Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-10, 22:26   #2131
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
chyba mnie dopadły wieczorne lekkie mdłości

Spaaaaaaaaaaaaaac, ciągle tylko przysypiam. Doslownie nie mam siły na nic, do tego mam zawroty głowy jak chodze
witaj w klubie
jutro mam wizytę o 10.00 trzymajcie kciuki
Stary 2011-08-10, 22:31   #2132
Capsta
Raczkowanie

Spróbuję chyba z tym stanikiem sportowym do spania, choć najchętniej włożyłabym je w coś sztywnego, żeby miały mniejsze pole manewru .
Jeszcze kilka dni temu stroniłam od swoich biustonoszy, bo miałam wrażenie, że zaczynają mnie cisnąć. Teraz jednak doceniłam jeden z nich bo chroni przez zbędnym ruchem i odrobinę przed przypadkowym dotykaniem.

Szkoda, że nie zostałam jednogłośnie pocieszona . Pozostało mi liczyć, że będę należała do grona tych, którym z czasem przeszło.
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 00:03   #2133
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Witajcie
Mogę do Was dołączyć? W niedzielę dowiedziałam się, że jestem w ciąży
Witaj, gratulacje

Cytat:
Napisane przez lisey Pokaż wiadomość
Witam Was oczekujace na Dzidziusia
Chcialam dolaczyc do Waszego grona.Jestem w 10 tc, termin porodu mam na 06,03 2012.Wg kalendarza i gina polskiego.Mam na imie Agnieszka
, gratulacje

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 06:18   #2134
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
witaj w klubie
jutro mam wizytę o 10.00 trzymajcie kciuki
ooo ja tez mam dziś wizyte na 10 Chyba obie bedziemy czekac jak na szpilkach

A tak wogole witam w nowym dniu
jak juz mowa o imionach to u mnie jak chłopczyk bedzie Kubuś a dziewczynka Nikola

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 07:15   #2135
kolanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Dziś troszkę bolał mnie brzuch, ale nospa pomogła, na szczeście
I wczoraj wieczorem miałam ochotę na czerwone wino (gdzie ja w ogóle alkoholu nie ruszam).

a tak to dziś trochę senna jestem
Karolca - mnie tez ostanio dosć często brzuch pobolewa. Na razie nie brałam żadnych tabletek, ale jak będę u gina za 2 tyg. to będę chciała to z nim skonsultować. Mam taką cichą nadzieję, ze to przejdzie nam szybko.

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie u lekarza.

Jutro Was poczytam co tam naskrobalyscie, a teraz napisze tylko co u mnie.

A wiec dzidzia szaleje w brzuszku, serduszko slyszalam, akcja serca w porzadku, malenstwo mierzy 13,4 mm ale...
dzidzia jest o tydzien za mala. No i mam pecherzyk plodowy splaszczony, prawdopodobnie z powodu torbieli, ktora byc moze uciska na pecherzyk i dlatego go splaszcza... na szczescie torbiel nie rosnie.

Lekarz mnie uspokoil co do torbieli, powiedzial, ze nie ma co sie tym wogole przejmowac, powidzial ze jest to torbiel ciazawa i powinna sie wchlonac do 16 tc.

Troszke sie zmartwil tym, ze malestwo jest o tydzien za male w stosunku do wieku ciazowego ale moze do zaplodnienia doszlo tydzien pozniej i ze moze dlatego.

Przepisal luteine dopochwowo i procz tego magnum forte, biofer folic, prenatal complex (zamiast falvitu mama ktory bralam).

Ufam temu lekarzowi w 100% bo utrzymal moja poprzednia ciaze tez bardzo zagrozona i dzieki Niemu donosilam synka

Wierze ze i tym razem sie uda.
Aguśka - mi też powiedział na wizycie, ze dzidzia jest mała. Oby przy następnej nie było już takich stwierdzeń , ale tak jak piszą dziewczyny- nie możemy się tym martwić . Trzymam kciuki, żeby torbiel zanikał.

kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 07:42   #2136
gosica502
Wtajemniczenie

Dzień dobry mamuśki

Moja dzidzia na usg też była kilka dni młodsza niż by to miało wynikać z OM ale lekarz powiedział że widocznie po prostu później była owulka i zapłodnienie niż w takich książkowych cyklach i nie ma się czym póki co przejmować

Co do imion to dla chłopca mamy Patryk a dla dziewczynki jeszcze nie jesteśmy pewni ale pewnie Gabrysia, Natalia albo Asia

Witam nowe wątkowe mamusie i gratuluję serdecznie *

No i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, moja kolejna za niecały tydzień dopiero
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 07:46   #2137
kolanka
Zadomowienie

Dla dziewczynki zawsze podobało mi się imię Marianna, ale teraz zastanawiam się, czy to dobry wybór będzie.
Podoba mi się jeszcze Marta i Gabriela. Dla chłopca na razie tylko Jakub przychodzi mi do głowy.
Jestem ciekawa, jak się nam jeszcze pozmienia .

kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 08:09   #2138
agnes99
Zakorzenienie

cześć (znowu mam do nadrobienia strasznie duzo wpisów)

pozdrawiam wszystkie nowe ciężarówki
u nas jeżeli bedzie chłopak, to mozliwe, że dostanie na imie Antoni, ale to jeszcze nic pewnego, a co do imienia dla dziewczynki to jeszcze sie na nic nie zdecydowalismy
Stary 2011-08-11, 09:08   #2139
karolca
Zakorzenienie

Hej
Ja już po rozmowie z kibelkiem i przekąsce. Normalnie czasem mam takie uczucie zaraz po przebudzeniu, jakbym miała coś na żołądku. I niezależnie co bym zrobiła, to wtedy na pewno będę wymiotowała :/

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Karolca - mnie tez ostanio dosć często brzuch pobolewa. Na razie nie brałam żadnych tabletek, ale jak będę u gina za 2 tyg. to będę chciała to z nim skonsultować. Mam taką cichą nadzieję, ze to przejdzie nam szybko.
Pobolewaniem się nie przejmuję. Mnie bolał. Jednostajnie i bez przerwy.

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Dla dziewczynki zawsze podobało mi się imię Marianna, ale teraz zastanawiam się, czy to dobry wybór będzie.
Podoba mi się jeszcze Marta i Gabriela. Dla chłopca na razie tylko Jakub przychodzi mi do głowy.
Jestem ciekawa, jak się nam jeszcze pozmienia .
Gabrysię może bym też wybrała, ale mam tatę Gabriela. Mariannę mam babcię ale dla córki myślałam o Marii Magdalenie (dwa imiona i dwa do posługiwania się, tak jak Anna Maria).
Ale jeszcze dawno temu jak na to wpadłam, nie spotkało się to z aprobatą męża.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 09:14   #2140
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość

a mogłabyś podzielić się sprzedającym na all.
Hej, wystarczy jak na allegro wybierzesz dzieci, do 1 roku i dasz sortuj wg ceny. Ja wklejam wszystko za 1kc (korone) na czeskim Aukro (odpowiednik Allegro). Sa cale komplety za 1 korone czyli jakies 1.5 PLN
http://deti.aukro.cz/listing.php/sho...&change_view=1

Cytat:
Chcialam dolaczyc do Waszego grona.Jestem w 10 tc, termin porodu mam na 06,03 2012.Wg kalendarza i gina polskiego.Mam na imie Agnieszka
Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny! Chyba najwyższy czas dołączyć do waszego grona, wszak to już 10 tydzień mija! To moja pierwsza ciąża, skrupulatnie zaplanowana i jak do tej pory wszystko jest ok, typowych przypadłości ciążowych brak -oprócz lekkiej awersji do niektórych potraw i ogólny brak ochoty do "współpracy" z żywnością. A poza tym trudno mi uwierzyć że jestem w ciąży...w sobotę szalałam w Tatrach, a dzidzie widzę tylko na usg-ale lekarz zapewnia że ju z niedługo uwierzę jak zobaczę
A jak było u was z akceptacją nowego stanu?
Pozdrawiam!
Witamy witamy! i oczywiscie gratulacje

Cytat:
Napisane przez Capsta Pokaż wiadomość
Witaj
Moja ciąża nie była planowana. Nigdy nie sądziłam, że kiedykolwiek będę w ciąży, nie próbowałam sobie tego nawet wyobrażać. Zaskoczyła mnie więc reakcja na dwie kreski, a w zasadzie to już sam pomysł na kupienie testu był dziwny. W dni kiedy dobrze się czuję (np dziś) ciężko mi uwierzyć, że rozwija się we mnie maluszek. Nie potrafię określić tego jak się czuję (spokój, opanowanie, ckliwość, radość, zniecierpliwienie, strach... przeplatanka).

Tak na marginesie, bo już nie wytrzymuje: szlak mnie już trafia przez ten ból piersi! Nie mogę ich dotknąć, spać na brzuchu ani na plecach. Kiedy przewracam się z boku na bok mam wrażenie jakby miały mi się oderwać. Wszystkie ruchy muszę wykonywać powoli.Ile to jeszcze może potrwać? Pocieszcie proszę, że niebawem piersi przystopują. Wiem, że każdy organizm jest inny, ale potrzebuje nadziei .
Ja mam dokladnie tak samo jak ty, tez nie planowalam i tez sama siebie nie bylam w stanie wyobrazic w ciazy no ale stalo sie. Tez mam bardzo mieszane uczucia, raz sie ciesze, raz mniej. Bardziej moj TZ jest caly w euforii ale czytalam, ze na poczatku kobieta moze miec takie wlasnie uczucia bo to dla niej jest jednak duzy szok.
O piersiach to mi nawet nie mow, ja sie budze za kazdym razem jak sie przerwacam na drugi bok i chodze 2-4x siku w nocy

A tak w ogole to Dzien Dobry!!!

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 09:31   #2141
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
chyba mnie dopadły wieczorne lekkie mdłości
Mnie chyba tez ... od dwoch dni wieczorem wlasnie odczuwam taka nieprzyjemna gule w gardle i nie umie mi sie odbic i mam wrazenie ze bede wtedy
Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
To skoro napisałam swoje powody powinnaś napisać ok, a nie wkręcać mi jakieś tematy...nie mogę i tyle choćbym chciała owszem znajdą się inne powody, ale główne napisałam...nie będę pewnie i tyle. Napewno nie skrzywdze tym dziecka bo nie chodziłam do SR
Jakie tematy Ci wkrecalam? To ze podsuwalam rozwiazania dla Twoich problemow z dojazdem? Psss juz Ci nic nie doradze i bedzie przynajmniej spokoj
Cytat:
Witaj
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28680359]
Ja się w pożyczanie i oddawanie nie bawię. W nosie to mam, dziecko brudzi rzeczy, coś się nie dopierze i co potem? [/QUOTE]
Dlatego tez zrezygnowalam z jej ''pomocy'' tzn ona jeszcze o tym nie wie, bo narazie o dziwo cisza na ten temat (zanim bylam w ciazy to ciagle powtarzala ze dla mnie trzyma, a teraz jestem i cisza, ale pewnie sie tez rozmyslila bo jej przyjaciolka tez sie stara )
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28680359]
Właśnie się dowiedziałam, że jedna z moich szwagierek jest w ciąży i ma termin na... początek kwietnia A my jeszcze cicho siedzimy, czekamy do wtorkowej wizyty.

A w ogóle to ja się wkręcam, że pewnie bliźniaki będą, bo mi tak brzuch widać już [/QUOTE]
Oooo to bedziecie razem rodzic co? Zadne blizniaki napewno - to druga ciaza i po prostu o wiele szybciej widac u niektorych kobiet a w ogole macie szanse na blizniaki?

Cytat:
Jestem po wizycie u lekarza.
Zobaczysz ze jeszcze na niejednym usg pewnie uslyszysz ze dzecko za male czy nawet za duze jak na wiek ciazowy - kazde malenstwo rosnie w swoim tempie no i ciesze sie ze torbiel nie rosnie
Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny! Chyba najwyższy czas dołączyć do waszego grona, wszak to już 10 tydzień mija! To moja pierwsza ciąża, skrupulatnie zaplanowana i jak do tej pory wszystko jest ok, typowych przypadłości ciążowych brak -oprócz lekkiej awersji do niektórych potraw i ogólny brak ochoty do "współpracy" z żywnością. A poza tym trudno mi uwierzyć że jestem w ciąży...w sobotę szalałam w Tatrach, a dzidzie widzę tylko na usg-ale lekarz zapewnia że ju z niedługo uwierzę jak zobaczę
A jak było u was z akceptacją nowego stanu?
Pozdrawiam!
Witaj

U mnie z akceptacja poszlo szybko - planowalismy dziecko wiec szoku nie bylo - no moze lekki, ze jednak sie udalo tez ciezko bylo uwierzyc ze dziecko sie we mnie rozwija, ale jakos oswoilam sie z ta mysla i wierze ze tam jest
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28681446]
Kobiety ciężarne a powiedzcie mi, o jakich imionach myślicie?[/QUOTE]
Beniamin albo Julia
Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
u nas jeżeli bedzie chłopak, to mozliwe, że dostanie na imie Antoni, ale to jeszcze nic pewnego, a co do imienia dla dziewczynki to jeszcze sie na nic nie zdecydowalismy
Tez chcialam tak dac na imie synkowi, ale maz sie nie zgadza... mieszkamy w DE i tutaj Antoni zmeinia sie na Anton badz Antos- a to juz nam sie nie podoba ... a chcialam tak dac po dziadku moim ... maz niedobry i powiedzial ze ok ale pod warunkiem ze jak corka bedzie to damy po jego babci a ona Walburga sie nazywa to juz wole Benka
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm

Edytowane przez emigra
Czas edycji: 2011-08-11 o 09:33
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 09:35   #2142
karolca
Zakorzenienie

Lekarz do mnie dzwonił.
Pytał mnie czy mogłabym dzisiaj przyjechać trochę wcześniej, na 12 (miałam zjawić się 12-13 po zwolnienie). Nie, żebym była wcześniej, ale uprzejmie zapytał, czy nie byłoby to dla mnie problemem, bo on musi wyjść i nie chce abym czekała.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-11, 09:37   #2143
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
U mnie z akceptacja poszlo szybko - planowalismy dziecko wiec szoku nie bylo - no moze lekki, ze jednak sie udalo tez ciezko bylo uwierzyc ze dziecko sie we mnie rozwija, ale jakos oswoilam sie z ta mysla i wierze ze tam jest

Tez chcialam tak dac na imie synkowi, ale maz sie nie zgadza... mieszkamy w DE i tutaj Antoni zmeinia sie na Anton badz Antos- a to juz nam sie nie podoba ... a chcialam tak dac po dziadku moim ... maz niedobry i powiedzial ze ok ale pod warunkiem ze jak corka bedzie to damy po jego babci a ona Walburga sie nazywa to juz wole Benka
Ja też właśnie szybciutko się oswoiłam z moim stanem tylko gorsze jest to że sie często zamartwiam i czasem ciężko mi mieć nadzieję że sie uda... No ale walczę z tym, dla maluszka bardzo ważne jest moje pozytywne myślenie teraz

A co do Walburgi...
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 09:40   #2144
agnes99
Zakorzenienie

emigra Anton jakos tak mi z ruska zalatuje i faktycznie juz nie brzmi tak fajnie
ale z tą Walburgą to małzonek nieźle pojechał
mój dziadek od strony taty to Walerian, ale raczej nie zdecydowałabym sie na taki krok

mi sie podoba dla dziewczynki Baśka, ale nie wiem co na to mój małż

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2011-08-11 o 09:41
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 09:47   #2145
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Ja też właśnie szybciutko się oswoiłam z moim stanem tylko gorsze jest to że sie często zamartwiam i czasem ciężko mi mieć nadzieję że sie uda... No ale walczę z tym, dla maluszka bardzo ważne jest moje pozytywne myślenie teraz

A co do Walburgi...
No z zamartwianiem sie to musimy sie oswoic bo to dopiero poczatek
Cytat:
emigra Anton jakos tak mi z ruska zalatuje i faktycznie juz nie brzmi tak fajnie
ale z tą Walburgą to małzonek nieźle pojechał
mój dziadek od strony taty to Walerian, ale raczej nie zdecydowałabym sie na taki krok

Mi sie podoba Antoś, no ale w niemieckim bleee

a z Walburgi sama leje
3270g, 47 cm
Stary 2011-08-11, 09:48   #2146
agnes99
Zakorzenienie

emigra ja nawet nie wiedziałam, że jest takie imie
czego to sie człowiek nie dowie na wizażu

ps. dzis mam trochę luźniej w pracy więc sie troche poudzielam

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2011-08-11 o 09:50
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 09:50   #2147
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Hej
Ja już po rozmowie z kibelkiem i przekąsce. Normalnie czasem mam takie uczucie zaraz po przebudzeniu, jakbym miała coś na żołądku. I niezależnie co bym zrobiła, to wtedy na pewno będę wymiotowała :/

Pobolewaniem się nie przejmuję. Mnie bolał. Jednostajnie i bez przerwy.

Gabrysię może bym też wybrała, ale mam tatę Gabriela. Mariannę mam babcię ale dla córki myślałam o Marii Magdalenie (dwa imiona i dwa do posługiwania się, tak jak Anna Maria).
Ale jeszcze dawno temu jak na to wpadłam, nie spotkało się to z aprobatą męża.
Jakie ładne połączenie

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Hej, wystarczy jak na allegro wybierzesz dzieci, do 1 roku i dasz sortuj wg ceny. Ja wklejam wszystko za 1kc (korone) na czeskim Aukro (odpowiednik Allegro). Sa cale komplety za 1 korone czyli jakies 1.5 PLN
http://deti.aukro.cz/listing.php/sho...&change_view=1

A ja pewna byłam, że allegro to polski wynalazek

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

Oooo to bedziecie razem rodzic co? Zadne blizniaki napewno - to druga ciaza i po prostu o wiele szybciej widac u niektorych kobiet a w ogole macie szanse na blizniaki?

Zobaczysz ze jeszcze na niejednym usg pewnie uslyszysz ze dzecko za male czy nawet za duze jak na wiek ciazowy - kazde malenstwo rosnie w swoim tempie no i ciesze sie ze torbiel nie rosnie

No rzecz w tym, że tak Moja mama jest bliźniaczka, urodziła mnie jedną, więc ja mogę mieć, bo to co 2 pokolenia leci.

Cytat:

Kiedyś OGROMNIE mi się nie podobało to imię, ale teraz jakoś tak

W ogóle przy Agatce to były różne brane pod uwagę (ja od razu wiedziałam, że córa będzie, a poza tym męskie żadne mi się nie podobają ), m.in. Ula, Maria, Dorotka, Michalinka (teść - Michał, teściowa - Halina... ), Joasia.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 09:56   #2148
emigra
Zakorzenienie

Szaja, to okaze sie na nastepnej wizycie
3270g, 47 cm
Stary 2011-08-11, 10:01   #2149
Konto usunięte

A kysz, a kysz, siło nieczysta
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 10:20   #2150
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Witam

Wkoncu zmusilam sie zeby isc na badania krwi, nawet nie bylo najgorzej z tymi mdlosciami na czczo, myslalam ze bedzie gorzej

Dziewczyny ile Wy placicie za prywatne badania krwi??
Ja zaplacilam w sumie 200 zl a pobieralam krew na:
morfologie, glukoze, kreatynine, bialko, bilirubine, hbs, hcv, toksoplazmoze IgG, IgM, cytomegalie IgG, IgM, odczyn coombsa, odczyn Wassermana.
A jeszcze moj gin chcial zebym pobrala na Hiv, ale to badanie kosztuje ilosciowe 180 zl a jakosciowe 450 zl.
Pamietam ze przy synku pobieralam na hiv, bo tak sobie zyczy moj ginekolog, jednak chyba az tyle nie placilam

Moj lekarz zawsze tyle tyc badan zleca ze szok, na pewno chce dobrze ale ja jestem wyplukana

Odnosnie imienia, dla dziewczynki dam chyba Julcia a dla chlopaka nie mam pojecia

Wspomnialycie o chustach, ja moge polecic bawelniana dluga chuste-nosidelko, dluga na 5 metrow, ktora zawiazuje sie na wiele roznych sposobow. Dla mnie chusta byla cudna rzecza, na targ zamiast wozka bralam malego w chuscie, nigdy w tej chuscie nie plakal, mialam rece wolne a chusta bardzo bezpieczna przy odpowiednim zawiazaniu (dobrze usztywnione plecki i odwiedzione bioderka), wiazan szybko sie nauczylam z instrukcji jaka dolaczyli, chociaz z poczatku wydawalo mi sie to czarna magia, ale potem juz w 10 sekund zawiazywalam malego, no i zajmuje ona malusienko miejsca jak sie gdzies jedzie.

ivonka7 witaj

karolca dziekuje za pocieszenie jednak ja oczywiscie poczytalam sobie juz na necie o tym co ja mam i juz sie nastraszylam tak, ze cala noc nie moglam spac, ciagle mi sie snilo ze cos sie dzieje z malenstwem
Aha i na mdlosci lekarz mi nic nie dal, powiedzial ze absolutnie przy tym zagrozeniu nie moze, ze wszystko ma teraz wplyw na ciaze, wiec musze sie pomeczyc jeszcze
A Ty sie kochana za bardzo moze w ksiezyc wpatrujesz i dlatego nie mozesz spac
Odnosnie wymiotow, zauwazylam ze duza role odgrywa psychika u mnie, tzn jak nastawiam sie ze na pewno mnie pociagnie to tak tez jest, jak pomysle o wc ktore mnie teraz odraza i o kuchni i kazdym tam zapachu to mi bardziej niedobrze, chociaz nie zawsze to ma wspolny zwiazek, czesto muli mnie czy mysle czy nie o rzeczach dla nie odrazajacych. Jednak na pewno jak sie podkrecam to jest gorzej.
Ale rzeczywiscie ja osobiscie boje sie kazdego poranka, bo jzu wiem co mnie czeka

szajajaba staram sie nie martwic ale wiesz jak to jest no moze tez mi akurat taka drobna coreczka rosnie w brzusiu

Capsta wiem jak bola piersi ale mysle ze nie beda Cie tak ciagle bolaly, wiesz one sie szykuja do powazego zadania...
nie chce Cie martwic, ale to jest taki wstep, po porodzie nie bedzie lepiej, ja nie chce Cie straszyc ale chce zebys byla swiadoma ze to nie jest najgorszy bol...moze zapytaj lekarza czy mozesz sobie jakos pomoc.
Mnie tez teraz mocno bola z boku i rano jak wstaje to czuje dosc mocno ale tak jak dziewczyny pisza na pewno spraw sobie wygodny stanik bawelniany zeby Cie nic nie uwieralo

kolanka aha Ty tez masz malenka dzidzie, mam nadzieje ze to sie pozniej wyrowna, najwazniejsze ze serduszko bilo ale nie da sie calkiem nie martwic...

emigra ja jak juz ide do gina, to wiem ze nie uslysze nigdy ze wszystko jest super, tylko zawsze cos jest nie tak, juz sie do tego przyzwyczailam pierwsza ciaze tez tak, ciagle cos bylo nie halo ale taka moja uroda chyba, tylko wnerwiajace jest to

lisey witaj gratulacje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PC103209 modified.jpg (20,8 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PC103220 modified modified11.jpg (25,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PC103226.jpg (23,6 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P8117147.jpg (36,6 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P8117146.jpg (30,2 KB, 9 załadowań)
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-08-11 o 10:36
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 10:29   #2151
Konto usunięte

Jeszcze a propos tego małego zarodka - dziewczyny, ostatnią miesiączkę miałam 30 czerwca, i przy założeniu, że cykle mam 28dniowe TP wypadłby na 5 kwietnia, a teraz byłabym w 7 tygodniu. ALE: ja mam cykle 30-36dniowe, więc już ta moja ciąża jest kilka dni młodsza, czyli jestem w 6 tygodniu. To jest różnica, prawda? Dodatkowo owulację miałam dość późno.

Dlatego usg może wskazywać dziecko np. 7tygodniowe, a z OM (obliczanej przy założeniu cykli 28dniowych) będzie 8tygodniowe.

Jesli macie cykle inne niż tradycyjne, to od razu lekarzowi mówcie, bo to ważne. Moja przyjaciółka miała cykle 60dniowe, zaburzone ogromnie, TP tradycyjnie wyliczony miała na 2 sierpnia, a z usg dopiero na 16!
Stary 2011-08-11, 10:38   #2152
karolca
Zakorzenienie

szajajaba, u mnie cykle były 30-dniowe, ale termin porodu z OM niemal idealnie zgrywa się z wiekiem ciąży z USG (bo to są dwa dni różnicy, sam lekarz powiedział, że to żadna różnica).
Owulację też miałam dość późno, bo 18 dc ale szybko musiało dojść do zapłodnienia, bo już 12 dnia fl test wyszedł pozytywny (i to po południu).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-11, 10:39   #2153
agnes99
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28689557]Jeszcze a propos tego małego zarodka - dziewczyny, ostatnią miesiączkę miałam 30 czerwca, i przy założeniu, że cykle mam 28dniowe TP wypadłby na 5 kwietnia, a teraz byłabym w 7 tygodniu. ALE: ja mam cykle 30-36dniowe, więc już ta moja ciąża jest kilka dni młodsza, czyli jestem w 6 tygodniu. To jest różnica, prawda? Dodatkowo owulację miałam dość późno.

Dlatego usg może wskazywać dziecko np. 7tygodniowe, a z OM (obliczanej przy założeniu cykli 28dniowych) będzie 8tygodniowe.

Jesli macie cykle inne niż tradycyjne, to od razu lekarzowi mówcie, bo to ważne. Moja przyjaciółka miała cykle 60dniowe, zaburzone ogromnie, TP tradycyjnie wyliczony miała na 2 sierpnia, a z usg dopiero na 16![/QUOTE]

przy tych nieregularnych cyklach to w ogóle jest jazda z tp
mojej siostrze pierwszy lekarz wyliczył tp na 18 lipca, a drugi z usg na 30 czerwca... w sumie młody urodził się dokładnie miesiąc temu 11 lipca
Stary 2011-08-11, 10:41   #2154
Capsta
Raczkowanie

Aguśkaa83 Fantastycznie wyglądacie!
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 10:44   #2155
Aguśkaa83
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28689557]Jesli macie cykle inne niż tradycyjne, to od razu lekarzowi mówcie, bo to ważne. [/QUOTE]
No wlasnie mnie lekarz od razu sie zapytal o cykle czy sa regularne, a ja mam bardzo regularne wiec zastanawiam sie czy owulacja mogla byc pozniej mimo regularnosci???
Ale jak tak sobie myslalam kiedy zbroilismy z mezem dzidzie to nie moglam dojsc do tego bo wtedy kiedy powinnam miec rzekoma owulacje nie bylo przytulania idlatego ciaza mnie troszke zaskoczyla wiec moze rzeczywiscie mialam owulacje tydzien pozniej?
no bo listonosza lubie ale jest dosc mlody no i jeszcze sie zbyt blisko nie poznalismy
SZYMONEK

Stary 2011-08-11, 10:51   #2156
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie mnie lekarz od razu sie zapytal o cykle czy sa regularne, a ja mam bardzo regularne wiec zastanawiam sie czy owulacja mogla byc pozniej mimo regularnosci???
Ale jak tak sobie myslalam kiedy zbroilismy z mezem dzidzie to nie moglam dojsc do tego bo wtedy kiedy powinnam miec rzekoma owulacje nie bylo przytulania idlatego ciaza mnie troszke zaskoczyla wiec moze rzeczywiscie mialam owulacje tydzien pozniej?
no bo listonosza lubie ale jest dosc mlody no i jeszcze sie zbyt blisko nie poznalismy

aguśka u mnie to jeszcze jedna inność mogła wyjść
bo ja często miała owulkę z obu jajników w jednym cyklu, najpier zawsze z prawego (ok. 12-13 dc), a potem z lewego (z tyg. opóźnieniem)...
mój gin twierdzi, że trafilismy w czerwocym cyklu na tę z prawego, bo jajnik był trochę powiększony... ale kto to wie w co małż trafił
Stary 2011-08-11, 11:07   #2157
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
aguśka u mnie to jeszcze jedna inność mogła wyjść
bo ja często miała owulkę z obu jajników w jednym cyklu, najpier zawsze z prawego (ok. 12-13 dc), a potem z lewego (z tyg. opóźnieniem)...
mój gin twierdzi, że trafilismy w czerwocym cyklu na tę z prawego, bo jajnik był trochę powiększony... ale kto to wie w co małż trafił
no to tez ciekawie
i planuj tu z kalendarzykiem malzenskim
SZYMONEK

Stary 2011-08-11, 11:30   #2158
agnes99
Zakorzenienie

u mnie kalendarzyk nie był grany, bo nawet nasz lekarz nie podejzewał, że tak szybko uda nam się zaskoczyć po usunieciu podstawowego źródła moich problemów z zajście w ciążę... miałam się jeszcze wspomagac farmakologicznie, a tu taka niespodzianka
Stary 2011-08-11, 11:32   #2159
Nikita...
Zakorzenienie

Aguśkaa83 a gdzie kupilas ta chuste? W sklepie dzieciecym?
BTW pieknie wygladasz z Filipkiem.

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 11:38   #2160
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Aguśkaa83 a gdzie kupilas ta chuste? W sklepie dzieciecym?
BTW pieknie wygladasz z Filipkiem.
dzieki
chuste na allegro zakupilam
SZYMONEK

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości