|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4652 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
Pójdę po tabletki. Co prawda moje libido po nich jest prawie zerowe ale za to miesiączki są skąpe. A normalnie to szkoda gadać. I długo i strasznie obficie. Pewnie dokupię tę asekurelle czy jakoś tak. Może pomoże ![]() Moja mała dopiero zasnęła a o 20 była kąpana i karmiona. Półtorej godziny walczyła w łóżeczku... edit nie zasnęła ![]() Nie ma numeru do jacieeee w klubie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4653 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Ja daję znać że żyje !!
Gorączka mam nadzieję, że już nie wróci, teściowa zrobiła mi ob i stan zapalny. Sama nie wiem czy przez brodawkę, czy przez szwy przy których mam pełno ropy. Robię okłady rivanolem i namganianem potasu. Dziękuje za wsparcie ![]() ![]() Jutro spróbuję Was nadrobić, bo mała właśnie dopiero zasnęła od 18stej ![]() Str --> 147 - zapisuje sobie ![]() Brumku świetna robota ![]() ![]() ![]() Wiadomość od Sweet (pisała mi ale Ja nie miałam jak Wam dać znać)nadal jest w dwupaku, była w sobotę na IP wszystko ok, brak rozwarcia i mały ma się dobrze, odesłali ją do domu i ma się pojawić w poniedziałek.Strasznie się stresuje, że łożysko może się zestarzeć, bo przy cukrzycy niby tak jest (naczytała się trochę w internecie i się zamartwia na zapas - powiedziałam jej że ma tak nie robić, bo dziecko to też odczuwa) Pojechała do rodziców z mężem i czuje się co raz bardziej zmęczona, mimo że nic nie robi. |
![]() ![]() |
![]() |
#4654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to jeszcze parę dnia możesz poczekać ![]() ![]()
![]() |
#4655 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Moja córa spała dziś z tatusiem ładnie od 22 do 11:30 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jacieee gdzie sie podziewasz ??? Nerolka pisz do nas ![]()
.................... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia ![]() ![]() ![]() 24 tyg - 6770g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-08-21 o 21:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4656 |
Rozeznanie
|
No to ja jeszcze dopiszę dobranoc wszystkim
![]() Często sama jedna wiszę na pasku, ale wynika to z tego że w ogóle nie wyłączam komputera ![]() Miałam fajny weekend z TZtem, jutro znowu będę świrować siedząc sama w domu. Zastanawiam się jak te skurcze bolą, bo mówią że podobnie do okresu a ja nigdy bolesnych miesiączek nie miałam. Zaczełam się zastanawiać, bo dziś bo wizycie w toalecie czułam takie nieprzyjemne pieczenie w pochwie, że aż się wyprostować i iść nie mogłam, ale skurczy spodziewam się wyżej chyba..... |
![]() ![]() |
![]() |
#4657 |
Zakorzenienie
|
Trzeci raz juz pisze i mi nie dodaje. u nas ok. mala wazy 4500g. zre w dzien cogodzine, to chyba skok bo zaspia i chce na raczki tylko. mamy chrzciny umowione na pazdziernik 16go. w nastepnym tygodniu bioderka usg i wizyta u pediatry. mala wysypana na twarzy-podobno za duzo nabialu w mojej diecie.a ja bym sie nabialem tylko zywila...
---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Poza tym obskoczylam juz urzedy. spacerujemy duzo. wczoraj w chuscie z kinga na grzybach w lesie bylam 2,5h. ladnie spala. ja juz po przytulankach. ale ogolnie lipa bo jestem jeszcze bardziej luzna niz po pierwszym porodzie. nawet miesnie kegla jak zacisne to slabo czuc. porażka... moze jeszcze troche sie zwezi ale moze tak zostanie i lipa. waga cos mi stoi w miejscu. no i gina mam na pazdziernik umowionego ws antykoncepcji - chce krazek nuvaring i ogolnego przegladu podwozia po porodzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4658 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kochane.
DaKaro kciuki zacisniete. Powodzenia i czekamy na Was. Carmelko te kółko fajne. Ja patrzylam na angielskim ebay i są za 18 funtów plus przesyłka. A cały zestaw razem z tym basenem co na filmiku 100 funtów. Editka Dzis wyczytalam na 4lomza ze w naszym szpitalu gaz rozweselajacy wprowadzili. Bedziesz mogła przetestować. Kiedy teraz masz wizyte? Kiedy do szpitala gdyby długo sie nie rozpoczynalo? Telik akcja z panem doktorem az nie do uwierzenia. Agni jednak nie istnieją teściowe całkiem bez wad ![]() A u mnie nadal cisza. Termin jutro mija ![]() Naprawdę wyjątkowo tu cicho dzis. |
![]() ![]() |
![]() |
#4659 |
Zakorzenienie
|
Fakt - cicho... Cały dzień a niecałe dwie stronki. Ale to dobrze, bo może WSZYTSKIE zdążymy się rozpakować przed końcem tego wątku
![]()
#4660 |
Zakorzenienie
|
Pisalyscie o fajnych ksiazkach. ja uwielbiam: mistrz i malgorzata, flet z mandragory waldemara łysiaka, strony bólu dla tych co fantastyke lubia, wierna rzeka-chyba żeromskiego, szczesliwy ksiaze, maly ksiaze, mastertona tez polecam. teraz bede czytac ulissesa joyca, ciezko mi idzie, i pieklo pocztowe pratcheta. podobno dobre. jeszcze nowele czechowa lubie i fraszki stanislawa jerzego leca, poezje twardowskiego i bursy-polecam wiersz pantofelek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4661 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4662 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W tym miesiącu nawet pełnia przeszła niezauważalnie. Powiem Wam też, że z racji mojego przełomowego terminu zaglądam ostatnio na wrześniówki i tam się jeszcze NIKT nie rozpakował - a do września tydzień został. U nas tydzień przed terminem już masowe porody były i spora liczba dzieciaczków, jak sobie przypominam. Wygląda na to, ze dzieciaczki końca lata faktycznie trzymają się terminów. I trochę nie na temat, ale mnie strasznie p**a swędzi, na zewnątrz ![]() Mam nadzieję że nie złapałam nagle czegoś, jak już jestem po wszystkich badaniach.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4663 | |||||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() witam z Małym Głodem podpiętym pod matkę ![]() Kolina, współczuję teściowej...widać że wyraźnie lubi być w centrum uwagi.... oj, tu dobre stosunki z teściową to chyba wyjątek... Cytat:
![]() aż boję się spytać co robiłaś ![]() Cytat:
![]() daj znać czy się udało Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja mam tabletki, ale jakoś mi schodzi i jeszcze ich nie zaczęłam zażywać ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wczoraj po południu zapakowałam moich mężczyzn i pojechaliśmy na piknik lotniczy ![]() ![]() Impreza bardzo fajna, lubię takie rzeczy, chyba największe wrażenie zrobił przelot F16 ![]() smutne że po pikniku był wypadek i to się cieniem na całą imprezę rzuciło.. a w nocy Adaś nawet ładnie, obudził się tylko o 2.30, i potem o 6.00 ale stwierdził że już nie będzie spał ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4664 |
Rozeznanie
|
cześć mamusie
![]() wstałam dzisiaj wcześniej, żeby się ogarnąć zanim bączki się obudzą, bo zaprowadzam dziś Maję do przedszkola i zastanawiam się jak to nam pójdzie we trzy. Czuję się jak przed wielką wyprawą ![]() póki pamiętam Zamalowana polecam Sally Hansen Insta - Dri, u mnie sprawdza się rewelacyjnie, a nigdy nie mam zbyt dużo czasu, żeby spokojnie sobie paznokcie powysychały i zwykle miałam paskudne odciski, a tereaz wszystko elegancko ![]() DaKaroogromniaste kciukasy ![]() Zapowiada się piękny dzień ![]() i z wielkich zaległości Oliweczka wielkie gratulacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4665 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja za tydzień idę do gina na kontrolę podwozia i się dowiem co i jak z torbielą u mnie.. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja witam poweekendowo - znowu mam tyły w wątku i nie wiem kiedy nadrobię. Weekend minął fajnie - Julce już kolki chyba przechodzą - tzn czasem popłacze jeszcze ale nie tak długo i nie tak żałośnie - wczoraj byłiśmy z małą u teściowej, u kolegi tz-ta, chwilkę u znajomych jeszcze i tak zleciało pół niedzieli. Ja lecę się teraz ogarnąć bo ok. 9 jadę do miasta na zakupki - wreszcie zrobię nalot na biedronkę i rossmanna i może coś sobie kupię fajnego bo już półtora miesiąca nie byłam na prawdziwych zakupach - nie liczc jakichś drobiazgów w sklepie u mnie na miejscu ale to się nie liczy ![]() to lece bo jeszcze gary musze umyć z wczoraj i siebie ogarnąć ![]() kto dziś rodzi? jakieś chętne? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4666 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
trzymam ![]() złapała na sam koniec jakiegoś wirus,ale tak czy tak po CC dostanie antybiotyk,więc na pewno jej minie. ![]() ![]() ![]() oczywiście trzymam ![]() ![]() ![]() ![]() i oczywiście trzymam ![]() ![]() DaKaro brumek _editka2022 ![]() życzę miłego dnia postaram sie zaraz coś nadrobic!!! Edytowane przez BABONIK Czas edycji: 2011-08-22 o 13:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4667 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My już po chrzcinach. Chciałam wczoraj napisać , ale mój susełek dostał wczoraj takiego szału i ataku kolki, że nie można było jej uspokoić. W kościele normalnie anioł z niej był. Całą mszę przespała ![]() ![]() Ale od godziny 18 już wesoło nie było ![]() Zdjęcia wstawię w klubie, jak się tylko obrobię ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Wiadomość od Nerolki: Da Karo trzymamkciuki i za Sweet takze Iustynko żyje i mam nerwa lekkiego. Mam lenia,nic nie robie,Izuś ma się znakomicie,chłopcy i T. też i kot i pies i zółw. I muszki owocówki też sie mają znakomicie.Mam plagę od owoców.Każdy gdzieś rzuci ogryzek,ogonek,pestkę a ja po muszkach znajduję źródło. Zdjęć dzieciaczków nie widzę Ale nadrobię. Carmelko jeszcze raz dziękujemy z Izą za kołysanki! Fajne to to do kapieli. Pochlały nas komary. Całuski wielkie dla wszystkich dzieciaczków,mamuś i brzuszków |
![]() ![]() |
![]() |
#4668 |
Zadomowienie
|
dolaczam sie do kciukow za cc Meszsares, za Sweet i DaKaro - za mamusie i maluszki - mocne po trzykroc
![]() ![]() ![]() Dawidkowi dzisiaj w nocy odpadl pepuszek ![]() zmykam do prasowania
#4669 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a tesciowa moja to i tak anioł w porównaniu z innymi. Smoczka miałam ja mój T. i jakoś przeżylismy. to nasze dziecko też przeżyje. a dzidzia wyjdzie kiedy bedzie chciała. mój leniwiec był wyciagany. mam nadzieję ze twoja córeczka zdecyduje sie na wyjście sama. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4670 |
Wtajemniczenie
|
Hej słonka
![]() No dziś mamy masowe rozpakowywanie wiec za wszystkie mamusie mocno zaciskam kciukasy i wysyłam buziaki ![]() telik z Jaciem poćwiczył, potem zagryzł serniczkiem w celu uzupełnienia kcal i chyba pojade do pracy na chwile, bo smutno w domku ![]() Editko i brumku trzymajcie sie kochane i piszcie jakby cos sie działo a na wątku faktycznie cichutko to chyba troche wina takiej ładnej pogody ![]()
#4671 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nic nie stracisz, a możesz zyskać. 3mam mocno kciuki ![]() Intuicja Ci powie jak masz postąpić ![]() Taa ![]() Porażka, czujesz jak Ci wszystko lata w środku ![]() Cytat:
nie umiem wykminić dlaczego. Przewijam ją, odbijam a ona nadal tak samo... Cytat:
Cytat:
Możesz karmić nawet jak będziesz miała 39,5 ![]() Jeżeli gorączka nie zejdzie, radzę się zgłosić do lekarza. Piersi masz wypróżnione ?! Nie bolą Cię?! nadrabiam dalej. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4672 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam tez pieluchować, ale połozna powiedziała, że robić to tylko w nocy jak są upały, bo sobie odparzy pulinkę i nie będzie za kolorowo. Ja w sumie nie robię pieluchowania, mala jak leży to rozkraczona jak żaba i uważam że pampers sam w sobie jest szeroki - potwierdziła to pediatra. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja smarowałam jakaś maścią - maż mi kupił i pomogła. Chyba przechodzi skok!! Cytat:
MUSI, pamiętaj ! Cytat:
Mnie też denerwuję wiecznie gadanie: - a nie jest jej za zimno - a nie boli ją ta rączka - a może chce jeść - a może ma mokro Nosz ✂✂✂✂** ( aż mi lepiej) Ja się chce tu nauczyć odczytywać swoje dziecko, co jej dolega co jej jest...a tu takie wybicie z rytmu. Tak mnie to w kur*** że padam psychicznie... Potem sama nie wiem czy ona chce jeść, przewijać ją, czy dobrze jest ubrana... Jak jestem z nią sama to najlepsze czuje gdzieś intuicyjnie co jej może być,a jak ktoś jest przy mnie i mi mówi... ![]() ![]() ![]() ![]() no nie wiem sama potem ![]() ![]() ![]() ![]() jeszcze 2 str. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4673 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I oczywiscie trzymam kciuki za lekki porod i zebyscie dostali dzisiaj piekny prezent, a jak nie dzisiaj, to w najblizszych dniach! Cytat:
Cytat:
Dzieki za wiadomosc od Sweet. Sweet trzymamy kciuki!!! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Super, ze mala byla grzeczna na chrzcie! Nerolko wracaj do nas! Jak dlugo jeszcze ta kara? A ja sie melduje po ktg, a raczej tym drugim, bo u nas zawsze jest to polaczone takze z zapisem ruchow dziecka (nawet nie wiedzialam, ze jest jakas roznica miedzy tym). Dziecko fajnie, tylko macica niefajnie ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4674 |
Zadomowienie
|
DOBRE RADY
![]() ![]() ![]() ![]() Antykoncepcja- ja raczej na 100% jestem zdecydowana na Mirenę. ale musze to jeszcze przedyskutowac z ginem. Teściowa- moja to ta troskliwa ![]() ![]() Brzuchatki? nic Was nie zbiera?? czekam na wieści od Meszsares ale coś cisza ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- AgaG. nastawiacie się na poród SN? no opuszek to nic pocieszającego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4675 |
Wtajemniczenie
|
Witam sie w dniu mojego terminu
![]() Ciagle w dwupaku, ciaza szczesliwie donoszona ![]() Nic a nic ![]() Wstawiam fotke kacika mojej corci i karuzelki ktora wczoraj kupilismy ![]() Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2011-08-22 o 10:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4676 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie pije ale chyba zaczne, bo dzisiaj ma mała problemy brzuszkowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Myślę, że spokojnie możemy wątek przenieść nowy do odchowalni. ![]() Cytat:
![]() Czy taka paplara ?! Cytat:
![]() Ja słon!!! Nie wiem dlaczego wczesniej tego nie widziałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() NADROBIŁAM!! ![]() Moja Emilie ma 4 tyg, ale zachowuję się od przed wczoraj jak na 5 tyg i do skoku mi pasuje.Cały czas przy mamie i spania mało w dzień. W nocy spała od 21 do 5 bez jedzenia ! o 5 wstała najadla sie ok 10 min spala do; 8 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4677 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A u nas po nieprzespanej nocy (Maja dała nam wczoraj niezły koncert), kolejny fajny dzień się zaczyna... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4678 |
Rozeznanie
|
Hej Kochane
![]() Dzisiaj dla odmiany nie będę narzekać ![]() Kolejna noc minęła fajnie, Mała po ataku płaczu zasnęła o 22, wstała o 3, godzinke powisiała na mamie i wstała ponownie o 6, znowu godzinke powariowała i wstała o 9 ![]() ![]() A ja nauczyłam się już rozróżniać kiedy płacze bo coś się dzieje, a kiedy, żeby wymusić noszenie na rekach! ![]() ![]() ![]() ![]() Z M. też znośnie, powiedziałam mu jak debilowi, jak ma się zachowywać, inaczej czeka go tylko płacenie alimentów, bo dziecka na drugim końcu polski widywać często nie będzie i o dziwo, narazie jest dobrze.. (odpukać).. w nocy śpimy razem z dzieckiem i nie reaguje furią na jej płacz, tylko ja przytula. Wczoraj nawet rano poszłam na zakupy i zostawiłam ich we dwoje.. co prawda wracałam jak szalona, ale oboje byli cali i zdrowi i nawet śladu płaczu nie było. Tyle o sobie.. Przeterminowane nasze dziewuszki, trzymam mocne kciuki żeby nie trwało to już długo! ![]() Brumku, tak się zastanawiam, Ty dalej pracujesz, czy już spokojnie w domu czekasz na synka? ![]() Zaneta, a jak Ty robisz te okłady z rivanolu? podmywasz sie tylko? Mi położna kazała namoczyć gazy w słoiku z tym rivanolem i przy każdej zmienie wkładki kłaść nową gaze ![]() ![]() Właśnie, kilku dziewczyn już długo sie nie pokazywało ![]() A i Zaneta, jeśli dobrze kojarze, to Zapałeczka pisała niedawno, że już jest z dzidziakiem w domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4679 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny .ja Was podczytuje ale moja kruszynka wiecznie chce na rece I tak usinie a jak ja przeloze gdzies to w ryk.nie wiem co to moze byc, Bo zaczyna irytowac
![]() Az sie boje pisac ze w nocy spala , Bo dzis moze byc inaczej... Wczoraj bylismy na spacerze , pozniej wystawilam ja na tar as I tak 4 godz spala, a ja glupia zamiast odpoczac to latalam czy mucha jej nie wleci, czy spi och, tz mowi ze przesadzam ale tak sie o sophie boje . DaKaro trzymam kciuki |
![]() ![]() |
![]() |
#4680 | ||
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A karuzelka - rewelka ![]() No wreszcie!!! Jak miło przeczytać co pozytywnego od Ciebie ![]() A wiesz, że chyba zaraz...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:55.