|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#39331 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
mnie te siwki rozczarowały, dlatego się zraziłam. Właśnie efekt u sikorki jest świetny Tak mi się przypomniało jeszcze. Słyszałyście albo miałyście kiedykolwiek miód pokrzywowy? Co to za wynalazek? widziałam takie słoiczki będąc w górach...korciło strasznie, ale przewieźć to potem w plecaku i PKP do Poznania :/ nie widziałam tego jakoś
|
|
|
|
|
#39332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego na razie nie latam i szukam fryzjera, bo wiem, że w końcu się spotkamy i pójdą nożyce w ruch
|
|
#39333 |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
A i owszem, zapraszamy. A zdjęć nie będzie?
Sporo masz do poprawy w pielęgnacji: jeśli oczyszczasz włosy, to jednocześnie możesz wyrwać to, co olej dał dobrego. Zatem olejowanie przed gruntownym oczyszczaniem było pozbawione celu. Do tego po umyciu nałożyłaś niemal wyłącznie same wysuszające rzeczy: mgiełkę i piankę (Schwarzkopf z porzżdnych produktów nie słynie i podejrzewam, że w piance był denat). Serum nie znam, ale z Avonu niewiele widziałam kosmetyków odpowiednich dla włosów.
|
#39334 | ||
|
Zakorzenienie
|
No pozwalam
![]() w koncu zyjemy we free world(a tak naprawde jak sie nie widzi wlosow w realu to trudno cos powiedziec, recze Wam ze nie chcialybyscie moich klakow) Cytat:
Nie bardzo, obecnie czesto myje dzien po dniu, poprostu reanimacja zajmuje mi tyle samo czasu co umycie i wysuszenie (chodzi o to zeby byla zadawalajaca czyli zeby nie bylo lwa i anten satelitarnych, tak ze szybka reanimacja u mnie nie dziala) a po reanimacji tylko czuje sie 'brudna' na glowie ![]() Cytat:
![]() nie wiem czy ktoras z Was bedzie nabywac produkty na BC ale nawet jak nie to moze ktos kiedys zrobic podobna mieszanke chcialam pochwalic olejek Busy Izzy Hair Oil z Hairveda, stosuje go dopiero tydzien (na noc na skalp i raz nalozylam na cale wlosy), wlosy sa jakby odzywione i to mega, oczywiscie nie moge wykluczyc ze w tym tygodniu nagle zaczela dzialac mieszanka olejowa ktora pije (od jakis 2 tygodni) albo tabletki na wloski ktore biore drugi miesiac (jutro bedzie rowny drugi miesiac), jednak mysle ze to ten olejek. I znalazlam swietne zastosowanie dla Mgielki - wczoraj padalo jak wychodzilam z pracy, popsikalam Mgielka na wlosy pare razy przed wyjsciem z biura i dojechalam do domu bez puchu, nie wiem czy przypadek czy nie ale ja jestem psychiczna i wierze ze to Mgielka
|
|
#39335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale tylko jeśli zbiorowe zakupy byłyby w październiku, wcześniej bym nie mogła |
|
|
|
|
#39336 |
|
Rozeznanie
|
To ja już nic nie rozumiem... Cały czas mi się wydawało, że łatwiej pielęgnować i stylizować kręcone/faliste, jeśli są krótsze. Doszłam nawet do wniosku, że ten mój puszak pośrodku długości, to poniekąd wina tego, że na tej długości nie mogę tego newralgicznego miejsca dobrze wyżelować (końcówki, które są bardziej zniszczone, tak się nie puszą, gdy są nażelowane). Ech, i też się zastanawiałam najpierw nad wycieniowaniem, potem nad drastycznym cięciem (jak widzę piękne loki Eloe lub Rybiorka na mniejszej długosci, to mnie takie myśli nachodzą, choć wiem, że jako falka o rulonach mogę zapomnieć). Ale skoro mówicie, że to jeszcze więcej czasu na pielęgnację potrzeba... Ja i tak się zastanawiam, co to będzie, gdy we wrześniu do pracy wrócę. Mgiełko, mam podobne obawy, jak Ty...
Eloe, chciałabym Ci się zrewanżować za Twoje porady i podpowiedzieć coś w kwestii henny, ale ja dopiero raz się hennowałam i to henną naturalną khadi (z której zreszta jestem bardzo zadowolona, pokryła siwki w 100%- natomiast brązy ponoć niekoniecznie pokrywają). Ale jeśli marzysz o rudościach, a ze zdjec widzę, że nie masz zbyt jasnych włosów, to naturalna na ciemnych daje jak dla mnie fajny efekt, choć marchewka nie wyjdzie, a takie też mi się podobają). Jasny brąz też kupiłam w rezerwie, gdyby odrost bardzo się róznił po hennowaniu od reszty, ale nie miałam potrzeby, by użyć. PS. Przy okazji pamiętaj o zrobieniu zdjeć i wysłaniu mailem do helfów, gdyż mozna za to zdobyć gratis jedno opakowanie wybranego koloru wraz z darmowa przesyłką (do mnie juz leci, a przy okazji zrobiłam w galerii khadi reklamę CG- tu ) Zmykam obiad robić. |
|
|
|
#39337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wtedy miałabym na pewno kasę bez problemu
|
|
#39338 | ||
|
|
Rozumiem.
Powiedz, proszę, bo czytałam instrukcję i tam jest napisane, by nałożyć najpierw na rudo, potem na orzech (indygo). Czy też tak robiłaś? Hennowanie będzie na farbowanych uprzednio włosach (jakieś 2 miesiące temu), więc mam sporo obaw. Cytat:
Ciekawe jak smakuje.Nie spodziewałabym się jednak kosmetycznie bardzo różnego działania od miodu choćby lipowego. Nie, nie, nie obcinam, bo za chwilę nie będę miała dla nich wiele czasu - będę częściej podpinać i nakładać olej albo odżywkę na sucho, by im to wynagrodzić. Zajmę się nimi, jak skończę cały ambaras wokół wykańczania (zanim mnie to wykończy ).Cytat:
|
|
#39339 | |||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Masz? Pokaż ![]() Cytat:
. Moja uwielbia komputery . Właściwie wszystko to, czego w danej chwili używam
|
|||
|
|
|
#39340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#39341 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Hennowałam farbowane wcześniej włosy i nic się nie stało to jest henna bez chemicznych dodatków, więc nic się z włosami nie stanie Ten miód był zielony żałuję, że nie kupiłam może gdzieś jeszcze go spotkam.
|
|
|
|
|
#39342 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Nie wiem czemu zrozumiałam, że już pofarbowałaś włosy .A co do wspólnego zamówienia, jest mi wszystko jedno, dostosuję się (nie mam teraz większych wydatków). Zwłaszcza, że akcja denko trwa
|
|
|
|
|
#39343 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#39344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
#39345 | |||||||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Sama mam obecnie dłuższe niż w listopadzie przed cięciem. Zachowywały się wtedy nie najlepiej, a teraz... Czas od zmiany pielęgnacji też robi swoje Mam nadzieję, ze to nie jest omyłkowe stwierdzenie .Cytat:
Cytat:
Fajne efekty opisujesz po tych BC-owskich kosmetykach A ja wcześniej pisałam, ze kupiłam hennę, widziałaś? Podlinkowałam. Nie wiem, czy jest tak samo dobrej jakości, co ta z mazideł, ale spróbuję. Hennowanie zapewne za tydzień... Cytat:
Często łatwiej umyć od nowa niż reanimować. Cytat:
Warto wytrwać, możesz być zaskoczona efektem.Cytat:
![]() Fajnie ![]() Cytat:
Cytat:
Świetnie, że o nas piszesz Może link?
|
|
#39347 |
|
sentimental animal
|
zawsze miałam włosy od czubka głowy do ucha proste, a dalej miałam loki. Potem prostowałam włosy, rozjaśniłam, zafarbowałam, potem znowu i znowu, i teraz po ostatnim farbowaniu mam juz z 6 cm odrost i czy to możliwe, że odrost odrasta prosty, a reszta włosów się kręci? Bo zauważyłam, że odrost jest prosty, a tam gdzie się końcy są kręcone włosy
|
#39348 | ||||
|
|
Nieco jest... na tę chwilę jestem w spokojniejszym momencie (chociaż użerania się z biurokracją mam sporo, bo jak nie błąd, to znów czegoś brakuje. Mnie w pracy zlinczowaliby za coś takiego, a tymczasem podstawia się do podpisania bardzo ważny dokument z podstawowym błędem! , ale później zacznie się jazda bez trzymanki.
![]() I któryś z tych sposobów polecasz? Bo ja chcę zrobić z cytrynką i raczej to indygo później. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A co! Anielicy ze mnie nie będzie, ale przynajmniej długie rude loki mogę mieć w marzeniach I afro też.Hmm No to problem, bo mam tylko jedną głowę ![]() Ja się powoli zawijam na basen. Dziś kokos przed pływaniem. Ciekawe, czy coś z tego będzie...
|
|
#39349 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Moglabys sie zdziwic, ja jestem osoba ktora nie lubi polsrodkow, tak ze do kochania i do nienawisci to decha po grob
Cytat:
, fotke wklejalam jakis czas temu, kolor byl do d.... ale wlasnie tak same sobie wysychaly bez niczego)Cytat:
no widzisz nie dane nam bylo sie spotkac, teraz musisz mi uwierzyc na slowo Cytat:
Cytat:
![]() przy hennowaniu
|
|
#39350 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() A może będziesz zadowolona po samej hennie? ![]() Miłego basenowania, znaczy się pływania
|
|
|
|
|
#39351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
samo indygo daje blue, ktory sie zmywa szybko, chyba ze chce sie czarny to naklada sie henne, trzyma iles czasu i potem po zmyciu natychmiast naklada sie indygo (moze byc na wilgotne, im szybciej tym lepiej) chyba na 2-3 godziny. Jak sie chce braz to wtedy nalezy zmieszac henna z indygo i nakladac, sa dwa sposoby i oba dzialaja:- henna + indygo + woda o temp 80 stopni, wymieszam i jak mieszanka ostygnie tak ze nie parzy palcow (moze byc cieplawa) na wlosy - henna + sok z cytryny = odstawic na 8-12 godzin w zaleznosci od rodzaju henny, jak przy kaloryferze (nie ta pora roku) to na 2-3 godziny, po tym czasie: indygo + woda = papka i ta papke do henny i na glowe jak ktos chce rudy/bordowy/wino to polecam czysta henna, co wyjdzie w ostatecznosci zalezy od prywatnego barwnika we wlosie niestety, mnie kazda henna dawala ciemne wino, robilam takimi: z Yemenu, Jamalia z Pakistanu, Indian (tu nie bylo podane jaki region), Sojat (indyjska, Sojat to podobno stolica henny hinduskiej), specjalna mieszanka robiona przez firme Henna-Boy z UK, nie probowalam tylko Moroccan bo akurat podjelam decyzje ze rezygnuje z henny
|
|
#39352 |
|
Zadomowienie
|
całe butelki albo nawet lepiej - zamiast brać opakowanie normalnej wielkości - duże opakowanie, którym podzieliłabym się z kimś chętnym na pół
![]() Myślałam o 1-2 kosmetykach, najprawdopodobniej do stylizacji. Nie mam jeszcze upatrzonego niczego konkretnego. |
|
|
|
#39353 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#39354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#39355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A włosy doprowadzają mnie do obłędu od jakichś 15 lat, wszyscy wokoło zawsze obsypywali je komplementami, a to za skręt, a to za grubość, a to za długość a ja jakoś nigdy nie mogłam tego zrozumieć i piszę to bez fałszywej skromności. No dobrze, w zeszłym roku kiedy miałam prostowane do pasa, wtedy przez chwilę byłam zadowolona... ale zaraz przyplątało się mega przesuszenie (czemu w końcu nie ma się co dziwić) i wróciłam do częstszego wiązania (oczywiście klamrą ![]() A teraz znalazłam to forum i muszę znów zapuszczać, bo loki potrzebują więcej miejsca poza tym okazało się, że mój fryzjer poszedł na urlop a innych się boję odwiedzać
|
|
#39356 | ||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
NIe, nie. Raczej tak, jak pisze Rybiorka: Cytat:
OK, lecę już, bo nie zdażę na basen
|
|
#39357 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
dlatego się zdziwiłam...Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#39358 | ||
|
Zadomowienie
|
Chętnie Ci oddam część
Cytat:
![]() Cytat:
po drugie: po powiedzmy godzinie-dwóch na powietrzu miałabym włosów 3 razy tyle ![]() Poszukam więc postów Navy, tylko nie wiem czy tu, czy w codzienniku? Pisała tam może? ![]() Uznałam, że pójdę do fryzjera (o ile się uda dostać), ponieważ potem w roku szkolnym będzie mi bardzo ciężko, chyba najprędziej mogłabym się wybrać do niej w ferie zimowe mama ma do niej dzwonić i nas umówić, ale powiedziałam jej, że jak się nie dostaniemy (brak terminów) to kupuje mi super nożyczki i strzygę się sama bo ostatnio strzygłam się takimi zwykłymi nożyczkami
|
|
|
#39359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.lexies-curls.de/de/jessic...-solution.html ew. to: http://www.lexies-curls.de/de/jessic...ng-potion.html Chętnie podzieliłabym się którymś z nich na pół tylko nie mogę znaleźć objętości, jaką mają te produkty? choć podejrzewam, że będzie to ok. 300ml, więc na jedną osobę przypadłoby 150ml Chciałam się już wcześniej zapytać, w której częściej woj. opolskiego mieszkasz? Czasem jestem w woj. opolskim - w tej części której jest blisko woj. łódzkiego
Edytowane przez malgosia86 Czas edycji: 2011-08-11 o 16:01 |
|
|
|
|
#39360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty gdzie dokładnie bywasz?
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

mnie te siwki rozczarowały, dlatego się zraziłam. Właśnie efekt u sikorki jest świetny

O cięciu pamiętam
tylko się jakoś spotkajmy w miejscu zacisznym
za dużo czynników, które o tym decydują. A przede wszystkim głównym czynnikiem jest Twoje samozaparcie, konsekwencja i praca nad nimi.

).

)

przy hennowaniu
samo indygo daje blue, ktory sie zmywa szybko, chyba ze chce sie czarny to naklada sie henne, trzyma iles czasu i potem po zmyciu natychmiast naklada sie indygo (moze byc na wilgotne, im szybciej tym lepiej) chyba na 2-3 godziny. Jak sie chce braz to wtedy nalezy zmieszac henna z indygo i nakladac, sa dwa sposoby i oba dzialaja: