co będzie dla mnie najlepsze . Mam tylko nadzieję, że opisywany przez Was kryzys po chwilowej poprawie zakończy się przed moim ślubem .Każda nowa zakręcona chce wiedzieć jaki ma skręt właśnie dlatego, że jest nowa i ma bardzo mgliste pojęcie o sprawie . Jak się naoglądałam zdjęć Waszych cudnych loków i fal, to zupełnie zbrzydło mi ich prostowanieJutro pierwsze OMO, harmonijkowanie i ręcznikowanie. Niestety nie znalazłam nigdzie Joanny b/s len i rumianek, wszędzie tylko rzepa.
|
|
|
|
|
#38806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
(album uzupelnie do maximum pojemnosci czyli 60 fotek ale czasowo sie nie wyrabiam, moze jutro, a potem zaloze kolejny album
|
|
#38807 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, mam nadzieję, że mi pomożecie. Nadszedł ten moment w moim życiu, w którym postanowiłam ratować wspomnienie moich pięknych włosów. Ostatnio byłam z nich zadowolona jakieś 5 lat temu, więc zbierałam się do tego długo. Kupiłam:
- HiPP, szampon dla dzieci - Garnier, odżywka z awokado i karite - Joanna, odżywka z miodem i cytryną - Malwa, Studio Gloria, maska Czy stosowanie w takiej kolejności szamponu, odżywek z Garniera i Joanny odpowiada metodzie OMO? Maskę zamierzam stosować od 1-2 w tygodniu, w olejki zaopatrzę się wkrótce, pewnie na allegro. Masek z Bingo nie dorwałam nigdzie, a byłam w 7 sklepach i w dwóch aptekach zielarskich, skąd je bierzecie? Będę wdzięczna za rady. |
|
|
|
#38808 | |||
|
Mod-Śnieżynka
|
Taką bułkę też chcę
Cytat:
, w pierwszym poście coś jest.Cytat:
Z czasem zapomnisz o istnieniu grzebienia ![]() Wszystko bardzo jasno opisałaś Cytat:
Z OMO nie pomogę, bo nigdy nie myłam w ten sposób włosów. Aha, no i ręcznik z mikrofibry (lub zwykłe ściereczki z biedronki z mikrofibry zeszyte razem). Powodzenia
|
|||
|
|
|
#38809 | |
|
Raczkowanie
|
Pytałam Was o żele z Rossmana, po dwóch opiniach się zniechęciłam i mówię nie kupię
Ale byłam dziś w sklepie-takim małym wiejskim spożywczaku, patrzę stoi żel, myślę sobie nie kupię, tylko zobaczę skład, ale na 3 miejscu zobaczyłam Pantenol, do tego śmieszna cena-1,5 zł, więc wyszłam ze sklepu z żelemOto skład: Aqua, Carbomer, Panthenol, PEG-25 PABA, Parfum, PEG 40, Hydrogenated Castor Oil, Triethanolamine, VP/VA Copolymer, Methylchloroisothiazolino ne, Propylene Glycol, Benzyl Benzoate, Limonene, Linalool, CI42080, CI 19140, CI 16255. ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
Wiele razy jeszcze w przypływie złości i rezygnacji rozczeszesz je Bo mi naprawdę trudno było pogodzić się z nieczesaniem, a teraz w ogóle nie widzę takiej potrzeby
|
|
|
|
|
#38810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ja też tak robię Cytat:
![]() U mnie dzisiaj na głowie nieudolna próba dobierańca z grzywki Poskręcany jakiś i dziwny, ale trzyma się na głowie a to w sumie najważniejsze Jezuuu, zaczyna mnie ogarniać szał przedwyjazdowy i już bym chciała niedzielę albo sobotę chociaż
|
|
|
#38811 |
|
Zakorzenienie
|
dziś przekaz krótki: moje włosy przestały mnie kochać
|
#38812 |
|
Zadomowienie
|
haha, a co się stało?
|
|
#38813 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, przyszłam Wam tylko pocukrzyć
Wasza wiedza jest oszałamiająca. Eloe, bije czołem o ziemie![]() Przeczytałam że morelka na pół godziny minimum, ja rano nie mam tyle czasu więc chyba pójdę do łazienki i nadrobię teraz
|
|
|
|
#38814 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przygarniam, szkoda że na to nie wpadłam zanim obcięłam, próbowałam osiągnąć ten efekt podpinając żabamiCytat:
Potem jeszcze np Joaśka jako b/s Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#38815 |
|
Raczkowanie
|
Niech żyje odwrócony plunking
![]() paulownia |
|
|
|
#38816 |
|
Zadomowienie
|
jak to wyglada?
|
|
#38817 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie śledziłam Cię chyba uważnie.
|
|
#38818 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#38819 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#38820 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc odpuszczam w tym miesiącu.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super, ze widać różnicę ![]() to ja nieświadomie ostatnio zrobiłam podobnie, tylko jakoś srednio mi wyszło bo musiałam włosy spłukać w normalnej pozycji, plecy mokre, szuja bolała... ale też właśnie mam problem, ze jak zdejnę koszulkę po standardowym plunkingu to nieład straszny... zrobie tak jak ty tylko może technicznie lepiej mi pójdzie
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

Należą się, bo samodzielne cięcie to trudna sprawa. 

i czekamy na relację.
Łapię włosy jak do kucyka, ale luźno i końcówki podnoszę. Spinki wpinam tak, by trzymały. Ot, cała filozofia upięcia 

Możesz co najwyżej przyciąć końcówki, jeśli nożyczki tak cię kusza 
Jestem w zupełności na tak, bo jeśli nie podpasuje do stylizacji czy zabezpieczania, możesz zużyć, dodając do odzywki d/s.

Bardzo się cieszę, gdy moje rozważania się przydają 
tak sie czuje
), poprosilam mame o kupienie i podeslanie mi i niestety przy drugim opakowaniu sie spartolilo. Obecnego zelu uzywam tak ciagiem nonstop od marca bodajze i dziala zawsze. Ale takiego zelu to w Polszy jeszcze nie zrobili.....