|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
|
|||
| Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
|
31 | 53,45% |
| Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
|
0 | 0% |
| Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
|
3 | 5,17% |
| Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
|
24 | 41,38% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Ha ! Nadrobiłam Was
Dziękuję ślicznie za życzenia, jak tylko będę miała profesjonalne zdjęcia od fotografa to wrzucę ![]() Wiecie co, mam wrażenie, że odkąd jesteśmy małżeństwem mój mąż na nowo się we mnie zakochał ![]() Dzisiaj ja odpoczywam, mąż ma urlop i pojechał remontować dalej nasz domek Wiec od teraz będę co chwilę tu zaglądać i pisać z Wami ![]() miłego dnia
|
#1772 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Z moja waga nie ma jeszcze tak zle 14tc a przybralam dopiero kilo ale to może dlatego ze nie mam żadnych smaków? Kolacji mi się nawet nie chce tylko jakieś owoce no ale od soboty będę nad morzem a tam wiadomo jakiś gofr albo inne pasci i mi przybędzie trochę...
|
#1773 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry kochane
kamciurka jak po wizycie?? ![]() BebiBebi super że tż -mąż taki kochany musisz nam zdjęcia ze ślubu a później z domku wrzucic koniecznie![]() agacia_cz w 14tyg przytyłam tylko pół kg a teraz mam już 2kg na plusie nie martw się gdzie jedzecie nad morze? bo my jedziemy w piątek na noc(żeby mi gorąco nie było i mały ruch będzie a ja źle znosze w ciązy podróże ) i też od soboty witamy morzezaczęłyśmy lub zaczeliśmy 18tydz!!!!
buźki Renata "nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi" http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png Edytowane przez renata:) Czas edycji: 2011-08-10 o 08:28 |
|
|
|
#1774 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Brzuch mam duży ale waga stoi. Boję się przytyć i będę musiała się pilnować, bo w poprzedniej ciąży zaszalałam i przybrałam ponad 20 kilo ;p Bebi - miło czytać, że po ślubie jest jeszcze lepiej Wszystko mi śmierdzi, nawet woda, nie wyrabiam powoli
Adaś 28.03.2010 Zuzia 21.02.2012 Edytowane przez EciaPecia Czas edycji: 2011-08-10 o 09:20 |
|
|
|
|
#1775 |
|
Rozeznanie
|
Moja waga też stoi w miejscu
Ale u mnie to troszkę dziwnie jest z ważeniem, bo w ciągu dnia ta waga strasznie mi skacze. Biorę pod uwagę tylko do ważenie na wizycie u lekarza, a tam waga stoi w miejscu
|
|
|
|
#1776 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie pluj się dużo z nas stosowało coś co jest niedozwolone, np. leki z konieczności, więc nie sądzę żeby dezodorant mógł zaszkodzić dzidzi. Ja przez 6tyg nie wiedziałam o ciąży i brałam prazole, smarowałam się antybiotykiem na krostki, jakie mi się często pojawiają od dwóch lat, i to nawet jak już byłam w ciąży - nie pomyślałam że może nie wolno, dop spytałam się gina i mi powiedział żebym raczej nie smarowała sięCytat:
![]() Cytat:
a ja NIC, ZERO totalne ani skarpetki, bodziaka czy czapeczki, nic i na razie nie myślę o tym. Każdy mówi że mam jeszcze czasu a czasu. Zajmę się tym jak pójdę już na L4 na jesieni - co to będzie za szał kupowania Cytat:
|
|
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
Hi
![]() Co do wagi, to miałam się od poniedziałku do następnej wizyty ważyć, ale jakoś zapominam ![]() Bo od 8-12 tygodnia schudłam 2 kg ![]() Ostatecznie odpuszczamy ten używany wózek... zadzwonię do koleżanki, żeby sprzedała innym chętnym ![]() A my na szukanie ruszymy październik-listopad
|
#1778 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Być może Bóg chciał, abyś poznał wielu złych ludzi zanim poznasz tę dobrą, abyś mógł ją rozpoznać kiedy ona się w końcu pojawi Niki Alex Edytowane przez kamciurka Czas edycji: 2011-08-10 o 10:22 |
||||||
|
|
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
ja schudlam prawie 4kg. W ciaazy mam takie uczucie jakby zoladek mi sie skurczyl. Jem normalnie wszystko co dawniej tylko mniej, juz nie zmieszcze w siebie tyle co kiedys. No ale dobrze, jeszcze pewnie przybiore
renata, agacia my tez jedziemy w weekend nad morze ![]() Miss zuzia dobrze mowisz, ja tez nie wiedzac o ciazy brałam antybiotyk mnostwo innych leków, piłam sporo alkoholu bo mialam slub i wszystko jest ok. Apropo sklepow, ja mieszkam w malej miejscowosci i sa tu moze 3 sklepy takie dzieciowe. raz weszlam do jednego i tam pan mial 3 lozecza i tez obok taki plakat z innymi modelami. Pytam sie ile kosztuje takie z plakatu, a on do mnie ze nie wie ale jakbym chciala kupic to sie moze dowiedziec ale ja juz musze byc zdecydowana Masakra, jak oni chca interesy robic
|
|
|
|
#1780 |
|
Zadomowienie
|
no wlasnie mialam pisac ze Kamciurka ma wizyte dopiero dzis, ale mnie uprzedzilas
![]() ja sobie amol wacham i troche mi pomogl chyba ![]() ja dzien przed tym jak sie dowiedzila, ze jestem w ciazy mialam urodziny ![]() i jak nigdy i z rodzicami i ze znajomymi i wodke i szampana;p i jeszcze juz poznym wieczorem mowie do tz chodz jeszcze pojedziemy piwko wypije;p chyba przeczulam ![]() a noi na solarium bylam 20 minut bo dostalam karnet od tz i tez wszystko ok
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzieś czytałam, że na zupełnym początku ciąży, kiedy jeszcze nie jest się świadomym alkohol nie powinien nic zdziałać złego maluchowi
Ja też od poczęcia do testu zaliczyłam kilka imprez typu wesele, poprawiny, winko z Mężem do kolacji itp
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzis ide wkoncu na pasemka
![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- dlatego, ze dziecko na poczatku odzywia sie i funkcjonuje za pomoca swojego ciałka zółtego, dopiero pozniej powstaje łozysko za pomoca ktorego my dostarczamy dziecku pozywienie tlen itp |
|
|
|
#1783 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tydzień wcześniej wkurzona byłam, że nie udaje nam się zajść i też sobie pofolgowałam z alkoholem No i z tego samego powodu jadłam tatar na innej imprezie A wcześniej przez pół roku na każdej imprezie odmawiałam alkoholu Ale na szczęście do Dzidziusia w tak wczesnej ciąży nie dociera nic szkodliwego np. z pokarmu. Bałam się tylko o ten tatar, bo to surowe mięso, ale badania tokso wyszły ok
|
|||
|
|
|
#1784 |
|
Zadomowienie
|
my również wyjeżdżamy w piątek wieczorem bo tłuc się przez dzień polskimi drogami ehhh....
a wybieram się do Władysławowa
|
#1785 |
|
Rozeznanie
|
witam kobietki
dzisiaj popołudniu mam wizytę u ginekologa,idzie ze mną tż bo chce zobaczyc dzidziusia ,jestem w 19 tc więc może poznam już płec.Z jednej strony nie mogę się doczekac a z drugiej denerwuje się trochę czy wszystko jest dobrze.Trzymajcie kciuki |
|
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
i pysznie smakuje ![]() renata za 18tc
|
|
|
|
#1787 |
|
Rozeznanie
|
Mmonika za pierwszym razem dostajesz ostrzeżenie, za drugim razem juz blokują... mi się zapomniało i następnego dnia po ostrzeżeniu poprosiłam was o glosy i dostalam bana.
Ale to musi mod wyśledzić ze dodałaś taki link, lub ktoś musiałby to zgłosić |
|
|
|
#1788 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej laleczki
![]() Dziś mam wizytę około 15 boję się o wyniki badań- zrobiłam sobie na toxo w poniedziałek i się dygam ![]() i ciekawe co z moczem, bo też miałam dużo bakterii pearpearl a w którym tyg jesteś?? Ja od 14 tc ciąży czułam puknięcia, ale bardzo rzadko, a przy kichnięciu częściej, a od 17 tc widzę jak się skóra rusza ![]() brawo!!! Cytat:
|
|
#1789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi niestety infekcja grzybicza wróciła i lekarz dał mi nowe globulki.Mam nadzieje ,ze pomoze i dzidzi nie zaszkodzi.Wczoraj oglądalismy film z mężem i trzymaam rękę na brzuszku i dzidzia zaczęla z jednej strony wypychać rączka albo nózką brzuch,mąz też to czuł.Aż miałam łzy w oczach. Wczoraj mąz sie smiał,ze sobie cos włozyłam pod bluzke ,ze mam taki brzuch ,a ja nic nie włozyłam tylko naprawdę taki miałam wieczorem i później widziałam jak tak obserwuje mi brzuszek ,ze juz tak rośnie.Ach ci faceci ![]() Mielismy w czwartek do soboty pojechać na morze ,ale taka pogoda ma być ,ze zrezygnowalismy,za to będziemy sobie odpoczywać od jutra w domu,no moze od jutra po południu bo mąz jedzie przyciemnic szyby w samochodzie ,zeby maluszka jak sie urodzi nie raziło słońce
|
|
#1790 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nie dałam rady zajrzeć do Was wczoraj po poludniu Dopiero dziś w pracy nadrabiam, chociaż koszmarnie się czuję inie jestem w humorze Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zuzia, to Natalia pisała, że ma umowę do dnia porodu. Ja mam na czas nieokreślony na szczęście, ale to wcale nie daje gwarancji, że po macierzyńskim będą mnie chcieli z powrotem ![]() A co do tej rozdzielności, to jestem w szoku ... mam takie samo zdanie jak ty - biorąc ślub nie zakładałam szybkiego rozwodu,przed ślubem wzięłam spory kredyt (na siebie, bo narzeczony nie miał zdolności kredytowej), ale nie przyszło nam nawet do głowy myśleć o rozdzielności Ten Twój kolega chyba wyznaje zasadę: " Co jest Twoje, to i moje, a co moje to nic ci do tego" ... ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
I całuje brzuszek Lubię to i cieszę sie że tak robi ![]() Cytat:
Kamciurka, dobrze, że idziesz do lekarza, uspokoisz się
|
|
|
#1791 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=agawoo;28667469]Hej
Ja zapytam lekarza o to kichanie, bo jak wczoraj kichnęłam, to mnie tak zakłuło w brzuchu, że aż wrzasnęłam i zwinęłam sie w pół ... i jeszcze chwilę potem mnie bolało ... Przestraszyłam się Też tak miałam wczoraj ,tylko ,ze przez komara,bo widziałam go na suficie jak już leżałam w łóżku ,maz już spał i nie chciałam go budzić ,zeby go ubił ,wiec wzięłam kapcia i go ciach i sie za bardzo nadwyreżyałm ,wyciagnęłam i też mnie tak mocno zabolało aż sie skuliłam i maz nakrzyczał na mnie ,ze mogłam mu powiedzieć to by go zabił.
|
#1792 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monika, super, że czujesz ruchy Będzie dobrze, zobaczysz Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
A numer z książeczką i karteczką super Muszę wypróbować ten patent Zmykam zaraz na obiadek
|
|
|
#1793 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Wróciłam wypoczęta po weekendzie Było bardzo fajnie Jedynie noce miałam z głowy, bo strasznie mnie męczyły bolesne jak nie wiem co skurcze łydek Też macie takie coś? Mama mi kupiła na to preparat z magnezem, potasem i wit.b6 o dodatkowej nazwie "skurcz", ale nie wiem dlaczego jest napisane 'nie stosować w ciąży'.... - mam to gdzieś... Czytałam trochę na różnych forach i lekarze normalnie zalecają kobietom w takich dolegliwościach tego typu preparaty... Może nie będę brać codziennie, ale tak ze 3 razy w tyg... Od kiedy wzięłam dwie i odstawiłam poranną kawę - jest ok, jedynie rano miałam zdrętwiałą nogę - też nieprzyjemne, ale już wolę to drętwienie niż ten potworny ból... Jednej nocy miałam 2 w tej samej nodze, z czego drugi trzymał 3 godziny! Straszne to jest... Rano jak wstaję.. to jak nienaoliwiony robot ;/
|
#1794 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem co to mi się z głową dzieje ostatnio...tak czy siak kciuki od wczoraj zacisniete za was Cytat:
i zaczęłam się opychac i przytyłam sobie ładnie juz 2 kg haha chyba musze sie zacząć ograniczać terazCytat:
jaka jestem wściekła dzisiaj to głowa mała nie wiem o co nawet skończyłam prasowanie 4 prań i chyba ze zmeczenia tak bo zaczęłam dzisiaj jeszcze ćwiczyc ciążowo bo mnie plecy zaczynają boleć jak się budzę rano tż do mnie zadzwonił to mi się płakać zachciało i prawie mu się poryczałam kurcze już 5miesiąc a ja mam humory jak w drugimdziękuję dziewczyny za pocieszenie a w ogóle kupiłam sobie szampon do włosów rudy nie wiem co mi strzeliło do głowy i teraz myślę czy zrobić bo we wrzesniu tez bede musiała szamponem włosy potratować przed ślubem i się zastanawiam czy nie za często i czy to nie przeniknie przez skóre głowy??
|
|
#1795 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć MAMUSIE!!!!!!!!!!!!!!!!
pogoda dziś okropna szaro i tak zimno że kurtkę chyba będe musiała wyciągnąć z szafydziękuję kochane za tyle głosików przypomne tylko że głosy można oddawać codziennie ![]() no synuś wczoraj przez godzine szalał chyba tylko dlatego by mame uspokoić dać znak ze jest w brzuchu i dziś cisza pewnie śpi chyba pójdę sobie zrobić kawkę bo wczoraj po kawce tak zaczął szaleć i to zwykłej rozpuszczalnej hehe
|
#1796 |
|
Zadomowienie
|
sofcia ja też mam skurcze jakieś w nogach ale nie takie aż bolesne i tez myślałam o magnezie gdzieś wyczytałam że nie można w ciązy i zrezygnowałam może zapytaj lekarza najpierw zanim zastosujesz??
|
#1797 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wedlug mojego lekarza, jest to koniec 13ego, ale ja nie mialam ostatniej miesiaczki,bo bralam tabletki nie moge sobie tak policzyc,jak wszyscy wiem jednak (mieszkamy z tztem w oddzielnych miastach... ), kiedy doszlo do zaplodnieniajak moge to policzyc?
|
|
#1798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno chodziło magnez? Prędzej mam wątpliwości co do potasu, ale nigdzie nic nie mogę znaleźć na ten temat, natomiast o magnezie owszem: http://www.mamazone.pl/artykuly/bede...-w-magnez.aspx Wizytę mam za 12 dni, na pewno skonsultuję to dokładnie.
|
|
#1799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że pomaga czekolada, najlepiej gorzka Kiedyś jak miałam problemy z nocnymi skurczami, to najzwyklejszy magnez + czekolada mi pomogły
|
|
#1800 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Pogoda zepsuła nam humor, więc siedzimy w pokoju Przemieniło mi się z butelką, i chcę Tommee Tippee kciuki zaciskam za wizyty Mamuśki, jakie to uczucie czuć ruchy dziecka?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

gdzie jedzecie nad morze? bo my jedziemy w piątek na noc(żeby mi gorąco nie było i mały ruch będzie a ja źle znosze w ciązy podróże
) i też od soboty witamy morze
kurde bede sobie teraz pluć w brodę
Ja to jeszcze nie mam nic
ani skarpetki, bodziaka czy czapeczki, nic i na razie nie myślę o tym. Każdy mówi że mam jeszcze czasu a czasu. Zajmę się tym jak pójdę już na L4 na jesieni - co to będzie za szał kupowania

za 18tc
boję się o wyniki badań- zrobiłam sobie na toxo w poniedziałek i się dygam 
Też macie takie coś? Mama mi kupiła na to preparat z magnezem, potasem i wit.b6 o dodatkowej nazwie "skurcz", ale nie wiem dlaczego jest napisane 'nie stosować w ciąży'.... - mam to gdzieś... Czytałam trochę na różnych forach i lekarze normalnie zalecają kobietom w takich dolegliwościach tego typu preparaty... Może nie będę brać codziennie, ale tak ze 3 razy w tyg... Od kiedy wzięłam dwie i odstawiłam poranną kawę - jest ok, jedynie rano miałam zdrętwiałą nogę - też nieprzyjemne, ale już wolę to drętwienie niż ten potworny ból... Jednej nocy miałam 2 w tej samej nodze, z czego drugi trzymał 3 godziny! Straszne to jest... Rano jak wstaję.. to jak nienaoliwiony robot ;/