|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Rozeznanie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Wiecie co, tak teraz czytam jakis pdf z konferencji położnych o problemach brzuszkowych noworodków i niemowląt.. i jutro ide do pediatry! nie chc wyjsc na panikare która korzysta z porad drGoogle, ale objawy nietolerancji laktozy są wypisz wymaluj jak u nas
![]() Bardzo często zwiększone powstawanie gazów jelitowych jest związane z nietolerancją laktozy. U większość noworodków donoszonych, laktoza obecna jest pokarmie w piersi, jest trawiona w jelicie cienkim prawie w całość. Laktaza, enzym trawiący laktozę, jest enzymem adaptacyjnym, tzn., że jego ilość zwiększa się wraz z zwiększającą się wraz z wiekiem podażą na pokarmu. W przypadku, gdy ilość enzymu trawiącego cukier będzie zbyt mała, pojawią się objawy będące następstwem fermentacji laktozy w jelicie grubym, przez obecną tam florę bakteryjną. Zasadniczo w przebiegu nietolerancji laktozy wyróżnia się trzy grupy objawów: -objawy behawioralne związane zachowanie się dziecka: niepokój, rozdrażnianie, krzykliwość, płaczliwość, przerywany, niespokojny sen, przerywane, niespokojne karmienia, -objawy brzuszne: wzdęcia, wzmożone napięcie powłok brzusznych, ”pałeczkowaty” brzuch, głośne przelewanie, kruczenia, często odchodzące duże ilość gazów, -charakter stolców: wodniste, luźne, tryskające, strzelające, z domieszką śluzu, o zielonym zabarwieniu. Zwykle objawy nietolerancji laktozy przypominają zespół objawów kolki jelitowej. Jeśli pojawiają się w 3-4 tygodnia życia nie utrzymują się dłużej niż do końca trzeciego miesiąca życia. Wczesne kolka, nasilone objawy nietolerancji laktozy, obserwowane w 1-2 tygodniu życia, utrzymać się mogą do końca 6-7 miesiąca życia. |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Ja Was tutaj regularnie podczytuję, tylko nie piszę nic, bo na razie oswajam się z nową sytuacją
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mąż pomaga, a raczej robi większość rzeczy na razie, jest cudowny ![]() ![]() Gratuluje nowym mamusią ! ![]() Brumku ![]() I dziękuję za gratulacje dla mnie ![]()
Natan ![]() Edytowane przez zapałeczka Czas edycji: 2011-08-22 o 15:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Wtajemniczenie
|
Zapaleczko dbaj o siebie! Anemio precz!
Oj czekam i czekam na wiesci od Brumka, jakbym to sama miala rodzic... |
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4746 |
Zakorzenienie
|
Wiadomość od jacieeeee ( napisałam do niej)
Hey kochana. U Nas ok tylko mamy często kolki które przechodzą jedynie na spacerze.Często spacerujemy wiec na kompa nie mam czasu,ale myśle o Was. Jak znajde chwile to wdepne na forum. Buziaki dla Was wszystkich. Cookie jeżeli pediatria Cię uspokoi to idź ![]() ![]() ![]() Zapałeczka jak rozpoznałaś anemię ?! Mi dzisiaj teściowa pobrała krew na morfologię i jestem ciekawa co wyjdzie. Dochodź do siebie ![]() Ja zapomniałam się pochwalić. Wczoraj usypiałam mała od 18stej do 21 !! Mam wrażenie, że ona czeka aż będzie naprawdę ciemniej... i od 21 spała do 5 o 5 karmienie i potem wstała o 8,więc wydaję mi się że ładnie śpi ![]() Zrobiłam okład z nagmanianiu i już sama nie wiem, czy jestem na to uczulona (jakieś takie coś mi wyskoczyło na skórze) czy moja jest tak odparzona przez te ciągłe wkładki i upał :| Nerolka tęsknimy !! Ty dla mnie jesteś jak Matka Teresa !! weź mnie do siebie ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Znając Brumka, pewnie jeszcze poszła do Smyka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Rozeznanie
|
Nie powiem dziewczyny, mimo że mam jeszcze 10 dni do terminu to już bym chciała urodzić, ale jakoś nie wierzę że to już.
Dzisiaj dopiero ogarnęłam koszulę do porodu - przerobiłam starą sukienkę bo nie mam kasy na kupienie czegoś, co może być do wyrzucenia po jednym występie. Jeszcze muszę uszyć takie nakładki na pasy do fotelika, bo kupiłam "wybrakowany" - wolałam taki lepszej firmy niż jakieś byle co. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4748 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() niestety dołączamy się z Hanią do grona dzieciaczków z wysypką, ehhh miałam nadzieję, że tym razem nas to ominie. Skłaniam się ku trądzikowi niemowlęcemu, ale co by nie podrażniać odstawiłam też mleko i cały nabiał, choć go uwielbiam. Reszty alergenów to od samego początku unikam. Jak jedna jest alergikiem to niestety wielkie prawdopodobieństwo, że i druga też ![]() A co do kawy - to na próbę kupiłam mleko sojowe - i choć samo ma dziwnie słodkawy smak, to spienione z kawą z ekspresu smakuje naprawdę dobrze. Polecam, zawsze to jakieś zastępstwo. A i muszę się pochwalić, że poranna wyprawa do przedszkola zakończyła się sukcesem ![]() Zamalowana nie ma to jak czytać bez zrozumienia ![]() Zapałeczka ogromne GRATULACJE !!! Edytowane przez JustPi Czas edycji: 2011-08-22 o 15:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4749 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4750 | ||
Wtajemniczenie
|
a może lekarz przepędził ja na IP
(bo miała być o 15 u ginekolożki prawda??) Cytat:
a co do anemi, to walcz kochana Cytat:
nerolki faktycznie brak ![]() a co do brumka to tez co chwile zerkam na forum, czy nie ma nowych wiesci zaciskam kciuki za ten nasz mały brzuszek ![]() Kobitki które posiadaja foteliki Maxi-Cosi, kupowałyście bazę do auta?, żeby wpinać w nią fotelik, wiem że to bezpieczniejsze i szybsze rozwiązanie, ale sama bazy jescze nie kupiłam.
![]() |
#4751 |
Zakorzenienie
|
Brida i słusznie z koszulą, bo moja nadaję się tylko - jak to mój tato mówi " będzie dobra do mycia auta" cała we krwi i nie zeszło po praniu. Weź sobie jeszcze jakieś inne koszule, na leżenie potem. Ja już nie miałam koszul - za mało kupiłam (2szt) to poprosiłam męża o przyniesienie jego bluzek bo w sumie i tak więcej leżałam a do wc szłam w szlafroku.
JustiP a zrób prosze zdjęcie ten alergii ![]() właśnie puściła bąka ![]() uwielbiam je ! A mówiłam, że ma puszczać cichasze ![]() modnisia ![]() Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-08-22 o 16:10 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4752 | |
Rozeznanie
|
hehe samo jakos tak wyszlo
![]() ![]() Cytat:
![]() Nataniel i Blanka witamy na swiecie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4753 |
Zakorzenienie
|
na policzek dlaczego ?
Patik Ja bym podała tak jak mi inuticja mówi. Jak masz konkretne pory to dałabym przez łyżeczkę, aby wiedziała że teraz będą leki... |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Rozeznanie
|
ja tez co chwile zerkam czy z brumkiem cos wiadomo,przy[uszczam ze dzis Tymek opusci maly brzuszek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4755 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Żałuję, że zapytałam.... ale bym zjadła.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4756 | |
Zakorzenienie
|
Editka a jak Ty się czujesz ?!
---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
![]() czuję - intuicja mi podpowiada, że to czekolada ![]() Ja przez pierwszy tydzień jadłam śmietnik w sumie, ale ile można ?! Doszłam do wniosku, wszystko to na co mam ochotę z ograniczeniem potraw które powodują wzdęcia !! Moje motto : Ja bede zadowolona, mała też ![]() ale mam jeszcze, że zastanawiam się nad czymś czy będzie ok, wtedy zdaję sie na intuicję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4757 | ||
Rozeznanie
|
anioleczek moj kochany slodko spi
![]() no my juz po wizycie. Filipek wazy juz 3960g ![]() no i jak na zlosc, jak weszlismy do pediatry krostki na buzce zniknely ![]() ![]() poza tym tez ok,wiec ciesze sie ![]() ![]() jutro ma byc u mnie kurier z chusta! ![]() ![]() Cytat:
nabial odstawilam tydzien temu ale widocznie u nas to nie ma nic wspolnego.oby ![]() Cytat:
na katar-mascia majerankowa posmarowac cieniutko pod noskiem zeby lepiej sie oddychalo + sol fizjologiczna i frida (jesli cos zalega) nie kupowalam.tez rozwazalam ale ostatecznie zrezygnowalismy |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Zakorzenienie
|
A do mnie dzisiaj chusta przyszła
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aaaaaaaa i mata też mi przyszła ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4760 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do fotelika, to ja mam wprawdzie cybex, ale też zastanawiałam się nad kwestią bazy i doszłam do wniosku, że skoro następny fotelik już kupuje się od 9 kg, czyli w ciągu pierwszego roku (chyba) to wtedy się zastanowię, bo teraz z maluszkiem i zimą jakoś bardzo dużo nie będziemy pewnie jeździć. Swoją drogą ja byłam zaskoczona, ze fotelik montuje się tylko tyłem do kierunku jazdy. Jak się ma bazę to można normalnie? Jeśli tak, to jest to poważny argument jeśli ma się zamiar samemu z maluchem jeżdzić. Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Wtajemniczenie
|
Brumek widzę Cię na pasku - pisz co po wizycie!
![]()
![]() |
#4763 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no to czekam z niecierpliwością na rozwój akcji ![]() widze że nadal wieści od Brumka brak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Wtajemniczenie
|
![]() Pisz brumku słonce jak tam
#4765 |
Zakorzenienie
|
BRUMEK PISZ szybko co z wami!!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Zakorzenienie
|
Jestem, jestem
![]() ![]() ![]() Na pocztę niestety nie dotaram, ale wiaderko do kąpieli udało mi si kupić ![]() No a teraz szczegóły: jestem na porodówce... No bo ... Zaczęłam rodzić ![]() ![]() Polożne na porodówce chyba rozdranione, że za wczenie mnie tu przyjęli, ale moja lekarka i lekarz z Izby kazali przyjać NATYCHMIAST bo to moje krwawienie jest silne i nietypowe ![]() Dwa razy juz miałam KTG i raz USG. Na ktg tętno Tymka jest super a moje skurcze na 90 ![]() No i tyle na razie. Niestety pewnie sporo to jeszcze potrwa. Na razie siedze i czekam, co jest dla mnie troche wkurzajace, jak sie pewnie domyslacie ![]() Bede sie meldowac na biezaco ![]() ![]()
#4767 | |
Zadomowienie
|
Kupiłam synkowi mate tiny love ale troche inna niż ta którą pokazała Bartessa
![]() ![]() Drugi zakup to leżaczek Krystianek siedział w nim pół godziny i nie płakał ![]() ![]() Dziewczyny mam pytanie jak długo Wasze dzieci siedzą w leżaczkach ??? ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4768 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Brumku ![]() ![]()
![]() |
#4769 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Brumek rodzi!!!! Super!!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
Zakorzenienie
|
Zanetaa u nas alergia wyszła dopiero w 4 tygodniu, czasami trzeba czasu aby alergen dał znać o sobie.
Co się dzieje z tymi alergiami? co drugie dziecko.. Cookie jeszcze nie jest ze mną tak źle aby brać uspokajacze, ( jakieś ziołowe a domowej apteczce posiadam jakby coś ![]() Brunetka ładnie się prezentujecie na chrzcinach, co Ty chcesz od siebie. Ja miałam gości. Tzn umówiona byłam z koleżanką z którą się nie widziałam 2 miesiące. Ledwo zdążyła przyjechać, i zwalili mi się niezapowiedziani goście, rozumiecie? Niezręcznie mi było jak cholera. Wkurzyłam się.... Ale Sara dostała tyle prezentów, w szoku jestem. Komplet pościeli, mata edukacyjna, 2x chusteczki, emulsja do kąpieli dla alergików, 3 sukieneczki, 2 body, dresy, komplet-sweterek,body, legginsy, buciki..i to od jednej osoby. (szkoda że zdążyłam już sama matę zakupić) Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-08-22 o 18:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.