|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
no to brawo
Cytat:
zmeczona jestem bo sama z dwoma maluchami. drugi dzien sama je wieczorem kapalam i kladlam bo maz jeszcze w pracy...
|
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
hmm zadam głupie pytanie Co to jest ten skok rozwojowy????????????
|
|
|
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jakie to uczucie, zobaczyć ten pierwszy raz swoje dziecko. Czy to zachwyt, czy raczej takie coś "oo, wcale nie jest za piękny" ![]() A jakie masz wskazania co cc?
|
|
#3245 |
|
Zadomowienie
|
Lekarz stwierdził, że dziecko jest duże, a ja mam bardzo wąski kanał rodny i on wątpi, że się zmieści. WIęc woli mnie nie męczyć, żebym nie cierpiała przy naturalnym porodzie, bo on widzi, że pewnie i tak musiałabym mieć tą CC...
|
#3246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko, Nerolka
![]() :pros i:
|
|
|
|
#3248 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
co to sa problemy brzuszkowe czy jakiekolwiek inne z dzieckiem! Pierwsza cora byla totalnie bezproblemowa, przenigdy nie miala problemow z jedzeniem (11 miesiecy na cycku) wyproznianiem (wrecz przeciwnie przez kilka miesiecy 10 kup dziennie!) kolkami, snem itp. Prosze wiec niesmialo kogos tam na gorze, aby druga byla taka samaCytat:
![]() Cytat:
to nalezy wiedziec Cytat:
nie boj sie cc - to nie bolia ja dzis mialam ostatnia wizyte przed porodem. No i standardzik - 2 tygodnie do terminu, a tu jeszcze nic nie pootwierane, nie poskracane Mala grzecznie siedzi w srodku, wazy zaledwie 3,1kg (szkoda, wolalabym wielkoludka) no i dla mnie jest to argument, zeby zaczekac z CC do terminu, a nie wyjmowac jej wczesniej, bo moze ona, tak jak i poprzednia potrzebuje 43 tygodni na pelny rozwoj?? I te 38-39 to mogloby byc dla niej za malo...
|
|||||||
|
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
Jestesmy po wizycie w poradni nefrologicznej, ehhh zestresowana bylam , ale pan doktor bardzo mily- nie bylo sie czego bac. W poniedzialek mam dzwonic na oddzial nefro. czy jest wolne łóżko dla Sary bo trzeba wszystko dokładnie przebadac, bez badan nie byl w stanie nic powiedziec. W sumie sie tego spodziewałam...
Dziewczyny jak przygotowac sie na taki pobyt do szpitala (niby 3-4dni) co zabrac ze soba itp??? |
|
|
|
#3250 |
|
Zadomowienie
|
Carmela - moja szwagierka spedzila kilka dni ze swoja cora na takim oddziale. W sumie trzeba sie przygotowac jak na normalny wyjazd - spakowac ubrania, kosmetyki, reczniki itp. zalezy tez jak daleko jest szpital od domu - jesli blisko to zawsze mozna cos doniesc. Jedzenie dostawala i Mala i szwagierka, ale to bylo w Krakowie no i dzidzia troszke wieksza, bo roczna... w pidzamach sie oczywiscie tam nie chodzi, wiec jakies dresiki, te sprawy. Dzieckiem calosciowo musiala zajmowac sie mama - wiec dla dziecka tez raczej trzeba wszystko wziac - kosmetyki, pieluchy itp. ale ja radze sie zapytac u zrodla, bo moze MM daja, kto wie??
|
|
|
|
#3251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Po wczorajszym dniu marudy Lila przespała dziś prawie cały dzień
![]() Pięknie usnęła po kąpieli, zobaczymy jak będzie nocka ![]() Marinko Wszystkiego co najlepsze dl Ciebie aania biedny Adaś , to może być zapalenie dróg moczowych![]() Patik moja mała też ma zatkany nosek i to moim zdaniem to już nawet nie jest sapka a mleczko które jej zostaje przy karmieniu. Jak takie dziecko je to mu się czasem uleje i zostanie w nosku, potem zaschnie i cięzko się oddycha. Psikam jej wod morską i czasem udaje się odciągnać fridą białe glutki z mleka ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3252 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Oby druga tez byla taka bezproblemowa jak moja! Szansa jest, bo kolki podobno czesciej maja dziewczynki. A rade dasz, spoko, ja dalam z 19-miesiecznym maluchem i noworodkiem, a moj maz pracuje na zmiany, wiec np kapanie zazwyczaj nalezalo do mnie (oby dwoch) A lekarz co mowi na temat terminu cc? Cytat:
Co do pobytu w szpitalu - nie bylam z takim maluszkiem, ale wydaje mi sie, ze podstawa, to jak karmisz, bo jak piersia, to wszystko masz ze soba. No i oczywiscie pieluchy, ubranka... A moze jak bedziesz dzwonic, to po prostu zapytaj, ja ciekawa jestem jak wyglada np. kapiel, czy pielegniarki kapia? |
|||
|
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnie pierwsze co pomyslalam o kapieli, jak tam to wyglada. |
|
|
|
|
#3254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do terminu CC hmmm nie jestesmy w tej kwestii zgodni z ginem, ale na szczescie nie pracuje w moim szpitalu, wiec olewam go. wypisal mi zgloszenie na 16.08 do szpitala, ale jak sie nic nie bedzie dzialo to posiedze w domu do 19.08, a potem uprosze ordynatora, zeby poczekali do tp - wierze, ze sie uda no coz, zycie pokaze - rownie dobrze Blanka moze zechciec wyjsc jutro (nie, prosze, nie!)
|
|
|
|
|
#3255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale kupa jest bardzo ładna, o odpowiedniej konsystencji i kolorze - piękna jajecznica o zapachu serka homogenizowanego ![]() Także musimy to przetrwać, czekam aż dojrzeje i żadnych lekarstw na to nie daję.
|
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z reguły to przecież mamuśkom się spieszy a lekarze wolą czekać do terminu. Tym bardziej, że jak piszesz, córcia duża bardzo nie jest, więc nie zaszkodzi jak dłużej nawet posiedzi...Co ten Twój gin taki raptus?
|
|
#3257 | |||
|
Zakorzenienie
|
MARINKO STO LAT!! WSZUSYIEGO NAJLEPSZEGO
Cytat:
![]() Ciekawe co z Agni ? Cytat:
Cytat:
![]() Telik ślicznie wyglądasz w ciąży I jaki grubas![]() Zapaleczka ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- I nas też Dominik cierpi z powou kupki dalej, robi ale w męczarniach bidulek
|
|||
|
|
|
#3258 |
|
BAN stały
|
Dziękuję za rady odnosnie naczyniaka
Ten na brwi mnie martwi bo jest wielki A reszta płaskie i małe. Krystian ma 2,5 roku i jeszcze je ma. Trzymam kciuki za cesarki ![]() Życzę powodzenia i szybkiego powrotu do formy. Beatko ja bym spróbowała paszki posypywać mąką ziemniaczaną i pilnować by tam nie było wilgotno.Ja Izie w ciagu dnia przecieram chusteczka 2 razy i nie ma nic a ni na skórce nigdzie. Brunetko to skok jak nic.Parę dni i przejdzie i wynagrodzi Ci te męki Alunia ślicznym uśmieszkiem i a guuu Jak sie cieszę,ze ropniak schodzi.Pielęgnuj go tam i niech znika dziad ![]() Zmalowana nosz cholera jasna. Niestety ludzie tacy są.Boją sie,nie chcea sie niby wpiep**ać w czyjeś życie a tak na prawdę na co dzień wchodzę=ą w nie z butami ![]() Brumku sprostuję nieco-moja Iza nie ma problemów z brzuszkiem,kupką ![]() Czyli się jakieś dzieciatko znalazło. Mamad napisała,ze ściaga pokarm a Patryk jest na patologi noworodka na wszelki wypadek ale jest wszystko ok ![]() Blusowi sie nie daje Carmelko juz Ci odesłałam smsa ![]() Aaniu jak teraz Adaś?Boli Go jeszcze?mam nadzieję,ze już nie cierpi przy siusianiu ![]() Zapałeczko,Meszsares kciukasy idą w ruch!!! U mnie była od rana przyjaciółka,trochę posprzątałyśmy,upiekłam chle,wypróbowałam nową-starą pralkę(pierze Pisałam już ,ze Iza ma skok? |
|
|
|
#3260 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za pomyślne badania!Cytat:
Cytat:
![]() właśnie najpierw podejrzewane było zapalenie...co dziwne, z badania moczu wyszło że bakterie"nieliczne", inne parametry w normie. Niepokojący był płacz i zaczerwienienie, ale to zapalenie cewki moczowej, siusia dalej z bólem, ale wg lekarza dręczy go jeszcze coś innego, ale...nie wiadomo co Na razie po omacku próbujemy, co to może być...lekarz stawia też jednak na jakąś dość mocną kolkę, nietypową... ![]() ale sam przyznał, że już zgłupiał - bo "facet zdrowy a wyraźnie coś mu dolega, tylko pytanie co..." a dodam że lekarz jest bardzo dobry, ja jeszcze chodziłam do niego jako dziecko (wtedy mi się strasznie podobał,m młodziutki, przystojny pan doktor )i zna się na tym co robi..wybadał maluszka na wszystkie strony, zrobił nawet usg jamy brzusznej, obejrzał nerki i inne narządy i nic tam nie widać ![]() na razie ma antybiotyk na tą cewkę, ppoza tym coś na kolki, jak to nie pomoże to będziemy dalej myśleć... najgorsze dla mnie jest to że tak strasznie płacze i nic nie mogę zrobić...wymiękam - zanosi się płaczem i wtedy patrzy na mnie, oczy całe we łzach a minę ma taką jakby mówił "pomóż mi bo mnie boli.." tak strasznie żałośnie patrzy....
|
|
|
#3261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ja wole opcje, ze czekam na tp poprostu w szpitalu, gdzie codziennie robia przeciez ktg i badania na samolocie, wiec beda widziec jakby sie cos wczesniej zaczynalo... Nie chce narazac mojego dziecka na niepotrzebny stres i "wyganiac" jej przed tp, bo nie wiem ile czasu jej jeszcze potrzeba, moze ktos to zrozumie w tym szpitalu buuu no zobaczymyAania - boshee biedny dzidzius i biedna TY, trzymaj sie.. Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2011-08-10 o 22:28 |
|
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
Moje kochane niezastąpione dziewczynki - DZIĘKUJĘ WAM BARDZO BARDZO ZA ŻYCZENIA !!!
Aż łezka się uroniła... Raz jeszcze - dziękuję! ![]() Ja jutro wpadnę, bo miałam pokręcony dzień i opiszę Wam wszystko... Spadam do łóżka! Oby noc dała nam wypocząć - mamusiom z brzuszkami i maluszkami. Dobranoc ślicznotki! |
|
|
|
#3263 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze Aniu to sie nacierpicie, mam nadzieje, ze jednak po antybiotyku bedzie lepiej. Oby szybko minal, a Iza uraczyla Cie nowymi umiejetnosciami. A naczyniakom mowie "sio". Cytat:
Mamad trzymam kciuki za Was! Ciekawe co u Babonika? |
||
|
|
|
#3264 |
|
Zadomowienie
|
Beatko dziękujemy
. A próbowałaś sudokremu na te pachwiny? My mamy problem z odparzeniem pupci przez kupę i jedyne co pomaga to gruba warstwa sudokremu.Mamuśki proszę o radę. Wieczorem mamy już drugą kupę ze śluzem, wydaje mi się, że nawet luźniejsza niż zwykle. Z tego co wyczytałam w mądrej książce, to może być objaw alergii na mleko (do nas pasuje), infekcji wirusowej lub jelitowej (ale gorączki brak) albo biegunka. Niby czytałam jak wygląda biegunka u takiego dziecka, ale jakoś nie czuję, że wiem jak to jest. Możecie mi to opisać jakoś? A gdyby to była infekcja, to pewnie towarzyszyłaby temu gorączka? Czy ten śluz to powód do dużego niepokoju?? Będę wdzięczna za rady. |
|
|
|
#3265 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co ma być to będzie trzymam kciukasy za jutro Cytat:
to dobrze że wizyta Cie troche uspokoiłam bede trzymać mocno kciuki za pozytywne wyniki badań Cytat:
licze ze szybko problem minie Cytat:
no to ładnie a my po zakupach kupiłam kilka kolorowych pieluszek tetrowych i poduszke fasolke do karmienia aha i reczny laktator tommee tippee dla tżta znalazłam przyzwoitą koszulę, za tydzien on wyjeżdza do Warszawy chciał żebym z nim jechała ale nie widze siebie 6 godzin w aucie w jedną i potem to samą w drugą stronę kilka dni przed porodem a szkoda bo to dla niego bardzo ważny dzien ( w sensie zawodowym) mam nadzieje że nie urodze przez te dwa dni jak go nie bedzie
|
|
#3266 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ten płacz Adasia to domyślam się, że łamie Ci serce, ale aż tak się nie martw, kochana. Dzieci tylko tak przecież potrafią się z nami komunikować i czasem nie trzeba wielkiej tragedii i wielkiego bólu, żeby wywołać wielki płacz ![]() Cytat:
Ja się w tematykę cc nie za bardzo zgłębiałam, bo nie brałam tego pod uwagę Dlatego nie wiem co i jak...Chociaż moja przyjaciółka, jak rodziła 2 lata temu, to cc wyznaczyli jej na dzień przed terminem wg OM. Mam nadzieję, że był POZYTYWNIE zakręcony! Należy Ci się wreszcie coś dobrego od losu Cytat:
![]() A szkoda że z mężem nie jedziesz... Mogłybyśmy się poznać czy cuś
|
|
#3267 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Nic nie wiem jeszcze o Agni. Nie odzywala sie do tej pory. Poczekam na wiadomosc od niej nie chce jej przeszkadzać. Wlasnie oglądam dzien po dniu i mówią o jakiejś strzelaninie w Warszawie. To nie tylko w Londynie dzieje sie. Nerolko snilas mi sie dzisiaj. Na basenie z moja mama byłaś a ja siedzialam na trybunach i was widziałam nigdy wczesniej nikt z forum mi sie nie śnił
|
|
|
|
#3268 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Miły chociaż sen? Mi się kiedyś śniła Brumek,Monia i Meszsares.Byłyśmy na jakiś wczasach i wszystkie z brzuszkami ![]() W Warszawie? Oj ![]() Nic nie wiem,muszę zacząć oglądać TV.. T. właśnie wszedł do domu
|
|
|
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ta strzelanina to taka 1-osobowa. Postrzelili jakiegoś Ormianina, pewnie porachunki. Żyje na szczęście. No ale to straszne, bo jak się pomyśli że ktoś mógł przechodzić obok i dostać przez przypadek
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
Nerolka co to jest ten skok????????????????????
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.

tylko nie mam pojęcia co 

I jakie to uczucie, zobaczyć ten pierwszy raz swoje dziecko. Czy to zachwyt, czy raczej takie coś "oo, wcale nie jest za piękny" 

być może nadal bez dostępu do neta jest
albo jej Kinga i Arturek wybitnie uniemozliwiaja wizażowanie...
nie boj sie cc - to nie boli
zębole

(nie, prosze, nie!)
Hania za każdy razem jak chce zrobić kupę to tak strasznie płacze... wczoraj położna u nas była i dzisiaj dzwoniła, że konsultowała się w tej sprawie z lekarzem i wychodzi, że Hania cierpi z powodu niedojrzałości układu pokarmowego... bo kupki robi po każdym karmieniu, w konsystencji i kolorze idealne, tylko samo zrobienie jest takie bolesne... i nie można za bardzo tego "podleczyć", bo samo musi przejść podobno, a może trwać od paru dni do paru tygodni