Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1295 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-04, 00:22   #38821
Ag Rafka
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Ta nivea FC, którą macie na myśli (Eloe i Mgiełka) to jest b/s czy używacie ją jako b/s mimo zaleceń producenta? Bo na mojej jest napisane, żeby spłukać. Toteż użyłam jako d/s...
Taką mam: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8088,nivea-hair-care-flexible-curls-odzywka-skret-fal-i-lokow-stara-wersja.html&next=1
P.S. Wiem, że jesteście mądrzejsze od producentów i to Wam bardziej ufam, tylko po prostu nie wiem, czy mówimy o tej samej odżywce. Moja to stara wersja (teraz się przyjrzałam i widzę datę ważności do września...heh taka byłam szczęśliwa, ze dostałam cokolwiek z listy, że nie spojrzałam w sklepie na datę... na pewno nie zdążę jej zużyć)
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 01:00   #38822
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Mnie maz wprawdzie poznaje zawsze ale powiedzial mi podobnie jak sie obcielam - wygladasz starzej i oskubana jak kurczak!
Już nie chciałam tak dokładnie pisać, ale i ja kurczakiem zostałam nazwana

Cytat:
Napisane przez Sensualitka Pokaż wiadomość
Merci beaucoup właśnie bardzo mi się podobają takie włosy które sterczą na wszystkie strony. I chociaż słowo "sterczeć" ma niegatywny wydzwięk to chodzi mi o taki pozytywny efekt. Tak czy inaczej na pewno będą kombinować dalej jak pozbyć się puchu a nie rezygnować z objętości. To moja osobista misja
Też lubię jak sterczą

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
I znów padam przed Toba Eloe na kolana z podziękowaniem za przypomnienie. Wiedziałam, że gdzieś ten spis czytałam, ale zapomniałam gdzie , a nie miałam już ani siły, ani czasu (ogórki kiszone zaprawiać mi się zachciało i jeszcze jakieś w zalewie). O 2.00 szłam spać, ale żel lniany jeszcze ugotowałam <dumna>
Też niedawno kisiłam do 1:00 w nocy ale żelu to już nie ukręciłam

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Masz szczęście, ze mieszkasz w tak cudownie spokojnym miejscu. Sugestywnie opisanym zresztą Ja... również ;D Już nie wariuję, ale rozkoszuję ciszą. Przeprowadziłam się w sobotę w kolejne tymczasowe miejsce, ale mam tam spokój, drzewa w pobliżu i... pociąg. A ja lubię pociągi.

Mieszkam niedaleko lasu, jednak przy ruchliwej ulicy i dodatkowo słyszę pociągi - szczególnie nocą podczas lata - uwielbiam

Cytat:
A ja lubie jak stercza, cale zycie codzilam z szopa i jak nie mam objetosci to sie zle czuje.

Zeby Wam naswietlic jak bardzo maz ma dosc, oto jakiego dostalam smsa dzisiaj jak jechalam do pracy, cytuje z wlasnego telefonu: 'Na ebay dam ogloszenie ze sprzedam smycz dla kota za 100 000€. Dorzuce gratis druga smycz, dwa kible kocie, drapak, dwa koty, zone, tesciowa, samochod. Bedzie dobre co??' (zachowalam oryginalna pisownie)

Ja mialam uraz do kotow bo jak bylam mala to mnie jeden podrapal wlasnie po twarzy, wygladalam jak Apacz na wojennej sciezce
Dziś słaba objętość, bo zabrakło dyfuzora i czuję się okropnie więc doskonale Cię rozumiem.

Po sms-ie od męża to widać, że faktycznie koty to na razie temat tabu... do czasu zapewne

Ciebie podrapał po jednej stronie, to tyle dobrze o Wielki Kręciole
Ja jak byłam młodsza to po skosie na twarzy zostałam podrapana przez kota u babci, aby 2 dni później mój pies podczas zabawy w chowanego na mnie skoczył... i podrapał mnie symetrycznie po drugiej stronie wstyd mi było jak nie wiem, chodzić z taką twarzą

---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ----------

Cytat:
Ta nivea FC, którą macie na myśli (Eloe i Mgiełka) to jest b/s czy używacie ją jako b/s mimo zaleceń producenta? Bo na mojej jest napisane, żeby spłukać. Toteż użyłam jako d/s...
Taką mam: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8088,nivea-hair-care-flexible-curls-odzywka-skret-fal-i-lokow-stara-wersja.html&next=1
P.S. Wiem, że jesteście mądrzejsze od producentów i to Wam bardziej ufam, tylko po prostu nie wiem, czy mówimy o tej samej odżywce. Moja to stara wersja (teraz się przyjrzałam i widzę datę ważności do września...heh taka byłam szczęśliwa, ze dostałam cokolwiek z listy, że nie spojrzałam w sklepie na datę... na pewno nie zdążę jej zużyć)
Najbardziej o oczy to obija mi się tutaj krem do stylizacji loków Nivea Flevible Curls. Może o to Dziewczynom chodziło?

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
dziś przekaz krótki: moje włosy przestały mnie kochać
Wrócą i pokochają

Cytat:
Pi
Na koniec moje włosy z dziś - bułka się zrobiła po lewej
Taką bułkę to mogę mieć zawsze z takimi włosami

Dziś od niepamiętnych czasów suszyłam naturalnie, bez plunkingu, bez dyfuzora, same tukany. Nie podoba mi się mniejsza objętość, słabszy skręt - najbardziej z tyłu, i odnoszę wrażenie, że za lekkie? są włosy. Puszak oczywiście jest, bo jakżeby inaczej do kompletu Wiem, że dyfuzor to u mnie podstawa, dalej lepsze efekty daje Garnier niż Alterra, ale będę dalej próbować. Z tą drugą to dziś przesadziłam z ilością (bo za dużo się wycisnęło). Spróbuję wydłużyć czas trzymania, tak jak Eloe pisała.

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 07:10   #38823
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Jak masz starą wersję to ciesz się i korzystaj, bo jest jeszcze zgodna z CG Stosuj często to zużyjesz przed terminem
I chodzi nam o balsam do stylizacji KWC (on sie generalnie nie nadaje zamiast odżywki b/s)

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 08:55   #38824
Stefannia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Jak masz starą wersję to ciesz się i korzystaj, bo jest jeszcze zgodna z CG Stosuj często to zużyjesz przed terminem
I chodzi nam o balsam do stylizacji KWC (on sie generalnie nie nadaje zamiast odżywki b/s)
I ja dodam od siebie, że on teraz nie jest różowy tylko niebieski
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 09:58   #38825
blackeye79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Stefannia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przyszłam Wam tylko pocukrzyć Wasza wiedza jest oszałamiająca. Eloe, bije czołem o ziemie
to fakt Eloe jest jak prawdziwa mama.
ps.nie słodzę
Stary 2011-08-04, 10:52   #38826
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
tak sie czuje
Całkiem prawdopodobne By to ocenić, trzeba zobaczyć buzię. A ja nie wątpię, że radość i zadowolenie masz na twarzy
I powiem Ci jako rudej, że postanowiłam wczoraj się zahennować. Odrost mam już taki prawie 5-centymetrowy, widać go tylko w słońcu, ale włosy z henną w środeczku są inne. Poczekam aż bratowa się zdecyduje, czy tez się hennuje (bo dla niej do jamili będzie też indygo) i zamawiam
Nie mogę się już doczekać.
Cytat:
a powaznie to doszlam do wniosku ze to Wam sie naleza brawa, probujecie to co macie na rynku i macie niesamowite osiagi
Ech, trzeba przyciągnąć do Polszy te cudeńka. Ale... kasy na inwestycje brak
Co do balsamu Nivea, to powtórzę tylko obiegowa opinię - sprawdza się zwykle pierwsze opakowanie... Podejrzewam, że po dłuższej przerwie sprawdzi się znowu, ale gwarancji brak.

Cytat:
Syberyjski mi z głowy nie wychodzi, już męża urobiłam
Jak, zdradź tę tajemnicę, jak go urobiłaś?
Cytat:
nie wytrzymałam i rozczesałam
Też się przyzwyczaisz, zobaczysz. Z falami rzeczywiście postępuje się nieco inaczej, nie popełniłaś wielkiego grzechu Jesteś w fazie nabywania określonych nawyków, więc takie rzeczy mogą się zdarzyć.
Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
dzis sezon wakacyjny rozpoczety, a ja mam potezny katar
Ojoj Wracaj do zdrowia.
Cytat:
Co do plunkingu odwroconego, to wpadlam na ten pomysl z miesiac temu
A ja dodam linkdo Twojego posta do FAQ
Cytat:
Napisane przez martusia1234 Pokaż wiadomość
Mam tylko nadzieję, że opisywany przez Was kryzys po chwilowej poprawie zakończy się przed moim ślubem
A co planujesz zrobić na ślub? Rozpuszczasz, upinasz?
Cytat:
Każda nowa zakręcona chce wiedzieć jaki ma skręt właśnie dlatego, że jest nowa i ma bardzo mgliste pojęcie o sprawie
Fakt, tyle że nie dość, iż to się może zmienić, to jeszcze tak naprawdę niewiele pomaga. Poza określeniem czy lok, czy fala. Tu pielęgnacja się skutecznie różni, ale to nie oznacza, że lok nie może stosować pielęgnacji fali i odwrotnie.

Cytat:
Napisane przez eweelinaa91 Pokaż wiadomość
Czy stosowanie w takiej kolejności szamponu, odżywek z Garniera i Joanny odpowiada metodzie OMO?
Joanna to odżywka b/s i nie zastąpi odżywki odżywiającej, czyli tej d/s. Czasem można tak zrobić, ale nie nagminnie.
Cytat:
Maskę zamierzam stosować od 1-2 w tygodniu
Maska Glorii sama jest dość lekka jak na loki.
A w ogóle to dobrze by było, gdybyś pokazała włosy, będzie nam łatwiej pomóc.
Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Taką bułkę też chcę. Loki idealnie skręcone. Przypominają mi te, które wklejałaś kiedyś (niedawno znów, w samochodzie chyba), chyba po tucumie (to mnie natchnęło do zakupu masła). Piękne, nic dodać, nic ująć
dziękuję
A jak twoje po tucumie?
Cytat:
Napisane przez mimi1812 Pokaż wiadomość
wyszłam ze sklepu z żelem Nie liczę na jego właściwości stylizujące za bardzo, ale może do zabezpieczenia się nada?
Wstaw, proszę, skład na analizowy, to napisze więcej.
Żel prościutki, ale do zabezpieczenia przed puchem się nie nada, co najwyżej przed słońcem, bo 4 jest filtr UV. Na pewno będzie stylizował, ale uwaga na zastosowanie w wilgotne dni - przyciągnie najpewniej sporo wody i po nadanym kształcie fryzury zostanie niewiele.
Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Nie wiem co to bułka, ale loczki ładne
dziękuję. Bułka to ta część, która jakoś tak dziwnie sterczy przy uchu. Zwykle nie mam czegoś takiego. Dziś już nie
Zazdraszczam wyjazdu
Cytat:
Ojć, na pewno nie przestały, tylko chcą Ci coś powiedzieć. Czegoś im brak albo czegoś było za dużo.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 11:18   #38827
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Ojć, na pewno nie przestały, tylko chcą Ci coś powiedzieć. Czegoś im brak albo czegoś było za dużo.
Najwidoczniej. Żałuję, że włosy nie potrafią mówić, ile mniej wtedy byłoby nieporozumień i nietrafionych kombinacji
mi się wydaje, że alterra morella im nie służy, albo daję jej za dużo jest dość gęsta, wręcz jak jakaś kremowa maść, spróbuję następnym razem mniejszą ilość, no i chyba zmienię odżywkę do mycia na pottersową z arniką

a tak w ogóle Eloe, jakie masz już długie lokasy i piękne sprężyny

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość

Wrócą i pokochają

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
haha, a co się stało?
nie wiem o co im chodzi, muszę je chyba bardziej obserwować

Swoją drogą mam pytanko, kiedy rozczesujecie włosy grzebieniem? Osobiście robiłam to tylko wtedy gdy miałam odżywkę d/s lub jakąś maskę na kłaczkach, a teraz za każdym razem wychodzę z siebie, bo włosy mi się strasznie plączą, zawija tył z przodem i wyglądam jakbym miała ścięte na boba... Zawsze myję włosy z głową w dół, później odżywka d/s, trochę w niej egzystuję, później spłukuję z głową w dół, biorę kapkę b/s i wgniatam we włosy od dołu. Wyciskam ściereczkę bawełnianą, trochę czekam, kładę stylizator i harmonijkuję. Jak wyprostowuję się to robi się coś takiego, że włosy z tyłu zahaczają o te z przodu, łączą się z nimi i kręcą, część się pod siebie podwija i w rezultacie tył włosów jest przy skórze głowy i z przodu wiszą mi dwa pejsy. Wygląda to tak jakbym z tyłu nie miała w ogóle włosów... I kończy się tym, że ładnie ugniecione włosy muszę na nowo rozczesywać i ugniatać, a wtedy już robią się pióra... nie wiem co mam z tym zrobić, czy któraś z Was boryka się z takim problemem i ma na to skuteczny sposób? Mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg włosy.jpg (16,4 KB, 28 załadowań)

Edytowane przez anoska
Czas edycji: 2011-08-04 o 11:31
anoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 11:41   #38828
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Dziewczyny, przyszłam Wam tylko pocukrzyć Wasza wiedza jest oszałamiająca. Eloe, biję czołem o ziemie
dziękuję. Aż się cieplutko robi na sercu, gdy się czyta takie miłe słowa
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Dobrze opisane Przygarniam, szkoda że na to nie wpadłam zanim obcięłam, próbowałam osiągnąć ten efekt podpinając żabami
Żaba do podpinania
Musze mniejsza znaleźć dla swoich własnych żabek
Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
nie boję się chyba kokosa, ale na razie nie mam kasy więc odpuszczam w tym miesiącu
Też dobry powód. Pośpiech wskazany tylko przy łapaniu pcheł
Cytat:
dobrze, że jesteście
Każda z nas przechodzi czasem przez jakiś kryzys, więc dobre wsparcie to podstawa.
O, ja choćby mam problem ostatnio z prawą stroną. Wiem, że wini głównie lato, ale nie lubię takich różnic na włosach
Cytat:
o widzisz, a ja zawsze się boję, ze jak przedobrzę z czasem to będzie jakiś przyklap albo coś. Następne próby będa czasowe
Takie jest ryzyko próbowania i testowania. Ale warto sprawdzić, bo później łatwiej Ci będzie przewidzieć efekt.
Cytat:
Ta nivea FC, którą macie na myśli (Eloe i Mgiełka) to jest b/s czy używacie ją jako b/s mimo zaleceń producenta?
O widzisz, mówimy o zupełnie dwóch różnych produktach. Dziewczyny już odpowiedziały Pamiętaj tylko, że w nowej wersji z dużymi lieterkami jest silikon.
Cytat:
P.S. Wiem, że jesteście mądrzejsze od producentów
Ups... tu się nie zgodzę, ale fakt, nie czytam tego, co producent nabazgrał w opisie produktu
Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość

Mieszkam niedaleko lasu, jednak przy ruchliwej ulicy i dodatkowo słyszę pociągi - szczególnie nocą podczas lata - uwielbiam

Cytat:
Taką bułkę to mogę mieć zawsze z takimi włosami
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez blackeye79 Pokaż wiadomość
to fakt Eloe jest jak prawdziwa mama.
ps.nie słodzę
ojej

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 11:44   #38829
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Całkiem prawdopodobne By to ocenić, trzeba zobaczyć buzię. A ja nie wątpię, że radość i zadowolenie masz na twarzy
no smile mam taki (znaczy szczerze sie na Czeslawe, moj maz tak mowi na wszystkie stwory w filmach sf, sa wiec Czesie i Czeslawy, zaczelo sie od Obcego, pamietasz scene jak Obca przysuwa wyszczerzone zeby do twarzy Ripley?

Cytat:
I powiem Ci jako rudej, że postanowiłam wczoraj się zahennować. Odrost mam już taki prawie 5-centymetrowy, widać go tylko w słońcu, ale włosy z henną w środeczku są inne. Poczekam aż bratowa się zdecyduje, czy tez się hennuje (bo dla niej do jamili będzie też indygo) i zamawiam
Nie mogę się już doczekać.
Trzymam kciuki, henna jest fajna ale za ciemna dla mnie, strasznie zaluje ze nie dalam rady byc ciemnowlosa, ale jednak wole ciut jasniej na glowie i czerwono

Cytat:
Ech, trzeba przyciągnąć do Polszy te cudeńka. Ale... kasy na inwestycje brak
fakt, na polskie to koszmar

Cytat:

Swoją drogą mam pytanko, kiedy rozczesujecie włosy grzebieniem? Osobiście robiłam to tylko wtedy gdy miałam odżywkę d/s lub jakąś maskę na kłaczkach, a teraz za każdym razem wychodzę z siebie, bo włosy mi się strasznie plączą, zawija tył z przodem i wyglądam jakbym miała ścięte na boba... Zawsze myję włosy z głową w dół, później odżywka d/s, trochę w niej egzystuję, później spłukuję z głową w dół, biorę kapkę b/s i wgniatam we włosy od dołu. Wyciskam ściereczkę bawełnianą, trochę czekam, kładę stylizator i harmonijkuję. Jak wyprostowuję się to robi się coś takiego, że włosy z tyłu zahaczają o te z przodu, łączą się z nimi i kręcą, część się pod siebie podwija i w rezultacie tył włosów jest przy skórze głowy i z przodu wiszą mi dwa pejsy. Wygląda to tak jakbym z tyłu nie miała w ogóle włosów... I kończy się tym, że ładnie ugniecione włosy muszę na nowo rozczesywać i ugniatać, a wtedy już robią się pióra... nie wiem co mam z tym zrobić, czy któraś z Was boryka się z takim problemem i ma na to skuteczny sposób? Mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi...
a po co czesac od nowa? Ja mam tak zawsze i grzebienia nie mialam w rece od..... nawet nie pamietam.

Jak zakonczysz czynnosci nadwannowe to unosisz sie do pozycji prostej i lookasz w sufit, teraz potrzasasz glowa aby wlosy opadly, jesli dolne zaczepia sie o gorne (bo nie sadze ze sa zaplatane) to delikatnie wsuwasz palce we wlosy nad szyja/karkiem i delikatnie ruszasz nimi caly czas patrzac w sufit. Grawitacja na mokrych wlosach dziala duzo lepiej i u mnie zawsze sie to sprawdza. Jak przy opadaniu widze ze jakies loki zgubily ksztalt to jak juz sa opadniete (wlosy) w pozycji stojacej (ja stoje nie wlosy) robie pare ugniecen samego dolu. Mam nadzieje ze opisalam obrazowo.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2011-08-04 o 11:46
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 11:58   #38830
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
A jak twoje po tucumie?
Też takie piękne jak Twoje. Loki mam grube i mięsiste, gładkie.

Zapomniałam Ci wczoraj napisać, że Twoje włosy wyglądają na bardzo ciemne. Nie dziwię się, że któraś z dziewczyn (nie pamiętam kto) napisała, że masz czarne włosy
Bardzo ładny kolor, podoba mi się, zwłaszcza błysk

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 11:59   #38831
martusia1234
Raczkowanie

Cytat:
A co planujesz zrobić na ślub? Rozpuszczasz, upinasz?
Planowałam zostawić rozpuszczone, ale jeszcze nie podjęłam ostatecznej decyzji, zobaczę w jakiej kondycji będą moje włosy do pazdziernika. Mam wystopniowane włosy (do połowy ramienia) i zazwyczaj prostowałam je na szczotce, a one jedynie trochę się wywijały i podkręcały na końcach. Takiej fryzury się wszyscy spodziewają.
Natomiast teraz pytają czy zaczęłam kręcić włosy na lokówce

Cytat:
Fakt, tyle że nie dość, iż to się może zmienić, to jeszcze tak naprawdę niewiele pomaga. Poza określeniem czy lok, czy fala. Tu pielęgnacja się skutecznie różni, ale to nie oznacza, że lok nie może stosować pielęgnacji fali i odwrotnie.
Mam jeszcze dużo czytania przed sobą.

Myślisz, że dla moich fal na początek odpowiedni będzie zestaw:
o-isana babassu, m-babydream, 0-garnier z awokado i masłem karite/alterra morelowa/biovax do włosów suchych i zniszczonych (na zmianę, zobaczę która będzie najlepsza), b/s joanna z apteczki babuni, balsam nawilżająco-regenerujący (poszukuję innych b/s), stylizacja- żel lniany/ dalia?
Oczywiście będę szukać najlepszej mieszanki, która będzie służyła moim włosom, ale taka drobna porada na początek bardzo by mi się przydała .
Dziękuję
martusia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 12:00   #38832
anoska
Zakorzenienie

Cytat:

a po co czesac od nowa? Ja mam tak zawsze i grzebienia nie mialam w rece od..... nawet nie pamietam.

Jak zakonczysz czynnosci nadwannowe to unosisz sie do pozycji prostej i lookasz w sufit, teraz potrzasasz glowa aby wlosy opadly, jesli dolne zaczepia sie o gorne (bo nie sadze ze sa zaplatane) to delikatnie wsuwasz palce we wlosy nad szyja/karkiem i delikatnie ruszasz nimi caly czas patrzac w sufit. Grawitacja na mokrych wlosach dziala duzo lepiej i u mnie zawsze sie to sprawdza. Jak przy opadaniu widze ze jakies loki zgubily ksztalt to jak juz sa opadniete (wlosy) w pozycji stojacej (ja stoje nie wlosy) robie pare ugniecen samego dolu. Mam nadzieje ze opisalam obrazowo.
bo jak trząchałam głową to nie chciały opaść
no nic, jak następnym razem będę myć kłaki to spróbuję Twojego sposobu. Dziękuję
Stary 2011-08-04, 12:22   #38833
malgosia86
Zadomowienie

Eloe, Rybiorku, cudne macie loki Zazdroszczę

Rybiorku, zgadzam się z Tobą w 100%, że nie ma dobrych polskich kosmetyków do włosów. Dla mnie, jedyne, co jest warte uwagi to odżywki Joanna Naturia.

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 12:28   #38834
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
bo jak trząchałam głową to nie chciały opaść
no nic, jak następnym razem będę myć kłaki to spróbuję Twojego sposobu. Dziękuję
wlasnie jak sa oporne na samo trzachanie (nowy wyraz chyba stworzylysmy) to trzeba im pomoc, daj znac czy pomoglo (czesanie po tym jak juz zrobilas stylizacje to naprawde problem, najladniejsze loki sa te pierwsze ktore robisz nad wanna)
tylko pamietaj ze nawet jak sie pare loczkow zlaczy to nie musisz czesac, jak wyschna odgnieciesz i bedzie dobrze

powiem szczerze - nie uzywanie grzebienia daje najpiekniejsze loki u mnie (ale to wiedzialam jeszcze zanim dowiedzialam sie o CG), nie wiem jak jest z falami ale u osobu od 3a moim zdaniem grzebien jest niepotrzebny

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
I kto to mowi? Wlascicielka przepieknych lokow
Cytat:
Rybiorku, zgadzam się z Tobą w 100%, że nie ma dobrych polskich kosmetyków do włosów. Dla mnie, jedyne, co jest warte uwagi to odżywki Joanna Naturia.
Ale tylko dlatego ze nikt nie robi kosmetykow uwzgledniajacych potrzeby wlosow kreconych.... A szkoda bo nie zawsze drogie skladniki sa potrzebne, wystarczy odpowiednie zestawienie.

(zalozylam nowy album dla Cycka i Skutera, juz pelny, 60 fotek, niektore znacie ale jak ktos ma wolna chwilke i chce popatrzec na 2 super przystojne kocurki to zapraszam)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2011-08-04 o 12:30
Stary 2011-08-04, 12:55   #38835
mimi1812
Raczkowanie

Cytat:
Wstaw, proszę, skład na analizowy, to napisze więcej.
Żel prościutki, ale do zabezpieczenia przed puchem się nie nada, co najwyżej przed słońcem, bo 4 jest filtr UV. Na pewno będzie stylizował, ale uwaga na zastosowanie w wilgotne dni - przyciągnie najpewniej sporo wody i po nadanym kształcie fryzury zostanie niewiele.
Na analizowy, czyli tu? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=246757
mimi1812 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 13:44   #38836
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Najwazniejsze, ze Ty nie przestajesz ich kochac

Cytat:
Niech żyje odwrócony plunking Dla długich włosów idealna metoda
paulownia
Dziekuje uprzejmie . A to byl jedyny sposob na te moje dziwaki. Inaczej ta czesc wlosa ktora jest prosta gniotla sie niemilosiernie. Ogolnie to jednak smieszne, wlosy bywaja albo krecone albo proste, a moje sa pol na pol. Na razie oceniam, ze tylko 60 % wszystkich wlosow jest w dlugosci skretu, reszta jeszcze nie dorosla, czekam na nie, ale to dlugo trwa. Skret zjada dlugosc.
Jutro bede myla wlosy, dam im na pozarcie nowa odzywke emolientowa i po wakacjach zaczne je karmic solidnie nie na zarty.
Zdaje sie ze odstawienie kokosa dobrze im robi. Tylko co ja teraz zrobie z resztka vatiki? Chyba sprezentuje mamie, ma proste wlosy, ale jej nie zaszkodzi.
Katar slabnie.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 14:17   #38837
Kociasta
Raczkowanie

No dobra dziewczyny, zdjęcia mojej "fryzury." Tył niewyraźny, do tego widać trochę włosów z przodu [lustro], ale może coś zobaczycie. Włosy jeszcze wilgotne.

Normalnie z przodu wyglądam jak Co ciekawe, przy ścinaniu włosy sięgały mi do brody, a wczoraj po myciu są tak krótkie i do tego w trójkąt i jedna strona dłuższa. Każdego dnia skręca się widocznie inaczej.

No i co mam z tym zrobić, jak poprawić? Przy bocznych zdjęciach widać, że tył skopany [na dole jest schodek].
Będę przypinać jakoś, żeby ten trójkąt oklapł. Czy przypinanie żabkami grzywki mocno poniszczy? Chyba nie...

No i powiedzcie, ścięłam tyle ile trzeba czy coś zostało?
Dziś myłam O-isana babassu M - BD O-alterra granat maska + garnier avokado+isana jedwab na godzinę pod czapkę [czy jest w ogóle sens tak mieszać?] Potem żel.
Jak teraz włosy wyglądają [stan]? Niestety się rozprostowały sporo... mam nadzieję, że teraz będą turbo rosnąć i dorosną do brody chociaż.
Drugi raz bym się tak nie ścięła, mam nadzieję, że było warto jeśli chodzi o kondycję włosów i drugi raz już do tej długości nie będę musiała schodzić i spokojnie już mogę próbować zapuszczać? Czy docinamy na chłopaka ? Cholerka wie, może wyglądałabym tak lepiej [no z przodu to żenada po prostu ]
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (41,4 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (44,2 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 66.jpg (99,9 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kiiii.jpg (42,7 KB, 46 załadowań)

Edytowane przez Kociasta
Czas edycji: 2011-08-04 o 14:21
Kociasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 14:33   #38838
Stefannia
Wtajemniczenie

Chciałam sie pochwalic moim tyłem, pozbyłam się puchu, który była widoczny na ostatnim pokazywanym Wam zdjęciu. Niestety nie jest one dobrej jakości - tylko telefon mam w pracy, a musiałam się podzielić Jakby były jakieś spostrzeżenia, będę wdzięczna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00085.jpg (72,2 KB, 54 załadowań)
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 15:12   #38839
Rybiorek
Zakorzenienie

Kociasta, tak szczerze to fotki boczne i tyl mi sie podobaja, nawet bardzo, jednak z przodu to wyglada srednio. Chodzi o to ze ukladaja sie tak nietwarzowo. Jednak nie wiem co doradzic (ale to moja opinia)

popatrzylam jeszcze raz - przy tej fryzurce ten przod tak smetnie wisi, jakby to byly moje wlosiska to bym na skos sciela przod, najkrotsze pasemko z kazdej stronu przodu rowno z nosem i ciecie do dolu. Wiem ze to skrociloby przod ale fryzurka mialaby chyba lepszy wygladad. Mnie tak ostatnio fryzjerka zrobila z przodem. Zapuszczam ale chce tez jakos wygladac, zaczesala grzywke na przod i jedno ciecie na skos.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2011-08-04 o 15:16
Stary 2011-08-04, 15:15   #38840
Kociasta
Raczkowanie

Dzięki Rybiorku za otuchę, że z boku może być, a że z przodu się nietwarzowo układa, to fakt, ale właśnie jak to poprawić?
Zrobiłabyś grzywkę na skos - najkrócej przy twarzy i opadające do ucha?
Najbardziej mnie denerwują te trójkąty przy uszach.

Edytowane przez Kociasta
Czas edycji: 2011-08-04 o 15:30
Stary 2011-08-04, 15:25   #38841
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociasta Pokaż wiadomość
Dzięki Rybiorku za otuchę, że z boku może być, a że z przodu się nietwarzowo układa, to fakt, ale właśnie jak to poprawić?
Ja bym to tak widziala, za to ze okropny rysunek przepraszam, mam zdolnosci plastyczne ale reczne nie komputerowe, no i tak na szybko zrobione w pracy przecie jestem. Chodzi mi tylko o pasma z przodu. Jakby byly tak podciete to mysle ze lepiej by wygladaly z reszta wloskow. (te czerwone kreski slabo wyszly ale mozna je wypatrzyc)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kociasta.jpg (37,2 KB, 47 załadowań)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2011-08-04 o 15:26
Stary 2011-08-04, 15:58   #38842
Polta
Zadomowienie

Kociasta, tył i boki wyglądają ładnie. Ja bym wycieniowała "grzywkę", czyli zrobiła od przedziałka takie schodki i przedziałek zaczesywała jeszcze bardziej na bok. Możesz też próbować podpinać to pasmo najdłuższe zwykłą małą żabką na wysokości ucha.

Ja mam podobną fryzurę właśnie z nierówną grzywką i wygląda to tak (załącznik).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fryz.jpg (40,2 KB, 93 załadowań)

Edytowane przez Polta
Czas edycji: 2011-08-04 o 16:04
Polta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 17:30   #38843
martusia1234
Raczkowanie

Jestem już po pierwszym OMO (Isana-Babydream- Garnier z awokado) poprawionym Joanna z apteczki babuni (balsam nawliżająco-regenrujący) i odrobiną żelu.
Efekt nawet interesujący (zwłaszcza dla osoby do której nie docierało, że jej włosy falują) choć jeszcze bardzo daleka droga do celu, bo jest puch, a góra okropnie sucha i bardziej prosta niż reszta.

Myślę, że zostanę tu na dłużej i będę korzystać z codziennika.

Rybiorku masz wspaniałe te koty, chyba zupełne przeciwieństwa mojej kotki, która ostatnio głównie się wyleguje.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1a.jpg (54,3 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3a.jpg (44,9 KB, 70 załadowań)
martusia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 17:35   #38844
party_girl7
Zakorzenienie

chcialabym miec tak piekne loki jak wy
mam tylko fale ale i tak jestem z nich zadowolona.
oto stan moich wlosow po 3 myciach odzywka isany, wszystko zgodnie z CG, odzywka miod i cytryna Joanny, bingo na 10 min, odgniatanie w koszulke, czasem zel aloesowy jak opadna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2851.jpg (90,2 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2854.jpg (124,6 KB, 87 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jkljj.jpg (113,2 KB, 92 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2872.jpg (98,7 KB, 80 załadowań)
Stary 2011-08-04, 17:46   #38845
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
oto stan moich wlosow po 3 myciach odzywka isany, wszystko zgodnie z CG, odzywka miod i cytryna Joanny, bingo na 10 min, odgniatanie w koszulke, czasem zel aloesowy jak opadna
Jakie masy cudnie długie włosy

No dobra, czas na recenzję wizyty u fryzjera Umyłam rano włoski (opis w codzienniku) i pojechałam - na wejściu pierwsze pytanie fryzjera (nie tego co miał mnie ciąć):
-Gosia do mycia?
-Nie
-To co, prostujemy?
-Nie
-Ale.... Coś z tym trzeba zrobić...

Potem pojawiła się fryzjerka zasadnicza i mówi, że tak, ja chcę na suchych cięcie bez prostowania, no to myślę sobie będzie ok. Po czym wzięła grzebień z gęstymi ząbkami i zaczęła rozczesywać To pytam, czy nie można ich podciąć bez rozczesywania, a ona na to, że nie, bardzo by chciała ale tak się nie da Machnęłam ręką ostatecznie, babka podcięła mi może z centymetr z długości, same końcówki bez żadnego cieniowania/stopniowania, nic. Na koniec spryskała włosy wodą i trochę wygniotła loki, no ale oczywiście powstał z tego pusz i smętne oklapnięte fale Zapłaciłam, wyszłam, kupiłam w kiosku spinkę, spięłam a teraz pytam Was, gdzie w Łodzi/Pabianicach znajdę dobrego fryzjera
Stary 2011-08-04, 17:47   #38846
nusia114
Zadomowienie

party_girl marzą mi się takie włosy

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 18:21   #38847
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki piękny tunel
Cytat:
No dobra dziewczyny, zdjęcia mojej "fryzury."
Jako i dziewczyn rzekły. Tył i boki bardzo ładne, twarzowe, a z przodu zrobiłabym przedziałek bardziej z boku i albo podpiąć albo podciąć grzywkę ukośną

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 18:28   #38848
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Tak, wiemy, że są piękne, ale gdzie są Twoje loki? Tak dawno je widziałam.

Cytat:
(zalozylam nowy album dla Cycka i Skutera, juz pelny, 60 fotek, niektore znacie ale jak ktos ma wolna chwilke i chce popatrzec na 2 super przystojne kocurki to zapraszam)
Koty? Zawsze i wszędzie

Cytat:
Nie, to ten

Cytat:
No dobra dziewczyny, zdjęcia mojej "fryzury." Tył niewyraźny, do tego widać trochę włosów z przodu [lustro], ale może coś zobaczycie. Włosy jeszcze wilgotne.
Tył i bok bardzo mi się podoba. A z przodu wystarczy, że zrobisz tak jak Polta. Zobaczysz, że będzie bardzo ładnie. Przedziałek na środku nie wygląda zbyt dobrze, z boku jak najbardziej.
Zgadzam się z dziewczynami.

Cytat:
Chciałam sie pochwalic moim tyłem, pozbyłam się puchu, który była widoczny na ostatnim pokazywanym Wam zdjęciu.
Bardzo ładnie, nie ma puchu, włosy błyszczą się, super fale. Mnie się podoba.

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Potem pojawiła się fryzjerka zasadnicza i mówi, że tak, ja chcę na suchych cięcie bez prostowania, no to myślę sobie będzie ok. Po czym wzięła grzebień z gęstymi ząbkami i zaczęła rozczesywać To pytam, czy nie można ich podciąć bez rozczesywania, a ona na to, że nie, bardzo by chciała ale tak się nie da Machnęłam ręką ostatecznie, babka podcięła mi może z centymetr z długości, same końcówki bez żadnego cieniowania/stopniowania, nic. Na koniec spryskała włosy wodą i trochę wygniotła loki, no ale oczywiście powstał z tego pusz i smętne oklapnięte fale Zapłaciłam, wyszłam, kupiłam w kiosku spinkę, spięłam a teraz pytam Was, gdzie w Łodzi/Pabianicach znajdę dobrego fryzjera
Wolałabym w takim razie ciąć na mokro, jeśli miałabym mieć czesane na sucho. Ale to moje zdanie.
A czy mówiłaś, że chcesz mieć cieniowane? Skoro zawsze miałaś na prosto, fryzjerka myślała pewnie, że tym razem to samo

Kiedy byłam ostatnio poprosiłam o naprawienie tego co źle obcięłam, podcięcie o 1 cm i zrobienie 4 warstw, tył prosto (czyli nie trójkąt, nie U). No i dostałam dokładnie to co chciałam. Fakt, że na mokro, ale z efektu jestem zadowolona.

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Długość cudowna. Jest objętość. Chyba troszkę suche. Ale i tak mi się podoba.

Stary 2011-08-04, 18:32   #38849
Kociasta
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za rady. Myślicie więc, by cieniować grzywkę? Jak to będzie wyglądać przy odrastaniu?

Rybiorku, tak wyglądałoby lepiej na stałe, ale raczej nie przytnę, bo mam nadzieję szybko odzyskać długość. A w jaki sposób Ty jesteś ścięta? Bo długość niby podobna do mojej, ale grzywka właśnie krótsza, tak? Na Twoich zdjęciach widać cudne loki, ale cięcia się do końca nie domyślę

Polta
Ty masz o wiele ładniejsze włosy

AjriszMarta - spróbowałam z przedziałkiem z boku - jest lepiej i podpinam grzywkę. Tak się nadaje do ludzi.
Stary 2011-08-04, 18:38   #38850
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Kociasta,
chyba tak od razu bałabym się cieniować. Może spróbuj najpierw zrobić przedziałek bardziej z boku, zrób zdjęcie i zobaczymy co dalej (umyj, wystylizuj).
Polta ma przepiękne włosy, ale Tobie do nich niewiele brakuje. Zobaczysz, że niedługo takie będą.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości