|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża i poród w Lublinie/Mamusie 2011
Cytat:
![]() Dzięki za info ![]() Cytat:
![]() Wczoraj zamówiliśmy z Czerwonego Października, dostawa w miarę szybko, pizza gorąca i pyszna ![]() Dziś mam wizytę u ginki po południu ![]()
![]() |
![]() |
#3122 |
Raczkowanie
|
angel109238;28663611 jak maluszek??
się wczoraj jedzeniowo zrobiło ![]() ![]() a ja jednak plamilam tylko po badaniu..dzisiaj juz znaku sladu nie ma..a juz mialam nadzieje ze cos sie rusza... no to czekamy z dzidzia dalej.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3123 |
Zakorzenienie
|
własnie Czerwony Październik miałam polecić
chodzimy tam na pizze prawie od początku ich istnienia Mamy rzut beretem ![]() zapraszamy tam znajomych i wszyscy zawsze są pod wrażeniem. Niestety troche droga ale warta ceny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie właśnie niedroga ![]() My byliśmy kiedyś w lokalu, ale już w ciąży byłam, a tam nie ma wydzielonej części dla niepalących i poszliśmy gdzie indziej, mąż wcześniej był z kolegami na piwie i pizzy, stąd wiedział, że dobra jest ![]()
![]() |
![]() |
#3125 |
Zakorzenienie
|
droga, niedroga, pojęcie względne
biorąc pod uwagę promocje w innych pizzeriach typowo wywozowych np. 2 za 30zł, czy 3 za 36 tutaj za moja ulubiona pizzę Gwardyjską średnią muszę zaplacić 21zł. Kiedys była promocja (nie orientuję się czy jeszcze obowiązuje), że do każdej pizzy było piwo gratis - to juz lepiej się kalkuluje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3126 |
Raczkowanie
|
a ja się chyba nie doczekam swojej komody
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3127 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślę ze ta temp. jest w miarę dobra, ale gdyby się podwyzszyła to najlepiej skonsultuj to z pediatrą. Moja mała po skonczeniu 2 ms( tak mniej wiecej 2 tyg po) zaczeła przesypiac noc, tzn zjada mleko tak po kapieli ok 19-20 i budzi sie po4 kolo 5. Maluchy tak czasem mają,ale zeby sie upewnic czy wszystko ok to moze pojdzcie do lekarza. ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- DO WSZYSTKICH PRZYSZŁYCH MAMUSIEK: nie bójcie się porodu! Wiem wiem ze to tak łatwo powiedziec jak sie jest juz "po" ale na serio to nie jest az tak okropne jak to czesto zdarza sie niektórym kobietom opisywac. Owszem zdarzaja sie przypadki cięzkich porodów ale po co nastawiac sie tak negatywnie, lepiej myslec ze wszystko bedzoe ok! Tak mnie naleciało, bo przeczytałam własnie opis porodu na blogu i przypomniałam sobie swój sprzed 3 miesiecy- jak to czas szybko leci..ach... Ja tez tzręsłam sie jak galareta jak mi powiedzieli ze podadzą oxy i bede rodzic, ale potem poszlo elegancko. Bolało, fakt, ale bolec musi, tak juz natura za nas wymysliła. Ale potem jak zobaczyłam i mogłam wziąc w ramiona swój najwiekszy dar od losu, nie pamietałam juz o jakimkolwiek bólu, patrzyam na ta moja kruszynke i wiedziałam ze tak strasznie mocno ja kocham- niesamowite uczucie mówię wam. Po 8 godzinach zmęczenia fizycznego dostałam takiego powera ze nawet nie chcialo mi sie spac w nocy, ciagle tylko patrzyłam na moją córenke i łaskałam. Poród to jest cud jakiego tylko nam- kobietom wolno doświadczyć, wiem ze to tak zabrzmi dla niektórych groteskowo, bo co to za cud jak boli tak ze ma sie ochote wyjsc z tej porodówki i juz tam nie wracac, ale pomyslcie sobie ze jestescie tymi szczęsciarami które mogą znaleźć sie na tej porodówce i ktore po wysilku jakim jest poród mogą cieszyc sie swoim malenstwem, a wiele jest na świecie kobiet ktore dały by sie conajmniej pokroic, byle by tylko moc urodzic i cieszyc sie macierzyństwem. Ach rozpisałam sie... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3128 | ||
Rozeznanie
|
![]() Ja jutro idę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3129 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3130 |
Zakorzenienie
|
Tu jest menu
http://www.netkelner.pl/Lublin/Czerwony-Pazdziernik i telefon do nich tel: (81) 532 22 44
![]() |
#3131 |
Raczkowanie
|
sprzedawca nie odpisuje na maila, a w telefonie ciagle tylko poczta glosowa sie wlacza...juz allegro sie sprawa zajmuje bo to nienormalne, zeby nie odpisac na zadnego maila..a mial tyle pozytywow
![]() mam nadzieje ze allegro zwroci nam pieniazki ![]() a ja sie dzisiaj tak dziwnie czuje..jestem strasznie zmeczona, wstalam w tak dobrym humorze a teraz jestem jakas taka rozdrazniona i obolala..chyba sie schowam pod koc i bede udawac ze mnie nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3132 |
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie, wszystko ok, wyniki, jak na ten etap ciąży mam super, ogólnie żadnych problemów
![]() Kolejna wizyta za 3 tygodnie, pewnie już ostatnia ![]()
![]() |
#3133 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() mam ochotę wyjść z domu na spacer..ale u mnie nie ma gdzie, albo nie wiem gdzie mogę pochodzić..mogła bym miec psa na takie sytuacje ![]() ![]() są tu jakieś mamusie studentki?? nie wiem co mam robić ze swoimi studiami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3134 |
Zadomowienie
|
A my znów w szpitalu.
Moje karmienie piersią pewnie zostanie zatracone, bo ja po prostu nie potrafię przestać ryczeć jak widzę moje maleństwo znów pod kroplówką ![]() Mały był wczoraj marudny, zaczał wymiotować i robił rzadkie zielone kupki ok.18 poszłam do rodzinnej a ona skierowanie do szpitala, w szpitalu nie wiedzą od czego te wymioty i twierdzą ze to pewnie ulewanie a nie wymioty, taaa jasne jakbym ulewania od wymiotów nie odróżniła ![]() Za to okazałao się ze maluch ma zapalenie ucha no prawie zapalenie bo mozna powiedzieć stan przed, od pani laryngolog dostał antybiotyk a ze jest malutki to tylko w kroplówce można. Więc 5 dni spędzimy w szpitalu. Na dodatek zostałam z tym sama bo maż wyjechał w delegacje do Hrubieszowa, a że kasa też potrzebna to kazałam mu tam zostać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3135 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam za Was kciuki!
![]() |
![]() |
#3136 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No to teraz już naprawdę bliżej niż dalej. Cytat:
![]() linuska33 Po "normalnych" studiach jestem już parę lat, ostatnio skończyłam podyplomówkę. Ale powiedz o co chodzi to może pomożemy ![]() A ja dzisiaj po południu mam wizytę u gin, a potem zajęcia w SR. Trzymajcie kciuki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3137 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3138 |
Raczkowanie
|
co do moich studiow..
mam kilka wariantow do wyboru... albo przerywam i skupiam sie na opiece nad malenstwem albo ide na dziekanke a potem "sie zobaczy", albo spinam sie,oddaje mala pod opieke tesciowej(ale ani ja ani maz tego nie chce),a ja zostaje na dziennych i kontynuuje nauke jakby nigdy nic.. zostało mi 1,5 roku do konca pierwszego stopnia studiow..na wrzesien mam dwa duze egzaminy poprawkowe..jesli mala wykluje sie kolo15sierpnia do mojego pierwszego egzaminu bedzie miala ok3tygodni, nie wierze ze ktokolwiek chcialby sie wtedy uczyc. wiem ze w normalnym systemie napewno sobie nie poradze z opieka nad malenstwem i zajeciami na uczelni..na zaoczne isc nie chce bo mnie na to nie stac..rodzice oferuja pomoc finansowa,ale z moimi zdolnosciami i "lubieniem"kierunku wydaje mi sie bez sensu placenie za nauke. zastanawiam sie nad dziekanka..ale..czy ja nie zwarjuje siedzac rok z dzieckiem? i czy aby napewno wroce po roku czy pol do nauki?nie sadze..co najwyzej daje mi to czas na zastanowienie sie i nie zamykam sobie furtki powrotu..no i powiem szczerze ze strasznie sie boje nowych ludzi po takim roku przerwy.. ogolnie problem wyglada tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3139 |
Wtajemniczenie
|
moim zdaniem jak przerwiesz nauke to bedzie Ci bardzo trudno wrocic. Nie powinnas przerywac studiow, wg mnie najlepsze bylyby stdia zaoczne mimo wszystko. Na moich studiach byly studia eksternistyczne i to bylo super dla ciezarnych i dzieciatych studentek
![]()
![]() |
#3140 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do zielonej kupki - może zjadłaś coś nowego / innego niż dotychczas? Dzieci tak właśnie mogą zareagować, jeśli im "nie posmakowało". Ulewanie również ma różne postaci - mój synek czasem też zdrowo "chluśnie", ale to przez bąbel powietrza, który wychodzi na zewnątrz razem z mleczkiem. ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
![]() Ja też jestem jeszcze studentką, tylko na studiach doktoranckich i nie zamierzam przerywać nauki - szkoda mi roku. Wiem, że będzie ciężko, bo do pomocy mam tylko męża i u mnie IOS nie wchodzi w grę, ale mam nadzieję, że damy radę.
![]() |
![]() |
#3141 |
Wtajemniczenie
|
kupilam Darusce sukienke i buciki na chrzest
![]()
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie usmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Nasza kochana córeczka ![]() Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40 Edytowane przez JanuszAgnieszka Czas edycji: 2011-08-11 o 14:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3142 |
Raczkowanie
|
Ale żeście się rozpisały jak mnie nie było
![]() Już jestem w domku z moją kochaną Lenką urodziła się 3 sierpnia o 15:40 z wagą 3880g i 59 cm ![]() ![]()
![]() ![]() Lenka 03.08.2011. godz 15:40 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3143 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3144 |
Raczkowanie
|
to jest sliczne!!!
![]() ![]() Debowa gratulacje!!! ![]() ![]() ależ ci zazdroszcze... ![]() mnie juz cos bierze od tego siedzenia i czekania ![]() ![]() a za kazda rade dotyczaca studiow dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3145 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!Jestem tutaj nowa zamierzam rodzić na kraśnickich termin 21.08 chciałam się dowiedzieć czy któraś z Was miała lub zamierza mieć wynajęta położną,czy istnieje taka możliwość w wakacje gdzie jest mniejsza ilość położnych bo są urlopy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3146 | |
Rozeznanie
|
śliczne, a gdzie kupiłaś? Bo ja musze kupić mojej małej na chrzest ( na poczatku wrzesnia)
---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3147 |
Raczkowanie
|
Gratulacje Debowa!!!
![]() ![]() Jak będziesz miała chwilkę to wrzuć jakiś opis jak Ci poszło i w ogóle...
![]() |
#3148 |
Raczkowanie
|
jakby moja niunia się urodziła w terminie to na pewno by przekroczyła 4 kg
![]()
![]() ![]() Lenka 03.08.2011. godz 15:40 ![]() Edytowane przez Debowa Czas edycji: 2011-08-11 o 19:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3149 |
Raczkowanie
|
poszło szybko? to super!!!
![]() też tak chcę ![]()
![]() |
#3150 |
Raczkowanie
|
o 11 odeszły mi wody a o 15:40 urodziłam nie wiem kiedy ten czas mi zleciał
![]() ![]() Lenka 03.08.2011. godz 15:40 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.