|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#39841 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
przecież jest na dozie...
|
|
|
|
#39842 |
|
Raczkowanie
|
Echh... i po co ja się za te kłaki brałam
Nic nie robiłam, to lepiej było, a oszczędziłam kupę czasu i trochę kasy Wspaniałomyślnie walnęłam sobie dziś maskę z naftą, jajcem, witaminami i miodem. Umyłam BD i zamiast odżywki d/s, nałożylam b/s balsam z apteczki babuni. (Bo nic nowego nie kupiłam, a Biovax i Maska Gloria powodują u mnie wyprost, Isana podobno za ciężka, odżywka z apteczki babuni ma siakieś polyquaternium, a Nivea FC dimethicone )Jeszcze musnęłam żelem lnianym. Efekt rozpaczliwy: posklejany, przyklepo-puszak. Wnerwiona zmoczyłam łeb i nałożyłam Nivea FC d/s, potem żel lniany, bo na mokro wyglądało, że może coś tam z tego będzie. Trochę lepiej, ale i tak lipnie :/ Planuję rano rozczesać, mam nadzieję, że rozpacz nie każe mi sięgnąć po prostownicę ![]() Ostatecznie wyłuskały jakieś tam fale i zakręcone końcówki Wychodzi na to, że ten jednorazowy, fajny skręt, to chyba był jakiś wypadek, bo aktualnie w ogóle nie widać, że to włosy kiedykolwiek się jakoś sensowniej kręciły :/ A tak się napaliłam chliipp ![]() Jutro idę do fryzjera i normalnie taką mam chęć się upitolić na krótko...
|
|
|
|
#39843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fotki moich chlopakow, spanie w poludnie (30 minut razem na jednym krzesle bez mientolenia, przypominam mientolenie to kocie zapasy w poziomie jakosc byle jaka ale telefonem maz na szybko zrobil zeby to uwiecznic
|
|
#39844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#39845 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
).Włosy dziś po poprawionym myciu końcówek nawet nieźle, ale nie miałam czasu na zrobienie fot. Przez ten remont i sprzatanie po nim, mam straszne zaległości w czytaniu Was, o pisaniu nie wspomnę.
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2011-08-18 o 09:01 |
|
|
|
|
#39846 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nigdy więcej do pasa! Samo utrapienie ;P Jestem niewysoka, drobna i włosy miałam szersze niż ramiona, a z falami to już całkiem ;P Jak ten włochaty w rodzinie Adamsów ![]() Cytat:
Jak nie jak tak?Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kurka a miałam się położyć wcześniej ZNOWU ;P Dobranoc |
||||||||
|
|
|
#39847 |
|
Zakorzenienie
|
Schne ale nie wiem ile dam rade wysiedziec, chyba pojde spac z wilgotnymi. Poszla cala linia Miss Jessie's
mycie - creme de la curl rozczesanie odzywka ds - creme de la creme maska - rapid recovery 20m na mokre ociekajace wode - strech silkening creme wode odcisnelam rekami a potem delikatnie przykladalam recznik zeby zebrac wiecej (oczywiscie curl-ease towel) glowa w gore i czekam... ogladamy mecz Barcelona - Real ale cos czuje ze nie wytrwam do drugiej polowy
|
#39848 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#39849 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam zarzucić olej na włosy, ale nie wiem, czy rano zdążę go zmyć i chyba jutro to zrobię
Dobranoc
|
#39850 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, poddaje sie, ledwo widze na oczy, ide spac, co bedzie to bedzie
|
#39851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby chociaż sprawna itp.
|
|
#39852 |
|
Rozeznanie
|
Rybiorku, fajne te Twoje kocury
![]() Dla mnie posiadanie psa i kota jest czymś co tworzy w pełni szczęśliwą rodzinę ![]() Jestem umówiona na dziś do fryzjera, curlitanki miejcie mnie w swojej opiece ![]() Dwa lata nie byłam u fryzjera, bo się ich boje, teraz umówiłam się do salonu co podobno jest najlepszy i najbardziej profesjonalny w moim mieście. Mam nadzieję, że umieją się odpowiednio obchodzić z kręconymi włosami i efekt końcowy wyjdzie ładny ![]() Miłego dnia!
|
#39853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a fajni sa tylko balagania strasznie i meza to wkurza, przy czym Cyckowi wybacza a na Skutera psioczyCytat:
Ja niestety musze powiedziec ze spanie z mokrymi nie dla mnie, mam piekne boki (prawie afro) za to tyl pogiety i wyglada jak prosty, no taki pofalowany w kazda strone (spalam na plecach, polozylam 2 poduszki zeby w nocy nie zmienic pozycji), probowalam czesc wlosow z tylu podniesc i polozyc na poduszce ale przy mojej dlugosci kicha Nusia - to mi podsunelo teorie, jak spisz? na wznak? ja mam dzisiaj to co opisywalas - boki piekne loczki a tyl prawie prosty. A reszta dziewczyn? jak spicie? te co maja jedna strone mniej krecona, spicie na tej stronie? Wg mojej wlasnie stworzonej teorii wlosy odgniataja sie tak cale nasze zycie i dlatego potem nawet jak myjemy w dzien i schna nie przygniecione to one pamietaja to odgniecenie i mnie sie kreca. Ma sens? Dla mnie ma bo moja ulubiona strona to spanie na lewej i po lewej zawsze mam mniej krecono ide sie szykowac do pracy, pozno ale nie ma mycia glowy wiec mozliwe ze zdaze
|
|
#39854 |
|
Raczkowanie
|
Chciałam się pochwalić
![]() Moja pielęgnacja w kierunku wydobycia loków dała dziś ciekawy efekt w postaci totalnie, idealnie prostych drutów ![]() Czy to możliwe, żeby mycie samym BD powodowało wyprost? Jak myłam Isaną, to wprawdzie obciążało, przetłuszczały mi się kłaki, ale jednak objawiały tendencję do skrętu. Jeszcze spróbuję samą glorią (bo mam pod ręką) i kupię Naturię (skoro polecacie), a potem to nie wiem - brak pomysłów. A tak swoją drogą... Czy to w ogóle możliwe, żeby mieć w ciągu kilku dni raz totalnie proste, a raz prawie_jak_sprężyny? I jak poznać, które są prawdziwe, znaczy naturalne? Bo już sama nie wiem...
Edytowane przez Aoirghe Czas edycji: 2011-08-18 o 10:00 |
|
|
|
#39855 | |||
|
sentimental animal
|
Cytat:
kusił mnie ten pomarańczowy, ale wzięłam fioletowy, innych było duużo na półce, a fioletowy był ostatni, to coś musiało znaczyć![]() Cytat:
ostatnio natomiast mam fazę na trwałą, ale wiem że po niej już by nic z moich kłaków nie zostałozdjęcia z wczoraj, loki (raczej busz ) po trudach dnia wczorajszego, wiatr, spinanie i nieudany eksperyment z żelem lnianym, do tego wcieranie seboradinu w skalp co dało efekt, jak po porażeniu prądem ). A tak przy okazji, jakaś dobra dusza powie jaki to typ skrętu?edit: Cytat:
![]() a co do ostatniej kwestii to też się często nad tym zastanawiam
You may think he's a sleepy-type guy Always takes his time Soon I know you'll be changing your mind When you've seen him use a gun, boy When you've seen him use a gun Edytowane przez natalcia250 Czas edycji: 2011-08-18 o 10:47 |
|||
|
|
|
#39856 | ||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Cytat:
Może i ta Nivea nie za bardzo na suche pasuje? Cytat:
Cytat:
|
|
#39857 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Mam wrażenie, że za szybko byś chciała mieć piękne kręcioły... :marzyciel: kto by nie chciał, ale nie tędy droga, niestety cierpliwości...ja staram się od stycznia i nie jestem do końca zadowolona, Ty bodajże od tygodnia Nie wiem no, trochę mnie to irytuje ![]() EDIT: Musisz obserwować, kombinować, szukać...wszystko kwestia czasu Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-08-18 o 10:54 |
|
|
|
|
#39858 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
![]() co ja poradzę na to że jestem straaasznie niecierpliwa niedługo koniec wakacji, akurat w tym okresie czytałam że jest czasem kryzys włosowy, chociaż mam nadzieję że mnie to nie dopadnie
You may think he's a sleepy-type guy Always takes his time Soon I know you'll be changing your mind When you've seen him use a gun, boy When you've seen him use a gun Edytowane przez natalcia250 Czas edycji: 2011-08-18 o 10:56 |
|
|
|
|
#39859 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Za to mam teraz lekkie, sypkie i świeże - szukam plusów Raczej miałam na mysli, jak poznać naturę swoich włosów. Jeśli raz mam totalnie proste, a innym razem pokręcone, to które są te bardziej moje naturalne...? Wiem, nie wyrażam się jasno i pewnie coś mieszam, ale tak sobie wykminiłam, że już są, jakie są, wesprę je w ich naturalnym kierunku. Wydawało mi się, że mają tendencję do skrętu, więc chciałam im pomóc. A może wcale nie mają i trzeba by się skupić raczej na czymś innym zamiast pielęgnować pod kątem loków i fal. Nie mam jak zrobić foty dla porównania, ale rozrzut między niedzielą a dzisiaj mam bardzo kosmiczny.Swoją drogą muszę spisać co zrobiłam, może to niezła recepta na prostowanie Natalcia250, na focie to jak dla mnie wygląda fajnie. Ja bym takie chciała :P Edytowane przez Aoirghe Czas edycji: 2011-08-18 o 11:04 |
|
|
|
|
#39860 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() A w ogóle to mam @, więc proszę wybaczyć ewentualne brzydkie zachowanie |
|
|
|
|
#39861 |
|
Rozeznanie
|
WSZYSCY ŚWIĘCI DOPOMÓŻCIE !!
Tragedia jakaś ten cały fryzjer. Proszę, tłumaczę, mówię, że KOCHAM KRĘCONE WŁOSY. Fryzjerka to jakaś wariatka i sadystka, czułam jakby mi połowę włosów siła wyrwała, prosiłam o wycieniowanie włosów, a praktycznie urżnęła mi tylko końcówki jak rzeźnik tępym nożem. Na koniec wyciągnęła na szczotce, nawaliła gumy prostującej i paliła prostownicą, bo stwierdziła, że tylko tak może zrobić wykończenie, jak sie odwróciła po szczotkę to chciałam ściągnąć szybko to palto z siebie i dać dyla. Na dodatek dość sporo kosztowało mnie to nieudolne strzyżenie ![]() Wybiegłam roztrzęsiona z płaczem, a w prostych kłakach wyglądałam jak nieudolny produkt do doświadczeń. wróciłam, łeb po kran, pierwszy lepsze myjadło i szorowanie, teraz na włosach mam masę oleju z pestek winogron. W ciągu ostatnich dwunastu godzin moje włosy jeszcze nigdy tak często chyba nie były myte. Miałam mieć odżywione, zdrowsze włosy, a teraz je reanimuję. Boże błagam, żeby wyglądały normalnie
|
#39862 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
znaczy masz lokasy ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
za prostownicę bym podziękowała, zdecydowanie powiedziałabym NIE. Ty klient, więc wymagasz...no i płacisz :/ [teraz to mądra jestem, zawsze łatwo doradzić ]Nie będzie tak źle...tylko włosy muszą dojść do siebie, daj im parę dni. Pokaż się jak włosy wyschną. Jeśli to tylko końcówki to będzie dobrze |
||
|
|
|
#39863 |
|
sentimental animal
|
idąc tym tropem 80 % dziewczyn może mieć kręcone włosy
|
#39864 |
|
Strażnik Wizażu
|
No bo jest nas więcej
no chyba, że tylko ja widzę wszędzie dziewczyny z puszącymi się włosami idź do dziennika regeneracji i zobacz 5 stronę, pierwszy post od góry i moje włosy w grudniu to proste czy kręcone były wtedy wg Ciebie? A teraz jakie są?
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-08-18 o 11:13 |
|
|
|
#39865 |
|
Raczkowanie
|
Większość moich wizyt u fryzjera wygląda podobnie. Swoją droga dziś idę, ciekawe czy przeżyję
O, a kiedyś pani zapytała: "prostować czy zrobić naturalnie". Wprawdzie nie wiedziałam co znaczy to "naturalnie", ale wybrałam tę opcję. Oboszz Kobieta nawaliła mi tonę kosmetyków, a potem wsadziła pod suszarę. Wyglądałam jak trzaśnięta piorunem, miejscami polepiona żelem Lokasy to na pewno za dużo powiedziane. Tak czy inaczej zepsute są jakieś, reklamuję ten towar
|
|
|
|
#39866 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Falowane dla mnie to też nie są proste tyle w temacie |
|
|
|
|
#39867 | ||
|
sentimental animal
|
Cytat:
duża zmiana![]() Cytat:
|
|
#39868 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Trafiła mi się felerna jakaś, blond lalunia która na dodatek miała usta okropnie obrysowane konturówką (spod szminki bordo linia wystawała ), ponad trzy lata temu tam byłam, ale był inne personel i to był chyba jedyny raz w życiu kiedy wyszłam zadowolona, ostatnio myślałam o podcięciu włosów to czytałam opinie i wszyscy zachwyceni salonem, poza tym pracownicy maja jakieś tam fryzjerskie tytuły, jeżdżą na pokazy i cały czas się szkolą. Następnym razem szukam geja fryzjera, może będzie się z puklami delikatniej obchodził ![]() Póki co ratuję się.
|
|
#39869 | |
|
Raczkowanie
|
Natalcia250, do licha, bo się powadzimy
![]() Ja tam widziałam, że nieźle Ci idzie właśnie, a narzekasz! Cytat:
No czy ja wiem... Ja raz byłam u takiego polecanego, niby najlepszego i w ogóle. Powiedział mi, ze loki sa niemodne i zalecił prostowanie |
|
|
|
|
#39870 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dużo spie na brzuchu chyba...Cytat:
a co do żeli to też mnie kusiło wziąc jakiś inny, no ale nie wiem... ceną się różniły z tego co pamiętam. Cytat:
![]() o jał... no strach do fryzjera iść... ehhh ja nie mam tak mocno kręconych jak sa mokre więc nikt mi nigdy nie prostował do scinania. A moja fryzjerka zawsze mnie słuch... Zobaczymy co teraz bedzie jak pójdę... A tak w ogóle to chyba wyhodowałam jakiś łupiez albo coś... myłam dzisiaj odżywką Mrs. Potters i myłam dokładnie itp. potem d/b i b/s. i odsączyłam wode , ja do podpinania a patrze a gdzie niegdzie na włosach takie hmmm nie płatki tylko kuleczki malutkie (nigdy nie mialam łupieżu wybaczcie więc, bo nie wiem jak odróżnić suchy od innego..). I teraz nie wiem... co to robić - żebym sobie nie narobiła szkody więcej niż pożytku... A inna sprawa, mam okropna ochote ściąć włosy, sporo... i wycieniować. Mam wrażenie, ze doda im objętości. Chciałam dłuuugie ale nie wiem czy nie jest mi korzystniej we włosach do ramion. Zobaczcie: tak sobie w głowie wymyśliłam oglądając serial. Aktorka na 1 zdj ma długie, na drugim krótsze i jak dla mnie może się okazać, ze jakbym scieła tak jak ona to byłoby mi lepiej, może nawet kręciłyby sie lepiej. Jak myślicie?
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.

)
Wychodzi na to, że ten jednorazowy, fajny skręt, to chyba był jakiś wypadek, bo aktualnie w ogóle nie widać, że to włosy kiedykolwiek się jakoś sensowniej kręciły :/ A tak się napaliłam chliipp 
).

oby chociaż sprawna itp.

niedługo koniec wakacji, akurat w tym okresie czytałam że jest czasem kryzys włosowy, chociaż mam nadzieję że mnie to nie dopadnie
za prostownicę bym podziękowała, zdecydowanie powiedziałabym NIE. Ty klient, więc wymagasz...no i płacisz :/ [teraz to mądra jestem, zawsze łatwo doradzić
duża zmiana