|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#38731 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
Cytat:
Ja mam mozliwosc stosowania produktow roznych, sporo tez mam do krecilkow bez silikonow i jesli chodzi o efekty to mam podobne i po Curl Junkie (wiekszosc produktowo CG) i po Miss Jessie's (troszke silikonow w odzywce do mycia i ds, w maskach jest po 3,4 silikony), czestotliwosc uzywania szamponu ta sama w przypadku obu firm. Najwazniejsze to znalezc balans miedzy skladnikami. Cytat:
oby cos podzialalo
|
|
#38732 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z mojem włącznieCytat:
![]() Dzieciowy napewno ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#38733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mała rada (mam nadzieję, że dobra i przydatna) - wbrew pozorom uważaj na proteiny. U mnie użyte równocześnie dwie odżywki bogate w proteiny (ds i bs) spowodowały szybki oklap ![]() Cytat:
![]() To ja jutro wrzucę zdjęcie czarnej kanalii, nie mojej ale traktuję jak swoje
|
|
#38734 |
|
Mod-Śnieżynka
|
W mojej Sephorze w ogóle nie było szamponów (tych dużych). Nigdy nie miałam kosmetyków YT więc sprawdziłam w KWC jak wygląda ten szampon
![]() W promocji były jakieś małe szampony YT, może to dzieciowe, o których pisze Ajrisz? Nie zwróciłam uwagi niestety. Miałam się nie przyznawać, bo zarzekałam się, że nic nie kupię, ale kupiłam odżywkę ogórkową. Ale poprosiłam TŻ, żeby mi zabronił następnym razem, jeśli będziemy razem robić zakupy (tylko baaardzo rzadko razem kupujemy kosmetyki, ubrania owszem )
|
|
|
|
#38735 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#38736 | |
|
Zadomowienie
|
A ile kosztuje ten dzieciowy?
Nie wiedziałam, że w Polsce jest on dostępny. Cytat:
Jeśli ich nie ma w promocji, to zostaje tylko Allegro![]() Uważam, że dobrze zrobiłaś, że kupiłaś odzywkę Moim zdaniem - warto, zwłaszcza za taką cenę.
|
|
|
|
|
#38737 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na razi e nie wiem, co z tą hydrolizowaną zrobić. Jak (z czym, ile?)nałożyć póki nie mam buteleczki do zmieszania serum? Ryję po wątkach, ale nie mogę znaleźć. Wiem,że Majreg dodaje panthenolu do odżywek (jutro może wypróbuję), ale co z keratyną... |
|
|
|
|
#38738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: Myślałam o tej keratynie i to, co wymyśliłam: ktoś robi bombę proteinową (któraś z Dziewczyn... Rybiorek?), więc pewnie ona się przyda. Ale nie wiem jak i czy na pewno do tego Tą keratyną zawsze też można wzbogacić jakąś ubogą odżywkę.Mam nadzieję, że dobrze zapamiętuję, rozumuję, nic nie mieszam i nie wprowadzam nikogo w błąd. Proszę mnie poprawić, jak głupoty piszę
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-08-02 o 00:13 |
|
|
|
|
#38739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z pojedynczych mam sama keratyne i hydrolizowany owies, czasami jak skret padal dodawalam do masek z bomba proteinowa trzeba uwazac, po trzymaniu na wlosach bezwzglednie nalezy nalozyc jakas odzywke nawilzajaca, chocby na 3 minutki (oczywiscie nawilzajaca bez protein), proteiny sa fajne ale moga za bardzo podniesc luski i wlosy moga byc szorstkie po umyciu - to znak przedawkowania protein
|
|
#38740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisałabym po prostu "dokap sobie", ale jak kojarzę mazidłowe przepisy, to niektóre składniki wymagają konkretnych warunków, np pH. |
|
|
|
|
#38741 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#38742 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Widzę nowe osóbki, super, że nasze grono się powiększa Włoski mają się dobrze Ciągle uczę się co lubią, a czego nie. Zauważyłam też, że przypominają dziecięcy puszek ale chyba już taka ich natura Polubiły szampon Alterrki z migdałem, balsam Mrs Potter's ale jako odżywkę do spłukiwania, szampon Hippa (chociaż po nim szybciej się przetłuszczają, po Alterrce mogę ich nie myć przez sześć dni ), olejek Amla ale tylko po umyciu odrobinkę na same końcówki. Absolutnie nie lubią żadnego dotykania, ugniatania, wiatru i deszczowej pogody. W końcu zrobiło się ciepło i słonecznie
www.pustamiska.pl Edytowane przez marika161 Czas edycji: 2011-08-02 o 11:52 |
|
|
|
#38743 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Po kilku godzinach spędzonych na wątku ponad miesiąc temu ruszyłam w poszukiwaniu potrzebnych kosmetyków do przejścia na nową metodę dbania o włosy. Moje włoski gdy sięgały do ramion skręt miały zawsze ładny ale przy dłuższym zapuszczaniu, pewnie pod wpływem własnego ciężaru i moich zabiegów pielęgnacyjnych, prostowały się i jakoś tak nie układały ładnie. Rozpoczęłam od jednego mycia szamponem- Joanna z biosiarką i bursztynem. Nie wiem czy to 1 mycie wystarczyło żeby oczyścić moje włoski z silikonów, ale od następnego razu używałam już tylko odżywki Isana (ta z babassu)..Efekty takie, że wszelkie myśli o skróceniu włosków w celu osiągnięcia ładniejszego skrętu mogę wreszcie odłożyć. Włoski są super, pięknie się kręcą (dużo bardziej niż wcześniej) na dodatek wydaje mi się, że zaczęły szybciej rosnąć. Czasem gdy wiem,że następnego ranka myję włosy, nakładałam na noc olej rycynowy na końcówki. Oprócz tego nie stosuję nic. Bardzo bym chciała ten efekt utrzymać i w związku z tym moje pytanie. Czy myślicie, że używanie szampony z SLS np. tego z Joanny jest co jakiś czas konieczne (czytałam, że warto np. co 2 tygodnie) czy też jeśli nie używam prócz Isany i ol. rycynowego niczego więcej to mogę sobie odpuścić? Ale się rozpisałam, a w sumie to chciałam przede wszystkim się przywitać i podziękować za ten wątek. Jeszcze nie byłam nigdy tak zadowolona z formy moich włosów Dziękuję zatem Wam wszystkim
|
|
|
|
#38744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ajrisz plunking odwrócony mnie bardzo zaciekawił pochwal się ![]() Loków nie komentuję (chociaż obiecujące są chyba neisamowicie) ani pielęgnacji bo dopiero raczkuję i sama dobrze nie wiem co robię ![]() Rybiorku twoje włosy są świetne (a jak czytam o szamponiach, odż Creme de la Curl to mi sie kojarzy z kręconowłosą burżuazją ;D) fajnie, ze masz święto takie spa włosowe można robić ![]() Agrafka sporo tego nazbierałaś, ja chyba sobie kokos sprawię (jak doczytam gdzie szukać i jak to ma wyglądać ;D) Umyłam wczoraj zestawem podstawowym (isana babassu, altera migdał, alterra morela), ale efekty chyba bez jakiś rewelacji znowu, dzisiaj już suszę żel lniany na nich. Myślę o Joaśce b/s bo mamy ją niedaleko - wszystkie rodzaje chyba. Tylko nie wiem którą sobie wybrać...? Któraś wybitniej pomaga w skręcie? Bo coś słabo ostatnio ze skrętem u mnie coś mi sie obiło o uszy, ze ta z miodem którejś loki rozprostowuje... to tej nie biorę na pewno Siostra pożarła awokado jednak - maseczki nie będzie Ale kupiłam oliwę z oliwek w promocji więc sie zaolejuję niedługo może. (ktoś ma jakieś super sprawdzone receptury których nie ma receptariuszu? )
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-08-02 o 14:06 |
|
|
|
|
#38745 |
|
Raczkowanie
|
witam was drogie Dziewczynki
stosuje metode CG od dłuższego czasu i zadowolona jestem z efektu, ale mam mały albo i duży problem gdyż mając skręt włosów IIIa/b tylna część włosów pozostaje prosta całe sa w piękne loki a kilkanaście pasemek z tyłu tych spod spodu są prawie prościuteńkie -- efekt prostownicy cóż z tym zrobić ?
|
#38746 | |||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
![]() Cytat:
U mnie też wypada sporo włosów podczas mycia odżywką, ale jeśli myję szamponem to tyle samo wylatuje po nałożeniu odzywki, więc wszystko w normie. Jeśli obawiasz się zapychania mieszków włosowych, zastosuj szampon. Ale nie przesadzajmy tez w druga stronę, by nie oczyścić skalpu doszczętnie z niezbędnego "naturalnego oleju" i bakterii, które tam powinny żyć. A ja poromansowałam z szamponem i myłam siarczanowcem 4 razy z rzędu. Mam podrażnienie jak talala... Się drapiemy... Cóż, wracam grzecznie do odżywki i cg. Tak kończy się moja przygoda z silikonowaniem. MgiełkoM abstrahując od tego, co napisałam wczoraj, że kosmetyki mogą różnie się zachowują w grupach i kolejności, dodam, że istotna jest także pogoda i sposób suszenia. Jednak, co najważniejsze - jesteś na początku drogi i wiele kosmetyków może działać różnie w kolejnych użyciach. Tu włosy uczą się nowego traktowania i Ty uczysz się włosów. Nie ma więc co przekreślać odżywki czy składnika, ale odstawić go na jakiś czas i wypróbować znowu. Albo sprawdzić z innym produktem. Cytat:
Cytat:
|
|
#38747 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak Eloe mówi: każde włosy są inne. Mi mycie odżywką służy, małe wypadanie włosów, a jak myłam czym popadnie i nie pielęgnowałam to włosy wypadały często, podrażnienie było i przesuszenie skalpu
|
#38748 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jak Twoje, ale moje się do tego lubią pyszyć a bałabym się rozjaśniać, bo by mi się poniszczyły
|
|
|
#38749 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
, działają podobnie.Są bardzo tanie, nadają się również do mycia. Cytat:
|
||
|
|
|
#38750 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(szczerze powiedziawszy przez te nazwy sie kiedys skusilam na te komsetyki, opakowania maja takie sobie, zapachy najpierw mnie odrzucily ale za to jakie efekty daja to i zapachy polubilam, z kolei Curl Junkie zauroczyly mnie opakowaniami, dopiero potem czytalam sklady, no a jak paczka przyszla to sie okazalo ze Curl Junkie ma napiekniejsze zapachowo kosmetyki)Grunt ze dzialaja. Cytat:
A teraz stosujesz bs? Jak ktos pisze ze ma problem ze skretem to nie wiem czemu zaraz mi przychodzi do glowy ze moze bs jest zbedna. Jak stosujesz zel lniany to on swietnie dziala jako bs i stylizator. Tak pisze to poniewaz te nasze wlosy to kaprysne sa jak nic i tak naprawde co osoba to inny zestaw, kazda nowa dziewczyna tutaj chce przede wszystkim wiedziec jaki ma typ skretu, niestety ta informacja nie da wiele, ja wizualnie mam 3a, po masce Rapid Recovery nawet 3b (zawsze i bez pudla), ale w zachowaniu jestem vawy, max 2a, czemu? Ano moje wlosy maja teraz pielegnacje jak dla fal, owszem mycie odzywka ale potem kazda odzywka ds i maska musi byc splukana i na wilgotne zel, zadnej odzywki bs - typowe dla cienkich fal. (i badz tu czlowieku madry ) Cytat:
|
|
#38751 | |
|
Zakorzenienie
|
Basia to którąś wybiorę, tanie są to warto wypróbować.
Rybiorku eh te Curl Junkie też fajne, nazwa mnie zauroczyła (jak coś co tak się nazywa mogło by być niefajne ) a jak jeszcze mówisz, ze taki zapach to WOW. a o lnianej właśnie myślałam... no stosuję żel lniany ale myślałam, że to za mało i że powinnam mieć bs. Mam tylko babunię miód i proteiny ale raz jej użyłam i efekt taki sobie był... Ale myslałam, ze może to ten miód i te proteiny mogą mi nie służyć. kiedyś zrobiłam maskę z miodem i tak sobie było ze skrętem też... Myślisz, ze może być bez sensu próbować te Joaśki Naturie jak mam babunię? Może ją najpierw jeszcze raz wypróbuję... To się zaolejuję na noc któregoś dnia może, bo ostatnio co mycie to spędzam całe dzień na tym mycie trochę zajmuje, schną sporo, żel nakładam po wyschnięciu na po raz kolejny zwilżone włosy i znów schną trochę ![]() Nie wiem jak ja przeżyję jak semestr się zacznie, na prawdę nie wiem Cytat:
Pokaże może zdjęcia z tego przedsiewzięcia tutaj, bo w codzienniku wstyd ![]() Było tak: O - isana liquid silk na jakieś 5 min, M – babydream, O – isana babassu Efekt no śmieszny puszek od spodu, baaardzo mało kręcenia (zdj1,2) Dla ratunku żel lniany, ale niestety nawet on nie uratował sytuacji, o ile tył jeeeeszcze jak cię mogę to z przodu totalnie klapnięte smętne coś... blee. (zdj 3,4) p.s wybaczcie jakość, ale wieczorem ciężko o dobre zdjęcia. I zdjęcia z dzisiejszego mycia (zestawem podstawowym) w codzienniku: klik
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-08-02 o 15:05 |
|
|
|
|
#38752 | |||||||
|
|
Co osoba to opinia. Mnie się podoba w kręconych. Proste wyglądają strasznie nienaturalnie, ale to moje zdanie. Ja nie lubię kręconych po prostowaniu, to zawsze widać.
Forum zakręconowłosych prezentuje "Hermionatrix" Cytat:
Zbawczyni Loka Co myślę? Że to Twój sposób na ładny skręt. Nie ma w tym nic zdrożnego, a jeśli włosy wyglądają ładnie, to nie ma sensu tego zmieniać. Jedna z nas stosują plunking, inne dyfuzor ( Czasem, tak dla odmiany, popróbuj innych sposobów. Zawsze może się okazać, że też im służy. Kiedyś sądziłam, że jeśli mają być kręcone, to niech pokażą, co potrafią. I nie byłam zadowolona. Dlatego teraz, jeśli wiem, ze nie szkodzę, to pomagam im w utrzymaniu skrętu. I jestem zadowolona. Cóż, nie mam afro, więc nie mam wyboru Świetnie sobie radzicie Jeśli będę miała chwilkę, to zajrzę, co tam słychać Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No i same włosy Ci pokazały, ze prostownice to lepiej trzymać z daleka
|
|
#38753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kosmetykow zagranicznych do lokow to w tym wypadku ciesze sie ze wyjechalam z Polski, nie chce mowic ze polskie kosmetyki do wlosow sa be bo nie sa ale one nie sa robione pod kreciolki (jesli chodzi o pielegnacje buzi i ciala to uzywam w90% polskich, te 10% zagranicznych to jak mi sie skoncza polskie i nie zdaze sobie ich zorganizowac), moje ulubione firmy Miss Jessie's i Curl Junkie to firmy amerykanskie stworzone przez osoby z afro na glowach ktore z racji tego swietnie wiedza co takim wlosom potrzeba bo szukaly najpierw rozwiazan dla siebie. Gdyby w Polsce ktos sie za to wzial to naprawde mogloby sie okazac ze te kosmetyki bylyby duzo lepsze niz zagraniczne bo stworzone bylyby dla slowianskich lokow ![]() Doczytalam Twoj edit: mozesz sprobowac czy odzywka bs lniana pomoze, co do tego balsamu z proteinami i miodem to tez mozna jeszcze sprobowac ale wtedy kiedy w zestawie myjaco-pielegnacyjno-odzywczym nie bedzie zadnych protein, moze wlosy taki zareagowaly bo im sie nie spodobala kolejna porcja protein? Ja zdecydowanie pomijam odzywke bs bo wtedy nie martwie sie o skret, poprostu jest, jak nakladalam odzywke bs to musialam sie nabiedziec aby skret pozostal i stylizacja trwala i trwala..... Najwyrazniej wlosy byly obciazone, nawet zele o najwiekszej mocy na wlosach z odzywka bs tracily swoje wlasciwosci, dopiero na blogu Curl Junkie doczytalam ze to moze byc wina wlasnie odzywki bs, wiec sprobowalam jak bez niej moj ulubiony zel podziala. Co nalezy pamietac przy pielegnacji wlosow kreconych? - NIE MA ZADNYCH REGUL, czyli jak komus nie pasuje mycie odzywka to myje szamponem, jak komus nie pasuje odzywka bs to nie uzywa, jak ktos lubi odrobine silikonow to uzywa itp.
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-08-02 o 15:10 |
|
|
|
|
#38754 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kosmetyków to kto wie może kiedyś coś się ruszy, musicie z Eloe i z dziewczynami założyć firmę kosmetyczną Cytat:
mogłam przesadzić dając morelkę bo w sumie to tłuścioch... ale wtedy tylko to miałam chyba Zobaczę innym razem w innym zestawie. Może z alterrą z granatem? Ona chyba lżejsza jest.Cytat:
ja dopiero zaczynam wszystko jeszcze przede mną A faza testów to niestety kupa zakupów bo skąd można wiedziec jak coś podziała jak się nie kupi i nie wypróbuje... (dobrze, że to nie sa drogie rzeczy bardzo i w małych pojemnosciach zazwyczaj )
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-08-02 o 15:22 |
|||
|
|
|
#38755 | ||||
|
|
Cytat:
Poza tym nie suszysz do wiórka, ale podsuszasz maksymalnie do 80 proc. Potem mają doschnąć same. Nie bój się ![]() Cytat:
Cytat:
Ale jest sucho. Powalczymy Cytat:
Witaj Nie podejmowałabym się jeszcze oceny skrętu, bo to za krótko. Ale jest potencjał I trzeba będzie sięgnąć jeszcze do profilu Caskady - ona rozjaśnia włosy pasemkami i ma piękne loki. Warto poczytać, co ona stosuje. Jeśli silikony się nie sprawdziłyna całych włosach, a je obciążyły, to może spróbuj zabezpieczać same końcówki właśnie silikonem? Olej na same końce też nakładałaś (np. lniany)? A może to już czas na podcięcie? Ja uciekam znowu w sprawach wielkiej wagi realnej Dziś mycie odżywką. I może ukręcę żel lniany się obaczy.Przeczytałam niestety słowa Rybiorki o robieniu kosmetyków w Polszy dla słowiańskich włosów. Niestety, bo mi zagrało smutno w serduszku. Ech... uciekam
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-08-02 o 15:30 |
||||
|
|
|
#38756 |
|
Raczkowanie
|
No to jestem po samodzielnym ścięciu. Zgodnie z Waszymi wskazówkami ścięte na długość grzywki, trochę postopniowane. Było b. trudno, bo w jednej ręce lusterko, by widzieć tył, w drugiej nożyczki... I fryzura nawet nawet, ładny kształt [w końcu fryzura, a nie każdy włos inaczej], gorzej, że czuję się w tej długości naprawdę fatalnie... TŻ to aż krzyknął "Ojejku" jak mnie zobaczył i stwierdził, że wyglądam na dwanaście lat
i oczywiście, że lepiej w długich...![]() Same zobaczycie jutro, jak sprawa wygląda umyję, wystylizuję już krótkie i wrzucę... A odrastać to będą chyba wieki... Spiąć już nie zapnę i jak tu chodzić? Nie przyzwyczaję się chyba. Masakra :[
Wymienię 4 ml. Armani Prive Royal Oud na Armani Prive Ambre Soie i Amblre Orient Lakiery, kolorówka, włosy, zapachy, nowe ubrania i buty grudzień FREYA ARABELLA 30E Edytowane przez Kociasta Czas edycji: 2011-08-02 o 17:10 |
|
|
|
#38757 |
|
Zakorzenienie
|
I znowu nie jestem w stanie nadrobić waszego pisania
Jakoś tak do kompa nie po drodze. W każdym razie wrzuciłam do codziennika aktualizację włosową Plus foto z wesela - spięte włosy się przydały, bo złapałam welon
![]() Edytowane przez gohs Czas edycji: 2011-08-02 o 17:47 |
|
|
|
#38758 |
|
Zadomowienie
|
gohs muszę Ci powiedzieć, że w ogóle to ładna z Ciebie dziewczyna
|
|
#38759 | ||
|
Rozeznanie
|
Dziękuję
* Oj tak, sucho;( Wczoraj się wkurzyłam i oświadczyłam, że "koniec kropka" - ścinam na krótko. I proszę, jak chciały to się dzisiaj ładnie skręciły - zamieszczam zdjęcia. I już nie mam serca obcinać ![]() Cytat:
PHYTODÉFRISANT BALM AMIKA: OBLIPHICA CURL DEFINING CREAM LUSCIOUS CURLS CREAM KNOTTY GIRL DRAMA QUEEN MARSHMALLOW CREAM RINSE CONDITIONER Ciekawią mnie też te burt's bees Super Shiny Grapefruit & Sugar Beet Conditioner More Moisture Raspberry & Brazil Nut Conditioner Co o tym sądzisz?? Staram się czytać te składniki, ale u mnie z tym kiepsko... ![]() Swoją drogą, na zdjęciach widzać jakbym miała przy skalpie inny kolor włosów Mam tam co prawda ciemniejsze, ale włosów nigdy nie rozjaśniałam..
Every time she closed her eyes Edytowane przez nez123 Czas edycji: 2011-08-02 o 17:56 |
||
|
|
|
#38760 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Tak wpis bez zdjęcia? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja obecnie bardziej jako Ron, z grzywką w oko ![]() Paulownia - widzę cytat mi się rozjechał, więc ponawiam - napisz coś o plunkingu odwrotnym
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-08-02 o 18:18 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 7 (0 użytkowników i 7 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:15.

oby cos podzialalo

z mojem włącznie

) -dobijało mnie to załamanie, które tworzyło wybrzuszenie pośrodku głowy. 

Ciągle uczę się co lubią, a czego nie. Zauważyłam też, że przypominają dziecięcy puszek ale chyba już taka ich natura 
coś mi sie obiło o uszy, ze ta z miodem którejś loki rozprostowuje... to tej nie biorę na pewno
(szczerze powiedziawszy przez te nazwy sie kiedys skusilam na te komsetyki, opakowania maja takie sobie, zapachy najpierw mnie odrzucily ale za to jakie efekty daja to i zapachy polubilam, z kolei Curl Junkie zauroczyly mnie opakowaniami, dopiero potem czytalam sklady, no a jak paczka przyszla to sie okazalo ze Curl Junkie ma napiekniejsze zapachowo kosmetyki)
)
Zbawczyni Loka
Świetnie sobie radzicie 
Ale jest sucho. Powalczymy 
* Oj tak, sucho;(
(Który swoją drogą odkryłam dzięki Tobie i pokochałam