|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
| Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
|
30 | 49,18% |
| Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
|
6 | 9,84% |
| Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
|
30 | 49,18% |
| Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
|
2 | 3,28% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
u mnie odwrotnie, mama jest moją najlepszą przyjaciółką mimo różnicy kilku pokolen - mama miala 41 lat jak mnie urodziła. moze dlatego, ze jestesmy strasznie do siebie podobne charakterem- obie pesymistki, analizujące każdą sytuację w życiu Z ojcem się kłócę strasznie, okropnie i na każdy temat, ale wykrzyczymy sobie i jest ok a na kolanka chętnie się pakuję do tej pory na weselach tez nie ma dla mnie lepszej osoby towarzyszącej niz tata - z nim sie bawie najlepiej ![]() u TZ podobnie - jestesmy z tesciami bardzo blisko, czuje sie przez nich traktowana jak córka, chyba podobnie jak moj TZ przez moich rodziców. Chyba zaczne to doecniać |
|
|
|
|
#3572 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję bardzo Cytat:
u mnie szpital te podkłady daje ![]() Cytat:
a teraz nawet nie zadzwoni, ostatnie wieści jakie zna to że miałam leżeć bo szyjka się skracała i nic później nawet sms do tż nie napisała gdyby nie to że tż do niej wtedy nie zadzwonił to pewnie i otej szyjce by nie wiedziała |
|||
|
|
|
#3573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie odzwiedzają nas, nie pytają o zdrowie..ostatnio teśc jak mnie zobacyzc to zapytal na kiedy mam termin tesciowa nie ma żadnych pytań jak u nich jestem a jak przykąłdowo wyjdę do łazienki to pyta tż-ta kiedy ide teraz do lekarza, ile mały waży, itp... wrrr
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
Hej maminki Padam na pyszczek po powrocie z miasta i zakupów. Do toreb szpitalnych mam już wszytsko, dla małej też. Wszytsko oprócz wózka Miała być dostawa w 3 dni, a tu może na 1 września No i się wkur..... Oczywiście mój małż stwierdził, że te 2 tyg "to mogę się jeszcze wstrzymać" z rodzeniem czym rozbawił wszytskie panie w sklepie jakby to ode mnie zależało Może rozejrzę się jeszcze na necie, a w sklepie jesteśmy umówieni tak, że w razie "W" mąż kupi tylko fotelik, ale już w innym dostępnym kolorze (czerwień)Odebrałam wyniki: mocz ok, morfologia ok (Hb ponad 12) i BRAK PACIORA Ogólnie straciłam mnóstwo kasy i padam ze zmęczenia. A Asia aa2 tak wczoraj narobiła mi ochoty na gołąbki, że już się zaopatrzyłam i jutro ja lepię ![]() Śmigam Was nadrabiać, choć przy moim zmęczeniu to może być nie lada wyzwanie
|
|
|
|
#3575 | ||
|
Rozeznanie
|
nadal jestem najedzona po obiedzie, ale jak ogladam te wszystkie pysznosci to az mi slinka leci Ancia - trzymam kciuki za szybki porod i jak najkrotszy pobyt w szpitalu. A odnosnie rozterek - skonczylam 36 tydzien i jakos nie dociera do mnie, ze to juz zaraz moze sie zaczac. Z jednej strony ciesze sie na to malenstwo i mysle o corci z czuloscia, ale z drugiej strony nie potrafie sobie siebie wyobrazic jako matki - nawet nie chodzi o strach przed zwyklymi pielegnacyjnymi czynnosciami (chociaz to tez), ale chyba bardziej o ta odpowiedzialnosc i totalna zmiane zycia - takie "i chce i boi sie" Moze to dlatego, ze oprocz ogromnej radosci to rowniez ogromna odpowiedzialnosci i wszystko zupelnie nowe, nieznane, do nauczenia sie, do przyzwyczajenia.Ale potem przypominam sobie rozne inne sytuacje, ktore tez byly nowe, zmieniajace dotychczasowe zycie i mimo, ze byla adrenalina i strach to tez i ogromna radosc, licze na to ze w tym przypadku tez tak bedzie. Cytat:
to dopiero szal by byl wiec niech nie marudza, bo zawsze moglo byc gorzej ![]() Cytat:
Jutro mam usg to sie dowiem, czy przez 2 tygodnie malenka utyla tyle ile powinna przez ten czas. A dzisiaj ginek znowu mnie nastraszyl U niego w gabinecie mialam caly czas wysokie cisnienie w granicach 140/100 wiec znowu mnie wyslal do szpitala na mierzenie cisnienia, mocz i KTG. Na szczescia tam wyszlo wszystko ok, cisnienie w normie, KTG tez i babka stwierdzila, ze to wizyty u ginka mnie denerwuja i wychodzi mi wysokie cisnienie. Do konca mam mierzyc cisnienie w aptece co 2 dni, zeby ginek byl spokojny. Takze po pierwotnym strachu (prawie sie poryczalam w autobusie w drodze do szpitala, bo myslalam, ze juz mnie nie wypuszcza) wszystko na szczescie w porzadku.
|
|
|
#3576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
|
#3577 |
|
Wtajemniczenie
|
O matko!!!! Ogladacie TVN??
|
|
|
|
#3578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TZ niezły u mnie było 3 tyg czekania, ale ja o tym wiedziałam to inna sytuacja ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
nie lubie tej serii
smutna jest okropnie...
|
|
|
|
#3581 |
|
Wtajemniczenie
|
Rozmowy w toku jak kobiety dla 40 tys zl rodza dzieci dla innych par.....Masakra......te baby sa bez uczuc....
|
|
|
|
#3582 | |||
|
Zakorzenienie
|
Chce się wam też tak spać w ciągu dnia
Wyspałam się w nocy nie powiem, ale w ciągu dnia tak ok 13.00-14.00 łapie mnie taka senność, że muszę się godzinkę kimnąć![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|||
|
|
|
#3583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3584 |
|
Zadomowienie
|
no ja jak horror oglądam - jednym okiem i sie chowam
![]() tylko wczora był odcienk jak na IP dostali info, ze greene nie żyje. a ten po plazy se biega..... nakręca serial, a człowiek się stresuje
|
#3585 | |
|
Zadomowienie
|
za późno tu zajrzałam.. i dopiero przełączyłam.. po 2 min mam już wyrobione zdanie o tej pustej babie..
a ta psycholog jest świetna jak dla mnie.. nie obwija w bawełnę.. ![]() Cytat:
jakbym tam pojechała ze skurczami,to bym innaczej z nim gadała![]()
|
|
#3586 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja oglądam
nie rozumiem ani tych rodzących ani tych płacących ![]() Cytat:
za zakupy i wynikinam mówili w sklepie że 3 tgodnie a jak poszłam zamawiać to się okazało że w wakacje mają przestój w fabryce i nie wiadomo czy da rade niby ma być na sobote ale jeszcze nikt ze sklepu nie dzwonił ![]() fotelik mamy w razie czegoś więc w sumie luz ![]() Cytat:
![]() te grudki to może czop powoli sobie wychodzi a co do spacerku to rzeczywiście mogą być Świerklany, tylko gdzie tam spacerować? ![]() Ja bym sobie wzięła piżame i jakieś najpotrzebniejsze rzeczy w razie gdybym miała zostać, a reszte by tż dowiózł, teraz pracuje na Chwałowicach to tyle co dojazd plus prsznic fajnie wypadło że mają akurat robote na Rybniku bo tak to najczęściej w Jastrzębiu coś robią a stamtąd dojechać to już nie tak łatwo i szybko
|
||
|
|
|
#3587 | |||||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Na pewno wszystko się ułoży.Cytat:
A tu opuchnięcia oglądają, dotykają, podobno u mnie to już obrzęki, a nie opuchlizna zwykła .Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Koszulkę też sobie dokupiłam, piżamki mogą być normlne, nawet lepiej do ktg, bo nie trzeba koszuli zadzierać. Cytat:
. A ja jakbym napisała, że ważę i 120, to byś chyba nie była zdziwiona . Twoja opinia więc zostanie pominięta.Cytat:
A mam opłacić taką do porodu, co w szpitalu pracuje. Ale nie wiem, czy tak się da, bo niewykluczone, że przy moim ciśnieniu zrobią cc.
|
|
|
#3588 |
|
Wtajemniczenie
|
acelinka jeszcze mozna by zrozumiec te placace....wiesz, chec posiadania dziecka gdy nie mozesz miec jest ogromna.....Sa kobiety , ktore moglyby zrobic doslownie wszystko...tylko zastanawiam sie nad tymi ktore przez 9 miesiecy nic nie czuja do tych malenstw co nosza pode sercem.....Zastanawiam sie ile kosztuje in vitro w PL
|
|
|
|
#3589 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oglądałam końcówkę
|
|
|
|
#3590 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Aaa, to my w takim razie 37
Gratuluję Cytat:
Ja mam fazę na owoce z lodówki od dość dawna Trzeba coś dokupić, bo wczoraj pożarliśmy ostatniego melona.Cytat:
A z tatą to możemy sobie ręce podać ![]() Cytat:
Cytat:
Jak tak, to jak Twoja rodzina to przyjęła?
|
|
#3591 | |||
|
Zakorzenienie
|
Aaa oszaleje... dostaliśmy od sąsiadów kołacz weselny
chyba zgrzeszę dzisiaj![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3592 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() danika- doceniaj, doceniaj co masz. Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę... Też chciałabym mieć takie kontakty z Młodą, a nie powielać błędy mamy. Tż ma już przykazane, ze jak zauważy że zachowuje się jak ona to ma mnie sprowadzić na dobre tory Cytat:
(dla ścisłości: jesteśmy 4 lata po ślubie, a ze sobą już 10)Cytat:
Cytat:
za zakupy i za wyniki.Poszalały wszystkie z tymi gołąbkami
|
|||||
|
|
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mój męza sie dowiadywał i opieki własnei mozna wziaśc 2 tyg to nei jest L4 , wypisuje je lekarz w szpitalu i normalnei ma byc płatne(musze gdzies zadzwonic zapytac i potwerdzic na 1000% czy to prawda) natomiast tacierzyńskiego jest 2 tyg nawet jak biereszw tym roku i to chyb afaktycznie bo teraz tak bedzie brał mąz tej kolezanki co ponad tydzień temu urodziła(jak zobacze sie z nimi w weekend to jeszcze wypytam i pomecze temat) |
|
|
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
melduje się i odmeldowuje
jakiś ciężki dzień mam, jak zwykle atrakcje zamiast odpoczywania ![]() pod szpitalem nie miałam gdzie zaparkować , to stanełam na uboczu nikomu nie zawadzając wkońcu na pół godziny... poszłam do gina, bez zmian wszystko. Wyszłam a tu niespodzianka za wycieraczką od straży miejskiej No to co pojechał szukać tej durnej straży, oklełam się jak głupia bo jest tak zakamuflowana Ale nie obeszło się to na moim uciskaniu, myślałam że nie dojdę do samochodu. Przyjechałam a tu taras wylewają , cieszę się fajnie, ale huk , kawę trzeba zrobić, 3 rundki zrobiłam chłopakom.. no i padłam na wyro już mi hałas nie przeszkadzał, spałam z dwie godziny .. chodzić nie mogę tak mnie boli, już nie mówię o wstawaniu czy kładzeniu, zdechnę dziś w domu, jeszcze mnie kaszel męczy Anciahk dasz radę w szpitalu trzymam kciuki, nawiąż jakieś znajomości, szybciej czas zleci
|
|
#3595 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poradzisz sobie ![]() ja nie wiem bo u gina nie miałam aż tak spuchnętych tych stóp, widział je i powiedział że jest w miare ok. A to jak teraz to nie wiem czy to obrzęk czy opuchnięcie jeszcze jak jutro będzie tak samo to spytam położną na sr ![]() Ginek kazał mi przyjsc do szpitala, bezpośrednio na oddział bo on ma dyżur powiedział że mnie zbada i zobaczymy, podejrzewam że umówił mnie do szpitala bo zrobi ktg i ogólnie tam jest lepszy sprzęt ![]() właśnie tak planuje zrobić, wezme sobie piżamke i jakieś najpotrzebniejsze rzeczy a reszte przygotuje i tż przywiezie jak będzie potrzeba ![]() a dzisiaj oglądałam takie ładne piżamki w lidlu szare to chyba sobie jutro podjade a w ogóle to najlepiej byłoby gdybym urodziła przed tym wtorkiem i już cały problem z głowy ![]() Cytat:
A te płacące no cóż ... moim zdaniem lepiej byłoby się postarać np. o adopcje, jest tyle dzieci które potrzebują miłości i byłyby najszczęśliwsze gdybym ktoś stworzył im dom ... Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak to gdzie głównym chodnikiem przez całą wieś tam i spowrotem
|
||||
|
|
|
#3596 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tej piżamy na patologii, tak się zastanawiam czy nie można by było w jakiś spodenkach i koszulce latać po oddziale a najwyżej na noc wskakiwać w piżamę
jak myślicie????
|
|
|
|
#3598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tak chyba przyjdzie mi spacerować Zazdroszczę tym, które mają blisko do parku
|
||
|
|
|
#3599 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do szczepień to my będziemy szczepić tylko obowiązkowymi i tymi z wielokrotnym kłuciem. Cytat:
![]() Ja też mam takie odczucia jak Ty odnośnie tej ważnej zmiany ![]() Cytat:
|
|
#3600 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Malgosia1983 Stanisław- Stefan Martusiaaa21 tekst: "Kochanie mówiłaś, że potrzebujesz pokrywkę, ta na pewno będzie dobra, kupimy, bo lubię spełniać twoje marzenia" powalił mnie na kolana Czasem jak facet coś powie to można paść ![]() anciaahk jak dziś humorek?? A lekarze mówią coś do kiedy dobrze byłoby zebyś urodziła???? spray Ja też przytyłam mało i do tego nie mogę jeść wszystkiego na co mam ochotę przez tą cholerną dietę cukrzycową. Nie da się chyba utuczyć dziecka, choć ta propozycja z nutellą była kusząca ![]() Agnyska myślę, że dziewczyny naspiały już wszytsko w temacie.... Myślę oczywiście tak samo jak one .... Więc tylko Wiem co to probelmy rodzinne, ale najważniejsze, że maż Cię wspiera. Oto chodzi, zebyście to Wy się zgadzali madzialena-lublin nie przejmuj się Ja mogłabym powieść napisać o moim tacie, który uważa, że jest najlepszy, że dał mi wszytsko, a ja jestem tą złą córką.... Twoja mama widzę ma podobne przeknanie o sobie. Mam nadzieję, że u Was to tylko chwilowe, bo ja z tatą choć mieszkam pod jedym dachem nie rozmawiam ... Cytat:
nie wiem czy w szpitalu mają, ale ja się zaopatrzyłam w razie "W" danika kochana naprawdę doceń to, jakie masz relacje z rodzicami i teściami ![]() Cytat:
Poszukam w necie, a jak nic nie będzie to czekamy.... |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:40.

Z ojcem się kłócę strasznie, okropnie i na każdy temat, ale wykrzyczymy sobie i jest ok
a na kolanka chętnie się pakuję do tej pory 

:rol leyes:
a teraz nawet nie zadzwoni, ostatnie wieści jakie zna to że miałam leżeć bo szyjka się skracała i nic później nawet sms do tż nie napisała
No i się wkur..... Oczywiście mój małż stwierdził, że te 2 tyg "to mogę się jeszcze wstrzymać" z rodzeniem czym rozbawił wszytskie panie w sklepie jakby to ode mnie zależało
Może rozejrzę się jeszcze na necie, a w sklepie jesteśmy umówieni tak, że w razie "W" mąż kupi tylko fotelik, ale już w innym dostępnym kolorze (czerwień)

klask i:
ciekawe co teraz mężol zrobi, mała jest bardzo nisko, lekarz stwierdził że główka już w kanał rodny się wpasowała i że mam odpoczywać i leżakować jak najwięcej bo to dopiero 32 tydzień leci i jak w domu się nie da to mnie weźmie do szpitala
Trzeba coś dokupić, bo wczoraj pożarliśmy ostatniego melona.