Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1345 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-25, 21:12   #40321
AjriszMarta
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Wow! A co to za cudo? Jakiś Crystal czy coś w tym rodzaju? Mniam...
Earth therapeutics Cracked heel repair, "wazelinka" w sztyfcie, w dotyku jak shea
Cytat:
Śliczne loczki widzę pięknie! A jak w pracy? Ktoś zauważył zmianę?
Dzięks
A takie siańsko ;P
Niet, moi panowie niczego nie widzą, ale postęp jest, już mi przyznali że może jestem kobietą, oczywiście nie wprost
Cytat:
Co do kuchennych maseczek...wczoraj na twarz nałożyłam naturalny jogurt, miałam to samo na włosy narzucić, ale zapomniałam
Nakładałam kiedyś, strasznie się zmyć nie chciał?

Miss - słusznie myślałaś, trwałą robiłam jakoś miesiąc temu. Najsłabszą możliwą, najgrubsze wałki itd., tyle żeby sobie podatność i porowatość poprawić
Acz wierzę i mam nadzieję, że będę kolejnym takim przypadkiem, kiedy na trwałej nauczę się obsługi fal i potem już będzie tylko kontynuacja na naturalsach (jest już taki przypadek w dzienniku regeneracji).

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-08-25 o 21:17
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 21:21   #40322
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Myłam dzisiaj włosy glinką ghassoul. Ale miałam po niej ładne fale
Następna... teraz to już na bank kupię
A Twoich loków nie widziałam...pokaż albo daj cynk gdzie można zobaczyć

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
O tych płatkach gdzieś czytałam Ja aktualnie testuję przecieranie twarzy mlekiem Capi to na twarzy strasznie, ale efekt oczyszczenia daje całkiem niezły, zobaczymy jak z bardziej długofalowymi efektami
Pomysł bubz z YT fajna buźka potem, gładka taka

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 21:24   #40323
MgielkaM
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, uff nadrobiłam Was

Cytat:
Jest na półce obok balsamów do ciała. I tam jest cała seria Mypy, zarówno aloesowa jak i ta z masłem shea. I są tam i odżywki, i szampony, i balsamy do ciała...
Jakby nie mogli szamponów Mypy postawić obok innych szamponów
aaaaaaaaa widzisz, jutro musze poszukać bo u mnie też nie widziałam w szamponach czy odzywkach a pani powiedziała "yyyyyyy nie ma" co jak widac wcale nie oznacza ze na prawdę nie ma

Cytat:
Co do kuchennych maseczek...wczoraj na twarz nałożyłam naturalny jogurt, miałam to samo na włosy narzucić, ale zapomniałam
A mycie twarzy płatkami owsianymi polecam
oooo widzisz wiedziałam ,że coś miałam wypróbowac i zapomniałam od czasu jak na paznokciowym któreś z dziewczyn hasło rzuciła

Ajrisz fajnie u Ciebie się dzieje

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Cały czas słyszę tyle dobrych opinii o masce YTC że muszę w końcu kupic. Tylko skąd tu pieniądze na to brac...?
dziewczyny rzuccie linkiem do tego cuda?

A ja dostałam wczoraj moją suszarkę z dyfuzorem i dzisiaj była pierwsza próba. Czasu oszczedza sie duuuuuzo. Tylko po myciu samym i wysuszeniu sie przeraziłam bo wyglądało to okropnie... pogniecione coś...
Dałam żel lniany i dawaj suszyć dalej. Jak ogdniotłam żel całkiem nieźle. Potem puszak się zrobiła jak wyszłam...no ale jest ok.

Hehe tylko przedziałek mi się zrobił śmiesznie... no ale tak się wysuszyły to juz z nimi nic nie mogłam zrobić

Tutaj zdjęcia tego co wyszło.

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 21:25   #40324
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Cały czas słyszę tyle dobrych opinii o masce YTC że muszę w końcu kupic. Tylko skąd tu pieniądze na to brac...?
Właśnie dziś się maskowałam YTC takie chyba drobne loki wyjdą. Jak wyschną to może zrobię zdjęcie i pokażę

Cytat:
Haha, ja dzisiaj idąc do łazienki z kartonem mleka jak zobaczyłam dziwne spojrzenie TŻ to myślałam, że padnę Mówi na mnie teraz Kleopatra
Mlekiem też przemywałam, ale prócz ściągnięcia skóry nie zauważyłam nic... i jakoś tak przerwałam to doświadczenie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Earth therapeutics Cracked heel repair, "wazelinka" w sztyfcie, w dotyku jak shea
Dzięks
A takie siańsko ;P
Niet, moi panowie niczego nie widzą, ale postęp jest, już mi przyznali że może jestem kobietą, oczywiście nie wprost
Nakładałam kiedyś, strasznie się zmyć nie chciał?
A to nie znam tego jednak...
Hahaha, to faktycznie postępy robią, dobrze, dobrze PS: pracowałam w budownictwie, ale dróg...też z facetami [swoją drogą bardzo miło wspominam ]
Może za długo ten jogurt na buźce trzymałaś. Jak podeschnie to faktycznie ciężka sprawa

Stary 2011-08-25, 21:26   #40325
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
A Twoich loków nie widziałam...pokaż albo daj cynk gdzie można zobaczyć
Loków to ja nie mam... Tylko fale.
A zdjęcie wkleję jak jakieś dobre zrobię

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
aaaaaaaaa widzisz, jutro musze poszukać bo u mnie też nie widziałam w szamponach czy odzywkach a pani powiedziała "yyyyyyy nie ma" co jak widac wcale nie oznacza ze na prawdę nie ma
Też na początku szukałam Mypy Zwłaszcza, że po nią poszłam do Natury. Ale na szczęście Mypę znalazłam
Stary 2011-08-25, 21:30   #40326
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
oooo widzisz wiedziałam ,że coś miałam wypróbowac i zapomniałam od czasu jak na paznokciowym któreś z dziewczyn hasło rzuciła

dziewczyny rzuccie linkiem do tego cuda?
Koniecznie wypróbuj
Maska: KLIK!
Mi się podoba to co wyszło po dyfuzorze. A jak się włoski skróciły! Znaczy pokręciły mocniej

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Loków to ja nie mam... Tylko fale.
A zdjęcie wkleję jak jakieś dobre zrobię

Też na początku szukałam Mypy Zwłaszcza, że po nią poszłam do Natury. Ale na szczęście Mypę znalazłam
Fale to też kręcone, wszystko w rodzinie
Będąc w każdej Naturze [Poznań, Konin, Koszalin, Zakopane nawet! ] rozglądam się za Mypa Shea i odżywką Artiste, nigdzie nie spotkałam

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2011-08-25 o 21:29
Stary 2011-08-25, 21:55   #40327
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:

Miss - słusznie myślałaś, trwałą robiłam jakoś miesiąc temu. Najsłabszą możliwą, najgrubsze wałki itd., tyle żeby sobie podatność i porowatość poprawić
Acz wierzę i mam nadzieję, że będę kolejnym takim przypadkiem, kiedy na trwałej nauczę się obsługi fal i potem już będzie tylko kontynuacja na naturalsach (jest już taki przypadek w dzienniku regeneracji).
Aaaa... To wiele wyjaśnia A szkoda, bo już zaczęłam miec nadzieję na nagły mega skręt u mnie

A właśnie zapomniałam napisac. Przed tymi moimi wojażami jakiś miesiąc temu przez tydzień stosowałam Garnier Neril (tonik). Po tygodniu przerwałam, bo wyjechałam. Dzisiaj staję przed lustrem, oglądam włosy czy równo pohennowane, patrzę a tam przed linią włosów na czole cały rząd takich ok 1,5cm niezafarbowanych włosków. I tak się zastanawiam, czy to możliwe żeby od tego Garniera takie mi urosły? Bo długośc mają akurat jak na jeden miesiąc...

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 22:17   #40328
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
A to nie znam tego jednak...
Hahaha, to faktycznie postępy robią, dobrze, dobrze PS: pracowałam w budownictwie, ale dróg...też z facetami [swoją drogą bardzo miło wspominam ]
Też nie powiem żeby mi źle było ;P Ale mam się nie przejmować jak z rozpędu powiedzą mi "chłopie"
Cytat:
Może za długo ten jogurt na buźce trzymałaś. Jak podeschnie to faktycznie ciężka sprawa
To na włosach było ;] Domyć się nie chciało gorzej niżrycyna
Cytat:
Aaaa... To wiele wyjaśnia A szkoda, bo już zaczęłam miec nadzieję na nagły mega skręt u mnie
Szansa jest zawsze Tylko trzeba dbać i coś kiedyś prztyknie z dnia na dzień U mnie pomaga mała rozpusta, jakbym rozjaśniła też by się podkręciły mocniej. Ale nie żebym polecała niszczyć dla skrętu.

Mogłabym sobie zawsze wmawiać, jak piękne fale miałabym gdyby nie moja kochana alergia i mooocne ograniczenie dozwolonych kosmetyków A tak to zrobiłam i mam
Cytat:
I tak się zastanawiam, czy to możliwe żeby od tego Garniera takie mi urosły? Bo długośc mają akurat jak na jeden miesiąc...
Możliwe

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 22:26   #40329
Chatul
ma zielone pojęcie

Planuję dzisiaj albo jutro rano umyć włosy mydłem Be Beauty z algami i solą morską. Mam nadzieję, że fryzura polubi to mydło

Cytat:
Też nie powiem żeby mi źle było ;P Ale mam się nie przejmować jak z rozpędu powiedzą mi "chłopie"
Mnie moi kumple traktują mnie jak faceta Zwłaszcza, że zazwyczaj imprezuję tylko z nimi. Normą są już toasty zaczynające się od "panowie!"
Mamy też własny klub pijacki Jestem jednym z ojców założycieli tego klubu
Matki założycielki nie ma. Nadal nie wiem jak trzech facetów dało radę taki klub spłodzić
Stary 2011-08-25, 22:28   #40330
martusia1234
Raczkowanie

Cytat:
Btw Kallos jest węgierski - czytać Kalosz?

Dziękuję Miło mi i cieszę się

Polecam półdomowe, czyli łyżka odżywki i co się nawinie: miodek, cytrynka, oleju, żelu lnianego, kawa, herbata, glukoza.
A może Kolosz? Wytłumaczono mi kiedyś, że a w węgierskim czyta się jako coś jakby o przechodzące delikatnie w a , nasze "a" to Á .

Kusisz tymi domowymi maskami. Muszę wypróbować, bo poza jednym razem gdy dodałam żółtko do Garniera z awokado, to jeszcze nic nie testowałam z kuchennej półki.

Cytat:

Będąc w każdej Naturze [Poznań, Konin, Koszalin, Zakopane nawet! ] rozglądam się za Mypa Shea i odżywką Artiste, nigdzie nie spotkałam
Właśnie też poszukuję Artiste z proteinami, bo tak mi się wydaje, że muszę dołożyć protein do mojej diety, ale właśnie w moich dwóch Naturach jej nie ma. Szukałam też Bingo z keratyna (tesco, auchan) i też nic.

Dziewczyny, mam spray Artiste Keratyna w płynie i choć wywaliłam ostatnio wiele odżywek, które nie służyły moim włosom czy były składowo bezsensu, to zastanawiam się nad przetestowaniem tej (bo choć stoi już długo, to nie używałam jeszcze), ale w jakimś towarzystwie żeby zneutralizować złe skutki alkoholu. Jakiś pomysł? Czy raczej odpuścić?

Aż miło wejść wieczorem na to forum i pooglądać takie piękne włosy,
martusia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 22:29   #40331
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzie szukałaś Mypy? Wśród kosmetyków do włosów? "U mnie" w Naturze też tam Mypy nie ma. Jest na półce obok balsamów do ciała. I tam jest cała seria Mypy, zarówno aloesowa jak i ta z masłem shea. I są tam i odżywki, i szampony, i balsamy do ciała...
Jakby nie mogli szamponów Mypy postawić obok innych szamponów
Eh, ja też przeszukałam wszystkie półki z pielęgnacją włosów. Panie w moich Naturach bardzo często przybiegają i pytają w czym pomóc. Często mnie to irytuje, ale chyba mam na nie haka i spytam o Mypę. Jestem okropna?
Cytat:
Napisane przez yoanka85 Pokaż wiadomość
Oho, widzę że dzisiaj pogoda sprzyjająca puszakom. Rano byłam 2h na dworze, wróciłam do biura, a 7 letnia córka szefa pyta mnie:
- Czy Ty się dzisiaj nie wyspałaś?
- Wyspałam się, czemu pytasz?
- A bo masz takie... włosy.

No więc wzięłam klamrę i spięłam to siano

W ogóle to śliczne masz te włosy - mega zmiana i mega motywujący post.

Ja się na moje piórka obraziłam. Umyję około 12-13, wycackam je i falki są do wieczora ok, idę spać, rano budzę się z prostymi, żadnego puchu, miotły czy uderzenia piorunem, a jedynie proste kłaki. Są już nieco przetłuszczone, ale jeszcze mogę gdzieś od biedy w nich wyjść. Związuję je w gładką kitę i dzień z głowy. A może ja w ogóle nie mam kręconych włosów, tylko sobie je wymyśliłam?

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 22:35   #40332
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Mgiełko, coraz wyzej ten skręt u Ciebie! Już właściwie od samej nasady-tak przynajmniej widać na zdjeciach. Żeby moje tak zechciały pofalować od skalpu.... Chociaż po ostatnim plunkingu góra sprawiała wrażenie jakby pofalowanej, a raczej pogniecionej- tak nierówno, nieudacznie-jakby ktoś mnie potargał. W ogóle mi się to nie podobało.

A gdzie dostałaś wreszcię tę z dyfuzorem z kryzą, której szukałaś? Bo w euro agd chyba zrezygnowałaś?

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2011-08-25 o 22:44
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 22:46   #40333
Lubik
Przyczajenie

Z tego co wyczytałam w FAQ wynika że moje problemy z włosami pojawiły się przez stosowanie nierozpuszczalnych silikonów. Balsam do włosów nivea z dimethicone stosowałam ponad rok. Włosy były bardzo ładne ale tylko po zastosowaniu tego balsamu. Teraz już nie widzę go w sklepach dlatego nie używam. Moje włosy straciły swój dawny urok i teraz juz nic im nie pomaga a nie chce nawet szukać tej odżywki bo już wiem że mnie oszukiwała. Włosy są ładne tylko jak są mokre. Co mam teraz zrobić żeby naprawić loczki ?? ;(

Kupić inny szampon przeciwłupieżowy? (mam nivea do zniszczonych włosów) Inny regenerujący? (mam pantine intensywna regeneracja) Może nawilżający? Albo głęboko oczyszczający? Proszę o propozyjcę konkretnych produktów...
Lubik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 22:50   #40334
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się podoba to co wyszło po dyfuzorze. A jak się włoski skróciły! Znaczy pokręciły mocniej

Aaaa dziekuję noooo skróciły się sporo zwłaszcza, że wczoraj miałam proste (wkurzyłam się na nie i wysuszyłam normalną suszarką) i dłuuuugie były ;D a dzisiaj na dzien dobry ledwie do ramion

Kurde szukałam tego samego i u mnie nie ma... ciezko to dostac jako... ja uważałam ,że asortyment w Naturach jest taki samo. W sensie - nie w tym samym czasie moze bo różnie w roznych sklepach zamowienia przychodza. Ale ze jak jest Mypa to jest wszedzie...

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Mgiełko, coraz wyzej ten skręt u Ciebie! Już właściwie od samej nasady-tak przynajmniej widać na zdjeciach. Żeby moje tak zechciały pofalować od skalpu.... Chociaż po ostatnim plunkingu góra sprawiała wrażenie jakby pofalowanej, a raczej pogniecionej- tak nierówno, nieudacznie-jakby ktoś mnie potargał. W ogóle mi się to niepodobało.
Nie jest jeszcze tak fajnie, ale już coś się ruszyła, tylko one własnie nie są pokręcone - tylko wygniecione falo coś. Nawet nie eSki tylko niezdefiniowane zagniecenia. Przod mam tylko ąłdny... tył średnio mi sie podoba...

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
A gdzie dostałaś wreszcię tę z dyfuzorem z kryzą, której szukałaś? Bo w euro agd chyba zrezygnowałaś?
wiesz co zrezygnowałam w megamediach bo mi przedłużali ciągle. A pojawiła się przedwczoraj właśnie w RTV EURO w sklepie internetowym (długo jej tam nie było) i dopiero teraz mogłam ją sobie do mojego miasta zamówić za całe 4,5 zł Więc super ze taka tanią dosyłkę mają. Jestem mega happy ze ją w końcu dostałam

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 23:05   #40335
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Ja się na moje piórka obraziłam. Umyję około 12-13, wycackam je i falki są do wieczora ok, idę spać, rano budzę się z prostymi, żadnego puchu, miotły czy uderzenia piorunem, a jedynie proste kłaki.
Ja mam podobnie
Stary 2011-08-25, 23:09   #40336
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam podobnie
Strasznie frustrujące to jest.

Stary 2011-08-25, 23:10   #40337
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Strasznie frustrujące to jest.
Wiem... Mnie też te frustruje.
Zwłaszcza jak budzę się obok TŻ-a, który zawsze ma loki jak marzenie
Stary 2011-08-25, 23:20   #40338
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Na szczęście dzisiaj już się podwinęły Nie są aż tak pozawijane jak zwykle, ale przynajmniej końcówki mam wywinięte w różne strony. Także myślę, że efekt prostownicy stopniowo ustąpi. Ewentualnie zakupię amlę która podobno wzmacnia skręt i zrobię sobie maskę.

Jestem w szoku. Włosy myłam wczoraj i dzisiaj nie są tłuste Bardzo mnie to cieszy, już dawno nie widziałam u siebie świeżych włosów na dzień po myciu.
a ja dzisiaj zgrzeszyłam - rozczesałam włosy mocno spryskane odżywką owocową Schauma i robiłam co mogłam, żeby je rozprostować bez prostownicy (w pracy wszyscy oczy wybałuszyli ;P ale przynajmniej nie miałam dziś spuszonego siana na głowie)

już nie wiem, co z nimi zrobić... może regenerować, a w skręt zacząć się bawić jak będą dłuższe i zdrowsze?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg proste.jpg (61,2 KB, 54 załadowań)
Stary 2011-08-25, 23:22   #40339
trinee
Zadomowienie

GG do trinee

Cytat:
Bie używłam na razie żadnej wcierki na alkoholu. Pewnie trzeba będzie wypróbować, jeśli tego Jantara nie dostanę gdzieś ze starych zapasów, chyba że przywrócą.( Zaznaczyłam opcję"powiadom mnie o dostępności, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyc) Istnieje w ogóle jakaś inna nie na alkoholu? W blogu Małgosi nie znalazłam, wsjo z alko.
A może Saponics by się nadawał? Nie analizowałam składu pod kątem alkoholu, ale mam wrażliwy skalp i po wcieraniu Saponicsa nic mi nie jest.

Cytat:

wiesz co zrezygnowałam w megamediach bo mi przedłużali ciągle. A pojawiła się przedwczoraj właśnie w RTV EURO w sklepie internetowym (długo jej tam nie było) i dopiero teraz mogłam ją sobie do mojego miasta zamówić za całe 4,5 zł Więc super ze taka tanią dosyłkę mają. Jestem mega happy ze ją w końcu dostałam

Czy mogłabym się dowiedzieć o jaki model i firmę chodzi (na PW)? Bardzo proszę

A moje włosy po wycieniowaniu delikatnym się obraziły i tylko końcówki się wywijają...

Edytowane przez trinee
Czas edycji: 2011-08-25 o 23:25
trinee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 23:26   #40340
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
A hennowałas już kiedyś? Ja 3 raz, ale dopiero teraz dwustopniowo i wreszcie wyszedł pożądany efekt na moich siwych, na których mi najbardziej zależało.
no właśnie nigdy nie hennowałam, dlatego tak cykorzę
Stary 2011-08-25, 23:37   #40341
nez123
Rozeznanie

Cytat:
Są babki kumate i mniej W tej co napisałam że nie ma Mypy (teraz mi się przypomniało) pani powiedziała że nic nie ma a potem znalazłam samotną butelkę szamponu gdzieś tam. Ot wystarczy że nie wie jak przeczytać, lepiej powiedzieć że nie ma
Ja zawsze jak pytam o Mypę - to nie ma. A jak o kosmetyki z masłem karite - to już wiadomo o co chodzi
Ale ostatnio nie mogę dostać masła shea 100% z tej firmy, chyba szybciej mi wyjdzie zamówienie przez internet niż szukanie po naturach...

Cytat:
Cytat:
O tych płatkach gdzieś czytałam Ja aktualnie testuję przecieranie twarzy mlekiem Capi to na twarzy strasznie, ale efekt oczyszczenia daje całkiem niezły, zobaczymy jak z bardziej długofalowymi efektami
Również polecam mycie płatkami, a także maseczkę płatkowo-mleczną (opcjonalnie kurkumową).

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj zgrzeszyłam - rozczesałam włosy mocno spryskane odżywką owocową Schauma i robiłam co mogłam, żeby je rozprostować bez prostownicy (w pracy wszyscy oczy wybałuszyli ;P ale przynajmniej nie miałam dziś spuszonego siana na głowie)

już nie wiem, co z nimi zrobić... może regenerować, a w skręt zacząć się bawić jak będą dłuższe i zdrowsze?
Bardzo lubię twoje włosy, o wiele lepiej wyglądasz w loczkach. Musisz znaleźć taki sposób na reanimację, który polubią Twoje włosy. Próbuj ten żel, Jantara ( chyba że jesteś ortodoksyjną CG)- możesz go sobie przelać do psikacza, mieszanie odżywki z wodą, żel z Rossmana.... Pisałaś, że używałaś Joaśki - ona jest obciążająca, w ciągu kolejnych dni może Ci prostować włosy.
No i musisz być cierpliwa. Moje włosy zaczęły reagować na CG po dłuuugim czasie. I nadal nie do końca U mnie największe efekty widzę właśnie w wyglądzie włosów w ciągu kolejnych dni.

Edytowane przez nez123
Czas edycji: 2011-08-25 o 23:41
nez123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 00:16   #40342
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
wczoraj wieczorem byłam całkiem dumna ze swoich włosów, ale po nocy się nieco zwichrowały i już nie wyglądają tak dobrze, muszę chyba kupić satynowe poszewki (ale czy ten materiał na pewno nie elektryzuje włosów )
Śpię od jakiś trzech, czy czterech dni na satynowej poduszce i faktycznie frizzu po wstaniu znacznie mniej albo niet (tylko włosy pogniecione ). Mi się po niej włosy nie elektryzują, ale nie pamiętam kiedy ostatni raz by mi się elektryzowały, nawet zimą od grubaśnych szalików

Siedzę na głowie z olejem lnianym, shea i miodem. Ciekawe, co mi jutro wyjdzie (mam nadzieję, że nie włosy )

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 00:51   #40343
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Bardzo lubię twoje włosy, o wiele lepiej wyglądasz w loczkach. Musisz znaleźć taki sposób na reanimację, który polubią Twoje włosy. Próbuj ten żel, Jantara ( chyba że jesteś ortodoksyjną CG)- możesz go sobie przelać do psikacza, mieszanie odżywki z wodą, żel z Rossmana.... Pisałaś, że używałaś Joaśki - ona jest obciążająca, w ciągu kolejnych dni może Ci prostować włosy.
No i musisz być cierpliwa. Moje włosy zaczęły reagować na CG po dłuuugim czasie. I nadal nie do końca U mnie największe efekty widzę właśnie w wyglądzie włosów w ciągu kolejnych dni.
dziękuję podniosłaś mnie na duchu, bo dziś mimo że przez wiele lat nosiłam włosy takie właśnie pół proste, to dziś patrząc do lustra czułam się... dziwnie jakoś

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
AjriszMarta według mnie to coraz ładniejsze masz te swoje zakrętasy
zgadzam się w 100%

---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ----------

Cytat:
Dziękuję bardzo Maseczka prościutka, muszę spróbowac. Tylko żebym jej nie zjadła. Już sobie tak kiedyś robiłam maseczkę z płatków owsianych i truskawek. Od wewnątrz działa super
oj znam takie eksperymenty

---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

Cytat:
A ja dostałam wczoraj moją suszarkę z dyfuzorem i dzisiaj była pierwsza próba. Czasu oszczedza sie duuuuuzo. Tylko po myciu samym i wysuszeniu sie przeraziłam bo wyglądało to okropnie... pogniecione coś...
Dałam żel lniany i dawaj suszyć dalej. Jak ogdniotłam żel całkiem nieźle. Potem puszak się zrobiła jak wyszłam...no ale jest ok.

Hehe tylko przedziałek mi się zrobił śmiesznie... no ale tak się wysuszyły to juz z nimi nic nie mogłam zrobić

---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ----------

Cytat:
Eh, ja też przeszukałam wszystkie półki z pielęgnacją włosów. Panie w moich Naturach bardzo często przybiegają i pytają w czym pomóc. Często mnie to irytuje, ale chyba mam na nie haka i spytam o Mypę. Jestem okropna?
nie! jesteś GENIALNA!

---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ----------

Cytat:
Wiem... Mnie też te frustruje.
Zwłaszcza jak budzę się obok TŻ-a, który zawsze ma loki jak marzenie
dobrze że mój ma krotkie włosy bo też ma mocny skręt i bym padła z zazdrości
Stary 2011-08-26, 01:17   #40344
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
dobrze że mój ma krotkie włosy bo też ma mocny skręt i bym padła z zazdrości
Ja się cieszę, że mój ma długie włosy. Świetnie w nich wygląda. A ja to w ogóle mam słabość do długowłosych

Teraz próbuję jakoś pomóc TŻ-owi w dbaniu o jego włosy. Strasznie mu się plączą, i nie wiem dlaczego... Może to przez suche końcówki? Ale odżywki używa, serum bez spłukiwania na włosy też mu kładę... Dzisiaj jeszcze olejek Alterry mu wtarłam w końcówki. Mam nadzieję, że włosy przestaną mu się tak plątać, bo wiecznie ma z tyłu jakieś kołtuny, które trudno rozplątać
Stary 2011-08-26, 07:24   #40345
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Ooo, a to ciekawe, u mnie jogurt się bez problemu zmywa. Ale może to dlatego że nie stosuję go solo, bo moja skóra dziwnie reaguje na nabiał.
Cytat:
Szansa jest zawsze Tylko trzeba dbać i coś kiedyś prztyknie z dnia na dzień U mnie pomaga mała rozpusta, jakbym rozjaśniła też by się podkręciły mocniej. Ale nie żebym polecała niszczyć dla skrętu.
Jak widac dla każdego co innego dobre, moje jak są zniszczone to fal na nich nie ma wcale, tylko się puszą i elektryzują.
Cytat:
Możliwe
To pędzę stosowac go dalej, może mi więcej wyrośnie
Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Śpię od jakiś trzech, czy czterech dni na satynowej poduszce i faktycznie frizzu po wstaniu znacznie mniej albo niet (tylko włosy pogniecione ). Mi się po niej włosy nie elektryzują, ale nie pamiętam kiedy ostatni raz by mi się elektryzowały, nawet zimą od grubaśnych szalików
Ano widzisz, moje elektryzują się od byle czego
Cytat:
Ja się cieszę, że mój ma długie włosy. Świetnie w nich wygląda. A ja to w ogóle mam słabość do długowłosych
O, nareszcie widze jakąś babę z podobnym zboczeniem Ale mój nie daje sobie nawet żadnej odżywki wcisnąc i ma taką smętną kitkę, aż żal patrzec. A jak mu kiedyś podstępem zaaplikowałam mazidło na włosy to miał takie fajne loczki na końcach... Szkoda że taki głupio uparty

Zaraz idę myc te moje włosiska, tylko znowu nie mogę się zdecydowac co na nie położyc.

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 07:52   #40346
imbryka
Rozeznanie

Testowałam dziś w nocy turban, całkiem ciekawy pomysł, ale muszę to lepiej przymocować, bo obudziłam się w środku nocy z włosami na twarzy, a turbanem gdzieś zagubionym
Ależ u nas dziś szaruga, moje włosy zdecydowanie nie lubia pochmurnej deszczowej pogody

Cytat:
również polecam, stary babciny pomysł, a buzia delikatna i odprężona

Cytat:
Dziękuję bardzo Maseczka prościutka, muszę spróbowac. Tylko żebym jej nie zjadła. Już sobie tak kiedyś robiłam maseczkę z płatków owsianych i truskawek. Od wewnątrz działa super
prosta i pewnie równie smaczna szalenie uwielbiam brzoskwinie i na ogół zjadam wszystkie, może dziś uda mi się jedną zostawić

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość

Siedzę na głowie z olejem lnianym, shea i miodem. Ciekawe, co mi jutro wyjdzie (mam nadzieję, że nie włosy )
u mnie w sumie zwykła bawełniana poszewka nie powoduje frizza, mam długie włosy, ale raczej nie przygniatam ich sobie, tylko gdzieś wyczytałam, że od luźnego trzymania w czasie snu mogą się niszczyć, ale czy to prawda? w sumie to długie włosy narażone są na wiele czynników, nawet nie związane w ciągu dnia ocierają się o ubranie.
Musze dopracować jeszcze ten mój turban, bo może to się okaże dobrym sposobem

Edytowane przez imbryka
Czas edycji: 2011-08-26 o 11:33
imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 08:19   #40347
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:

Ja się na moje piórka obraziłam. Umyję około 12-13, wycackam je i falki są do wieczora ok, idę spać, rano budzę się z prostymi, żadnego puchu, miotły czy uderzenia piorunem, a jedynie proste kłaki. Są już nieco przetłuszczone, ale jeszcze mogę gdzieś od biedy w nich wyjść. Związuję je w gładką kitę i dzień z głowy. A może ja w ogóle nie mam kręconych włosów, tylko sobie je wymyśliłam?
Nie jesteś okropna
Zrób inaczej niż zwykle umyj wieczorem, nałóż sporo żelu [żeby po wyschnięciu były same strąki ] i tak idź spać. Rano żel odgnieciony a loki na miejscu u mnie się sprawdza, rano nawet reanimacji nie muszę robić. Wstaję, patrzę co na głowie, lekko ręką poprawię i gotowe wcześniej nie było tak fajnie niestety...trzeba pamiętać, że loki będą coraz fajniejsze wraz z regeneracją! Od tego trzeba zacząć, to jest podstawa aaa, u mnie satynowa poduszka się sprawdza

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Cytat:

"Chłopie" no tak, od razu widać
Aaaa, na włosach źle zrozumiałam...solo bym nie nałożyła, raczej w jakiejś mieszance

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
Aaaa dziekuję noooo skróciły się sporo zwłaszcza, że wczoraj miałam proste (wkurzyłam się na nie i wysuszyłam normalną suszarką) i dłuuuugie były ;D a dzisiaj na dzien dobry ledwie do ramion

Kurde szukałam tego samego i u mnie nie ma... ciezko to dostac jako... ja uważałam ,że asortyment w Naturach jest taki samo. W sensie - nie w tym samym czasie moze bo różnie w roznych sklepach zamowienia przychodza. Ale ze jak jest Mypa to jest wszedzie...
Powtarzaj zestawy, jeśli włosom się podoba
Teoretycznie jest karteczka przy półce, że Artiste odżywka powinna stać, ale półka wyczyszczona nie wiem o co chodzi...

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
Napisane przez trinee Pokaż wiadomość
A moje włosy po wycieniowaniu delikatnym się obraziły i tylko końcówki się wywijają...
Przejdzie im

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:
O, nareszcie widze jakąś babę z podobnym zboczeniem Ale mój nie daje sobie nawet żadnej odżywki wcisnąc i ma taką smętną kitkę, aż żal patrzec. A jak mu kiedyś podstępem zaaplikowałam mazidło na włosy to miał takie fajne loczki na końcach... Szkoda że taki głupio uparty
Mój też miał długie włosy [takie do pasa, ale proste], już nie ma, skrócił drastycznie Niestety on używa tylko szamponu, do tego H&S nic sobie nie da nałożyć

PS: przepraszam za takie dopisywanie

Stary 2011-08-26, 08:22   #40348
Aoirghe
Raczkowanie

Wspominałyście coś o maskach na twarz, więc jak się tak offowo wtrącę. Bo pewnie stosowałyście żel lniany na paszczę?
Mam bardzo irytującą skórę, która mało co toleruje i ciągle jest podrazniona, więc parę razy wysmarowałam się tym żelem i był bardzo przyjemny, taki łagodzący i nawilżający, zaczerwienienia mi zniknęły, a porów nie zatkało. Nałożyłam dość sporo i kiedy wyschło po prostu poszłam z tym spać Rano zmyłam samą wodą i było git.
Ponadto ostatnio rano roztarłam trochę żelu na wilgotnych dłoniach i nałożyłam na wilgotną twarz. Z tym, że to taka naprawdę mała ilość była. Ale wyszło całkiem nieźle, żadnych przykrych niespodzianek i praktycznie niewyczuwalny na skórze Z tym, że ja się nie tapetuję, wrzucam tylko puder cynamonowy, żeby nie błyskać nosem. Puder jak mniemam to nie problem, nie wiem, jak by się żel polubił z podkładem
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 08:57   #40349
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jesteś okropna
Zrób inaczej niż zwykle umyj wieczorem, nałóż sporo żelu [żeby po wyschnięciu były same strąki ] i tak idź spać. Rano żel odgnieciony a loki na miejscu u mnie się sprawdza, rano nawet reanimacji nie muszę robić. Wstaję, patrzę co na głowie, lekko ręką poprawię i gotowe wcześniej nie było tak fajnie niestety...trzeba pamiętać, że loki będą coraz fajniejsze wraz z regeneracją! Od tego trzeba zacząć, to jest podstawa aaa, u mnie satynowa poduszka się sprawdza
Dzięki za rady.
A ten żel to lniany musi być czy np. fioletowy Artiste styknie? Jaki Ty stosujesz? Bo tylko lniany mi się kojarzy z odgniataniem, a do niego nie mogę się przekonać.

Stary 2011-08-26, 09:10   #40350
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Dzięki za rady.
A ten żel to lniany musi być czy np. fioletowy Artiste styknie? Jaki Ty stosujesz? Bo tylko lniany mi się kojarzy z odgniataniem, a do niego nie mogę się przekonać.
W tej chwili solo stosuję Isana pomarańczowy na początku nie byłam zadowolona, bo "nie trzymał" tak dobrze, psioczyłam trochę na niego...przeprosiłam się z nim i go lubię ten męski zapach teeeeż daję dość spore 2 porcje, każda na stronę i nie nakładam żelu głową w dół [kołtuny mi się robiły i loki haczyły o siebie].

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości