|
|
#1801 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Cytat:
może się polubią ![]() mam nadzieje że moje maleństwo nie będzie miało alergii na sierść zwierząt bo sobie nie wyobrażam nie mieć żadnego sierściucha w domu. Cytat:
Znajoma niedawno urodziła i jej synek co 3h domaga się mleka... Moje dziecie w brzuchu też jest aktywne średnio co 3-4h. dokładnie ja zaczynam dziś 30tc czyli 29t1d ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() Miś na księżycu lub ten na chmurce są urocze w sumie uparłam się na kolor zielony i wiem tylko że chcę mieć zieloną pościel... w pokoju Małego mam jasne sosnowe meble, zielony narożnik z żółtymi poduchami dlatego pomyślałam o sosnowym łóżeczku z zieloną pościelą... tak aby było pod kolor ![]() Do tego planuję kupić w Ikeii pana żabę: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60139301 i takie o to pedełeczka: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50171749 Jeśli chodzi o łóżeczko... długo myślałam czy chcę takie totalnie zwykłe proste, czy coś takiego jak podałam linka... czy może coś bardziej ozobnego... i w sumie to łóżeczko wygrało. Nie jest zbyt ozdobne więc mogę pozwolić sobie na bardziej ozodobną pościel i też nie jest takie zwykłe, proste... poza tym cena jest też kusząca zwłaszcza że w nią wchodzi też materacyka gryka-pianka-kokos
Edytowane przez Tottie1984 Czas edycji: 2011-08-28 o 11:41 |
|||
|
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne to łóżeczko i cena też przystępna
Również szukam łóżeczka tylko z szufladą bo jest bardzej praktyczne ![]() Poza tym, oglądałam do tej pory tylko z wyposażeniem, ale ceny są kosmiczne, więc może też zamówię samo łóżeczko, resztę będę kompletwać wg uznana ...
|
|
|
|
#1803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
Tottie my mamy zolty pokoik dla malego i tez wlasnie chcialam zielone dodatki. Tz chce posciel ciemny bez ale na moje oko bedzie sie gryzla z ta zolcia na naszych scianach. Moze tez wezme zielona posciel
Zakochalam sie w tych zielonych pudelkach
|
|
|
|
#1805 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też biorę pod uwagę tylko łóżeczko z szufladą ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
Ja mam ściany bordowe ale meble mam jasne... poza tym zielony jest fajnym kolorem i ponoć wycisza
|
|
|
#1806 |
|
Zadomowienie
|
Dziś u mnie na obiadek rosołek. A wieczorkiem zamknięcie sezonu grilowego wakacji
![]() Dziś wylukałam na allegro takie pieluszki http://allegro.pl/huggies-zestaw-sta...772584120.html kupię na pewno
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
Tottie dzieki za info o pudeleczkach
My dzis robimy dewolaje na obiad nigdy nie robilam, ale Tz ponoc umie.. szok ze po 4latach bycia razem nadal nie wiemy o sobie wszystkiego.
|
|
|
|
#1808 |
|
Zadomowienie
|
Witam niedzielnie.
Jaka ulga , ze dzis nie ma takich upalow! Dzis raczej bedziemy sie byczcy wszyscy w domu, a jutro od rana trylion spraw do latwienia....ide pokombinowac cos na obiad. A noc u mnie w miare spoko
|
#1809 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Eh, naczytałam się o potrawach obiadowych u Was i już zaczynam się głodna robić..A na obiadek muszę czekać ze dwie godziny, u babci rodzinny obiad,a że jestem uwięziona w łóżku to tż mi przywiezie pyszności od babuni.. ale czasowo to potrwa eh |
|
|
|
|
#1811 | ||
|
Raczkowanie
|
Witanko
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zakupy do szpitala - spodenki i kapcie zrobione, chyba wieczorem się zgłoszę, muszę tylko do gina zadzwonić co ze skierowaniem... Chce mnie 3-4 dni trzymać, chciałabym wyjść na rozpoczęcie roku szkolnego, bo młodszy pierwszą klasę zaczyna ... |
||
|
|
|
#1812 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, w rusza się mniej, bo rośnie
|
|
#1813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
te zestawy są w rossmannie za 20 zł wczoraj widziałam
|
|
|
#1814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
łóżeczko fajne ![]() Ja mam brzuch nisko całą ciążę,a teraz to czasami muszę go sobie "potrzymac" nawet.
|
|
#1815 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Witam niedzielnie
![]() Cytat:
nie _wiem co do twardnień, to mi czasem brzuch twardnieje, jak miałam kupę nerwów i stresów to był moment, ze twardniał mi często. Mam brać na to magnez. Na wizytach lekarka mi mówi, ze trzyma i to mi wystarcza. Ale ona mi mówiła, ze jak brzuch ma tendencje do twardnienia to podczas jej badania szyjki, albo zaraz po powinien się zacząć stawiać - u mnie tego nie ma. Musisz zaufać lekarzowi. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
narazie kupimy jednorazówki.truscafka współczuje wczorajszych przygód,musisz trochę zwolnic tempo. rudominka niech wszystko będzie dobrze i szybko do nas wrócicie ![]() Nadrabiam na raty. Wczoraj to myślałam, ze padnę, ten upał mnie wykończył. Do tego mam zakwasy po ćwiczeniach ze szkoły rodzenia, ledwo się ruszam. Ale byliśmy wczoraj w sklepie dziecięcym i kupiłam trzy pierdółki (termometr do wody, zestaw do pielęgnacji pazurków i szczoteczka do włosów) , małe rzeczy a jak cieszą
|
|
#1816 |
|
Zadomowienie
|
Witam niedzielnie
![]() u nas dzisiaj też troszke chłodniej wreszcie ![]() ![]() ![]() Tż właśnie poszedł do pracy.....ja sie może później wybiore do wujka ale narazie mam lenia tylko leżeć mi sie chce i wogóle senna jestem.......
|
#1817 | |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Mamuśki,
Ja dzisiaj jakaś taka nieswoja jestem... rozmemłana taka. Zaraz jadę do rodziców na obiad. Cytat:
Chodziłam kiedyś na kwasy glikolowe i mnie nie pomagały, może stężenie było za małe. Później chodziłam na kwasy LHA i trochę pomagały, ale tuż przed ciążą zaczęłam chodzić na ultradźwięki i chyba do nich powrócę po ciąży, bo fajnie oczyszczały moją skatowaną przez syfy i wągry cerę. Dodatkowo w ciąży mam ją zaczerwienioną w okolicach nosa i brody. No ale cóż... Co do pościeli, to mnie zauroczyła ta http://allegro.pl/baby-raj-14-el-pos...9.html#gallery myślę, że też ją zakupimy. Tylko w kolorze brąz. Wczoraj się zorientowałam, że łóżeczko będzie stało przy dość zimnej ścianie. Ale że wpadł mi w ręce nowy katalog Ikea, już wiem, co zrobimy ![]() ![]() Kupimy kołdrę za 9,90, na nią naszyjemy jakiś fajny dziecięcy materiał i przyczepimy do ściany za łóżeczkiem, powinna idealnie izolować od zimna. Jeśli chodzi o pieluchy eko, to obawiam się, że zimą nie będę miała gdzie ich suszyć, także odpadają. W Wawie słoneczko nas zaszczyciło swoją obecnością
|
|
|
|
|
#1818 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny!!
Ubrałam taką tunikę, którą nosiłam przed ciążą i kurde to, że w cyckach urosłam i brzuchu to wiedziałam. Zastanawiałam się więc, czy w nią wejdę i weszłam, ale jaki tyłek opięty!!! Zszokowało mnie to. Myślałam, że tyłek sobie zostanie taki jaki był - bo już i tak był niemały!! A tu cholera taka szfa jestem. Aż się męża spytałam, a on zawsze taki delikatny a tu na moje pytanie, czy tak strasznie tyłek urósł powiedział, że zauważalnie!! Muszę chyba sobie spacerki częstsze urządzać, bo jeszcze 3 miesiące. Aniu21_21 prowadź nasz wątek do końca Jak już będziesz rodzić, to i tak pewnie się na liście niewiele będzie zmieniać.Darusia trzymam kciuki, żeby plecki były w coraz to lepszym stanie i żeby nie wracały żadne bóle. Oolong Ty jesteś niezastąpiona jako źródło informacji. Ja tez większość kopiuje do Worda żeby mi nie umknęło. Lecimy do teściów. Zamelduję się później.
|
|
#1819 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwsza moja mysla wlasnie byla taka
,tzn. wypycha tylek i ma coraz mniej miejsca.Mam nadzieje,ze sie potwierdzi ![]() Goldika dewolaje bardzo prosta sprawa.Tez zawsze byly dla mnie niesamowitym wyczynem kulinarnym,do pierwszego razu .Rojku bioderka tez sie poszerzaja,takze nie masz sie czym przejmowac .Ja ostatnio zakladalam moje spodenki od pizamki i doznalam szoku.Wiedzialam,ze uroslam tez w tym miejscu,ale ze az tak,ze ledwo je przeciagnelam,to nie sadzilam.A TZ zwijal sie ze smiechu,jak widzial,jak sie wkurzam .I znalazlam prezent dla siebie .I jak sie mala urodzi,tez jej taka kupimy,tylko mini format.Prawdopodobnie zrobimy pierwsza literke imienia i jakiegos aniolka
http://www.suwaczki.com/tickers/gannskjop73k13pj.png http://babystrology.com/tickers/baby...15&babycount=1 Edytowane przez OlusiaS Czas edycji: 2011-08-28 o 14:16 |
|
|
|
#1820 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam. U mnie ranek też był przyjemnie chłodny, ale obecnie to już 32 stopnie na termometrze, więc dalej lampi.
Wkurzyłam się dzisiaj, bo mi krokiety skisły. Zrobiłam je wczoraj i nie zmieściły się już do lodówki. Dobrze, że farszu mi zostało to zrobiłam pierogi i mieliśmy co zjeść na obiad. Nienawidzę takiego marnotrawstwa, ale to nauczka aby w takie upały nie gotować na zapas. Cytat:
Wielkie dzięki za link z opiniami o pieluszkach wielorazowych, chętnie poczytam bardzo mnie zainteresowały. nie _wiem gratuluję 31 tygodnia goldika niezły sen witaminkaccc mój malec to mnie kopie jak się tylko obudzę. Mniej wiecej mam już obczajone godziny jego aktywności. OlusiaS gratuluję 30 tygodnia Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- rojku to ja szoku nie przeżyłam, bo pierwsze co mi zaczęło rosnąć to tyłek. Wiem, ze to małe pocieszenia, ale mi wszystko urosło zauważalnie i do tego nadal rożnie. Tyle, że ja nie chcę wracać do wagi i wyglądy sprzed ciąży.
|
|||
|
|
|
#1821 |
|
Zadomowienie
|
Ja zamówiłam tą pościel którą pokazywałyście, tylko że z baldachimem - nie z moskitierą i w kolorku ciemny beż - miś na księżycu
|
|
#1822 |
|
Zadomowienie
|
Muszę zajrzeć i może kupię ;-)
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
Oto i Mój 27 tydzien
![]() sierpien rózne 086.jpg
|
|
#1824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana a może nie pupa ci urosła tylko biodra tak jak mi buuu
|
|
|
#1825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1826 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1827 |
|
Zadomowienie
|
Wyprowadzę psa niech sobie troszkę poszaleje.
Miłego popołudnia |
|
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
Myszeczko sliczny brzuszek
![]() Ja juz jestem po obiedzie, swietne te dewolaje wyszly tz'towi. Ale sporo roboty przy smazeniu bo co chwile trzeba je obracac zeby ladnie sie usmazyly ![]() Tz wlasnie maluje 2ga warstwa farby pokoik malego a potem skrecamy komode i przenosimy rzeczy do niej |
|
|
|
#1829 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie jesli chodzi o wygląd bardzo podoba się moskitiera bądź baldachim z szyfonu. NIestety ze względu na to że po skosie od łózeczka dziecka mamy tv na scianie musiałam miec materiałowy zeby ew. zastawić łózeczko przed światłem od telewizora... Moskitiera jest przezroczysta i nie dałoby się nią zastawić tego światła np późnym wieczorem ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- dziewczyny mam pytanie. do łozeczka 120 x 60 jaka najlepsza pościel? 90x120 czy 100x135
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.

może się polubią 

ja też biorę pod uwagę tylko łóżeczko z szufladą 

żebyś za długo nie leżała i wszystko było dobrze.