|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#39061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
W takim razie się zakochałam
Wiem, że jestem z tym monotonna ale marzę, aby mieć mocniejszy skręt i od samej nasady
|
#39062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj no to co na pierwszy rzut? Martuniu, ja bym polowała na keratynke, pantenolik, spirulinke ja mam jeszcze aloes, gliceryne roślinna, naturalny czynnik nawilżający, witaminy all in one, niacynamid, hialurona ![]() teraz będę polować na liposomy i inne takie ![]() konserwant, jakbyś chciała zakonserwować chociażby żel lniany ![]() warto jakiś pojemnik z atomizerem jakbyś chciała zrobić psikadło ![]() miarki jakieś (ja mam 1 i 2,5ml), zlewke (ja w zlewkach zawsze robię maski ), bagietke żeby pomieszać ot zestaw młodego chemika ![]() myślę, że to wystarczy na początek
Edytowane przez anoska Czas edycji: 2011-08-07 o 23:04 |
|
|
|
|
#39063 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() Właśnie przeczytałam post Anoski, zapomniałam o proteinach, warto je dokapywać do odżywki. Nie kupuj butelek z atomizerem z ZSK, ciężko się "psika". Wolę zostawiać opakowania po zużytych odżywkach w atomizerze. Poza tym ZSK ma najszybszą przesyłkę. Bardzo lubię tam robić zakupy. |
|
|
|
|
#39064 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#39065 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze lato to może trawa dobra będzie i deszczówka, bo sporo pada
|
#39066 |
|
Zakorzenienie
|
taaaa.... jak tak dalej pojdzie to beda tu pisac same wychudzone dziewczyny z pieknymi lokami i pustymi kontami bankowymi
|
#39067 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#39068 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Choć patrząc na Twoje zdjęcia, to chyba ten problem Cię nie dotyczy . Kupię kokos, będzie bezpieczniej .Cytat:
. Coś chyba nawet mam w domu z atomizerem .Cytat:
. A ja tak na tą biochemię narzekałam ,a tu proszę, nigdy nie wiadomo co się kiedy przydaDziękuję Wam Dobre Kobiety , listę już mam. Teraz kosztorys i kupujemyWidzę, że nie tylko ja mam problem z zakupoholizmem |
|||
|
|
|
#39069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a 7 kg to duzo i jak znam zycie to wcale nie potrzebujesz tyle zrzucia wracajac do tematu - dziewczyny to co jemy tez ma znaczenie i zla dieta strasznie pogarsza stan wloskow, tak ze nie odchudzac sie i nie kupowac kosmetykow za wszelka cene ![]()
|
|
#39070 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i lądujesz na tej wyższej granicy BMI |
|
|
|
|
#39071 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#39072 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zbankrutuję ![]() Ja mam Hegrona albo w małych drogeryjkach albo w Sinusie (sklep fryzjerski u nas) Cytat:
Na dziennik regeneracji to jeszcze musze popracować (dopiero miesiąc z CG).Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#39073 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jestem wesoła i lubię jeść Coś tam gotuję nawet :PCytat:
|
|||
|
|
|
#39074 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale atomizer mam z BU a miarki z mazidel Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale to są same potrzebne rzeczy ![]() a ile później zachwytów nad włosami ![]() tylko pamiętaj, wszystko z umiarem ![]() Cytat:
![]() więcej asertywności ![]() Cytat:
ja też bym coś chciała, ale nie wiem co, niczego w sumie nie znam Mgiełko - pracuj, ja też widzę różnicę a co o za żel ostatni był co reanimowałaś włosy to tak ładnego stanu? masz fotkę albo na kwc możesz znaleźć? ![]() Rybiorek, drogie te Twoje cuda są przyznaj się ![]() w ogóle to zamawiacie każda po butli czy jakieś rozlewania są?
|
|
#39075 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Dziś u mnie tragedia, zaspałam, nie zdąrzyłam doprowadzić włosów do ładu, więc jest kucyk. Chciałam powiedzieć, że w sobotę naolejowałam sie oliwą z oliwek zmieszną z olejem z pestek winogron i garnierem i włosy są świetne . Wydaje mi się że powinnam jesczze iśc w stronę nawilżenia. Na razie mam morelkę, maskę granat i garniera ds + dwie joaśki bs. Ale bym cos jescze chciala, któraś podrzuci jakiś pomysł? A i jeszcze powiem, że moje włosy kochaja deszcz i wilgoć, wtedy się ślicznie falują ![]() I jeszcze mnie czeka zakup suszarki z dyfuzorem, bo nie mam. |
|
|
|
#39076 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale lepiej ze pozniej niz wcaleno lepiej zeby nie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() tutaj moje cudo stylizacyjne (ktore nie lubi odzywki bs wiec nie stosuje a mimo to nie mam frizzu, ale to u mnie, sa pewnie osoby ktorym zadziala swietnie z odzywka bs)
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-08-08 o 10:31 |
||||
|
|
|
#39077 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Jak już pisałam, będziemy rozlewać na wypróbowanie...
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#39078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#39079 | ||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dzień dobry
Wracam po weekendzie w czasie którego wybrałam umywalkę, która nie jest ani korytem ani miską na sałatkę ), a tu 5 stron do nadrobienia! Cytat:
![]() W poprzednim mieszkaniu nie miałam siatki na odpływ w brodziku, więc musiałam myć w umywalce. Teraz postaram się zrobić tak, by można było myć w brodziku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Natomiast sama nie mogę - mnie IPA całkowicie wysuszy skalp. Szkoda, że o tym alkoholu w programie nie było ani słowa. Cytat:
Cytat:
Ponieważ rozjaśniałaś wcześniej, to właśnie w tym dopatrywałabym się wysuszenia. Henna tylko podkreśli zniszczenia. Cytat:
Cytat:
Masło karite lepiej samodzielnie lub w mieszankach olejowych (nawet na suche jako zabezpieczenie przed ucieczką wody i filtr UV). Olejek rozmarynowy jako olejek eteryczny - kilka kropli do choćby żelu lnianego. Glinka - zgodnie z opisem na mazidłach, bo nie mam z nią doświadczeń - raczej do odżywki myjącej. Dodaj maksymalnie łyżeczkę na porcję myjadła, tak, by nie tworzyły się grudki. Cytat:
I proporcje czego? Shea - jeśli jest czyste - powinno po części wnikać, choć nie będzie penetrować tak głęboko jak olej kokosowy. Jego główne działanie polega na pokryciu włosa powłoczką. Olejek rozmarynowy kupiłaś eteryczny czy może ekstrakt rozpuszczony w oleju słonecznikowym? Który konkretnie? Cytat:
Ze zmianą skrętu po hennowaniu można sobie poradzić. ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]() Witaj, zapraszamy Ja z poślizgiem przesyłam odpowiedź, ale muszę sprostować:cg to metoda polegająca na unikaniu silikonów, pq i innych oblepiaczy, czyli cały konsekwentny system. Omo to jedynie metoda mycia, podobnie jak mycie odżywką. Oczywiście obie metody mycia mają nierozerwalny związek z cg, ale dopuszczają więcej modyfikacji. Cytat:
Nasze metody są związane z tym, by włosy nie tylko dobrze wyglądały, ale przede wszystkim, by były zdrowe i mocne. To ja zrobię lekka edycję i wstawię do FAQ. Co Ty na to? Cytat:
Znam ten problem z autopsji. Od zmiany pielęgnacji nie mam ani łupieżu (bo to, co zwykle mam łupieżem bym nie nazwała), ani swędzącego skalpu (chyba że poromansuję ze zwykłym szamponem).
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-08-08 o 11:47 |
||||||||||||
|
|
|
#39080 |
|
Zakorzenienie
|
No jak Matka Przelozona uwaza ze sie przyda to jak najbardziej.
Ja robilam odrosty w niedziele i musze przyznac ze kolejna zaleta farby nad henna to mniej packarstwa. Do farbowania potrzebuje tylko zlew, rekawiczki i lustro. Mieszam farbe i nakladam. Czekam 30 minut i splukuje Choc jeden falstart mi sie zdarzyl, Skuter wskoczyl do zlewu (lazi za mna wszedzie i cokolwiek robie strasznie go interesuje) i przylozyl nosek do aplikatora wiec byla akcja czyszczenie noska z farby, wyprosilam go z lazienki ale jak polecialam do sypialni odebrac telefon to kolega sie znow wladowal do zlewu, zdazylam go wyjac zanim zapoznal sie blizej z aplikatorem ale i tak zostal mu slad na tylnej lapce, piekna czerwona plamka
|
#39081 | |||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Ja wolałabym od razu całą butlę. Wiem, zachłanna jestem. Ale wierzę, że będę zadowolona ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ja dziś będę się zdrowo odżywiała - dla duszy, dla ciała, dla włosów - będzie ryba pieczona (nie cała, tylko wielki filet), warzywa i ryż. Mniam |
|||
|
|
|
#39082 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
w zasadzie to inaczej sobie nie wyobrażałam Cytat:
zrobimy tak by wszyscy byli zadowoleni
|
||
|
|
|
#39083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś na obozie był prysznic nagminnie zajęty to poszłam umyć włosy w umywalce, co było głupim pomysłem zważywszy na długość moich włosów wszystko wokół mokre, a włosy wciągało mi do tego spływu gdzie jest korek (zapomniałam jak to się nazywa ) ![]() Poszłam spać dziś w ananasie - nie wiem jak włosy się mają, bo fajnie wygląda po wstaniu, małe loczki powychodziły to tak sobie paraduję
|
|
#39084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja reanimowałam żelem Artiste tylko tym z fioletową zakrętką - byłam tak zdziwiona jego działaniem. Ma super konsystencję i zapach - bo żel lniany to taki oślizgły glutek dla mnie nooo i kosztyje 3zł za 150ml polecam wypróbować. Ale tak jak tam Eloe pisała ja myję szamponem więc na razie się nie przejmuję, ale jakbym myła odżywką to moze trzeba uważać trochę na ten polimer.Cytat:
a co do suszarki to istna krucjata się z tego zakupu dla mnie zrobiła.. nie mogę znaleźć suszarki z dyfuzorem z kryzą - nie ma i już! Seduction Mnie ten ananas nie przekonuje do spania jakoś, mam wrażenie, ze jak ściągnę włosy na czubek i zwiążę to automatycznie rozprostuję to co jest od skalpu go gumki wszystko to co gładko przylega do głowy po związaniu włosów (wiecie o co mi chodzi?)
|
|
#39085 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz leće w poszukiwaniu Hegrona obym znalazla.
![]() Bo całą noc się drapalam po zmyciu sylikonów barwą ![]() a mam takie pytanie czym zmywacie oleje ? da radę odzywką czy np BD ?
|
|
#39086 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
|
|
#39087 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Oleje zmywam bez problemu BD, odżywką także, ale zwykle w ruch idzie szampon
|
|
|
|
|
#39088 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupiłam mój pierwszy zestaw do pielęgnacji fal
Na razie umyłam włosy morelową Alterrą z dodatkiem sody oczyszczonej i teraz siedzę z odżywką na głowie z tej samej serii ![]() Zakupiłam jeszcze odżywkę ISANA różową, balsam joanny jajeczny, naftę i wodę brzozową(wyczytałam że działa przeciwłupieżowo a ja ostatnio mam z tym jakiś problem. Dzisiaj tylko oczyszczę z silikonów, nałożę odżywkę i wetrę wodę brzozową w skalp
|
|
|
|
#39089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? ja tutaj sie dowiedzialam ze isana i altera beda za ciezkie na moje wlosy... i mam zoabczyc potersa albo wlasnie hegrona.
|
|
|
#39090 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie musze przyznac ze .... e ... tego....
akcja denko sie troche rozjechala... ale zeby nie bylo, nie wzielam zadnych odzywek, myjadel albo zelow. To mam i dzielnie zuzywam. Za to w olejkach mam braki wiec to w sumie inny dzial, nie? No pewnie ze inny dzial, to sie nie liczy![]() to zakupilam 1. olejek na skalp do stosowania 1 raz na tydzien, wlasnie mi sie skonczylo poprzednie opakowanie a osobiscie uwazam ze ta mieszanka jest genialna, niby naklada sie tylko na skalp ale zawsze po myciu sa piekne loki (nakladam na noc) 2. olejek na skalp (i wlosy) do uzywania na codzien, tego nie znam ale sklad mi sie podoba, a wlasnie potrzebuje cos na porost, to co mam ma alkohol i musze przestac uzywac bo mi skalp przesuszylo (czy dziala na porost to nie wiem ale moja psychiczna potrzeba bedzie zaspokojona 3. no i mgielka do wlosow (tego mi brakowalo, niestety spray z curl junkie mi nie pasowal, nie wiem ale chyba przez sol) - ten spray nie robi frizzu, nie robi kasku za to pachnie przepieknie i to bylo cale zamowienie wiec musze siebie sama pochwalic ze bylam dzielna i na odzywki nie patrzylam
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.

Wiem, że jestem z tym monotonna ale marzę, aby mieć mocniejszy skręt i od samej nasady 

. Tylko tam jest sporo półproduktów, z czym się zgadzam. Trzeba tylko wiedzieć czego się chce i do czego to ma służyć.

.
i lądujesz na tej wyższej granicy BMI 

przyznaj się
)
wszystko to co gładko przylega do głowy po związaniu włosów (wiecie o co mi chodzi?)
akcja denko sie troche rozjechala... ale zeby nie bylo, nie wzielam zadnych odzywek, myjadel albo zelow. To mam i dzielnie zuzywam. Za to w olejkach mam braki wiec to w sumie inny dzial, nie?
No pewnie ze inny dzial, to sie nie liczy