|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#39871 | ||
|
sentimental animal
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#39872 |
|
Rozeznanie
|
Kurczę, wzięłam jakiś szampon który stał w łazience (ale ma silikony) jedyne co miałam mocniej myjącego (z SLS) to saszetka szamponu aptecznego na łupież (bo go leczyłam ostatnio), umyłam i tym, żeby zmyć te wszystkie śmieci z włosów. Odstawiłam już sls i silikony i już bardzo mi to odpowiadało, bo jestem alergikiem i mam wrażliwą skórę, więc taka delikatna pielęgnacja super się sprawdzała. Boję się, żeby od takiej ilości detergentów nie uczuliło mnie
![]() Czuje jakbym miała obciążone włosy, przez kilka następnych razy chyba bd musiała używać sls, mam w łazience taty szampon z rzepa chyba, on ma tych środków myjących dużo w składzie. Nie mam nic do stylizacji, dwie odzywki, jedna już ostatki. Muszę zrobić zakupy, teraz to aż mnie korci żeby pozamawiać coś do loków zza granicy (urodziny mam niedługo). Mam wrażenie, że wpadłam w panikę ![]() Dzisiaj jestem wyjątkowo rozgadana, jakieś długie posty piszę...damn kobieta z problemami ![]() Dobra, stało się, teraz pozostaje mi jedynie dopieszczać włosy i błagać, żeby były naturalne i piękne
|
#39873 | ||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Seduction to do roboty! Ocet w rękę i działamy!
![]() Na pewno jest na ZSK. Sama preferuję, bo jest w plastikowej buteleczce i łatwo kropić. chciałam dać żółte, ale Ajrisz napisała, ze już macie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak otwierałam fotki Kropci po encanto, a po niej miałam otwartą Twoją i... ![]() Cytat:
Cytat:
Ale tez trzeba na to spojrzeć z drugiej strony - może, ale nie musi źle wpływać na skręt. Przecież to potwornie indywidualne. Cytat:
U mnie na powrót odżywka i woda. Kocham lato ale nich się już skończy...Cytat:
Nadal ubolewam nad wyprostowaną Mensah czy Kazadi - te wystawione na widok publiczny. Cieszę się jednak, że Kropcia - podobnie jak i Ty - skorzystała z okazji i czeka na powrót loczków Świetnie. Mam nadzieję, że się nadadzą. Cytat:
Złe jest nasze podejście do pielęgnacji - nie zastanawiamy się szczególnie nad tym, co naprawdę jest niezbędne włosom, co je niszczy, co sprawia, że wypadają, tracą wigor i dopiero, gdy zaczyna się dziać coś niepokojącego, szukamy ratunku. Brak nam po prostu wiedzy i refleksji. Dobrze jednak, że są miejsca i ludzie, którzy potrafią nam pomóc ![]() Napisałam PW. Cytat:
orzeszkowałam już 2 razy ale 1. raz na noc kapkę, a wczoraj pół godzinki (miałam nie myć, ale to zrobiłam i nie mam wreszcie miękkości do bólu
|
|
#39874 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mazidła do mnie przybyły, teraz zastanawiam się, co na wieczór z nich stworzyć może dorzucić do oleju z odżywką i miodem?
|
#39875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że przesadzasz troszkę. Cierpliwości! ![]() BD to skrót do Babydream. Naprawdę trafiłaś na jakąś sadystkę. Ile Cię ta przyjemność kosztowała? Bo pisałaś, że niemało... Tylko teraz nie szoruj włosów co chwilę, daj mi trochę odpocząć. ![]() Cytat:
Muszę przyznać, że ja teraz na ulicy widzę masę dziewczyn z puszakiem na łebku. A mogłyby mieć taaaaakie piękne loki/fale.
|
|
#39876 | ||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Specjalnie dla Ciebie będą
. Nie jest wcale super ładnie, ale nie jest tragicznie. Na dodatek skalp swędzi jak cholera. Fryzura jest nieuporządkowana, bez reanimacji (wspominałam, że nigdy nie jej nie robię Zdjęcia będą w kolejnym poście, bo wysyłają się na maila (nie wiem gdzie kabelek od telefonu). Cytat:
![]() Jestem dziś w bojowym nastroju, więc skomentuję tylko tak: Chyba Go ...... ![]() Cytat:
Też miałam różne myśli na początku. Cytat:
), raczej na brzuchu, na boku. Często zmieniam się miejscami z TŻ i raz śpię na jednym boku, raz na drugim. Dbam o swoje włosy nawet w nocy (dobrze, że TŻ o tym nie wie ).Kiedy śpię na jednym boku, nie leżę na włosach, tylko je odgarniam do góry. Pomaga mi to często. Imbryka, daj włosom i sobie czas Cytat:
![]() Małgosiu, bardzo lubi oglądać Twoje włosy, są piękne i takie gęste Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-08-18 o 12:37 |
||||
|
|
|
#39877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Włosy są super i szybko się układają, kręcą jeszcze bardziej i chociaż zawsze marzyłam o długich lokach teraz jestem zadowolona z krótkich. Pierwszy raz mam krótkie włosy i już dawno nie była z nich tak zadowolona. Żałuję, że wcześniej tego nie zrobiłam. Więc polecam obcięcie. Warto spróbować, jak nie będzie Ci się podobało to przecież odrosną. Praktycznie każdemu kręcone włosy lepiej się układają jak są krótsze.
|
|
|
|
|
#39878 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba nie wiedzą, co to Wizaż.pl ![]() A jak widzę moją mamę, która też ma falo-loki naturalne, jak je katuje prostownicą i tym bezwartościowym szamponem Aqua Light i do tego jeszcze lakiery, pianki... brrr... imbryka współczuję Do nas przychodzi taka miejska fryzjerka, pracuje w jakimś zakładzie fryzjerskim, daję się jej obciąć tylko wtedy, gdy chodzi mi o końcówki i lekkie stopniowanie. Na mokro i bez modelowania. Dalej już sobie sama poradzę Ale większej rewolucji nie dałabym jej zrobić
|
||
|
|
|
#39879 |
|
Zakorzenienie
|
April nooo ja nigdy długich nie miała bo do niedawna miałam prawie proste więc dłuże niż do anion wyglądały nawet po umyciu na kluski klapnięte. A teraz jak kręcone to lepiej... ale mam okropną ochotę ściąc, bo ostatnio do ładu z nimi nie mogę dojść...
Dziewczyny co myślicie? Znacie już troche moje włosy, oglądałyście zdjęcia... sama nie wiem co zrobić... Na razie zaczekam na suszarkę, ale potem powaznie przemyślę ścięcie i wycieniowanie...
|
#39880 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#39881 |
|
Mod-Śnieżynka
|
No to czas na moje zdjęcia po farbowaniu:
Olejowanie kokosem na kilka godzin, potem farbowanie odrostów. Zmycie BD, maska biovax wymieszana z żelem lnianym na około 40 min, harmonijkowanie, plunking, Tigi amplifier, dyfuzor, spanie Efekty: bez reanimacji, tylko potarmoszenie (nic innego nie robię, później pewnie nałożę troszkę kokosa, bo wychodzę). Efekt taki sobie, ale co tam . Kiedyś pewnie bym nie pokazała takich zdjęć, ale nie zawsze ma się super ładne włosy, czasem są właśnie takie jak mam teraz![]() Od dłuższego czasu mam skręt od nasady, nawet jak jest słabiej i tak kręcą się od samej góry. No i pod spodem też wszystko pokręcone. Nie umiem zrobić sobie zdjęć z tyłu. |
|
|
|
#39882 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
ale walczę z tymco do tej teorii o spaniu, to pół życia spałam na boku który mi sie bardziej kręci ale może to ja jestem jakaś dziwna![]() ostatnio z pół roku śpię na plecach, a tył i tak jest ok ![]() na lewym boku rzadko śpię, a i tak się słabo kręci
|
|
#39883 | |||||||||
|
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pielęgnacja taka jak dla kręconych i prostym nie zaszkodzi. A co do reszty - zgadzam się z dziewczynami - proste się same nie skręcą, a co ważniejsze - nie utrzymają tego skrętu. Cytat:
bidulka. Ale na pewno doprowadzisz włosy do dobrego stanu, wierzę w to. Nie martw się Fryzjerce należy się lanie ![]() Cytat:
Co za koszmar.To całkiem prawdopodobne. Ale na pewno jest nas więcej niż połowa populacji. Zatem proste to dewiacja od normy, a nam wciska się coś odwrotnego ![]() Cytat:
![]() Ale mam podobnie jak Rybiorka - śpię na prawej i tam mam słabszy skręt (choć czasem mnie zadziwia ).Cytat:
Co nakładałaś wcześniej? Kombinowałaś już z żelami zawierającymi polimery? Bo to może być właśnie albo łupież kosmetyczny (skóra daje znać, ze coś jej nie pasuje w pielęgnacji), albo własnie polimer. Cytat:
Cytat:
Poza tym warto sprawdzić u siebie poprzez podpinanie, byś potem nie czuła się dziwnie. Cieniowanie na pewno, tak, ale czy koniecznie schodzenie z długości? Jakiego oleju z jaką odżywką i jakie mazidła?
|
|
#39884 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Ja też, kiedy miałam długie, spałam w mokrych specjalnie, bo rano miałam bardzo ładne.
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#39885 |
|
sentimental animal
|
wczoraj po myciu wyjątkowo nie trzymałam Alterry, może to było przyczyną puszaka?
![]() dzisiaj Biovax na kłaczki
|
#39886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cudne
|
|
#39887 |
|
Zakorzenienie
|
Olej kokosowy z Kallosem mlecznym/Isaną babassu/Hegronem/Scandic z proteinami przenicy(do wyboru
). Z mazideł mam keratynę, owies i jedwab hydrolizowane, hydromanil, NMF, d-pantenol. Wielkiego wyboru ni ma ![]() Co do łupieżu - po jakiś 3 myciach odżywką sypnęło mnie lekko - pierwszy raz w życiu. Osobiście pomogło mi oczyszczenie szamponem z SLS, od tego czasu - 3 tygodnie mycia samą odżywką - problemu brak.
|
#39888 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Dziękuję
Poczekaj, aż wkleję ładne kiedyś....![]() Cytat:
Cytat:
Kiedy olejowałam włosy kokosem i nakladalam biovaxa, miałam zbyt miękkie włosy, loki były nietrwałe. Ale wczoraj do biovaxa dodałam żelu lnianego i było bardzo fajnie (po wysuszeniu, bo dziś to co na zdjęciach). W ramach akcji denko skończyłam 3 odżywki, ale tylko jednej póki co nie zamierzam kupować, więc kiepsko mi idzie. |
||
|
|
|
#39889 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, mnie sie bardzo podobają Twoje wlosy i naprawdę widać różnicę w stosunku do początku pielęgnacji. Faktycznie, poczekaj na suszarę, może będzie łatwiej je okiełznać. Tez się na nią czaję, podczytywałam Twoją dyskusję z Eloe na dyfuzorach i też ja namierzyłam w euro agd, ale jeszcze sie nie zdecydowałam, moze mi maż z Niemiec przywiezie jakaś z kryzą (tylko weź chłopu wytłumacz o co chodziSwoją drogą ja już kiałam na głowie wszystkie długosci chyba:OD CAŁKIEM króciutkich na chłopaka z wygolonym karkiem , poprzez slynną w latach 80-tych fryzurę "na małpę" czy "palmę"-góra wycieniowana na krótko, po bokach smętnie zwisajace od ucha do ramion mysie ogonki, potem prosto ścięte równo z uchem(gdzieś nawet to wstawiałam),aż mi w ciaży (gdy musiałam leżeć i nie mogłam do fryzjera)urosły i odtąd noszę długie, w których najlepiej się czuję, choc oczywiscie roboty przy nich wiecej(najłatwiej było z tymi króciutkimi, wystarczylo pazurki wyżelować i ok)
|
|
#39890 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#39891 |
|
sentimental animal
|
wstyd ale nie
naprawdę już czasu nie miałam do wieczora nie zdążyłyby wyschnąć.a co do zelu lnianego też mi zostalo i tez nie wiem co z tym zrobić ![]() dziewczyny, dajecie maskę przed myciem włosów czy po?
You may think he's a sleepy-type guy Always takes his time Soon I know you'll be changing your mind When you've seen him use a gun, boy When you've seen him use a gun Edytowane przez natalcia250 Czas edycji: 2011-08-18 o 13:50 |
|
|
|
#39892 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
. Mniej więcej 2:1 (biovax: żel lniany).Po plunkingu aż się zdziwiłam, ze wyszło tak fajnie. Loki były bardzo ładne, mimo, że stylizowałam je dopiero później. |
|
|
|
|
#39893 | |
|
|
Z tym się zgodzę.
Cytat:
Jakoś niespecjalnie mam ochotę obcinać swoje, bo...choć mam mniej zabawy z myciem i suszeniem, to moim zdaniem wyglądają coraz lepiej i - jeśli się zdenerwuję - mogę je podpiąć, ukrywając wszelkie niedostatki. Fajniusie masz takie powiększone loki Zawsze coś innego
|
|
#39894 |
|
Rozeznanie
|
ja maski nakładam po myciu włosów
|
#39895 | |||||
|
Strażnik Wizażu
|
dzięki za wyrozumiałośćCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Maska po myciu...no chyba, że jakaś mieszanka dziwna to wtedy przed
|
|||||
|
|
|
#39896 | |||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Spróbuj nakładać ds choć na chwilkę. Kiedy nie mam czasu, myję włosy, potem ds, kąpiel, balsam do ciała i spłukuję ds (tak robiłam, kiedy miałam naprawdę bardzo mało czasu). Cytat:
Często robię emulsję humektantową (przepis w receptariaszu), mieszam z innym żelem, rzadko nakładam samodzielnie. Cytat:
|
|||
|
|
|
#39897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja w porownaniu z Toba dalam byle jakie do codziennika, tyl prosty, po reanimacji prawie prosty, no i ja moge napisac ze kiedys wkleje lepsze
|
|
#39898 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Kiedyś miałam dużo drobniejsze loki. Teraz raczej większe, choć nie zawsze takie jak na zdjęciach. Wiem, że to kwestia emolientów, nawilżenia ale chyba nie tylko.
Ciekawa jestem jakie będą, kiedy podrosną (zaprzestałam już samodzielnego eksperymentowania z nożyczkami, bo od roku ma właściwie tę samą długość, teraz fryzjer będzie w lutym). dziękuję, ale nie osiągnęłam aż tak wielkich efektów jak Ty ![]() Cytat:
, ale mogą być. Chciałabym jeszcze i jeszcze![]() Cytat:
Ciekawa jestem co będzie jutro. Chciałabym Wam pokazać kiedyś moje włosy, kiedy naprawdę mi się podobają . Kiedyś wklejałam do codziennika zdjęcia po oleju winogornowym (nie pamiętam co tam jeszcze było), wtedy mi sie bardzo podobały. Cały czas się drapię (swędzi i mam wrażenie, że skalp jest po tym farbowaniu bardzo suchy), na dodatek mam jeszcze resztki farby na skalpie, więc moje paznokcie nie wyglądają najlepiej .Plany na dziś wieczór: konieczne mycie odżywką, żel z gorvity, lniany, miód: musi mi to przynieść ulgę no i porządek z paznokciami (są wakacje i mam czas żeby je malować, wczoraj był tylko zmywacz). |
||
|
|
|
#39899 |
|
Raczkowanie
|
*Basia*
Piekne miesko masz na glowie,az chcialoby sie schrupac,hihihi. Powiedz prosze,jak dokladnie wyglada ten Twoj sposob na farbe,przed nakladasz olej? Pytam,bo u mnie ciagle czeka Lou Color na wlosy(piekny rubin) ale wiesz ja sie nad klakami trzese,tym bardziej,ze mam dosyc ciemne i ona rozjasni mi wlosy o 2,3 tony.Chcialabym jak majmniej inwazyjnie i wiem,ze to praktycznie nieuniknione ale skoro mozna ta niszczycielska sile farby zredukowac,to ja jestem bardzo zainteresowana. Wiesci z ostatnich chwil: ostatnio,po wielomiesiecznym myciu odzywka zastosowalam szampon,ma w skladzie als ale zlagodzony (wrzucilam do analizy), wloski mega zadowolone... no i zamowienie do mnie przyszlo z CJ,tylko,ze dosla mi jeszcze myjadlo,bo nie miala na skladzie.W kazdym razie wczoraj na suche nalozylam zelu z CJ,nie zeby to byla reklama,ale on jest poprostu boski!!!Teraz rozumiem Rybiorka!!! Pachnie nieziemsko i wogole ma calkiem inna konsystencje niz zele ,ktore do tej pory stosowalam.Nie skleja ani nic z podobnych rzeczy,za to wloski-ciesza sie na maksa.Az sie boje,co to bedzie jak naloze najpierw odzywke d/s CJ i umyje myjadlem.Dzis chyba bedzie mycie,ale narazie jeszcze musze zastosowac szampon,dopoki nie dosla mi tej odzywki do mycia.Cala reszta to bedzie juz CJ, napewno wkleje fotki
Edytowane przez Basai77 Czas edycji: 2011-08-18 o 14:49 |
|
|
|
#39900 | |||
|
|
Cytat:
![]() dałabym keratynę z pantenolem lub jedwab z pantenolem do Kallosa albo Isany. Do tego hydromanil lub NMF i kapka, ale kapka!, oleju. Wzbogacanie Hegrona bym sobie darowała. Scandic nie znam, ale jeśli lżejsza, to można nieco więcej oleju. Cytat:
Cytat:
A tak to zwykle po myciu. Basai czekam na fotki! Ależ jestem ciekawa! Basiu jestem pewna, ze obecnie to tymczasowy efekt (swoją drogą naprawdę świetny) pofarbowaniowy, i że włosy Cię zaskoczą Znikam
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-08-18 o 15:12 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.

U mnie na powrót odżywka i woda.
ale nich się już skończy...

Muszę przyznać, że ja teraz na ulicy widzę masę dziewczyn z puszakiem na łebku. 

).
naprawdę już czasu nie miałam do wieczora nie zdążyłyby wyschnąć.