Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-22, 14:52   #4741
CookieMonsters
Rozeznanie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Wiecie co, tak teraz czytam jakis pdf z konferencji położnych o problemach brzuszkowych noworodków i niemowląt.. i jutro ide do pediatry! nie chc wyjsc na panikare która korzysta z porad drGoogle, ale objawy nietolerancji laktozy są wypisz wymaluj jak u nas
Bardzo często zwiększone powstawanie gazów jelitowych jest związane z
nietolerancją laktozy. U większość noworodków donoszonych, laktoza obecna jest pokarmie
w piersi, jest trawiona w jelicie cienkim prawie w całość. Laktaza, enzym trawiący laktozę,
jest enzymem adaptacyjnym, tzn., że jego ilość zwiększa się wraz z zwiększającą się wraz z
wiekiem podażą na pokarmu. W przypadku, gdy ilość enzymu trawiącego cukier będzie zbyt
mała, pojawią się objawy będące następstwem fermentacji laktozy w jelicie grubym, przez
obecną tam florę bakteryjną.
Zasadniczo w przebiegu nietolerancji laktozy wyróżnia się trzy grupy objawów:
-objawy behawioralne związane zachowanie się dziecka: niepokój, rozdrażnianie,
krzykliwość, płaczliwość, przerywany, niespokojny sen, przerywane, niespokojne karmienia,
-objawy brzuszne: wzdęcia, wzmożone napięcie powłok brzusznych, ”pałeczkowaty” brzuch,
głośne przelewanie, kruczenia, często odchodzące duże ilość gazów,
-charakter stolców: wodniste, luźne, tryskające, strzelające, z domieszką śluzu, o zielonym
zabarwieniu.
Zwykle objawy nietolerancji laktozy przypominają zespół objawów kolki jelitowej.
Jeśli pojawiają się w 3-4 tygodnia życia nie utrzymują się dłużej niż do końca trzeciego
miesiąca życia. Wczesne kolka, nasilone objawy nietolerancji laktozy, obserwowane w 1-2
tygodniu życia, utrzymać się mogą do końca 6-7 miesiąca życia.
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 14:58   #4742
zapałeczka
Zadomowienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Ja Was tutaj regularnie podczytuję, tylko nie piszę nic, bo na razie oswajam się z nową sytuacją Mały ma dziś 11 dni i (odpukać) jest na razie przegrzeczny Nawet noce całę przesypia A mnie dopadła anemia i ledwo się czuję... Tylko bym spała w kółko A i te upały męczące w dodatku...
Mąż pomaga, a raczej robi większość rzeczy na razie, jest cudowny Zakochał się w synku i go strzeże jak oka w głowie

Gratuluje nowym mamusią !

Brumku

I dziękuję za gratulacje dla mnie

Edytowane przez zapałeczka
Czas edycji: 2011-08-22 o 15:04
zapałeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 15:12   #4743
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Zapaleczko dbaj o siebie! Anemio precz!

Oj czekam i czekam na wiesci od Brumka, jakbym to sama miala rodzic...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 15:28   #4744
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Zapaleczko dbaj o siebie! Anemio precz!

też siedzę jak na szpilkach
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 15:38   #4745
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

Ja też...
Chociaż - może na tą pocztę poszła kobitka ze stali
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 15:47   #4746
zanetaa88
Zakorzenienie

Wiadomość od jacieeeee ( napisałam do niej)

Hey kochana. U Nas ok tylko mamy często kolki które przechodzą jedynie na spacerze.Często spacerujemy wiec na kompa nie mam czasu,ale myśle o Was. Jak znajde chwile to wdepne na forum. Buziaki dla Was wszystkich.

Cookie jeżeli pediatria Cię uspokoi to idź moja się robi czerwona przy koopie nie raz, nie dwa, ale wiem że to normalne. Jeżeli intuicja Ci mówi, że coś może być nie tak to pewnie idź się uspokój tylko nie stresuj się na zapas !!!

Zapałeczka
jak rozpoznałaś anemię ?! Mi dzisiaj teściowa pobrała krew na morfologię i jestem ciekawa co wyjdzie. Dochodź do siebie

Ja zapomniałam się pochwalić.
Wczoraj usypiałam mała od 18stej do 21 !!
Mam wrażenie, że ona czeka aż będzie naprawdę ciemniej...
i od 21 spała do 5 o 5 karmienie i potem wstała o 8,więc wydaję mi się że ładnie śpi
Zrobiłam okład z nagmanianiu i już sama nie wiem,
czy jestem na to uczulona (jakieś takie coś mi wyskoczyło na skórze)
czy moja jest tak odparzona przez te ciągłe wkładki i upał :|

Nerolka tęsknimy !! Ty dla mnie jesteś jak Matka Teresa !! weź mnie do siebie

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Znając Brumka, pewnie jeszcze poszła do Smyka

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 15:48   #4747
Brida
Rozeznanie

Nie powiem dziewczyny, mimo że mam jeszcze 10 dni do terminu to już bym chciała urodzić, ale jakoś nie wierzę że to już.
Dzisiaj dopiero ogarnęłam koszulę do porodu - przerobiłam starą sukienkę bo nie mam kasy na kupienie czegoś, co może być do wyrzucenia po jednym występie.

Jeszcze muszę uszyć takie nakładki na pasy do fotelika, bo kupiłam "wybrakowany" - wolałam taki lepszej firmy niż jakieś byle co.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-22, 15:51   #4748
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
22. 08.2011 przyszła na świat Blanka S. 3410g i 55cm ,10pkt. CC. Jest śliczna Szczęśliwi rodzice oczekują gratulacji
wielkie GRATULACJE!!!!

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Powoli będziemy wychodzić Dam Wam na pewno znać, co i jak.
Czy to normalne, że się kompletnie nie boję?
niecierpliwie czekam na rozwój wydarzeń. A spokój moim zdaniem jest jak najbardziej na miejscu. Też tak miałam i przy Mai i teraz przy Hani. Inni się denerwowali, a ja nie co jeszcze bardziej wkurzało mojego Tżta
Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Kto by pomyślał, że prawie doktorat z kupy zrobię

niestety dołączamy się z Hanią do grona dzieciaczków z wysypką, ehhh miałam nadzieję, że tym razem nas to ominie. Skłaniam się ku trądzikowi niemowlęcemu, ale co by nie podrażniać odstawiłam też mleko i cały nabiał, choć go uwielbiam. Reszty alergenów to od samego początku unikam. Jak jedna jest alergikiem to niestety wielkie prawdopodobieństwo, że i druga też wizytę u dermatologa dziecięcego mamy dopiero 16 września.
A co do kawy - to na próbę kupiłam mleko sojowe - i choć samo ma dziwnie słodkawy smak, to spienione z kawą z ekspresu smakuje naprawdę dobrze. Polecam, zawsze to jakieś zastępstwo.

A i muszę się pochwalić, że poranna wyprawa do przedszkola zakończyła się sukcesem

Zamalowana nie ma to jak czytać bez zrozumienia co do utrwalaczy to nie używam, przy pracach domowych to dłużej niż 4 dni bez odprysków się nie udaje

Zapałeczka ogromne GRATULACJE !!!

Edytowane przez JustPi
Czas edycji: 2011-08-22 o 15:53
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 15:54   #4749
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Zapałeczka
jak rozpoznałaś anemię ?! Mi dzisiaj teściowa pobrała krew na morfologię i jestem ciekawa co wyjdzie. Dochodź do siebie
Już jak wychodziłam ze szpitala kazali mi konieecznie brać żelazo, bo już tam robili mi wyniki Jestem blada, wręcz przeźroczysta, ciągle senna i słaba jak cholera, że ustać dziś w kolejce dwuosobowej w aptece nie mogłam... I znów mam się wybrać na morfologię, lekarz ledwo na mnie spojrzał i już kazał... Nawet bym siebie nie chciała widzieć jako osoba trzecia...
Stary 2011-08-22, 16:06   #4750
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Ja też...
Chociaż - może na tą pocztę poszła kobitka ze stali
a może lekarz przepędził ja na IP
(bo miała być o 15 u ginekolożki prawda??)

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Ja Was tutaj regularnie podczytuję, tylko nie piszę nic, bo na razie oswajam się z nową sytuacją Mały ma dziś 11 dni i (odpukać) jest na razie przegrzeczny Nawet noce całę przesypia A mnie dopadła anemia i ledwo się czuję... Tylko bym spała w kółko A i te upały męczące w dodatku...
Mąż pomaga, a raczej robi większość rzeczy na razie, jest cudowny Zakochał się w synku i go strzeże jak oka w głowie
Fajnie że tatuś zakochany w Maluszku
a co do anemi, to walcz kochana

Cytat:
Wiadomość od jacieeeee ( napisałam do niej)

Nerolka tęsknimy !! Ty dla mnie jesteś jak Matka Teresa !! weź mnie do siebie

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Znając Brumka, pewnie jeszcze poszła do Smyka
dobrze ze jacieee cała i zdrowa
nerolki faktycznie brak

a co do brumka to tez co chwile zerkam na forum, czy nie ma nowych wiesci
zaciskam kciuki za ten nasz mały brzuszek

Kobitki które posiadaja foteliki Maxi-Cosi,
kupowałyście bazę do auta?, żeby wpinać w nią fotelik,
wiem że to bezpieczniejsze i szybsze rozwiązanie, ale sama bazy jescze nie kupiłam.
Stary 2011-08-22, 16:07   #4751
zanetaa88
Zakorzenienie

Brida i słusznie z koszulą, bo moja nadaję się tylko - jak to mój tato mówi " będzie dobra do mycia auta" cała we krwi i nie zeszło po praniu. Weź sobie jeszcze jakieś inne koszule, na leżenie potem. Ja już nie miałam koszul - za mało kupiłam (2szt) to poprosiłam męża o przyniesienie jego bluzek bo w sumie i tak więcej leżałam a do wc szłam w szlafroku.

JustiP a zrób prosze zdjęcie ten alergii moja ma jakieś chrostki, tylko że Ja z nabiału jem tylko ser żółty, czasami jogurt ale rzadko w sumie - jakoś mnie nie ciągnie nawet. Coś czuję, że to czekolada dała jej się we znaki ...

właśnie puściła bąka
uwielbiam je !
A mówiłam, że ma puszczać cichasze
modnisia

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2011-08-22 o 16:10

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-22, 16:22   #4752
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Zdradź patent na to żeby dziecko tak długo spało
hehe samo jakos tak wyszlo chetnie bym sie podzielila jesli mialabym takowy patent

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Pytałam wcześniej, ale nikt mi nie odpowiedział ( foch)
CZY PODAWANIE LEKARSTW Z MLEKIEM JEST BŁĘDNE?
POWINNAM NA ŁYŻECZCE?
Ja daje z mlekiem tylko Biogaie a z herbatką Debridat, reszte na lyzeczce lub strzykawką na policzek

Nataniel i Blanka witamy na swiecie !!!

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 16:29   #4753
zanetaa88
Zakorzenienie

na policzek dlaczego ?

Patik
Ja bym podała tak jak mi inuticja mówi.
Jak masz konkretne pory to dałabym przez łyżeczkę,
aby wiedziała że teraz będą leki...

Stary 2011-08-22, 16:31   #4754
editka2022
Rozeznanie

ja tez co chwile zerkam czy z brumkiem cos wiadomo,przy[uszczam ze dzis Tymek opusci maly brzuszek
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 16:36   #4755
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88;28910658[COLOR=Magenta
[/COLOR]
JustiP a zrób prosze zdjęcie ten alergii moja ma jakieś chrostki, tylko że Ja z nabiału jem tylko ser żółty, czasami jogurt ale rzadko w sumie - jakoś mnie nie ciągnie nawet. Coś czuję, że to czekolada dała jej się we znaki ...
Nie chcę Cie martwić, ale żółty ser też z mleka i zarówno położna jak i lekarka powiedziały, że w kontekście tej alergii pokarmowej, to jest "straszne świństwo". Generalnie przy skazie białkowej trzeba się z nim pożegnać.

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
wiem że to bezpieczniejsze i szybsze rozwiązanie, ale sama bazy jescze nie kupiłam.
Nie kupowałam bazy

Cytat:

crazy a zjadlam loda z czekolada kinder beuno troche delicji, no nie ograniczalam sie lekko mowiac.
Żałuję, że zapytałam.... ale bym zjadła....
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 16:45   #4756
zanetaa88
Zakorzenienie

Editka a jak Ty się czujesz ?!

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Nie chcę Cie martwić, ale żółty ser też z mleka i zarówno położna jak i lekarka powiedziały, że w kontekście tej alergii pokarmowej, to jest "straszne świństwo". Generalnie przy skazie białkowej trzeba się z nim pożegnać.

Nie kupowałam bazy

Żałuję, że zapytałam.... ale bym zjadła....
Tylko,że Ja ten ser od początku połogu jem i małej nic a nic nie było
czuję - intuicja mi podpowiada, że to czekolada albo ewentualnie ketchup ,czyli pomidory,które też zjadłam..
Ja przez pierwszy tydzień jadłam śmietnik w sumie, ale ile można ?!
Doszłam do wniosku, wszystko to na co mam ochotę z ograniczeniem potraw które powodują wzdęcia !!
Moje motto : Ja bede zadowolona, mała też
ale mam jeszcze, że zastanawiam się nad czymś czy będzie ok, wtedy zdaję sie na intuicję

Stary 2011-08-22, 16:54   #4757
kalinkap13
Rozeznanie

anioleczek moj kochany slodko spi

no my juz po wizycie. Filipek wazy juz 3960g
no i jak na zlosc, jak weszlismy do pediatry krostki na buzce zniknely tak wiec te krostki to nie skaza bialkowa (bo wtedy buzka jest szorstka) ani zaden tradzik (uff!!) bo by nie pojawialo sie i nie znikalo tak szybko.a one pojawiaja sie glownie jak Filipek sie zgrzeje, lezy na brzuszku (tym samym na policzku) i wtedy one wychodza..tyle,ze schodzily jeszcze na szyjke. wiec moga one byc od zjedzenia czegos-czekolada, cytrusy lub cos,co mu nie podpasilo-albo jeszcze zmiany hormonalne.. nie mam nic z tym robic,albo ewentualnie smarowac kalia

poza tym tez ok,wiec ciesze sie jestem spokojniejsza

jutro ma byc u mnie kurier z chusta! jej,jak sie ciesze

Cytat:
U nas to jest skaza białkowa. Niestety musiałam przejść na dietę, a MM którym dokarmiam zamienić na pepti. Dostałam także coś do smarowania wysypki. Dopiero takie kompleksowe podejście zadziałało. Startowałam tylko od diety, ale u nas to było za mało.
Kalinka, piszesz, że odstawiłaś nabiał. Na efekt być może trzeba poczekać dłużej. Pamiętaj, że alergenów może być więcej np czekolada, niektóre owoce (truskawki, cytrusy), pomidory.
a co dostalas do smarowania? jak u Was wyglada ta wysypka?
nabial odstawilam tydzien temu ale widocznie u nas to nie ma nic wspolnego.oby

Cytat:
Koniecznie daj znac co Ci pediatra powie na te coś na twarzy. Az sama jestem ciekawa,bo mojej tez wyskoczyly,
ale chyba od czekolady bo sobie lekko pozwoliłam
ale daj znac!!
I co powie na katar!!
tj.napisalam powyzej. te krostki to albo od zjedzenia czegos-moze u mnie tez od czekolady/kakao bo w czw zjadlam kawalek babki z kakaem a od pt ta wysypka- albo jeszcze zmiany hormonalne

na katar-mascia majerankowa posmarowac cieniutko pod noskiem zeby lepiej sie oddychalo + sol fizjologiczna i frida (jesli cos zalega)

Cytat:
nie kupowalam.tez rozwazalam ale ostatecznie zrezygnowalismy

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 17:03   #4758
brunetka2000
Zakorzenienie

A do mnie dzisiaj chusta przyszła Kurde jak się mała obudzi to będzie trzeba wypróbować, ale coś mi się wydaje, że to nie jest takie proste Narazie próba odbyła sie na sucho bez dziecka i miałam problemy chyba jakaś głupia jestem

Aaaaaaaa i mata też mi przyszła jest taka różowa i słodka Zobaczymy jak mała zareaguje na nią
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 17:28   #4759
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
Editka a jak Ty się czujesz ?!

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

a dziekuje za pamiec,ale u mnie cisza i spokoj nic sie niedziejea tel od wszystkich sa naprawde wkurzajace:/
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 17:35   #4760
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
22. 08.2011 przyszła na świat Blanka S. 3410g i 55cm ,10pkt. CC. Jest śliczna Szczęśliwi rodzice oczekują gratulacji
Gratulacje dla szczęśliwych rodziców
Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość

dziewczyny, ktores z Was tez pisaly o tych pryszczykach/krostkach na buzce. co to u Was bylo?? dostalyscie cos? pomaga?
U Krystianka pryszczyki okazały sie potówkami lekarka kazała smarować emolium jeszcze nie zeszły
Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
2011-08-14, 14:05
Ja właśnie wróciłam do domu z moim maleństwem W czwartek miałam cesarskie cięcie i o 20.02 przyszedł na świat mój cudny Natan Ma 57 cm i waży 3200 g
I muszę powiedzieć, że podziwiam wszystkie... [/I]
Zapałeczka moje gratulacje
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 17:41   #4761
Brida
Rozeznanie

Cytat:
a może lekarz przepędził ja na IP
(bo miała być o 15 u ginekolożki prawda??)
Chyba masz rację, bo coś długo....

Co do fotelika, to ja mam wprawdzie cybex, ale też zastanawiałam się nad kwestią bazy i doszłam do wniosku, że skoro następny fotelik już kupuje się od 9 kg, czyli w ciągu pierwszego roku (chyba) to wtedy się zastanowię, bo teraz z maluszkiem i zimą jakoś bardzo dużo nie będziemy pewnie jeździć.

Swoją drogą ja byłam zaskoczona, ze fotelik montuje się tylko tyłem do kierunku jazdy. Jak się ma bazę to można normalnie? Jeśli tak, to jest to poważny argument jeśli ma się zamiar samemu z maluchem jeżdzić.

Cytat:
Brida i słusznie z koszulą, bo moja nadaję się tylko - jak to mój tato mówi " będzie dobra do mycia auta" cała we krwi i nie zeszło po praniu. Weź sobie jeszcze jakieś inne koszule, na leżenie potem. Ja już nie miałam koszul - za mało kupiłam (2szt) to poprosiłam męża o przyniesienie jego bluzek bo w sumie i tak więcej leżałam a do wc szłam w szlafroku.
Koszule na "po" dopiero obmyślam.

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
a dziekuje za pamiec,ale u mnie cisza i spokoj nic sie niedziejea tel od wszystkich sa naprawde wkurzajace:/
Do mnie też już dzwonią
Stary 2011-08-22, 17:41   #4762
iustyna1
Wtajemniczenie

Brumek widzę Cię na pasku - pisz co po wizycie!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 17:46   #4763
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Dzisiaj dla odmiany nie będę narzekać
Kolejna noc minęła fajnie,
..

Z M. też znośnie, powiedziałam mu jak debilowi, jak ma się zachowywać, inaczej czeka go tylko płacenie alimentów, bo dziecka na drugim końcu polski widywać często nie będzie i o dziwo, narazie jest dobrze.. (odpukać).. w nocy śpimy razem z dzieckiem i nie reaguje furią na jej płacz, tylko ja przytula. Wczoraj nawet rano poszłam na zakupy i zostawiłam ich we dwoje.. co prawda wracałam jak szalona, ale oboje byli cali i zdrowi i nawet śladu płaczu nie było.
wspaniale że i u Ciebie nareszcie zaczęło się pomyślnie układac i że z tż-tem lepiej też niezmiernie się cieszę
Cytat:

A wiesz, że chyba zaraz...
no to czekam z niecierpliwością na rozwój akcji

widze że nadal wieści od Brumka brak
Cytat:
?!
poród Brumka to chyba najbardziej wyczekiwany poród na wątku !
oj tak tak okropnie jestem ciekawa porodu Brumka
Cytat:
gratulacje kochana
Cytat:
Nie mogę jechać na porodówkę, bo muszę jeszcze szybko skoczyć na pocztę, polecony wysłać, i odebrać wiaderko Tummy Tum od sprzedawcy
zapracowana jak zwykle - uważaj bo urodzisz po drodze z poczty
Cytat:
Wiesz co, ja dziś i tak mam wizytę u swojej ginki. Jak byłam u niej dwa tyg. temu, to powiedział, że jeśli do dziś nie urodzę, żebym przyszła się pokazać. Więc podjadę ok. 15 i zobaczymy co powie...
ja coś czuje że Brumek to już na porodówce może być bo to krwawienie i bóle krzyża... heh znajomo zabrzmiało

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 17:48   #4764
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Brumek widzę Cię na pasku - pisz co po wizycie!
Brumek wyszpiegowany

Pisz brumku słonce jak tam
Stary 2011-08-22, 17:49   #4765
brunetka2000
Zakorzenienie

BRUMEK PISZ szybko co z wami!!!!!!!
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 17:52   #4766
brumek
Zakorzenienie

Jestem, jestem dzieki za troskę, kochane moje
Na pocztę niestety nie dotaram, ale wiaderko do kąpieli udało mi si kupić
No a teraz szczegóły: jestem na porodówce... No bo ... Zaczęłam rodzić Skurcze mam co 3 min, czasem 3,5, czasem 2,50. Szyjki już nie ma, ale rozwarcie malusieńkie - 2 cm. Przynajmniej takie było o 15, bo od tamtej pory nikt nie sprawdzał. Troche boli, ale na razie to pikuś
Polożne na porodówce chyba rozdranione, że za wczenie mnie tu przyjęli, ale moja lekarka i lekarz z Izby kazali przyjać NATYCHMIAST bo to moje krwawienie jest silne i nietypowe I w sumie to nie są pewni czemu takie jest, bo jest za mocne na zwykłe rozwieranie szyjki, a za małe żeby świadczyło np. O czymś złym z łóżyskiem...
Dwa razy juz miałam KTG i raz USG.
Na ktg tętno Tymka jest super a moje skurcze na 90

No i tyle na razie. Niestety pewnie sporo to jeszcze potrwa. Na razie siedze i czekam, co jest dla mnie troche wkurzajace, jak sie pewnie domyslacie gdyby nie to cholerne krwawienie, to w zyciu by mnie tu jeszcze nie zatrzymali. A tak to nie mialal wyjscia.

Bede sie meldowac na biezaco
Stary 2011-08-22, 18:02   #4767
Vaniliova11
Zadomowienie

Kupiłam synkowi mate tiny love ale troche inna niż ta którą pokazała Bartessa synek troche poleżał posłuchał melodyjki i zasnął nie wiem czy tak to ma działać
Drugi zakup to leżaczek Krystianek siedział w nim pół godziny i nie płakał tylko robił śmieszne minki
Dziewczyny mam pytanie jak długo Wasze dzieci siedzą w leżaczkach ???

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
No a teraz szczegóły: jestem na porodówce... No bo ... Zaczęłam rodzić Skurcze mam co 3 min, czasem 3,5, czasem 2,50. Szyjki już nie ma, ale rozwarcie malusieńkie - 2 cm. Przynajmniej takie było o 15, bo od tamtej pory nikt nie sprawdzał. Troche boli, ale na razie to pikuś
Polożne na porodówce chyba rozdranione, że za wczenie mnie tu przyjęli, ale moja lekarka i lekarz z Izby kazali przyjać NATYCHMIAST bo to moje krwawienie jest silne i nietypowe I w sumie to nie są pewni czemu takie jest, bo jest za mocne na zwykłe rozwieranie szyjki, a za małe żeby świadczyło np. O czymś złym z łóżyskiem...

No i tyle na razie. Niestety pewnie sporo to jeszcze potrwa. Na razie siedze i czekam, co jest dla mnie troche wkurzajace, jak sie pewnie domyslacie gdyby nie to cholerne krwawienie, to w zyciu by mnie tu jeszcze nie zatrzymali. A tak to nie mialal wyjscia.

żeby szybko poszło i bezbolesnie
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-22, 18:05   #4768
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
GRATULACJEklas ki:

Brumku za pomyslne i szybkie rozwiązanie i czekam z niecierpliwościa na dalszy rozwój akcji. Juz długo niekogo poród nie dawał tyle emocji na wątku co twój, więc tym bardziej chcemy wszystkie być informowane na bieżąco (myślę że dla Ciebie ta prośba jest do spełnienia i o partych jeszcze nam na 30sek. przerwie napiszesz

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 18:12   #4769
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

Brumek
rodzi!!!! Super!!!!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 18:13   #4770
patik87
Zakorzenienie

Zanetaa u nas alergia wyszła dopiero w 4 tygodniu, czasami trzeba czasu aby alergen dał znać o sobie.

Co się dzieje z tymi alergiami? co drugie dziecko..

Cookie jeszcze nie jest ze mną tak źle aby brać uspokajacze, ( jakieś ziołowe a domowej apteczce posiadam jakby coś)

Brunetka ładnie się prezentujecie na chrzcinach, co Ty chcesz od siebie.

Ja miałam gości. Tzn umówiona byłam z koleżanką z którą się nie widziałam 2 miesiące. Ledwo zdążyła przyjechać, i zwalili mi się niezapowiedziani goście, rozumiecie?
Niezręcznie mi było jak cholera. Wkurzyłam się....

Ale Sara dostała tyle prezentów, w szoku jestem.
Komplet pościeli, mata edukacyjna, 2x chusteczki, emulsja do kąpieli dla alergików, 3 sukieneczki, 2 body, dresy, komplet-sweterek,body, legginsy, buciki..i to od jednej osoby.
(szkoda że zdążyłam już sama matę zakupić)

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-08-22 o 18:20
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości