Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-10, 07:10   #1771
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Ha ! Nadrobiłam Was
Dziękuję ślicznie za życzenia, jak tylko będę miała profesjonalne zdjęcia od fotografa to wrzucę

Wiecie co, mam wrażenie, że odkąd jesteśmy małżeństwem mój mąż na nowo się we mnie zakochał
Dzisiaj ja odpoczywam, mąż ma urlop i pojechał remontować dalej nasz domek

Wiec od teraz będę co chwilę tu zaglądać i pisać z Wami
miłego dnia

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 07:11   #1772
agacia_cz
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Z moja waga nie ma jeszcze tak zle 14tc a przybralam dopiero kilo ale to może dlatego ze nie mam żadnych smaków? Kolacji mi się nawet nie chce tylko jakieś owoce no ale od soboty będę nad morzem a tam wiadomo jakiś gofr albo inne pasci i mi przybędzie trochę...
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 07:26   #1773
renata:)
Zadomowienie

dzien dobry kochane
kamciurka jak po wizycie??
BebiBebi super że tż -mąż taki kochany musisz nam zdjęcia ze ślubu a później z domku wrzucic koniecznie
agacia_cz w 14tyg przytyłam tylko pół kg a teraz mam już 2kg na plusie nie martw się gdzie jedzecie nad morze? bo my jedziemy w piątek na noc(żeby mi gorąco nie było i mały ruch będzie a ja źle znosze w ciązy podróże) i też od soboty witamy morze

zaczęłyśmy lub zaczeliśmy 18tydz!!!!

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

Edytowane przez renata:)
Czas edycji: 2011-08-10 o 07:28
renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 07:26   #1774
EciaPecia
Raczkowanie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
Z moja waga nie ma jeszcze tak zle 14tc a przybralam dopiero kilo ale to może dlatego ze nie mam żadnych smaków? Kolacji mi się nawet nie chce tylko jakieś owoce no ale od soboty będę nad morzem a tam wiadomo jakiś gofr albo inne pasci i mi przybędzie trochę...
Ja też się cieszę, u mnie dopiero 11 tydzień ale jeszcze nic nie przytyłam "dzięki" wymiotom Brzuch mam duży ale waga stoi.
Boję się przytyć i będę musiała się pilnować, bo w poprzedniej ciąży zaszalałam i przybrałam ponad 20 kilo ;p

Bebi - miło czytać, że po ślubie jest jeszcze lepiej

Wszystko mi śmierdzi, nawet woda, nie wyrabiam powoli

Adaś 28.03.2010
Zuzia 21.02.2012

Edytowane przez EciaPecia
Czas edycji: 2011-08-10 o 08:20
EciaPecia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 07:44   #1775
kropeczka1984
Rozeznanie

Moja waga też stoi w miejscu Ale u mnie to troszkę dziwnie jest z ważeniem, bo w ciągu dnia ta waga strasznie mi skacze. Biorę pod uwagę tylko do ważenie na wizycie u lekarza, a tam waga stoi w miejscu
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 08:39   #1776
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
może ten antidral nie szkodzi a rillo szkodzi kurde bede sobie teraz pluć w brodę
renata nie pluj się dużo z nas stosowało coś co jest niedozwolone, np. leki z konieczności, więc nie sądzę żeby dezodorant mógł zaszkodzić dzidzi. Ja przez 6tyg nie wiedziałam o ciąży i brałam prazole, smarowałam się antybiotykiem na krostki, jakie mi się często pojawiają od dwóch lat, i to nawet jak już byłam w ciąży - nie pomyślałam że może nie wolno, dop spytałam się gina i mi powiedział żebym raczej nie smarowała się

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
ja wkładek musze używac od samego początku ciązy na początku zwiększyła sie jego ilość a pózniej jak zaczęłam brać luteine dopochwowo to była tragedia pływam po nich czasami taka ilość ze mnie wypływa ze biegiem do toalety sprawdzic czy czasami mi nei odeszły wody lub czy nie krwawie dlatego tak sie boję i panikuję okropne jest to uczucie
ja mam od czasu do czasu, w zaleznosci od dnia ale nie sa to duże upławy żeby stosować wkładki codziennie, ale też jak poczuję coś to lecę do wc sprawdzić czy to nie krew
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość

Ale super prezenciki dostałaś Ja to jeszcze nie mam nic Tylko rzeczy które siostra mi da po swojej córeczce ale wszystko ma jeszcze u siebie bo ja nie mam na razie gdzie trzymać. A ja juz bym tak chciała kompletować wszystko. Jeszcze muszę troszkę poczekać bo TZ musi pokoik wymalować maluszka ale to ok września dopiero i wtedy tez myślę płeć poznamy wiec będzie większe pole do popisu
to coś już masz, może nie u siebie ale masz a ja NIC, ZERO totalne ani skarpetki, bodziaka czy czapeczki, nic i na razie nie myślę o tym. Każdy mówi że mam jeszcze czasu a czasu. Zajmę się tym jak pójdę już na L4 na jesieni - co to będzie za szał kupowania już zaplanowałam jakie sklepy odwiedzę w moim rodzinnym mieście oraz tu gdzie mieszkamy

Cytat:
dzien dobry kochane
BebiBebi super że tż -mąż taki kochany musisz nam zdjęcia ze ślubu a później z domku wrzucic koniecznie
agacia_cz w 14tyg przytyłam tylko pół kg a teraz mam już 2kg na plusie nie martw się gdzie jedzecie nad morze? bo my jedziemy w piątek na noc(żeby mi gorąco nie było i mały ruch będzie a ja źle znosze w ciązy podróże) i też od soboty witamy morze

ja to się boję sprawdzić ale sądzę że między 2-3kg już mam na plusie. Nie chcę więcej przytyć niż 10-12kg Moja koleżanka tylko 7kg ale ona drobina jest więc wielki brzuch i ona, zapewne większość tych kg na ten brzuch poszło a jej przybyło z 1-2kg. Takim to dobrze. W ciągu miesiąca będzie wyglądać jak przed ciążą

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 08:39   #1777
bambusiek
Zakorzenienie

Hi

Co do wagi, to miałam się od poniedziałku do następnej wizyty ważyć, ale jakoś zapominam
Bo od 8-12 tygodnia schudłam 2 kg

Ostatecznie odpuszczamy ten używany wózek... zadzwonię do koleżanki, żeby sprzedała innym chętnym
A my na szukanie ruszymy październik-listopad
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 09:15   #1778
kamciurka
Zakorzenienie

hej
Cytat:

nie martw się słońce wszystko będzie dobrze widzisz może i mam super wyniki ale jakoś mi to pewności nie dało mimo wszystko różnie bywa- teraz tak się zastanawiam po co ja wydawałam tyle kasy skoro to w sumie nic nie daje

jaka godzinatylko tam nie zaśnij kochanatrzymam mocno kciuki z moją groszką lub groszkiem
ja tez zaczynam zalowac ze to zrobilam :/ zobaczymy co powie ten lekarz dzisiaj... dziekuje Wam kochana

Cytat:
ooo ten Rillo to jest zamiennik etiaxilu tańszy a takie same działanie polecam też kupiłam w aptece własnie...kurcze nie pomyślałamże może nie można go w ciązy nawet nie popatrzyłama używam non stop...[COLOR="Silver"]
spokojnie nie sądzę aby taki dezodorant wywolal jakies szkody dla dzidzi a firmy wiadomo zabezpieczaja sie zeby potem nie bylo jak sie cos komus uroi... tak mi powiedzial lekarz odnosnie lekow
---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
http://www.kolysanki.com.pl/kolysanki/zobacz/1030 dziewczyny jak byście miały troszkę czasu to zagłosujcie wystarczy tylko kliknąc w glosuj dziękuję
klikniete
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
witam drogie mamusie
czyzbym byla pierwsza dzis

Monia nie wiem ak to jest dokl;/ nie mialam takiej sytuaci muszisz pytac Ananke.. wiem ze jej napisali zablokowane z powodu podawania linka do konkursu z nagrodami czy cos takiego;/

ja dzis humor nawet w porzadku alergia sie troszke uspokoila
a ja dzisiaj dostalam mam tak raz na miesiac no i wlasnie dzis, wstalam leci mi z nosa masakra
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Nadrabiam Was teraz z rana

Kamciurka jak wizyta nocna? Mam nadzieję, że wszystko w porządku. Kiedyś też byłam tak późno przyjęta, a nie byłam ostatnia... Czułam się tak, jakbym we śnie była badana
Cytat:
dzien dobry kochane
[
kurcze ja chyba cos zle napisalam bo wizyte mam dopiero dzisiaj wieczorem, takze jutro Wam dam znac
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

to coś już masz, może nie u siebie ale masz a ja NIC, ZERO totalne ani skarpetki, bodziaka czy czapeczki, nic i na razie nie myślę o tym. Każdy mówi że mam jeszcze czasu a czasu. Zajmę się tym jak pójdę już na L4 na jesieni - co to będzie za szał kupowania już zaplanowałam jakie sklepy odwiedzę w moim rodzinnym mieście oraz tu gdzie mieszkamy
ja to samo

Niki

Alex

Edytowane przez kamciurka
Czas edycji: 2011-08-10 o 09:22
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 09:17   #1779
Haniula
Zakorzenienie

ja schudlam prawie 4kg. W ciaazy mam takie uczucie jakby zoladek mi sie skurczyl. Jem normalnie wszystko co dawniej tylko mniej, juz nie zmieszcze w siebie tyle co kiedys. No ale dobrze, jeszcze pewnie przybiore

renata, agacia my tez jedziemy w weekend nad morze jedziemy do darłowka
Miss zuzia dobrze mowisz, ja tez nie wiedzac o ciazy brałam antybiotyk mnostwo innych leków, piłam sporo alkoholu bo mialam slub i wszystko jest ok.

Apropo sklepow, ja mieszkam w malej miejscowosci i sa tu moze 3 sklepy takie dzieciowe. raz weszlam do jednego i tam pan mial 3 lozecza i tez obok taki plakat z innymi modelami. Pytam sie ile kosztuje takie z plakatu, a on do mnie ze nie wie ale jakbym chciala kupic to sie moze dowiedziec ale ja juz musze byc zdecydowana

Masakra, jak oni chca interesy robic
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 09:34   #1780
uska000
Zadomowienie

no wlasnie mialam pisac ze Kamciurka ma wizyte dopiero dzis, ale mnie uprzedzilas
ja sobie amol wacham i troche mi pomogl chyba

ja dzien przed tym jak sie dowiedzila, ze jestem w ciazy mialam urodziny
i jak nigdy i z rodzicami i ze znajomymi i wodke i szampana;p i jeszcze juz poznym wieczorem mowie do tz chodz jeszcze pojedziemy piwko wypije;p
chyba przeczulam
a noi na solarium bylam 20 minut bo dostalam karnet od tz i tez wszystko ok

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 09:39   #1781
bambusiek
Zakorzenienie

Gdzieś czytałam, że na zupełnym początku ciąży, kiedy jeszcze nie jest się świadomym alkohol nie powinien nic zdziałać złego maluchowi

Ja też od poczęcia do testu zaliczyłam kilka imprez typu wesele, poprawiny, winko z Mężem do kolacji itp
G. 9.1O.18
Stary 2011-08-10, 09:41   #1782
Haniula
Zakorzenienie

A ja dzis ide wkoncu na pasemka pierwszy raz w ciązy

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Gdzieś czytałam, że na zupełnym początku ciąży, kiedy jeszcze nie jest się świadomym alkohol nie powinien nic zdziałać złego maluchowi

Ja też od poczęcia do testu zaliczyłam kilka imprez typu wesele, poprawiny, winko z Mężem do kolacji itp
dlatego, ze dziecko na poczatku odzywia sie i funkcjonuje za pomoca swojego ciałka zółtego, dopiero pozniej powstaje łozysko za pomoca ktorego my dostarczamy dziecku pozywienie tlen itp
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 09:44   #1783
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Też nie mam nic dla Dzidziusia jeszcze, ale spokojnie do porodu wszystko już będzie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
hej
kurcze ja chyba cos zle napisalam bo wizyte mam dopiero dzisiaj wieczorem, takze jutro Wam dam znac
W takim razie trzymam kciuki

Cytat:
ja dzien przed tym jak sie dowiedzila, ze jestem w ciazy mialam urodziny
i jak nigdy i z rodzicami i ze znajomymi i wodke i szampana;p i jeszcze juz poznym wieczorem mowie do tz chodz jeszcze pojedziemy piwko wypije;p
chyba przeczulam
a noi na solarium bylam 20 minut bo dostalam karnet od tz i tez wszystko ok
Ja się dowiedziałam o ciąży we wtorek, a w piątek byłam na alkoholowym grillu Tydzień wcześniej wkurzona byłam, że nie udaje nam się zajść i też sobie pofolgowałam z alkoholem No i z tego samego powodu jadłam tatar na innej imprezie A wcześniej przez pół roku na każdej imprezie odmawiałam alkoholu Ale na szczęście do Dzidziusia w tak wczesnej ciąży nie dociera nic szkodliwego np. z pokarmu. Bałam się tylko o ten tatar, bo to surowe mięso, ale badania tokso wyszły ok
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 09:48   #1784
agacia_cz
Zadomowienie

my również wyjeżdżamy w piątek wieczorem bo tłuc się przez dzień polskimi drogami ehhh....
a wybieram się do Władysławowa
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 09:48   #1785
NataliaM1103
Rozeznanie

witam kobietki
dzisiaj popołudniu mam wizytę u ginekologa,idzie ze mną tż bo chce zobaczyc dzidziusia,jestem w 19 tc więc może poznam już płec.Z jednej strony nie mogę się doczekac a z drugiej denerwuje się trochę czy wszystko jest dobrze.
Trzymajcie kciuki
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 09:50   #1786
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry!

Cytat:
Brzmi pysznie
i pysznie smakuje polecam 10 minut i obiad gotowy

renata za 18tc
Stary 2011-08-10, 09:54   #1787
anankee
Rozeznanie

Mmonika za pierwszym razem dostajesz ostrzeżenie, za drugim razem juz blokują... mi się zapomniało i następnego dnia po ostrzeżeniu poprosiłam was o glosy i dostalam bana.
Ale to musi mod wyśledzić ze dodałaś taki link, lub ktoś musiałby to zgłosić

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 10:16   #1788
*Agatek*
Zakorzenienie

Hej laleczki

Dziś mam wizytę około 15 boję się o wyniki badań- zrobiłam sobie na toxo w poniedziałek i się dygam
i ciekawe co z moczem, bo też miałam dużo bakterii

pearpearl
a w którym tyg jesteś?? Ja od 14 tc ciąży czułam puknięcia, ale bardzo rzadko, a przy kichnięciu częściej, a od 17 tc widzę jak się skóra rusza
Cytat:

brawo!!!
Cytat:
Ostatecznie odpuszczamy ten używany wózek... zadzwonię do koleżanki, żeby sprzedała innym chętnym
A my na szukanie ruszymy październik-listopad
i bardzo dobrze!!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 10:27   #1789
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
http://www.kolysanki.com.pl/kolysanki/zobacz/1030 dziewczyny jak byście miały troszkę czasu to zagłosujcie wystarczy tylko kliknąc w glosuj dziękuję
kliknięte
Mi niestety infekcja grzybicza wróciła i lekarz dał mi nowe globulki.Mam nadzieje ,ze pomoze i dzidzi nie zaszkodzi.Wczoraj oglądalismy film z mężem i trzymaam rękę na brzuszku i dzidzia zaczęla z jednej strony wypychać rączka albo nózką brzuch,mąz też to czuł.Aż miałam łzy w oczach. Wczoraj mąz sie smiał,ze sobie cos włozyłam pod bluzke ,ze mam taki brzuch ,a ja nic nie włozyłam tylko naprawdę taki miałam wieczorem i później widziałam jak tak obserwuje mi brzuszek ,ze juz tak rośnie.Ach ci faceci
Mielismy w czwartek do soboty pojechać na morze ,ale taka pogoda ma być ,ze zrezygnowalismy,za to będziemy sobie odpoczywać od jutra w domu,no moze od jutra po południu bo mąz jedzie przyciemnic szyby w samochodzie ,zeby maluszka jak sie urodzi nie raziło słońce
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 10:48   #1790
agawoo
Zakorzenienie

Hej
Nie dałam rady zajrzeć do Was wczoraj po poludniu
Dopiero dziś w pracy nadrabiam, chociaż koszmarnie się czuję inie jestem w humorze

Cytat:
Napisane przez Psotnika Pokaż wiadomość
witajcie po południu
odebrałam wyniki moje z rana i wszystko w normach - mocz, morfologia, hormony tarczycy i toxo jupi

dziewczyny nie chce mi się uczyć
nie poszłam na egzaminy w czerwcu bo miałam zawroty głowy i wymiotowanie i mam 2 egzaminy - i muszę je zdać a przynajmniej jeden by być na następnym semestrze
i jeden przedmiot próbuje coś tam czytać - do drugiego nie mam siły zajrzeć - nie wiem jak to jest ale gdy tylko siadam do nauki to mnie bierze ból głowy i senność
Alergia na szkołę? To chyba nieuleczalna choroba i bardzo popularna

Cytat:
ja mam poprawke 29 sierpnia i nie umiem nic;/
przez wakacje miaam napisac prace mgr zeby miec potem luzy.. nic nie zrobilam tylko leze i narzekam;/
i spie oczywiscie ciagle;/ nie dobrze oj nie dobrze;/

musimy dac rade zamowilam sobie zyrtec ucb bo jest slabszy i jak juz bede zdychac to wezme;/ bo kichanie caly czas to tez zle dla dzidzi;/
Ja zapytam lekarza o to kichanie, bo jak wczoraj kichnęłam, to mnie tak zakłuło w brzuchu, że aż wrzasnęłam i zwinęłam sie w pół ... i jeszcze chwilę potem mnie bolało ... Przestraszyłam się

Cytat:
Moim zdaniem jeśli masz umowę do porodu to nie wliczasz się więc nie powinni prosić cię o żadne zaświadczenia, wiec nie sądzę że temat ciąży wypłynie. Czyli dochód męża na dwie osoby i tyle. Jeśli macie wspólność majątkową (a pewnie macie ) to wymagany zapewne będzie twój podpis na Umowie o kredyt, jeśli rozdzielność to mąż bierze sam kredyt. Tak mi się wydaje, kiedyś rozmawiałam na ten temat z koleżanką w pracy, która jeszcze nie jest mężatką i interesowała się różnymi wariantami rozdzielność/wspólność - i tu opowiem wam jej historię, mi się wydała dość 'niesmaczna', ale to mój odbór. Ze swoim tżtem są już wiele lat, mieszkają i w tym roku się pobiorą. Obydwoje pracują od wielu lat, więc parę lat temu postanowili wziąć kredyt na mieszkanie. Z uwagi na jej niskie dochody, tż zarabiający bardzo dobrze wziął go na siebie. I w tym momencie ona zastanawia się nad rozdzielnością bo ślub się zbliża wielkimi krokami -a ja wielkie oczy - powiedziała, że z uwagi na ten kredyt nie chciałaby być obarczona nim w razie 'śmierci' czy 'rozwodu' bo podobno przejdzie na nią. Zdziwiło mnie jej myślenie, już pomijam fakt że nic by nie przeszło bo on wziął go sam więc bank by przejął mieszkanie za niespłatę ale to jej tłumaczenie i branie pod uwagę najgorszego jeszcze przed ślubem mnie wprawiły w dziwny nastrój. Z kolei mój kolega z poprzedniej pracy miał sporą sumkę odłożoną na koncie, z narzeczoną wzięli wspólny kredyt na mieszkanie wiec obydwoje spłacają i po połowie jest ich, a potem zaplanowali ślub. I on miał jeden warunek, że będzie ślub jeśli będzie rozdzielnośc bo cytuję:' w razie rozwodu nie zamierza dzielić się nią tymi oszczędnościami'. To po co kur.wa się z nią żeni? jeśli już na tym etapie nie chce niczym się z nią dzielić Pewnie kazda z was będzie miała odrebne zdanie na ten temat ale dla mnie nie do pomyślenia byłaby rozdzielność z ww powodów

Zuzia, to Natalia pisała, że ma umowę do dnia porodu. Ja mam na czas nieokreślony na szczęście, ale to wcale nie daje gwarancji, że po macierzyńskim będą mnie chcieli z powrotem

A co do tej rozdzielności, to jestem w szoku ... mam takie samo zdanie jak ty - biorąc ślub nie zakładałam szybkiego rozwodu,przed ślubem wzięłam spory kredyt (na siebie, bo narzeczony nie miał zdolności kredytowej), ale nie przyszło nam nawet do głowy myśleć o rozdzielności Ten Twój kolega chyba wyznaje zasadę: " Co jest Twoje, to i moje, a co moje to nic ci do tego" ...

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
mnie teez prasowanie przeraza;/
kochane co gotujecie?? ja dzis na szybko zrobilam spagetti ale jutro to nie wiem juz co;/
Ja też nie lubie prasowania, ale prasuję niestety. Bo nie lubię takich wygniecionych ubrań, a przed wyjściem albo mi sie nie chce, albo nie mam czasu. A TZ nie patrzy jakie z szafki wyciąga, tylko ubiera i idzie, więc muszę mieć jego spodnie i koszulki wyprasowane, bo by mi było wstyd go z domu wypuścić

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hej mamuśki....ja się melduję po pierwszej zmianie, ale mam nerwy takie że szok. Niestety tak jak przypuszczałam że hemoroidy mnie dopadną i tak się stało. Nic nie krwawiłam (bo parę tyg. temu tylko trochę krwi było i tyle) a jak poszłam do pracy to już chodzić nie umiałam....taki mi żylak wylazł...wiem że nie są to przyjemne do czytania rzeczy co piszę ale mam takie nerwy....poszłam do apteki ale nic nie dostałam bo recepta jest potrzebna na te które sa dozwolone w ciaży Pojechałam do szpitala bo moja ginka przeciez na urlopie a i tak 100km to bym nie jechała i w szpitalu nie dostałam bo muszę od swojej lekarki która dopiero jutro rano będzie.....nie jest tak źle do jutra jakoś wytrzymam ale jeszcze dziś do pracy na 2 i pół godziny idę to sie będe męczyć
Oj, nieprzyjemna dolegliwosć .. Mam nadzieję, że ginka Ci coś przepisze i szybko przejdzie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
klaurencja mąż jak marzenie Ja wczoraj z moim rozmawiałam troche o ciązy i powiedziałam ze wyobrazalam sobie ze on bardziej bedzie uczestniczył w tej ciązy Jakos tak myslalam ze tez bedzie przezywał i sie rozczulał, a on nic w zasadzie mało o tym rozmawiamy. Ja sie od poczatku czuje bardzo dobrze, i moze dlatego tez on nie zmienił sie w stosunku do mnie.
Sama nie wiem
Ale po tej rozmowie to po paru godzinach przyszedl i sie tulił do brzuszka i mowil do Lenki tego mi bylo trzeba
Haniula, mój codziennie pyta co robi dzidziuś I całuje brzuszek Lubię to i cieszę sie że tak robi Ale jak coś wspominam o ogladaniu wozków czy łóźeczek to się denerwuje, że jeszcze za wcześnie i juz go męczę

Cytat:
dzieki kochana za dobre slowko pamietam te Twoje przezycia, ja jednak zeby sie uspokoic ide jutro do jednego z lepszych ginekologow we wroclawiu jeszcze raz zrobic genetyczne usg, bo wtedy nie bylo widac kosci nosowej, tzn. dzidzia nie chciala sie obrocic, no i po prostu chce by drugi lekarz wypowiedzial sie zawsze to bede spokojniejsza uwaga godzina na ktora mnie zapisal 22.30 takie ma oblezenie, a musial mnie przyjac w t ym tygodniu bo jutro zaczynam 14 tydzien

Kamciurka, dobrze, że idziesz do lekarza, uspokoisz się A co do godziny - u nas niektzórzy lekarze też na takie godziny zapisują (albo nawet nie zapisują, tylko tyle sie czeka na poczekalni)

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 11:03   #1791
eliza1984
Zadomowienie

[QUOTE=agawoo;28667469]Hej
Ja zapytam lekarza o to kichanie, bo jak wczoraj kichnęłam, to mnie tak zakłuło w brzuchu, że aż wrzasnęłam i zwinęłam sie w pół ... i jeszcze chwilę potem mnie bolało ... Przestraszyłam się

Też tak miałam wczoraj ,tylko ,ze przez komara,bo widziałam go na suficie jak już leżałam w łóżku ,maz już spał i nie chciałam go budzić ,zeby go ubił ,wiec wzięłam kapcia i go ciach i sie za bardzo nadwyreżyałm ,wyciagnęłam i też mnie tak mocno zabolało aż sie skuliłam i maz nakrzyczał na mnie ,ze mogłam mu powiedzieć to by go zabił.
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 11:09   #1792
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
a ja dostałam kolejne prezenty tzn nie ja tylko Michaś dostał od swojej cioci a mojej szwagierki kocyk 2 bodziaki kaftanik i skarpetki
a j adziewczyny od godziny czuję ruchy nie są to jakieś kopniaki nic w tym stylu ale czuje jek się dzidzia wierci obraca niesamowite uczucie już się niemogę doczekać kopniaków ależ jestem szczęsliwa ze już coś czuję

Monika, super, że czujesz ruchy Będzie dobrze, zobaczysz

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
własnie zobaczyłam reklamę, ze w lidlu będzie tydzien malucha-chyba od 18.08
To super, muszę tam zajrzeć

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Nadrabiam Was teraz z rana

Kamciurka jak wizyta nocna? Mam nadzieję, że wszystko w porządku. Kiedyś też byłam tak późno przyjęta, a nie byłam ostatnia... Czułam się tak, jakbym we śnie była badana

Czy Was też bolą żołądki? Ja praktycznie cały czas czuję ścisk w żołądku :/ Za bardzo nie chcę nic brać, ale ten ból wpływa bardzo na moje samopoczucie i troszkę mi z tym ciężko funkcjonować.

Co do kontaktu Męża z Dzidziusiem, to wczoraj pożyczyłam od siostrzenicy książeczkę z wierszem o tygrysku. Położyłam ją na poduszce Męża razem z karteczką "Poczytaj mi tatusiu, Dzidziuś" Jak wrócił z pracy, to czytał na dobranoc To podobno dobry posób na to, żeby dziecko poznało głos taty.
Kropeczka, żolądke mnie boli bez przerwy Co zjem, to mnie kłuje

A numer z książeczką i karteczką super Muszę wypróbować ten patent

Zmykam zaraz na obiadek

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 11:11   #1793
sofciaa
Zadomowienie

GG do sofciaa

Hej
Wróciłam wypoczęta po weekendzie Było bardzo fajnie Jedynie noce miałam z głowy, bo strasznie mnie męczyły bolesne jak nie wiem co skurcze łydek Też macie takie coś? Mama mi kupiła na to preparat z magnezem, potasem i wit.b6 o dodatkowej nazwie "skurcz", ale nie wiem dlaczego jest napisane 'nie stosować w ciąży'.... - mam to gdzieś... Czytałam trochę na różnych forach i lekarze normalnie zalecają kobietom w takich dolegliwościach tego typu preparaty... Może nie będę brać codziennie, ale tak ze 3 razy w tyg... Od kiedy wzięłam dwie i odstawiłam poranną kawę - jest ok, jedynie rano miałam zdrętwiałą nogę - też nieprzyjemne, ale już wolę to drętwienie niż ten potworny ból... Jednej nocy miałam 2 w tej samej nodze, z czego drugi trzymał 3 godziny! Straszne to jest... Rano jak wstaję.. to jak nienaoliwiony robot ;/

25.02.2011 [*] Aniołek

Co nie zabije...

17.01.2012 Córcia
sofciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 11:18   #1794
Zadomowienie

Cytat:
hej
ja tez zaczynam zalowac ze to zrobilam :/ zobaczymy co powie ten lekarz dzisiaj... dziekuje Wam kochana
spokojnie nie sądzę aby taki dezodorant wywolal jakies szkody dla dzidzi a firmy wiadomo zabezpieczaja sie zeby potem nie bylo jak sie cos komus uroi... tak mi powiedzial lekarz odnosnie lekow
---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------
może ja cos pomyliłam pewnie tak bo nawet nie musze patrzec a pamietam twój post że pisałaś jutro o 22.30nie wiem co to mi się z głową dzieje ostatnio...
tak czy siak kciuki od wczoraj zacisniete za was
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
ja schudlam prawie 4kg. W ciaazy mam takie uczucie jakby zoladek mi sie skurczyl. Jem normalnie wszystko co dawniej tylko mniej, juz nie zmieszcze w siebie tyle co kiedys. No ale dobrze, jeszcze pewnie przybiore

renata, agacia my tez jedziemy w weekend nad morze jedziemy do darłowka
Miss zuzia dobrze mowisz, ja tez nie wiedzac o ciazy brałam antybiotyk mnostwo innych leków, piłam sporo alkoholu bo mialam slub i wszystko jest ok.

Apropo sklepow, ja mieszkam w malej miejscowosci i sa tu moze 3 sklepy takie dzieciowe. raz weszlam do jednego i tam pan mial 3 lozecza i tez obok taki plakat z innymi modelami. Pytam sie ile kosztuje takie z plakatu, a on do mnie ze nie wie ale jakbym chciala kupic to sie moze dowiedziec ale ja juz musze byc zdecydowana

Masakra, jak oni chca interesy robic
Haniula schudłaś 4 kg? kurcze a ja sie martwiłam że przytyłam tylko pol kg do4miesiącai zaczęłam się opychac i przytyłam sobie ładnie juz 2 kg haha chyba musze sie zacząć ograniczać teraz

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
kliknięte
Mi niestety infekcja grzybicza wróciła i lekarz dał mi nowe globulki.Mam nadzieje ,ze pomoze i dzidzi nie zaszkodzi.Wczoraj oglądalismy film z mężem i trzymaam rękę na brzuszku i dzidzia zaczęla z jednej strony wypychać rączka albo nózką brzuch,mąz też to czuł.Aż miałam łzy w oczach. Wczoraj mąz sie smiał,ze sobie cos włozyłam pod bluzke ,ze mam taki brzuch ,a ja nic nie włozyłam tylko naprawdę taki miałam wieczorem i później widziałam jak tak obserwuje mi brzuszek ,ze juz tak rośnie.Ach ci faceci
Mielismy w czwartek do soboty pojechać na morze ,ale taka pogoda ma być ,ze zrezygnowalismy,za to będziemy sobie odpoczywać od jutra w domu,no moze od jutra po południu bo mąz jedzie przyciemnic szyby w samochodzie ,zeby maluszka jak sie urodzi nie raziło słońce
słodki twój mężuś

jaka jestem wściekła dzisiaj to głowa mała nie wiem o co nawet skończyłam prasowanie 4 prań i chyba ze zmeczenia tak bo zaczęłam dzisiaj jeszcze ćwiczyc ciążowo bo mnie plecy zaczynają boleć jak się budzę rano tż do mnie zadzwonił to mi się płakać zachciało i prawie mu się poryczałam kurcze już 5miesiąc a ja mam humory jak w drugim

dziękuję dziewczyny za pocieszeniewyrzucam ten antypocik do kosza !

a w ogóle kupiłam sobie szampon do włosów rudy nie wiem co mi strzeliło do głowy i teraz myślę czy zrobićbo we wrzesniu tez bede musiała szamponem włosy potratować przed ślubem i się zastanawiam czy nie za często i czy to nie przeniknie przez skóre głowy??

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

Lilka już z nami!!

Stary 2011-08-10, 11:19   #1795
MMONIKA9
Wtajemniczenie

cześć MAMUSIE!!!!!!!!!!!!!!!! pogoda dziś okropna szaro i tak zimno że kurtkę chyba będe musiała wyciągnąć z szafy
dziękuję kochane za tyle głosików przypomne tylko że głosy można oddawać codziennie
no synuś wczoraj przez godzine szalał chyba tylko dlatego by mame uspokoić dać znak ze jest w brzuchu i dziś cisza pewnie śpi chyba pójdę sobie zrobić kawkę bo wczoraj po kawce tak zaczął szaleć i to zwykłej rozpuszczalnej hehe
Stary 2011-08-10, 11:21   #1796
Zadomowienie

sofcia ja też mam skurcze jakieś w nogach ale nie takie aż bolesne i tez myślałam o magnezie gdzieś wyczytałam że nie można w ciązy i zrezygnowałam może zapytaj lekarza najpierw zanim zastosujesz??

Lilka już z nami!!

Stary 2011-08-10, 11:25   #1797
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez sie boję wejść na wagę do osób najszczuplejszych nie nalezę Więc muszę max w 11 kg sie zmiesic
Najgorszy moment u gienka, to wlasnie wchodzenie na wage. Poza tym ma okropna polozna, ktora nie chce odjac wagi ubran...

Cytat:
to coś już masz, może nie u siebie ale masz a ja NIC, ZERO totalne ani skarpetki, bodziaka czy czapeczki, nic i na razie nie myślę o tym.
Ja to samo. Do tego nie chcemy z TZ znac plci i ciezko bedzie kupowac... Same unisexy

Cytat:
Gdzieś czytałam, że na zupełnym początku ciąży, kiedy jeszcze nie jest się świadomym alkohol nie powinien nic zdziałać złego maluchow
Pytalam o to swojego gienka,bo u mnie ciaza zupelnie nieplanowana, a szalenstw bylo sporo i uspokajal mnie, ze matka natura pomyslala za nas w tej kwestii i na samym poczatku nic sie nie dzieje.

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
pearpearl a w którym tyg jesteś?? Ja od 14 tc ciąży czułam puknięcia, ale bardzo rzadko, a przy kichnięciu częściej, a od 17 tc widzę jak się skóra rusza
no wlasnie mam maly problem z tymi tygodniami...
wedlug mojego lekarza, jest to koniec 13ego, ale ja nie mialam ostatniej miesiaczki,bo bralam tabletki nie moge sobie tak policzyc,jak wszyscy
wiem jednak (mieszkamy z tztem w oddzielnych miastach...), kiedy doszlo do zaplodnienia
jak moge to policzyc?

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 11:26   #1798
sofciaa
Zadomowienie

GG do sofciaa

Cytat:
sofcia ja też mam skurcze jakieś w nogach ale nie takie aż bolesne i tez myślałam o magnezie gdzieś wyczytałam że nie można w ciązy i zrezygnowałam może zapytaj lekarza najpierw zanim zastosujesz??

Na pewno chodziło magnez? Prędzej mam wątpliwości co do potasu, ale nigdzie nic nie mogę znaleźć na ten temat, natomiast o magnezie owszem: http://www.mamazone.pl/artykuly/bede...-w-magnez.aspx

Wizytę mam za 12 dni, na pewno skonsultuję to dokładnie.

25.02.2011 [*] Aniołek

Co nie zabije...

17.01.2012 Córcia
sofciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 11:27   #1799
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sofciaa Pokaż wiadomość
Hej
Wróciłam wypoczęta po weekendzie Było bardzo fajnie Jedynie noce miałam z głowy, bo strasznie mnie męczyły bolesne jak nie wiem co skurcze łydek Też macie takie coś? Mama mi kupiła na to preparat z magnezem, potasem i wit.b6 o dodatkowej nazwie "skurcz", ale nie wiem dlaczego jest napisane 'nie stosować w ciąży'.... - mam to gdzieś... Czytałam trochę na różnych forach i lekarze normalnie zalecają kobietom w takich dolegliwościach tego typu preparaty... Może nie będę brać codziennie, ale tak ze 3 razy w tyg... Od kiedy wzięłam dwie i odstawiłam poranną kawę - jest ok, jedynie rano miałam zdrętwiałą nogę - też nieprzyjemne, ale już wolę to drętwienie niż ten potworny ból... Jednej nocy miałam 2 w tej samej nodze, z czego drugi trzymał 3 godziny! Straszne to jest... Rano jak wstaję.. to jak nienaoliwiony robot ;/
U mnie wystąpił jeden skurcz wczoraj rano jak wstawałam z łóżka. Trwał mniej niż pół minuty, a teraz mam mega zakwas w łydce
Wiem, że pomaga czekolada, najlepiej gorzka

Kiedyś jak miałam problemy z nocnymi skurczami, to najzwyklejszy magnez + czekolada mi pomogły
G. 9.1O.18
Stary 2011-08-10, 11:28   #1800
klaurencja
Raczkowanie

Hej dziewczyny
Pogoda zepsuła nam humor, więc siedzimy w pokoju

Przemieniło mi się z butelką, i chcę Tommee Tippee

kciuki zaciskam za wizyty

Mamuśki, jakie to uczucie czuć ruchy dziecka?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości