|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#40321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Earth therapeutics Cracked heel repair, "wazelinka" w sztyfcie, w dotyku jak shea
Cytat:
![]() A takie siańsko ;P Niet, moi panowie niczego nie widzą, ale postęp jest, już mi przyznali że może jestem kobietą, oczywiście nie wprost ![]() Cytat:
Miss - słusznie myślałaś, trwałą robiłam jakoś miesiąc temu. Najsłabszą możliwą, najgrubsze wałki itd., tyle żeby sobie podatność i porowatość poprawić Acz wierzę i mam nadzieję, że będę kolejnym takim przypadkiem, kiedy na trwałej nauczę się obsługi fal i potem już będzie tylko kontynuacja na naturalsach (jest już taki przypadek w dzienniku regeneracji). Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-08-25 o 21:17 |
||
|
|
|
#40322 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Następna...
teraz to już na bank kupię ![]() A Twoich loków nie widziałam...pokaż albo daj cynk gdzie można zobaczyć Cytat:
fajna buźka potem, gładka taka
|
|
|
|
|
#40323 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, uff nadrobiłam Was
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ajrisz fajnie u Ciebie się dzieje ![]() Cytat:
A ja dostałam wczoraj moją suszarkę z dyfuzorem i dzisiaj była pierwsza próba. Czasu oszczedza sie duuuuuzo. Tylko po myciu samym i wysuszeniu sie przeraziłam bo wyglądało to okropnie... pogniecione coś... Dałam żel lniany i dawaj suszyć dalej. Jak ogdniotłam żel całkiem nieźle. Potem puszak się zrobiła jak wyszłam...no ale jest ok. Hehe tylko przedziałek mi się zrobił śmiesznie... no ale tak się wysuszyły to juz z nimi nic nie mogłam zrobić ![]() Tutaj zdjęcia tego co wyszło.
|
|
#40324 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
takie chyba drobne loki wyjdą. Jak wyschną to może zrobię zdjęcie i pokażę Cytat:
i jakoś tak przerwałam to doświadczenie ![]() Cytat:
Hahaha, to faktycznie postępy robią, dobrze, dobrze PS: pracowałam w budownictwie, ale dróg...też z facetami [swoją drogą bardzo miło wspominam Może za długo ten jogurt na buźce trzymałaś. Jak podeschnie to faktycznie ciężka sprawa
|
|||
|
|
|
#40325 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
A zdjęcie wkleję jak jakieś dobre zrobię Cytat:
Zwłaszcza, że po nią poszłam do Natury. Ale na szczęście Mypę znalazłam
|
|
#40326 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Maska: KLIK! Mi się podoba to co wyszło po dyfuzorze. A jak się włoski skróciły! Znaczy pokręciły mocniej ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
![]() Będąc w każdej Naturze [Poznań, Konin, Koszalin, Zakopane nawet! ] rozglądam się za Mypa Shea i odżywką Artiste, nigdzie nie spotkałam Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-08-25 o 21:29 |
||
|
|
|
#40327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A szkoda, bo już zaczęłam miec nadzieję na nagły mega skręt u mnie A właśnie zapomniałam napisac. Przed tymi moimi wojażami jakiś miesiąc temu przez tydzień stosowałam Garnier Neril (tonik). Po tygodniu przerwałam, bo wyjechałam. Dzisiaj staję przed lustrem, oglądam włosy czy równo pohennowane, patrzę a tam przed linią włosów na czole cały rząd takich ok 1,5cm niezafarbowanych włosków. I tak się zastanawiam, czy to możliwe żeby od tego Garniera takie mi urosły? Bo długośc mają akurat jak na jeden miesiąc...
|
|
#40328 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tylko trzeba dbać i coś kiedyś prztyknie z dnia na dzień U mnie pomaga mała rozpusta, jakbym rozjaśniła też by się podkręciły mocniej. Ale nie żebym polecała niszczyć dla skrętu.Mogłabym sobie zawsze wmawiać, jak piękne fale miałabym gdyby nie moja kochana alergia i mooocne ograniczenie dozwolonych kosmetyków A tak to zrobiłam i mamCytat:
|
||||
|
|
|
#40329 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Planuję dzisiaj albo jutro rano umyć włosy mydłem Be Beauty z algami i solą morską. Mam nadzieję, że fryzura polubi to mydło
![]() Cytat:
Zwłaszcza, że zazwyczaj imprezuję tylko z nimi. Normą są już toasty zaczynające się od "panowie!" ![]() Mamy też własny klub pijacki Jestem jednym z ojców założycieli tego klubu ![]() Matki założycielki nie ma. Nadal nie wiem jak trzech facetów dało radę taki klub spłodzić
|
|
#40330 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() .Kusisz tymi domowymi maskami . Muszę wypróbować, bo poza jednym razem gdy dodałam żółtko do Garniera z awokado, to jeszcze nic nie testowałam z kuchennej półki .Cytat:
, ale właśnie w moich dwóch Naturach jej nie ma. Szukałam też Bingo z keratyna (tesco, auchan) i też nic. Dziewczyny, mam spray Artiste Keratyna w płynie i choć wywaliłam ostatnio wiele odżywek, które nie służyły moim włosom czy były składowo bezsensu , to zastanawiam się nad przetestowaniem tej (bo choć stoi już długo, to nie używałam jeszczeAż miło wejść wieczorem na to forum i pooglądać takie piękne włosy |
||
|
|
|
#40331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panie w moich Naturach bardzo często przybiegają i pytają w czym pomóc. Często mnie to irytuje, ale chyba mam na nie haka i spytam o Mypę. Cytat:
W ogóle to śliczne masz te włosy - mega zmiana i mega motywujący post. Ja się na moje piórka obraziłam. A może ja w ogóle nie mam kręconych włosów, tylko sobie je wymyśliłam?
|
|
#40332 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A gdzie dostałaś wreszcię tę z dyfuzorem z kryzą, której szukałaś? Bo w euro agd chyba zrezygnowałaś?
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2011-08-25 o 22:44 |
|
|
|
|
#40333 |
|
Przyczajenie
|
Z tego co wyczytałam w FAQ wynika że moje problemy z włosami pojawiły się przez stosowanie nierozpuszczalnych silikonów. Balsam do włosów nivea z dimethicone stosowałam ponad rok. Włosy były bardzo ładne ale tylko po zastosowaniu tego balsamu. Teraz już nie widzę go w sklepach dlatego nie używam. Moje włosy straciły swój dawny urok i teraz juz nic im nie pomaga a nie chce nawet szukać tej odżywki bo już wiem że mnie oszukiwała. Włosy są ładne tylko jak są mokre. Co mam teraz zrobić żeby naprawić loczki ?? ;(
Kupić inny szampon przeciwłupieżowy? (mam nivea do zniszczonych włosów) Inny regenerujący? (mam pantine intensywna regeneracja) Może nawilżający? Albo głęboko oczyszczający? Proszę o propozyjcę konkretnych produktów... |
|
|
|
#40334 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
noooo skróciły się sporo zwłaszcza, że wczoraj miałam proste (wkurzyłam się na nie i wysuszyłam normalną suszarką) i dłuuuugie były ;D a dzisiaj na dzien dobry ledwie do ramion ![]() Kurde szukałam tego samego i u mnie nie ma... ciezko to dostac jako... ja uważałam ,że asortyment w Naturach jest taki samo. W sensie - nie w tym samym czasie moze bo różnie w roznych sklepach zamowienia przychodza. Ale ze jak jest Mypa to jest wszedzie...Cytat:
---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
Więc super ze taka tanią dosyłkę mają. Jestem mega happy ze ją w końcu dostałam
|
|
#40335 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#40336 |
|
Zakorzenienie
|
|
#40337 |
|
ma zielone pojęcie
|
Wiem... Mnie też te frustruje.
Zwłaszcza jak budzę się obok TŻ-a, który zawsze ma loki jak marzenie
|
#40338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już nie wiem, co z nimi zrobić... może regenerować, a w skręt zacząć się bawić jak będą dłuższe i zdrowsze? |
|
|
|
|
#40339 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Czy mogłabym się dowiedzieć o jaki model i firmę chodzi (na PW)? Bardzo proszę A moje włosy po wycieniowaniu delikatnym się obraziły i tylko końcówki się wywijają... Edytowane przez trinee Czas edycji: 2011-08-25 o 23:25 |
||
|
|
|
#40340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#40341 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale ostatnio nie mogę dostać masła shea 100% z tej firmy, chyba szybciej mi wyjdzie zamówienie przez internet niż szukanie po naturach... Cytat:
). Cytat:
)- możesz go sobie przelać do psikacza , mieszanie odżywki z wodą, żel z Rossmana.... Pisałaś, że używałaś Joaśki - ona jest obciążająca, w ciągu kolejnych dni może Ci prostować włosy.No i musisz być cierpliwa. Moje włosy zaczęły reagować na CG po dłuuugim czasie. I nadal nie do końca U mnie największe efekty widzę właśnie w wyglądzie włosów w ciągu kolejnych dni.
Every time she closed her eyes Edytowane przez nez123 Czas edycji: 2011-08-25 o 23:41 |
|||
|
|
|
#40342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Mi się po niej włosy nie elektryzują, ale nie pamiętam kiedy ostatni raz by mi się elektryzowały, nawet zimą od grubaśnych szalików ![]() Siedzę na głowie z olejem lnianym, shea i miodem. Ciekawe, co mi jutro wyjdzie (mam nadzieję, że nie włosy )
|
|
#40343 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podniosłaś mnie na duchu, bo dziś mimo że przez wiele lat nosiłam włosy takie właśnie pół proste, to dziś patrząc do lustra czułam się... dziwnie jakoś ![]() ---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- zgadzam się w 100% ![]() ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#40344 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Teraz próbuję jakoś pomóc TŻ-owi w dbaniu o jego włosy. Strasznie mu się plączą, i nie wiem dlaczego... Może to przez suche końcówki? Ale odżywki używa, serum bez spłukiwania na włosy też mu kładę... Dzisiaj jeszcze olejek Alterry mu wtarłam w końcówki. Mam nadzieję, że włosy przestaną mu się tak plątać, bo wiecznie ma z tyłu jakieś kołtuny, które trudno rozplątać
|
|
#40345 | ||||
|
Zadomowienie
|
Ooo, a to ciekawe, u mnie jogurt się bez problemu zmywa. Ale może to dlatego że nie stosuję go solo, bo moja skóra dziwnie reaguje na nabiał.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale mój nie daje sobie nawet żadnej odżywki wcisnąc i ma taką smętną kitkę, aż żal patrzec. A jak mu kiedyś podstępem zaaplikowałam mazidło na włosy to miał takie fajne loczki na końcach... Szkoda że taki głupio uparty Zaraz idę myc te moje włosiska, tylko znowu nie mogę się zdecydowac co na nie położyc.
|
|
#40346 | ||
|
Rozeznanie
|
Testowałam dziś w nocy turban, całkiem ciekawy pomysł, ale muszę to lepiej przymocować, bo obudziłam się w środku nocy z włosami na twarzy, a turbanem gdzieś zagubionym
Ależ u nas dziś szaruga, moje włosy zdecydowanie nie lubia pochmurnej deszczowej pogody ![]() również polecam, stary babciny pomysł, a buzia delikatna i odprężona Cytat:
szalenie uwielbiam brzoskwinie i na ogół zjadam wszystkie, może dziś uda mi się jedną zostawić ![]() Cytat:
w sumie to długie włosy narażone są na wiele czynników, nawet nie związane w ciągu dnia ocierają się o ubranie.Musze dopracować jeszcze ten mój turban, bo może to się okaże dobrym sposobem
Edytowane przez imbryka Czas edycji: 2011-08-26 o 11:33 |
||
|
|
|
#40347 | |||||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Zrób inaczej niż zwykle umyj wieczorem, nałóż sporo żelu [żeby po wyschnięciu były same strąki ] i tak idź spać. Rano żel odgnieciony a loki na miejscu u mnie się sprawdza, rano nawet reanimacji nie muszę robić. Wstaję, patrzę co na głowie, lekko ręką poprawię i gotowe ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
![]() Aaaa, na włosach źle zrozumiałam...solo bym nie nałożyła, raczej w jakiejś mieszance ![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
Teoretycznie jest karteczka przy półce, że Artiste odżywka powinna stać, ale półka wyczyszczona nie wiem o co chodzi...---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
Niestety on używa tylko szamponu, do tego H&S nic sobie nie da nałożyć PS: przepraszam za takie dopisywanie |
|||||
|
|
|
#40348 |
|
Raczkowanie
|
Wspominałyście coś o maskach na twarz, więc jak się tak offowo wtrącę. Bo pewnie stosowałyście żel lniany na paszczę?
Mam bardzo irytującą skórę, która mało co toleruje i ciągle jest podrazniona, więc parę razy wysmarowałam się tym żelem i był bardzo przyjemny, taki łagodzący i nawilżający, zaczerwienienia mi zniknęły, a porów nie zatkało. Nałożyłam dość sporo i kiedy wyschło po prostu poszłam z tym spać Rano zmyłam samą wodą i było git. Ponadto ostatnio rano roztarłam trochę żelu na wilgotnych dłoniach i nałożyłam na wilgotną twarz. Z tym, że to taka naprawdę mała ilość była. Ale wyszło całkiem nieźle, żadnych przykrych niespodzianek i praktycznie niewyczuwalny na skórze Z tym, że ja się nie tapetuję, wrzucam tylko puder cynamonowy, żeby nie błyskać nosem. Puder jak mniemam to nie problem, nie wiem, jak by się żel polubił z podkładem
|
|
|
|
#40349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ten żel to lniany musi być czy np. fioletowy Artiste styknie? Jaki Ty stosujesz? Bo tylko lniany mi się kojarzy z odgniataniem, a do niego nie mogę się przekonać.
|
|
#40350 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
na początku nie byłam zadowolona, bo "nie trzymał" tak dobrze, psioczyłam trochę na niego...przeprosiłam się z nim i go lubię i nie nakładam żelu głową w dół [kołtuny mi się robiły i loki haczyły o siebie].
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

pięknie! A jak w pracy? Ktoś zauważył zmianę? 

albo daj cynk gdzie można zobaczyć 
i jakoś tak przerwałam to doświadczenie 

Panie w moich Naturach bardzo często przybiegają i pytają w czym pomóc. Często mnie to irytuje, ale chyba mam na nie haka i spytam o Mypę. 

ciezko to dostac jako... ja uważałam ,że asortyment w Naturach jest taki samo. W sensie - nie w tym samym czasie moze bo różnie w roznych sklepach zamowienia przychodza. Ale ze jak jest Mypa to jest wszedzie...
)
). Mi się po niej włosy nie elektryzują, ale nie pamiętam kiedy ostatni raz by mi się elektryzowały, nawet zimą od grubaśnych szalików
szalenie uwielbiam brzoskwinie i na ogół zjadam wszystkie, może dziś uda mi się jedną zostawić 
Rano zmyłam samą wodą i było git.