Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1348 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-26, 21:19   #40411
selena004
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Matko, siedzę z tym jajkiem, olejkiem, gliceryną i naftą na głowie z woreczkiem, owinięta ogromnym ręcznikiem, czoło mam obłożone chusteczkami, a całą bluzę upaćkaną jajkiem. Żyć, nie umierać >.>

Do tego moja fryzjerka stwierdziła, że włosy mi nie wyjdą tak intensywne, jakbym chciała. Mam nadzieję, że przez noc pomyśli, widziała, że jestem zdesperowana i zdolna do wszystkiego.

Ten pomysł ze skarpetką jest świetny, od jutra go testuję!
selena004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 21:27   #40412
seduction
Zakorzenienie

Rybiorka i jej włosy

Jak przetestujecie skarpety na swoich włosach to zdajcie relacje, bo jestem tego ciekawa TŻ na zawał zejdzie jak mnie w czymś takim zobaczy
Wczoraj miałam iść spać w czepku, ale było tak gorąco, że nie dałam rady i związałam włosy w ananasa z tą paćką na głowie, a na poduchę dałam ręcznik i tyle wystarczyło - nic nie uwalone

W codzienniku uaktualniłam wpis, bo moje drobne loczki zmieniły się w standardowe, a z lewej strony wyszło

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 21:36   #40413
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Hahah, nie no, mój ma swój nieśmiertelny kowbojski kapelusz, w którym co prawda wygląda strasznie głupio, ale niech sobie nosi, żadnych szkodliwych skutków typu łuszczenie skóry to nie ma więc mi nie przeszkadza. Z racji kapelusza i ogólnie jakichś prób własnej stylizacji nie czepia się aż tak innych. Ale jak widzi gościa w japonkach to też zaraz "o, patrz jaki pedał". (chociaż japonek u facetów akurat ja też nie lubię )

Fajnie Co tam, że mówi, że jego pomysł, przynajmniej nie jest uparty jak koza

Jojoba zdaje się nie wnika i osobiście bardzo polecam, moje włosy uwielbiają ten olej I jeszcze babassu u mnie działa świetnie, ale nie wiem czy to wnikający...
No właśnie o tej jojobie czytałam, jeszcze chyba migdał?? Ale niech jeszcze ktoś potwierdzi zanim zamówię

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Rybiorek, u Ciebie ja zwykle pięknie .
Mam do Ciebie suszarkowe pytanie - czy Twoja suszarka to: http://en.toppreise.ch/index.php?a=196079&view=lg. Pamiętam, że kiedyś jakąś polecałaś, ale nie zapisałam jaką.
gohs, witaj w klubie Posiadaczek umuzykalnionych TŻtów . Mój też gra i .... namiętnie chodzi w japonkach właściwie od kwietnia do października

Fajna ta metoda spania w rajstopie na głowie. Własnie się zorientowałam, że ja mam taką opaskę, która się do tego nada, bo jest bardzo szeroka. Dzisiaj nie wypróbuję, bo mam lniany do odgniecenia przez noc, ale jutro na 100%.
Hehe, japonki to u mojego też nowość, kupiłam mu na wyjazd i o dziwo nosi Ale kupiłam mu specjalne z Homerem Simpsonem grającym na gitarze, nie mógł się oprzeć

I pytanie włosowe. Czy któraś z Was stosowała TĄ hennę?? http://www.helfy.pl/cassia-obovata-b...odzywcza-senna
Stary 2011-08-26, 21:55   #40414
Lubik
Przyczajenie

Pomoże ktoś?

Z tego co wyczytałam w FAQ wynika że moje problemy z włosami pojawiły się przez stosowanie nierozpuszczalnych silikonów. Balsam do włosów nivea <bez spłukiwania> z dimethicone stosowałam ponad rok. Włosy były bardzo ładne ale tylko po zastosowaniu tego balsamu. Teraz już nie widzę go w sklepach dlatego nie używam. Moje włosy straciły swój dawny urok i teraz juz nic im nie pomaga a nie chce nawet szukać tej odżywki bo już wiem że mnie oszukiwała. Włosy są ładne tylko jak są mokre. Co mam teraz zrobić żeby naprawić loczki ?? ;(

Kupić inny szampon przeciwłupieżowy? (mam nivea do zniszczonych włosów) Inny regenerujący? (mam pantine intensywna regeneracja) Może nawilżający? Albo głęboko oczyszczający? Proszę o propozyjcę konkretnych produktów...

Załączam 2 zdjęcia: 1. na mokro 2. na sucho
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010140.jpg (251,3 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010145.jpg (261,5 KB, 59 załadowań)
Lubik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 22:02   #40415
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lubik Pokaż wiadomość
Pomoże ktoś?

Z tego co wyczytałam w FAQ wynika że moje problemy z włosami pojawiły się przez stosowanie nierozpuszczalnych silikonów. Balsam do włosów nivea <bez spłukiwania> z dimethicone stosowałam ponad rok. Włosy były bardzo ładne ale tylko po zastosowaniu tego balsamu. Teraz już nie widzę go w sklepach dlatego nie używam. Moje włosy straciły swój dawny urok i teraz juz nic im nie pomaga a nie chce nawet szukać tej odżywki bo już wiem że mnie oszukiwała. Włosy są ładne tylko jak są mokre. Co mam teraz zrobić żeby naprawić loczki ?? ;(

Kupić inny szampon przeciwłupieżowy? (mam nivea do zniszczonych włosów) Inny regenerujący? (mam pantine intensywna regeneracja) Może nawilżający? Albo głęboko oczyszczający? Proszę o propozyjcę konkretnych produktów...

Załączam 2 zdjęcia: 1. na mokro 2. na sucho
Witaj Mycia odżywką spróbuj - Isana Babassu, Hegron, balsam Mr. Potters. Bo wydaje mi się, że Twoje włosy są za bardzo traktowane mocnymi detergentami. Do tego odżywkę d/s i b/s zgodną z CG (polecam Garnier avocado i Joanna Naturia len z rumiankiem). I olejowanie do tego - kokosowy na przykład. I samozaparcie, bo masz gęste włoski
Rzuć okiem na włosową historię Ewalucji na blogu Anweny, może to Cię przekona
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 22:05   #40416
ewalucja
Zakorzenienie

GG do ewalucja

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Rzuć okiem na włosową historię Ewalucji na blogu Anweny, może to Cię przekona
miło mi
ewalucja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 22:06   #40417
katie100
Wtajemniczenie

Dziewczyny chciałabym Wam bardzo podziękować za informacje o punkcie rosy humektantach itd, dziś moje włosy wyglądały już dzięki temu znośniej nie było super, ale 1000x lepiej niż 2 dni temu
wczoraj umyłam włosy maską Kallos Latte Serical (kocham ją), odżywka d/s maska Alterra z granatem (też ), b/s na końcówki spray owocowy Schauma, rano reanimacja sprayem Schauma i olejem kokosowym - i to jemu jestem najbardziej wdzięczna za jedynie umiarkowany jak na moje możliwości puch
trochę chyba przesadziłam z olejem i cały dzień wyglądam trochę jak mokra Włoszka, ale wolę to niż wyglądać jak trafiony piorunem kurczak

P.S. chyba mycie Balsamem aloesowym Potter's mi nie służy (przynajmniej w obecnej wilgotności, bo puch mam po nim straszny, Kallos sprawdził się lepiej)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rano.jpg (105,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WIECZOREM.jpg (76,5 KB, 28 załadowań)

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2011-08-26 o 23:51
katie100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 22:07   #40418
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewalucja Pokaż wiadomość
miło mi
Twoje włosy i ich przemiana to chyba święty Graal curlitanek
Stary 2011-08-26, 22:08   #40419
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
miło mi
Kochana, dla mnie jesteś guru odkąd przeczytałam ten wpis obym miała tyle samozaparcia co Ty. Dzięki za podzielenie się z ogółem swoim włosowym sukcesem

Pierwsze średnio udane wcieranie Jantara za mną
Stary 2011-08-26, 22:18   #40420
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Wspominałyście coś o maskach na twarz, więc jak się tak offowo wtrącę. Bo pewnie stosowałyście żel lniany na paszczę?
Mam bardzo irytującą skórę, która mało co toleruje i ciągle jest podrazniona, więc parę razy wysmarowałam się tym żelem i był bardzo przyjemny, taki łagodzący i nawilżający, zaczerwienienia mi zniknęły, a porów nie zatkało. Nałożyłam dość sporo i kiedy wyschło po prostu poszłam z tym spać Rano zmyłam samą wodą i było git.
Ponadto ostatnio rano roztarłam trochę żelu na wilgotnych dłoniach i nałożyłam na wilgotną twarz. Z tym, że to taka naprawdę mała ilość była. Ale wyszło całkiem nieźle, żadnych przykrych niespodzianek i praktycznie niewyczuwalny na skórze Z tym, że ja się nie tapetuję, wrzucam tylko puder cynamonowy, żeby nie błyskać nosem. Puder jak mniemam to nie problem, nie wiem, jak by się żel polubił z podkładem
ja mam też wrażliwą skórę i bardzo pasuje mi ten żel do mycia twarzy ŻEL_AA (ale strasznie trudno go znaleźć na półce, zostaje internet ) i ten krem LIRENE
też nie używam podkładów, pudru też zero, chyba że od wielkiego dzwonu
Stary 2011-08-26, 22:23   #40421
Lubik
Przyczajenie

Dzięki kascysko w takim razie muszę się wybrać na zakupy... i zobaczymy. Włosy mam gęste ale to jest w tej chwili ich jedyna zaleta. Kiedyś odżywały jak je podcinałam... teraz to już nic nie daje
Lubik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 22:29   #40422
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
W tej chwili solo stosuję Isana pomarańczowy na początku nie byłam zadowolona, bo "nie trzymał" tak dobrze, psioczyłam trochę na niego...przeprosiłam się z nim i go lubię ten męski zapach teeeeż daję dość spore 2 porcje, każda na stronę i nie nakładam żelu głową w dół [kołtuny mi się robiły i loki haczyły o siebie].
to ten męski czarny z pomarańczową etykietą? (mam go w szafce, ale chyba nie potrafię wycelować z ilością )

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
Dobry dziewczyny...
obudziłam się dzisiaj w prostych prawie włosach aż tak to mi sie jeszcze nie zdażyło...
śmieszne uczucie po jakimś czasie mieć "proste"

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez selena004 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, jestem nowa w tym temacie, który jest taaaaaaki ogromny! Czy mogę prosić o jakieś indywidualne porady? Bo powiem szczerze - młoda jestem, o lokach pojęcia nie mam poza tym, że je posiadam, ale przez kilkanaście lat je nienawidziłam, przez kilka prostowałam... I nie bardzo temat ogarniam (:

W załączniku zdjęcia z ostatnich 6 miesięcy, żebyście wiedziały, co one przeszły ;/ Ostatnie dwa są na chwilę obecną, dodatkowo ostatnie tak, jak wyglądają rano, bez ogarniania.
ale z nich będą super loki przy odrobinie pielęgnacji, jak już teraz tak wyglądają
Stary 2011-08-26, 22:30   #40423
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lubik Pokaż wiadomość
Dzięki kascysko w takim razie muszę się wybrać na zakupy... i zobaczymy. Włosy mam gęste ale to jest w tej chwili ich jedyna zaleta. Kiedyś odżywały jak je podcinałam... teraz to już nic nie daje
Wiesz, osobiście niewiele robiłam z włosami wcześniej, a teraz, od ponad miesiąca, zwariowałam Ale już znajomi mi mówią, że nie mogą się moim włosom napatrzeć, chociaż jak dla mnie jeszcze długa droga przede mną.
Dlatego zbierz się w sobie, a potem oglądaj efekty
Stary 2011-08-26, 22:35   #40424
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:

Mgiełka, a próbowałaś nakładać żel lniany na mokre włosy zaraz po umyciu? Wtedy masz jedno suszenie i nie robi się puszak.
próbowałam zanim dostałam suszarke - przyklap był straszny... teraz mozę spróbuję bo suszone suszarką to już inna bajka...
Cytat:
Ja w środę zamówiłam tę samą suszarkę, ale u mnie w sklepie - dzisiaj ma być do odbioru. Już się jej nie mogę doczekać
oooo widzisz, ja tez nie mogłam się jej doczekać Jestem jak na razie zadowolona
daj znac czy twoja też ma tak luzno dyfuzor, bo mnie to zastanawiałam, działam na "klik" czyli trzeba go włożyć używając siły a nie jakoś przekręcając czy coś. A założony nie ma mozliwości spaść ale kręci się bez żadnych oporów.

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Otworzyłam dziś ulotkę z lidla a tam oferta oleju sezamowego i arachidowego. Pierwsza myśl - da się to nałożyć na włosy?
oooo widzisz, a ja miałam ochotę na jakiś olej jeszcze
Tylko chyba chciałam łopianowy (?) gdzieś coś przeczytałam tutaj o nim... któraś pisała, ze jej się sprawdza lepiej niz kokos... tylko gdzie to dostać?

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Moja była w Leclercu. W Naturach ni, prędzej osiedlówka
mam leklerka ale chyba nie bylo tego tam... kurde u nas wiecznie nic nie ma!
A mozesz polecić jakąs maskę? Taka którą mogłabym na noc położyć, tylko byle bez protein jedwabiu - bo do isany liquid silk mam uprzedzenie trochę
żeby była i w miarę dostępna i najlepiej nie bardzo droga...

Cytat:
Mam do Ciebie suszarkowe pytanie - czy Twoja suszarka to: http://en.toppreise.ch/index.php?a=196079&view=lg. Pamiętam, że kiedyś jakąś polecałaś, ale nie zapisałam jaką.
to jest ta która ma Eloe i ja teraz no i Agatron czeka na odbiór swojej Ale chętnie dowiem się co Rybiorek ma u siebie czyzby też tą

Cytat:
Napisane przez selena004 Pokaż wiadomość
Matko, siedzę z tym jajkiem, olejkiem, gliceryną i naftą na głowie z woreczkiem, owinięta ogromnym ręcznikiem, czoło mam obłożone chusteczkami, a całą bluzę upaćkaną jajkiem. Żyć, nie umierać >.>
heheheh no ąłdnie ja też coś chciałam położyć dzisiaj ale jutro musze wygladac i nie chce chyba nic nowego próbować...

Cytat:
Do tego moja fryzjerka stwierdziła, że włosy mi nie wyjdą tak intensywne, jakbym chciała. Mam nadzieję, że przez noc pomyśli, widziała, że jestem zdesperowana i zdolna do wszystkiego.
oooo nie.... a już sobie wyobrażałam ciebie w tych włosach. Może jednak jakoś sie uda... tylko może nie ceną włosową aż tak bardzo... nie zniszcz ich bardzo

Cytat:
miło mi
nasze guru kurlitańskie hehehe twoje korkociągi są idealne po prostu

Poczytałam teraz idę malować paznokcie... znowu będę do 1 w nocy siedziec

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 22:39   #40425
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
próbowałam zanim dostałam suszarke - przyklap był straszny... teraz mozę spróbuję bo suszone suszarką to już inna bajka...
oooo widzisz, ja tez nie mogłam się jej doczekać Jestem jak na razie zadowolona
daj znac czy twoja też ma tak luzno dyfuzor, bo mnie to zastanawiałam, działam na "klik" czyli trzeba go włożyć używając siły a nie jakoś przekręcając czy coś. A założony nie ma mozliwości spaść ale kręci się bez żadnych oporów.
mam ten sam model i one chyba wszystkie tak mają
Stary 2011-08-26, 22:42   #40426
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
miło mi
Nie pamiętam, czy pisałaś kiedyś wcześniej, czy nie, więc pytam: jaki jest Twój sposób na spanie w nocy w kręciołkach ?

Stary 2011-08-26, 22:42   #40427
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Rybiorek, u Ciebie ja zwykle pięknie .

Cytat:
nope, moja to taka, o dziwo pomimo ze dyfuzer nie ma kolnierza to jak nastawie pierwszy podmuch na cieplawym powietrzu nie rozwala wlosow, susze nia 15 minut ani na moment nie wyjaczajac suszarki, przykladam do wlosow i zabieram, przykladam i zabieram, jedno miejsce susze max 30 sekund i tak sobie 'ide' po glowie z prawa na lewo, od przodu na tyl w weekend wykorzystalam suszarke po nalozeniu tego spray proteinowego, na ulotce jest zeby najlepiej siedziec pod wielka fryzjerska suszarka, ewentualnie uzyc domowa ale zeby wlosy byly nienaruszone, trzymalam dyfuzor pare centymentrow od wlosow i ani drgnely, w sumie przy takim suszeniu zajelo to 25 minut (ale chodzilo o wysuszenie do sucha)
suszarka jest jak dla mnie zajefana, najlepsza jaka mialam do tej pory (ponizej jest opis, super duper z wbudowana jonizacja ble ble ble.... ale dziala fantastycznie)

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Rybiorka i jej włosy
: roza:
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2011-08-26 o 22:44
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 22:44   #40428
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, twarzą do poduszki
noo i rano ktoś znajdzie pięknego uduszonego w poduszce trupa z idealnymi włosami
Stary 2011-08-26, 22:56   #40429
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
mam ten sam model i one chyba wszystkie tak mają
aha bo w pierwszej chwili mnie to zastanowiło ale potem podczas suszenia uznałam, ze tak ma być. Bo jak przyłozysz już dyfzor do głowy i chcesz ruszyć rączką bo ci nie wygodnie to nie nakręcasz włosów tak jakby, tylko dyfuzor jest niewzruszony

A tak fakt z prostymi teraz jest smiesznie... ale ostatnio skręct mam jakiś słaby - pogniecione fale... rozprostowujące się strasznie, puszące itp...

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 22:59   #40430
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
aha bo w pierwszej chwili mnie to zastanowiło ale potem podczas suszenia uznałam, ze tak ma być. Bo jak przyłozysz już dyfzor do głowy i chcesz ruszyć rączką bo ci nie wygodnie to nie nakręcasz włosów tak jakby, tylko dyfuzor jest niewzruszony

A tak fakt z prostymi teraz jest smiesznie... ale ostatnio skręct mam jakiś słaby - pogniecione fale... rozprostowujące się strasznie, puszące itp...
no ta pogoda to zabójstwo dla fal :/

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
tak z reka na sercu to musze powiedziec ze ta maska u mnie sie nie sprawdzila do glebokiego nawilzania, mam wlosy po przejsciach (farbowane, potem hennowane, potem nalozony rozjasniacz aby usunac henna, znow farbowane) i niestety ale nic nie dala, zuzylam pol bo naprawde staram sie dac szanse produktom ale nic z tego, jesli komus sluzy to niech sie odezwie, dodatkowo ona ma kremowa konsystencje a ja do takich masek nie lubie nic dodawac bo trzeba to to ucierac mocno aby skladniki sie polaczyly
a mi ta Alterra bardzo służy przy moich zniszczeńcach, może masz wciąż za zdrowe włosy?
Stary 2011-08-26, 23:04   #40431
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
a mi ta Alterra bardzo służy przy moich zniszczeńcach, może masz wciąż za zdrowe włosy?
jaaaaaasne
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 23:13   #40432
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
no to moj jest bardziej reformowalny, nawet mnie zaskoczyl wczoraj, przyszedl do mojej lazienki i pyta ktory szampon moze sobie pozyczyc bo jego sie skonczyl, mowie ze mam kilka, delikatne i jeden mocny, stwierdzil ze wezmie delikatny bo mocny za bardzo odziera wlosy z ich naturalnego oleju
łoooł ale sobie "wykształciucha" wyhodowałaś w domu dajesz nadzieję na to że męski ród jednak słucha nas tym jednym uchem

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
widziałam już gdzieś na forum tego linka, śmieszny sposób
przeglądałam YT w poszukiwaniu inspiracji i dużo dziewczyn curly/kinky nakłada dziwne coś na włosy co wygląda jak pończocha (klik)
metoda wygląda ciekawie, tylko że jest jedno poważne ALE
mąż by chyba się popłakał ze śmiechu jakbym zaczęła tak chodzić spać i obawiam się, że trudno być seksowną kocicą z pończochą na głowie
Stary 2011-08-26, 23:34   #40433
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
to ten męski czarny z pomarańczową etykietą? (mam go w szafce, ale chyba nie potrafię wycelować z ilością )
Tak, ten daj go na oko na początku się bałam i nie chciałam nałożyć za dużo, ale teraz hojnie go daję i jest w porządku.
Aaaa, reanimowałam włoski Artiste fioletowym, podoba mnie się to dzięki dziewczyny!

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
noo i rano ktoś znajdzie pięknego uduszonego w poduszce trupa z idealnymi włosami
ale loki, jakich nikt do tej pory nie widział

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 23:44   #40434
Chatul
ma zielone pojęcie

Nałożyłabym coś na noc na włosy, ale nie wiem co... Może aloesową odżywkę Mypy ()?
Stary 2011-08-26, 23:50   #40435
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
metoda wygląda ciekawie, tylko że jest jedno poważne ALE
mąż by chyba się popłakał ze śmiechu jakbym zaczęła tak chodzić spać i obawiam się, że trudno być seksowną kocicą z pończochą na głowie
Faceci lubią babeczki w pończochach, więc mąż będzie Tobą zauroczony! A pończocha na nodze czy na głowie? Nieważne!

W niedzielę wyjeżdżam na tydzień, już sobie zrobiłam odlewki szamponu i odżywek do mini buteleczek, bo nie chcę wozić całych butli. Mam nadzieję, że mi niczego nie braknie.
A dziś na noc mocno się wyżeluję i zobaczę, co będę miała na głowie rano.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 00:12   #40436
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Faceci lubią babeczki w pończochach, więc mąż będzie Tobą zauroczony! A pończocha na nodze czy na głowie? Nieważne!
hmm no nie wiem, nie wiem, chyba bym musiała zrobić w domu całkowite zaciemnienie

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Cytat:
Tak, ten daj go na oko na początku się bałam i nie chciałam nałożyć za dużo, ale teraz hojnie go daję i jest w porządku.
Aaaa, reanimowałam włoski Artiste fioletowym, podoba mnie się to dzięki dziewczyny!
a jak zreanimowalas? rozcienczylas go na piskadło? mam tez w szafce (czego ja nie mam w tej szafce... ) w wersji z pompką do wyciskania i fioletową etykietą
sam w sobie jako główny stylizator był dla mnie za słaby

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Cytat:
Napisane przez dmkania Pokaż wiadomość
Ale loki, jakich nikt do tej pory nie widział
Stary 2011-08-27, 00:18   #40437
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Nałożyłabym coś na noc na włosy, ale nie wiem co... Może aloesową odżywkę Mypy ()?
Jeśli wiesz, że krzywdy nie zrobi... osobiście wolę nałożyć na włosy cokolwiek na kilka godzin przed myciem, na noc się jakoś boję :/

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Cytat:
a jak zreanimowalas? rozcienczylas go na piskadło? mam tez w szafce (czego ja nie mam w tej szafce... ) w wersji z pompką do wyciskania i fioletową etykietą
sam w sobie jako główny stylizator był dla mnie za słaby
Nie rozcieńczałam, dałam na suche włosy [roztarłam w dłoniach odpowiednią ilość i ugniotłam loki], nic się nie spuszyły a podkreśliły fajnie, nawet bardziej skręciły

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 00:19   #40438
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Jeśli wiesz, że krzywdy nie zrobi... osobiście wolę nałożyć na włosy cokolwiek na kilka godzin przed myciem, na noc się jakoś boję :/
Nie no, od tej odżywki to nic nie powinno być. Zwłaszcza, że na skalp jej nie położę.
Ale chcę o włosy zadbać. Zwłaszcza, że jutro chcę je rozjaśniać Ciągle zmieniam kolor włosów A już byłam na dobrej drodze by wrócić do naturalnego koloru
Stary 2011-08-27, 00:42   #40439
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Użyłam jej dziś przy całym procesie mycia i wydawała mi się lekka, lecz jednak jest ona ds, więc trzeba uważać i obserwować, czy nie obciąży Ci włosów, czy chcesz ją tylko nałożyć na noc i rano myć włosy? Pytam, bo nie wiem, a jeśli myć masz zamiar rano to na pierwszą część mojej wypowiedzi nie zwracaj uwagi pomyślałam tak, bo ja czasem na noc daję kapkę Garniera awokado&shea

edit: doczytałam teraz, że chcesz rozjaśniać, czyli wszystko jasne

Nie pamiętam kto pisał, żeby spróbować dać dużo żelu na noc i iść spać, ale tak też robię (dałam aloesowy, bo takowy tylko obecnie posiadam) i się kładę. Zobaczymy, co będzie rano

---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ----------

Cytat:
Czemu się boisz? Że będzie przyklap? Wypadanie włosów? Też się bałam i zaryzykowałam, a teraz zadowolona jestem, ale nic na siłę

Wspominałam jakiś czas temu, że okropne włosy miałam po oliwie i że bardzo mi włosy leciały, ale i tak dam jej jeszcze jedną szansę, bo wtedy kładłam ją na cały dzień z odżywką Isaną różową, za którą moje włosy nie przepadają.

Edytowane przez seduction
Czas edycji: 2011-08-27 o 00:44
Stary 2011-08-27, 00:46   #40440
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Użyłam jej dziś przy całym procesie mycia i wydawała mi się lekka, lecz jednak jest ona ds, więc trzeba uważać i obserwować, czy nie obciąży Ci włosów, czy chcesz ją tylko nałożyć na noc i rano myć włosy? Pytam, bo nie wiem, a jeśli myć masz zamiar rano to na pierwszą część mojej wypowiedzi nie zwracaj uwagi pomyślałam tak, bo ja czasem na noc daję kapkę Garniera awokado&shea
Tak, tak, rano chcę umyć włosy szamponem A po południu pewnie wezmę się za rozjaśnianie włosów. Chociaż nie jestem pewna czy to dobry pomysł
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości