mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-28, 11:39   #1801
Tottie1984
Rozeznanie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Moj maly wczoraj kopaniem w ciagu dnia zareagowal na swinke morska, ktora trzymalam na brzuchu. Postanowil ja zrzucic. Zawsze tak na nie reaguje
Mój kopie jak kot zaczyna mruczeć i "wibrować" może się polubią
mam nadzieje że moje maleństwo nie będzie miało alergii na sierść zwierząt bo sobie nie wyobrażam nie mieć żadnego sierściucha w domu.

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Chyba to kolejny zabobon,bo moje pierwsze dziecko w brzuszku bylo baaardzo spokojne,spalam od 20 do 8 rano,2-3h w dzien drzemki i,jak sie urodzil tez baaardzo duzo spal.Pierwszy miesiac jedna pobudka w nocy,potem o 6 rano,a potem juz mleczko o 22 i pobudka 7/8
a to nie jest tak że malec po porodzie budzi się co 3h na karmienie???
Znajoma niedawno urodziła i jej synek co 3h domaga się mleka... Moje dziecie w brzuchu też jest aktywne średnio co 3-4h.

Cytat:
Olusia Ty skonczylas wlasnie 30tyg a nie zaczynasz
dokładnie
ja zaczynam dziś 30tc czyli 29t1d

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
mi sie bardziej te posciele podobaja http://allegro.pl/baby-raj-14-el-pos...789261189.html tylko z ktorym wzorkiem bys chciala?
lozeczko piekne! klasyczne!

co do brzuszka nie pomoge
Goldika dziękuję za odpowiedź
Miś na księżycu lub ten na chmurce są urocze w sumie uparłam się na kolor zielony i wiem tylko że chcę mieć zieloną pościel... w pokoju Małego mam jasne sosnowe meble, zielony narożnik z żółtymi poduchami dlatego pomyślałam o sosnowym łóżeczku z zieloną pościelą... tak aby było pod kolor

Do tego planuję kupić w Ikeii pana żabę:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60139301
i takie o to pedełeczka:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50171749

Jeśli chodzi o łóżeczko... długo myślałam czy chcę takie totalnie zwykłe proste, czy coś takiego jak podałam linka... czy może coś bardziej ozobnego... i w sumie to łóżeczko wygrało. Nie jest zbyt ozdobne więc mogę pozwolić sobie na bardziej ozodobną pościel i też nie jest takie zwykłe, proste... poza tym cena jest też kusząca zwłaszcza że w nią wchodzi też materacyka gryka-pianka-kokos

Edytowane przez Tottie1984
Czas edycji: 2011-08-28 o 11:41
Tottie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 12:01   #1802
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Fajne to łóżeczko i cena też przystępna

Również szukam łóżeczka tylko z szufladą bo jest bardzej praktyczne

Poza tym, oglądałam do tej pory tylko z wyposażeniem, ale ceny są kosmiczne, więc może też zamówię samo łóżeczko, resztę będę kompletwać wg uznana ...
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 12:06   #1803
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość

a to nie jest tak że malec po porodzie budzi się co 3h na karmienie???
Znajoma niedawno urodziła i jej synek co 3h domaga się mleka... Moje dziecie w brzuchu też jest aktywne średnio co 3-4h

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------
)
W dzien budzil sie tak co 3-4 h,ale w nocy spal dluzej
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 12:26   #1804
goldika
Zakorzenienie

Tottie my mamy zolty pokoik dla malego i tez wlasnie chcialam zielone dodatki. Tz chce posciel ciemny bez ale na moje oko bedzie sie gryzla z ta zolcia na naszych scianach. Moze tez wezme zielona posciel
Zakochalam sie w tych zielonych pudelkach ale nigdy ich nie widzialam w Ikeai
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 12:33   #1805
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Fajne to łóżeczko i cena też przystępna

Również szukam łóżeczka tylko z szufladą bo jest bardzej praktyczne

Poza tym, oglądałam do tej pory tylko z wyposażeniem, ale ceny są kosmiczne, więc może też zamówię samo łóżeczko, resztę będę kompletwać wg uznana ...
To łóżeczko w cenie ma i szufladę i materac ja też biorę pod uwagę tylko łóżeczko z szufladą

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Tottie my mamy zolty pokoik dla malego i tez wlasnie chcialam zielone dodatki. Tz chce posciel ciemny bez ale na moje oko bedzie sie gryzla z ta zolcia na naszych scianach. Moze tez wezme zielona posciel
Zakochalam sie w tych zielonych pudelkach ale nigdy ich nie widzialam w Ikeai
Sprawdziłam Ci na stroni dostepność tych pudełek. W Ikeii Warszawa Jamki jak i Targówek pudełka są dostepne od ręki

Ja mam ściany bordowe ale meble mam jasne... poza tym zielony jest fajnym kolorem i ponoć wycisza
Stary 2011-08-28, 12:38   #1806
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Dziś u mnie na obiadek rosołek. A wieczorkiem zamknięcie sezonu grilowego wakacji

Dziś wylukałam na allegro takie pieluszki http://allegro.pl/huggies-zestaw-sta...772584120.html kupię na pewno

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 12:42   #1807
goldika
Zakorzenienie

Tottie dzieki za info o pudeleczkach za 2tyg pewnie pojade po 2ga komode to kupie. Fajnie beda wygladaly na komodzie a w nich kosmetyki dla maluszka.

My dzis robimy dewolaje na obiad nigdy nie robilam, ale Tz ponoc umie.. szok ze po 4latach bycia razem nadal nie wiemy o sobie wszystkiego.
Stary 2011-08-28, 12:43   #1808
ggoraa
Zadomowienie

Witam niedzielnie.
Jaka ulga , ze dzis nie ma takich upalow! Dzis raczej bedziemy sie byczcy wszyscy w domu, a jutro od rana trylion spraw do latwienia....ide pokombinowac cos na obiad.

A noc u mnie w miare spoko
Stary 2011-08-28, 12:46   #1809
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Tottie dzieki za info o pudeleczkach za 2tyg pewnie pojade po 2ga komode to kupie. Fajnie beda wygladaly na komodzie a w nich kosmetyki dla maluszka.
Wymyśliłam tym pudełkom dokładnie to samo zastosowanie co Ty, czyli pojemniki na kosmetyki i wszelkie dziecięce duperele
Stary 2011-08-28, 13:10   #1810
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Dziś u mnie na obiadek rosołek. A wieczorkiem zamknięcie sezonu grilowego wakacji

Dziś wylukałam na allegro takie pieluszki http://allegro.pl/huggies-zestaw-sta...772584120.html kupię na pewno
bardzo fajny zestaw

Eh, naczytałam się o potrawach obiadowych u Was i już zaczynam się głodna robić..A na obiadek muszę czekać ze dwie godziny, u babci rodzinny obiad,a że jestem uwięziona w łóżku to tż mi przywiezie pyszności od babuni.. ale czasowo to potrwa eh
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 13:19   #1811
rudominka
Raczkowanie

Witanko
Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Co prawda ja leżałam w 7 tyg., także o KTG nie było mowy, ale z racji tego, że wiele czasu spędzasz w łóżku proponuję koszulkę i leginsy, bo się nie podwijają, albo na takie upały jakieś krótkie spodenki, byle by były wygodne.
Tak właśnie wymyśliłam i wczoraj kupiłam krótkie spodenki - męskie w rozmiarze XL świetnie pasują na mój brzuch

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Znajoma opowiadała mi również o tym że w UK jeśłi jakiś produkt dla dzieci nie spełnia norm to nie jest wprowadzany na rynek. I tym sposobem nie można tam dostać produktów firmy Nestle. Na ten temat jednak wiecej wiedzą dziewczyny, które mieszkają lub mieszkały w UK.
Można, tylko mają inną markę: http://www.nestle.co.uk/OurBrands/Pr...oductRange.htm

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
rudominko żebyś za długo nie leżała i wszystko było dobrze.
dzięki

Zakupy do szpitala - spodenki i kapcie zrobione, chyba wieczorem się zgłoszę, muszę tylko do gina zadzwonić co ze skierowaniem...
Chce mnie 3-4 dni trzymać, chciałabym wyjść na rozpoczęcie roku szkolnego, bo młodszy pierwszą klasę zaczyna ...
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 13:27   #1812
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
W ogole od jakiegos tygodnia mala rusza sie mniej .I teraz zastanawiam sie,czy sie przypadkiem jakos nie obrocila,mam tylko nadzieje,ze glowka nadal jest na dole!!Caly czas mam cos u gory wypchniete,tylko nie moge wyczuc co to!
.
Stawiam na tyłek , w rusza się mniej, bo rośnie

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 13:28   #1813
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość

te zestawy są w rossmannie za 20 zł wczoraj widziałam

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 13:33   #1814
Tincia
Wtajemniczenie

mi sie ta bardziej podoba.

łóżeczko fajne

Ja mam brzuch nisko całą ciążę,a teraz to czasami muszę go sobie "potrzymac" nawet.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 13:49   #1815
Jagooda_
Raczkowanie

Witam niedzielnie
Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Jagooda witaj!! Kojarzę Cię z wątku "próbować do skutku"!!! Gratulacje!!!

nie _wiem co do twardnień, to mi czasem brzuch twardnieje, jak miałam kupę nerwów i stresów to był moment, ze twardniał mi często. Mam brać na to magnez. Na wizytach lekarka mi mówi, ze trzyma i to mi wystarcza. Ale ona mi mówiła, ze jak brzuch ma tendencje do twardnienia to podczas jej badania szyjki, albo zaraz po powinien się zacząć stawiać - u mnie tego nie ma. Musisz zaufać lekarzowi.

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Mam obsesję, że moje dziecko nie obróciło się jeszcze głową do dołu (w pon. zaczynam 27 tydz. czyli 7 m-c) i zamierzam zacząć robić ćwiczenia na zmianę pozycji płodu Mam nadzieję, że pomoże.

Szukając ćwiczeń naczytałam się okropnych rzeczy i teraz mam doła
taką obsesję to i ja mam, bo bardziej czuje ruchy na dole i tak mi się wydaje, ze to chyba nóżki. Ostatnio latałam po pokoju na czworaka i robiłam kocie grzbiety. Ale teraz grzecznie czekam na usg i ewentualnie potem będę ćwiczyć.

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Wróciłam i stwierdzam że z każdą wizytą przynoszę gorsze wiadomości

Z dobrych wiadomości to takie że ciśnienie mam w normie i mam się nie przejmować nim i mierzyć narazie co 2 dzień
Ze złych:
Mała obróciła sie pośladkowo
I szyjka mi się skraca lekarz dał mi do zrozumienia że mogę urodzić w ciągu dwóch tygodni mam się oszczędzać i leżeć jak chcę donosić do 40 tyg
No to nieciekawie ... Niezła akrobatka Ci rośnie. Jak się przekręciło w jedną to i w drugą powinno dać radę. Moze spróbuj tych kocich grzbietów. No i odpoczywaj jak najwięcej, aby do 40tyg.

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
I mam takie małe pytanie, troszku wstydliwe, ważne
Dziewczyny, czy któraś ma problem z popuszczaniem moczu?
Albo miała w poprzedniej ciąży?
Ja miałam tak od czasu do czasu... a teraz-dziś mocniej. Nie wiem, czy to kwestia tego, że mała główką się wbiła w pęcherz i nie ma co panikować, czy mam nękać moja ginke w weekend telefonem... Nie założylam wkładki rano i musiałam się przebrać normalnie...
nie mam tego problemu, a ćwiczysz mięśnie dna macicy?? może te ćwiczenia by trochę pomogły, no chyba, ze problem tkwi gdzieś indziej. Ja gdzieś od 20tyg. trochę nieregularnie ćwiczę, a teraz w szkole rodzenia też nam kazała ćwiczyć. No i wspominała, ze po porodzie to obowiązkowo i naprawdę warto dla własnego komfortu to robić.

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wy miałyście robiona cytologie teraz jakos w ciązy ??
Ja mam miec za 2 tygodnie robioną , i na glukoze mam iśc ale to już miałyście
ja miałam przed ciążą w lutym

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Dobry wieczór. Dawno mnie nie było. Przez te upały nie mam ochoty siedzieć przed kompem - dają popalić. Współczuję tym z Was, które mieszkają w bloku.
Do zajrzenia do Was zmobilizowały mnie odwiedziny znajomej mieszkającej w UK. Powiedziała mi o wielorazowych pieluchach - nie miałam pojęcia że takie istnieją.Chciałam się z Wami podzielić tą informacją i zapytać co o tym myślicie. Ja sie nad tymi pieluchami zastanawiam, ale na razie przekonania nie mam. Tż odnosi się z jeszcze większym sceptycyzmem.
Tu podaje dwa linki opisujące o co chodzi:
http://maleme.pl/
http://www.pieluszkarnia.pl/Pozostal...nfo-pol-7.html

Znajoma opowiadała mi również o tym że w UK jeśłi jakiś produkt dla dzieci nie spełnia norm to nie jest wprowadzany na rynek. I tym sposobem nie można tam dostać produktów firmy Nestle. Na ten temat jednak wiecej wiedzą dziewczyny, które mieszkają lub mieszkały w UK.
ja już gdzieś kiedyś o tych pieluszkach czytałam, no i chyba za leniwa jestem, to pranie a potem suszenie mnie przeraża, szczególnie jak sie ma małe mieszkanko. Pożyjemy, zobaczymy narazie kupimy jednorazówki.

truscafka
współczuje wczorajszych przygód,musisz trochę zwolnic tempo.

rudominka niech wszystko będzie dobrze i szybko do nas wrócicie

Nadrabiam na raty. Wczoraj to myślałam, ze padnę, ten upał mnie wykończył. Do tego mam zakwasy po ćwiczeniach ze szkoły rodzenia, ledwo się ruszam. Ale byliśmy wczoraj w sklepie dziecięcym i kupiłam trzy pierdółki (termometr do wody, zestaw do pielęgnacji pazurków i szczoteczka do włosów) , małe rzeczy a jak cieszą

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 13:52   #1816
basiula19
Zadomowienie

Witam niedzielnie

u nas dzisiaj też troszke chłodniej wreszcie Tż właśnie poszedł do pracy.....ja sie może później wybiore do wujka ale narazie mam lenia tylko leżeć mi sie chce i wogóle senna jestem.......

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 13:59   #1817
tuszka
Raczkowanie

Witajcie Mamuśki,

Ja dzisiaj jakaś taka nieswoja jestem... rozmemłana taka.
Zaraz jadę do rodziców na obiad.

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
kwasy sa odpowiednie do każdego typu cery - może z wyłączeniem cery silnie naczynkowej.... wiadomo że zanim kosmetyczka podejmie się wykonania zabiegu powinna dobrze obejrzeć skórę. Jesli cera jest wrażliwa stosuje się kwasy o niskich stężeniach i odpowiednim pH jesli jest gruba i tłusta potrzebny jest silniejszy kwas bo inaczej nie zadziała

Kosmetyki z kwasami mozna kupić w sklepach, z tym ze te kosmetyki nie mają w składzie bardzo silnych kwasów -takich jakich używa kosmetyczka czy dermatolog. Trzeba popytac w drogerii o kremy czy maseczki z kwasami i na pewno będzie ich kilka rodzai.

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

podaję kilka pozycji kremów z kwasami:

Clarena, AHA Fruit Line, Glyco Fruit Cream

Bandi - AHA+PHA Krem z kwasem migdałowym i polihydroksykwasami

Uriage, Hyseac, Soin Actif aux AHA (Krem z kwasami AHA)

Trzeba pamiętać, że kwasy służą złuszczeniu naskórka więc po stosowaniu takich kremów może, a wręcz powinno nastąpić delikatne złuszczenie...
Na targach Health&Beauty kupiłam serum z kwasami z Clareny i było niezłe. Niedługo są znowu te targi, także coś tam sobie dokupię znowu.
Chodziłam kiedyś na kwasy glikolowe i mnie nie pomagały, może stężenie było za małe. Później chodziłam na kwasy LHA i trochę pomagały, ale tuż przed ciążą zaczęłam chodzić na ultradźwięki i chyba do nich powrócę po ciąży, bo fajnie oczyszczały moją skatowaną przez syfy i wągry cerę. Dodatkowo w ciąży mam ją zaczerwienioną w okolicach nosa i brody. No ale cóż...

Co do pościeli, to mnie zauroczyła ta http://allegro.pl/baby-raj-14-el-pos...9.html#gallery myślę, że też ją zakupimy. Tylko w kolorze brąz.
Wczoraj się zorientowałam, że łóżeczko będzie stało przy dość zimnej ścianie. Ale że wpadł mi w ręce nowy katalog Ikea, już wiem, co zrobimy Kupimy kołdrę za 9,90, na nią naszyjemy jakiś fajny dziecięcy materiał i przyczepimy do ściany za łóżeczkiem, powinna idealnie izolować od zimna.

Jeśli chodzi o pieluchy eko, to obawiam się, że zimą nie będę miała gdzie ich suszyć, także odpadają.

W Wawie słoneczko nas zaszczyciło swoją obecnością
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 14:01   #1818
rojku
Rozeznanie

Dziewczyny!! zszokował mnie mój tyłek dzisiaj!!
Ubrałam taką tunikę, którą nosiłam przed ciążą i kurde to, że w cyckach urosłam i brzuchu to wiedziałam. Zastanawiałam się więc, czy w nią wejdę i weszłam, ale jaki tyłek opięty!!! Zszokowało mnie to. Myślałam, że tyłek sobie zostanie taki jaki był - bo już i tak był niemały!! A tu cholera taka szfa jestem. Aż się męża spytałam, a on zawsze taki delikatny a tu na moje pytanie, czy tak strasznie tyłek urósł powiedział, że zauważalnie!!
Muszę chyba sobie spacerki częstsze urządzać, bo jeszcze 3 miesiące.

Aniu21_21 prowadź nasz wątek do końca Jak już będziesz rodzić, to i tak pewnie się na liście niewiele będzie zmieniać.

Darusia trzymam kciuki, żeby plecki były w coraz to lepszym stanie i żeby nie wracały żadne bóle.

Oolong Ty jesteś niezastąpiona jako źródło informacji. Ja tez większość kopiuje do Worda żeby mi nie umknęło.

Lecimy do teściów. Zamelduję się później.
Stary 2011-08-28, 14:11   #1819
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Stawiam na tyłek , w rusza się mniej, bo rośnie
Pierwsza moja mysla wlasnie byla taka ,tzn. wypycha tylek i ma coraz mniej miejsca.Mam nadzieje,ze sie potwierdzi

Goldika dewolaje bardzo prosta sprawa.Tez zawsze byly dla mnie niesamowitym wyczynem kulinarnym,do pierwszego razu .

Rojku bioderka tez sie poszerzaja,takze nie masz sie czym przejmowac .Ja ostatnio zakladalam moje spodenki od pizamki i doznalam szoku.Wiedzialam,ze uroslam tez w tym miejscu,ale ze az tak,ze ledwo je przeciagnelam,to nie sadzilam.A TZ zwijal sie ze smiechu,jak widzial,jak sie wkurzam .

I znalazlam prezent dla siebie .Bransoletka,do ktorej mozna doczepiac oczka.Jutro idziemy zobaczyc,ktorej firmy wybrac,ktora bedzie najbardziej do mojej reki pasowala .I jak sie mala urodzi,tez jej taka kupimy,tylko mini format.Prawdopodobnie zrobimy pierwsza literke imienia i jakiegos aniolka

Edytowane przez OlusiaS
Czas edycji: 2011-08-28 o 14:16
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 14:16   #1820
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Witam. U mnie ranek też był przyjemnie chłodny, ale obecnie to już 32 stopnie na termometrze, więc dalej lampi.
Wkurzyłam się dzisiaj, bo mi krokiety skisły. Zrobiłam je wczoraj i nie zmieściły się już do lodówki. Dobrze, że farszu mi zostało to zrobiłam pierogi i mieliśmy co zjeść na obiad. Nienawidzę takiego marnotrawstwa, ale to nauczka aby w takie upały nie gotować na zapas.

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Chawa ja mam taką cerę jak Ty i zabieg kwasami mi dopiero pomógł, tak, że od 7 lat nie mam problemów z cerą Pewnie było tak jak napisałaś, że nie do końca ktoś go dobrze zrobił, a łuszczyła Ci się po nim skóra? A i miałaś przygotowywaną wcześniej skórę do takiego zabiegu?
Nic a nic sie nie łuszczyła, a słyszałam opinie, że powinna.
Wielkie dzięki za link z opiniami o pieluszkach wielorazowych, chętnie poczytam bardzo mnie zainteresowały.

nie _wiem
gratuluję 31 tygodnia

goldika niezły sen

witaminkaccc mój malec to mnie kopie jak się tylko obudzę. Mniej wiecej mam już obczajone godziny jego aktywności.

OlusiaS gratuluję 30 tygodnia

Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość
O proszę - nie wolno wierzyć we wszystko co się słyszy

Cytat:
Napisane przez Jagooda_ Pokaż wiadomość
ja już gdzieś kiedyś o tych pieluszkach czytałam, no i chyba za leniwa jestem, to pranie a potem suszenie mnie przeraża, szczególnie jak sie ma małe mieszkanko. Pożyjemy, zobaczymy narazie kupimy jednorazówki.
Ja na sam początek mam już zakupione jednorazówki, więc jeśli zdecydowałabym sie na wielorazówki to dopiero gdzieś od 3miesiąca życia dziecka. Mnie pranie i suszenie nie przeraża, bo i tak u mnie dość często się pierze, a jak będzie dziecko to prać się będzie jeszcze częściej. Z miejscem do suszenia też problemu nie ma. Jednak póki co to 100% nie jestem przekonana.

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

rojku to ja szoku nie przeżyłam, bo pierwsze co mi zaczęło rosnąć to tyłek. Wiem, ze to małe pocieszenia, ale mi wszystko urosło zauważalnie i do tego nadal rożnie. Tyle, że ja nie chcę wracać do wagi i wyglądy sprzed ciąży.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 14:17   #1821
truscafka
Zadomowienie

Ja zamówiłam tą pościel którą pokazywałyście, tylko że z baldachimem - nie z moskitierą i w kolorku ciemny beż - miś na księżycu

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2011-08-28, 14:23   #1822
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
te zestawy są w rossmannie za 20 zł wczoraj widziałam
Muszę zajrzeć i może kupię ;-)

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

Stary 2011-08-28, 14:28   #1823
Myszeczka86
Zakorzenienie

Oto i Mój 27 tydzien

sierpien rózne 086.jpg

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 14:31   #1824
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Dziewczyny!! zszokował mnie mój tyłek dzisiaj!!
Ubrałam taką tunikę, którą nosiłam przed ciążą i kurde to, że w cyckach urosłam i brzuchu to wiedziałam. Zastanawiałam się więc, czy w nią wejdę i weszłam, ale jaki tyłek opięty!!! Zszokowało mnie to. Myślałam, że tyłek sobie zostanie taki jaki był - bo już i tak był niemały!! A tu cholera taka szfa jestem. Aż się męża spytałam, a on zawsze taki delikatny a tu na moje pytanie, czy tak strasznie tyłek urósł powiedział, że zauważalnie!!
Muszę chyba sobie spacerki częstsze urządzać, bo jeszcze 3 miesiące.

Aniu21_21 prowadź nasz wątek do końca Jak już będziesz rodzić, to i tak pewnie się na liście niewiele będzie zmieniać.

Darusia trzymam kciuki, żeby plecki były w coraz to lepszym stanie i żeby nie wracały żadne bóle.

Oolong Ty jesteś niezastąpiona jako źródło informacji. Ja tez większość kopiuje do Worda żeby mi nie umknęło.

Lecimy do teściów. Zamelduję się później.

Kochana a może nie pupa ci urosła tylko biodra tak jak mi buuu

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 14:32   #1825
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Oto i Mój 27 tydzien

Załącznik 4186385
Śliczniutki

Stary 2011-08-28, 14:42   #1826
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Ja zamówiłam tą pościel którą pokazywałyście, tylko że z baldachimem - nie z moskitierą i w kolorku ciemny beż - miś na księżycu
Też wcześniej myślałam o baldachimie tyle że mam kota w domu i stwierdziłam że na czas snu będę tą moskitierą okrywała całe łóżko by niepostrzeżenie moja kotka do niego nie weszła. Kota zamierzam mieć ciągle na oku jak urodzę ale zdarzają się różne sytuacje. Poza tym moskitierę wykorzystam też w przyszłe wakacje - mój blok jest niedaleko działek dlatego latem jest tutaj dużo komarów
Stary 2011-08-28, 15:02   #1827
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Wyprowadzę psa niech sobie troszkę poszaleje.
Miłego popołudnia
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 15:05   #1828
goldika
Zakorzenienie

Myszeczko sliczny brzuszek

Ja juz jestem po obiedzie, swietne te dewolaje wyszly tz'towi. Ale sporo roboty przy smazeniu bo co chwile trzeba je obracac zeby ladnie sie usmazyly
Tz wlasnie maluje 2ga warstwa farby pokoik malego a potem skrecamy komode i przenosimy rzeczy do niej
Stary 2011-08-28, 15:19   #1829
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Też wcześniej myślałam o baldachimie tyle że mam kota w domu i stwierdziłam że na czas snu będę tą moskitierą okrywała całe łóżko by niepostrzeżenie moja kotka do niego nie weszła. Kota zamierzam mieć ciągle na oku jak urodzę ale zdarzają się różne sytuacje. Poza tym moskitierę wykorzystam też w przyszłe wakacje - mój blok jest niedaleko działek dlatego latem jest tutaj dużo komarów
Mąż powiedział że jestem naiwna skoro myślę że moskitiera zniechęci kota przed dostaniem sie do dziecka i że w okna wstawimy siatkę w przyszłym roku także chyba skuszę się na któryś z tych kompletów ale z baldachimem... tyle ze teraz nie wiem czy materiałowym czy z szyfonu
Stary 2011-08-28, 17:36   #1830
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Mąż powiedział że jestem naiwna skoro myślę że moskitiera zniechęci kota przed dostaniem sie do dziecka i że w okna wstawimy siatkę w przyszłym roku także chyba skuszę się na któryś z tych kompletów ale z baldachimem... tyle ze teraz nie wiem czy materiałowym czy z szyfonu

Mnie jesli chodzi o wygląd bardzo podoba się moskitiera bądź baldachim z szyfonu. NIestety ze względu na to że po skosie od łózeczka dziecka mamy tv na scianie musiałam miec materiałowy zeby ew. zastawić łózeczko przed światłem od telewizora... Moskitiera jest przezroczysta i nie dałoby się nią zastawić tego światła np późnym wieczorem

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

dziewczyny mam pytanie.
do łozeczka 120 x 60 jaka najlepsza pościel? 90x120 czy 100x135

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości