Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011. - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to...
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. 30 49,18%
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. 6 9,84%
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. 30 49,18%
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. 2 3,28%
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. 3 4,92%
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. 3 4,92%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-17, 11:11   #3241
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
chceeeee zawsze to jakieś intensywne odczucie
no na intensywne to poczekać musisz

mężol miał urlop, pisałam że mnie nie będzie , gości się nazjeżdżało chałupę roznieśli teraz po nich dochodzimy do siebie z małą

ogólnie chyba przeszłam załamanie nerwowe ostatnio, mam nadzieję że nie odbije się to na Haniulce

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

indygo lej ile wlezie mam coś z masochisty więc dobrze mi to zrobi

fajnie że ktoś mnie zauważa, w domu ostatnio to czuję się przeźroczysta tylko w drzwiach trzeba mnie zauważyć żeby ominąć bo zabieram więcej miejsca

eeehh mówiłam że ogólnie do d... wszystko, ja już chce październik buuuu
ojej bidulko znam te stany.....

Cytat:
trzymam kciuki żeby to nie było zatrucie jednak

dziewczyny czy jak któraś ma spuchnięte ręce i nogi to boli was przy zginaniu palcy??? mnie rwie każda kosteczka, co gorsza opuchnięcie nie przechodzi po nocy
oj to skonsultuj z ginem, anciaa tez puchła....

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
t

Natalka waży 3200 szyjka "zgładzona" znacz się płaska, rozwarcie na jednego palucha łożysko zaczyna świecić wiec to podobno znak że wszystko jest tuż tuż we wtorek mam się zgłosić na patologie bo mój lekarz ma dyżur, jeśli będzie "obiecująco" to zostaje i rodzimy, jeśli lekarz stwierdzi że jeszcze mam czas to do domku wróce

Ale jak mnie badał to ała, chyba wraził palucha w te rozwarcie bo tak zabolało że ojoj, ale twarda byłam co to dopiero będzie przy porodzie
ło matko ale my jesteśmy niezłe z tymi szczerymi opisami

Cytat:

fajnie że siostra mnie poratowała i przyjechała na wekend bo byłam w kiepskim stanie psychicznym, wygadałam się, wypłakałam, i już troszkę lepiej, no i też mi uświadomiła że może tak mi sie wszystko nazbierało i tak to widzę w czarnych barwach przez te hormonki i żeby jeszcze troszkę przeczekać i będzie dobrze, dobrze mieć starszą siostrę na którą można liczyć
popieram bez mojej siostruni tez ani rusz

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamuśki
Pisałyście o skurczach w nocy- mnie też męczyły ale nie te porodowe, tylko łydki. I teraz chodzę i kuleję. A magnez łykam 2x dziennie

wiesz co ważna jest ilość magnezu w magnezie, mnie gin mówił, ze ma być minimum 500 mg w tabletce, sprawdz jaki masz

Przede wszystkim za wszystkie dzisiejsze wizyty.

anciaahk mam nadzieję, że podejrzenia się nie sprawdzą. Trzymamy wszystkie kciuki, daj znać jak tylko będziesz mogła

To Ty już całkowicie (roz)warta i gotowa Super, ze wszystko dobrze, ale Stasiek mógłby jeszcze troszkę posiedzieć u mamy. Gdzie mu potem będzie tak dobrze
Swoją drogą niezłe godziny przyjęć ma ten Twój lekarz...
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Temu miskowi wielkiemu? Hehehe to musiała się psina zdziwić
U mnie w standardzie: wywalanie szklanek z wodą, upuszczanie jedzenia podczas gotowania, jak chce się schylić do szafki przy podłodze zeby cos w niej znaleśc, to muszę usiąść na podłodze a potem nie potrafie z nij wstać i duzo by jeszcze wymieniać
weź masakra, ja ostatnio racuchy obtaczałam w cukrze pudrze i albo cukier lądował na stole, albo na mnie... a to byly 3 racuchy

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Małgosia jak szyjka zgładzona calkowicie to juz połowa za Tobą super teraz tylko slicznie rozwarcie, troszkę poprzesz i fruu - Staś będzie na świecie

Kaileight to dobrze zrozumialam u Ciebie cc? to najpewniej niedlugo będziesz znać dokładny termin nie? niezłe jaja się zaczynają na wątku

polożna to widzi nawet na oko a poza tym to ze zaczęły się skurcze parte to się czuje bardzo dokładnie - nie martwcie się nagle dziecko zaczyna po prostu napierac i nic innego juz się nie da robić tylko przeć, to bardzo naturalne. I moim zdaniem parte skurcze sa "najprzyjemniejsze" bo raz cos się wreszcie dzieje, dwa mnie jakos mniej bolały niz rozwierające

czyli na odrobine przyjemności liczyć można

aaa archi z tym kanałem i dużym dzieckiem to chyba cos jest - bo my rodziłysmy we trzy w jednym dniu i najtrudniej miala dziewczyna ktorej corcia wazyła 2100. Zatrzymala jej się w spojeniu łonowym i nie mogła się wepchać w kanał. Ale połozne jej pomogły szybko więc i tak sobie urodziła sn.

pestka wspołczuję nocy u mnie też znów na noc skurcze. W dzien jest cacy, noce są koszmarne.

W ogole podobno dużo zalezy od glowy. Ja w poniedzialek znow sobie uroiłam ze dziś urodzę. No i miałam skurcze od razu To chyba dlatego że chcę koniecznie doczekać do 10 września i pojechac do tej cioci, więc mam koszmary ze mi się nie uda

No i wciąz nic nie mam do szpitala i dla Małgosi. Ubranka nie poprane, wózek i lózeczko też nie, wszystko leży gdzies kątem u rodziców. Remont jak trwał tak trwa, pokoj dzieci rozgrzebany... Brzuch mi z dnia na dzien się obniżył (aż poczulam że mała kopie dużo niżej), a ja w czarnej dooopie. I jakos nie moge się zebrać Za to do fryzjera znalazlam czas zeby pójsc. Profilaktycznie - żeby nie miec odrostów na porodówce. Nie ma to jak pokręcony system wartości

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cotka Ty juz weszłas w 37 tc, rany. A ja sobie od początku uroiłam że Ty mama październikowa jesteś

moja droga zadbana mama, to szczęsliwa mama. kiedyś oglądałam "bogate żony new jersey' to jedna na porodówce full makijaż i wezwała panią do poprawienia tipsów
Cytat:
ja mam 160 i dziś waga pokazała 73

właśnie znalazłam na majtaskach kawałek śluzu z krewką, chyba się odczopowujemy powoli :d
cóż

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 11:11   #3242
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

A ja chyba zaraz wezme sie za pranie dywanu ...cos musze zrobic.....
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 11:13   #3243
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Oooo to kolejna widzę po medal się ustawia
to ja wybieram srebrny hihi

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 11:16   #3244
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
e ciotka, to ty tez chyba za wiele nie przybrałaś chyba, ze przed ciążą byłaś chudzinką
12 kg przytyłam, może nawet już i 14- od jakiegoś tyg. boje się wagi
TY się lepiej pochwal jaki Ty zakres wagi masz przed- do teraz - chudzino
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
też mi zasadził tam palucha i mówił że wchodzi ale nie czułam na szczeście bólu więc współczuję
No nie mów ,ze się w doktora bawicie???

Cytat:
zobaczycie że nie , mam przeczucie że któraś mnie wyprzedzi
eeeeeeeee- myślę, ze TY
No chyba, ze u anci cc teraz szybko będą chcieli robić
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 11:18   #3245
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
dobry wieczór

Jakoś dziś miałam tak senny i rozlały dzień, ze ledwo tu dotarłam No ale musiałam zajrzeć by zobaczyć czy żadna się nie rozpakowała

Cotka, AgnesD
- duża buźka w dniu urodzin

Dziś mieliśmy drugie zajęcia w SR- fazy porodu czasem do mnie to nie dociera, ze to tez mnie czeka W każdym bądź razie:

I faza- trwa max 16h i w trakcie niej zgłaszamy się na IP. Zalecenia u nas są takie żeby zgłosić się do 2h od odejścia wód lub 2h od momentu pojawienia się regularnych skurczy (bez odejścia wód).
No wiadomo- jak coś niepokojącego to od razu wzywać karetkę. Po przybyciu na salę porodowa jak rozwarcie niepełne to chodzimy, ćwiczymy, bierzemy prysznic. Położne "odwiedzają" nas nie rzadziej niż co 30 min., lekarz nie rzadziej niż co 3h.

Mieliśmy dziś ćw. z piłką (taką dużą)- jak któraś chodziła na fitness to tam są takie
Są 4 rodzaje ćwiczeń:
1. siadamy na piłkę lekko pochylone do przodu opierając się o łóżko, krzesło etc.- a Tż kładzie ręce na ramiona i naciskając i puszczając powoduje, ze "skaczemy na piłce".
2. siadamy na piłkę j.w. - Tż za nami klęczy i trzymając nas za biodra buja na boki
3. j.w. tylko robi się kółeczka biodrami
4.Tż z boku- jedną ręką trzyma za lędźwie/krzyż, druga na przeponie i buja nas w przód i tył- to jest podobno świetne ćwiczenie też na II fazę porodu gdy dziecko mimo rozwarcia nie schodzi do kanału rodngo.
W trackie ćwiczeń na piłce robi się od razu ćwiczenia oddechowe.

Babka mówiła ,ze przy rozwarciu 7-8 cm często kobiety mają kryzys.

II faza porodu trwa max 2h- po tym czasie cesarka.
III faza- 30 min- z reguły po 10 min łożysko wychodzi.
IV faza- 2 h spędzamy na sali bo nas zszywają, oglądają czy całe łożysko wyszło itp. itd. W tym czasie jest tez pierwsze karmienie.

Babka pocieszała, że większe dzieci łatwiej wstawiają się w kanał rodny- mają ciaśniej i przez to mniejsze pole manewru niż mniejsze egzemplarze No cóż- muszę się chyba tego trzymać bo Piotruś do najmniejszych raczej nie będzie należał

Poza tym była też przedstawicielka z banku kom. macierzystych.. ja mam mieszane uczucia.
A u nas się któraś zdecydowała?? Rabarbar chyba kiedyś pisała o tym?
u nas na SR dokładnie to samo mówili a dziś kolejne spotkanie
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

Zastanawiam się czy już trochę małego nie pogonić Kilka okien by się nadawało do mycia
szalona Natka okna umyte??
Cytat:
jejciu nie moge sie doczekać tej jutrzejszej wizyty tak straszliwie jestem ciekawa co mi powie

Cytat:

a ja też mam jutro wizytę- ale u dentysty
[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

I znaleźliśmy ekipę więc- jak znowu nie zdarzy się jakieś nieszczęście- w piątek najprawdopodobniej będzie po remoncie łazienki i zakładaniu paneli u mnie i wtedy ruszam pełną parą z praniem i rozstawianiem łóżeczka
Poza tym muszę kupić jeszcze kilka drobiazgów. A te ręczniki z kapturkiem wszystkie takie kiczowate, że chyba do ikei muszę się wybrać po żabowaty
to już w piątek będziesz czyściutka i pachnąca od stóp do głów
Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość

Chwile mnie nie było, bo dokucza rwa kulszowa- maleństwo uciska

Zbliżamy się do porodu, dziś 37 tydz i 4 dni, czop śluzowy już odszedł, także czekam niecierpliwie
Dzisiejsza wizyta lekarska potwierdza, że powinnam się powoli już szykować. Dziecko nadal w ułożeniu pośladkowym, duże ponad 3 kilo, za to ja znowu schudłam, całkowity przyrost wagi razem z mega opuchlizną to 8 kg Powoli nadrabiam to co piszecie, ale z racji kręgosłupa jest mi cięzko...
współczuję to Ty nas wszystkich z zaskoczenia i pierwsza chcesz się rozpakować
Cytat:
cóż się dowiedziałam
szyjka całkowicie "złagodzona" , musiałam się dopytać bo skąd mam wiedzieć tzn że skrócona , otwarta i gotowa do porodu
Lekarz powiedział , że teraz to już w każdej chwili mogę rodzic, dobrze by było żebym jeszcze dzieciątkoo ponosiła w brzuchu , ale jak ze chce wyjść to trudno
Dał mi kilka wskazówek co do porodu, kiedy jechać, nie panikować, wrazie co dzwonić po niego, mam też chodzić do niego w kontrolę do szpitala co dwa/ trzy dni

aaa i mówił że nie doczekam do wrzesnia, no może jakimś cudem
seksu zero przez to otwarcie, ale i tak nie było więc lajcik
Śluz mi cały czas uchodzi, takie małe skrzepy mi wypadaja, możliwe że to czop choć nie koniecznie

no i tyle

lecem spać , Stasiek mnie tu kopie , chyba już pora

dobranoc mamusie
no to Małgosiu to już takie mega realne się staje, że za kilka dni będziesz mamusią

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 11:20   #3246
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam 158 i tydzień temu waga pokazała 75kg - z taką szłam w pierwszej ciąży rodzić, a tu jeszcze miesiąc...
No chyba masz zepsutą wagę... w życiu bym nie powiedziała! I jeszcze te chude nózie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
moja droga zadbana mama, to szczęsliwa mama. kiedyś oglądałam "bogate żony new jersey' to jedna na porodówce full makijaż i wezwała panią do poprawienia tipsów
Stary 2011-08-17, 11:23   #3247
tusia872
Zadomowienie

Cytat:

eeeeeeeee- myślę, ze TY
a ja mam 165cm i waze 77 kg jak narazie to 15 kg na plusie i jeszcze waga idze w gore teraz nawet juz sie nie waze zeby sie nie wystraszyc

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 11:26   #3248
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
a ja mam 165cm i waze 77 kg jak narazie to 15 kg na plusie i jeszcze waga idze w gore teraz nawet juz sie nie waze zeby sie nie wystraszyc
No to chyba wszystkie około 15 kilograma zaczynamy wagi unikać
Stary 2011-08-17, 11:27   #3249
danika
Zakorzenienie

Cytat:
ojoj, to szczuplaczek z ciebie był wcześniej

ja przytyłam 3,5 kilo, ale z 58 startowałam (164 cm mam), takze inna kategoria wagowa
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 11:32   #3250
archinta
Zakorzenienie

Cytat:

ja przytyłam 3,5 kilo, ale z 58 startowałam (164 cm mam), takze inna kategoria wagowa
3,5 kg

Niby inna waga/wzrost ale BMI i Twoje i moje to środek, a nawet poniżej środka normy
Stary 2011-08-17, 11:34   #3251
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
eeeeeeeee- myślę, ze TY
nie no lekarz mnie zbadał
mąż to boi sie mnie nawet dotknąć
U Anci miejmy nadzieję żeby jeszcze Franek posiedział w brzuchu i że wszsytko dobrze będzie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
no to Małgosiu to już takie mega realne się staje, że za kilka dni będziesz mamusią
czuję się przez to mega podniecona

25.08.2011

Stary 2011-08-17, 11:35   #3252
danika
Zakorzenienie

Cytat:
3,5 kg

Niby inna waga/wzrost ale BMI i Twoje i moje to środek, a nawet poniżej środka normy
wiesz, jakby nie ta głupia dieta to na pewno byłoby więcej poza tym chyba geny, bo moja mama bez diety tyła po 6-7 kilo, przy czym mnie urodziła jak miała 41 lat
Stary 2011-08-17, 11:37   #3253
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Wyścig zaczął się na dobre

Nie piernicz??? Nie możliwe!!! Nie widać!!! W ogóle myślałam,ze wyższa jesteś!
Ja mam 162 i 64 kg, a wyglądam na zdecydowanie większą!
A ja mam 168 i waze juz 72 kg..

Cytat:

Są plastikowe mocowania, ale my nie mocowaliśmy, było ok, tylko łóżko stało bokiem do ściany, więc o ścianę opieraliśmy, zresztą potem było często zdejmowane, jak już Grześ był bardziej ruchliwy

Ty Aga do tej W-wy na poród się dalej wybierasz ?

Potrzebne jest to samo, bo i tak jest normalny połóg

Ja mam 158 i tydzień temu waga pokazała 75kg - z taką szłam w pierwszej ciąży rodzić, a tu jeszcze miesiąc...

___

Ale sobie spacer zrobiliśmy - najpierw autobusem kilka przystanków na targ po zakupy i z powrotem prawie na piechotę, bo do autobusu na 2 przystanki wsiedliśmy, ja już bym nie dała rady dojść....
Grześ też przytakiwał, że nogi go bolą, może szybciej uśnie ze zmęczenia

Kupiłam kukurydzę w kolbach i właśnie się gotuje
miss, podziel sie kukurydza bo oszaleje! normalnie smak dziecinstwa

Cytat:

wez wyjdz z tym swoim 3,5 kilo
Stary 2011-08-17, 11:39   #3254
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
wez wyjdz z tym swoim 3,5 kilo
zamień sie na jedzonko to wyjdę
Stary 2011-08-17, 11:40   #3255
anetika
Rozeznanie

Kobietki mam pytanie czy któraś z Was bierze lub zamierza brać olej z wiesiołka?

Cytat:
show must go on !
Dobrze powiedziane
Cytat:
oj biedne jestescie z tymi skurczami - ja jeszcze ani jednego nie miałam...za to bede sie pewnie meczyć potem na porodówce 20 godzin albo lepiej...
Ja też dziewczynom szczerze współczuję tych skurczy - ale też zastanawiam się dlaczego u mnie ciągle cisza już 38 tydzień leci, a ja ani jednego skurczu nie miałam (nie licząc tych w łydkę)
Cytat:
Natalka waży 3200 szyjka "zgładzona" znacz się płaska, rozwarcie na jednego palucha łożysko zaczyna świecić wiec to podobno znak że wszystko jest tuż tuż we wtorek mam się zgłosić na patologie bo mój lekarz ma dyżur, jeśli będzie "obiecująco" to zostaje i rodzimy, jeśli lekarz stwierdzi że jeszcze mam czas to do domku wróce
Jaka duża już córcia

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 11:40   #3256
AgnesD
Rozeznanie

a ja się nie przyznaję ile ważę, a tym bardziej ile przytyłam
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 11:41   #3257
anetika
Rozeznanie

Cytat:
Oj dokładnie

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 11:42   #3258
martunia_199
Zakorzenienie

A ja właśnie wszamałam drożdżówkę z makiem, chodziła już za mną z dobry tydzień i teraz się męczę ze zgagą ale co tam. Ja przytyłam 4 kg ale to też przez dietę, w zasadzie od początku przytyłam 6 kg ale potem zjechałam 2kg po diecie. Mam nadzieję że dalej nie zjeżdżam w dół, bo się okaże że jestem na minusie

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 11:44   #3259
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Dzisiaj mam pierwsze zajecia z "edukacji macierzynskiej" czyli SR. Napisze wam wieczorem co ciekawego mowili, jak nie rozplyne sie wczesniej, bo zapowiadali na dzisiaj 38 stopni...
o jacie 38 stopni to miłego pobytu w SR
Cytat:

Ale jak mnie badał to ała, chyba wraził palucha w te rozwarcie bo tak zabolało że ojoj, ale twarda byłam co to dopiero będzie przy porodzie
o jaka duża laska no kto wie może przyszły tydzień będzie owocny w pierwsze dzieciątka

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość

polożna to widzi nawet na oko a poza tym to ze zaczęły się skurcze parte to się czuje bardzo dokładnie - nie martwcie się nagle dziecko zaczyna po prostu napierac i nic innego juz się nie da robić tylko przeć, to bardzo naturalne. I moim zdaniem parte skurcze sa "najprzyjemniejsze" bo raz cos się wreszcie dzieje, dwa mnie jakos mniej bolały niz rozwierające

aaa archi z tym kanałem i dużym dzieckiem to chyba cos jest - bo my rodziłysmy we trzy w jednym dniu i najtrudniej miala dziewczyna ktorej corcia wazyła 2100. Zatrzymala jej się w spojeniu łonowym i nie mogła się wepchać w kanał. Ale połozne jej pomogły szybko więc i tak sobie urodziła sn.

pestka wspołczuję nocy u mnie też znów na noc skurcze. W dzien jest cacy, noce są koszmarne.

W ogole podobno dużo zalezy od glowy. Ja w poniedzialek znow sobie uroiłam ze dziś urodzę. No i miałam skurcze od razu To chyba dlatego że chcę koniecznie doczekać do 10 września i pojechac do tej cioci, więc mam koszmary ze mi się nie uda

No i wciąz nic nie mam do szpitala i dla Małgosi. Ubranka nie poprane, wózek i lózeczko też nie, wszystko leży gdzies kątem u rodziców. Remont jak trwał tak trwa, pokoj dzieci rozgrzebany... Brzuch mi z dnia na dzien się obniżył (aż poczulam że mała kopie dużo niżej), a ja w czarnej dooopie. I jakos nie moge się zebrać Za to do fryzjera znalazlam czas zeby pójsc. Profilaktycznie - żeby nie miec odrostów na porodówce. Nie ma to jak pokręcony system wartości
kochana Malgosia na pewno jeszcze poczeka i spokojnie urodzisz w Warszawie
Cytat:
Dzien dobry wszystkim

Cytat:
ja mam 160 i dziś waga pokazała 73

właśnie znalazłam na majtaskach kawałek śluzu z krewką, chyba się odczopowujemy powoli :d
o jacie, już

W końcu Was nadrobiłam muszę się ogarnąć i wyskoczyć do sklepu po mielone na spagetti, do później

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-17, 11:47   #3260
lullaby_ml
Zakorzenienie

lau : cmok: od Mikulencji dla cioci
malgos jak ja Ci zazdraszczam
Stary 2011-08-17, 11:52   #3261
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
No chyba masz zepsutą wagę... w życiu bym nie powiedziała! I jeszcze te chude nózie
Waży mnie zawsze ginka i tej wagi się trzymam
A wygląd to często złudne wrażenie

Dobra młody zasnął, to i ja się położę

Cytat:
miss, podziel sie kukurydza bo oszaleje! normalnie smak dziecinstwa
Proszę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kukurydzamaslo.jpg (27,5 KB, 2 załadowań)

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 12:03   #3262
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
zamień sie na jedzonko to wyjdę
z checie po porodzie bo chyba nie jestem w stanie odpuscic sobie wszystkiego slodkiego uzaleznilam sie..a poza tym to glupie ale jak chce pobudzic Mikiego do skakania i turbulencji brzusznych to zjadam cokolwiek slodkiego i on wtedy fika i bryka, no a pozniej oczywiscie co jest do przewidzenia-ma czkawke

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
a ja się nie przyznaję ile ważę, a tym bardziej ile przytyłam
dawaj, my tez

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Waży mnie zawsze ginka i tej wagi się trzymam
A wygląd to często złudne wrażenie

Dobra młody zasnął, to i ja się położę

Proszę
Stary 2011-08-17, 12:03   #3263
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
dla Tz

show must go on !

Cytat:
oj biedne jestescie z tymi skurczami - ja jeszcze ani jednego nie miałam...za to bede sie pewnie meczyć potem na porodówce 20 godzin albo lepiej...

a co do pogrubionego - ja sie tez tak koło połowy wrzesnia wybieram, bo nie sądze żebym wczesniej urodziła. Musze pofarbić moje siwulce bo potem jak mała się urodzi to nie bedzie tak łatwo sie wyrwać na dłużej

to pewnie po tym ginowym badaniu
oj tam, a może właśnie my się będziemy męzyć a Ty rachu ciachu i po strachu, tego się nie dowiemy prędzej nie ma się co nastawiać na którąkolwiek wersje

nom farbowanko to dłuższe posiedzenie u fryzjera, ja mam fajnie bo mama fryzjerka więc odwiedzinki u babci, kawusia i przy okazji fryzurka
Cytat:
o widzisz jedziemy na tym samym wózku
też mi zasadził tam palucha i mówił że wchodzi ale nie czułam na szczeście bólu więc współczuję
Też mi lekarz kazał przychodzić na jego dyżury, żeby sprawdzać, i jakby co zostaje i rodzimy

ale mam dobry humor po wczorajszej wizycie, sama micha mi się cieszy, że wszsytko ok jest i tylko czekać, kij już nawet z tym bólem , ważne że już za chwilkę

Poczytałam lipcówki i dziewczyna miała tak samo jak ja po wczorajszym to coś za dwa dni zaczeła rodzić od wizyty ja mam nadzieję że jeszcze z tydzień po noszę Stanisława ale były by jaja jak bym jeszcze we wrzesniu urodziła

aaa i wcale nie czuję się pierwsza w kolejce ja tu widzę potencjały u dziewczyn i zobaczycie któraś mnie wyprzedzi

zobaczycie że nie , mam przeczucie że któraś mnie wyprzedzi

heh nie wiem czy gratulować ale chyba tak
patrz a u mnie dalej wypada gęsty śluz w ilości coraz większej ale podbarwiony krwią nie jest
żadnych infekcji nie mam, myśle że to przez to złagodzenie szyjki mi tam się odrywa cały czas
Malgosia choć razem urodzimy ten wtorek Ci pasi?
a krew to podobno u jednych jest a u innych nie, tak przynajmniej położna mówiła
Cytat:

___

Ale sobie spacer zrobiliśmy - najpierw autobusem kilka przystanków na targ po zakupy i z powrotem prawie na piechotę, bo do autobusu na 2 przystanki wsiedliśmy, ja już bym nie dała rady dojść....
Grześ też przytakiwał, że nogi go bolą, może szybciej uśnie ze zmęczenia

Kupiłam kukurydzę w kolbach i właśnie się gotuje
my w poniedziałek mieliśmy kukurydze, mniam mniam
Twój Grzes też tak lubi jeździć autobusem? Bo u większości dzieciaków które znam autobus to teraz mega atrakcja

e tam po medal od razu po prostu chciałabym już urodzić Natalcie
Cytat:

ło matko ale my jesteśmy niezłe z tymi szczerymi opisami
no co, każda ma to samo
Cytat:
ja się waże tylko u gina, bo w domu wagi nie mam
wg tego co pokazało dzisiaj na plusie mam już 19.5 kg no ale też puchnięcie robi swoje, ja się nie czuje o tyle cięższa na pewno

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość

Jaka duża już córcia
kotlecik moj kochany
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
A ja właśnie wszamałam drożdżówkę z makiem, chodziła już za mną z dobry tydzień i teraz się męczę ze zgagą ale co tam. Ja przytyłam 4 kg ale to też przez dietę, w zasadzie od początku przytyłam 6 kg ale potem zjechałam 2kg po diecie. Mam nadzieję że dalej nie zjeżdżam w dół, bo się okaże że jestem na minusie
ja już leje na zgage, jak coś zjem to ją mam, jakbym tego nie zjadła to też by zgaga była
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 12:05   #3264
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
No ja też mam podobne odczucia do Twoich i to co podkreśliłam to tez moje zdanie.
No ale oczywiście zasiewają w człowieku ziarnko niepokoju (zwłaszcza jak się usłyszy w trakcie ciąży jakieś niepokojące info od lek np. na bad. połówkowym , jak u nas)

A napiszesz co Ciebie przekonało do pobrania tej krwi?

ostatnio jakoś wiele z nas przechodzi kryzysy- łącznie ze mną
I pewnie , ze zauważamy- nawet się zastanawiałyśmy,ze długo nie wracasz i czy wszystko ok. Bo wiesz- nawet jak się ktoś odmelduje , a potem nie ma go i nie ma to stersik nas nachodzi czy aby na pewno wszystko oki
archinta

nie wiem czy jest sens pisać tu na forum o tym dlaczego chcemy pobrać krew, większość z was ma już utarte zdanie na ten temat a nie chce żeby ktoś pomyślał że tu "sieję propagandę" albo co gorsza gram na uczuciach

ale coś napiszę z tego co wyczytałam w waszych wypowiedziach a co mija się z prawdą:
1. po pobraniu krwi i przed zdeponowaniem (zamrożeniem) robione są bardzo szczegółowe badania, zarówno krwi pępowinowej jak i pobierana jest krew od matki po porodzie, rodzice są informowani na bieżąco o wynikach, mogą zrezygnować z deponowania na każdym etapie,
2. ilość krwi to sprawa indywidualna personal ma pobrać jej tyle ile się da, zależy to od długości pępowiny, czasu trwania porodu itp, jeśli okaże się że z jakiś względów krwi jest mniej niż ma być w 1 próbce to wszelkie koszty są zwracane, mniejszej ilości niż zalecana nie mrozi się, często można pobrać 2 kasety, w moim szpitalu pobierają tę krew już od 9 lat i jeszcze się nie zdarzyło żeby zawalili sprawę
3. trwają pracę nad namnarzaniem komórek macierzystych, ponoć już się to udało, więc za parę lat z każdej małej próbki może można będzie pozyskać dużo więcej cennych komórek, byłoby super
4. podpisując umowę można wybrać termin przechowywania krwi, można przechowywać rok, dwa pięć albo do końca życia, i zawsze można zmienić ten termin tu nikt nikogo nie zmusza do płacenia haraczu do końca życia, wystarczy wypowiedzenie albo aneks, nie wiadomo jak nauka pójdzie do przodu za 5, 10 lat
5. my nie należymy do bogaczy, od 4 lat nie byłam na urlopie, mamy kredyt na auto, dom, na wszystko ciężko pracujemy i oszczędzamy na wielu przyjemnościach, duża liczba polaków co 2 lata wymienia telewizor na nowy (płacą po 2-3 tys) a my mamy stary kilkunastoletni ze strychu od znajomych (3 już zdążyły zakończyć u nas działalność i poszły na wymianę na eko torby i drzewka) więc kwestia finansowa to też sprawa indywidualna, sorry ale trochę mnie wkurza jak słyszę że na to stać tylko bogaczy, dla mnie to ogromne pieniądze ale świadomie rezygnuje z kilku dóbr konsumpcyjnych na rzecz tej ociupinki szansy że w razie czego zrobiłam wszystko żeby moje dziecko było choć trochę zabezpieczone, a 300 zł rocznie to chyba nie majątek (ile się wydaje na rachunki za tel rocznie?)

to nie jest lekarstwo na wszelkie choroby tego świata, ale z wielu względów dla nas warte tych pieniędzy i zainteresowania się tym tematem

ja byłam bardzo sceptyczna na początku, poświęciłam mnóstwo czasu żeby wgryźć się w temat i mieć pełną świadomość o co w tym tak naprawdę biega, tu nikt nikogo do niczego nie może zmusić każdy ma prawo do własnej opinii i zdania, ale trzeba się tym poważnie zainteresować żeby podjąć decyzję taką czy inną a nie mówić że się coś gdzieś kiedyś przeczytało i że "nie" bo nie

i się rozpisałam
któraś z was kiedyś ładnie napisała że to jest tak jak z polisą na życie albo ubezpieczeniem dodatkowym, wykupuje się je ale ma się nadzieję że się z tego nigdy nie skorzysta, a w życiu bywa różnie carpe diem ale czasem warto popatrzeć w przyszłość

mam nadzieję że osoby zainteresowane tematem dobrze mnie zrozumieją, i nikt nie będzie urażony, żadna z nas nie jest złą babą przez to że np. nie może karmić piersią albo kupić wypasionego nowego wózka, tak jak i nikogo nie można oceniać po tym że nie korzysta z nowinek medycznych więc proszę o dystans do tematu i niech każdy rozważy to na spokojnie w głowie i trzyma się podjętych decyzji bo każda z nich jest dobra
Stary 2011-08-17, 12:07   #3265
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Malgosia choć razem urodzimy ten wtorek Ci pasi?
a krew to podobno u jednych jest a u innych nie, tak przynajmniej położna mówiła
to się smsowo zmówimy we wtorek

25.08.2011

Stary 2011-08-17, 12:07   #3266
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
weź masakra, ja ostatnio racuchy obtaczałam w cukrze pudrze i albo cukier lądował na stole, albo na mnie... a to byly 3 racuchy

Brzuchate ułomki
Ze skrajności w skrajność

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Ja też dziewczynom szczerze współczuję tych skurczy - ale też zastanawiam się dlaczego u mnie ciągle cisza już 38 tydzień leci, a ja ani jednego skurczu nie miałam (nie licząc tych w łydkę)
Ja też nie mam skurczy.. co prawda to 36tc ale też się zastanawiam czy to lepiej czy nie koniecznie...
Stary 2011-08-17, 12:07   #3267
rabarbar83
Rozeznanie

wpadnę wieczorem i postaram się troszkę nadrobić bo zasuwacie tak że chyba zacznę w nocy wstawać i czytać bo i tak nie sypiam ostatnio

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-17, 12:10   #3268
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:

a ja moge dołączyć ??? też bym chciała już
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 12:11   #3269
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
ok!

AgnesD, jak skończony będzie we wtorek 37 tydzień to możesz ( a widze po suwaczku że będzie )

któraś jeszcze? Może Stokrotka, albo Natka?

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-08-17 o 12:14
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 12:12   #3270
aa2
Zakorzenienie

dzien dobry słoneczka

melduje sie ze prania ciag dalszy a jeszcze dzis bede robic gołabki wiec troche mneij czasu no ale zagladam i czytam czy mi sie tu zadna jeszcez nie rozpakowała hehe

jak meza zwolni mi drugi komputer to wrzuce foty łozeczka troche kiepskie bo robione aparatem z telefonu ale co tam
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości