Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1312 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-11, 13:42   #39331
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Ojć...
Ale w galerii to wygląda zachęcająco choćby tutaj i tutaj. Jeśli wyjdzie rudy zamiast brązu, to bratowa mnie za nogi powiesi...
Nie będzie tak źle mnie te siwki rozczarowały, dlatego się zraziłam. Właśnie efekt u sikorki jest świetny

Tak mi się przypomniało jeszcze. Słyszałyście albo miałyście kiedykolwiek miód pokrzywowy? Co to za wynalazek? widziałam takie słoiczki będąc w górach...korciło strasznie, ale przewieźć to potem w plecaku i PKP do Poznania :/ nie widziałam tego jakoś

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 13:50   #39332
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
O cięciu pamiętam tylko się jakoś spotkajmy w miejscu zacisznym
Każdy ma słabsze dni
Nie zniechęcaj się, główka do góry
moim zdaniem świetnie dajesz radę.
Ja tymczasem zastanawiam się, czy do takiej długości jak Twoja obecnie nie wrócić, bo... było mi dużo łatwiej niż teraz
za dużo czynników, które o tym decydują. A przede wszystkim głównym czynnikiem jest Twoje samozaparcie, konsekwencja i praca nad nimi.
Następna z obcinaniem tak fajnych włosów
Dlatego na razie nie latam i szukam fryzjera, bo wiem, że w końcu się spotkamy i pójdą nożyce w ruch

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 13:55   #39333
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
Puk, puka, a ja też mogę?
A i owszem, zapraszamy. A zdjęć nie będzie?
Sporo masz do poprawy w pielęgnacji: jeśli oczyszczasz włosy, to jednocześnie możesz wyrwać to, co olej dał dobrego. Zatem olejowanie przed gruntownym oczyszczaniem było pozbawione celu.
Do tego po umyciu nałożyłaś niemal wyłącznie same wysuszające rzeczy: mgiełkę i piankę (Schwarzkopf z porzżdnych produktów nie słynie i podejrzewam, że w piance był denat). Serum nie znam, ale z Avonu niewiele widziałam kosmetyków odpowiednich dla włosów.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 14:02   #39334
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Pozwól, że się z Tobą nie zgodzę.
No pozwalam w koncu zyjemy we free world
(a tak naprawde jak sie nie widzi wlosow w realu to trudno cos powiedziec, recze Wam ze nie chcialybyscie moich klakow)

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Wiem, że są inne priorytety i doskonale Cię rozumiem, w końcu taką długość osiągniesz o jakiej marzysz Szkoda ścinać, bo ślicznie Ci w nich. A jak zetniesz jeszcze bardziej i jak zechcesz długie znowu to jeszcze dłużej będzie zapuszczania :nonono: Odganiaj te myśli
Wiem, że dużo trzeba poświęcać im czasu, ale i tak nie zajmuje Ci dużo czasu rano to układanie itd., więc naprawdę szkoda :nonono:

ale kiedys to byla polowa tego czasu i nie przejmowalam sie tak wlosami, wiedza tutaj zdobyta niestety zmienila moje widzenie wlosow i nie zawsze jestem z tego faktu zadowolona, przy dlugich lub super krotkich dylematow by nie bylo.....

Cytat:
moim zdaniem świetnie dajesz radę.
Nie bardzo, obecnie czesto myje dzien po dniu, poprostu reanimacja zajmuje mi tyle samo czasu co umycie i wysuszenie (chodzi o to zeby byla zadawalajaca czyli zeby nie bylo lwa i anten satelitarnych, tak ze szybka reanimacja u mnie nie dziala) a po reanimacji tylko czuje sie 'brudna' na glowieno to latwiej poprostu umyc wlosy skoro i tak sie bierze prysznic

Cytat:
Ja tymczasem zastanawiam się, czy do takiej długości jak Twoja obecnie nie wrócić, bo... było mi dużo łatwiej niż teraz
co lok to inny gust

nie wiem czy ktoras z Was bedzie nabywac produkty na BC ale nawet jak nie to moze ktos kiedys zrobic podobna mieszanke

chcialam pochwalic olejek Busy Izzy Hair Oil z Hairveda, stosuje go dopiero tydzien (na noc na skalp i raz nalozylam na cale wlosy), wlosy sa jakby odzywione i to mega, oczywiscie nie moge wykluczyc ze w tym tygodniu nagle zaczela dzialac mieszanka olejowa ktora pije (od jakis 2 tygodni) albo tabletki na wloski ktore biore drugi miesiac (jutro bedzie rowny drugi miesiac), jednak mysle ze to ten olejek.

I znalazlam swietne zastosowanie dla Mgielki - wczoraj padalo jak wychodzilam z pracy, popsikalam Mgielka na wlosy pare razy przed wyjsciem z biura i dojechalam do domu bez puchu, nie wiem czy przypadek czy nie ale ja jestem psychiczna i wierze ze to Mgielka
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 14:06   #39335
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Basai77 Pokaż wiadomość
Poza tym mam oferte
dopadlam u nas w DE kosmetyki CJ,wczoraj zlozylam zamowienie i co prawda sa o 1 lub 2 € drozsze ale za przesylke nie zaplacila nic a ze moj tz czesto do PL jezdzi,moglby zabrac i wyslac w PL,gdyby ktoras reflektowala lub zbiorowo.Z checia przysluze sie do radosci innych kreconych
Ja też bym chętnie skorzystała z propozycji
ale tylko jeśli zbiorowe zakupy byłyby w październiku, wcześniej bym nie mogła

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 14:08   #39336
Ag Rafka
Rozeznanie

To ja już nic nie rozumiem... Cały czas mi się wydawało, że łatwiej pielęgnować i stylizować kręcone/faliste, jeśli są krótsze. Doszłam nawet do wniosku, że ten mój puszak pośrodku długości, to poniekąd wina tego, że na tej długości nie mogę tego newralgicznego miejsca dobrze wyżelować (końcówki, które są bardziej zniszczone, tak się nie puszą, gdy są nażelowane). Ech, i też się zastanawiałam najpierw nad wycieniowaniem, potem nad drastycznym cięciem (jak widzę piękne loki Eloe lub Rybiorka na mniejszej długosci, to mnie takie myśli nachodzą, choć wiem, że jako falka o rulonach mogę zapomnieć). Ale skoro mówicie, że to jeszcze więcej czasu na pielęgnację potrzeba... Ja i tak się zastanawiam, co to będzie, gdy we wrześniu do pracy wrócę. Mgiełko, mam podobne obawy, jak Ty...
Eloe, chciałabym Ci się zrewanżować za Twoje porady i podpowiedzieć coś w kwestii henny, ale ja dopiero raz się hennowałam i to henną naturalną khadi (z której zreszta jestem bardzo zadowolona, pokryła siwki w 100%- natomiast brązy ponoć niekoniecznie pokrywają). Ale jeśli marzysz o rudościach, a ze zdjec widzę, że nie masz zbyt jasnych włosów, to naturalna na ciemnych daje jak dla mnie fajny efekt, choć marchewka nie wyjdzie, a takie też mi się podobają). Jasny brąz też kupiłam w rezerwie, gdyby odrost bardzo się róznił po hennowaniu od reszty, ale nie miałam potrzeby, by użyć.
PS. Przy okazji pamiętaj o zrobieniu zdjeć i wysłaniu mailem do helfów, gdyż mozna za to zdobyć gratis jedno opakowanie wybranego koloru wraz z darmowa przesyłką (do mnie juz leci, a przy okazji zrobiłam w galerii khadi reklamę CG- tu )
Zmykam obiad robić.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 14:09   #39337
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Mi też najszybciej pasowałby październik wtedy miałabym na pewno kasę bez problemu

Stary 2011-08-11, 14:15   #39338
Eloe77

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Nie będzie tak źle mnie te siwki rozczarowały, dlatego się zraziłam
Rozumiem.
Powiedz, proszę, bo czytałam instrukcję i tam jest napisane, by nałożyć najpierw na rudo, potem na orzech (indygo). Czy też tak robiłaś?
Hennowanie będzie na farbowanych uprzednio włosach (jakieś 2 miesiące temu), więc mam sporo obaw.
Cytat:
Tak mi się przypomniało jeszcze. Słyszałyście albo miałyście kiedykolwiek miód pokrzywowy?
ale fajne Ciekawe jak smakuje.
Nie spodziewałabym się jednak kosmetycznie bardzo różnego działania od miodu choćby lipowego.
Cytat:
Następna z obcinaniem tak fajnych włosów
Nie, nie, nie obcinam, bo za chwilę nie będę miała dla nich wiele czasu - będę częściej podpinać i nakładać olej albo odżywkę na sucho, by im to wynagrodzić. Zajmę się nimi, jak skończę cały ambaras wokół wykańczania (zanim mnie to wykończy ).
Cytat:
Dlatego na razie nie latam i szukam fryzjera, bo wiem, że w końcu się spotkamy i pójdą nożyce w ruch
Właśnie

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-08-11, 14:24   #39339
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
pomyslalam o obcieciu na Halle Berry,
Taaaa, już to widzę jak obcinasz włosy, tylko spróbuj, a
Cytat:
dbanie o loki tez choc w porownaniu z Wami to ja juz w ogole nie dbam
Ale jak ma się super zdrowe i zadbane włosy, nie trzeba już potem tyle zabiegów co wcześniej,

Cytat:
I mam - jak to aniołek - rude, aż czerwone włosy po tej śmierci
Masz? Pokaż
Cytat:
O obcieciu pomysle pozniej, na razie pomecze Was mlodym ktory ma zapedy komputerowe
Mamy chyba podobne koty. Moja uwielbia komputery. Właściwie wszystko to, czego w danej chwili używam

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 14:36   #39340
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie, nie obcinam, bo za chwilę nie będę miała dla nich wiele czasu - będę częściej podpinać i nakładać olej albo odżywkę na sucho, by im to wynagrodzić. Zajmę się nimi, jak skończę cały ambaras wokół wykańczania (zanim mnie to wykończy ).
Właśnie
Wyobrażam sobie ile roboty z tą przeprowadzką

Stary 2011-08-11, 14:40   #39341
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Rozumiem.
Powiedz, proszę, bo czytałam instrukcję i tam jest napisane, by nałożyć najpierw na rudo, potem na orzech (indygo). Czy też tak robiłaś?
Hennowanie będzie na farbowanych uprzednio włosach (jakieś 2 miesiące temu), więc mam sporo obaw.
ale fajne Ciekawe jak smakuje.
Nie spodziewałabym się jednak kosmetycznie bardzo różnego działania od miodu choćby lipowego.
Farbowałam w dwojaki sposób. Tylko Ciemny Brąz oraz Naturalna Henna+Ciemny Brąz. Ten drugi zdecydowanie lepiej pokrywa odrosty jest z tym trochę babrania i czasu sporo, ale wszystko można znieść
Hennowałam farbowane wcześniej włosy i nic się nie stało to jest henna bez chemicznych dodatków, więc nic się z włosami nie stanie

Ten miód był zielony żałuję, że nie kupiłam może gdzieś jeszcze go spotkam.

Stary 2011-08-11, 14:40   #39342
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
To ja polecam typowo narciarską, a nie snołbordową. Choć można dostać zgrabne, bardziej miejskie takie i takie. Licz się z tym, ze to nie są tanie rzeczy.
Super, dzięki. Wiem, że to dość duży koszt. TŻ na pewno pomoże mi wybrać odpowiednią (wie o co chodzi z tymi parametrami, a ja się w tym nie orientuję, sam ma super kurtkę, ubrania na rower i kajak).

Nie wiem czemu zrozumiałam, że już pofarbowałaś włosy.

A co do wspólnego zamówienia, jest mi wszystko jedno, dostosuję się (nie mam teraz większych wydatków). Zwłaszcza, że akcja denko trwa

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 14:41   #39343
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Ale chcesz całe produkty czy odlewki?

Cytat:
Mi też najszybciej pasowałby październik wtedy miałabym na pewno kasę bez problemu
Szczerze mówiąc to ja też spłukana ale jak będzie okazja to nie ma bata, pieniądze muszą się znaleźć.

Stary 2011-08-11, 14:44   #39344
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze mówiąc to ja też spłukana ale jak będzie okazja to nie ma bata, pieniądze muszą się znaleźć.
Na odlewki pewnie kasę bym znalazła, ale jakby było to w październiku to kasy więcej bym miała i pewnie zamówiłabym sobie jakieś całe opakowanie (albo i dwa )

Stary 2011-08-11, 14:52   #39345
Eloe77

Cytat:
No pozwalam w koncu zyjemy we free world

Cytat:
(a tak naprawde jak sie nie widzi wlosow w realu to trudno cos powiedziec, recze Wam ze nie chcialybyscie moich klakow)
Jakoś nie jestem skłonna Ci uwierzyć
Cytat:
ale kiedys to byla polowa tego czasu i nie przejmowalam sie tak wlosami, wiedza tutaj zdobyta niestety zmienila moje widzenie wlosow i nie zawsze jestem z tego faktu zadowolona, przy dlugich lub super krotkich dylematow by nie bylo.....
Jest jeden szkopuł - nie miałaś jeszcze długich tak pielęgnowanych... Trudno więc powiedzieć, jak będzie naprawdę.
Sama mam obecnie dłuższe niż w listopadzie przed cięciem. Zachowywały się wtedy nie najlepiej, a teraz... Czas od zmiany pielęgnacji też robi swoje Mam nadzieję, ze to nie jest omyłkowe stwierdzenie .
Cytat:
Nie bardzo, obecnie czesto myje dzien po dniu, poprostu reanimacja zajmuje mi tyle samo czasu co umycie i wysuszenie
Ależ bym tak chciała... Tymczasem reanimacja zajmuje mi do 5 minut, a z myciem byłoby dużo gorzej. Poza tym one lubią doschnąć same, a rano nie mam na to czasu.
Cytat:
co lok to inny gust

Fajne efekty opisujesz po tych BC-owskich kosmetykach
A ja wcześniej pisałam, ze kupiłam hennę, widziałaś? Podlinkowałam. Nie wiem, czy jest tak samo dobrej jakości, co ta z mazideł, ale spróbuję. Hennowanie zapewne za tydzień...
Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
To ja już nic nie rozumiem... Cały czas mi się wydawało, że łatwiej pielęgnować i stylizować kręcone/faliste, jeśli są krótsze
Tu chyba nie ma zasady. Krótkie zrobisz szybciej, ale jest kłopot po nocy - wszystko jest na różne strony Często łatwiej umyć od nowa niż reanimować.
Cytat:
też się zastanawiałam najpierw nad wycieniowaniem, potem nad drastycznym cięciem
Spokojnie i powoli. Nie ma nic od razu. często warto podciąć, poprawić, ale zwykle potrzeba... cierpliwości i konsekwencji. Nie zniechęcaj się Warto wytrwać, możesz być zaskoczona efektem.
Cytat:
Eloe, chciałabym Ci się zrewanżować za Twoje porady i podpowiedzieć coś w kwestii henny
Dziękuję za samą chęć
Fajnie
Cytat:
choć marchewka nie wyjdzie, a takie też mi się podobają
Własnie, właśnie... Marchewka pożądana, ale nie chcę odbarwiać ani rozjaśniać. Będzie to, o wyjdzie. Nie mam specjalnych wymagań co do koloru, ale do tego, by nie było za dużej suszy i problemów ze skrętem.
Cytat:
PS. Przy okazji pamiętaj o zrobieniu zdjeć i wysłaniu mailem do helfów
Dzięki za przypomnienie
Świetnie, że o nas piszesz Może link?

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-08-11, 14:56   #39346
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Świetnie, że o nas piszesz Może link?
KLIK!

Stary 2011-08-11, 15:03   #39347
natalcia250
sentimental animal

zawsze miałam włosy od czubka głowy do ucha proste, a dalej miałam loki. Potem prostowałam włosy, rozjaśniłam, zafarbowałam, potem znowu i znowu, i teraz po ostatnim farbowaniu mam juz z 6 cm odrost i czy to możliwe, że odrost odrasta prosty, a reszta włosów się kręci? Bo zauważyłam, że odrost jest prosty, a tam gdzie się końcy są kręcone włosy
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 15:05   #39348
Eloe77

Cytat:
Wyobrażam sobie ile roboty z tą przeprowadzką
Nieco jest... na tę chwilę jestem w spokojniejszym momencie (chociaż użerania się z biurokracją mam sporo, bo jak nie błąd, to znów czegoś brakuje. Mnie w pracy zlinczowaliby za coś takiego, a tymczasem podstawia się do podpisania bardzo ważny dokument z podstawowym błędem! , ale później zacznie się jazda bez trzymanki.
Cytat:
Farbowałam w dwojaki sposób
I któryś z tych sposobów polecasz? Bo ja chcę zrobić z cytrynką i raczej to indygo później.
Cytat:
Hennowałam farbowane wcześniej włosy i nic się nie stało to jest henna bez chemicznych dodatków, więc nic się z włosami nie stanie
dziękuję. Z tego, co tam podczytywałam, to farba na hennę nie, ale henna na farbę tak
Cytat:
Ten miód był zielony
Zielony

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Super, dzięki. Wiem, że to dość duży koszt. TŻ na pewno pomoże mi wybrać odpowiednią (wie o co chodzi z tymi parametrami, a ja się w tym nie orientuję, sam ma super kurtkę, ubrania na rower i kajak).
To na pewno Ci pomoże. Kupiłam sobie narciarską kurtkę w 2004 roku na wyjazd do pracy i byłam bardzo zadowolona. Nie znałam się na tym zupełnie. 2 lata później zaczęłam jeździć na desce i kurtka się nie sprawdziła (miała za mało kieszeni). Ale na miasto nosze nadal - trudno ją zniszczyć. tylko o impregnacji i praniu w odpowiednich środkach pamiętać trzeba
Cytat:
Nie wiem czemu zrozumiałam, że już pofarbowałaś włosy
Bo sokoro miałam iść z Ajrisz do nieba, to wyobraziłam sobie, ze mam piękną rudość na włosach
A co! Anielicy ze mnie nie będzie, ale przynajmniej długie rude loki mogę mieć w marzeniach I afro też.
Hmm No to problem, bo mam tylko jedną głowę

Ja się powoli zawijam na basen. Dziś kokos przed pływaniem. Ciekawe, czy coś z tego będzie... miłego popołudnia

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-08-11, 15:10   #39349
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Taaaa, już to widzę jak obcinasz włosy, tylko spróbuj, a
Moglabys sie zdziwic, ja jestem osoba ktora nie lubi polsrodkow, tak ze do kochania i do nienawisci to decha po grobRozwiazania albo 0 albo 180 stopni. A wlosy mnie z leksza wkurzaja (czesto)

Cytat:
Ale jak ma się super zdrowe i zadbane włosy, nie trzeba już potem tyle zabiegów co wcześniej,
niezupelnie, zostawiona do wyschniecia same sobie nie przestawiaja fajnego widoku, po turbanie musi byc zel i ugniatanie, kiedys moglam sciagnac turban i nic nie robic, nawet dotykac i wyschly ladnie (stare czasy, fotke wklejalam jakis czas temu, kolor byl do d.... ale wlasnie tak same sobie wysychaly bez niczego)

Cytat:
Mamy chyba podobne koty. Moja uwielbia komputery. Właściwie wszystko to, czego w danej chwili używam
Skuter to akurat tak, najbardziej sie ozywia jak ktos idzie do kuchni, niewazne ze jadl przed momentem, wydziera sie jakbysmy go glodzili

Cytat:

Jakoś nie jestem skłonna Ci uwierzyć
no widzisz nie dane nam bylo sie spotkac, teraz musisz mi uwierzyc na slowo

Cytat:
Jest jeden szkopuł - nie miałaś jeszcze długich tak pielęgnowanych...
sek w tym ze ja bym nawet wolala swoje 'stare' wlosy, dopoki tu nie trafilam bylam z nich zadowolona, przede wszystkim z dlugosci.

Cytat:
Fajne efekty opisujesz po tych BC-owskich kosmetykach
A ja wcześniej pisałam, ze kupiłam hennę, widziałaś? Podlinkowałam. Nie wiem, czy jest tak samo dobrej jakości, co ta z mazideł, ale spróbuję. Hennowanie zapewne za tydzień...
i wyrazne fotki?

przy hennowaniu
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-11, 15:16   #39350
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
I któryś z tych sposobów polecasz? Bo ja chcę zrobić z cytrynką i raczej to indygo później.
dziękuję. Z tego, co tam podczytywałam, to farba na hennę nie, ale henna na farbę tak

Ja się powoli zawijam na basen. Dziś kokos przed pływaniem. Ciekawe, czy coś z tego będzie... miłego popołudnia
Samo indygo? Z tego co wiem bardzo szybko się wypłukuje, hmm...na hennowym wątku bardzo niedawno któraś z dziewczyn o tym pisała, ale chyba nie robiła etapowo...może Rybiorek więcej napisze o ewentualnych efektach
A może będziesz zadowolona po samej hennie?

Miłego basenowania, znaczy się pływania

Stary 2011-08-11, 15:30   #39351
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Samo indygo? Z tego co wiem bardzo szybko się wypłukuje, hmm...na hennowym wątku bardzo niedawno któraś z dziewczyn o tym pisała, ale chyba nie robiła etapowo...może Rybiorek więcej napisze o ewentualnych efektach
A może będziesz zadowolona po samej hennie?

Miłego basenowania, znaczy się pływania
samo indygo? cos mi sie pominelo samo indygo daje blue, ktory sie zmywa szybko, chyba ze chce sie czarny to naklada sie henne, trzyma iles czasu i potem po zmyciu natychmiast naklada sie indygo (moze byc na wilgotne, im szybciej tym lepiej) chyba na 2-3 godziny. Jak sie chce braz to wtedy nalezy zmieszac henna z indygo i nakladac, sa dwa sposoby i oba dzialaja:

- henna + indygo + woda o temp 80 stopni, wymieszam i jak mieszanka ostygnie tak ze nie parzy palcow (moze byc cieplawa) na wlosy

- henna + sok z cytryny = odstawic na 8-12 godzin w zaleznosci od rodzaju henny, jak przy kaloryferze (nie ta pora roku) to na 2-3 godziny, po tym czasie: indygo + woda = papka i ta papke do henny i na glowe

jak ktos chce rudy/bordowy/wino to polecam czysta henna, co wyjdzie w ostatecznosci zalezy od prywatnego barwnika we wlosie niestety, mnie kazda henna dawala ciemne wino, robilam takimi: z Yemenu, Jamalia z Pakistanu, Indian (tu nie bylo podane jaki region), Sojat (indyjska, Sojat to podobno stolica henny hinduskiej), specjalna mieszanka robiona przez firme Henna-Boy z UK, nie probowalam tylko Moroccan bo akurat podjelam decyzje ze rezygnuje z henny (widzisz Basiu, jestem okropna jak w cos wchodze to na cale majty)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-11, 15:32   #39352
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Ale chcesz całe produkty czy odlewki?
całe butelki albo nawet lepiej - zamiast brać opakowanie normalnej wielkości - duże opakowanie, którym podzieliłabym się z kimś chętnym na pół
Myślałam o 1-2 kosmetykach, najprawdopodobniej do stylizacji. Nie mam jeszcze upatrzonego niczego konkretnego.

Stary 2011-08-11, 15:35   #39353
Eloe77

Cytat:
Chodziło mi o to, by w opisie dodać link do wizażu Bo jest o cg, ale nie ma linku

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
zawsze miałam włosy od czubka głowy do ucha proste, a dalej miałam loki. Potem prostowałam włosy, rozjaśniłam, zafarbowałam, potem znowu i znowu, i teraz po ostatnim farbowaniu mam juz z 6 cm odrost i czy to możliwe, że odrost odrasta prosty, a reszta włosów się kręci? Bo zauważyłam, że odrost jest prosty, a tam gdzie się końcy są kręcone włosy
Na pewno jest różnica między nimi, ale nic nie jest w tej chwili przesądzone. Zaczniemy się zastanawiać, jak tych odrośniętych będzie więcej.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-08-11, 15:36   #39354
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
całe butelki albo nawet lepiej - zamiast brać opakowanie normalnej wielkości - duże opakowanie, którym podzieliłabym się z kimś chętnym na pół
Myślałam o 1-2 kosmetykach, najprawdopodobniej do stylizacji. Nie mam jeszcze upatrzonego niczego konkretnego.
Małgosiu, ja najprawdopdobniej byłabym chętna. Tylko musiałabym zobaczyć wcześniej, co masz na oku i jakie koszty byłyby tego na pół

Stary 2011-08-11, 15:41   #39355
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Moglabys sie zdziwic, ja jestem osoba ktora nie lubi polsrodkow, tak ze do kochania i do nienawisci to decha po grobRozwiazania albo 0 albo 180 stopni. A wlosy mnie z leksza wkurzaja (czesto)
Ha, ha, z włosami mam identycznie - całe wieki noszę długie a potem nagle wpadam w złość i bęc, mam krótkie A włosy doprowadzają mnie do obłędu od jakichś 15 lat, wszyscy wokoło zawsze obsypywali je komplementami, a to za skręt, a to za grubość, a to za długość a ja jakoś nigdy nie mogłam tego zrozumieć i piszę to bez fałszywej skromności.

No dobrze, w zeszłym roku kiedy miałam prostowane do pasa, wtedy przez chwilę byłam zadowolona... ale zaraz przyplątało się mega przesuszenie (czemu w końcu nie ma się co dziwić) i wróciłam do częstszego wiązania (oczywiście klamrą ) co poskutkowało jeszcze gorszym wyglądem, więc wzięłam i poszłam do fryzjera i paskudne kłaki ścięłam, co zaowocowało szokiem u większości znajomych

A teraz znalazłam to forum i muszę znów zapuszczać, bo loki potrzebują więcej miejsca poza tym okazało się, że mój fryzjer poszedł na urlop a innych się boję odwiedzać
Stary 2011-08-11, 15:41   #39356
Eloe77

Cytat:
sek w tym ze ja bym nawet wolala swoje 'stare' wlosy, dopoki tu nie trafilam bylam z nich zadowolona, przede wszystkim z dlugosci
Hmm.... jak mam to rozumieć? Chyba nie żałujesz, że jesteś z nami?
Cytat:
i wyrazne fotki?
Zatrudnię TŻa jak bum cyk cyk tralala
Cytat:
przy hennowaniu
by nie zapeszyć.

Cytat:
Samo indygo?
NIe, nie. Raczej tak, jak pisze Rybiorka:
Cytat:
- henna + sok z cytryny = odstawic na 8-12 godzin w zaleznosci od rodzaju henny, jak przy kaloryferze (nie ta pora roku) to na 2-3 godziny, po tym czasie: indygo + woda = papka i ta papke do henny i na glowe
Włąsnie o ten sposób mi idzie.

OK, lecę już, bo nie zdażę na basen

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-08-11, 15:43   #39357
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
samo indygo? cos mi sie pominelo samo indygo daje blue, ktory sie zmywa szybko, chyba ze chce sie czarny to naklada sie henne, trzyma iles czasu i potem po zmyciu natychmiast naklada sie indygo (moze byc na wilgotne, im szybciej tym lepiej) chyba na 2-3 godziny. Jak sie chce braz to wtedy nalezy zmieszac henna z indygo i nakladac, sa dwa sposoby i oba dzialaja:
Albo źle zrozumiałam albo Eloe tak właśnie chce zrobić dlatego się zdziwiłam...

Cytat:
Chodziło mi o to, by w opisie dodać link do wizażu Bo jest o cg, ale nie ma linku
Aha

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
NIe, nie. Raczej tak, jak pisze Rybiorka:
Włąsnie o ten sposób mi idzie.
Uff

Stary 2011-08-11, 15:45   #39358
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
ja chcę tyle włosów dostałam kulkę od Ciebie...
Chętnie Ci oddam część

Cytat:
Nusia114 jak znajdziesz swoje kosmetyki bedziesz miec to samo co Helge Wodnica na glowie
Mam nadzieję

Cytat:
Zgadzam się z Ajrisz i tym, co możesz mieć - cudowne włosy! Mnie się bardziej podoba, gdy dajesz mniej żelu
Poza tym ja się nie do końca zgadzam, ze na puch najlepszy żel (tak twierdzi poniekąd Lorraine). Pielęgnuj, nakładaj oleje, może nawet parafinę czasem, a powinnaś dać radę puchowi.
Kiedyś podobne problemy na włosach o podobnym cudnym skręcie miała Nava. Poszukaj jej postów - powinny Ci sporo pomóc.
Ale ja nie dałabym rady wyjść gdziekolwiek z takim puchem, bo po pierwsze: dyskomfort psychiczny,
po drugie: po powiedzmy godzinie-dwóch na powietrzu miałabym włosów 3 razy tyle
Poszukam więc postów Navy, tylko nie wiem czy tu, czy w codzienniku? Pisała tam może?

Uznałam, że pójdę do fryzjera (o ile się uda dostać), ponieważ potem w roku szkolnym będzie mi bardzo ciężko, chyba najprędziej mogłabym się wybrać do niej w ferie zimowe mama ma do niej dzwonić i nas umówić, ale powiedziałam jej, że jak się nie dostaniemy (brak terminów) to kupuje mi super nożyczki i strzygę się sama bo ostatnio strzygłam się takimi zwykłymi nożyczkami

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 15:54   #39359
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Małgosiu, ja najprawdopdobniej byłabym chętna. Tylko musiałabym zobaczyć wcześniej, co masz na oku i jakie koszty byłyby tego na pół
Tak na szybko to spodobały mi się produkty Miss Jessie, np.to:
http://www.lexies-curls.de/de/jessic...-solution.html
ew. to:
http://www.lexies-curls.de/de/jessic...ng-potion.html

Chętnie podzieliłabym się którymś z nich na pół
tylko nie mogę znaleźć objętości, jaką mają te produkty? choć podejrzewam, że będzie to ok. 300ml, więc na jedną osobę przypadłoby 150ml

Chciałam się już wcześniej zapytać, w której częściej woj. opolskiego mieszkasz? Czasem jestem w woj. opolskim - w tej części której jest blisko woj. łódzkiego

Edytowane przez malgosia86
Czas edycji: 2011-08-11 o 16:01
Stary 2011-08-11, 16:04   #39360
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Tak na szybko to spodobały mi się produkty Miss Jessie, np.to:
http://www.lexies-curls.de/de/jessic...-solution.html
ew. to:
http://www.lexies-curls.de/de/jessic...ng-potion.html

Chętnie podzieliłabym się którymś z nich na pół
tylko nie mogę znaleźć objętości, jaką mają te produkty? choć podejrzewam, że będzie to ok. 300ml, więc na jedną osobę przypadłoby 150ml

Chciałam się już wcześniej zapytać, w której częściej woj. opolskiego mieszkasz? Czasem jestem w woj. opolskim - w tej części której jest blisko woj. łódzkiego
Na pewno będę chętna, więc pamiętaj o mnie proszę Jeśli zdecydujesz się też na jakąś odżywkę to daj znać, bo ja na pewno będę i tak kupować. Mieszkam w Kędzierzynie-Koźlu, często też bywam w Opolu a Ty gdzie dokładnie bywasz?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości