|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Brumku- masaż szyjki to zła nazwa... z masażem nie ma to nic wspólneg-powinno się to od razu nazywac ROZRYWANIE SZYJKI NA SIŁĘ. poprostu gin albo położna żeby przyspieszyc rozwieranie wkładają Ci rękę w pochwę jak daleko mogą i targają na boki ile się da.Najskuteczniejszy jest na skurczu... boli jak s.k.u r. w. i .s.y . n
dramat,tragedia,koszmar,h orror-ciężko to opisac.Moja szyjka była tak sponiewierana,że po 6 tyg połogu nie byłam w stanie współżyc z mężem bo nadal bolało jak nic
|
|
|
|
#2612 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
Niestety. Aniu nie przeszkadza Adasiowi "zapach" lakieru? Jaką w końcu suknię wybrałaś? Lepperem sama jestem nieco zszokowana
|
|
|
|
|
#2613 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje!!!
|
|
|
|
#2614 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wreszcie Czekamy na szczegóły i zdjęcia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2615 |
|
BAN stały
|
Madziaranew gratulujemy!!!!
Czekamy na więcej informacji
|
|
|
|
#2616 |
|
Zadomowienie
|
Madziaranew, Wodaqua - gratulacje
![]() klas ki:![]() Cookie, mogę jedynie łączyć się z Tobą w bólu. Też mam przewalone, ale nie tak bardzo jak Ty. Mam nadzieje, że szybko przez to przebrniecie. Kończę bo już słyszę że po spaniu... |
|
|
|
#2617 |
|
Wtajemniczenie
|
Dalsze wieści od Madziaranew:
Ja juz po kapieli, Sophie ciagnie z lewego cyca,prawy ciezko.jest cudowna,3400 gr 50 cm.tata oczarowany cora ,pomagal super,parte mialam 3 godz okropne.chcialam zeby mnie cieli ale nie zgodzila sie polozna.polozna aniol super.no i gaz super,jak na haju odlatywalam mowilam ze do domu zabieram. Pytałam kiedy wychodzą: Chcieli nas dzis juz wypuscic ale noc zostajemy bo chce zeby ja poobserwowali.ja juz po kapieli w wannie .hemoroidy troche wyszly.ale jest ok.boli ale warto Madziaranew napisała tez ze dziekuje za gratulacje i przesyła Buziaki dla wizazowych ciotek
|
|
|
|
#2618 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No właśnie ciśnienie ok, nawet ciśnieniomierz zakupiliśmy i sprawdzam ani razu nie było 140/90 lub więcej I dla Wodaquy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A mnie po tym masażu brzuch boli auć... Jak na miesiączkę, choć ja nigdy nie miałam takich bolesnych miesiączek nawet...
|
|||
|
|
|
#2619 |
|
Zadomowienie
|
Karolineee-jak Cię brzuś boli
to może coś en masaż ruszył i już pójdzie? ![]() a mi chyba hemki chcą się pojawic,bo zaczynam coś czuc nie dosc,że jestem głucha to jeszcze na tyłku niedług nie usiądę.kurde próbuję doczytac o co chodzi ze Sweet...ale coś mi córa życ nie daje... Aania- miłej imprezki jutro zazdroszczę![]() Wodaqua coś ochrypła,jutro się umawiamy na telefon,ale się śmiejemy- bo na nie mówi,ja nie słyszę-może byc ciekawa rozmowa |
|
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
hej bylismy wczoraj skontrolowac nerki i miedniczki sie poprawily ale za to wyszly kamienie!
w kielichach dolnych obu nerek dwa drobne złogo do 1,5mm i jedem większy w nerce lewej do 3mm średnicy. Robilismy kontrolne USG miedniczek nerkowych, a tu nowa niespodzianka z kamieniami. Podejrzenie refluksu, niestety poza USG jeszcze zadnych badan nie mielismy. W przyszłym tygodniu mamy wizyte w Akademi Med. w Gdańsku poprosze o kciuki! Jakby stresu o nereczki było mało... ...w rzucie jajnika prawego widoczna przestrzeń płynowa 23x16mm z drobnymi pecherzykami przysciennie- obraz moze sugerować stan po skreceniu jajnika. Wizyta u endokrynologa, oczywiscie prywatna, dopiero 27.08. w podarniach oczywiscie do konca roku nie ma terminów. BEDZIEMY DZIAŁAĆ... |
|
|
|
#2621 |
|
Zadomowienie
|
Nerola a jak tam u Ciebie i T.? mam nadzieje,że już wszystko super.że zapomnieliście o jakiś "głupiutkich " pomysłach z rozwodem...
---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Carmela- ehhhhhhhh ale bidulcia z Twojej Sarci. Co się robi z tymi kamieniami? ma je wysiusiac? czy będzie się je czymś rozbijac... takie maleństwo nie wyobrażam sobie,żeby przechodziła kolkę nerkową i jeszcze ten jajnik |
|
|
|
#2622 |
|
BAN stały
|
[QUOTE=BABONIK;28578966]Nerola a jak tam u Ciebie i T.? mam nadzieje,że już wszystko super.że zapomnieliście o jakiś "głupiutkich " pomysłach z rozwodem...
W sumie dobrze. Wiesz,On nie ma czasu być z nami.Po pracy warsztat i jest padniety. Ale dziś wział Krystka i Ize an spacer do sklepu. Teraz idzie mi w końcu naprawiać pralkę. Myśli o zmianie roboty,nie daje tu rady. Tylko ta zmiana ma + i - bo jak pojedzie w ponl. to wrci w piątek. A mnie to nie rajcuje Carmelko no masz Ci los. I co dalej?Bidulki Wy
|
|
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
bedziemy przepedzac dziadostwo!!!!! |
|
|
|
#2624 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2625 |
|
Wtajemniczenie
|
Jesteś dzielną kobietą Carmela,
i trzymam kciuki z wizyte w AM
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
Telik, a jak Twój ból brzucha? Przeszło w końcu?
|
#2627 |
|
Zadomowienie
|
A mi smutno, bo jutro mam się zgłosić do szpitala jutro... Mały mi sie w brzuchu bardzo mało rusza generalnie i lekarz stwierdził, że trzeba zrobić badania i może mnie wypuszczą od razu a może zostawią...
|
#2628 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy u Brunetki i u Ali
Jak się zgodzą to wrzucimy fotki naszej parki Brunetka Ty czy ja ? Dobranoc laski. Gratuluję nowym Mamusiom
|
#2629 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lekarz wie co robi, lekarz sprawdzi co u malucha i bedziesz spokojniejsza Cytat:
My chcemy zdjęcia ![]() Brumku dziękuje że pamietasz ból złagodniał po 2 no spach, wiec teraz jestem spokojniejsza i w koncu sie wyspie
|
|
#2630 |
|
Zadomowienie
|
Madziaranew - GRATULACJE doczekalas sie
![]() ![]() kl aski:WITAMY NASTEPNA KRUSZYNKE NA SWIECIE |
|
|
|
#2631 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wzięłam ciepły prysznic - to w trakcie mnie złapało 2 razy ale już przerwa dłuższa. Wyszłam z pod prysznica - chwyciło mnie znowu. Wzięłam nospę... Po jakim czasie zaczyna działać????Jakoś kurde nie chce mi się wierzyć, że poród miałby mnie wziąć tak nagle, gdy jeszcze dziś szyjka zupełnie niegotowa... Naiwna??? ![]() Auć... Znowu... Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-08-05 o 22:07 |
|
|
|
|
#2632 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2633 |
|
Wtajemniczenie
|
Biedna Sarenka
Karoline myśle ze to Juz czas trzymam kciuki Agni gdzie Jestes? Co tam u Ciebie? Czuje ze do środy sie rozpakujesz o ile Juz nie zaczęło sie Editka tez gdzies Dzis sie zapodziala ?? Nerolko Ciesze sie ze z T Juz lepiej. Bardzo Wam kibicuje. Zapaleczka nie martw sie na zapas. Przebadaja Ciebie i dzidzie i wyjdziecie ![]() Edit: Editka sie znalazla. Uprzedzilas mnie
|
|
|
|
#2634 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziaranew
Ogromnie gratuluje
|
#2635 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam!
![]() Zanko, Kajool, Nerolko, Vaniliova dziękuję za odpowiedzi ![]() Dzisiaj znowu ważyli Domka-4830g! ![]() Ktoś pytał o pampersy, my już jedziemy na 2 ![]() MADZIARA GRATULACJE!!!! kla ski:Carmela kurcze, ale się porobiło Walczcie z pieroństwemNerola faktycznie złote masz dziecko Karolineee czyżby to "TO"?! Zaneta ja nie ubieram czapeczi, jest lato, ciepło, nie widzę potrzeby
|
|
|
|
#2636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dajemy Bebilon pepti ![]() Pediatra mówiła, zeby tak około 100 ml wypijała dziennie. Wypja 50 ml plantexu, reszta woda gdzies po 20ml za jednym razem. Do jednej porcji daje jej gripe water. Ja złapałam mocz do pojemniczka.Zdjęłam pieluche i czekałam. Z tym, ze moje dziecie to zmarluszek i zaraz z zimna mi sie ssikała. Kochana powodzenia U nas koszmarku ciąg dalszy. Ktoś mi dziecko podmienił, bodo tej pory nie miałyśmy problemów ![]() Ja mam herbatke z babydream (jest taka sama jak z hippa tylko nie ta granulowana tylko w saszetkach) zostało mi prawie całe opakowanie, jakby któraś była chętna tomoge wysłać, one są pojedynczo pakowane to zwykłym listem by poszło |
||
|
|
|
#2637 |
|
Zadomowienie
|
czesc
pojawiam sie po kilku dniach nieobecnosci, jeszcze jestem w dwupaku.. trudno mi sie wlaczyc o rozmowy jak mam tak duze zaleglosci dlatego wybaczcie ze nie odniose sie do zadnego tematuale zdazylam podpatrzec na pierwszej stronie ze mamy nowe mamusie i nowe dzidziusie Sloneczko555xxx agulaaabar moniczka2123 wodaqua madziaranew serdeczne gratulacje kochane ja w ciaglym biegu, wlasciwie teraz calymi dniami jestem na nogach, mnostwo spraw sie zwalilo na glowe, co trzeba koniecznie jeszcze przed porodem zalatwc w poniedzialek mialam wizyte, synek na ten dzien wazyl ok 3426g, w badaniu wszystko dobrze to tyle o mnie nie zanudzam
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana jasne, że się zgadzam żebys wstawiła naszą wizażową parę
Powiem wam, że trzeba było mi takiego spotkania, człowiek się czuje o wiele lepiej Madziaranew gratuluje
|
|
|
|
#2639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sukienki wiszą trzy na wieszaku i dalej nic nie wymysliłam ![]() działajcie, a ja trzymam mocno ![]() dzięki ![]() zmykam do spania, dobranoc!
|
|
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
dopiero padła, a tak od 20.00 ryk z przerwami
wypiła jedną porcję nowego mleka, lekarka mówiła, że nie możemy się spodziewać poprawy od razu, że trzeba kilku dni jestem wykończona, a co dopiero musi czuć mała wybaczcie ze tak ciągle o sobie piszę i małej, ale cieżko nam bardzo, Filip nie miał kolek, to mała nadrabia calodniowymi
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

dramat,tragedia,koszmar,h orror-ciężko to opisac.Moja szyjka była tak sponiewierana,że po 6 tyg połogu nie byłam w stanie współżyc z mężem bo nadal bolało jak nic

Trochę się podłamała bo nie chcieli dac jej małej-mimo 10pkt.była zbyt apatyczna i ją wygrzewali.dobrze,że mąż mógł do niej chodzic bo sama by się tam inaczej doczołgała! Ale dziś już jest mała z Wodaquą,taka spokojna i śpiąca,potem possała cyca,/brodawki bolą/,a teraz śpi słuchając bicia mamy serca

klas ki:

zębole
i jeszcze ten jajnik

Jak się zgodzą to wrzucimy fotki naszej parki