|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#38821 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Ta nivea FC, którą macie na myśli (Eloe i Mgiełka) to jest b/s czy używacie ją jako b/s mimo zaleceń producenta? Bo na mojej jest napisane, żeby spłukać
. Toteż użyłam jako d/s...Taką mam: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8088,nivea-hair-care-flexible-curls-odzywka-skret-fal-i-lokow-stara-wersja.html&next=1 P.S. Wiem, że jesteście mądrzejsze od producentów i to Wam bardziej ufam, tylko po prostu nie wiem, czy mówimy o tej samej odżywce. Moja to stara wersja (teraz się przyjrzałam i widzę datę ważności do września...heh taka byłam szczęśliwa, ze dostałam cokolwiek z listy, że nie spojrzałam w sklepie na datę... na pewno nie zdążę jej zużyć) |
|
|
|
#38822 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale żelu to już nie ukręciłam Cytat:
Mieszkam niedaleko lasu, jednak przy ruchliwej ulicy i dodatkowo słyszę pociągi - szczególnie nocą podczas lata - uwielbiam ![]() Cytat:
więc doskonale Cię rozumiem. Po sms-ie od męża to widać, że faktycznie koty to na razie temat tabu... do czasu zapewne ![]() Ciebie podrapał po jednej stronie, to tyle dobrze o Wielki Kręciole ![]() Ja jak byłam młodsza to po skosie na twarzy zostałam podrapana przez kota u babci, aby 2 dni później mój pies podczas zabawy w chowanego na mnie skoczył... i podrapał mnie symetrycznie po drugiej stronie ---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ---------- Cytat:
Wrócą i pokochają Taką bułkę to mogę mieć zawsze z takimi włosami Dziś od niepamiętnych czasów suszyłam naturalnie, bez plunkingu, bez dyfuzora, same tukany. Nie podoba mi się mniejsza objętość, słabszy skręt - najbardziej z tyłu, i odnoszę wrażenie, że za lekkie? są włosy. Puszak oczywiście jest, bo jakżeby inaczej do kompletu Wiem, że dyfuzor to u mnie podstawa, dalej lepsze efekty daje Garnier niż Alterra, ale będę dalej próbować. Z tą drugą to dziś przesadziłam z ilością (bo za dużo się wycisnęło). Spróbuję wydłużyć czas trzymania, tak jak Eloe pisała.
|
|
#38823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stosuj często to zużyjesz przed terminemI chodzi nam o balsam do stylizacji KWC (on sie generalnie nie nadaje zamiast odżywki b/s) |
|
|
|
|
#38824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#38825 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ps.nie słodzę
|
|
#38826 | |||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Całkiem prawdopodobne
By to ocenić, trzeba zobaczyć buzię. A ja nie wątpię, że radość i zadowolenie masz na twarzy I powiem Ci jako rudej, że postanowiłam wczoraj się zahennować. Odrost mam już taki prawie 5-centymetrowy, widać go tylko w słońcu, ale włosy z henną w środeczku są inne. Poczekam aż bratowa się zdecyduje, czy tez się hennuje (bo dla niej do jamili będzie też indygo) i zamawiam Nie mogę się już doczekać. Cytat:
Co do balsamu Nivea, to powtórzę tylko obiegowa opinię - sprawdza się zwykle pierwsze opakowanie... Podejrzewam, że po dłuższej przerwie sprawdzi się znowu, ale gwarancji brak. Jak, zdradź tę tajemnicę, jak go urobiłaś? ![]() Cytat:
Jesteś w fazie nabywania określonych nawyków, więc takie rzeczy mogą się zdarzyć.Ojoj Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A w ogóle to dobrze by było, gdybyś pokazała włosy, będzie nam łatwiej pomóc. Cytat:
A jak twoje po tucumie? Cytat:
Żel prościutki, ale do zabezpieczenia przed puchem się nie nada, co najwyżej przed słońcem, bo 4 jest filtr UV. Na pewno będzie stylizował, ale uwaga na zastosowanie w wilgotne dni - przyciągnie najpewniej sporo wody i po nadanym kształcie fryzury zostanie niewiele. ![]() Zazdraszczam wyjazdu ![]() Ojć, na pewno nie przestały, tylko chcą Ci coś powiedzieć. Czegoś im brak albo czegoś było za dużo.
|
|
#38827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi się wydaje, że alterra morella im nie służy, albo daję jej za dużo jest dość gęsta, wręcz jak jakaś kremowa maść, spróbuję następnym razem mniejszą ilość, no i chyba zmienię odżywkę do mycia na pottersową z arniką ![]() a tak w ogóle Eloe, jakie masz już długie lokasy i piękne sprężyny ![]() nie wiem o co im chodzi, muszę je chyba bardziej obserwować ![]() Swoją drogą mam pytanko, kiedy rozczesujecie włosy grzebieniem? Osobiście robiłam to tylko wtedy gdy miałam odżywkę d/s lub jakąś maskę na kłaczkach, a teraz za każdym razem wychodzę z siebie, bo włosy mi się strasznie plączą, zawija tył z przodem i wyglądam jakbym miała ścięte na boba... Zawsze myję włosy z głową w dół, później odżywka d/s, trochę w niej egzystuję, później spłukuję z głową w dół, biorę kapkę b/s i wgniatam we włosy od dołu. Wyciskam ściereczkę bawełnianą, trochę czekam, kładę stylizator i harmonijkuję. Jak wyprostowuję się to robi się coś takiego, że włosy z tyłu zahaczają o te z przodu, łączą się z nimi i kręcą, część się pod siebie podwija i w rezultacie tył włosów jest przy skórze głowy i z przodu wiszą mi dwa pejsy. Wygląda to tak jakbym z tyłu nie miała w ogóle włosów... I kończy się tym, że ładnie ugniecione włosy muszę na nowo rozczesywać i ugniatać, a wtedy już robią się pióra... nie wiem co mam z tym zrobić, czy któraś z Was boryka się z takim problemem i ma na to skuteczny sposób? Mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi...
Edytowane przez anoska Czas edycji: 2011-08-04 o 11:31 |
|
|
|
|
#38828 | |||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
dziękuję. Aż się cieplutko robi na sercu, gdy się czyta takie miłe słowa ![]() Cytat:
![]() ![]() Musze mniejsza znaleźć dla swoich własnych żabek Cytat:
![]() Cytat:
O, ja choćby mam problem ostatnio z prawą stroną. Wiem, że wini głównie lato, ale nie lubię takich różnic na włosach Cytat:
Cytat:
Pamiętaj tylko, że w nowej wersji z dużymi lieterkami jest silikon.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#38829 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(znaczy szczerze sie na Czeslawe, moj maz tak mowi na wszystkie stwory w filmach sf, sa wiec Czesie i Czeslawy, zaczelo sie od Obcego, pamietasz scene jak Obca przysuwa wyszczerzone zeby do twarzy Ripley? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak zakonczysz czynnosci nadwannowe to unosisz sie do pozycji prostej i lookasz w sufit, teraz potrzasasz glowa aby wlosy opadly, jesli dolne zaczepia sie o gorne (bo nie sadze ze sa zaplatane) to delikatnie wsuwasz palce we wlosy nad szyja/karkiem i delikatnie ruszasz nimi caly czas patrzac w sufit. Grawitacja na mokrych wlosach dziala duzo lepiej i u mnie zawsze sie to sprawdza. Jak przy opadaniu widze ze jakies loki zgubily ksztalt to jak juz sa opadniete (wlosy) w pozycji stojacej (ja stoje nie wlosy) robie pare ugniecen samego dolu. Mam nadzieje ze opisalam obrazowo.
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-08-04 o 11:46 |
||||
|
|
|
#38830 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Też takie piękne jak Twoje
. Loki mam grube i mięsiste, gładkie.Zapomniałam Ci wczoraj napisać, że Twoje włosy wyglądają na bardzo ciemne. Nie dziwię się, że któraś z dziewczyn (nie pamiętam kto) napisała, że masz czarne włosy ![]() Bardzo ładny kolor, podoba mi się, zwłaszcza błysk |
|
|
|
#38831 | |
|
Raczkowanie
|
Planowałam zostawić rozpuszczone, ale jeszcze nie podjęłam ostatecznej decyzji, zobaczę w jakiej kondycji będą moje włosy do pazdziernika. Mam wystopniowane włosy (do połowy ramienia) i zazwyczaj prostowałam je na szczotce, a one jedynie trochę się wywijały i podkręcały na końcach. Takiej fryzury się wszyscy spodziewają.
Natomiast teraz pytają czy zaczęłam kręcić włosy na lokówce Cytat:
Myślisz, że dla moich fal na początek odpowiedni będzie zestaw: o-isana babassu, m-babydream, 0-garnier z awokado i masłem karite/alterra morelowa/biovax do włosów suchych i zniszczonych (na zmianę, zobaczę która będzie najlepsza), b/s joanna z apteczki babuni, balsam nawilżająco-regenerujący (poszukuję innych b/s), stylizacja- żel lniany/ dalia? Oczywiście będę szukać najlepszej mieszanki, która będzie służyła moim włosom, ale taka drobna porada na początek bardzo by mi się przydała Dziękuję
|
|
|
|
|
#38832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no nic, jak następnym razem będę myć kłaki to spróbuję Twojego sposobu. Dziękuję
|
|
#38833 |
|
Zadomowienie
|
Eloe, Rybiorku, cudne macie loki
![]() Rybiorku, zgadzam się z Tobą w 100%, że nie ma dobrych polskich kosmetyków do włosów. Dla mnie, jedyne, co jest warte uwagi to odżywki Joanna Naturia. |
|
|
|
#38834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) to trzeba im pomoc, daj znac czy pomoglo (czesanie po tym jak juz zrobilas stylizacje to naprawde problem, najladniejsze loki sa te pierwsze ktore robisz nad wanna)tylko pamietaj ze nawet jak sie pare loczkow zlaczy to nie musisz czesac, jak wyschna odgnieciesz i bedzie dobrze powiem szczerze - nie uzywanie grzebienia daje najpiekniejsze loki u mnie (ale to wiedzialam jeszcze zanim dowiedzialam sie o CG), nie wiem jak jest z falami ale u osobu od 3a moim zdaniem grzebien jest niepotrzebny ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- I kto to mowi? Wlascicielka przepieknych lokow ![]() Cytat:
(zalozylam nowy album dla Cycka i Skutera, juz pelny, 60 fotek, niektore znacie ale jak ktos ma wolna chwilke i chce popatrzec na 2 super przystojne kocurki to zapraszam)
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-08-04 o 12:30 |
||
|
|
|
#38835 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#38836 | |
|
Zakorzenienie
|
Najwazniejsze, ze Ty nie przestajesz ich kochac
![]() Cytat:
. A to byl jedyny sposob na te moje dziwaki. Inaczej ta czesc wlosa ktora jest prosta gniotla sie niemilosiernie. Ogolnie to jednak smieszne, wlosy bywaja albo krecone albo proste, a moje sa pol na pol. Na razie oceniam, ze tylko 60 % wszystkich wlosow jest w dlugosci skretu, reszta jeszcze nie dorosla, czekam na nie, ale to dlugo trwa. Skret zjada dlugosc. Jutro bede myla wlosy, dam im na pozarcie nowa odzywke emolientowa i po wakacjach zaczne je karmic solidnie nie na zarty. Zdaje sie ze odstawienie kokosa dobrze im robi. Tylko co ja teraz zrobie z resztka vatiki? Chyba sprezentuje mamie, ma proste wlosy, ale jej nie zaszkodzi. Katar slabnie |
|
|
|
|
#38837 |
|
Raczkowanie
|
No dobra dziewczyny, zdjęcia mojej "fryzury." Tył niewyraźny, do tego widać trochę włosów z przodu [lustro], ale może coś zobaczycie. Włosy jeszcze wilgotne.
Normalnie z przodu wyglądam jak i jedna strona dłuższa. Każdego dnia skręca się widocznie inaczej.No i co mam z tym zrobić, jak poprawić? Przy bocznych zdjęciach widać, że tył skopany [na dole jest schodek]. Będę przypinać jakoś, żeby ten trójkąt oklapł. Czy przypinanie żabkami grzywki mocno poniszczy? Chyba nie...No i powiedzcie, ścięłam tyle ile trzeba czy coś zostało? ![]() Dziś myłam O-isana babassu M - BD O-alterra granat maska + garnier avokado+isana jedwab na godzinę pod czapkę [czy jest w ogóle sens tak mieszać?] Potem żel. Jak teraz włosy wyglądają [stan]? Niestety się rozprostowały sporo... mam nadzieję, że teraz będą turbo rosnąć i dorosną do brody chociaż. ![]() Drugi raz bym się tak nie ścięła, mam nadzieję, że było warto jeśli chodzi o kondycję włosów i drugi raz już do tej długości nie będę musiała schodzić i spokojnie już mogę próbować zapuszczać? Czy docinamy na chłopaka ? Cholerka wie, może wyglądałabym tak lepiej [no z przodu to żenada po prostu ]
Wymienię 4 ml. Armani Prive Royal Oud na Armani Prive Ambre Soie i Amblre Orient Lakiery, kolorówka, włosy, zapachy, nowe ubrania i buty grudzień FREYA ARABELLA 30E Edytowane przez Kociasta Czas edycji: 2011-08-04 o 14:21 |
|
|
|
#38838 |
|
Wtajemniczenie
|
Chciałam sie pochwalic moim tyłem, pozbyłam się puchu, który była widoczny na ostatnim pokazywanym Wam zdjęciu. Niestety nie jest one dobrej jakości - tylko telefon mam w pracy, a musiałam się podzielić
Jakby były jakieś spostrzeżenia, będę wdzięczna |
|
|
|
#38839 |
|
Zakorzenienie
|
Kociasta, tak szczerze to fotki boczne i tyl mi sie podobaja, nawet bardzo, jednak z przodu to wyglada srednio. Chodzi o to ze ukladaja sie tak nietwarzowo. Jednak nie wiem co doradzic (ale to moja opinia)
popatrzylam jeszcze raz - przy tej fryzurce ten przod tak smetnie wisi, jakby to byly moje wlosiska to bym na skos sciela przod, najkrotsze pasemko z kazdej stronu przodu rowno z nosem i ciecie do dolu. Wiem ze to skrociloby przod ale fryzurka mialaby chyba lepszy wygladad. Mnie tak ostatnio fryzjerka zrobila z przodem. Zapuszczam ale chce tez jakos wygladac, zaczesala grzywke na przod i jedno ciecie na skos.
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-08-04 o 15:16 |
|
|
|
#38840 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Rybiorku za otuchę, że z boku może być, a że z przodu się nietwarzowo układa, to fakt, ale właśnie jak to poprawić?
Zrobiłabyś grzywkę na skos - najkrócej przy twarzy i opadające do ucha? Najbardziej mnie denerwują te trójkąty przy uszach.
Wymienię 4 ml. Armani Prive Royal Oud na Armani Prive Ambre Soie i Amblre Orient Lakiery, kolorówka, włosy, zapachy, nowe ubrania i buty grudzień FREYA ARABELLA 30E Edytowane przez Kociasta Czas edycji: 2011-08-04 o 15:30 |
|
|
|
#38841 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym to tak widziala, za to ze okropny rysunek przepraszam, mam zdolnosci plastyczne ale reczne nie komputerowe, no i tak na szybko zrobione w pracy przecie jestem. Chodzi mi tylko o pasma z przodu. Jakby byly tak podciete to mysle ze lepiej by wygladaly z reszta wloskow. (te czerwone kreski slabo wyszly ale mozna je wypatrzyc)
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-08-04 o 15:26 |
|
|
|
#38842 |
|
Zadomowienie
|
Kociasta, tył i boki wyglądają ładnie. Ja bym wycieniowała "grzywkę", czyli zrobiła od przedziałka takie schodki i przedziałek zaczesywała jeszcze bardziej na bok. Możesz też próbować podpinać to pasmo najdłuższe zwykłą małą żabką na wysokości ucha.
Ja mam podobną fryzurę właśnie z nierówną grzywką i wygląda to tak (załącznik). Edytowane przez Polta Czas edycji: 2011-08-04 o 16:04 |
|
|
|
#38843 |
|
Raczkowanie
|
Jestem już po pierwszym OMO
Efekt nawet interesujący (zwłaszcza dla osoby do której nie docierało, że jej włosy falują , bo jest puch, a góra okropnie sucha i bardziej prosta niż reszta. Myślę, że zostanę tu na dłużej i będę korzystać z codziennikaRybiorku masz wspaniałe te koty , chyba zupełne przeciwieństwa mojej kotki, która ostatnio głównie się wyleguje .
|
|
|
|
#38844 |
|
Zakorzenienie
|
chcialabym miec tak piekne loki jak wy
![]() mam tylko fale ale i tak jestem z nich zadowolona. oto stan moich wlosow po 3 myciach odzywka isany
|
#38845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dobra, czas na recenzję wizyty u fryzjera Umyłam rano włoski (opis w codzienniku) i pojechałam - na wejściu pierwsze pytanie fryzjera (nie tego co miał mnie ciąć):-Gosia do mycia? -Nie -To co, prostujemy? -Nie -Ale.... Coś z tym trzeba zrobić... Potem pojawiła się fryzjerka zasadnicza i mówi, że tak, ja chcę na suchych cięcie bez prostowania, no to myślę sobie będzie ok. Po czym wzięła grzebień z gęstymi ząbkami i zaczęła rozczesywać Zapłaciłam, wyszłam, kupiłam w kiosku spinkę, spięłam a teraz pytam Was, gdzie w Łodzi/Pabianicach znajdę dobrego fryzjera
|
|
|
#38846 |
|
Zadomowienie
|
party_girl marzą mi się takie włosy
|
|
#38847 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki piękny tunel
Jako i dziewczyn rzekły. Tył i boki bardzo ładne, twarzowe, a z przodu zrobiłabym przedziałek bardziej z boku i albo podpiąć albo podciąć grzywkę ukośną |
|
|
|
#38848 | ||||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Tak, wiemy, że są piękne
, ale gdzie są Twoje loki? Tak dawno je widziałam.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zgadzam się z dziewczynami. Cytat:
Cytat:
A czy mówiłaś, że chcesz mieć cieniowane? Skoro zawsze miałaś na prosto, fryzjerka myślała pewnie, że tym razem to samo ![]() Kiedy byłam ostatnio poprosiłam o naprawienie tego co źle obcięłam, podcięcie o 1 cm i zrobienie 4 warstw, tył prosto (czyli nie trójkąt, nie U). No i dostałam dokładnie to co chciałam. Fakt, że na mokro, ale z efektu jestem zadowolona. ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
.
|
||||||
|
|
|
#38849 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za rady. Myślicie więc, by cieniować grzywkę? Jak to będzie wyglądać przy odrastaniu?
Rybiorku, tak wyglądałoby lepiej na stałe, ale raczej nie przytnę, bo mam nadzieję szybko odzyskać długość. A w jaki sposób Ty jesteś ścięta? Bo długość niby podobna do mojej, ale grzywka właśnie krótsza, tak? Na Twoich zdjęciach widać cudne loki, ale cięcia się do końca nie domyślę ![]() Polta Ty masz o wiele ładniejsze włosy ![]() AjriszMarta - spróbowałam z przedziałkiem z boku - jest lepiej i podpinam grzywkę. Tak się nadaje do ludzi.
|
|
|
|
#38850 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Kociasta,
chyba tak od razu bałabym się cieniować. Może spróbuj najpierw zrobić przedziałek bardziej z boku, zrób zdjęcie i zobaczymy co dalej (umyj, wystylizuj). Polta ma przepiękne włosy, ale Tobie do nich niewiele brakuje. Zobaczysz, że niedługo takie będą. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

. Toteż użyłam jako d/s...

więc doskonale Cię rozumiem. 
Wiem, że dyfuzor to u mnie podstawa, dalej lepsze efekty daje Garnier niż Alterra, ale będę dalej próbować. Z tą drugą to dziś przesadziłam z ilością (bo za dużo się wycisnęło). Spróbuję wydłużyć czas trzymania, tak jak Eloe pisała.

Stosuj często to zużyjesz przed terminem
jest dość gęsta, wręcz jak jakaś kremowa maść, spróbuję następnym razem mniejszą ilość, no i chyba zmienię odżywkę do mycia na pottersową z arniką 

dziękuję. Aż się cieplutko robi na sercu, gdy się czyta takie miłe słowa 

(znaczy szczerze sie na Czeslawe, moj maz tak mowi na wszystkie stwory w filmach sf, sa wiec Czesie i Czeslawy, zaczelo sie od Obcego, pamietasz scene jak Obca przysuwa wyszczerzone zeby do twarzy Ripley? 

i jedna strona dłuższa. Każdego dnia skręca się widocznie inaczej.
Czy przypinanie żabkami grzywki mocno poniszczy? Chyba nie...
Zapłaciłam, wyszłam, kupiłam w kiosku spinkę, spięłam a teraz pytam Was, gdzie w Łodzi/Pabianicach znajdę dobrego fryzjera