Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1329 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-17, 22:07   #39841
Miss Puppet
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez chocolaterie Pokaż wiadomość
Możesz się podzielić tajemną wiedzą i ujawnić gdzie widziałaś Jantara?
Myślałam, że już cały kraków obeszłam za nim...
przecież jest na dozie...
wielbicielka wody mineralnej, herbat, ziółek i kawusi

zakupoholizm pomniejszony

If you always do what you always did, you'll always get what you always got.
Miss Puppet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 22:20   #39842
Aoirghe
Raczkowanie

Echh... i po co ja się za te kłaki brałam
Nic nie robiłam, to lepiej było, a oszczędziłam kupę czasu i trochę kasy

Wspaniałomyślnie walnęłam sobie dziś maskę z naftą, jajcem, witaminami i miodem. Umyłam BD i zamiast odżywki d/s, nałożylam b/s balsam z apteczki babuni. (Bo nic nowego nie kupiłam, a Biovax i Maska Gloria powodują u mnie wyprost, Isana podobno za ciężka, odżywka z apteczki babuni ma siakieś polyquaternium, a Nivea FC dimethicone )
Jeszcze musnęłam żelem lnianym.

Efekt rozpaczliwy: posklejany, przyklepo-puszak. Wnerwiona zmoczyłam łeb i nałożyłam Nivea FC d/s, potem żel lniany, bo na mokro wyglądało, że może coś tam z tego będzie. Trochę lepiej, ale i tak lipnie :/ Planuję rano rozczesać, mam nadzieję, że rozpacz nie każe mi sięgnąć po prostownicę

Ostatecznie wyłuskały jakieś tam fale i zakręcone końcówki Wychodzi na to, że ten jednorazowy, fajny skręt, to chyba był jakiś wypadek, bo aktualnie w ogóle nie widać, że to włosy kiedykolwiek się jakoś sensowniej kręciły :/ A tak się napaliłam chliipp

Jutro idę do fryzjera i normalnie taką mam chęć się upitolić na krótko...
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 22:23   #39843
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Puppet Pokaż wiadomość
dziękuję, AjriszMarta
i tak to mi włosy za długo schną (ale jak teraz zaczęłam używać wcierki Jantar jakoś to wcieranie jej powoduje, że jednak szybciej są suche

a czy wcierka ma alkohol? nie pamietam ale to by bylo wytlumaczenie ze szybciej schna

fotki moich chlopakow, spanie w poludnie (30 minut razem na jednym krzesle bez mientolenia, przypominam mientolenie to kocie zapasy w poziomie)
jakosc byle jaka ale telefonem maz na szybko zrobil zeby to uwiecznic
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0268.jpg (85,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0270.jpg (92,9 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0272.jpg (79,8 KB, 16 załadowań)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 22:27   #39844
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Echh... i po co ja się za te kłaki brałam
Nic nie robiłam, to lepiej było, a oszczędziłam kupę czasu i trochę kasy

Wspaniałomyślnie walnęłam sobie dziś maskę z naftą, jajcem, witaminami i miodem. Umyłam BD i zamiast odżywki d/s, nałożylam b/s balsam z apteczki babuni. (Bo nic nowego nie kupiłam, a Biovax i Maska Gloria powodują u mnie wyprost, Isana podobno za ciężka, odżywka z apteczki babuni ma siakieś polyquaternium, a Nivea FC dimethicone )
Jeszcze musnęłam żelem lnianym.

Efekt rozpaczliwy: posklejany, przyklepo-puszak. Wnerwiona zmoczyłam łeb i nałożyłam Nivea FC d/s, potem żel lniany, bo na mokro wyglądało, że może coś tam z tego będzie. Trochę lepiej, ale i tak lipnie :/ Planuję rano rozczesać, mam nadzieję, że rozpacz nie każe mi sięgnąć po prostownicę

Ostatecznie wyłuskały jakieś tam fale i zakręcone końcówki Wychodzi na to, że ten jednorazowy, fajny skręt, to chyba był jakiś wypadek, bo aktualnie w ogóle nie widać, że to włosy kiedykolwiek się jakoś sensowniej kręciły :/ A tak się napaliłam chliipp

Jutro idę do fryzjera i normalnie taką mam chęć się upitolić na krótko...
zanim poprosisz fryzjera o drastyczne ciecie obejrzyj swoje fotki w dlugich, zapewniam Cie ze nie bedziesz chciala obciac
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-17, 22:50   #39845
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Aaa, co miałam napisać...skuszona się czuję analizą Eloe, raczej nie będę spokojna dopóki nie zakupię nie wiem czy widziałyście...KLIK!
Oooo, super, czekałam na analizę(dzięki Ci, Eloe), odkad usłyszałam o tej odżywce na kosmetykach naturalnych, dziewczyny porównywały jej działanie z dwukrotnie droższym JMO cytrus i coś tam, na którą też już się czaiłam, ale cena mnie odstraszyła. Ta tez tania nie jest, ale w porównaniu do JMO, to nie najgorzej. Juz wtedy się napaliłam i dodałam do ulubionych stronę,gdzie można kupić on-line, to tu. Czekałam tylko na ocenę naszej kochanej ekspertki Eloe. No to teraz będę ciułać, by ją kupić(odżywkę, nie ekspertkę).

Włosy dziś po poprawionym myciu końcówek nawet nieźle, ale nie miałam czasu na zrobienie fot. Przez ten remont i sprzatanie po nim, mam straszne zaległości w czytaniu Was, o pisaniu nie wspomnę.

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2011-08-18 o 09:01
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 22:57   #39846
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Twoich "nowych" loków też nie chwaliłam...o ja chciałabym zobaczyć Twoje gęste włosy do pasa a może jednak zapuścisz?
Dzięki
Nigdy więcej do pasa! Samo utrapienie ;P Jestem niewysoka, drobna i włosy miałam szersze niż ramiona, a z falami to już całkiem ;P Jak ten włochaty w rodzinie Adamsów
Cytat:
TŻ mi przed chwilą powiedział, że ja NIE MAM kręconych włosów
Weź go patelnią zdziel albo co Jak nie jak tak?
Cytat:
Napisane przez Miss Puppet Pokaż wiadomość
(by jakiś pogląd był, i widać moim zdaniem na nim że nie mam kręconych, a falowane włosy)
True
Cytat:
zamieszczam je tylko po to by było wiadomo jaki rodzaj włosa mam (czyli wg mnie 2b/2c, ale może się mylę?)
Jak dla mnie Wavy i już
Cytat:
nie mam kręconych, tylko falowane, i kto powiedział że ich 'nie akceptuję' ? wolałabym proste i tyle w temacie, a dlaczego zadawałam te pytania tutaj wyjaśniłam na początku z tego co pamiętam
Ale umknęło, wyobraź sobie ile postów dziennie od nowych twarzy czytamy. I pokojaż tu jeszzcze z czupryną i głównym problemem...
Cytat:
w takim razie u mnie spring factor nie jest za wysoki
No raczej
Cytat:
a mi odżywka Aussie najbardziej przypadła do gustu ze wszystkich 3 przeze mnie odstatnio próbowanych (mówię o tych do spłukiwania), tylko u ciebie odżywka ma pewno utrwalić skręt, u mnie wręcz odwrotnie
Odżywka ma nawilżyć i zabezpieczyć przed puchem, skręt to kwestia ogólnie stylizacji czyli etap następny
Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
a czy wcierka ma alkohol? nie pamietam ale to by bylo wytlumaczenie ze szybciej schna
Nie ma, jest na glikolu prop.

Kurka a miałam się położyć wcześniej ZNOWU ;P Dobranoc

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 23:05   #39847
Rybiorek
Zakorzenienie

Schne ale nie wiem ile dam rade wysiedziec, chyba pojde spac z wilgotnymi. Poszla cala linia Miss Jessie's

mycie - creme de la curl
rozczesanie odzywka ds - creme de la creme
maska - rapid recovery 20m
na mokre ociekajace wode - strech silkening creme

wode odcisnelam rekami a potem delikatnie przykladalam recznik zeby zebrac wiecej (oczywiscie curl-ease towel)
glowa w gore i czekam... ogladamy mecz Barcelona - Real ale cos czuje ze nie wytrwam do drugiej polowy
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-17, 23:13   #39848
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
glowa w gore i czekam... ogladamy mecz Barcelona - Real ale cos czuje ze nie wytrwam do drugiej polowy
Też "oglądamy" tzn TŻ zamierza, a ja się chyba położę za chwilkę...życzę kolorowych snów Wam, pa!

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 23:19   #39849
seduction
Zakorzenienie

Ja mam zarzucić olej na włosy, ale nie wiem, czy rano zdążę go zmyć i chyba jutro to zrobię

Dobranoc

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 23:35   #39850
Rybiorek
Zakorzenienie

dobra, poddaje sie, ledwo widze na oczy, ide spac, co bedzie to bedzie

Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-17, 23:50   #39851
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
kupiłam stacjonarnie w rtv euro agd - wzięłam ostatnią poekspozycyjną - jak wejdziesz na ich stronę, to można sprawdzić, w jakich miastach można stacjonarnie ich szukać
model D6642E w ich katalogu nr kat. 210693 za 199,99 zł (widziałam też na allegro, ale drożej o 40 zł plus koszty przesyłki)
aaaaa widzisz, sprawdzałam i musiałabym prosić kolezanke zeby mi z krakowa wiozła tą suszarę - więc myslą ze wyjdzie lepiej jak kupie przez internet. Bez problemów się nie obyło. Opóźnienia mają jakieś i bedzie możę 23ego dopiero oby chociaż sprawna itp.

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 07:18   #39852
imbryka
Rozeznanie

Rybiorku, fajne te Twoje kocury
Dla mnie posiadanie psa i kota jest czymś co tworzy w pełni szczęśliwą rodzinę

Jestem umówiona na dziś do fryzjera, curlitanki miejcie mnie w swojej opiece
Dwa lata nie byłam u fryzjera, bo się ich boje, teraz umówiłam się do salonu co podobno jest najlepszy i najbardziej profesjonalny w moim mieście. Mam nadzieję, że umieją się odpowiednio obchodzić z kręconymi włosami i efekt końcowy wyjdzie ładny

Miłego dnia!

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 08:11   #39853
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
Rybiorku, fajne te Twoje kocury
Dla mnie posiadanie psa i kota jest czymś co tworzy w pełni szczęśliwą rodzinę
ale psa i kota czy psa lub kota czy moze byc jedno z nich? a fajni sa tylko balagania strasznie i meza to wkurza, przy czym Cyckowi wybacza a na Skutera psioczy wczoraj maz mi mowi ze Skuter przejmuje zwyczaj Cycka i nie mruczy juz (Cycol mruczy tylko wieczorem jak ugniata nasza posciel przed snem i to wszystko), ja zdziwiona ze przeciez robi to caly czas, wiec wyszlo ze przy mnie mruczy a przy mezu nie
Cytat:
Jestem umówiona na dziś do fryzjera, curlitanki miejcie mnie w swojej opiece
Dwa lata nie byłam u fryzjera, bo się ich boje, teraz umówiłam się do salonu co podobno jest najlepszy i najbardziej profesjonalny w moim mieście. Mam nadzieję, że umieją się odpowiednio obchodzić z kręconymi włosami i efekt końcowy wyjdzie ładny

Miłego dnia!
trzymamy kciuki, bo mimo ze najlepszy w miescie nie znaczy wcale ze zna sie na kreconych wlosach. Ale moze jakis sensowny personel jest. Daj znac.

Ja niestety musze powiedziec ze spanie z mokrymi nie dla mnie, mam piekne boki (prawie afro) za to tyl pogiety i wyglada jak prosty, no taki pofalowany w kazda strone (spalam na plecach, polozylam 2 poduszki zeby w nocy nie zmienic pozycji), probowalam czesc wlosow z tylu podniesc i polozyc na poduszce ale przy mojej dlugosci kicha

Nusia
- to mi podsunelo teorie, jak spisz? na wznak? ja mam dzisiaj to co opisywalas - boki piekne loczki a tyl prawie prosty. A reszta dziewczyn? jak spicie? te co maja jedna strone mniej krecona, spicie na tej stronie? Wg mojej wlasnie stworzonej teorii wlosy odgniataja sie tak cale nasze zycie i dlatego potem nawet jak myjemy w dzien i schna nie przygniecione to one pamietaja to odgniecenie i mnie sie kreca. Ma sens? Dla mnie ma bo moja ulubiona strona to spanie na lewej i po lewej zawsze mam mniej krecono

ide sie szykowac do pracy, pozno ale nie ma mycia glowy wiec mozliwe ze zdaze
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-18, 08:44   #39854
Aoirghe
Raczkowanie

Chciałam się pochwalić

Moja pielęgnacja w kierunku wydobycia loków dała dziś ciekawy efekt w postaci totalnie, idealnie prostych drutów Nooo... trochę koniuszki mi się wywijają. Szczerze mówiąc to, od roku nie miałam takich prościaków Tak myślę, hmmm może ja mam jednak proste, tylko mi się zdawało, że one się kręcą?

Czy to możliwe, żeby mycie samym BD powodowało wyprost? Jak myłam Isaną, to wprawdzie obciążało, przetłuszczały mi się kłaki, ale jednak objawiały tendencję do skrętu. Jeszcze spróbuję samą glorią (bo mam pod ręką) i kupię Naturię (skoro polecacie), a potem to nie wiem - brak pomysłów.

A tak swoją drogą... Czy to w ogóle możliwe, żeby mieć w ciągu kilku dni raz totalnie proste, a raz prawie_jak_sprężyny? I jak poznać, które są prawdziwe, znaczy naturalne? Bo już sama nie wiem...

Edytowane przez Aoirghe
Czas edycji: 2011-08-18 o 10:00
Stary 2011-08-18, 10:45   #39855
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
I zastanawiam się... czy próbowac innych Artiste, tam różowy zwie się nie zel tylko balsam jakiś tam...
któryś jest WET LOOK (faktycznie mokra włoszkę robi, czy się odgniecie?) ma ktoś jakieś doświadczenia?
też się zastanawiałam, stałam nad półką z żelami z 15 minut nie wiedziałam tylko czy reszta żeli jest zgodna z CG kusił mnie ten pomarańczowy, ale wzięłam fioletowy, innych było duużo na półce, a fioletowy był ostatni, to coś musiało znaczyć

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio mam fazę myślenia nad trwałą lub prostowaniem kreatynowym.
Byłby spokój
oo tak, kiedys próbowałam namówić mamę na prostowanie keratynowe, niestety bez powodzenia ostatnio natomiast mam fazę na trwałą, ale wiem że po niej już by nic z moich kłaków nie zostało

zdjęcia z wczoraj, loki (raczej busz) po trudach dnia wczorajszego, wiatr, spinanie i nieudany eksperyment z żelem lnianym, do tego wcieranie seboradinu w skalp co dało efekt, jak po porażeniu prądem ratowane fioletowym żelem Artiste i odrobiną Joanny Naturii len i rumianek b/s (przekonałam się o jej dobrych właściwościach reanimacyjno-stylizujących). A tak przy okazji, jakaś dobra dusza powie jaki to typ skrętu?

edit:
Cytat:
Chciałam się pochwalić

Moja pielęgnacja w kierunku wydobycia loków dała dziś ciekawy efekt w postaci totalnie, idealnie prostych drutów Nooo... trochę koniuszki mi się wywijają. Szczerze mówiąc to, od roku nie miałam takich prościaków Tak myślę, hmmm może ja mam jednak proste, tylko mi się zdawało, że one się kręcą?

Czy to możliwe, żeby mycie samym BD powodowało wyprost? Jak myłam Isaną, to wprawdzie obciążało, przetłuszczały mi się kłaki, ale jednak objawiały tendencję do skrętu. Jeszcze spróbuję samą glorią (bo mam pod ręką) i kupię Naturię (skoro polecacie), a potem to nie wiem - brak pomysłów.

A tak swoją drogą... Czy to w ogóle możliwe, żeby mieć w ciągu kilku dni raz totalnie proste, a raz prawie_jak_sprężyny? I jak poznać, które są prawdziwe, znaczy naturalne? Bo już sama nie wiem...
najpierw spytam - co to BD?
a co do ostatniej kwestii to też się często nad tym zastanawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg busz1.jpg (39,7 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg busz2.jpg (44,4 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg busz3.jpg (26,3 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg busz4.jpg (25,9 KB, 42 załadowań)
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun

Edytowane przez natalcia250
Czas edycji: 2011-08-18 o 10:47
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 10:45   #39856
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Moja pielęgnacja w kierunku wydobycia loków dała dziś ciekawy efekt w postaci totalnie, idealnie prostych drutów
Poczekaj, a czyś nie grzebała za bardzo przy włosach? Do tego spanie...
Cytat:
potem to nie wiem - brak pomysłów.
Próbuj, na coś na pewno trafimy.
Może i ta Nivea nie za bardzo na suche pasuje?
Cytat:
A tak swoją drogą... Czy to w ogóle możliwe, żeby mieć w ciągu kilku dni raz totalnie proste, a raz prawie_jak_sprężyny?
szczególnie na początku pielęgnacji oraz kiedy jest się posiadaczką fal.
Cytat:
I jak poznać, które są prawdziwe, znaczy naturalne? Bo już sama nie wiem...
A co masz konkretnie na myśli? Jak odróżnić trwałą od naturalsów?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 10:50   #39857
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
zdjęcia z wczoraj, loki (raczej busz) po trudach dnia wczorajszego, wiatr, spinanie i nieudany eksperyment z żelem lnianym, do tego wcieranie seboradinu w skalp co dało efekt, jak po porażeniu prądem ratowane fioletowym żelem Artiste i odrobiną Joanny Naturii len i rumianek b/s (przekonałam się o jej dobrych właściwościach reanimacyjno-stylizujących). A tak przy okazji, jakaś dobra dusza powie jaki to typ skrętu?

edit:

najpierw spytam - co to BD?
BD - Babydream szampon dla dzieci z Rossmann...

Mam wrażenie, że za szybko byś chciała mieć piękne kręcioły... :marzyciel: kto by nie chciał, ale nie tędy droga, niestety cierpliwości...ja staram się od stycznia i nie jestem do końca zadowolona, Ty bodajże od tygodnia trzeba
Nie wiem no, trochę mnie to irytuje przepraszam
EDIT: Musisz obserwować, kombinować, szukać...wszystko kwestia czasu

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2011-08-18 o 10:54
Stary 2011-08-18, 10:53   #39858
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
BD - Babydream szampon dla dzieci z Rossmann...

Mam wrażenie, że za szybko byś chciała mieć piękne kręcioły... :marzyciel: kto by nie chciał, ale nie tędy droga, niestety cierpliwości...ja staram się od stycznia i nie jestem do końca zadowolona, Ty bodajże od tygodnia
Nie wiem no, trochę mnie to irytuje przepraszam
wybaczam
co ja poradzę na to że jestem straaasznie niecierpliwa niedługo koniec wakacji, akurat w tym okresie czytałam że jest czasem kryzys włosowy, chociaż mam nadzieję że mnie to nie dopadnie

Edytowane przez natalcia250
Czas edycji: 2011-08-18 o 10:56
Stary 2011-08-18, 10:59   #39859
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Poczekaj, a czyś nie grzebała za bardzo przy włosach? Do tego spanie...
Próbuj, na coś na pewno trafimy.
Może i ta Nivea nie za bardzo na suche pasuje?
szczególnie na początku pielęgnacji oraz kiedy jest się posiadaczką fal.
No w zasadzie trochę pogrzebałam, ale to dlatego, że wyszedł mi polepiony puszak, to chciałam się ratować. I uratowałam
Za to mam teraz lekkie, sypkie i świeże - szukam plusów

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
A co masz konkretnie na myśli? Jak odróżnić trwałą od naturalsów?
Raczej miałam na mysli, jak poznać naturę swoich włosów. Jeśli raz mam totalnie proste, a innym razem pokręcone, to które są te bardziej moje naturalne...? Wiem, nie wyrażam się jasno i pewnie coś mieszam, ale tak sobie wykminiłam, że już są, jakie są, wesprę je w ich naturalnym kierunku. Wydawało mi się, że mają tendencję do skrętu, więc chciałam im pomóc. A może wcale nie mają i trzeba by się skupić raczej na czymś innym zamiast pielęgnować pod kątem loków i fal. Nie mam jak zrobić foty dla porównania, ale rozrzut między niedzielą a dzisiaj mam bardzo kosmiczny.

Swoją drogą muszę spisać co zrobiłam, może to niezła recepta na prostowanie

Natalcia250, na focie to jak dla mnie wygląda fajnie. Ja bym takie chciała :P

Edytowane przez Aoirghe
Czas edycji: 2011-08-18 o 11:04
Stary 2011-08-18, 10:59   #39860
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
wybaczam
co ja poradzę na to że jestem straaasznie niecierpliwa niedługo koniec wakacji, akurat w tym okresie czytałam że jest czasem kryzys włosowy, chociaż mam nadzieję że mnie to nie dopadnie
Nawilżaj włoski, stylizacja w swoim czasie...najpierw muszą być najedzone Twoje loki
A w ogóle to mam @, więc proszę wybaczyć ewentualne brzydkie zachowanie

Stary 2011-08-18, 11:02   #39861
imbryka
Rozeznanie

WSZYSCY ŚWIĘCI DOPOMÓŻCIE !!

Tragedia jakaś ten cały fryzjer. Proszę, tłumaczę, mówię, że KOCHAM KRĘCONE WŁOSY. Fryzjerka to jakaś wariatka i sadystka, czułam jakby mi połowę włosów siła wyrwała, prosiłam o wycieniowanie włosów, a praktycznie urżnęła mi tylko końcówki jak rzeźnik tępym nożem. Na koniec wyciągnęła na szczotce, nawaliła gumy prostującej i paliła prostownicą, bo stwierdziła, że tylko tak może zrobić wykończenie, jak sie odwróciła po szczotkę to chciałam ściągnąć szybko to palto z siebie i dać dyla. Na dodatek dość sporo kosztowało mnie to nieudolne strzyżenie
Wybiegłam roztrzęsiona z płaczem, a w prostych kłakach wyglądałam jak nieudolny produkt do doświadczeń. wróciłam, łeb po kran, pierwszy lepsze myjadło i szorowanie, teraz na włosach mam masę oleju z pestek winogron. W ciągu ostatnich dwunastu godzin moje włosy jeszcze nigdy tak często chyba nie były myte.
Miałam mieć odżywione, zdrowsze włosy, a teraz je reanimuję.
Boże błagam, żeby wyglądały normalnie

Stary 2011-08-18, 11:07   #39862
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Raczej miałam na mysli, jak poznać naturę swoich włosów. Jeśli raz mam totalnie proste, a innym razem pokręcone, to które są te bardziej moje naturalne...?
Proste włosy nie mają tendencji do kręcenia się znaczy masz lokasy

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Tragedia jakaś ten cały fryzjer. Proszę, tłumaczę, mówię, że KOCHAM KRĘCONE WŁOSY. Fryzjerka to jakaś wariatka i sadystka, czułam jakby mi połowę włosów siła wyrwała, prosiłam o wycieniowanie włosów, a praktycznie urżnęła mi tylko końcówki jak rzeźnik tępym nożem. Na koniec wyciągnęła na szczotce, nawaliła gumy prostującej i paliła prostownicą, bo stwierdziła, że tylko tak może zrobić wykończenie, jak sie odwróciła po szczotkę to chciałam ściągnąć szybko to palto z siebie i dać dyla.
Miałam mieć odżywione, zdrowsze włosy, a teraz je reanimuję.
Boże błagam, żeby wyglądały normalnie
za prostownicę bym podziękowała, zdecydowanie powiedziałabym NIE. Ty klient, więc wymagasz...no i płacisz :/ [teraz to mądra jestem, zawsze łatwo doradzić ]
Nie będzie tak źle...tylko włosy muszą dojść do siebie, daj im parę dni. Pokaż się jak włosy wyschną. Jeśli to tylko końcówki to będzie dobrze

Stary 2011-08-18, 11:08   #39863
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
idąc tym tropem 80 % dziewczyn może mieć kręcone włosy
Stary 2011-08-18, 11:12   #39864
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
idąc tym tropem 80 % dziewczyn może mieć kręcone włosy
No bo jest nas więcej tylko mniejsza część trafia na wizaż no chyba, że tylko ja widzę wszędzie dziewczyny z puszącymi się włosami idź do dziennika regeneracji i zobacz 5 stronę, pierwszy post od góry i moje włosy w grudniu to proste czy kręcone były wtedy wg Ciebie? A teraz jakie są?

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2011-08-18 o 11:13
Stary 2011-08-18, 11:15   #39865
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:

Tragedia jakaś ten cały fryzjer.
Większość moich wizyt u fryzjera wygląda podobnie. Swoją droga dziś idę, ciekawe czy przeżyję

O, a kiedyś pani zapytała: "prostować czy zrobić naturalnie". Wprawdzie nie wiedziałam co znaczy to "naturalnie", ale wybrałam tę opcję. Oboszz Cieszyłam się, że padał deszcz, przynajmniej mi łeb przepłukało, bo do ludzi strach wyjść
Kobieta nawaliła mi tonę kosmetyków, a potem wsadziła pod suszarę. Wyglądałam jak trzaśnięta piorunem, miejscami polepiona żelem Od tej pory już wolę prostowanie - szybciej przynajmniej.

Cytat:
Lokasy to na pewno za dużo powiedziane. Tak czy inaczej zepsute są jakieś, reklamuję ten towar
Stary 2011-08-18, 11:17   #39866
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
O, a kiedyś pani zapytała: "prostować czy zrobić naturalnie". Wprawdzie nie wiedziałam co znaczy to "naturalnie", ale wybrałam tę opcję. Oboszz Cieszyłam się, że padał deszcz, przynajmniej mi łeb przepłukało, bo do ludzi strach wyjść

Lokasy to na pewno za dużo powiedziane. Tak czy inaczej zepsute są jakieś, reklamuję ten towar
faktycznie naturalnie musiało to wyglądać...
Falowane dla mnie to też nie są proste tyle w temacie

Stary 2011-08-18, 11:19   #39867
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
No bo jest nas więcej tylko mniejsza część trafia na wizaż no chyba, że tylko ja widzę wszędzie dziewczyny z puszącymi się włosami idź do dziennika regeneracji i zobacz 5 stronę, pierwszy post od góry i moje włosy w grudniu to proste czy kręcone były wtedy wg Ciebie? A teraz jakie są?
duża zmiana bardzo motywujące gdyby więcej dziewczyn zaczęło metodę CG, na ulicy roiło by się od ślicznych lokasów...

Cytat:

napewno nie masz gorszych włosów niż ja
Stary 2011-08-18, 11:26   #39868
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
za prostownicę bym podziękowała, zdecydowanie powiedziałabym NIE. Ty klient, więc wymagasz...no i płacisz :/ [teraz to mądra jestem, zawsze łatwo doradzić ]
Nie będzie tak źle...tylko włosy muszą dojść do siebie, daj im parę dni. Pokaż się jak włosy wyschną. Jeśli to tylko końcówki to będzie dobrze
Cytat:
Większość moich wizyt u fryzjera wygląda podobnie. Swoją droga dziś idę, ciekawe czy przeżyję

Kobieta nawaliła mi tonę kosmetyków, a potem wsadziła pod suszarę. Wyglądałam jak trzaśnięta piorunem, miejscami polepiona żelem Od tej pory już wolę prostowanie - szybciej przynajmniej.
Kobieta przy myciu pytała się mnie jeszcze jak pielęgnuję włosy na co dzień, jeszcze mi tłumaczy, że po tym ścięciu będą lżejsze będą się ładnie kręcić i jakiś krem do loków mi polecała, że profesjonalny i włosy są ładnie poskręcane i sprężyste. Jakaś opętana bo mówiła jedno, a robiła drugie
Trafiła mi się felerna jakaś, blond lalunia która na dodatek miała usta okropnie obrysowane konturówką (spod szminki bordo linia wystawała ), ponad trzy lata temu tam byłam, ale był inne personel i to był chyba jedyny raz w życiu kiedy wyszłam zadowolona, ostatnio myślałam o podcięciu włosów to czytałam opinie i wszyscy zachwyceni salonem, poza tym pracownicy maja jakieś tam fryzjerskie tytuły, jeżdżą na pokazy i cały czas się szkolą. Następnym razem szukam geja fryzjera, może będzie się z puklami delikatniej obchodził
Póki co ratuję się.

Stary 2011-08-18, 11:31   #39869
Aoirghe
Raczkowanie

Natalcia250, do licha, bo się powadzimy
Ja tam widziałam, że nieźle Ci idzie właśnie, a narzekasz!

Cytat:
K chyba jedyny raz w życiu kiedy wyszłam zadowolona, ostatnio myślałam o podcięciu włosów to czytałam opinie i wszyscy zachwyceni salonem, poza tym pracownicy maja jakieś tam fryzjerskie tytuły, jeżdżą na pokazy i cały czas się szkolą. Następnym razem szukam geja fryzjera, może będzie się z puklami delikatniej obchodził
Póki co ratuję się.

No czy ja wiem... Ja raz byłam u takiego polecanego, niby najlepszego i w ogóle. Powiedział mi, ze loki sa niemodne i zalecił prostowanie
Stary 2011-08-18, 11:34   #39870
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
to mi podsunelo teorie, jak spisz? Wg mojej wlasnie stworzonej teorii wlosy odgniataja sie tak cale nasze zycie i dlatego potem nawet jak myjemy w dzien i schna nie przygniecione to one pamietaja to odgniecenie i mnie sie kreca.
teoria chyba bardzo słuszna, ja sie w nocy kręcę - to mam puszaka rano i dużo spie na brzuchu chyba...
Cytat:
też się zastanawiałam, stałam nad półką z żelami z 15 minut nie wiedziałam tylko czy reszta żeli jest zgodna z CG kusił mnie ten pomarańczowy, ale wzięłam fioletowy, innych było duużo na półce, a fioletowy był ostatni, to coś musiało znaczyć
na zdj taki artystyczny nieład, jak na reanimację to i tak wygląda fajnie.
a co do żeli to też mnie kusiło wziąc jakiś inny, no ale nie wiem... ceną się różniły z tego co pamiętam.

Cytat:
A w ogóle to mam @, więc proszę wybaczyć ewentualne brzydkie zachowanie
hehe no ja też zawsze humorzasta jestem, nie przejmuj się

Cytat:
o jał... no strach do fryzjera iść... ehhh ja nie mam tak mocno kręconych jak sa mokre więc nikt mi nigdy nie prostował do scinania. A moja fryzjerka zawsze mnie słuch... Zobaczymy co teraz bedzie jak pójdę...

A tak w ogóle to chyba wyhodowałam jakiś łupiez albo coś... myłam dzisiaj odżywką Mrs. Potters i myłam dokładnie itp. potem d/b i b/s.
i odsączyłam wode , ja do podpinania a patrze a gdzie niegdzie na włosach takie hmmm nie płatki tylko kuleczki malutkie (nigdy nie mialam łupieżu wybaczcie więc, bo nie wiem jak odróżnić suchy od innego..). I teraz nie wiem... co to robić - żebym sobie nie narobiła szkody więcej niż pożytku...

A inna sprawa, mam okropna ochote ściąć włosy, sporo... i wycieniować. Mam wrażenie, ze doda im objętości. Chciałam dłuuugie ale nie wiem czy nie jest mi korzystniej we włosach do ramion.

Zobaczcie: tak sobie w głowie wymyśliłam oglądając serial. Aktorka na
1 zdj ma długie, na drugim krótsze i jak dla mnie może się okazać, ze jakbym scieła tak jak ona to byłoby mi lepiej, może nawet kręciłyby sie lepiej. Jak myślicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zrzut_ekranu-2.jpg (29,1 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img-thing.jpg (11,4 KB, 52 załadowań)

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości