|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
| Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
|
30 | 49,18% |
| Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
|
6 | 9,84% |
| Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
|
30 | 49,18% |
| Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
|
2 | 3,28% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
Karmić można, oczywiście, nie napisałam, że nie, ale jakieś tam ryzyko jest i to już decyzja matki co zrobi U mnie powtórka z końcówki pierwszej ciąży.... bezsenność i zgaga
|
|
#2072 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
hejka
![]() Cytat:
wpadaj częściej choć na chwilę zameldować się, że w dwupaku jesteś![]() Cytat:
życzę udanego wyjazdu i duuuuuuuużo odpoczynkuCytat:
Cytat:
jak samopoczucie?? odpoczywaj i ciesz się tatą![]() Cytat:
że synek ładnie rośnie, a co do szyjki to leż kochana jak najwięcej i się nie przemęczaj, żeby mały jak najwięcej posiedział w brzuszku i trzymam żeby się jeszcze obróciłCytat:
![]() Cytat:
Natka tylko za bardzo nie szalej na tym weselu co by czasem nie przyćmić pary młodej akcją porodową![]() Cytat:
![]() Cytat:
a opuchnięć współczujęCytat:
rano to sobie śpi a wieczorkiem baluje
|
|
|
#2073 |
|
Wtajemniczenie
|
hello jest tu jeszzcze ktoś?? ale nudy, spać mi się jeszcze nie chce
![]() a dziś kupiłam koszulę do szpitala, jeden z pierwszych moich zakupów
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2075 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja idę spać, mam nadzieję, że uda mi się zasnąć tym razem
|
#2077 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
drugi dzień z rzędu tak mam. obudziłam się przed 6 jak tż wychodził do pracy i kapa... nie mogę zasnąć... ![]() mam nadzieję, że Was nie obudziłam ![]() coraz bardziej dokuczają mi plecy. teraz siedzę dosłownie chwilę i już zaczynam się zginać we wszystkie strony bo nie wiem jak sobie ulżyć, masakra... poza tym coraz silniej czuję te skurcze, to chyba jest to na co cierpi tu kilka dziewczyn o czym do tej pory nie miałam pojęcia, tzn miałam ale były dość słabe, że nawet nie wspominałam... i tak wydaje mi się że z tego co opisujecie to u Was jest gorzej ale mnie zaczyna to powoli przerażać a może mam wysoki próg bólu ? byłoby za✂✂✂iaszczo ![]() Małgosia gdzie się podziałaś ?!! ale napięcie wprowadzasz ![]() no i zaczął się 35 tydz chcę do lekarza !!!!!no to sobie pogadałam ![]() miłego dnia wszystkim ![]() |
|
|
|
#2078 |
|
Zadomowienie
|
Coś nie mogę spać od 5, zatem wstałam kręcę się po domu, może w końcu jakieś śniadanie i nadrobię trochę wątek
|
#2079 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tez chyba musze przede wszystkim jakas koszule sobie kupic i zaczac reszte kompletowac![]() Cytat:
Cytat:
ja tez juz wstałam, bo musze jeszcze odkurzyc i zmyc podłogi przed przyjsciem poloznej a zreszta TŻ po tym pepkowym ma taki jadowity wyziew, ze wytrzymac ciezko
|
|
#2080 |
|
Zadomowienie
|
witam dziewczynki
nadrobiłam was wczoraj byłam na spacerku z mężem i powiem wam ze wróciłam zmeczona gdzies po 21 poszłam spac bo juz nie umiałam wytrzymac
|
|
#2081 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tż-et zachwycony ![]() http://www.agito.pl/zegarki/fossil-a...&attr=1-494932 Cytat:
Caltea Gratuluje zakupów i dobrej organizacji. Udanego wypoczynku
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
agnyska81 jak będziesz miała chwileczkę, to poprosze o zmianę na liście - od dziś mam 25 lat.
|
|
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
MAGiALENA Sto lat!!!
Ja swoje rok więcej mam za 4 dni Więc też proszę się nastawić na zmienianie. Tylko muszę obliczyć czy to mój 22 rok czy 23 bo serio się pogubiłam.![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Dziewczyny, ja zwariuję. Ten remont to jakaś katastrofa i wszystko mówi, normalnie żeby go nie robić i gdyby nie fakt, że już wszystko wyniesione to chyba bym już sobie odpuściła tak jak wszyscy w domu. Pierw czekaliśmy aż nam rurę kanalizacyjną zmienią. Jednego dnia nie, drugiego coś tam, w końcu przyszedł. Później wybieranie rzeczy do kibla, jak nie brak płytek wybranych to problem z podjęciem decyzji które inne, jak wybraliśmy wszystko to tato stwierdził, że przyjedziemy jutro na spokojnie- przyjeżdżamy a się okazało że rzeczy były w gazetce niektóre i cena 2 razy większa dzisiaj No a ja dalej będę latała do kibla po 2 stronie Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-08-12 o 08:45 |
|
|
|
#2084 | ||
|
Zadomowienie
|
hello z rana
ja już pospałam ![]() co prawda narzekać nie powinnam,bo w nocy się nie budziłam i nie wstawała.. co prawda nie mogłam zasnąć długo..ale potem nocka w miarę minęła. no ale czemu nie mogę pospać dłużej ?? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a donoszona ciąża to 37 i 1 dzień -czyli zaczęty 38 potwierdzone wczoraj na szpitalnej wizycie ![]() kurde...ale nudy...nie wiem co zrobić z sobą :/ jeść się jeszcze nie chce... w tv nic nie ma... spać nie umiem... magialena... sto lat cotka współczuję kochana głębokie wdechy...i może w końcu to się skończy..bo teraz to już się i tak chyba nie da cofnąć tak po prostu tego co zaczęte..
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-08-12 o 08:49 |
||
|
|
|
#2085 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2086 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
jeszcze troche i bedzie po remoncie, zobaczysz a swoja droga to z reguły tak wychodzi, ze te najmniejsze remonty dłużą sie bo zawsze cos wyskoczy
|
|
#2087 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podczytuje Was od kilku dni i nie moge sie jakos wbic w rozmowe bo u mnie inne markie pampersow, inne materacyki, w szpitalu koszule i ciuszki dla maluszka sa szpitalne, nawet o ubrankach na wyjscie nie bardzo sobie pogadam, bo w polowie wrzesnia tutaj jest jeszcze cieplo i sama nie wiem czy tylko body + polspiochy + rozek czy moze jeszcze pajac jakby chlodniej bylo, ale kombinezonik to raczej dla mnie abstrakcja we wrzesniu, nooo chyba ze pogoda zrobi psikusa ![]() Ale chociaz sobie Was czytam i jakies takie podekscytowanie pomieszane ze strachem mi sie wlacza, bo u mnie w sumie jeszcze miesiac mniej wiecej, a tu juz juz prawie rodzicie Zabukowalam bilety dla meza i dla mamy na 10 wrzesnia i boje sie czy nie za pozno :/ Maz ewentualnie przyjedzie "na wezwanie" jakby co, ale wolalabym miec ich przy sobie raczej przed godzina zero niz w trakcie lub po. Ah i przez ten oddech porodu na plecach, ktory czuc juz w naszym watku mam juz prawie spakowana torbe do szpitala brakuje mi tylko kilku drobiazgow Z praniem ostatnich malenkich ciuszkow jeszcze sie powstrzymam kilka dni Wczoraj probowalam przymierzyc balerinki, ktore mam na jesien i nic z tego Mam nadzieje, ze po porodzie to sie zmieni, bo inaczej wyjdzie na to ze mam tylko japonki szpitalne i wsuwane klapki, ktore nosze non stop.
|
|
|
#2088 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zobaczysz mama i maz zdaza przyjechac i razem bedziecie czekac na godzine zero ty juz czujesz oddech porodu na placach a u mnie jeszcze 2 miesiace z jednej strony sie ciesze ale z drugiej juz bym chciała miec maluszka przy sobie
|
|
|
#2089 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kl aski: wszystkiego najlepszegoCotka u mnie brak Konradka rowna się też remont ciąg dalszy. Pocieszę Cię że remont zaczął się jak bylam w ósmym miesiącu ciąży. I to nie tej z Małgosią Co jakiś czas z braku kasy i czasu jest zawieszany i po jakimś czasie przyzwyczajam się do tego ze cos trzeba omijać albo traktowac jako stan tymczasowy Więc ciesz się że u Ciebie remont choc trwa dlugo to jednak kiedys się skonczy![]() u nas jeszcze pewnie potrwa z rok![]() ![]() aaa samochód się sprzedał. Z jednej strony jestem strasznie happy bo jest kasa na szafy i lozeczko ale z drugiej mi szkoda bo to był nasz pierwszy zakup wspólny z mężem. I jakos tak oboje jestesmy glupio przybici ze sobie od nas pojechal - tzn pojedzie dzis, ale umowa juz spisana
|
|
|
|
|
#2090 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Magialena wszystkiego najlepszego!! Cytat:
Zresztą mój poród to na przyszły tydzień zaplanowany jest![]() Cytat:
![]() za dobre wyniki Ja mam tylko dłonie lekko spuchnięte.Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do remontu to naprawdę współczuję, szczególnie, ze to tak ważny punkt jak łazienka |
|||||
|
|
|
#2091 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no tak zapomniałam ![]() ![]() Sharifa... pisz kochana-tak jak u Ciebie. u Nas też dużo rzeczy jest innych,innaczej. innaczej jest trochę ciąża prowadzona itd. ale pampersy wszędzie są rozmiarami od 1 do .. , w szpitalu ..z tego co tu zauważyłam,to co szpital to obyczaj.. a ubranie..nikt nie wie czym pogoda nas zaskoczy. po prostu pisz co u Was jak się czujecie i jak to u Was wygląda i nie znikaj ![]() a co do butów...pewnie zniknie po porodzie kurcze teraz to masz pewnie też niezłe upały co?? a Mąż gdzie jest teraz? w Maroku??
|
|
#2092 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry mamusie
![]() Dziękuję za wszystkie kciuki Wczoraj już nie miałam siły się logować i pisać... Generalnie po wizycie się podłamałam Na usg wyszło, że Młoda jest za mała w stosunku do wieku ciąży którego do tej pory się trzymaliśmy No i lekarz kazał mi przyjść na badania przepływów żeby zobaczyć, czy odpowiednia ilość krwi (a co za tym idzie substancji odż) płynie do łożyska. Ale potem sobie przypomnieliśmy, że na samym początku ciąży mieliśmy problemy z określeniem tygodnia, bo trochę co innego wychodziło z usg, a co innego z ostatniej @. Rozjeżdżało nam się o jakieś 2 tygodnie. Problem w tym, ze ja nie jestem pewna co do terminu @ bo akurat tej ostatniej nigdzie nie zapisałam... No i po powrocie do domu wyciągnęłam wszystkie usg (w tym też 3d) i telefonicznie jeszcze uzgadnialiśmy z ginem. I wychodzi na to, że faktycznie ciąża jest o te 2 tyg młodsza niż do tej pory liczyliśmy (czyli nie 29 a 27 tydz). Ale na badania przepływów i tak mam pójść we wtorek i jak się okaże, że coś z nimi nie tak, to mnie w szpitalu zostawią ![]() No i do tego wszystkiego Młoda jest pośladkowo ułożona... Chociaż jeśli jest faktycznie młodsza, to ma jeszcze trochę czasu żeby się odwrócić. Ale przynajmniej wiem czym mi tak pępek wypycha ![]() A no i jeszcze do tego mam jakiś stan zapalny, bo w moczu nie dość że bakterie to jeszcze jakaś krew wyszła Masakra jakaś. Do tej pory było wszystko dobrze a teraz To tyle wieści, nadrobię Was jak wrócę po południu |
|
|
|
#2093 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej
Od wczorajszego popołudnia mam paskudny humor, tak leciałam do telefonu, że przywaliłam dużym palcem lewej stopy w nogę od ławy i paznokieć mi strzelił i prawie pół mi zeszło W ogóle wygoniłam TŻ do rodziców bo mnie wkurzał - ma parę dni urlopu, a ja już po pierwszym dniu mam go dość Hormony mi chyba szaleją, nie dość, że sama ostatnio nie mogę patrzeć w lustro to jeszcze ten mój mnie tak pociesza, Alvaro się znalazł![]() Cytat:
![]() Gratuluję 35 tygodnia ![]() Cytat:
Cytat:
I brawo za spakowaną torbę![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
|
|
#2094 | |
|
Zadomowienie
|
heloł Piątkowo
![]() Cytat:
ale dacie rade i potem zapomnisz o łazienkowym zamieszaniu.ktoś pisał o straszym zaparciu - ponoć czopki glicerynowe pomagają aha, wiecie co może opis będzie dość szczegółowy ale wczoraj jak wstałam z toalety to zauważyłam tam taką kulkę śluzu wielkości no dużego ziarna grochu. a upławy jesli miałam to wygladaly inaczej, ten byl taki kremowy, gesty, ciągnacy.... myślicie, ze to jakiś fragment czopa ????sorki za taki opis szczegółowy
|
|
#2095 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ułozeniem dziecka sie nie przejmuj ma jeszcze troche czasu ja jestem w 32 tygodniu i mała jest jeszcze poprzecznie ułozona cały czas trzymam kciuki zeby sie obrociła bo cesarki bardziej boje sie niz porodu SN ciekawe kto pierwszy urodzi Małgosia Natka czy stokrotka a moze jeszcze jakas mama nam niespodzianke zrobi
|
|
|
#2096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na obrócenie się ma jeszcze czas, nie martw sie. a młoda jest na pewno młodsza i wszystko będzie dobrze - tylko głupot nie czytaj w necie . uspokoisz się po usg. a jak w SR?
|
|
#2097 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
- pasowało mi te połączenie kolorów Cytat:
Cytat:
A o tym remoncie to jakbym słyszała co u nas się działo ( w sensie u rodziców jak jeszcze studiowałam). Koleś się babrał z łazienka i kibelkiem pół roku bo np. znikał na tydzień czy nawet 3 i cześć... Cytat:
I jakie zaraz rodzicie??? Ja mam jeszcze 1,5 m-ca Tu tylko kilka wyrywnych na razie także luzik Po prostu wszystkie tym żyjemy ale czasu jeszcze jest.A z ciuszkami na wyjście to myślę, ze u Ciebie podobny zestaw- bez kombinezonu, a za to jakiś pajacyk i 3 mam kciuki by rodzinka zdążyła spokojnie dotrzeć do Ciebie Cytat:
i tez znam te uczucie... smutno mi było jak sprzedawaliśmy naszego cudownego, oczo✂✂✂nego-zielonego trabanta tyle wspomnień...Cytat:
Cytat:
Jakby co będziesz pod dobra opieką i mała tez i będzie wszystko super |
|||||||
|
|
|
#2098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2099 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam tylko jedna i planuje kupic wielka pake 2, a po porodzie sie zobaczy czy potrzeba wiecej tych 1. Maz w Maroku, najlepiej jakby oboje przylecieli tego 10 wrzesnia to wtedy moja mame odbierze do lotniska i razem zapakuja sie do autobusu. A temparatury przez ostatnie kilka dni byly cudownie niskie - po dwadziescia kilka stopni, teraz niestety chyba wracaja upaly. Rano jest ok, gorzej po poludniu. W sumie dobrze, ze we wrzesniu jeszcze cieplo, bo inaczej zostalabym bez butow Cytat:
|
|
|
#2100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale gin powiedział, że za 3 tyg pozwala mi rodzic
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.

.
życzę udanego wyjazdu i duuuuuuuużo odpoczynku
-tylko wody mi odchodziły, tak więc różnie to może być...

bo napiera pupka i skraca szyjke urwis moj kochany
żeby się jeszcze obrócił
Wczoraj rano kilka skurczy co 20 minut, dzisiaj po południu znowu ale już co 15 minut
Natka tylko za bardzo nie szalej na tym weselu co by czasem nie przyćmić pary młodej akcją porodową

DO PORODU...

bo serio się pogubiłam.
kl aski: