|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 |
BAN stały
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Kochana zerknij tu:
http://www.forum.kobiet.pl/skoki-roz...ka-t43876.html czas w którym dziecię zamienia sie w nieznośnego diabełka ![]() Brumku,pamiętam jedynie z tego snu,ze Meszsares stała przy jakiejś budce na ośrodku wypoczynkowym,i że rozmiawiałyśmy,która szybciej po mnie urodzi i wyszło,ze Monia a potem Meszsares a na końcu Ty. Nic wiecej ze snu nie pamiętam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3272 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
O jestem dzis pierwsza
![]() moje dziecie przywitało mnie dzis pieknym szerokim bezzebnym usmechem. Wczesniej tez sie usmie hała, ale od wczoraj robi to naczej tak całą buzią ![]() Natka a może debridat by pomógł? Bo my mielismy dostać jakby Nutra nie pomogła. Ja mam kolejna brzuszkowa zagwostke. Agata wczoraj zrobiła mi twardą(jak plastelina), zielonkawą kupe. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3273 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamusie
![]() Dziękuję Wam za odpowiedzi, Brumku - staram się nie martwić, jakoś spokojnie do tego podchodzę. Po prostu żal mi go okropnie jak widzę takie spojrzenie.... chwyta za serce okropnie ![]() noc nawet spokojnie, po kąpieli usnął szybko, budził się 2 razy ale zjadł i zaraz zasypiał. Najbardziej go męczy popołudniami, no ale cóż...jakoś mam nadzieje że damy radę. ![]() ![]()
![]() |
#3274 | ||
Zakorzenienie
|
Dzieńń dobry brzuchatki i mamuśki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3275 |
Zakorzenienie
|
mój śmieszek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3276 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry tak w ogóle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3277 |
Wtajemniczenie
|
Ale cudowny smieszek
![]() Nerolko sen byl mily ale krotki bo mnie telefon obudzil ![]() DZIEN DOBRY !! |
![]() ![]() |
![]() |
#3278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jaki kochany ![]() a mój smyk śpi od 7.00, pewnie już niedługo, ale zdążyłam odkurzyć dom i okna umyć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3279 |
Zakorzenienie
|
WIADOMOŚĆ OD AGNI !!!
URODZIŁA EMILA o 1:42 .EMIL WAŻY ---> UWAGA --> 4600 g i ma 66cm !!! URODZIŁA NATURALNIE !! ale straciła 1 litr krwi. PO 12 godzinach wywoływania porodu stwierdzili, że bez kleszczy nie da rady. Idostała epidural znieczulenie a dla Emila kleszczyki.Cały oddział się śmieje, że dziecko może isć od razu do szkoły !! |
![]() ![]() |
![]() |
#3280 | |
Rozeznanie
|
Sliczny
![]() Witam dziewczyny. Marinko spoznione zyczonka , spelnienia marzen. Zmalowana prawdziwych przyjaciol poznajemy sie w potrzebie....... Co za dziwna dziewczyna przeciez ma tylko powiedziec prawde ![]() Aania rozumiem Cie ze search boli jak dziecko cierpi , ale mam nadzieje ze znajdziesz przyczuyne ![]() My wczoraj mielismy zwariowany dzien, Sophie slicznie spala, miala nas odwiedzic polozna , Zbadac dziecko w piatej dobie, caly dzien czekalam , a ona zadzwonila o 5 ze nie da rady no I musielismy jechac do szpitala. Tz pros to z pracy, nas zawiozl, o 21 wrocilismy , kapiel I spac . W nocy tylko dwa razy wstala na karmienie ![]() ![]() strasznie odparzone , kurde codziennie przeciez kapie a tu takie niedopatrzenie , musze rano I wieczorem przemywac I osuszac ![]() Amnie jeszcze w pipe boli jak chodze czy stoje to tak jakby cos ciezkiego mi tam zwisalo,kurde sama nie wiem czy to normmalne ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cyce mam takie duze, pokarmu mam tyle ze moglabym dwojke wykarmic , musze spuszczac troche Bo robia sie twarde jak kamien I bola.melba juz nie pije, no I ograniczylam ilosc plynow , Bo boje sie nawalu , myslicie ze cos to pomoze? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3281 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko nie zapominaj Kochana że ty rodzisz za tydzien ![]() ![]() Cytat:
![]() Duuuuuży Emil jestem pełna podziwu dla naturalnego porodu ![]() wielkie gratulacje agni ![]() biorę sie za pranie Jasia rzeczy i sprzątanie domku p.s dajecie płyn do płukania do prania rzeczy maluszków bo ja daje odrobine takiego delikatnego i nastawiam podwójne płukanie mam nadzieje że nie uczuli Dżonego
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3283 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() biedna tyle sie wymęczyła i tyle krwi straciła.... Cytat:
płynów nie ograniczaj, przy karmieniu trzeba dużo pić, ograniczenie nie pomoże na zmniejszenie ilości pokarmu a można się odwodnić..
![]() ![]() |
![]() |
#3284 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Czy to w ogóle możliwe, że skaza białkowa u dziecka karmionego piersią wychodzi dopiero po miesiącu? Tak się jakoś dziwnie zbiegło z tym, że koło 4-5 tyg. po porodzie pojawiają się wysypki przez spadek hormonów i przeciwciał porodowych, położna nas o tym uprzedzała.
![]() |
#3285 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Agni moje gratulacje ![]() Witam Dziewczynki ![]() Jestem wyrodna matka ![]() ![]() ![]() Dziubek śliczny synek ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3286 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam wstrzykiwać sobie wodę utlenioną i okładać ravanolem. Do tego dostałam antybiotyk w sprayu, bo moje krocze nie wygląda za ładnie ![]() ![]() ale wszystko idzie ku lepszemu ! Cytat:
Moja chyba miała katarek bo jak jej psikłam wodą morską, to aż glutek wyskoczył,ale teraz już jest ok ![]() Cytat:
NIE PATRZ NA INNYCH! TERAZ LICZYSZ SIE TY I FILIP! KOLEŻANKA NIE DA CI NA PAMPERSY, a dawca niech płaci ALIMENTY, które musisz wywaliczyć ! Taaaaaaaaaaaaak ![]() JESTEM Z TOBA! Cytat:
Ja od powrotu do domu z mała nic nie stosowałam, bo zwyczajnie nie ogarniałam jeszcze wszystkiego i zapominałam o pępku.Przyszła położna kazała kupić tylko wodę utlenioną, zakupiłam i w dniu jej zakupienia kikut odpadł ![]() Cytat:
mam problem z jednym sutkiem który w sumie jest cały czas poraniony, i nakładki dla mnie to święta rzecz! Zastanawiam się tylko jak długo je używać?! Boję się przełamać i je porzucić,bo zauważyłam ze mała ma mniej problemu z jedzeniem przez nie niż bez nich. Cytat:
Wiesz jak jest z dziećmi ponoć, one czują jak mama się denerwuje, jest chora, wymęczona, to dziecko lgnie do mamusi aby się nie denerwowała...a TY zazwyczaj ze zmęczenia masz dość... a ona chce aby było dobrze. Ja do mojej małej bardzo dużo mówię w dzień, mówię kiedy idę do wc, kiedy ide pod prysznic, kiedy ide np do lekarza. Uwilebia jak się do niej mówi i powiem pomaga. Cytat:
Mi się wydaję, że właśnie powinnaś pić bardzo dużo. Mój organizm przynajmniej potrzebuje bardzo dużo płynów, piję jakbym była na pustyni. Mleko przecież nie składa się tylko z samych płynów ![]() Dziewczyny mi doradziły, że to normalne trzeba przetrwać. Okłady zimne robić, masować, masować, masować. Odciągać kiedy czujesz że są twarde. Mi pomogło! Cytat:
Teraz daje sam proszek i pranie pięknie pachnie i jest tak samo czyste jak prałam z płynem. Płyn dam kiedy proszku mi zabraknie ![]() MARINKO wszystkiego najlepszego ![]() ![]() DZIEWCZYNY! Dziękuje każdej z WAS z osobna za rady odnośnie karmienia i odbijania. Z karmieniem dochodzę do ładu. Odciągałam wczoraj po 50ml bo dopiero wtedy czułam ulgę, ale dzisiaj próbuje odciągnąć tylko 40ml ![]() Masuję - okładam i jest póki co dobrze. Oczywiście się leje ze mnie. Chodzę z pieluchą w razie czego i wkładami laktacyjnymi.Moje cycki się chyba już uregulowały, bo dzisiaj mała zjadła z prawego- chyba wszystko bo strasznie się nerwowała kiedy ja przykładałam a cycek był jak flaczek to dałam ją do lewego i była spokojna. Wiem, że z prawego ogólnie się jej źle ciągnie bo on jest obolały i sutek nie jest cały,tylko tak jakby połowe - ale nic nie zrobie ![]() Odbijanie - wykminiłam jak ją mm nosić i odbija się jej częściej niż wcześniej, choć nie zawsze. BYłam wczoraj na kontroli u gina ponownie. Moje krocze ma się lepiej, ale ropa się wdała tam gdzie szwy ![]() nie rozumiem... szwy rozpuszczalne a jeszcze jakaś ropa ![]() wyczułam gulke gin ją nacisnął i wyszedł szew z niej ![]() Dostałam kolejny antybiotyk i okłady rivanolem i polewanie sie wodą utelnioną ![]() Moje nacięcie i zszycie w ogóle jest beznadziejne zrobione, mam nadal nie siadać ![]() Moja mała śpi. Ma swoje godziny. Chce zapisywać kiedy wstaje, je i ma czas aktywny. Wczoraj mi się udało,ale ok 3 nad ranem juz padłam i nie wiem co się działo ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3287 |
BAN stały
|
Dzień dobry
![]() Stronczek ajć te telefony ![]() Agni gratuluję!!! Jak się wymęczyłaś ![]() Mam nadzieję,ze czujesz sie już dobrze. Taki duży chłopczyk z Emila. Masz ciuszki na 68 ![]() ![]() Paprają się okolice szwów Wam.Wiem jak to boli bo miałam paskudny stan zapalny po Krystianie i już w szpitalu dostałam antybiotyk. Bidulki. Moczcie się w korze dębu.Mi super pomogło i podmywanie się w szarym mydle,żadnych płynów do higieny! Żanetko myślę,ze gorączka była właśnie od tego stanu zapalnego w okolicy szwów. Cieszę się,ze Wasze cycie sie już trochę unormowały.Teraz będzie tylko lepiej ![]() Aaniu jak Adaś dziś? Dziubku ale Mu sie oczka cudnie smieją ![]() Napiękniejsze na swiecie usmiechy,to te szczerbate ![]() Kocham je aż mi ciarki przechodzą ![]() Telik ja płuczę ubranka w Lenorze zawsze. Potrzebuję Waszej pomocy-co mozna kupić na 40 urodziny przyjaciółce? Ma swój dom a w nim masa ozdób aż przesadnie,raczej wszystko ma.Dawałam kasę na mopa i obraz ale na 40 chciałabym prezent. Może drzewko bonsai? Doradzcie proszę Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-08-11 o 10:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3288 |
Wtajemniczenie
|
witajcie!!!
moje dziecko zjadło i zasnęło. i teraz trochę stęka przez sen, ale nie płacze (póki co ![]() Agni gratuluję ![]() ![]() ![]() Nerolko ja nie doradzę w kwestii prezentów bo zawsze też mam z nimi problem ![]() Dziubku Szymek cudny ![]() ![]() za wszystkie wizyty, KTG, planowane cesarki itp. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3289 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki za zdjęcie z wysypką. U mnie dzisiaj jeszcze gorzej wygląda, w sobotę planuje do dermatologa z tym. Cytat:
![]() ![]() Dziubek śliczny uśmieszek, nie mogę się doczekać kiedy moja mi taki zapoda ![]() Meszsares i Aga G życzę Wam i tym razem bezproblemowych dzieci, które śpią i jedzą i nie sprawiają problemów brzuszkowych, kolkowych itp. Nerola a może biżuteria? torebka? jakiś ciuch? Zanetaa masz przeprawę z kroczem. Zagoi się, z tym że dłużej to potrwa, leki pomogą, i zakaz sexiku dłuższy. Na szczęście u mnie gin zrobiła profeskę, tak mnie super zszyła, potem zdjęła szwy i nic nie czuję. Najlepsze jest to, że jeszcze sobie tam z lusterkiem nie zaglądałam ![]() Natka powodzenia na wizycie, oby pediatra coś zaradził. To i ja dołączam do grona mamuś których dzieci robią kupę z problemami. Od 1 w nocy do 11 w dzień się męczyła, płakała, stękała, jęczała a mi serce pękało, nie wiedziałam jak Srace pomóc.Dopiero niedawno zrobiła tak wielką kupę ja nigdy, osrała się cała ![]() Nie wiem, czy to nie z mojej winy bo zjadłam wczoraj mielonego smażonego ![]() Youyou to w nosku to nie mleko, bo inaczej gluty wyglądają. Wydaje mi się że sapka też nie- mimo że pediatra uważa że tak, tylko naprawdę katarek. Nie wiem. Ogólnie po wczorajszej wizycie u lekarza nie jestem zadowolona, bo tak podeszła do wszystkiego lajtowo. Pleśniawki same miną, kolka to normalne...nawet żadnych leków nie przepisała, mogła coś doradzić chociaż. I ciągle chodzi mi po głowie atopowe zapalenie skóry które stwierdziła. Myślicie że iść z tym do pediatry innego czy konkretnie dermatologa? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3290 | ||
Zadomowienie
|
Nerolka może jakaś fantazyjna biżuteria?
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Wczoraj wieczorem zaczął boleć mnie brzuch jak na @. Dzisiaj dostałam jakiegoś powera, od rana już 2 prania wrzuciłam, jeszcze na imieniny idę do chrzestnej Zuzanny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3291 |
BAN stały
|
Patik powiem Ci,ze ja ze wszystkimi chodzę do jednego lekarza ale jak Szymon był mały,to dostał zapalenia płuc i miał 5 różnych antybiotyków.
Nie muszę mówić jak wygladała Jego pupa od tego ![]() I juz nie mogłam patrzeć jak sie męczy a antybiotyki nie działają,ja nie spałam bo sie bałam,ze sie udusi i pojechałam prywatnie do pulmologa. Przepisał wtedy Biodacynę w zastrzyku(daje sie w szptalu w sumie bo skutki są straszne )ale wynajęliśmy pielęgniarkę,która przyjeżdzała i siedziała godzinę po podaniu zastrzyku. 3dni i dziecko niemal zdrowe. Więc myslę,ze może powinnaś udać sie prywatnie do najlepszego w mieście pediatry.? Ja tak właśnie zrobiłam.I poskutkowało. Nie wiem co na ten prezent kupić ![]() Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-08-11 o 11:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3292 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny!
Gratuluje kolejnym mamusiom ![]() Agni pokazny synus ![]() Ja tylko na moment zeby dac znac ze zyjemy! Chwilowo nie zagladam, bo czasu brak. Nie ogarniam poki co wszystkiego tym bardziej ze Natan jest baaardzo aktywny w dzien i w nocy tez na nadmiar snu nie narzekam. Jak tylko znajde czas to obiecuje ze zajrze ![]()
#3293 |
Zakorzenienie
|
Jestem załamana
![]() ![]() ![]() ![]() Jak tak dalej pójdzie to wyląduje w wariatkowie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3294 |
Zadomowienie
|
Wpadłam tylko powiadomić, że Babonik z Nikosiem właśnie wracają ze szpitala do domu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chłopina!!!!! Agni gratulacje!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3296 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
Gorszej matki ode mnie już nie ma i nie będzie. Gnój darł się od 3.00 do teraz. Bez przerwy. Darł się, darł, darł, darł, darł... O 6 dałam go mamie, bo nie wiedziałam już, jak się nazywam. Oddała mi go o 8, bo jechała do pracy. Darł się, darł, darł, darł... O 10.00 moje nerwy sięgnęły zenitu. Krzyk rozsadzał mi czaszkę. Bałam się, że coś mu zrobię, bo niewiele brakowało. Zostawiłam go na dywanie samego, samiuśnieńkiego i zamknęłam się w drugim pokoju. On tak sam leżał godzinę i darł się... W końcu padł ze zmęczenia. Przepraszam, że od rana z takim optymistycznym postem. Możecie to spokojnie zignorować. Po prostu musiałam to wyrzucić z siebie, bo inaczej wyrzuty sumienia mnie zjedzą. Robię wszystko, by mu przeszło, daję chyba wszystkie lekarstwa świata, próbuję wszystkiego, jeżdżę co chwilę do pediatry... Na dodatek jestem sama. O proszę, i powtórka z rozrywki.... Kur** oddaje go do adopcji. Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-08-11 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3297 | ||
Zakorzenienie
|
Patik no cyrki mi wychodza.
a jak byłam na Ip to - WSZYSTKO DOBRZE ![]() a możliwe, że już tam się coś robiło.. Ma Twoja Sara jeszcze ropę w oczku ?! Nerolka bonsai to fajna sprawa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
Cytat:
Jejuuu... Co może być takiej kruszynce? Marina Igorek pewnie ma wiecznie kolki ![]() Ja nawet sobie nie umiem wyobrazić tego płaczu ![]() Brunetka a Twoja też ma kolki?! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3298 |
Zakorzenienie
|
Nerola moja mama jest w tym wieku co Twoja przyjaciółka i wiem, że mojej sprawiłby radosc jakis kwiat - kocha orchidee, więc może to?
One nie są trudne w utrzymaniu, a piękne. |
![]() ![]() |
![]() |
#3299 |
Zakorzenienie
|
Nie moja nie ma kolki, siedziała by i spała tylko na rekach !!!!!!!!!!!!!! Spać nie chce w nocy i teraz nawet w dzień !!!!!! Kupki robi 2x dziennie, nie pręży się, gorączki nie ma !!!!!!!!!!!! Tylko co jej jest ???
Nerolka coś pisała o tym skoku rozwojowym - ale według tego co mi przesłała to tam ten skok jest od 5 tygodnia, a Ala ma 3 i pół tygodnia !!!!!!! Nerwicy dostaje !!!!!!!!!! Marina łączę się z tobą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3300 | ||
Zakorzenienie
|
Babonik wraca do domu
![]() Cytat:
a dziwne z tymi pleśniawkami... przecież same raczej nie zejdą, a nieleczone mogą dziecko boleć i utrudniać jedzenie... Cytat:
![]() Nerolko, a co do prezentu, to może wykupisz jej jakiś bon upominkowy - np u kosmetyczki, na dowolne zabiegi? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.