|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Cytat:
Ja bym na twoim miejscu na razie nie przejmowała się że za dużo zjesz bo jak cie dopadną mdłości to nie będzie takiego problemu bo dziś zjesz rogala a jutro na jego widok możesz już lecieć do kibelka a np będziesz mieć ochotę na buraczki, a pewnie będą takie dni kiedy żadne jedzenie nie podejdzie ale trzeba będzie jeść na przymus bo inaczej mdli jeszcze gorzej. Oby Cię to ominęło, ale niestety większość cierpi |
|
|
|
|
#1922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję ![]() jak mi się uda dojechać do miasta to kupie i zacznę łykać, ale nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
mozna wywolac skurcze macicy zbyt nadmiernym dotykaniem (ale to sie czuje w brzuszku)
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiscie nie ma co przesadzac
chodzi o wieksze masowanie itd...tego powinno sie unikac.to ze tz Cie dotknie to na pewno porodu nie wywola. Jednak na pewno piersi maja zwiazek ze skurczami macicy, bo pamietam jak po pierwszym porodzie przystawialam synka do piersi albo jak sie odciagalam laktatorem, to czulam bole skurczowe brzuszka. Po prostu w tym czasie byly one nasilone dosc mocno, bo i tak wiadomo ze po porodzie macica pomalu sie skurcza wracajac do normalnych rozmiarow, ale ssanie dziecka czy laktatora dodatkowo szybciejobkurcza macice. I to naprawde czuc
|
#1926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
|
|
|
#1927 |
|
Raczkowanie
|
Jolkaaa Nie czaruj się Kochana,że mdłości Cię ominą...
Ja też myślałam,że jestem jedną z tych szczęściar co tego nie zaznają.. A tu trach pewne poranka mnie złapało i koniec! Owszem są sposoby żeby załagodzić ten stan,ale nie usuniesz mdłości w 100% to jest naturalny odruch ciała kobiety w ciąży... A myślę,że jak nie za bardzo zdrowo się odżywiasz to tym bardziej może Ci to grozić bo może być podrażnienie żołądka pewnymi produktami... Znowu ogarnia mnie ten strach,że to wszystko to tylko sen... ![]() Dziewczyny pisałyście o chustach itp. ja szukam takiego czegoś co z przodu jest jak chusta z tyłu ma szelki ściągane... Widziałyście cuś takiego ?
|
|
|
|
#1928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie mdłości zaczęły się prawie tydzień przed spodziewanym okresem. Zaczęły się z dnia na dzień. Odrzut od jakiegokolwiek jedzenia.
Trzymają mnie ponad miesiąc, raz mocniej, raz słabiej. Czasem wymiotuję. Pocieszam się, że do końca pierwszego trymestru już niedaleko
|
#1930 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez nie mam wcale mdlosci.
nie czuje bym byla w ciazy oprocz piersi i czasami bolu brzucha.
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bylam na zakupach, nakupowalam slodkich rzeczy ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Ja tez nie moge narzekac, mdlosci mialam troche, czasami przez cale dnie, z przerwami ale nie byly az tak mocne, aby mi utrudnialy zycie, a od kilku dni nie mam ich prawie wcale
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj miałam taki dzień, gdzie mdłości dały o sobie znać tylko dwa razy - dziś non stop. Mąż wychodząc dziś do pracy śmiał się ze mnie, że teraz tylko rzyganko i spanko do południa Jakoś sobie poradziłam bez tego pierwszego.
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
a powiedzcie mi czy smarujecie się już czymś jakimś kremami specjalnymi?? bo nie wiem od kiedy zacząć no i jakimi
|
|
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pije coca cole powiem Ci ze troszke mi to pomaga, musze jeszcze lodow sprobowac, bratowa ktora tez mocno meczylo mowila mi ostatnio ze jadla lody i jej pomagalo
|
|
#1936 |
|
Raczkowanie
|
Jolkaaa o samrowanku było juz tu pare stron wstecz
![]() dziewczęta błagam nie piszcie mi tu o tych rarytasach do jedzenia bo ja w pracy siedze i normalnie ślinka mi cieknie... |
|
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cola pomaga, ale na chwilę. a lodów w ogóle nie jestem w stanie zjeść więc u mnie to odpada
|
|
#1938 |
|
Raczkowanie
|
to straszne coraz trudniej jest mi się powstrzymać od zachcianek!!!!
nie wiem czy to psychicznie czy rzeczywiście organizm się domaga różnych rzeczy ![]() TŻ spakowała mi do pracy mała puszke kukurydze no i siedze i wcinam ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Dziewczyny a przecież cola jest zakazana w ciąży? Nie boicie się że zaszkodzi maluszkom? Ile jej pijecie? Może mi coś pomoże
|
|
|
|
#1939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile trzeba byłoby jej wypić? My nie mówimy o litrach tylko kilku łykach w ciągu dnia. Szwagierka cała ciążę piła colę zero. Dziecko jest zdrowe jak rybka
|
|
#1940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na mdłości spróbowałam rano przed wstawaniem zjeść coś lekkiego, typu wafle ryżowe, poleżeć chwilę i w tedy jeść normalnie śniadanie. Na innym wątku dziewczyny radziły i faktycznie dzisiaj rano spróbowałam i się sprawdziło.
|
|
#1941 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28646908]
Oglądam sobie chusty, bo przy dwójce dzieci to raczej konieczność będzie na razie mam nosidło bebelulu, o takie: http://szajajaba.blogspot.com/2010/0...angurzyca.html[/QUOTE] Cytat:
Tak jakby to jej dziecko bylo no to niezle. Ja naszczescie tesciowa mam daleeeeeko. I ona w ogole za nami nie przepada. Ani za mna ani za swoim synem. Wiec raczej tego typu rzeczy unikne dzieki bogu Cytat:
Ile smutnych wiesci w tym watku ![]() ![]() ![]() Alez ja sie boje.... kiedy wreszcie minie te straszne 12 tygodni. ![]() ------ Dziewczyny ja dzis sie troche naschylalam w pracy. Cholerne segregatory wszedzie poupychane a musialam jes powymieniac... No niewazne. Do sedna. Poczulam takie lekkie napiecie w brzuchu. Nie wiem jak to wytlumaczyc, napiecie albo jakby lekkie twardnienie brzucha. Troche to sie utrzymywalo i sie zaniepokoilam. Wzielam nospe. Jak przestalam sie schylac i posiedzialam chwilke to przeszlo. Juz mi sie drugi raz tak zdarzylo. Czy to normalne? Jestem zaniepokojona i ide do GP zapytac co on o ty mysli. Nie mam wielkich nadzieji ze on wie cokolwiek. Pewnie mnie wygoni bo to dopiero 10tc. No ale nie mam do kogo isc. Moj gin w Londynie. Ponad 2 godz jazdy - no i oczywiscie teraz zamieszki sa wiec na pewno sie nie wybieram. Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-08-09 o 17:32 |
||
|
|
|
#1942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj za to miałam beznadziejny dzień i nic mi nie wychodziło
|
|
#1943 | |||||
|
Konto usunięte
|
Ładnie było, rodziłam w maju, to co, w domu miałam siedzieć?
Nawet w upały wychodziłam i szłam do cienia. A zapewniam, dzieci w 99% pięknie na dworze śpią ![]() No to już inna kwestia w ogóle Cytat:
![]() Cytat:
Ja np. w 3 trymestrze piłam colę (której absolutnie na co dzień nie piję, fuj, w ogóle gazowańców nie lubię), bo genialnie pomagała na niestrawność. Gniotło mnie coś, to szklankę wypiłam, przechodziło. Cytat:
Ja w ciąży poprzedniej raz wymiotowałam i nie było to ciążą spowodowane Jolu przejrzyj wątek od początku, tam już naprawdę mnóstwo rad podano i wiele problemów poruszono Cytat:
Jak luteina i duphaston mają szkodzić, skoro bierze się je właśnie na podtrzymanie ciąży ![]() A skąd takie wieści? Miałam cc i absolutnie żadnych leków na obkurczanie nie dostawałam, bo normalnie córkę przystawiałam. Bzdura, po cc MOŻE być później pokarm, ale nie jest to normą. Równie dobrze po SN może być na początku mało mleka (właśnie przyjaciółka to przechodzi, rozkręca laktację od 2 dni). A, ew. po cc to co się podaje to oxytocyna w kroplówce (ta sama, którą daje się na wywołanie porodu). Sutki można masować samej, powoduje to naturalne wydzielanie się oxy Cytat:
Bo gazowana i słodka? Nie jest zdrowa NIGDY, nie tylko w ciąży, ale to nie znaczy, że nie można jej się napić od czasu do czasu. Zakazane są papierosy, alko i narkotyki.A ja smażę frytki A chcecie sobie poczytać, jak połóg przebiega? |
|||||
|
|
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1945 |
|
Konto usunięte
|
Zariah, twardnięcie brzucha może być spowodowane wysiłkiem, abssolutnie nie dźwigaj!
|
|
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
ja coca coli nie pije obejde sie bez niej a dziecku na pewno jak nie pije nie zaskzodzi - wiece coca cola jest czyms zlym hmmm ale to brzmi tzn ogolnie w ciayz kawy nie wolno bo kofeina ,herbaty najllepiej zielone juz raibos? (dobrzenapisalam) jest masa cukru lub apsartamu a to juz chemia a cukiru najlepiej unikac w ciazy tym bardziej w pozniejszej ;> tak samo jak pasztety ,tatar,jaja surowe itd ryzyku toksoplazmozy i ichych chorob....
a jak jest z serami plesniowymi - bo w sumie wieksozsc jest juz z melka pasteryzowanego to znaczy ze jest po zbaawione w wiekszosci tych zly bakteri co w mleku siedza a sa "uszlachetnione" tymi dobrymi ??? mozna je jesc bo slyszalam ze sery typu cammebert nie a plesniowe i mozarelle ?
|
|
|
#1947 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale widocznie tak jest lepiej dla dzidzi ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
O matko, strasznie Ci współczuję mieszkania z taką kobietą ![]() Cytat:
![]() Mi się dziś pół nocy śniło że tracę moje maleństwo a rano obudził mnie taki bardzo silny skurcz że na prawdę się okrponie wystraszyłam, no ale poleżałam chwilkę na plecach i mi przeszło, byłam później w ubikacji sprawdzić czy się nic "tam" nie dzieje, ale o dziwo to sytuacja plamieniowa się poprawiła o wiele na szczęście. Matko co się człowiek musi ostresować :/ |
||||
|
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
szajajaba, absolutnie nie jest u mnie DLA dwojga
![]() Nie chcę. Chociaż i tak jak przytyję więcej niż powinnam to nic się nie stanie bo i tak zaczynam od niedowagi. Ja bardzo lubię lekko gazowaną wodę mineralną (najlepsza w smaku jest dla mnie Cisowianka). Po prostu dobrze mi się po niej odbija. Jak nie może mi się po posiłku odbyć - mam rozmowę z kibelkiem.
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2011-08-09 o 17:45 |
|
|
|
#1949 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28653064]Zariah, twardnięcie brzucha może być spowodowane wysiłkiem, abssolutnie nie dźwigaj![/QUOTE]
Kurka. Staram sie jak moge. W pracy jeszcze nie wiedza o ciazy.... Nie moge im powiedziec zanim nie dostane zaswiadczenia od poloznej za mniej wiecej 2 tygodnie. nawet jak im powiem to nie bede mogla odmowic podnoszenia segregatorow. Przeczytalam w tutejszym podreczniku BHP ze dzwiganie (wg. tutejszej sluzby zdrowia) nie szkodzi (!!!!) kobietom w ciazy i oni choc polecaja to nie zalecajom pracodwacom ograniczania dzwigania u ciezarnych. Co za masakra.
|
|
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.

Tak jakby to jej dziecko bylo