|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
30 | 49,18% |
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
6 | 9,84% |
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
30 | 49,18% |
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
2 | 3,28% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
3 | 4,92% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
3 | 4,92% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
u mnie odwrotnie, mama jest moją najlepszą przyjaciółką mimo różnicy kilku pokolen - mama miala 41 lat jak mnie urodziła. moze dlatego, ze jestesmy strasznie do siebie podobne charakterem- obie pesymistki, analizujące każdą sytuację w życiu ![]() ![]() ![]() ![]() u TZ podobnie - jestesmy z tesciami bardzo blisko, czuje sie przez nich traktowana jak córka, chyba podobnie jak moj TZ przez moich rodziców. Chyba zaczne to doecniać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3572 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuję bardzo ![]() Cytat:
![]() u mnie szpital te podkłady daje ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3573 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie odzwiedzają nas, nie pytają o zdrowie..ostatnio teśc jak mnie zobacyzc to zapytal na kiedy mam termin ![]() tesciowa nie ma żadnych pytań jak u nich jestem a jak przykąłdowo wyjdę do łazienki to pyta tż-ta kiedy ide teraz do lekarza, ile mały waży, itp... wrrr ![]()
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3574 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Hej maminki ![]() Padam na pyszczek po powrocie z miasta i zakupów. Do toreb szpitalnych mam już wszytsko, dla małej też. Wszytsko oprócz wózka ![]() ![]() ![]() Odebrałam wyniki: mocz ok, morfologia ok (Hb ponad 12) i BRAK PACIORA ![]() Ogólnie straciłam mnóstwo kasy i padam ze zmęczenia. A Asia aa2 tak wczoraj narobiła mi ochoty na gołąbki, że już się zaopatrzyłam i jutro ja lepię ![]() Śmigam Was nadrabiać, choć przy moim zmęczeniu to może być nie lada wyzwanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3575 | ||
Rozeznanie
|
nadal jestem najedzona po obiedzie, ale jak ogladam te wszystkie pysznosci to az mi slinka leci Ancia - trzymam kciuki za szybki porod i jak najkrotszy pobyt w szpitalu. A odnosnie rozterek - skonczylam 36 tydzien i jakos nie dociera do mnie, ze to juz zaraz moze sie zaczac. Z jednej strony ciesze sie na to malenstwo i mysle o corci z czuloscia, ale z drugiej strony nie potrafie sobie siebie wyobrazic jako matki - nawet nie chodzi o strach przed zwyklymi pielegnacyjnymi czynnosciami (chociaz to tez), ale chyba bardziej o ta odpowiedzialnosc i totalna zmiane zycia - takie "i chce i boi sie" ![]() Ale potem przypominam sobie rozne inne sytuacje, ktore tez byly nowe, zmieniajace dotychczasowe zycie i mimo, ze byla adrenalina i strach to tez i ogromna radosc, licze na to ze w tym przypadku tez tak bedzie. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Jutro mam usg to sie dowiem, czy przez 2 tygodnie malenka utyla tyle ile powinna przez ten czas. A dzisiaj ginek znowu mnie nastraszyl ![]()
![]() |
#3576 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3577 |
Wtajemniczenie
|
O matko!!!! Ogladacie TVN??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3578 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TZ niezły ![]() u mnie było 3 tyg czekania, ale ja o tym wiedziałam to inna sytuacja ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3580 |
Zakorzenienie
|
nie lubie tej serii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3581 |
Wtajemniczenie
|
Rozmowy w toku jak kobiety dla 40 tys zl rodza dzieci dla innych par.....Masakra......te baby sa bez uczuc....
|
![]() ![]() |
![]() |
#3582 | |||
Zakorzenienie
|
Chce się wam też tak spać w ciągu dnia
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3583 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3584 |
Zadomowienie
|
no ja jak horror oglądam - jednym okiem i sie chowam
![]() tylko wczora był odcienk jak na IP dostali info, ze greene nie żyje. a ten po plazy se biega..... nakręca serial, a człowiek się stresuje ![]()
#3585 | |
Zadomowienie
|
za późno tu zajrzałam.. i dopiero przełączyłam.. po 2 min mam już wyrobione zdanie o tej pustej babie..
a ta psycholog jest świetna jak dla mnie.. nie obwija w bawełnę.. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3586 | ||
Zakorzenienie
|
ja oglądam
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() nam mówili w sklepie że 3 tgodnie a jak poszłam zamawiać to się okazało że w wakacje mają przestój w fabryce i nie wiadomo czy da rade ![]() ![]() fotelik mamy w razie czegoś więc w sumie luz ![]() Cytat:
![]() te grudki to może czop powoli sobie wychodzi ![]() ![]() Ja bym sobie wzięła piżame i jakieś najpotrzebniejsze rzeczy w razie gdybym miała zostać, a reszte by tż dowiózł, teraz pracuje na Chwałowicach to tyle co dojazd plus prsznic ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3587 | |||||||||
kosmitka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A tu opuchnięcia oglądają, dotykają, podobno u mnie to już obrzęki, a nie opuchlizna zwykła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Koszulkę też sobie dokupiłam, piżamki mogą być normlne, nawet lepiej do ktg, bo nie trzeba koszuli zadzierać. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A mam opłacić taką do porodu, co w szpitalu pracuje. Ale nie wiem, czy tak się da, bo niewykluczone, że przy moim ciśnieniu zrobią cc.
![]() ![]() |
![]() |
#3588 |
Wtajemniczenie
|
acelinka jeszcze mozna by zrozumiec te placace....wiesz, chec posiadania dziecka gdy nie mozesz miec jest ogromna.....Sa kobiety , ktore moglyby zrobic doslownie wszystko...tylko zastanawiam sie nad tymi ktore przez 9 miesiecy nic nie czuja do tych malenstw co nosza pode sercem.....Zastanawiam sie ile kosztuje in vitro w PL
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3589 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
oglądałam końcówkę
|
![]() ![]() |
![]() |
#3590 | ||||
Zakorzenienie
|
Aaa, to my w takim razie 37
![]() Gratuluję ![]() Cytat:
![]() Ja mam fazę na owoce z lodówki od dość dawna ![]() Cytat:
![]() A z tatą to możemy sobie ręce podać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3591 | |||
Zakorzenienie
|
Aaa oszaleje... dostaliśmy od sąsiadów kołacz weselny
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3592 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() danika- doceniaj, doceniaj co masz. Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę... Też chciałabym mieć takie kontakty z Młodą, a nie powielać błędy mamy. Tż ma już przykazane, ze jak zauważy że zachowuje się jak ona to ma mnie sprowadzić na dobre tory ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Poszalały wszystkie z tymi gołąbkami ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mój męza sie dowiadywał i opieki własnei mozna wziaśc 2 tyg to nei jest L4 , wypisuje je lekarz w szpitalu i normalnei ma byc płatne(musze gdzies zadzwonic zapytac i potwerdzic na 1000% czy to prawda) natomiast tacierzyńskiego jest 2 tyg nawet jak biereszw tym roku i to chyb afaktycznie bo teraz tak bedzie brał mąz tej kolezanki co ponad tydzień temu urodziła(jak zobacze sie z nimi w weekend to jeszcze wypytam i pomecze temat) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3594 |
Zakorzenienie
|
melduje się i odmeldowuje
jakiś ciężki dzień mam, jak zwykle atrakcje zamiast odpoczywania ![]() pod szpitalem nie miałam gdzie zaparkować , to stanełam na uboczu nikomu nie zawadzając wkońcu na pół godziny... poszłam do gina, bez zmian wszystko. Wyszłam a tu niespodzianka za wycieraczką od straży miejskiej No to co pojechał szukać tej durnej straży, oklełam się jak głupia bo jest tak zakamuflowana ![]() Ale nie obeszło się to na moim uciskaniu, myślałam że nie dojdę do samochodu. Przyjechałam a tu taras wylewają , cieszę się fajnie, ale huk , kawę trzeba zrobić, 3 rundki zrobiłam chłopakom.. no i padłam na wyro już mi hałas nie przeszkadzał, spałam z dwie godziny .. chodzić nie mogę tak mnie boli, już nie mówię o wstawaniu czy kładzeniu, zdechnę dziś w domu, jeszcze mnie kaszel męczy ![]() Anciahk dasz radę w szpitalu trzymam kciuki, nawiąż jakieś znajomości, szybciej czas zleci ![]()
![]() |
#3595 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja nie wiem bo u gina nie miałam aż tak spuchnętych tych stóp, widział je i powiedział że jest w miare ok. A to jak teraz to nie wiem czy to obrzęk czy opuchnięcie jeszcze ![]() ![]() Ginek kazał mi przyjsc do szpitala, bezpośrednio na oddział bo on ma dyżur ![]() ![]() właśnie tak planuje zrobić, wezme sobie piżamke i jakieś najpotrzebniejsze rzeczy a reszte przygotuje i tż przywiezie jak będzie potrzeba ![]() a dzisiaj oglądałam takie ładne piżamki w lidlu szare to chyba sobie jutro podjade ![]() a w ogóle to najlepiej byłoby gdybym urodziła przed tym wtorkiem i już cały problem z głowy ![]() Cytat:
A te płacące no cóż ... moim zdaniem lepiej byłoby się postarać np. o adopcje, jest tyle dzieci które potrzebują miłości i byłyby najszczęśliwsze gdybym ktoś stworzył im dom ... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() jak to gdzie ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3596 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3597 |
Zakorzenienie
|
Co do tej piżamy na patologii, tak się zastanawiam czy nie można by było w jakiś spodenkach i koszulce latać po oddziale a najwyżej na noc wskakiwać w piżamę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3598 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tak chyba przyjdzie mi spacerować ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3599 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do szczepień to my będziemy szczepić tylko obowiązkowymi i tymi z wielokrotnym kłuciem. Cytat:
![]() Ja też mam takie odczucia jak Ty odnośnie tej ważnej zmiany ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3600 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Malgosia1983 Stanisław- Stefan ![]() ![]() Martusiaaa21 tekst: "Kochanie mówiłaś, że potrzebujesz pokrywkę, ta na pewno będzie dobra, kupimy, bo lubię spełniać twoje marzenia" powalił mnie na kolana ![]() ![]() anciaahk jak dziś humorek?? ![]() A lekarze mówią coś do kiedy dobrze byłoby zebyś urodziła???? spray ![]() ![]() Ja też przytyłam mało i do tego nie mogę jeść wszystkiego na co mam ochotę przez tą cholerną dietę cukrzycową. Nie da się chyba utuczyć dziecka, choć ta propozycja z nutellą była kusząca ![]() Agnyska myślę, że dziewczyny naspiały już wszytsko w temacie.... Myślę oczywiście tak samo jak one .... Więc tylko ![]() Wiem co to probelmy rodzinne, ale najważniejsze, że maż Cię wspiera. Oto chodzi, zebyście to Wy się zgadzali ![]() madzialena-lublin nie przejmuj się ![]() Ja mogłabym powieść napisać o moim tacie, który uważa, że jest najlepszy, że dał mi wszytsko, a ja jestem tą złą córką.... Twoja mama widzę ma podobne przeknanie o sobie. Mam nadzieję, że u Was to tylko chwilowe, bo ja z tatą choć mieszkam pod jedym dachem nie rozmawiam ... Cytat:
![]() nie wiem czy w szpitalu mają, ale ja się zaopatrzyłam w razie "W" danika kochana naprawdę doceń to, jakie masz relacje z rodzicami i teściami ![]() ![]() Cytat:
Poszukam w necie, a jak nic nie będzie to czekamy.... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.