Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1322 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-16, 12:41   #39631
kascysko
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Dzień dobry
Ale zapuściłam sobie tłuściocha na głowie Ale zamierzam w tym stanie jeszcze wytrwać, po codziennym myciu nad morzem myślę, że taka przerwa dobrze im zrobi I nadal poluję na olejki i zaczynam picie pokrzywy
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 12:59   #39632
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość

Ja mam dziś zonk nie włosy. Nic nie rozumiem, może przesadziłam z panthenolem, może z sorbitolem czy w ogóle z humektantami. A może z czasem trzymania odżywki. Możliwe też, że Silkening Creme (Rybiorko ) mnie tak urządził...
A ja sie moge dowiedziec co to zonk? (a jak nakladalas silkening - na ociekajace woda? zalecenie producenta i faktycznie tylko tak dziala u mnie)

A w ogole to musze sie przeniesc do innego watku bo nie mam juz naturalnych lokow he he zycie jest nieprzewidywalne
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2011-08-16 o 13:10
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 13:24   #39633
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
czas lecieć na działkę nowy dom mi się tam buduje
Wspaniale! Kiedy planujesz przeprowadzkę?
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
W Azji nie narzekają ;P

Cytat:
Jakbyście wrzucały czasem zdjęcia z podpiętymi wicherkami to bardzo będę wdzięczna
Postaram się zrobić.
Cytat:
Dużo miensa ;>
Niedobrze mi...
Cytat:
W zdjęciach - McDonald
Dla porównania - McDonald :P

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
I tak się zastanawiam, czy można myć głowę od początku do końca w zimnej wodzie? Mam dziwne wrażenie, że to chyba nie najlepsze rozwiązanie
a to z kilku powodów:
- ciepła woda może lekko uchylić łuski, co pomoże wniknąć substancjom odżywiającym,
- ciepła woda pomoże zmyć tłuste osady, w tym oleje,
- ciepła woda jest przyjemniejsza dla skalpu.
Ale jak się nie ma, co się lubi... to trudno. Na wrocławskim Kozanowie ludzie maja wodę rzadko, bo w pobliżu budowany jest stadion... Nie mają nawet zimnej. No chyba, że jest powódź, to mają pod dostatkiem taki okropny czarny humorek
Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
Obiecane zdjęcia:
Ciekawe, czy gdybyś nieco mniej przy nich robiła, gdy były wilgotne, to czy puch byłby mniejszy...
Ale mnie powala ilość Twoich włosów...
Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
W ogóle to po 2 miesiącach zmienionej pielęgnacji (póki co na ścisłe CG nie przeszłam, choć wszelkie odżywki są zgodne) zauważam pierwsze zmiany. Po raz pierwszy mam na głowie kilka małych korkociągów są drobne i tylko na końcówkach, ale to i tak nowość i takie łał
oraz za Twoją ciężką pracę nad włosami.
Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
a ja z Ziaji nic nigdy do włosów nie widziałam chyba hmmm
Pewnie widziałaś zielone odżywki bez spłukiwania. Mają silikon i dobrze się zimą sprawdzały u dziewczyn.
Poza tymi odżywkami ja też nic do włosów nie widziałam. No, żel Ziaja Nuno - zapomniałabym o nim.
Cytat:
kurde mam coraz większe obawy, ze nie bede umiała się posłużyc suszrką z dyfuzorem... a moja już gdzieś tak do mnie jedzie...
Na pewno dasz sobie radę Za którymś razem będziesz już wiedziała, jakie suszenie daje najlepszy efekt.
Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
A w ogóle strzeliłam sobie fotę dzisiejszego efektu
Rzeczywiście w porównaniu z ostatnim zdjęciem jest różnica. Ale 3 odżywki naraz (myjadło, odżywiadło i zabezpieczadło) to dość ostro. Szczególnie, gdy nie znamy porowatości.
Moje to zniosą, ale mam sporą porowatość...

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 13:27   #39634
aleksandra987x
Rozeznanie

Ja wróciłam z polowania po sklepach
Oprócz butów nabyłam Joannę Naturie b/s miód i cytryna, olejek rycynowy i head&shouders bo mi sie z głowy sypie I odkryłam że w Intermarche mają pottersa odzywki, na co bym nie wpadła.

Drogerii w okolicy mało, jakieś trzy czy cztery beznazwowe i to głównie z kosmetykami do makijażu, Schlecker ( zawiódł mnie bardzo, z joanny do włosów stało tylko kilka szamponów), Lidl, Biedronka, Intermarche, Polo i Dino. I nigdzie nie znalazłam Nivei FC....

Wieczorem myjemy, zobaczymy co z tego wyjdzie
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 13:29   #39635
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
A w ogole to musze sie przeniesc do innego watku bo nie mam juz naturalnych lokow he he zycie jest nieprzewidywalne
jak to? nie strasz...

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 13:33   #39636
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
A ja sie moge dowiedziec co to zonk? (a jak nakladalas silkening - na ociekajace woda? zalecenie producenta i faktycznie tylko tak dziala u mnie)

O, rany! Rybiorku, co zrobilaś? Nie trzymaj nas w niepewności! Gadaj szybko, a najlepiej pokazuj!

Ja dziś jeszcze dosycham. Później może wrzucę coś do codziennika.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 13:41   #39637
Eloe77

Cytat:
idę dziś do lekarza, ale z takimi włosami wstyd się pokazać mam dziś fryzurę pt. piorun w miotłę i nie da się z tym nic zrobić
na pewno nie jest aż tak źle, jak piszesz.
Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Pochwal się, gdzie jedziesz szczęściaro
Tylko do centralnej Polszy na kilka dni, a potem wykończę mieszkanie albo ono mnie wykończy Dlatego upadł pomysł nadmorskich wojaży Ale jeśli nie opróżnimy całkowicie kieszeni, to może będzie grudniowe friski
Liczy się to, że nie trzeba będzie iść do pracy
Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Ale zapuściłam sobie tłuściocha na głowie Ale zamierzam w tym stanie jeszcze wytrwać, po codziennym myciu nad morzem myślę, że taka przerwa dobrze im zrobi
Zawsze to naturalny tłuszczyk
Cytat:
A ja sie moge dowiedziec co to zonk?
Ojć... trudno to opisać, ale spróbuję.
Włosy wyglądały rano po wstaniu jak dnia trzeciego po myciu i na dodatek całe odgniecione! Zero sztywności po żelu jaki nałożyłam! Sporo objętości, ale jakbym rozczesała włosy - mało loków, za to puszak z włosów bez aureolki! Włosy miękkie, takie trochę rozlazłe (przypominało mi to efekt po nadużyciu jedwabiu, ale po jedwabiu były bez objętości, takie bez życia). Dalej są rozlazłe, choć nałożyłam na nie już tonę żelu, Tigi amplifier i Tigi b/s... Jakoś jest, ale miękko do bólu
Cytat:
(a jak nakladalas silkening - na ociekajace woda? zalecenie producenta i faktycznie tylko tak dziala u mnie)
Dokładnie tak nałożyłam.
Cytat:
Rybiorko, co wykombinowałaś?
Ja Cię nigdzie nie puszczam!

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, moje włosy odżyły! Jeju, jak się cieszę z ich dzisiejszej kondycji i wyglądu
Również się zachwycam
Mam nadzieję, że wyjazd był udany.
Cytat:
nie mogłabym mówić ludziom, ze to moje prawdziwe loki, hodując je na spinkach
polecam wpis w FAQ o podpinaniu. są też podpięte filmiki. Nikt w nich loków na spinki nie przyczepia, ale podpina włosy u nasady, by nie klapały.
Cytat:
do końca wakacji będę stosować CG, jesli przyniesie dobre rezultaty, będę pielęgnować dalej jeśli nie, to powrócę do pianki i odżywki do loków z Pantene
Jeśli wakacje masz do końca sierpnia, to cg może Cie rozczarować. Jeśli zaś do końca września, to jest szansa na zobaczenie czegoś naprawdę ładnego.
Zawsze można wrócić do dawnych metod. W razie czego przywitamy Cię z powrotem.
Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
Zrobiłam zdjęcia po myciu i potem po ratowaniu objętości
Wspaniale wyglądają po ratowaniu objętości
Może rzeczywiście na mokre to nie jest metoda dla Ciebie? Ale zawsze warto sprawdzić

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-08-16, 13:42   #39638
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Rzeczywiście w porównaniu z ostatnim zdjęciem jest różnica. Ale 3 odżywki naraz (myjadło, odżywiadło i zabezpieczadło) to dość ostro. Szczególnie, gdy nie znamy porowatości.
Moje to zniosą, ale mam sporą porowatość...

Na razie jeszcze nie wiem, jak rozpoznać porowatość
W każdym razie po BD + gloria i żelu lnianym miałam dziś szałową szopę. Dopiero Nivea i więcej żelu pomogły opanować ten koszmar chociaż i tak nie jest fajnie.
Że tak powiem, za szybko się ucieszyłam, bo trochę mi nie wychodzi ta pielęgnacja :|
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 13:51   #39639
nez123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gagz Pokaż wiadomość
Oto efekty ! Na żywo wygląda trochę inaczej samemu tel nie da się tego uchwycić ale to jest chyba to o co mi chodzi!
Jeszcze takich włosów moich tutaj nie było.

Ps. muszę na koniec miesiąca je podciąć prawda?
Bo ostatni raz byłem w maju jak pozbyłem się resztek kolorowych
Świetne włosy

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Normalnie odlot, swoją drogą - wiem, ze niektórzy na mnie nakrzyczą-ale to niesprawiedliwe, żeby facet mial takie korkociągi!!!
Popieram!!

Eloe miłego wyjazdu życzę;*
Stary 2011-08-16, 14:16   #39640
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie tak nałożyłam.
a jak nakladalas to od razu delikatnie ugniotlas? (pewnie tak ale dla pewnosci zapytam), mnie po nalozeniu zaraz wlosy zbijaja sie w grube pasma (zbijaly bo co bydzie tera to ni wiadomo)

Cytat:
Rybiorko, co wykombinowałaś?
Ja Cię nigdzie nie puszczam!

Cytat:
jak to? nie strasz...
Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
O, rany! Rybiorku, co zrobilaś? Nie trzymaj nas w niepewności! Gadaj szybko, a najlepiej pokazuj!
fotek nie bedzie bo raz ze leje wiec nie ma slonca i jest ciemno jak w ... (no wiecie), na fotkach bedzie widac tylko czarna dziure, a dwa ze sama jeszcze sie nie otrzasnelam z szoku i kaca

wiecie co robia dziewczyny jak sobie organizuja girly night? glupieja

pamietacie jak kiedys tam mowilam (w poprzednim watku chyba) ze sprobowalabym zrobic Silkener jakby sie okazja napatoczyla?

Kolezanka mnie wysmiala (jakis czas temu to bylo) i powiedziala ze ona sobie predzej trwala zrobi (ma wlosy proste jak druty) no i odbyl sie regularny zaklad o ktorym zapomnialysmy.

No i swiat jest maly bo okazalo sie ze jedna z dziewczyna imprezce zna osobe ktorej kuzynka pracowala w salonie Miss Jessie's (!!!!!!!!!!!!!). Oczywiscie ona oficjalnie nie moze powiedziec ze potrafi zrobic Silkener bo to nazwa zastrzezona i ble ble. Kuzynka jednak uprawia to jako tzw pol-trwala (po polsku brzmi glupio ale coz), nauczyla swoja kuzynke, te osobe ktora zna nasz znajoma (kuzynki to Afroamerykanki, dla jasnosci) i sie wczoraj zaczelo jak sprawa sie wydala. Nauczona kuzynka zostala szybko sprowadzona bo akurat przebywa w Dublinie u swojego boyfrienda (w czwartek odlatuje z nim do Stanow wiec nie bylo szans zorganizowania tego kiedy indziej, poza tym powiedz grupie kobiet ze maja na cos czekac) i wyjasniono jej ze mnie ma walnac Silkener a mojej kolezance zaraz po tym trwala, w koncu przegrala zaklad

Jak wrocilam do domu moj kochany malzonek nic nie zauwazyl, stwierdzil tylko ze pachne jak kurczak ktorego nad ogniem sie skubie do zupy , kolezanka miala lepiej, maz juz spal jak wrocila, rano uslyszala jak maz mowi do jej plecow 'przepraszam pania ale chyba pani pomylila domy'

edit: wiecie zeby mnie nikt nie sadzil, powinnam napisac Silkener-podobny zabieg nie?
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2011-08-16 o 14:17
Stary 2011-08-16, 14:28   #39641
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Jak wrocilam do domu moj kochany malzonek nic nie zauwazyl, stwierdzil tylko ze pachne jak kurczak ktorego nad ogniem sie skubie do zupy , kolezanka miala lepiej, maz juz spal jak wrocila, rano uslyszala jak maz mowi do jej plecow 'przepraszam pania ale chyba pani pomylila domy'
koniecznie się pokaż jak już będziesz miała dobre zdjęcia ciekawa jestem jak to wygląda...
A kropcia zrobiła prostowanie encanto co Wy dziołchy, powariowały?

Stary 2011-08-16, 14:35   #39642
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
koniecznie się pokaż jak już będziesz miała dobre zdjęcia ciekawa jestem jak to wygląda...
na razie jest dziwnie, jak sie dowiedzialam jeszcze na hennowanych, rozjasnianych i ponownie farbowanych laska nie probowala tego robic, i sama byla zdziwiona ze nawet wyszlo, ale nie spodziewajcie sie wlosow z reklamy, sa inne, wygladaja jak murzynskie
cos takiego jak na tej stronce, drugi rzad z fotkami blondynki, najblizej mi do jej ostatniej fotki, tyle ze moje sa krotkie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-16, 14:47   #39643
nez123
Rozeznanie

Cytat:

Rybiorku jak złapiesz trochę słońca to koniecznie się pokaż
Stary 2011-08-16, 14:51   #39644
kascysko
Zakorzenienie

Rybiorku, przyszalałaś Też chcę zobaczyć efekty, więc szukaj światła

A z innej beczułki - gdzie można dostać maski Bingo? interesuje mnie ta 5 alg i z elastyną któraś. Z sieciówek dostępne mi są Kaufland, Biedronka, Rossmann, Natura, Inter Marche. Słyszałam, że jest w Tesco, niestety - ta miejscówka dopiero jak w październiku do Krakowa wrócę.
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 14:56   #39645
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
teraz zauwazylam, czemu napisalas na bialo? Jasniutki szary next time please.
A skad wiesz?
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-16, 14:56   #39646
natalcia250
sentimental animal

byłam już u lekarza, zalecił tabletki Revalid i badanie krwi
a tak w ogóle to któraś stosowała Revalid i może się na ich temat wypowiedzieć? tanie to one nie są więc wolę najpierw się wywiedzieć

zaraz idę kupić myjadło Mrs Potters i siemię lniane na żel
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 15:02   #39647
Eloe77

Nez123 dziękuję. Jeszcze trochę Was poobserwuję

Rybiorko dlaczego?
Kiedy będą zdjęcia?
Poza tym ja nie widzę przyczyn, by przenosić się dokądkolwiek. Skąd pomysł?

Edit: w kwestii kremu - ugniotłam Nie zbiły się w duże loki, ale w drobne
Zaryzykowałam z parafiną i nie wiem, czy teraz nie dać sobie na wstrzymanie...

Cytat:
Kochane - pytanie mam, jak traktujecie włosy świeżo po hennowaniu?
Zrobiłam sobie rzęsy u kosmetyczki i chcę zapobiec uciekaniu koloru. Intuicja podpowiada mi nawilżenie np aloes + okluzja czyli olej niewnikający. Dobrze myślę?
Raczej dobrze, ale czy to na rzęsy podziała tak samo Pamiętaj, że blisko oczka i trzeba uważac. Zresztą sama dobrze wiesz...
Cytat:
Napisane przez blackeye79 Pokaż wiadomość
I tak mam mało włosów co prawda odrastają ale to brzydko wyglada, bo odrastajacych jest tyle co tych długich.i zamiast hodowac chyba muszę sie ściać na krótko.
Nic nie ścinamy Będzie dobrze Wkrótce nie będziesz mogła się nadziwić i nacieszyć
Cytat:
może to dlatego, że są zniszczone?
Najprawdopodobniej.
Jeśli chcesz je porządnie pielęgnować (a wcześniej pisałaś, że porzucisz cg, jeśli do końca wakacji nie będzie efektów), to warto obserwować zmiany na zdrowych. Zniszczone i tak wcześniej czy później obetniesz, bo będą się znacząco różnić.
Cytat:
Napisane przez darencja79 Pokaż wiadomość
Składy obu masek jednak się nieco różnią:
Jak pisze Ajrisz - pewnie idzie o stężenia, ale też o kondycjonujący Sodium Glutamate. Fakt, to po zapachu, jednak same jesteśmy przykładem, że coś w minimalnej ilości zmienia efekt.

Będę uciekać za moment. Idę sobie do kina i inne przyjemności. Trzeba odpocząć.
Przyjemnego wieczoru
Gdyby ktoś we Wro widział wściekłą miotłę z super miękkim włosiem to ja

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-08-16 o 15:17
Stary 2011-08-16, 15:05   #39648
Rybiorek
Zakorzenienie

niech mnie, Anwen poleca to prostowanie, znalazlam to
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-16, 15:11   #39649
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
teraz zauwazylam, czemu napisalas na bialo? Jasniutki szary next time please.
A skad wiesz?
Mam wątek o Encanto w subskrypcjach od ponad roku [kusiło mnie to prostowanie] i od czasu do czasu tam zaglądam z ciekawości...no i
A nie wiem czemu na biało może żeby nie przeczytali wszyscy

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
niech mnie, Anwen poleca to prostowanie, znalazlam to
Dokładnie to z czasem się wypłukuje i nie u każdego efekt tak 'doskonały', na szczęście

Stary 2011-08-16, 15:15   #39650
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Rybiorko dlaczego?
no bo tego.... lubie eksperymenta i bardzo chcialam tego sprobowac a do NY sie nie wybieram, okazja sie trafila. A po drugie bylam przygotowana ze w razie czego zetne jak nie wyjdzie albo wyjdzie tak ze nie dam rady z tym zyc. A dziewczyna fajna, szkoda ze woli Stany a nie Europe, zadatki na przyszla Lorraine ma skonczylo sie ze wszystkim cos zrobila z wlosami, ale tylko my dwie najbardziej inwazyjnie

Cytat:
Kiedy będą zdjęcia?
naprawde bez swiatla to nic nie widac, poza tym mam na glowie tablice Mendelejewa nie moj szampon (o zgrozo), nie moja maska (druga zgroza) od wlascicielki domu gdzie byla impra a ona pakuje silikony na glowe w tonach, i jakis krem stylizujacy (to od tej Afroamerykanki ale czy i ile silikonow i pq to nie wiem, nie chcialam psuc zabawy robiac skladnikowe investigation)
Cytat:
Poza tym ja nie widzę przyczyn, by przenosić się dokądkolwiek. Skąd pomysł?
Mowisz AjriszMarcie sie upieklo i mnie tez moze? Ajrisz wprawdzie zrobila trwala stala ale lekka a ja mam cos mocnego ale poltrwalego?
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-16, 15:16   #39651
lenka05
Raczkowanie

Cześć dziewczyny Jestem nowa, mam kręcone włoski i chciałabym do Was dołączyć Najpierw chciałabym przeczytać Wasze posty, dopiero potem się udzielać. Przyjmiecie mnie
lenka05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 15:18   #39652
imbryka
Rozeznanie

hej mam do Was pytanie (trochę taki mały off), używacie jakiś suplementów wewnętrznie? tzn. chodzi mi głównie o preparaty ziołowe i tym podobne, kończę drugi słoiczek drożdży (zaczęłam używać na cerę), ale myślę nad stosowaniem czegoś innego co by wzmacniało m.in włosy od środka - np. kapsułki humavit z pokrzywą czy skrzypem i różnymi minerałami (żeby odżywiało skórę, włosy i paznokcie ), macie z czymś takim do czynienia, możecie coś fajnego polecić? najbardziej skierowana jestem w stronę naturalnych pigułek (ziołowe, z minerałami i witaminami)

poza tym uwielbiam isane babassu która na dodatek kosztowała mnie kilka zł w promocji <3 na końcach piękne kędziorki mi się robią

muszę jeszcze poszukać czegoś fajnego bez spłukiwania ponadto przybieram się do kupienia czegoś fajnego na BU, a we wrzesniu poszukam więcej jakiś fajnych olejów

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 15:21   #39653
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Mam wątek o Encanto w subskrypcjach od ponad roku [kusiło mnie to prostowanie] i od czasu do czasu tam zaglądam z ciekawości...no i
A nie wiem czemu na biało może żeby nie przeczytali wszyscy

taa.... i ja slepota kurza nie zauwazylam od razu

Cytat:
Dokładnie to z czasem się wypłukuje i nie u każdego efekt tak 'doskonały', na szczęście
jakos mnie nigdy prostowanie nie ciaglo, moze dlatego ze ja nie mam gladkich wlosow i generalnie czuje sie jak lysa jak mam proste (w sumie prostownica to mi raz fryzjerka zrobila, nawet nie zapytala mnie o zdanie po obcieciu jak chce miec modelowane a ja bylam mloda i glupia i nie umialam sie odezwac, wrocilam do domu i zaraz leb pod kran, ale nie chcialy sie tydzien krecic po tym)

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Napisane przez lenka05 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Jestem nowa, mam kręcone włoski i chciałabym do Was dołączyć Najpierw chciałabym przeczytać Wasze posty, dopiero potem się udzielać. Przyjmiecie mnie
pewnie!
ale udzielaj sie i czytaj bo do przeczytania tyle ze jak skupisz sie tylko na tym to za rok sie odezwiesz (FAQ, Pigulka - to przeczytaj najpierw)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-16, 15:23   #39654
lenka05
Raczkowanie

pewnie!
ale udzielaj sie i czytaj bo do przeczytania tyle ze jak skupisz sie tylko na tym to za rok sie odezwiesz (FAQ, Pigulka - to przeczytaj najpierw)[/QUOTE]

To już przeczytałam Na pewno będę się udzielać bo widzę, że to forum to prawdziwa kopalnia wiedzy
lenka05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 15:24   #39655
blackeye79
Raczkowanie

Cytat:
No pewnie, wskakuj
Raczej polecam na początek pigułkę, FAQ, i inne wiadomości, póżniej wklej zdjęcia włosów i opisz pielęgnacje to dziewczynom dużo ułatwi w razie udzielania porad
Stary 2011-08-16, 15:44   #39656
malgosia86
Zadomowienie

Rybiorku, zajrzałam na chwilę, a tu takie zmiany! Uważam, że dobrze zrobiłaś, bo trzeba korzystać z okazji
Niecierpliwie czekam na zdjęcia

Mam nadzieję, że Kropcia nie przestała tu pisać z powodu prostowania włosów. Szkoda by było...

Ja dzisiaj kupiłam olej kokosowy i będzie wieczorem olejowanie (razem z ecliptą i keratyną).

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 15:56   #39657
paulownia
Zakorzenienie

Witam po wakacjach. Juz po zakupach polskich sprawilam sobie Jantara i Waxa do wypadajacych, i wlasciwie nic wiecej, bo nie moglam sobie za bardzo bagazu obciazac. Ogladalam Alterry i stropilam sie, bo we wszystkich jest alkohol na drugim miejscu w skladzie, wiec chyba cos nie tak i w koncu ich nie wzielam.
Wczoraj po myciu podcielam troche wlosy, odczekawszy najpierw az wyschna. Ciachnelam okolo 3 cm, trzymajac nozyczki poziomo, prostopadle do loka. Wyszlo calkiem dobrze. Teraz sie przymierzam do szukania henny.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 16:13   #39658
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
taa.... i ja slepota kurza nie zauwazylam od razu
Eeee...nie chciałam zostać donosicielem/ką
Dziś mycie, zobaczymy jaki nastrój mają moje włosy

Stary 2011-08-16, 16:29   #39659
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Rybiorku, zajrzałam na chwilę, a tu takie zmiany! Uważam, że dobrze zrobiłaś, bo trzeba korzystać z okazji
Niecierpliwie czekam na zdjęcia
o rany, nakladacie na mnie presje

ale choc wygladam dziwnie i wszyscy gapia sie na moje wlosy zamiast patrzec mi na twarz jak do mnie mowia to nie zaluje, jedyne co to wlosy sie juz nie ukladaja jak ja chce, maja swoja wlasna wizje

Cytat:
Eeee...nie chciałam zostać donosicielem/ką
Dziś mycie, zobaczymy jaki nastrój mają moje włosy
jaka donosicielka? wymieniamy poprostu informacje
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-16, 16:32   #39660
mimi91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Na pewno w Kauflandzie, kosztuje tam ok. 8 zł.
Również mnie kusi żel aloesowy, ale w tym miesiącu już mocno poszalałam i póki co odpuszczam.
Odżywki d/s jakie mam teraz na stanie: Alterra morela+pszenica, Alterra granat+aloes, odżywka Beauty Formulas (taka).
Kupiłam Hegrona w Kauflandzie za 7zł z groszami Wieczorem będzie mycie nim, zobaczymy jak się sprawdzi
Z Alterry jednak zrezygnowałam, za to kupiłam Babydreama - trzeba poszerzać horyzonty
Za to nigdzie nie widziałam Beauty Formulas Gdzie ją kupujesz?

Cytat:
W tych raczej nie. Pytaj w aptece.
Mój jest z Lidla - Cien med, edycja limitowana ale lubią wracać.
Albo opcja druga, mini ale łatwiej znaleźć - żel aloesowy FlosLek będzie np w osiedlowych drogeriach. Ten albo taki maleńki pod oczy. To raczej na sam skalp, ilość maleńka ale sprawdzisz sobie czy Ci pasuje, a jak coś to będzie pod oczy ;P
Dobra, zaraz pójdę do Lidla i apteki, więc obczaję czy coś tam jest

Cytat:
byłam już u lekarza, zalecił tabletki Revalid i badanie krwi
a tak w ogóle to któraś stosowała Revalid i może się na ich temat wypowiedzieć? tanie to one nie są więc wolę najpierw się wywiedzieć

zaraz idę kupić myjadło Mrs Potters i siemię lniane na żel
Siemię lniane jest THE BEST!!!
Ale to byłaś u dermatologa czy u ogólnego? A nie mówił jaka może być przyczyna?
Ja już sama nie wiem czy iść czy po prostu nakupować jakichś tabletek i herbatek i na własną rękę się leczyć...

Cytat:
Witaj!! Załączaj fotki włosków i napisz nam jak dotychczas o nie dbałaś

Kupiłam Hegrona, Babydreama i Vatikę,zrobiłam nowy żel lniany. Dziś wieczorem będzie mycie, więc postaram się zdać relację

mimi91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości